فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال سوم شماره 4 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا حمزه صفحات 1-5
    مقدمه
    بیماری مزمن کلیوی یک بیماری طبی مزمن و شایع دوران کودکی که یکی از مشکلات آن اختلالات روحی و روانی است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه شدت فراوانی اختلال وسواسی– جبری در کودکان مبتلا و غیر مبتلا به بیماری مزمن کلیه، می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به روش مورد – شاهدی برروی160 کودک 7-17 سال مراجعه کننده به بیمارستان امیرکبیر اراک، انجام گرفت. 80 کودک مبتلا به درجات اولیه نارسایی مزمن کلیوی مرحله(1 تا 3) به عنوان گروه مورد و 80 کودک سالم بعنوان گروه شاهد، به شکل تصادفی ساده وارد مطالعه شدند.پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اختلال وسواسی-جبری تکمیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات چک کردن/شک داشتن(در گروه مورد 2/54±3/52 و در گروه شاهد:2/32±2/5، 0/007p=) و مرتب کردن (در گروه مورد:86/1±59/2 و در گروه شاهد:2/56±1/5، 0/005p=)، در گروه کودکان مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی به طور معناداری بیشتر از گروه کودکان سالم بود. همچنین میانگین جمع نمرات پرسشنامه اختلال وسواسی- جبری در گروه کودکان بیماری مزمن کلیه با 7/69±15/32 به طور معناداری بیشتر از گروه کودکان سالم با 2/54±11/12 بود (0/021p=). میان مدت زمان ابتلا به بیماری مزمن کلیه و شک داشتن/چک کردن (0/004p=، 0/4r =)، افکار وسواسی (0/06p=، 0/02r =)، شستشو (0/031p=، 0/8r =)، مرتب کردن (0/001p=، 0/2r =) و مجموع نمرات پرسشنامه OCI-CV (0/04p=، 0/4r =) همبستگی معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اختلال وسواسی- جبری در کودکان مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی به شکل معناداری بیشتر از کودکان سالم است. از اینرو ، توصیه به انجام مداخلات روانپزشکی در کودکان مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی مفید به نظر می رسد، با این حال انجام مطالعات بیشتر در این زمینه جهت حصول نتیجه گیری قطعی تر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، جبری، بیماری مزمن کلیوی، کودکان
  • محمد علی نظری، لیلا همتی*، فریبا ستارپور صفحات 6-14
    مقدمه
    عوامل متعددی بر مدت زمان ادراک شده در کودکان تاثیر میگذارند.هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تصاویر دارای بار هیجانی (خنثی، مثبت، منفی) بر ادراک زمان کودکان دارای اختلال کاستی توجه- بیش فعالی و کودکان عادی است.
    روش
    ابتدا تعداد 544 نفر از دانش آموزان ابتدایی مدارس ارومیه به صورت خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و سپس مقیاس درجه بندی کانرز معلم( CTRS) توسط معلمین تکمیل شد. از این تعداد 76 نفر برای ارزیابی دقیق تر وارد مرحله بعدی شدند.که پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI4)توسط والدین تکمیل شده وآزمون عملکرد پیوسته(CPT) توسط خود دانش آموزان اجرا شد. در نهایت 30 نفر از دانش آموزان واجد اختلال کاستی توجه-بیش فعالی تشخیص داده شدند. همچنین 29 نفر از دانش آموزان که فاقد علائم این اختلال بودند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سپس آزمون باز تولید زمان در بازه های زمانی 900، 1000 و 1100 میلی ثانیه با تصاویر دارای بارهیجانی (خنثی، مثبت،منفی) بر روی هر دو گروه اجرا شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثر اصلی گروه معنادار می باشد(p<0.05) بدین صورت که گروه دارای اختلال ADHD در تکلیف باز تولید زمانی خطای بیشتری داشتند. این در حالی است که اثر تعاملی بین بار هیجانی تصویر و گروه معنادار نبود (p=0.154).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد عملکرد کودکان دارای ADHD در ادراک زمان محرک های دارای بار هیجانی ضعیف است.
