فهرست مطالب

پژوهش ادبیات معاصر جهان - سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 75، پاییز و زمستان 1395)

نشریه پژوهش ادبیات معاصر جهان
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 75، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/18
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سعید حاتمی*، رضا بردستانی صفحات 197-220
    رمان ابله اثر فیودور داستایفکسی نویسنده صاحب نام قرن نوزده روسیه است و رمان ژه اثری است از کریستین بوبن، نویسنده معاصر فرانسوی که در آخرین ترجمه، عنوان فارسی آن به ابله محله تغییر یافته است. در این جستار کوشیده شده است تا با مطالعه ای تطبیقی، همراه با بررسی روانکاوانه شخصیت پرنس میشکین، قهرمان رمان ابله داستایفسکی، و البن، شخصیت اصلی رمان ژه، از زاویه دیدی یکسان، برای این پرسش پاسخی بیابیم که با توجه به نظریه های رایج ترجمه، آیا تغییر عنوان در ترجمه، آن هم به تصور شباهت های میان دو شخصیت اصلی رمان های مورد بحث و این که برای نویسندگان دو اثر، جنبه های روانی شخصیت های اصلی اهمیت ویژه ای داشته است، توجیهی دارد یا نه؟ در آن صورت جایگزینی عنوان از اختیارات مترجم خواهد بود یا پیرو قواعد ترجمه؟
    کلیدواژگان: رمان ابله، رمان ژه، مطالعه تطبیقی، بررسی روانکاوانه، تغییر عنوان
  • روشنک دانایی*، ماندانا صدرزاده صفحات 221-244
    مفهوم تعلیم و تربیت که امروزه با مفهوم روانشناسی گره خورده است به عنوان عامل اصلی سعادت در نظر گرفته می شود. با توجه به شکل گیری بافت شخصیتی هر فرد در نخستین سال های زندگی، می توان گفت که کودک در راس تعلیم وتربیت قرار گرفته و در مرکز توجه است. ژان ژاک روسو، فیلسوف بزرگ قرن هجدهم، کسی است که به حق به کشف کودک و اهمیت تعلیم و تربیت وی نائل آمد. نظریات تربیتی وی که در امیل مطرح شده اند، جهان تعلیم و تربیت را دگرگون ساخته و نام این مربی و فیلسوف را که نظریاتش بر نظریه های تربیتی جدید موثر بوده است، به ثبت رسانده اند. روش اصلی که روسو در در دستورالعمل آموزشی خود به کار گرفته، روش تربیت منفی است که اساس آن را مفاهیم آزادی و «کودکی را به صورت تام و تمام زیستن» تشکیل می دهند. مقاله حاضر به بررسی نظریه تربیتی منفی روسو پرداخته و رد پای این نظریه را در روانشناسی امروز دنبال می کند تا از این طریق به ارزیابی تاثیر نظریات وی بر نظریات مربیان و روانشناسان قرن بیستم بپردازد. در این مقاله که به حوزه روانشناسی و تربیتی مرتبط است، مفاهیم روش تجربی، آموزش و پرورش تدریجی، آموزش و پرورش همراه با حفظ استقلال و آزادی آموزشی روشن خواهند شد.
    کلیدواژگان: تربیت منفی، روان شناسی، ژان ژاک روسو، کورین مورل، لورانس پرنو، ماریا مونتسوری، موریس دبس
  • زهره رامین *، محمدرضا حسن زاده جوانیان صفحات 245-264
    پیوستار زمانی-مکانی و چندزبانی از جایگاه ویژه ای در منطق مکالمه ای باختین برخوردارند. هرچند تاکنون بیشتر پژوهش های انجام شده که رویکردی باختینی را محور کار خود قرار داده اند، روی گونه ی رمان متمرکز بوده اند اما گونه ی نمایشنامه با قابلیت هایی که برای برقراری مکالمه دارد، می تواند بستر جدیدی برای مطالعات باختینی باشد. در این مقاله سعی بر آن است که پیوستار زمانی-مکانی و چندزبانی به عنوان ابزاری تحلیلی در نمایشنامه ی مرد یخی می آید اثر یوجین اونیل مورد استفاده قرار گیرند تا خوانشی باختینی از این اثر اونیل ارائه گردد. از طریق پیوستار زمانی-مکانی می توان اهمیت مفهوم زمان و مکان و تاثیر متقابل آنها بر یکدیگر را جهت تبیین مفاهیم موردنظر نمایشنامه نویس بررسی کرد. همچنین چندزبانی نشان می دهد که اونیل چرا و چگونه توانسته شخصیت هایی با پیشینه های متفاوت را در یک سالن گرد هم آورد و به آنها اجازه دهد که برای خود صدایی داشته باشند و حتی صدای نمایش نامه نویس نتواند آن را سرکوب کند.
