فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال یازدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1396)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال یازدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/06
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله مروری: ویروس شناسی پزشکی
  • احمد توکلی، محمدهادی کربلایی نیا، محسن کشاورز، فهیمه صفرنژاد تمشکل، سید حمیدرضا منوری* صفحات 1-8
    کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) به عنوان عامل ایجاد عفونت شدید دستگاه تنفسی تحتانی در انسان، یک تهدید جهانی مخصوصا در کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب می شود. از زمان کشف این ویروس در سال 2012، بیش از 1800 نفر در 27 کشور جهان تحت تاثیر عفونت ناشی از این ویروس قرارگرفته اند که از این تعداد، بیش از 600 مورد مرگ گزارش شده است. نرخ مرگ ومیر ویروس MERS (مرس) در مقایسه با ویروس SARS (سارس) ، بیشتر است (40 درصد در مقابل 10 درصد) و این نرخ به خصوص در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای بالاتر است. اکثر موارد مرس (بیش از 85 درصد) که تاکنون گزارش شده است، سابقه اقامت یا مسافرت به کشورهای خاورمیانه را داشته اند. به احتمال زیاد، شتر به عنوان یک میزبان حد واسط برای این ویروس محسوب می شود. خصوصیات بالینی عفونت مرس متفاوت بوده و طیفی از عفونت بدون علامت یا ملایم تا سندروم تنفسی حاد و نارسایی در چندین ارگان را در بر می گیرد و به خصوص در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای می تواند به مرگ منتهی شود. داروی خاصی جهت درمان عفونت مرس وجود ندارد و جهت جلوگیری از انتشار این ویروس در مراکز مراقبتی بهداشتی، نیاز به اقدامات پیشگیرانه و کنترلی است. در مطالعه حاضر، به طور مختصر به بررسی آخرین اطلاعات در مورد اپیدمیولوژی، خصوصیات بالینی، تشخیص، درمان و پیشگیری از این عفونت می پردازیم.
    کلیدواژگان: کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه، کوروناویروس مرس، بیماری تنفسی حاد، سارس
  • مقالات پژوهشی: میکروب شناسی مولکولی
  • مریم مهدوی، تقی زهرایی صالحی*، کیومرث امینی، پریسا مبصری صفحات 9-17
    سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن گرم منفی است که باعث انواع عفونت های جدی عمدتا در بیماران نقص ایمنی می شود. جهت افزایش شدت بیماری، سودوموناس از یک نوع سیستم ترشحی نوع سه برای تزریق پروتئین افکتور سمی به سیتوپلاسم سلول های یوکاریوتی استفاده می کند. چهار پروتئین افکتور در سودوموناس شرح داده شده است: ExoU، ExoS،ExoT و ExoY. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن های کد کننده توکسین سیستم ترشحی نوع سه میان جدایه های سودوموناس جمع آوری شده از نمونه های بالینی مختلف مانند ادرار، زخم، خون و ترشحات تنفسی بیماران بود.
    55 جدایه سودوموناس آئروژینوزا از بیماران بستری در تهران در سال 1395-1394 با استفاده از آزمون میکروبیولوژی متداول مشخص شدند. حساسیت جدایه ها به آنتی بیوتیک ها با استفاده از آزمون دیسک دیفیوژن بررسی شد. پس از استخراج DNA، PCR چندگانه در جدایه های سودوموناس برای تشخیص ژن های کد کننده توکسین ترشحی انجام شد.
    میزان مقاومت بالا برای سفپیم (89%) ، سفتازیدیم (85/45%) ، آزترونام (83/63%) ، توبرامایسین (78/18%) و جنتامایسین (60%) مشاهده شد. شیوع ژن ها در میان تمام نمونه های جداشده به شرح زیر بود؛ (76/32%) exoT، (30/90%) exoS، (14/54%) exoYو (67/27%) exoU. exoU در میان گونه های MDR نسبت به بخش غیر MDR بالاتر (81/3% در مقابل 16/6%) بود. جدایه های { مقاوم به فلوروکینولون نسبت به نمونه های { مقاوم به فلوروکینولون (32% در مقابل 17%) بود.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، سیستم ترشحی نوع سه، PCR چندگانه
  • هادی روان*، مژده اماندادی صفحات 18-29
    سالمونلا انتریتیدیس یکی از شایع ترین علل گاستروانتریت می باشد که در موارد حاد می تواند منجر به سپتی سمی و یا حتی مرگ شود. در مطالعه حاضر با استفاده از روش های ژنومیک مقایسه ای مارکرهای ژنی این سرووار غربال گردید و اختصاصی ترین مارکر با استفاده از روش LAMP برای شناسایی این پاتوژن مورد هدف قرار گرفت.