    کلیدواژگان: تصاویر، هیجان، ادراک زمان، اختلال کاستی توجه، بیش فعالی، عادی
  • مصطفی مدملی، یعقوب مدملی، مرضیه بیگم بیگدلی شاملو*، عاطفه اعتباری، احمد محمودی کوهی، میلاد اعظمی صفحات 15-21
    مقدمه
    افسردگی شایعترین اختلال روانی در دوره نوجوانی است که با پیامدهای منفی از جمله افت تحصیلی، اختلال در عملکرد خانوادگی و اجتماعی، بیماری جسمی، اقدام به خودکشی و خودکشی همراه است. و از آنجایی که یکی از عوامل بسیار مهم بر سلامت روانی افراد، دینداری است، این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین افسردگی و دینداری در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهرستان مسجدسلیمان در سال 1394 انجام شد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی نمونه گیری به صورت خوشه ایاز دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان مدارس شهرستان مسجدسلیمان انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه افسردگی کودکان و نوجوانان (CADs) جان بزرگی و پرسشنامه دینداری معبد گلزاری بود.
    یافته ها
    173 دانش آموز دختر با میانگین سنی 1/08 ± 13/35 وارد مطالعه گردیدند. میانگین نمره افسردگی در این دانش آموزان 9/18 بود که نشان دهنده افسردگی متوسط در آنان می باشد. درکل 88/4 درصد از این دانش آموزان دچار درجاتی از افسردگی بودند. بین میانگین نمرات افسردگی و میانگین نمرات کل دینداری همبستگی مستقیم وجود داشت اما از نظر آماری تفاوت معنی دار مشاهده نشد(0/07p=). بین میانگین نمره افسردگی و میانگین ابعاد رفتار مذهبی شخصی و رفتار عملی همبستگی منفی مشاهده شد که از نظر آماری معنی دار بود(0/05>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، با تقویت رفتارهای مذهبی دانش آموزان می توان به کاهش بروز افسردگی و نیز درمان آن پرداخت که در سیاست گذاری مدیران آموزش و پرورش باید مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دینداری، معنویت، سلامت روان، دانش آموزان
  • رضا آهنی، محسن هاشمی نسب*، محمدصدیق نکونام صفحات 22-29
    مقدمه
    سوءمصرف مواد و وابستگی به مواد یکی از معضلات زیستی روانی اجتماعی است. با توجه به این که اعتیاد والدین اثر پایدار و آشکاری بر کودکان دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان اختلالات رفتاری درکودکان افراد سوءمصرف کننده مواد و مقایسه آن با میزان این اختلالات درکودکان دارای والدین عادی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی می باشد. به همین منظور 93 کودک 12-7 سال والدین دارای سوءمصرف کننده مواد مراجعه کننده به مرکز متادون درمانی دولتی و خصوصی استان کردستان با 93 کودک دارای والدین عادی که از نظر برخی ویژگی های جمعیت شناختی همتا شده بودند، مقایسه شدند. از پرسشنامه ی علائم مرضی کودکان (CSI-4) فرم والدین برای گرد آوری داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    کودکان افراد سوءمصرف کننده مواد در مقایسه با کودکان افراد عادی دارای میزان اختلال رفتاری بیشتری در ابعاد اختلالات بیش فعالی -کمبود توجه (0/01 P<؛12/90=(F، بی اعتنایی مقابله ای (0/01 P<؛36/10=F) و اختلال سلوک (0/01 P<؛50/88=F) بودند. همچنین نتایج نشان داد اثر جنس بر سه اختلال بیش فعالی و کمبود توجه، بی اعتنایی مقابله ای و اختلال سلوک تفاوت ندارد. اما اثر تعاملی اعتیاد و جنس در اختلال بیش فعالی کمبود توجه و اختلال سلوک معنادار بود.