    کلیدواژگان: پیوستار زمانی، مکانی، چندزبانی، منطق مکالمه ای، میخائیل باختین، یوجین اونیل
  • سعید صادقیان *، ناهید شاهوردیانی صفحات 265-288
    «ادیپ در جاده» روایتی است از مسیری که ادیپ طی می کند تا از تب به کلن برسد، از شهری که در آن گناهش بر او هویدا می شود به شهری که سرانجام آرامگاه او می گردد. مسیری که از لحاظ روایی بین دو نمایشنامه سوفوکل قرار می گیرد و این چنین «ادیپ شهریار» را به «ادیپ در کلن» وصل می کند. درواقع بوشو با بهره گیری از این خلا روایی مسیری را متصور می شود که طی کردن آن به ادیپ اجازه خواهد داد تا با وضعیت رنجور خود مواجه و درنهایت از آن رهایی یابد. با این وصف و با استناد به تجربیات نویسنده در عرصه روانکاوی می توان مسیر ادیپ را استعاره ای از یک فرایند روان درمانی موفق دانست. موقعیتی که به ما این امکان را خواهد داد تا با در نظر گرفتن برخی از مفاهیم روانکاوی به مطالعه دوباره اثر بپردازیم، تا از این رهگذر علاوه بر فهم عمیق تر این مفاهیم، فعلیت یافتنشان را بر بستری روایی-داستانی دنبال کنیم.
    کلیدواژگان: ادیپ، ادیپ در جاده، عقده ادیپ، هانری بوشو، فروید، یونگ، تحول
  • سمیه صادقیان *، اسحاق طغیانی صفحات 289-314
    ملکوت بهرام صادقی و مسخ فرانتس کافکا، با بعد زمانی نیم قرن، پوچ‏گرایی و نگرش اگزیستانسیالیستی نویسندگان خود را فریاد می‏زنند. این دو اثر اگرچه دارای ژرف‏ساختی بسیار نزدیک به هم هستند، در جهاتی از جمله شخصیت‏پردازی، از یکدیگر فاصله می‏گیرند.
    شخصیت، یکی از عناصر مهم داستان است که نخستین بار، ارسطو آن را مطرح نمود و مورد توجه قرار داد. نظریه‏پردازان و منتقدین داستان، شخصیت را در پیوندی بی‏واسطه و عمیق با عناصر دیگر داستان می‏دانند؛ بر طبق این نظریه، شیوه های شخصیت‏پردازی در هر داستان نیز، با توجه به چگونگی دیگر عناصر آن داستان انتخاب می‏شود.
    با مقایسه شیوه های شخصیت‏پردازی در دو داستان ملکوت و مسخ، در پی آن هستیم که مصداقی برای این نظریه در دو داستان جاودانه جهان بیابیم و اثبات کنیم که علی‏رغم نزدیکی مضمون و لایه های زیرین داستان، تفاوت در روساخت و عناصر داستان، باعث تفاوت در شخصیت‏پردازی می‏گردد. بدین منظور انواع شیوه های شخصیت‏پردازی را در هر اثر مورد مطالعه قرار داده و بسامد هریک از این شیوه ها را معلوم داشته‏ایم.