    این مطالعه در سال 1394 صورت گرفت. به منظور یافتن مارکرهای ژنی سالمونلا انتریتیدیس ، 50 ژنوم کامل از سویه های سالمونلا انتریتیدیس و سایر جنس های خانواده انتروباکتریاسه با استفاده از روش های ژنومیک مقایسه ای موردبررسی قرار گرفتند. مارکر اختصاصی غربال شده با طراحی 6 پرایمر اختصاصی و با استفاده از روش LAMP به منظور شناسایی سویه های سالمونلا انتریتیدیس هدف قرار گرفت (سویه های باکتریایی مورد استفاده در این مطالعه از بیمارستان های جنوب شرق کشور جمع آوری گردید). کارایی روش LAMP برای شناسایی سالمونلا انتریتیدیس در نمونه های گوشت مرغ که بصورت مصنوعی به این باکتری آلوده شده بودند، نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    ژن lygC به عنوان اختصاصی ترین مارکر برای شناسایی سویه های سالمونلا انتریتیدیس انتخاب شد. نتایج حاصل از روش LAMP اختصاصیت این مارکر را برای شناسایی ایزوله های سالمونلا انتریتیدیس نشان داد. حساسیت این روش برای کشت خالص باکتری CFU/reaction 10 و برای نمونه های گوشت مرغ آلوده CFU/mL 103 در آغاز انکوباسیون و CFU/mL 10 بعد از 4 ساعت انکوباسیون ارزیابی گردید.
    کلیدواژگان: سالمونلا انتریتیدیس، مارکر اختصاصی، ژنومیک مقایسه ای، روش LAMP
  • مقالات پژوهشی: باکتری شناسی پزشکی
  • ابراهیم باباپور، اعظم حدادی، رضا میرنژاد، سید عبدالحمید انگجی، نور امیر مظفری* صفحات 30-38
    اسینتوباکتر بومانی یکی از مهم ترین عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی مقاوم به چند دارو می باشد. عوامل مختلفی در مقاوم شدن این باکتری ها در برابر داروها و بیماری زایی آن نقش دارند، یکی از مهم ترین این عوامل وجود پروتئین OmpA در این باکتری ها می باشد. بنابراین در این تحقیق ضمن بررسی مقاومت دارویی، وجود ژن ompA در ایزوله های کلینیکی اسینتوباکتر بومانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    ابتدا 650 نمونه بالینی در طی سال های 1393 تا 1394 از سه بیمارستان امام خمینی (ره) ، میلاد و مطهری تهران جمع آوری گردید و از طریق روش های بیوشیمیایی و مولکولی تائید نهائی اسینتوباکتر بومانی انجام شد. سپس مقاومت آنتی بیوتیکی از طریق روش دیسک دیفیوژن و از طریق روش PCR وجود ژن ompA بررسی و برای تائید نهایی ژن موردنظر تعیین توالی گردید.
    نتایج نشان داد که از 650 نمونه بدست آمده از بیماران، 156 (24%) ایزوله را اسینتوباکتر بومانی تشکیل می دهد که اغلب این باکتری ها نسبت به کلاس های مختلف آنتی بیوتیکی مقاوم می باشند. 92/95% از ایزوله های اسینتوباکتر بومانی مورد بررسی در این مطالعه، مقاوم به چند دارو و 86/53% از ایزوله ها extremely drug resistance (XDR) بودند. نتایج همچنین نشان داد 100% ایزوله های بالینی جداشده دارای ژن ompA می باشند.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، مقاومت چند دارویی، ژن ompA
  • مقالات پژوهشی: میکروبیولوژی مولکولی
  • ناصر هرزندی *، هانیه آقابابا، نیما خرم آبادی، بهمن تبرایی صفحات 39-47
    بروسلوزیس یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان می باشد و ارزیابی آنتی ژن های مختلف آن ازنظر پاسخ های ایمونولوژیکی و بررسی استراتژی های مختلف ایمن سازی در طراحی واکسن های موثر نقشی اساسی دارند. در این تحقیق هدف ما ارزیابی ایمونولوژیکی وکتور یوکاریوتی pVAX1 حامل ژن پروتئین غشای خارجی 31 کیلو دالتونی (Omp31) بروسلا ملی تنسیس بود.