    نتیجه گیری
    بین سوءمصرف مواد والدین و اختلالات رفتاری کودکان رابطه وجود دارد و پسران افراد سوءمصرف کننده مواد در مقایسه با دختران آنان بیشتر دچار مشکلات رفتاری می شوند. بنابرین تحقیق حاضر ضرورت مداخله در سنین پایین، ضرورت تشخیص و درمان اختلالات دوران کودکی و ضرورت پیشگیری اولیه و ثانویه در خانواده های سوءمصرف کننده مواد را می رساند.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، کودکان، سوءمصرف مواد، اختلال سلوک
  • زیبا برقی ایرانی، محمد جواد بگیان کوله مرز، ژیلا تمیمی صفحات 30-36
    مقدمه
    آسیب شنوایی یکی از پراسترس ترین ناتوانی حسی است که در والدین و خانواده دلواپسی در مورد تحول فرزند و روابط اجتماعی او ایجاد می کند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای اجتماعی بر بهبود هراس اجتماعی و راهبردهای تنظیم هیجان در کودکان آسیب دیده شنوایی انجام شد.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی بوده و از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. نمونه آماری 30 نفر از دانش آموز دختر ناشنوا و کم شنوا مراکز استثایی شهر تهران تشکیل می دهند که به صورت نظاممند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد تخصیص داده شدند. ابزارهای جمع این پژوهش شامل، پرسشنامه های تنظیم هیجان شناختی (CERQ) مقیاس هراس اجتماعی(SPIN) بود. از هر دو گروه پیش آزمون، پس آزمون به عمل آمد. در فرآیند اجرا، گروه مداخله به مدت 17 جلسه هفتگی تحت آموزش مهارت های اجتماعی مبتنی بر رویکرد والکر قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی بر هراس اجتماعی و راهبردهای تنظیم هیجان شناختی موثر است (0/001>P). به طوری که نمرات پس آزمون هراس اجتماعی و تنظیم هیجان شناختی کاهش قابل توجهی نسبت به نمرات پیش آزمون داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های بدست آمده در مورد اهمیت و نقش مهارت های اجتماعی در سازگاری و موفقیت افراد، بویژه دانش آموزان ناشنوا و دارای نقص شنوایی می توان با آموزش مهارت های اجتماعی هراس اجتماعی این افراد را کاهش و تنظیم هیجانی شان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: مهارت اجتماعی، هراس اجتماعی، تنظیم هیجان، کودکان، آسیب دیده شنوایی
  • خوشدوی ابراهیم زاده*، منصور آگشته، علی برنجکار صفحات 34-42
    مقدمه
    اختلالات اضطرابی اغلب مزمن هستند که عدم درمان آنها می تواند تاثیرات منفی بر رشد و عملکرد کودکان بوجود آورد لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مدیریت والدین بر کاهش اضطراب کودکان بود.
    روش
    این مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون بود. به این منظور از میان کلیه مادران کودکان 4 تا 6 سال مهد کودک های شهر ارومیه که در سال 94-95 به مهد کودک می رفتند. به روش تصادفی چند مرحله ای، از بین چهار ناحیه شهر ارومیه 4 مهد کودک و از هر مهد کودک 3 کلاس مادرانی که کودک بین 4 تا 6 سال داشتند انتخاب و به دو ابزار اضطراب کودکان پیش دبستانی اسپنس (فرم والدین) و مصاحبه ساختار یافته بر اساس DSM-V پاسخ دادند. از بین 130 مادری که نمره اضطراب کودکشان بالا بود به طور تصادفی 45 نفر انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی آموزش والدین و دارودرمانی (هر کدام 15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) گمارده شدند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس یک متغیره نشان داد گروه آموزش والدین بیشترین اثربخشی را در مقایسه با گروه دارو و کنترل در کاهش نشانه های اضطراب در کودکان داشته است (0/001 P<). گروه دارودرمانی نیز نسبت به گروه کنترل اثربخشی بیشتر و معناداری داشته است. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد که در تمامی زیرمقیاسها آموزش والدین اثربخش بوده است که بیشترین اثربخشی مربوط به اضطراب جدایی و کمترین مورد مربوط به وسواس می باشد (0/001 P<).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش غیر دارویی آموزش والدین و آموزش آن به والدین موجب کاهش بار اضطراب هم از روی کودکان و هم از روی خانواده ها می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، کودکان، مدیریت والدین، پیش دبستانی
  • شیما پورابوالقاسم حسینی، عباسعلی حسین خانزاده، سید ولی الله موسوی صفحات 43-50
    مقدمه
    اضطراب امتحان، سلامت روانی دانش آموزان را تهدید می کند و بر عملکرد تحصیلی آنها تاثیر منفی می گذارد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تقویت توجه بر اضطراب امتحان دانش آموزان دختر بود.