    کلیدواژگان: شخصیت، شخصیت پردازی، مسخ، ملکوت، فرانتس کافکا، بهرام صادقی
  • فاطمه سادات علوی صدر*، مهوش قویمی صفحات 315-336
    در این مقاله به مطالعه و بررسی درون مایه ی مرگ در آثار فیلیپ ژاکوته می پردازیم. شاعری که از اولین نوشته ها و سروده هایش میتوان به حساسیت وی نسبت به رنج انسان و مرگ پی برد. نوشته های ژاکوته علی رغم ظاهر ساده اش، سوالات مبهم بسیاری را در ذهن خواننده مطرح می کند زیرا شاعر به دنبال آن است که آنچه را کلام از بیان آن ناتوان است، در شعر خود بگنجاند. جهان هستی وزندگی انسان از دیدگاه ژاکوته همچون معما است. مرگ - موضوع اصلی این مقاله – نیز بخشی از این معما را تشکیل می دهد. بررسی سه مجموعه شعر « درس ها»، «نغمه های دنیای مردگان» و«در نور زمستان»، اهمیت این درون مایه را که از جایگاهی اساسی در آثار شاعر برخوردار است، آشکار می سازد. همچنین این فرصت را پدید می آورد تا پرده از آثار رازگونه و نافذ شاعر برداریم.آثاری که بازخوانی جهان و شیوه نوین زیستن را درهماهنگی با کائنات و با خویشتن خویش به مخاطب پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: شعر، مرگ، اندوه، سرایش، ژاکوته
  • فاطمه عسگری* صفحات 337-360
    در ایتالیای قرن بیستم نویسندگانی چون پرتزولینی، پاپینی و ورگا با توجه به اینکه به ساختاررمان کلاسیک قرن نوزدهم متصل بوده و در سبک نوشتاری از لئوپاردی و مانتزونی تقلید کرده اند، در نوسازی ادبیات قرن بیستم و به خصوص رمان نقش خاصی ایفا نکرده اند، لذا رمان در قرن بیستم می بایست با نیاز فرهنگی و اجتماعی انسان عصر جدید آشنا باشد و این همخوانی به نظر برخی منتقدین فقط از طریق حرکت به سمت رمان مدرن اروپا ممکن است. ایتالو ازوو در این سالها با پیروی از برخی تئوری های تفکر غربی در رمان خویش به بررسی رابطه فرد با دیگران در جامعه مدرن می پردازد و بدین سان رمان ایشان دارای نوآوری های حائز اهمیت است. این مقاله ضمن پرداختن به شرایط و ویژگی های فعالیتهای ادبی دهه سی قرن بیستم و با بررسی برخی نویسندگان مجله سولاریا سعی بر آن دارد شرایط فرهنگی و ادبی ای که با آن جامعه ایتالیا به استقبال ایتالو ازوو می رود را مورد بررسی قرار دهد.
    کلیدواژگان: ایتالو ازوو، رمان روانکاوانه، قرن بیست ایتالیا، رمان کلاسیک، جیمز جویس، وجدان زنو
  • پویا غلامعلی پور *، محمدعلی علاءالدینی صفحات 361-378
    پژوهش حاضر به تلاش کاریل چرچیل و ادوارد باند برای پیاده سازی شگردهای بیگانه سازی برشت در نمایشنامه های آنان - به ترتیب جنگل دیوانه و سرخ، سیاه و نادان – می پردازد. به منظور ایجاد تفکر نقادانه و عینی، و نیز حصول عمل برای تحول مثبت، هر دو نمایشنامه نویس از شگردهای بیگانه سازی برشتی، شامل شخصیت پردازی، پایان گشودگی، ساختار اپیزودیک و رسانه های سمعی و بصری مدد می جویند. این شگردها به نمایشنامه نویس اجازه می دهند تا موقعیت ها، اعمال داستانی، و نگرش های مانوس را چنان نامانوس ارائه دهند که برای شنوندگان و خوانندگان، بیگانه سازی شده و با بینشی نقادانه سنجیده شوند. این پژوهش علاوه بر بررسی عناصر برشتی در این دو نمایشنامه، به بحث پیرامون نکته ای می پردازد که منجر به راندگی سرخ، سیاه و نادان از فن درام نویسی برشتی و نیز از جنگل دیوانه می شود. منشا این تفاوت، وجود جنبه های شخصیت پردازی غیر-برشتی در سرخ، سیاه و نادان و نیز عدم وجود رسانه های سمعی و بصری برشتی در آن است.
    کلیدواژگان: پایان گشودگی، رسانه های سمعی و بصری برشتی، ساختار اپیزودیک، شخصیت پردازی برشتی، شگردهای بیگانه سازی
  • زهرا محمدی*، آیدا اسحاقیان صفحات 379-402
    میخاییل میخاییلویچ باختین (1975-1895) یکی از منتقدان نامدار قرن بیستم است که ارزش بسیاری از آثار او تا پیش از مرگش بر جامعه روسیه آشکار نشد. باختین مسائل بوطیقای داستایفسکی و مسائل آثار داستایفسکی را با رویکردی نوین به آثار و اندیشه داستایفسکی به نگارش در آورده است. باختین در این دو اثر، رمان داستایفسکی را فضایی سرشار از گفتمان و کارناوالی پر از زهرخند می داند.
    فیودور میخایلوویچ داستایفسکی (1821-1881) نویسنده قرن نوزدهم مکتب رئالیسم است. او از پیشگامان و الهام بخشان فلسفه اگزیستانسیالیسم نیز به شمار می رود. فیودور داستایفسکی با رمان مردم فقیر در ادبیات روسیه مطرح شد و رمان برادران کارامازوف به عنوان واپسین میراث ادبی او شناخته می شود.