    در این مطالعه که در سال 1392 به انجام رسید توالی ژن omp31 بروسلا ملی تنسیس در پلاسمید pVAX1 بین جایگاه های BamHI و XhoI کلون شد. از این پلاسمید برای ایمن سازی موش های ماده 6-8 هفته ای BALB/c (تهیه شده از بخش حیوانات ازمایشگاهی انستیتو پاستور ایران) به صورت تزریق داخل ماهیچه ای 100 میکروگرم استفاده شد. تزریق یادآور به دو شکل پلاسمیدی یا پروتئینی در گروه های جداگانه انجام گرفت. پس از ایمن سازی سنجش سطح IFN-γ ، IL-4 و IL-12، ایمونوگلوبولین G تام سرمی و IgG1 و IgG2a نسبت به پروتئین نوترکیب Omp31 انجام شد. درنهایت پاسخ ایمنی حفاظت کننده به دنبال مواجه سازی با بروسلا ملی تنسیس 16M مورد ارزیابی قرار گرفت.
    DNA-واکسن حامل omp31 به همراه یادآور پروتئینی Omp31، میزان بیشتری از IFN-γ ، IL-12 و IgG2a را نسبت به گروه های دریافت کننده DNA-واکسن یا پروتئین نوترکیب تنها تحریک کرده بود. نتایج چالش با سویه بیماری زا نیز حاکی ایمنی حفاظت بخش بیشتر در گروه دریافت کننده DNA-واکسن و پروتئین بود.
    کلیدواژگان: بروسلا ملی تنسیس، DNA واکسن، Omp31، pVAX
  • مقالات پژوهشی: نانوبیوتکنولوژی در پزشکی
  • سمیه حسینی خمیرانی*، لیلا مامنی، خسرو عیسی زاده صفحات 48-57
    آمیکاسین یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزیدی است که علیه طیف گسترده ای از باکتری ها تجویز می گردد. موارد محدودکننده استفاده از این دارو شامل؛ خطر مقاومت میکروبی نسبت به آن، سمیت و نیمه عمر کوتاه در بدن می باشد. یک استراتژی غلبه بر این مشکل استفاده از فناوری نانو است که می تواند به توسعه سیستم های دارورسانی کمک کند. این مطالعه در سال 1394 با هدف ارزیابی توانایی استفاده از نانوذرات مزومتخلخل سیلیکا در بهبود بخشیدن فرمولاسیون سنتی آمیکاسین انجام شد.
    SBA-15 با استفاده از روش هیدروترمال سنتز شد. سینتیک رهایش دارو از نانو حامل، در 37 درجه سلسیوس بررسی شد. فعالیت ضد میکروبی فرمولاسیون ها بوسیله روش انتشار دیسک و آزمون رقت در براث روی نمونه های باکتریایی انجام شد.
    SBA-15 با آرایش شش ضلعی و قطر منافذ 100-5 نانومتر، قادر به محصورسازی 47٪ آمیکاسین بود. سینتیک رهایش دارو در pH (5، 7/4 و 8/9) نشان داد، در 24 ساعت اول به ترتیب، 10%، 34/54% و 69% آمیکاسین از نانو حامل منتشر شد. MIC آمیکاسین و آمیکاسین@ SBA-15 برای استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 1/66، 13/29 و برای سودوموناس آئروژینوزا 3/32، 26/59 میکروگرم در میلی لیتر بود.
    کلیدواژگان: آمیکاسین، نانو ذرات مزوحفره سیلیکا، فعالیت ضد باکتریایی
  • مقالات پژوهشی: بیوتکنولوژی میکروبی
  • فهیمه نوجوکی، اشرف سادات حاتمیان زارمی *، بهمن ابراهیمی حسین زاده، محمد میردریکوند، زهرابیگم مختاری حسینی، سعید کلانتری دهقی صفحات 58-66
    قارچ Ganoderma lucidum منبع اصلی تولید گنودریک اسید می باشد. این متابولیت اثرات دارویی فراوانی همچون درمان سرطان دارد. به علت بازده پایین تولید و قیمت بالا، کاربرد بالینی آن با مشکل مواجه است. محرک هایی نظیر الیسیتورها و شوک های مکانیکی می توانند تولید گنودریک اسید را افزایش دهند. تحقیق حاضر به مطالعه اثر امواج فراصوت بر تولید این دارو می پردازد.
    ابتدا جهت اطمینان از اثر تحریک کنندگی امواج فراصوت بر تولید گنودریک اسید، کشت مایع قارچ تحت تیمارهای یک بار (روز پنجم) و دو بار صوت دهی (روز پنجم و ششم) در زمان های 20 و 200 ثانیه قرار گرفت. پس از استخراج گنودریک اسید و اطمینان از اثر مثبت شوک، جهت بهینه سازی متغیرها از روش پاسخ سطح استفاده گردید. در این روش 17 آزمایش با سه متغیر اولین زمان صوت دهی (روزهای 4، 5، 6) ، دومین زمان صوت دهی (روزهای 7،8،9) و مدت زمان صوت دهی (60، 180، 300 ثانیه) توسط نرم افزار Design Expert طراحی و انجام شد.