    روش
    این پژوهش از نوع تجربی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری دربرگیرنده تمامی دانش آموزان دختر پایه هفتم ناحیه 2 شهرستان رشت در سال تحصیلی 95- 94 بود که 30 نفر از آنها به روش چندمرحله ای تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان قبل و بعد از آموزش به پرسشنامه اضطراب امتحان که یک ابزار خودگزارش دهی به منظور بررسی حالات روانی و تجربیات فیزیولوژیکی فرد در جریان امتحان و قبل و بعد از آن است، پاسخ دادند. این پرسشنامه از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار است. برنامه آموزش تقویت توجه در 10 جلسه به گروه آزمون، آموزش داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت معناداری در گروه آزمون (4/68±18/73) نسبت به گروه کنترل (4/75± 26/21) در پرسشنامه اضطراب امتحان پس از اجرای برنامه آموزش تقویت توجه وجود دارد (0/001> P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آموزش تقویت توجه بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان موثر است. با توجه به تاثیر اضطراب امتحان بر عملکرد تحصیلی، سلامت روان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و نقش توجه در آموزش و یادگیری، ارائه این برنامه آموزشی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آموزش تقویت توجه، اضطراب امتحان، دانش آموزان دختر
  • آزاده چوب فروش زاده*، وحید محمودی میمند، نسرین فاطمی عقدا صفحات 51-58
    مقدمه
    اختلال بیش فعالی ، و نقص توجه یک بیماری عصبی رفتاری است که با بیقراری بیش از حد، بی توجهی حواس پرتی وتکانشگری مشخص می شود .این اختلال می تواند در عملکرد تحصیلی کودک و ایجاد یا حفظ تعاملات اجتماعی آنها مشکل ایجاد کند.هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی راهبردهای فراشناختی بر علایم بیش فعالی و نقص توجه و پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه درشهر یزد بود.
    روش
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی (طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل ) بود.که بر روی 48 دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی اجرا شد. شرکت کنندگان به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش(بیش فعال و گروه نقص توجه) و گواه جایگزین شدند. پرسشنامه ی تشخیص نشانه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی ، مصاحبه بالینی و کارنامه علمی دانش آموزان در مراحل پیش آزمون، و پس آزمون به کار گرفته شد. دانش آموزان گروه آزمایش در 8 جلسه آموزش راهبردهای فراشناختی شرکت کردند.افراد گروه گواه هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند.داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج با استفاده از تحلیل کوواریانس نشان داد که گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه کاهش معنی داری در علایم بیش فعالی و نقص توجه و افزایش معناداری در پیشرفت تحصیلی کسب کرده است (0/05P<).
    نتیجه گیری
    آموزش راهبردهای فراشناختی می تواند به طور معنادار علایم بیش فعالی و نقص توجه را کاهش داده و موجب افزایش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه شود.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه و بیش فعالی، فراشناخت، پیشرفت تحصیلی
|
  • Sara Hamzeh Pages 1-5
    Introduction
    That one of the problems is mental disorders. The aim of this study was to investigate obsessive-compulsive disorder in Children with and without CKD in Amirkabir hospital of Arak.
    Method
    80, 7-17-year-old children with CKD and 80 healthy children without CKD were included in this case – control study as case and control groups, respectively. The participants were selected from those children who were referred to the pediatric clinic of Amir Kabir Hospital of Arak (Iran) in the form of simple probability and based on inclusion and exclusion criteria. Questionnaire on demographic and clinical information and the OCI-CV (for obsessive-compulsive disorder) were completed. Data were analyzed by t-test test in SPSS18.
    Results
    The mean doubting/checking (p=0.007) and ordering (p=0.005) in children with CKD was significantly higher than healthy children. Average total OCI-CV scores in the case group with 15.32±7.69 was significantly more than the control group with 11.12±2.54 (p=0.021). There was significant correlation between duration of CKD and doubting/checking (p=0.004), obsession (p=0.06), washing (p=0.031), ordering (p=0.001) and all OCI-CV point (p=0.04).
    Conclusion
    According to our study, OCD in children with CKD was significantly higher than healthy children. However, based on these results, it is recommended to carry out the necessary psychiatric interventions in children with CKD seem useful, However, due to lack of studies, further studies are recommended to obtain more definite results.
    Keywords: Obsessive-compulsive disorder, chronic kidney disease, Child
  • Mohammad Ali Nazari, Leyla Hemmati, Fariba Sattarpour Pages 6-14
    Introduction
    Several factors have been shown to affect perceived durations in children.The present study evaluates the effect of different emotional images (positive, neutral, negative) on time perception in children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) and normal children.