    با توجه به اینکه محور اصلی برادران کارامازوف توصیف دقیق و روانشناختی دنیای ذهنی تک تک شخصیت های رمان است، مقاله حاضر با تکیه بر نظریات باختین درباره جهان آثار داستایفسکی، به تحلیل رمان و دنیای درون شخصیت های اصلی آن و فراز و فرود روحی قاتلان بالقوه این اثر می پردازد.
    کلیدواژگان: باختین، برادران کارامازوف، جنایت، داستایفسکی، کارناوال، هجو منیپی
  • علی محمدی*، فاطمه تسلیم جهرمی صفحات 403-430
    طنز سیاه، یکی از زیر مجموعه های طنز و کمدی است. طنز سیاه نگاهی تمسخرانگیز به موقعیت های بیمارگونه و هولناک و موحش دارد و اغلب با مرگ، دلهره، رنج، ترس، اندوه و پوچی همراه است. اوضاع ناهمگون سیاسی و اجتماعی، نظریات فلسفی هگل و رمان های گوتیک، منجر به ظهور این گونه طنز در ادبیات غرب شد.
    اصطلاح «طنز سیاه»«Humour Noir» را نخستین بار آندره برتون، تئوریسین سوررئالیست فرانسوی، در سال 1935 در تشریح عبارت «ذهنیت عینی شده» هگل به کار برد و در کتاب گلچین طنز سیاه، جاناتان سویفت را به عنوان پیشگام این گونه، معرفی کرد. ویژگی های مهم طنز سیاه در ادبیات داستانی عبارتند از: تضاد، اغراق، مسخ و استحاله، انحراف از موضوع و توصیف و فضاسازی های گوتیک.
    این مختصات در داستان های فارسی، در آثار صادق هدایت، غلامحسین ساعدی و بهرام صادقی به صورتی برجسته، بروز دارد.
    هدف از این مقاله، تعریف، واژه شناسی طنز سیاه و معرفی ویژگی های آن به صورت تطبیقی در ادبیات داستانی فارسی و انگلیسی به روش توصیفی-تحلیلی است.
    کلیدواژگان: ادبیات تطبیقی، داستان، سوررئالیسم، طنز سیاه، آندره برتون
  • مه زاد شیخ الاسلامی، ایمان منسوب بصیری*، حسن زیاری سدهی صفحات 431-446
    ساختار جامعه و رسوم و عادات رایج در آن، همواره در ادب هر سرزمینی بازتاب دارد، تا حدی که می توان مضامین ادبی مکرر (لایت موتیف) را به نوعی بازتاب فرهنگ رایج هر اجتماع در قالب ادبی دانست. مضامین ادبی مکرر در میان اقوام مختلف، گاه به سبب ریشه داشتن در آبشخورهای همگون یا یکسان و بعضا از حیث توازی سنن، شباهت های چشمگیری به یکدیگر دارند که می توان با جستجو در کهن ترین منابع و دنبال کردن سیر تکثیر یک درون مایه؛ شیوه های انعکاس آن را در ادب کلاسیک اقوامی که از دیرهنگام با هم در داد و ستد فرهنگی بوده اند بررسی کرد.
    در مقاله حاضر سعی بر آن است که یکی از ترفندهای شایع در عرصه ادبیات غرب و ایران که در فرهنگ کهن میان رودان و روایات سامی دیرین نیز به چشم می آید سخن رود: ترفند جابه جایی به معنی تعویض عاشق یا معشوق، از جنس م‍ونث، از روی عمد یا از سر اتفاق و یا جایگزینی شخصیت ها، یکی از مضامین بارز بسیاری از متون برجسته نظم و نثر، در نظام ادبی شایع در منطقه ای گسترده از جهان است که از ایران کهن تا دورترین مرزهای امپراتوری روم را در بر می گیرد و حوزه میان رودان در پیوند میان این دو حوزه نقش اساسی داشته است.
