فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 424 (هفته چهارم اردیبهشت 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 424 (هفته چهارم اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • سحر مهرابی، اعظم صالحی صفحات 326-334
    مقدمه
    صرع یکی از بیماری های شایع است که برخی از کارکردهای شناختی مانند ادراک، نگرش ها و بهزیستی ذهنی را متاثر می‏سازد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی عوامل شناختی با بهزیستی ذهنی افراد مصروع و تدوین مدل معادله ی ساختاری آن صورت پذیرفت.
    روش ها
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع مدل‏سازی معادلات ساختاری بود. جامعه‏ی این پژوهش، افراد بالای 14 سال مبتلا به صرع مراجعه کننده به انجمن خیریه ی صرع شهر اصفهان در سال 1395 بودند که تعداد 120 نفر از آن‏ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه ی بهزیستی ذهنی، پرسش نامه ی نگرش‏های ناکارآمد، پرسش نامه ی ادراک از بیماری و پرسش نامه خطاهای شناختی بود. برای تحلیل نتایج پژوهش از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد.
    یافته ها
    مدل اصلی با مدل پیش فرض برازش مطلوبی داشت. تحلیل مدل اصلی نشان داد که درک پاسخ عاطفی به بیماری (81/0 = β)، میزان اعتماد به درمان (66/0 = β)، خطاهای شناختی (53/0 = β) و نگرش های ناکارآمد (42/0- = β) با بهزیستی ذهنی همبستگی دارد. همچنین، درک پاسخ عاطفی به بیماری (65/0)، میزان اعتماد به درمان (43/0)، خطاهای شناختی (28/0) و نگرش‏های ناکارآمد (17/0) در بهزیستی ذهنی بیماران مبتلا به صرع سهیم بودند.
    نتیجه گیری
    بهزیستی ذهنی افراد مصروع تا حد زیادی به درک پاسخ عاطفی به بیماری و میزان اعتماد به درمان آن ها نسبت به بیماری بستگی دارد. لازم است درمانگران در کنار درمان‏های دارویی، به این دو عامل توجه کنند.
    کلیدواژگان: صرع، اختلالات شناختی، نگرش، ادراک
  • مسعود اعتمادی فر، پدرام معینی، ساناز معصومی، امین باقری قلعه سلیمی، علی علوی، محبوبه فریدن اصفهانی صفحات 335-339
    مقدمه
    تاکنون مطالعه ی جامعی در زمینه ی عوامل خطر بیماری Multiple sclerosis (MS) اطفال صورت نگرفته است. همچنین، سن بلوغ و زمان حیاتی برخورد با عوامل خطر محیطی نیز در جمعیت MS بزرگسال و اطفال بررسی نشده است.
    روش ها
    در مطالعه ی مورد- شاهدی حاضر، 97 بیمار مبتلا به MS اطفال و 97 فرد عادی هم سن و هم جنس (گروه شاهد) مشارکت نمودند. اطلاعات سن بلوغ، عوامل خطر مادر در دوران بارداری و عوامل خطر محیطی نمونه ها طی مصاحبه ی رو در رو جمع آوری گردید.
    یافته ها
    بر اساس مدل Logistic regression، هر سال کاهش در سن شروع بلوغ در خانم ها و آقایان، به ترتیب با افزایش 766/1 و 250/2 برابری خطر ابتلا به MS اطفال همراه بود. کودکانی که در دوران بارداری در معرض دود سیگار بودند و کودکانی که والدین سیگاری داشتند، به ترتیب 33/2 (010/0 > P) و 88/2 (006/0 > P) برابر بیشتر خطر ابتلا به MS را نشان دادند. به ازای هر یک ساعتی که فرد کمتر در معرض نور خورشید قرار داشت، 007/2 برابر خطر ابتلا به MS اطفال در او افزایش یافت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    در معرض دود سیگار بودن مادر در دوران بارداری، داشتن والدین سیگاری، سابقه ی ابتلا به سرخجه و انجام عمل جراحی آپاندکتومی، از جمله عوامل خطر ابتلا به MS اطفال می باشد. مطالعات آینده باید در جهت یافتن ارتباط بین غده ی هیپوفیز، بلوغ، نقش سیگار، نور خورشید و سایر عوامل خطر محیطی با ابتلا به بیماری MS طراحی شوند.