    Methods
    At first, a total number of 544 primary school students in Urmia were selected using a multistage cluster sampling method and then the Conners teacher rating scale (CTRS) was completed by teachers. 76 individuals were further assessed via the Children Symptom Inventory (CSI-4) by completing the parents. Furthemore, students performed continuous performance test (CPT). Finally, 30 students with attention deficit hyperactivity symptoms were identified. 29 students who have any symptoms were selected as a control group. Both groups were administered time reproduction task containing emotinal images (positive, neutral, negative) in 900ms, 1000ms and 1100ms durations. Data were analyzed using repeated measurement analysis of variance.
    Results
    Finding revealed that the main effect group was significant (p
    Conclusion
    These findings indicate that children with ADHD had worse performance in time perception of all emotional stumuli.
    Keywords: Pictures, Emotion, Time perception, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Normalcy
  • Mostafa Madmoli, Yaghoob Madmoli, Marzieh Beigom Bigdeli Shamloo*, Atefe Etebari, Ahmad Mahmoodi Kouhi, Milad Azami Pages 15-21
    Introduction
    Depression is the most common mental disorder in adolescents, with negative consequences including school failure, family and social dysfunction, mental illness, suicide attempts and suicide. Since one of the crucial factors in mental health is religion, the study investigated the relationship between depression and religious beliefs in female high school students of Masjed Soleyman in 2015.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional survey, sampling was conducted in cluster from from female high school students of Masjed Soleyman. For gathering data, Janbozorgi depression questionnaire for children (CADs) and Golzari Religiosity Questionnaire were used.
    Results
    In this study, 173 students were enrolled with a mean age of 13.35 ± 1.08 years. The average depression score was 9.18, indicating moderate depression in these students. Generally, 88.4% of the students had some degrees of depression. There was direct correlation between depression scores and scores of religiosity, but it was not statistically significant (P = 0.07). The mean depression score with the mean dimensions of private religious behavior and actual behavior had statistically significant negative correlation (P
    Conclusions
    According to the results, strengthening the religious behaviors of students can lead to reduction of the incidence of depression and its treatment should be considered by education directors’ policies.
    Keywords: Depression, Religion, Spirituality, Mental Health, Students
  • Reza Ahany, Mohsen Hasheminasab*, Mohammad Sedigh Nekoonam Pages 22-29
    Introduction
    Substance abuse is one of the biosociopsychological problems. The substance abuse of a parent has lasting and apparent effects on young children. This study investigated the behavioral disorders in children with parental substance abusers as compared to children with normal parents.
    Method
    The present study is descriptive-analytical type. For this purpose, 93 children 5 to 7 years old with parental substance abusers who attended in governmental and private methadon therapy clients of Kurdistan were compared to children with normal parents. Children symptom inventory (CSI-4 (were used to collect of data.
    Results
    Children with parental substance abusers indicated more behavioral disorders in hyperactivity-attention deficit (F=12.09; P
    Conclusion
    There is relationship between substance abusers and children Behavioral Disorders and son children of substance abusers are more suffering the girls. Therefore the present research deals with the necessity of intervention in young ages, the necessity of diagnosis and treatment of disorder in childhood and the necessity of early and secondary prevention in the substance abuse in families.
    Keywords: Behavioral Disorders, Children, Substance Abusers, Conduct disorder
  • Ziba Barghi Irani, Mohammad Javad Bagiyan.K., Jila Tamimi Pages 30-36
    Introduction
    Hearing damage is one of the most stressful sensory disability concerns in parents and families about child development and social relationships he creates. This study were aimed to determine the effectiveness of social skills training on improving social phobia and emotion regulation strategies in hearing impaired children.
    Method
    This study was used a quasi-experimental and pretest - posttest control group was used. A sample 30 of hearing-impaired girl students of exceptional center in Tehran that systematically selected and randomly assigned into control and experimental groups were assigned. collected information was included, Cognition Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) and social phobia scale (SPIN). Both group were performed pre-test, post-test. In the implementation process, the intervention group for 17 weekly sessions teaching social skills Walker were based approach.