    کلیدواژگان: بوکاچو، ترفند جایگزینی، تعویض نقش، فرهنگ میان رودان، نظامی
  • احد مهروند*، شیرین امامی صفحات 447-470
    تحقیق حاضر به بررسی روایت شناسانه پیرنگ درونی سه حکایت مثنوی معنوی، «طوطی و مرد بازرگان»، «مار و مرد مارگیر» و «استاد و شاگردان»، بر اساس نظریات ارسطو در کتاب فن شعر، می پردازد و با استناد به نظریات وی در مورد «پیرنگ تاثیرگذار» می کوشد عناصرارسطویی «دگرگونی» (Peripetia) و «کشف و وقوف» (Anagnorisis) در حکایات مذکور را بشناساند، عناصری که از آن طریق، مولانا مفاهیم اخلاقی و تعلیمی از طریق ایجاد حس ترس و ترحم را به خواننده منتقل کرده است. «کشف»، در این حکایت ها از نوع پنجم و ششم کشف های ارسطویی ست که آن ها را کشف های تاثیرگذار می نامند که از ترتیب حوادث و یا برداشت نادرست شخصیت ها از وضعیت موجود، نشات می گیرند. این نوشتار، بر آن است تا به این سوال پاسخ دهد که آیا می توان نظریات ارسطو را در بررسی شعر روایی مولانا به کار برد؟ روش تحقیق در آن بیشتر مقایسه ای، تطبیقی و تحلیلی است که از ابزارهای اسنادی بهره جسته است.
    کلیدواژگان: مثنوی معنوی، مولانا، روایت شناسی، فن شعر ارسطو، دگرگونی، کشف و وقوف
  • جعفر میرزاحسابی* صفحات 471-487
    فولکلور یا ادبیات شفاهی و بومی از جایگاه ویژه ای در تمامی اقوام برخوردار است.مهم ترین ویژگی فولکلور بیان ناگفته هایی است در قالب داستان های کودکان یا عامیانه و مردمی. این پژوهش به بررسی روانشناختی دو داستان مردمی، دو روان آدمی، با دو ساختار در ظاهر متفاوت، ولی در ژرفا همگون می پردازد و سعی دارد از ورای این دو داستان ایرانی و فرانسوی، نهاد پنهان آنها را دریابد. با روایت هر داستان در واقع حرفهای درونمان را می زنیم. کنشگر های خوب و بد داستان ها، همان جنبه های شخصی ما و اعداد در قصه ها، همان مادینگی و نرینگی درونی ما هستند. حال با نگاهی تطبیقی به بررسی ناخودآگاه جمعی می پردازیم که در قصه ها به روشنی نمایان است.
    کلیدواژگان: تطبیق، خود، قصه شفاهی، قصه عامیانه، فولکلور
  • راحله نیک جوی تبریزی* صفحات 487-500
    مکتب رئالیسم یکی از مکاتب ادبی اروپایی است که بر بیان واقعیات عینی و ملموس جهان بدون دخالت دادن ذهنیات انتزاعی نویسنده تاکیدمی کند.این مکتب درحوزه ی شعرمعاصر فارسی نفوذ و تاثیردرخوراعتنایی داشته که رد پای آن را می توان در اشعار شاعرانی همچون نیمایوشیج.مهدی اخوان ثالث.احمد شاملو.فروغ فرخ زاد مشاهده نمود.آنچه مسلم است؛شاعران این جریان شعری با نگرشی خردگرا و واقع بینانه در پی به تصویر کشیدن عینیات زندگی مردم و رخدادهای اجتماعی-سیاسی به منظور بالابردن سطح آگاهی و دست یافتن به مطالبات حقوق فردی واجتماعی افراد جامعه ی زمان خود هستند.زبان منطق شعری آنها غالباآمیخته با نمادوتمثیل است که با بیانی غیر مستقیم و تاویل بردار ازآن در جهت پرداختن به رسالت شعری به مفهوم برجسته ساختن واقعیات پنهان جامعه و بیدارگری افراد جامعه بهره می گیرند. لذا دراین مقاله برای روشن تر شدن مساله و میزان تاثیر پذیری این مکتب در جریان شعرنیمایی در ابتدا کلیاتی درباره ی مفهوم ، اصول و ویژگی های مکتب رئالیسم بیان گردیده و سپس کلیاتی درباره ی شعر معاصر ایران (شعر نیمایی)، ظهور واقع گرایی در شعر معاصر ودر ادامه مقایسه ای میان اصول و ویژگی های جریان شعری نیمایی با مکتب رئالیسم اروپایی به عمل آمده و در نهایت یک جمع بندی و نتیجه گیری از ویژگی های این جریان صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: شعر نیمایی، شعرمعاصرفارسی، رئالیسم، مکاتب ادبی، شعرنو
|
  • Saeed Hatami * Pages 197-220
    The novel "The Idiot" by Fyodor Dostoevsky's work (born 1821), author of the famous Russian novel "special" that M. Instructional new translation of it in 1381 as "Idiot neighborhood" has been published, a work of Christian Bobin (b. 1951..), contemporary French writer. In this paper, the authors have attempted to compare the adaptive character of Prince, hero of Dostoevsky's novel The Idiot, and Albin, the main character of the novel, especially, the same visual angle, to the question whether the name change, the translation of the above, depending on the grounds that Translator with perceived similarities between the two main characters, has been presented, essentially logical, plausible or not. Rvankavanh this research approach is based on the fact that both the author's personality and psychological aspects of the process and the shaping of the main characters and their stories have paid special attention. The results of this study demonstrate the fundamental differences between the two main characters, the interpreter can not explain the scientific basis and logic.