    کلیدواژگان: Multiple sclerosis، اطفال، عوامل خطر، بلوغ، سیگار کشیدن
  • مریم ذوالقدر، خشایار مدرسی فر، سارا عزیزیان، حسن نیک نژاد صفحات 340-344
    مقدمه
    تحقیقات نشان داده اند که پرده ی آمنیون و سلول های آن به دلیل دارا بودن خواص ضد سرطانی، می توانند گزینه ی مناسبی برای درمان سرطان باشند. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی تاثیر انجماد بر خاصیت آنتی آنژیوژنیک و القای آپوپتوز پرده ی آمنیون انجام شد.
    روش ها
    در این تحقیق، با قرار دادن محیط کشت رویی پرده ی آمنیون تازه و نگهداری شده به روش انجماد بر روی سلول های سرطانی (HeLa و 231MDA-MB-) به مدت 24 ساعت، درصد زیست پذیری سلول های سرطانی با استفاده از آزمون 3-(4،5-Dimethylthiazol-2-yl)-2،5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) مشخص گردید. جهت بررسی تغییر آنژیوژنز، از آزمون حلقه ی آئورت رت استفاده شد. بدین ترتیب طی 7 روز، مهار تکثیر سلول های شبه فیبروبلاستی و شبه مویرگی از حلقه ی آئورت در هر دو سطح سلول های اپی تلیال و مزانشیمال پرده ی آمنیون تازه و نگهداری شده به روش انجماد، در حضور و پس از حذف سلول های اپی تلیال مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    زیست پذیری سلول های سرطانی تیمار شده با محیط کشت رویی پرده ی آمنیون تازه و نگهداری شده به روش انجماد، به صورت وابسته به دوز کاهش یافت و تفاوت معنی داری بین دو بافت مشاهده نشد. در آزمون حلقه ی آئورت در پرده ی آمنیون تازه و نگهداری شده به روش انجماد، حضور سلول های بنیادی اپی تلیال پرده ی آمنیون، از نفوذ سلول های شبه فیبروبلاست و ایجاد آنژیوژنز ممانعت نمود. همچنین، پس از حذف سلول های اپی تلیال، سلول های شبه فیبروبلاستی در هر دو سطح اپی تلیال و مزانشیمال پرده ی آمنیون تازه و نگهداری شده به روش انجماد نفوذ کرد.
    نتیجه گیری
    محیط کشت رویی پرده ی آمنیون نگهداری شده به روش انجماد مانند بافت تازه، باعث کاهش زیست پذیری سلول های سرطانی می شود. همچنین، حفظ لایه ی اپی تلیال و غشای پایه ی پرده ی آمنیون، منجر به حفظ خاصیت آنژیومدولاتوری پرده ی آمنیون طی انجماد می گردد.
    کلیدواژگان: پرده ی آمنیون، انجماد، آنژیوژنز، سلول های سرطانی
  • خسرو نقیبی، داریوش مرادی فارسانی، آناهیتا هیرمندپور، آمنه فروتن صفحات 345-350
    مقدمه
    سردرد بعد از بی حسی نخاعی، یکی از چالش های جدی متخخصین بیهوشی در بیماران تحت عمل جراحی تحت بی حسی نخاعی می باشد و با وجود تحقیقات انجام گرفته، هنوز روش ایده آل با پیش گیری از این عارضه ارایه نشده است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر تجویز دگزامتازون و استامینوفن داخل وریدی در پیش گیری از سردرد بعد از بی حسی نخاعی در اعمال جراحی سزارین انتخابی و مقایسه ی آن با گروه شاهد بود.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، سه گروه 45 نفره از بیماران تحت عمل سزارین، 15 دقیقه قبل از پایان جراحی به ترتیب 8 میلی گرم دگزامتازون، 1 گرم استامینوفن و با حجم مشابه نرمال سالین وریدی گرفتند. بروز و شدت سردرد (Visual analog scale یا VAS) و دیگر عوارض بعد از عمل در سه گروه تعیین و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین خطر ابتلا به سردرد در سه گروه پیش گفته به ترتیب 4/7 ± 3/8، 9/2 ± 1/11 و 7/5 ± 3/19 بود و اختلاف معنی داری بین سه گروه وجود نداشت (001/0 > P). در سه گروه استامینوفن، دگزامتازون و دارونما، به ترتیب 3 (7/6 درصد)، 5 (1/11 درصد) و 9 (5/20 درصد) نفر دچار سردرد بعد از عمل سزارین شدند، اما اختلاف بین سه گروه معنی دار نبود (140/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده از پیش داروی استامینوفن و دگزامتازون به طور قابل توجهی از شدت سردرد بعد از بی حسی نخاعی می کاهد؛ در صورتی که تفاوت قابل ملاحظه ای بین استامینوفن و دگزامتازون وجود ندارد. از آن جایی که استفاده از دگزامتازون در برخی از بیماران با محدودیت مصرف مواجه و ممکن است با عوارضی همچون بالا رفتن سطح قند خون، اختلال هورمونی، خونریزی گوارشی و غیره همراه باشد، استفاده از استامینوفن که دارویی کم عارضه محسوب می گردد، ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: سردرد، بی حسی نخاعی، سزارین