    بررسی نتایج نشان داد اثر امواج فراصوت با دو بار تیمار 274 ثانیه ای در روزهای 4 و 7 می تواند بالاترین میزان تولید گنودریک اسید را ایجاد نماید. آزمایش مربوط به این نقطه انجام و نتایج به دست آمده تایید شد. با مقایسه نمونه های صوت دهی شده با شاهد (فاقد صوت دهی) افزایش گنودریک اسید خارج سلولی به نسبت گنودریک اسید داخل سلولی مشخص گردید. در شرایط بهینه فرآیند، صوت دهی، میزان گنودریک اسید را نسبت به نمونه شاهد 34% افزایش داد.
    کلیدواژگان: فراصوت، گنودریک اسید، متابولیت ضد سرطان، قارچ دارویی lucidum Ganoderma
  • مقالات پژوهشی: ویروس شناسی پزشکی
  • افسون شریعت* صفحات 67-74
    سرطان سینه رایج ترین بدخیمی در زنان بوده و ویروس اپشتاین بار ممکن است در توسعه این سرطان نقش داشته باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی ارتباط بین ویروس اپشتاین بار و سرطان سینه با روش ایمونوهیستوشیمی در بیمارستان های استان فارس می باشد.
    این مطالعه در طی سال های 1395-1390 انجام گرفت. تعداد 80 نمونه بافتی سرطان سینه از بلوک های پارافینه فیکس شده در فرمالین از بیمارستان های استان فارس انتخاب شدند و توسط روش ایمونوهیستوشیمی میزان بیان پروتئین ویروسی LMP1 در آنها بررسی گردید. داده ها با نرم افزار آماری SPSS آنالیز شدند.
    ویروس اپشتاین بار در بافت های سرطان سینه تشخیص داده نشد و بیان پروتئین ویروسی LMP1 با روش ایمونوهیستوشیمی در هیچ یک از نمونه های سرطان سینه مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: ویروس اپشتاین بار، سرطان سینه، ایمونوهیستوشیمی، پروتئین LMP1
  • مقالات پژوهشی: انگل شناسی پزشکی
  • سجاد معصومی فرد، پیمان خضری، حبیب محمد زاده حاجی پیرلو، بهنام حشمتیان، شهرام خادم وطن*، نگار مناف پور صفحات 75-82
    لیشمانیازیس بیماری ناشی از انگل های تک یاخته ای لیشمانیا می باشد. عصاره های گیاهی و ترکیبات مشتق شده از آن ها منبع غنی از ترکیبات دارویی را فراهم می کنند که این داروها توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان داروهای کاندید درمان بسیاری از بیماری ها در نظر گرفته شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ضد لیشمانیایی عصاره جلبک قهوه ای خلیج فارس در مقایسه با داروی کنترل گلوکانتیم در محیط آزمایشگاهی می باشد.
    پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور در محیط کشت RPMI-1640 حاوی 10 درصد FBS و آنتی بیوتیک، در دمای 1±24 کشت داده شد و تاثیر غلظت های مختلف جلبک قهوه ای خلیج فارس در مقایسه با گلوکانتیم بر روی پروماستیگوت های انگل لیشمانیا ماژور با روش رنگ سنجی MTT موردبررسی قرار گرفت. میزان جذب نوری به وسیله دستگاه الیزا ریدر در طول موج 5 40-630 نانومتر قرائت شد و سپس نتایج به صورت IC50 (Inhibitory concentration%50) بیان شده است.
    میزان IC50 عصاره بعد از 7 2 ساعت انکوباسیون، برای لیشمانیا ماژور μ g/mL 20 به دست آمد به طوری که میزان IC50 داروی کنترل گلوکانتیم برابر μ g/ml 21/8 برای لیشمانیا ماژور هست.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، پروماستیگوت، عصاره جلبک دریایی خلیج فارس، in vitro، MTT
  • مقالات کوتاه: میکروبیولوژی مواد غذایی
  • فاطمه خمر *، مجید علیپور اسکندری، داریوش سعادتی صفحات 83-89
    بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم مطلوب متقاضیان متعددی دارد. هم چنین نظر به داشتن pH خنثی و مواد مغذی فراوان، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. حضور تخم مرغ و شیر در بستنی، احتمال حضور میکروارگانیسم های پاتوژن مثل سالمونلا را افزایش می دهد. آلودگی این فرآورده، باعث مسمومیت ها و عفونت های غذایی می شود. هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی سالمونلایی بستنی های سنتی شهرستان زابل به سالمونلا بود.