    Keywords: Geai, Idiot, Albin character, Moikhkin character, psychoanalytic study
  • Roshanak Danaei * Pages 221-244
    In view of the formation of texture of the personality of everyone at the first ages of his life, it is the child who is placed at the center of the education. Jean-Jacque Rousseau, the great philosopher of the eighteenth century, is the one who discovered rightly the child and the importance of his education. His educational theories, explained in Emile in form of imaginary stories have achieved a prominent position in literature and also in child psychology because of their novel feature and presenting innovative viewpoints in educating an imaginary student. The main method used by Rousseau in his pedagogical directive is that of negative education which is based on freedom and on the concept of “live fully as a child”. This article is proposed to examine the theory of the negative education of Rousseau while following his footsteps in modern psychology to estimate the impact of his ideas on those of pedagogues and psychologists of twentieth century.
    Keywords: Jean-Jacques Rousseau, Emile, Psychology, negative education, child, Pedagogy
  • Zohre Ramin *, Mohammad Reza Hassanzadeh Javanian Pages 245-264
    Chronotope and heteroglossia are two significant terms in Mikhail Bakhtin’s dialogism. Although most of Bakhtin’s ideas are drawn into the study of novel, drama with its high potentiality for establishing dialogues between characters can create and maintain a new context for Bakhtinian studies. This article endeavors to use chronotope and heteroglossia as two analytical tools for studying Eugene O’Neill’s much-acclaimed play The Iceman Cometh and by doing so provides a Bakhtinian reading of this play. Through chronotope, we can investigate the significance of time and place and their reciprocal effect in order to explain the main concepts which Eugene O’Neill wished to deal with and convey. Also, heteroglossia shows why and how O’Neill brought all his characters with different and at times opposing backgrounds together in one single saloon and allowed them to have a voice of their own; a voice which even the playwright’s voice can’t control or suppress.
    Keywords: Chronotope, heteroglossia, Dialogism, Mikhail Bakhtin, Eugene ONeill
  • Saeed Sadeghian * Pages 265-288
    "Oedipus on the road" is the story of the path Oedipus roams on to get from Thebes to Colonus, from the city where his sin is revealed to him, to the city which will at the end become his tomb. The path which, in the narrative’s timeline, lies between two plays of Sophocles and thus joins "Oedipus the King" to "Oedipus at Colonus". In fact, by exploring this void in the timeline of the plays, Bauchau imagines the path which will allows Oedipus to meet his wretched condition and to overcome it. Based on what precedes and based on the author’s experiences in the field of psychoanalysis, it is possible to consider Oedipus’ path as a metaphor for a successful psychoanalytical treatment. This will allow us to study this work in light of some of the psychoanalytical concepts and thereby not only to achieve a deeper understanding of these concepts, but also to follow their embodiment in a narrative-fictive setting.
    Keywords: Oedipus, Oedipus on the road, Oedipus complex, Henry Bauchau, Freud, Jung, Transformation
  • Somaye Sadeghiyan * Pages 289-314
    Malakoot" written by Bahram Sadeghi and "The Metamorphosis" written by Frantes Kafka, With an interval of half a century, Represent nihilism and existential point of view of their authors. although, These two works are similar together in some points in the meaning, they are different, Especially in the characterization.
    The Character is one of the important elements of the story and Aristotle proposed and considered it, first. Theorists and critics of the story believe that the character, have immediate and deep connection with other elements of the story. According to this theory, methods of characterization in the story is selected according to the other elements of the story.
    By comparing methods of characterization in the two story, were going to find an evidence for this theory in the eternal story and Prove that the difference in elements of the story, makes a difference in the characterization. For this purpose, we have studied various methods of characterization in each story and we have turned Frequency of each of these methods.