  • فریبا جعفری، فاطمه مختاری، مرضیه متین، محمدعلی نیلفروش زاده صفحات 351-357
    مقدمه
    لکودرمای ناشی از سوختگی، اغلب در همراهی با اختلالات روانی- اجتماعی در بیماران می باشد. تکنیک های جراحی مختلفی جهت درمان لکودرمای سوختگی وجود دارد. یکی از مهم ترین روش های جراحی در درمان این عارضه ی ناخوشایند، پیوند سلولی ملانوسیت-کراتینوسیت می باشد. این مطالعه جهت ارزیابی اثر پیوند سلولی ملانوسیت- کراتینوسیت در بیماران لکودرمای سوختگی با استفاده از دو تکنیک Dermabrasion و لیزر Erbium YAG جهت انتقال سوسپانسیون طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    در این مطالعه، 11 بیمار با 44 ضایعه ی لکودرما به صورت تصادفی به دو گروه Dermabrasion و لیزر Erbium YAG جهت انتقال سوسپانسیون ملانوسیت- کراتینوسیت تقسیم شدند. میزان Pigmentation مجدد و تطبیق رنگ 6 ماه بعد از درمان ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میانگین درصد Pigmentation مجدد در گروهی که با تکنیک Dermabrasion درمان شده بودند، 80/25 ± 20/64 و در گروه لیزر 40/9 ± 00/20 بود (001/0 > P). به جز 1 مورد اسکار هایپرتروفیک و 1 مورد Hyperpigmentation که به ترتیب در محل دهنده و گیرنده دیده شد، عوارض جانبی قابل ملاحظه ای مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پیوند سلولی ملانوسیت- کراتینوسیت روش موثر و بی خطری در درمان اسکار لکودرمای سوختگی می باشد. نتایج بهتری با Dermabrasion در برداشتن اپیدرم به دست آمد. مطالعات بیشتری در اثبات تاثیر سوسپانسیون سلولی در درمان لکودرمای سوختگی نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: سوختگی، پیوند پوست، Dermabrasion، لیزر Erbium YAG
  • مریم سرایی، سیدعلی اکبر مرتضوی، سید علیرضا مرتضوی، عاطفه سادات مرتضوی صفحات 358-363
    مقدمه
    حدود 90 درصد از تصادفات منجر به مرگ، ناشی از خطای انسانی می باشد. عوامل انسانی از جمله اختلالات بینایی، از علل اصلی تصادفات رانندگان به شمار می رود. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی شیوع انواع اختلال بینایی در داوطلبان اخذ کارت سلامت و همچنین، ارزیابی شیوه های سنجش بینایی در رانندگان بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، شاخص های بینایی کلیه ی رانندگان (1941 نفر) مراجعه کننده به مرکز طب کار بیمارستان بهارلوی تهران، در یک بازه ی زمانی 6 ماهه مورد بررسی قرار گرفت. حدت بینایی به وسیله ی چارت اسنلن (Snellen)، میدان بینایی با استفاده از دستگاه Vision Screener و دید رنگی با استفاده از پلیت های (Plate) رنگی پلاستیکی و همچنین، تست Ishihara سنجش شد و نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    243 نفر از مشارکت کنندگان بدون اصلاح بینایی فاقد شرایط لازم (از نظر حدت بینایی) برای اخذ کارت سلامت بودند. از بین افرادی که اقدام به اصلاح بینایی نمودند، به جز یک نفر، بقیه توانستند کارت سلامت را کسب نمایند. همچنین، 2 نفر (1/0 درصد) در تشخیص پلیت های رنگی اختلال داشتند و همه ی افراد از نظر میدان بینایی در حد طبیعی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر، لزوم بررسی دقیق حدت بینایی، جایگزینی تست های استاندارد و عملکردی تشخیص اختلال دید رنگ و ارزیابی تخصصی میدان بینایی در رانندگان حرفه ای را نشان می دهد و به نظر می رسد باید مطالعات بیشتری پیرامون روش های سنجش و معیارهای کفایت بینایی جهت اخذ کارت سلامت رانندگان انجام شود.