    این مطالعه در سال1394 به صورت توصیفی- مقطعی انجام گردید، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی از کلیه مراکز تولید و فروش بستنی زابل جمع آوری و سپس در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل شد و آزمون های میکروبی روی نمونه ها انجام گرفت.
    کلیدواژگان: بستنی سنتی، سالمونلا، زابل
  • مقالات کوتاه: باکتری شناسی پزشکی
  • شهرناز بانو اشرف گنجویی*، نصرت سعیدعادلی، سعید عالمیان، محمد خلیلی صفحات 90-94
    بروسلوزیس یکی از شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام است. این بیماری در تمام نقاط ایران اندمیک می باشد. به دلیل اینکه گونه های بروسلا باکتری های درون سلولی اختیاری می باشند و تعداد محدودی آنتی بیوتیک بر این ارگانیسم موثر می باشند. مطالعه حاضر باهدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی نه سویه بروسلا ملی تنسیس جداشده از شیر خام گوسفند و بز از جمعیت دامی عشایر می باشد.
    حساسیت آنتی بیوتیکی 9 ایزوله بروسلا ملی تنسیس جداشده از شیر خام جمعیت دامی عشایری در آزمایشگاه موردبررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهاری (Minimal Inhibitory Concentration-MIC) مواد ضد میکروبی مورد آزمایش توسط روش E-test اندازه گیری شد. جهت تفسیر نتایج از معیارهای CLSI برای باکتری های کند رشد استفاده شد.
    کلیدواژگان: حساسیت آنتی بیوتیکی، بروسلا ملی تنسیس، شیر خام، کرمان
|
  • Ahmad Tavakoli, Mohammad Hadi Karbalaie Niya, Mohsen Keshavarz, Fahimeh Safarnezhad Tameshke, Seyed Hamidreza Monavari* Pages 1-8
    The Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) as a causative agent of severe lower respiratory tract infection in humans, considered as a global threat, especially against to Persian Gulf countries. Since its discovery in 2012, MERS-CoV has spread 27 countries affecting about 1800 people and caused more than 600 deaths in worldwide. In comparison to SARS (severe acute respiratory syndrome), MERS-CoV appears to have a higher mortality rate (40% versus 10%) and is particularly more severe in patients with underlying medical conditions. Until now, the most MERS-CoV cases (more than 85 percent) have had a history of travel or residence in the Middle East countries. A possible intermediate host for MERS-CoV is camel. Clinical manifestations of MERS range from mild or asymptomatic disease to acute respiratory syndrome and multi-organ failure resulting in death, mostly in individuals with preexisting medical co-morbidities. There is no specific antiviral treatment for MERS and infection prevention and control practices are necessary to prevent spread of MERS-CoV in health care facilities. In present study, we have briefly outlined the recent information about the epidemiology, clinical features, diagnosis, treatment and prevention of MERS-CoV.
    Keywords: Middle East respiratory syndrome, MERS-CoV, Acute respiratory illness, SARS
  • Maryam Mahdavi, Taghi Zahraei Salehi*, Kumarss Amini, Parisa Mobasseri Pages 9-17
    Background And Aim
    Pseudomonas aeruginosa is a gram-negative pathogen that causes a variety of serious infections predominantly in immunocompromised patients. To promote severe illness, P. aeruginosa uses a type III secretion system to inject toxic effector proteins into the cytoplasm of eukaryotic cells. Four effector proteins have been described in P. aeruginosa: ExoU, ExoS, ExoT, and ExoY. The aim of the study was to determine the prevalence of the type III secretion system toxins-encoding genes among P. aeruginosa isolates collected from different clinical specimens such as urine, wound, blood and respiratory secretions from patients.
    Materials And Methods
    55 Pseudomonas aeruginosa isolates were identified from hospitalized patients in Tehran during 2015 – 2016, using conventional microbiological tests. The susceptibility of isolates to antibiotics were assessed using disk diffusion test. After DNA extraction, Multiplex PCR was performed on the P. aeruginosa isolates to detect the secretion toxins-encoding genes.
    Results
    High resistance rates were seen for cefipime (89%), ceftazidime (85.45%), aztreonam (83.63%), tobramycin (78.18%) and gentamicin (60%). The prevalence of the genes among all isolates was as follows; exoT (76.32%), exoS (30.90%), exoY (14.54%) and exoU (67.27%). exoU was more prevalent among MDR than in non-MDR strains (81.3% versus16.6%). exoU isolates were more likely to be fluoroquinolone-resistant than exoS isolates (32% versus 17%).