    Keywords: Characterization, Malakoot, Metamorphosis, Frantes Kafka, Bahram Sadeghi
  • Fatemeh Sadat Alavi Sadr *, Mahvash Ghavimi Pages 315-336
    In this study we aim to examine the theme of death in the works of Philippe Jaccottet; in whose earliest writings and poems one can spot a sensitivity to human pain and death. Jaccottet’s writings though simple in form, raise many vague questions in the reader’s mind, for the poet wants to contain in his poem what speech can’t express. The universe and human life to Jaccottet are mysteries. Death – the subject of this article – is also part of this mystery. Analyzing his 3 collections of poems “Lessons”, “Chants from below” and “In the winter light” reveals the importance of this theme, which has an essential place in the poet’s works. This also creates an opportunity for unveiling his mysterious and piercing works; which deserve to be read and reread, as it suggests to the reader to reconsider the world and the new style of living in harmony with the universe and with himself.
    Keywords: Poem, death, Grief, Singing, Jaccottet
  • Fatemeh Asgari * Pages 337-360
    This research work tries to focus on cultural conditions and literary activities during the Thirties of the Twentieth century, when the work of Italo Svevo was received and revised by critics and those who were writing on Solaria magazine. No doubt, Svevo’s work provides a new model that following various European theories like those of Nietzsche, Freud, Karl Marx and finally Darwin, presents to us man with his general inability to create an satisfactory and normal relationship with others. Elio Vittorini is one of the Italian literary critics of the Twentieth century who feel the need for a renewal and radical literary innovation in the novel genre. He searches a radical change in the genre of the Italian novel in accordance with european models which can express various existential problems of modern human society where man finds himself involved in many difficulties every day. So, the absolute model of a psychoanalytic novel is offered by Italo Svevo.
    Keywords: Italo Svevo, psychoanalytic novel, Twentith century, classic novel, Coscienza di Zeno
  • Pooya Gholamalipoor *, Mohammadali Alaeddini Pages 361-378
    This thesis is primarily concerned with Edward Bond and Caryl Churchill’s attempts to implement Bertolt Brecht’s methods of Verfremdungseffekt with the same artistic intent of social change in their plays, Red, Black and Ignorant and Mad Forest. In order to provoke critical and objective thinking, and action for positive change, both of the playwrights make use of Brechtian Verfremdungseffekt techniques of episodic structure, characterization, audio-visual aids, and open-endedness. These techniques let the playwrights present familiar situations, actions and attitudes as if they were unfamiliar so that they could be alienated and evaluated with a critical eye by the audience and the reader. In addition to studying the Brechtian elements in these two plays, this thesis argues that there is a point which drifts Bond’s Red, Black and Ignorant from Brechtian dramaturgy and Churchill’s Mad Forest; the point is that Red, Black and Ignorant includes non-Brechtian character design aspects and lack of Brechtian audio-visual aids.
    Keywords: Verfremdungseffekt, Red Black, Ignorant, Mad Forest, episodic structure, characterization, audio-visual aids, open-endedness
  • Zahra Mohammadi *, Ayda Eshaghian Pages 379-402
    Fyodor Mikhailovich Dostoevsky (1821-1881) is the 19th century writer of the realism school and is among the pioneers of the existentialism philosophy. He became famous in Russian literature by the Poor People novel.
    Since the Dostoevsky’s approach in this novel is mostly detailed descriptions of individual mental and psychological world of the novel's characters, we try to analyze to analyze the novel and the world's main characters as potential killers.
    Mikhail Mikhailovich Bakhtin, one of the most prominent critics of the twentieth century that the value of many of his works until his death on Russian society was not obvious. Bakhtin wrote "Problems of Dostoevsky's Poetics" and "Problems of Dostoevsky's works" with a new approach to Dostoevsky's works.
    In this article we will try to analyze characters in "The Brothers Karamazov" and emotional ups and downs of a potential murderer rely on Bakhtin's ideas.
    Keywords: Dostoevsky, The Brothers Karamazov, Crime, Bakhtin, carnival, satire Mnypy
  • Ali Mohammadi * Pages 403-430
    Black humor, has mocking look to illness form, terrible and horrible situations and is often with presentiment, pain, fear, sadness and absurdity associated.
    The prevalence's of this type of humor in the West, were political and social situation, Hegel's philosophical views and black novels.
    The term black humor (from the French humor noir) was coined by the surrealist theoretician, André Breton in 1935 to describe the concept of Hegel's «objectify subjectivity» and he introduced Jonathan Swift as pioneer of this type in anthology of black humor.