    کلیدواژگان: حدت بینایی، نقص دید رنگی، معاینات رانندگان
  • گزارش مورد
  • میلاد ابراهیمی، رضا روزبهانی، مرتضی پورفرزام صفحات 364-367
    مقدمه
    بیماری Pompe نوعی بیماری نادر، پیش رونده و دارای فرم ماژور (فرم کودکی) می باشد که در اثر کمبود آنزیم لیزوزومی اسید آلفاگلوکوزیداز ایجاد می شود. این بیماری به صورت اتوزومال مغلوب به ارث می رسد و طیفی از علایم متفاوت وابسته به سن را ایجاد می کند. این علایم و نشانه ها به طور عمده شامل ضعف عضلانی، مشکلات قلبی، مشکلات تنفسی و ناتوانی در انجام امور روزمره ی زندگی بیمار است.
    گزارش مورد: در این مطالعه ی مورد، خصوصیات و ویژگی های بیماری Pompe در 7 بیمار که در طی 8 سال گذشته شناسایی شده بودند، بررسی گردید.
    نتیجه گیری
    نکته ی مهم در پژوهش حاضر، زمان تشخیص متفاوت در این بیماران بود که بین 6 ماه تا 28 سال متفاوت می باشد. این امر منجر به بروز مشکلات متعدد در بیمارانی شده که تشخیص بیماری آن ها با تاخیر صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: آلفاگلوکوزیداز، بیماری ذخیره ی گلیکوژن، ضعف عضلانی، بیماری Pompe
|
  • Sahar Mehrabi, Azam Salehi Pages 326-334
    Background
    Epilepsy is one of the common diseases affect some cognitive functions such as perception, attitudes and subjective well-being. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between cognitive factors with subjective well-being among people with epilepsy, and also develop a structural equation model for this relevance.
    Methods
    This was a descriptive study of the type of structural equation modeling. This study population was people over 14 years old suffered from epilepsy and referred to Isfahan’s epilepsy charity, Iran, in the year of 2016; 120 of them were chosen via available sampling method. Research tools included subjective well-being questionnaire, dysfunctional attitude questionnaire, perception of illness questionnaire, and cognitive errors questionnaire. To analyze the results of this study, SPSS and AMOS software were used.
    Findings: There was a good fit with the default model. Analysis of the original model indicated that understanding the emotional response to the disease (β = 0.81), the confidence to treat (β = 0.66), cognitive errors (β = 0.53), and dysfunctional attitude scale (DAS) (β = -0.42) were correlated with subjective well-being. In addition, understanding the emotional response to the disease (0.65), the confidence to treat (0.43), cognitive errors (0.28), and dysfunctional attitude scale (0.1.7) were involved in patient's subjective well-being.
    Conclusion
    The results show that subjective well-being in patients with epilepsy greatly appreciates the understanding emotional response to the disease and the confidence in the treatment. So, that is necessary for therapists to pay attention to these two factors beside the medical treatments.