    Conclusions
    Type III secretion system toxins-encoding genes found in isolated P.aeruginosa, in which exoT, exoU and exoS gene detected in most isolates while exoY gene was detected in minaroty of the isolates.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Type III secretion system, Multiplex PCR
  • Hadi Ravan*, Mojdeh Amandadi Pages 18-29
    Background And Aim
    Salmonella enteritidis is one of the most common causes of gastroenteritis, and in acute cases may lead to septicemia and even death. In this study, genetic markers of serovar were screened by comparative genomic methods, and the most specific marker was targeted to identify this pathetic serover by LAMP method.
    Materials And Methods
    This study was done in 2016. To find genetic markers of
    S. enteritidis, 50 complete genomes of S. enteritidis and other genera belonging to Enterobacteriacea family were compared by different comparative genomic methods. The specific marker was selected and targeted by the LAMP method using six special primers to demonstrate the feasibility of comparative genomic methods for screening specific genetic markers (The bacterial strains used in this study were collected from hospitals in the Southast of Iran). The efficiency of LAMP assay for the identification of this bacterium was also evaluated in artificially contaminated chicken meat samples.
    Results
    lygC gene was selected as the most specific marker for detecting S. enteritidis strains. LAMP assay results showed that the selected gene is specific for detecting S. enteritidis isolates. The assay sensitivity was determined to be 10 CFU/reaction for pure bacterial culture, 103 CFU/mL for contaminated chicken meat samples without pre-enrichment, and 10 CFU/mL after a 4-h pre-enrichment.
    Conclusions
    The present study demonstrates that comparative genomic methods are efficient tools for the identification of specific genetic markers. Also, the present LAMP method could be used as a powerful, accurate and inexpensive tool for detecting S. enteritidis in food quality and clinical laboratories.
    Keywords: Salmonella enteritidis, Specific Marker, Comparative genomic, LAMP assay
  • Ebrahim Babapour, Azam Haddadi, Reza Mirnejad, Seyed-Abdolhamid Angaji, Nour Amirmozafari* Pages 30-38
    Background And Aim
    Acinetobacter baumannii is one of the most important multi drug-resistant species associated with nosocomial infections. Several factors involve in resistance to drug and its pathogenicity. Of these factors, OmpA protein plays a crucial role. Therefore, the aim of current research was to assess resistance to drug and also ompA gene existence in A. baumannii isolated from clinical sources.
    Materials And Methods
    Firstly, clinical samples were collected from Imam Khomeini, Milad and Motahari Hospitals during 2015-2016 years and the final confirmation were done by using biochemical methods. Afterwards, susceptibilities to antibiotics of different classes were determined by disc diffusion method and presence of ompA gene was checked by using PCR method and verified by sequencing.
    Results
    The results show that of 650 clinical samples, 156 (24%) of isolates were formed of A. baumannii and mostly showed resistance to different classes of antibiotics. 92.95% of isolates were multi drug resistance (MDR) and finally 86.53% were extremely drug resistance (XDR). All of them contained ompA gene.
    Conclusions
    Existence of multi drug resistance in most isolates as well as presence of ompA in all samples can cause bacterial virulence and drug resistance. It seems essential to provide continuous monitoring and determination of antibiotic susceptibility of clinical A. baumannii, decrease the moral and material damage caused by the bacteria.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Multi Drug Resistance, ompA gene
  • Naser Harzandi*, Haniyeh Aghababa, Nima Khoramabadi, Bahman Tabaraie Pages 39-47
    Background And Aim
    Brucellosis is still an important zoonotic infection and evaluation of immunologic properties of various bacterial antigens along with different vaccination strategies helps in designing efficient vaccines against the disease. The aim of this study is to immunological evaluate the eukaryotic vector pVAX1, carrying the outer membrane protein gene of 31 kDa (Omp31) B.melitensis.
    Materials And Methods
    In this study which was carried out in 2014, whole sequence of omp31 of B. melitensis was inserted between BamHI and XhoI of pVAX1 plasmid vector. Female BALB/c mice aged 6-8 weeks (purchased from Pasteur Institute of Iran) were immunized intra-muscularly with 100μg of the construct, followed by either protein or plasmid boosters separately. The level of IL-4, IL-12, IFN-γ, total serum IgG, and specific IgG1 and IgG2a against recombinant Omp31 were evaluated. Finally the protective immune response following exposure to B. melitensis 16M was evaluated.