    According to the ideas of the Surrealists, about black humor, the important features of it in fiction literature include: conflict, exaggerated, metamorphosis and transformation, deviation of issue (subject), description and gothic atmosphere.
    These characteristics, seems in stories of pioneer writers; Sadegh Hedayat, Gholam Hossein Saeedi and Bahram Sadeghy.
    This article whit descriptive-analytical method defines black humor and studies it's prevalences and features in West and Iran fiction literature comparatively.
    Keywords: Comparative litereture, story, black humor, surrealism, André Breton
  • Mahzad Sheikholislamid, Iman Mansoob Basiri * Pages 431-446
    The structure, manner and common habits of society have always been reflected in the literature of all regions to the extent that recurrent themes in literature can be considered as echo of the common culture of the community in the form of literature. Recurrent themes in literature, among the various ethnic groups, sometimes due to the origin of similar sources and sometimes because of parallel traditions, are remarkably similar to each other. Different types of reflections of this subject in the ethnic classical literature, which have been observed in cultural exchange from the past, can be studied by looking at the oldest sources and following the course of reproduction of a theme.
    The present article tries to review one of the most common tricks in the field of literature of West and Persia, which is also observable in the ancient culture of Mesopotamia and ancient Semitic traditions: the bed trick that means switching female lovers or character's disguise, is one of the main themes of many notable literary texts.
    Keywords: Replacement trick, Masquerade, Mesopotamian culture, nezami, Boccaccio
  • Ahad Mehrvand *, Shirin Emami Pages 447-470
    This present article aims at examining a narratological study of the inner plot of selected stories of Masnavi-Ma’navi –namely, “The Parrot and the Merchant”, “The Snake and the Snake-Catcher”, and “Students and their Teacher”- on the basis of Aristotle’s theories as discussed in his seminal work Poetics. Introducing Aristotle as the founder of narratology and using his ideas about an effective plot as discussed in Poetics, we aim at investigating the moral lessons conveyed through the use of the two Aristotelian concepts of Peripetia and Anagnorisis. The selected stories contain the fifth and sixth forms of Aristotelian discovery, the most effective forms of discovery, which are formed either through the natural sequence of events, the false inference, or deception of the characters. The article tries to answer the question: Are Aristotelian theories of Peripetia and Anagnorisis applicable to Mowlana’s narrative poetry? This research has profited from comparative and analytical methodology.
    Keywords: Masnavi-Manavi, Mowlana, Narratology, Aristotle's Poetics, Peripetia, Anagnorisis
  • Jafar Mirza Hesabi* Pages 471-487
    Summary :This research discusses the two demotic tales, two human spirits, and two apparently different constructions though the same in depth. And it also attempts to seek the concealed soul of these two Iranian and French tales beyond them.
    No word said either intentionally or unintentionally is in vain and there is always a reason behind each single word. Everyone is a text and each text has something to say and within each saying there is guidance. No phenomenon is useless and we consciously or sub-consciously have an objective for our behavior. Therefore, through telling a story we speak our minds. Protagonists and antagonists are our characteristic aspects and numbers are femininity and masculinity inside us. Now with a comparative point of view, we move towards a collective sub-conscience which is reflected in a simple, beautiful and pleasing way in stories.
    Keywords: Fear, Escape, Popular story, Oral story, Criticism
  • Rahele Nikjooytabrizi * Pages 487-500
    Realism school is one of the schools of European literature that emphasizes on expressing objective facts of life as it is without intervening in abstract thoughts of artist and it seems that in the field of Poetry, which has more illustration capacity, expression of dreams, imagination and the metaphysical ideals – doesn’t have any suitable efficacy and influence. But at least in Nimai Poetry (New Poetry) , the trace of the philosophy of history and also objective and Subjective facts in the society could be seen clearly and the part of the social reality of his time is depicted and showed by expressing of how and why in thinking and imagination in Poetry What is certain is that the poets of this type of Poem with a realistic attitudes tend to show real objectives of people life and socio-political events in order for promoting the awareness level, achieving receivable individual and social rights of their society. Sometimes, their poetic logic language is mixed with allegory and symbolism that with Indirect and Interpreting expression use it in order to proceeding to the poems with the aim of acquainting the thoughts. Thus, can be said Symbolism Placed in the Realism service in the Nimai Poetry. This article reached to this entry that the social symbolism or New poetry (Nimai) that Socialism and Symbol-ism is the main components of that, has the nature of realism or likewise, the realistic attitude within itself.
    Keywords: Contemporary Persian Poetry, realism, School Literature, Nimai Poetry, Social realism