    Keywords: Epilepsy, Cognitive dysfunction, Attitudes, Perception
  • Masoud Etemadifar, Pedram Moeini, Sanaz Masoumi, Amin Bagheri-Ghalehsalimi, Ali Alavi, Mahboobeh Fereidan Esfahani Pages 335-339
    Background
    There is no a comprehensive study on early-onset multiple sclerosis (EOMS) population on the role of well-known MS risk factors. Moreover, age at puberty and the critical window exposure to environmental risk factors is never investigated in neither adult nor pediatric MS population.
    Methods
    A case-control study, including 97 patients with early-onset MS and 97 matched controls, was conducted in Isfahan Multiple Sclerosis Society. Information on age at puberty, gestational risk factors, environmental exposures, and past medical history was obtained from medical charts and interviews.
    Findings: In logistic regression model, every year of decreasing in pubertal onset in females and males was associated with 1.766 and 2.250 folds increase in risk of early-onset MS, respectively. In utero exposure to cigarette smoking was significantly associated with 2.33 (P = 0.010), and having smoker parents or passive smokers before puberty had 2.88 (P =0.006) fold in risk of early-onset MS. One hour less daily sun exposure increased the risk of early-onset MS as 2.007 folds (P
    Conclusion
    In utero and parental exposure to smoking as well as history of measles and appendectomy are risk factors for early-onset MS. Future studies should shed more light on the true interaction between pineal gland, gender, smoking, sunlight and other environmental and genetic risk factors in adult and pediatric MS population.
    Keywords: Multiple sclerosis, Early-onset, Pediatric, Risk factors, Puberty, Cigarette smoking
  • Maryam Zolghadr, Khashayar Modaresifar, Sara Azizian, Hassan Niknejad Pages 340-344
    Background
    Previous studies have shown that the amniotic membrane and its cells can be an appropriate choice for cancer treatment due to their anticancer properties. This research was designed to evaluate the impact of cryopreservation method on the anti-angiogenic and apoptosis induction properties of amniotic membrane.
    Methods
    In this study, the cancer cells were treated with fresh and cryopreserved amniotic membrane condition medium during 24 hours and the percentage of cancer cells viability was determined using 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay. To evaluate the changes of angiogenesis, the rat aorta ring assay was examined for both fresh and cryopreserved amniotic membrane within 7 days, and penetration and lack of penetration of fibroblasts-like and capillary-like cells of the aorta were evaluated in both amniotic epithelial and mesenchymal sides of fresh and cryopreserved amniotic membrane, in the presence and absence of epithelial cells.
    Findings: Viability of cultured cancer cells treated with condition medium of fresh and cryopreserved amniotic membrane decreased dose-dependently and no significant difference was observed between the fresh and cryopreserved amniotic membrane. The aorta ring assay in fresh and cryopreserved amniotic membrane revealed that the amniotic epithelial stem cells inhibited the penetration of fibroblast-like cells and angiogenesis. Moreover, the penetration of fibroblast-like cells was observed in both epithelial and mesenchymal sides of fresh and cryopreserved amniotic membrane, after the removing epithelial cells.
    Conclusion
    According to the results of this study, cryopreserved amniotic membrane condition medium reduced the viability of cancer cells, as well as the fresh amniotic membrane condition medium. Moreover, it seems that the maintenance of epithelial cells layer and basement membrane of the amniotic membrane preserves the angiomodulatory properties of amniotic membrane in the cryopreservation method.
    Keywords: Amnion, Cryopreservation, Neovascularization, Carcinoma
  • Khosrou Naghibi, Darioush Moradi Farsani, Anahita Hirmandpour, Ameneh Forutan Pages 345-350
    Background
    One of the most prevalent problems in patients under surgeries with spinal anesthesia is postoperative headache; despite several studies, no optimal method is recommended for prevention of this problem. This study aimed to compare the effect of dexamethasone, acetaminophen, and normal saline on the prevention of headache in patients under elective cesarean section.
    Methods
    In a clinical trial study, 135 patients under cesarean section were randomly divided in three equal groups. 15 minutes before the termination of surgery, patients received 8 mg dexamethasone, 1 g acetaminophen, or the same volume of normal saline, respectively. The incidence and intensity (visual analog scale or VAS) of headache after spinal anesthesia was compared between the three groups.