    Results
    DNA-vaccine omp31 career with protein reminders Omp31, stimulate higher levels of IFN-γ, IL-12 and IgG2a compared to groups of DNA-vaccine or recombinant protein. Protective immunity was also significantly higher in mice which immunized with DNA vaccine– protein regimen.
    Conclusions
    Mice which immunized with DNA vaccine–protein regimen showed a significantly higher levels of IL-12 and IFN-γ along with serum IgG2a which together imply augmentation of T cell-mediated immune responses against Omp31. The latter was confirmed by significant protective response to B. melitensis 16M challenge.
    Keywords: B. melitensis, DNA vaccine, Omp31, pVAX1
  • Somayeh Hosseini Khomeirani*, Leila Mamani, Khosro Issazade Pages 48-57
    Background And Aim
    Amikacin, as an aminoglycoside antibiotic, is prescribed against a broad spectrum of bacteria. Limiting the use of this medicine includes the risk of microbial resistance, toxicity and short half-life in the body. One strategy to overcome the problem is the use of nanotechnology which can help to development of medicine delivery systems. This study was done in 2015 to assess the ability of mesoporous silica nanoparticles in improving the traditional formulation of amikacin.
    Materials And Methods
    SBA-15 was synthesized using hydrothermal method. The kinetics of medicine release from carriers, was investigated at 37 °C. The antimicrobial activity of formulations was conducted by disk diffusion method and broth dilution test on samples of bacteria.
    Results
    Nanoparticles SBA-15 with a hexagonal arrangement and pore diameter of 5 -100 nm, were able to encapsulation 47% of Amikacin. The kinetics of medicine release from the carrier at pH (5, 7.4and 8.9) showed that in the first 24 hours, respectively, 10, 34.54 and 69% amikacin was released from the carriers. The rate of MIC of native amikacin and amikacin@SBA-15 of S. aureus were respectively, 1.66, 13.29 μg/mL and for P. aeruginosa were respectively 3.32, 26.59 μg/mL.
    Conclusions
    The results confirmed the stability of the encapsulated amikacin and high capacity SBA-15 to control the medicine release in the acidic environment of the stomach to the intestinal alkaline that made hopes to provide oral formulation of the medicine.
    Keywords: Amikacin, Antimicrobial effect, Mesoporous silica nanoparticles
  • Fahimeh Nojoki, Ashrafalsadat Hatamian-Zarmi*, Bahman Ebrahimi-Hosseinzadeh, Mohammad Mir-Drikvand, Zahra Begom Mokhtari-Hosseini, Saeid Kalantari-Deahaghi Pages 58-66
    Background And Aim
    Ganoderma lucidum is a main source of ganoderic acid. This metabolite has pharmaceutical effects such as cancer treatment. However, due to low yields and high prices, clinical application is difficult. Stimulants such as elicitor and mechanical shocks can be used to increase the produce of ganoderic acid effectively. This study aimed to investigate the effect of ultrasound on the production of this medicine.
    Materials And Methods
    In this study, a liquid culture of the fungus treated with the once and twice at 20 and 200 seconds of sound with a frequency of 50 kHz and constant output power in ultrasonic bath was investigated. After extraction of ganoderic acid and ensure of positive impact of shock, to optimize variables, response surface methodology was used. In this method, 17 experiments with three variables, the first time ultrasound (4, 5, 6 days), the second ultrasound (7, 8, 9 days) and time of ultrasound (60, 180, 300 seconds) by Design Expert software were designed and done.
    Results
    The results showed that the effects of ultrasound stimulation with twice 274 seconds treatment on days 4 and 7 were established highest ganoderic acid production. By comparing samples with control (without sound) Increase in extracellular ganoderic acid to intracellular ratio was determined. In optimum conditions, 34% increase in GA production relative to the control sample was observed.
    Conclusions
    Ultrasound can be used as a non-chemical and cheap stimulus, increase ganoderic acid production.
    Keywords: Ultrasound, Ganoderma lucidum, Ganoderic acid, Anticancer metabolite
  • Afsoon Shariat* Pages 67-74
    Background And Aim
    Breast cancer is the most common malignancy among women and Epstein Barr virus could be a reason to develop this cancer. The aim of this study is to evaluate the association between Epstein Barr virus and breast cancer by Immunohistochemical method in Fars province hospitals.
    Materials And Methods
    This study was carried out in 1390-1395. 80 cases of breast cancer tissue samples were selected from formalin-fixed paraffin embedded blocks from Fars province hospitals and by immunohistochemistry method the expression of the LMP1 viral protein were examined. Data analyzed by SPSS statistical software.