    Findings : The results of analysis covariance showed that social skills training, cognitive emotion regulation strategies on social phobia and effective (P
    Conclusions
    According to the obtained findings about the importance and the role of social skills in the compatibility and the success of individuals, particular in deaf students and has a hearing defect social skills training can be used with social phobia to reduce these people and their emotional regulation to improve.
    Keywords: social skills, social phobia, emotion regulation strategies, hearing
  • Khoshdavi Ebrahimzade*, Mansour Agashteh, Ali Berenjkar Pages 34-42
    Introduction
    the anxiety disorders are usually chronic and the lack of treatment cause negative effects on children growth and performance, so, this research aimed at studying the efficacy of parent management training on reducing anxiety in preschool children.
    Method
    This experimental with control group study was conducted among mothers with 4 to 6 child in preschool in Urmia city were going to preschool in 2015-2016. Using multistage randomly sampling, 4 region of Urmia were selected. Then 4 preschool selected randomly and finally the students mothers of 3 classes of each preschool were selected. The participants completed children anxiety scale of Spence (parent form) and structured interview based on DSM-V. among 130 mothers whom children’s anxiety were high, 45 parent selected and randomly replaced into two experimental (PMT, 15 person and Drug therapy 15 person) and a control (15 person) groups.
    Results
    The data were analyzed using Co-variance method and results showed that the PMT group had highest effectiveness among 3 groups (p
    Conclusion
    using methods such as PMT rather than drug can reduce anxiety consequences in both children and families.
    Keywords: anxiety, children, parent management, preschool
  • Shima Poorabolghasem Hosseini, Abbasali Hosseinkhanzadeh, Seyed Valiollah Mousavi Pages 43-50
    Introduction
    Test anxiety threats mental health of students and has negative effect on their educational performance. The aim of this study was to investigate the effectiveness of attention reinforcement training on test anxiety of girl students.
    Methods
    This study is as experimental that designed as pre-test and post-test with control group. The statistical population of this research includs the all girl students of seventh grade of governmental schools in 2 area of rasht city during the educational year of 1394-1395, which 30 of them where selected by randomized multistage sampeling and placed in two group of experimental and control. Participants before and after training responded to test anxiety questionnaire that is self report instrumentation for survey of mental states and physiological experiences of person while exam, before and after it. This questionnaire has delectability validity and reliability. Attention reinforcement training was taught for 10 sessions in experimental group. One way analysis of covariance was used to analyze the data.
    Results
    The results of covariance analysis showed that there is significant difference in experimental group (18/73±4/68) comparing to control group (26/21±4/75) in test anxiety questionnaire after implementation of attention reinforcement training (P
    Conclusions
    The results showed that attention reinforcement training influence on reduce of test anxiety. Due to influence of test anxiety on educational performance, mental health and educational progress of students and role of attention on teaching and learning, presentation of this program is necessary.
    Keywords: Attention Reinforcement Training, Test Anxiety, Girl Students
  • Azadeh Choobforoushzadeh*, Vahid Mahmoodi Meymand, Nasrin Fatemi Aghda Pages 51-58
    Introduction
    Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) is a neurobehavioral condition characterized by excessive restlessness, inattention, distraction, and impulsivity. ADHD can interfere with a child’s ability to perform in school and capacity to develop and maintain social (peer) relationships. The present study aimed to evaluate effectiveness of metacognitive strategies on the rate of symptoms hyperactivity and attention deficit and educational achievement.
    Methods
    This semi experimental study (pretest-posttest design with) control group was conducted on 48 students whit ADHD who were boy and were studying in the fifth grade of primary school. The sample was selected through luster sampling assignment and participants were randomly assigned into two experimental and control groups. The used tools in this research were a questionnaire in order to cognition .The syndromes of ADHD and a clinical interview as well as scientific grade sheets of students that helped us during the stages of pre-test and post-test .The experimental group received metacognitive training via 8 sessions.
    Results
    The results of analysis of covariate, showed that compared to the control group, mean scores of hyper activity symptoms and deficit of attention significantly decreased and academic achievement were increased in post-test phases in subjects in the experimental group.(p≤ 0/05)
    Conculation: training in Metacognitive strategies can significantly reduce symptoms of hyperactivity and attention deficit and improve educational achievement, in students with ADHD.
    Keywords: Attention-Deficit, Hyperactivity Disorder, Metacognition, Educational Achievement