    Findings: The mean headache intensity was 8.3 ± 7.4, 11.1 ± 2.9, and 19.3 ± 5.7 in dexamethasone, acetaminophen, and normal saline groups, respectively, and the difference between the three groups was statistically significant (P
    Conclusion
    Preemptive dexamethasone and acetaminophen had a considerable effect on the prevention of post-spinal-anesthesia headache but there is not any difference between dexamethasone and acetaminophen. As using dexamethasone in some patients is limited and may lead to some complications such as hyperglycemia, hormone abnormality, and gastrointestinal bleeding, using acetaminophen is proffered.
    Keywords: Headache, Spinal, Anesthesia, Cesarean section
  • Fariba Jaffary, Fatemeh Mokhtari, Marzieh Matin, Mohammad Ali Nilforoushzadeh Pages 351-357
    Background
    Postburn leukoderma often is associated with psychosocial disabilities in patients. Several surgical techniques are suggested for the treatment of leukodermic burn scars. Melanocyte-keratinocyte transplant procedure (MKTP) is an important surgical modality for the treatment of this unpleasant complication. This study was designed to assess the efficacy of melanocyte-keratinocyte transplant procedure in postburn leukoderma using dermabrasion or Erbium YAG laser for recipient site preparation.
    Methods
    11 patients with 44 leukoderma lesions were randomized into two groups of dermabrasion-treated or Erbium-YAG-laser- treated recipient site for melanocyte-keratinocyte transplant procedure. Repigmentation rate and color matching were assessed at least 6 months after the treatment.
    Findings: The mean percentage of repigmentation in was 64.20 ± 25.80 and 20.00 ± 9.40 in dermabrasion-treated and Erbium-YAG-laser treated groups, respectively (P
    Conclusion
    Transplantation of autologous melanocyte-keratinocyte suspension could be considered as an effective and potentially safe treatment in leukodermic burn scars. Better results were achieved with dermabrasion for de-epithelialization of the recipient sites compared to Erbium YAG laser. Further studies on larger series of patients are needed to confirm the efficacy of melanocyte-keratinocyte transplant procedure in treating postburn leukoderma.
    Keywords: Burn, Skin transplantation, Dermabrasion, Erbium YAG laser
  • Maryam Saraie, Seyed Aliakbar Mortazavi, Seyed Alireza Mortazavi, Atefeh Sadat Mortazavi Pages 358-363
    Background
    Around 90% of deadly accidents are due to human errors. Human factors like visual errors are the major cause of traffic accidents. We aimed to check the prevalence of different eyesight disorders in professional drivers going to take their driver's health card and also to evaluate used vision assessment tools.
    Methods
    In this cross sectional study, all the drivers (1941 persons) referred to the occupational medicine center of Baharlo hospital, Tehran, Iran, in a 6-months period were evaluated. Eyesight acuity, visual field, and color vision were evaluated using Snellen chart, vision screener apparatus, and plastic color plates and also Ishii Hara's standard test.
    Findings: 243 drivers, without correcting their eyesight, were ineligible (in aspect of visual acuity) to receive health card. Among people corrected their vision, except one person, all the rest were able to receive health card. Just 2 persons (0.1%) had problem in distinguishing color plates; visual field was normal in all the participants.
    Conclusion
    Findings indicate the need for precise evaluation of visual acuity, specialized assessment of visual field, and usage of color vision functional tests. More studies are needed about optometric approaches and vision adequacy criteria in taking health card by drivers.
    Keywords: Visual acuity, Color vision, Automobile driver examination
  • Milad Ebrahimi, Reza Rouzbahani, Mortaza Pourfarzam Pages 364-367
    Background
    Pompe is a progressive and rare disease with major form (infantile form) resulted from lack of lysosomal alpha-glucosidase enzyme. This disease inherits in an autosomal recessive form and contains spectrum of different symptoms based on the age of onset. The variety of symptoms has seen in this disease like muscle weakness, cardio pulmonary problems, disability in daily routine works, and so on.
    Case Report: In this case study, we studied the characteristics of 7 established patients in Iran recognized from 8 years ago. The age range of these patients was from 6 months to 28 years.
    Conclusion
    Different diagnosis time in patients, which is important, in this study was between 6 months to 28 years, which could cause many problems in patients whom their diagnosis was delayed.
    Keywords: Alpha-glucosidase, Glycogen storage disease II, Muscular weakness, Pompe disease