    Results
    Epstein Barr virus was not detected in the breast cancer tissues and expression of viral protein of LMP1 was not observed in any of the breast cancer specimens by Immunohistochemistry.
    Conclusions
    The results were shown that Epstein Barr virus may not be associated with breast cancer in Fars province and further studies are needed to determine the relationship between breast cancer virus with a variety of molecular methods.
    Keywords: Epstein-Barr virus, Breast cancer, Immunohistochemistry, LMP1 protein
  • Sajjad Masoumifard Peyman Khezri, Habib Mohammadzadeh Haji Pirlo, Behnam Heshmatiayan, Shahram Khademvatan*, Negar Manafpour Pages 75-82
    Background And Aim
    Leishmaniasis is a disease which caused by Leishmania protozoan parasitic. Plant extracts and their derived compounds, provide a rich source of medicinal compounds which is by the World Health Organization considered as a candidate drug for the treatment of many diseases. This study aimed to evaluate anti-Leishmania effects of Persian Gulf brown algae extract compared to meglumine control drug in vitro.
    Materials And Methods
    Leishmania major promastigotes were cultured in RPMI-1640 medium containing 10% FBS and antibiotics, at temperature 1 ± 24 and the effect of different concentrations of Persian Gulf brown algae was evaluated by MTT assay in comparison with meglumine on Leishmania major promastigotes. The optical density was read by ELISA reader at wavelength of 540-630 nm. The results are expressed as IC50 (Inhibitory Concentration %50).
    Results
    The IC50 amount of extract obtained as 20 μg/ mL for Leishmania major after 72 hours of incubation. So that the IC50 amount of meglumine control drug is 21.8 μg/mL for Leishmania major.
    Conclusions
    The effectiveness of these extracts on these parasites is roughly equivalent meglumine and have the potential of using as an anti-Leishmania drug but there is need to do more tests to assess effects of this extract on Leishmania agents in animal models and In vivo.
    Keywords: Leishmania major, Promastigote, Persian Gulf brown algae, MTT, In vitro
  • Fatemeh Khammar*, Majid Alipour Eskandari, Dariush Saadati Pages 83-89
    Background And Aim
    The ice cream is consumed in abundance due to its high nutritional value and flavor, also according to neutral pH and abundant nutrients, ice cream is a suitable environment for microbial growth. Some ice cream ingredients such as milk and egg can be contaminated with pathogenic microorganisms such as salmonella. Therefore ice cream consumption can cause food poisoning. The aim of this study was to determine the salmonella contamination of traditional ice creams in Zabol city .
    Materials And Methods
    In this study descriptive - conducted an analysis in 2015 years , 90 traditional ice cream samples were collected from different shops of Zabol city and then in sterile conditions laboratory food and were taken microbiological tests on samples
    Results and
    Conclusion
    In this study,of 90 ice cream samples were collected, 62 samples (68.8%) were found positive for Salmonella. Salmonella contamination is prevalent in ice creams from Zabol. Main causes of traditional ice cream contamination are using of unpasteurized milk, lack of attention to hygienic issues and lack of proper washing of dishes.So more accurate monitoring of ice cream shops in Zabol are required.
    Keywords: Traditional ice cream, Salmonella spp., Zabol
  • Shahrnaz Banu Ashrafganjooyi*, Nosrat Saeid, Saeid Alamian, Mohammad Khalili Pages 90-94
    Background And Aim
    Brucellosis is one of the most common zoonotic disease between human and cattle breeding. Brucellosis is endemic in all regions of Iran. Since brucella is an arbitrary intracellular organism and a limited range of antibiotics are effective to it, this study is based on the survey of the antibiotic sensitivity to the 9 isolated B.melitensis from raw milk in tribes population.
    Materials And Methods
    Antimicrobial susceptibility of 9 B.melitensis bacteria isolated from nomadic livestock population’s raw milk were studied in the laboratory. The minimum inhibitory concentration (MIC) of tested antimicrobial substances were measured by E- test. To interpret the results, CLSI standards were used for bacteria growth.
    Results and
    Conclusions
    9 isolates had a high sensitivity to Doxycycline, two isolates were resistant against three antibiotics Streptomycin (MIC≥240μg/mL) Cotrimoxazole (MIC≥256μg/mL) and Rifampin (MIC≥30μg/mL) and six other isolates were showed Intermediate and sensitivity to former antibiotics. According to results, resistance to Rifampin and Streptomycin and Cotrimoxazole were the important result of this article.
    Keywords: Antibiotic sensitivity, Brucella melitensis, Raw milk, Kerman