فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال نهم شماره 1 (پیاپی 26، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا شاهمرادی*، زهرا کهزادی، مریم سرایی صفحات 1-12
    هدف
    عدم کنترل سلامت رانندگان باعث مرگ انسان های سالم در بهترین دوره زندگی از نظر کارایی، تندرستی می شود و هزینه های مالی زیادی را بر کشور تحمیل می کند. هدف این مطالعه طراحی سیستم هوشمند با استفاده از شبکه عصبی MLP و RBF جهت تشخیص سلامت رانندگان است.
    روش بررسی
    350 نمونه از پرونده رانندگان مراجعه کننده به مرکز طب کار استان ایلام انتخاب گردید، سپس اطلاعات بالینی از پرونده رانندگان بصورت چک لیست با استفاده از نظر متخصصان براساس گاید لاین وزارت بهداشت با روش دلفی گردآوری شد. در این مطالعه شبکه هایMLP و RBFبا تغییراتی درتعدادلایه های میانی، تعداد نرونها و الگوریتم های آموزش MOMو LMوCG به منظور تعیین سلامت راننده به کار گرفته شد. سپس با توجه به معیارهای سطح زیر منحنی راک، حساسیت، ویژگی برتر معرفی گردید.
    نتایج
    در این پژوهش 20 متغیر ورودی و دو متغیر سالم و ناسالم خروجی تعیین گردید. شبکه عصبی MLPو RBF با الگوریتم LM دارای بهترین عملکرد به ترتیب از ویژگی 7/66، 29 درصد، حساسیت 2/97، 100 درصد، صحت 1/91، 86درصد و سطح زیر منحنی راک برای سیستم عصبی MLP و RBF به ترتیب 02/91 و 1/88 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این مطالعه مدل شبکه عصبی MLPبا الگوریتم آموزشی LMدر مقایسه با سیستم عصبی RBF، در سنجش سلامت رانندگان می تواند نقش موثری در کمک به پزشکان داشته باشد و در مراکز طب کار برای بالا بردن دقت و سرعت و کاهش هزینه ها به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: سیستم های هوشمند، شبکه های عصبی مصنوعی، سلامت رانندگان
  • محمد حاج آقازاده، شعله جعفری، شیرین حکمتی راد صفحات 13-22
    مقدمه
    آرایشگران زن در حرفه خود در معرض مواد شیمیایی و حساسیت زاهای مختلفی قرار دارند که ممکن است اثرات نامطلوب پوستی مانند اگزمای دست را موجب گردند. پژوهش حاضر با هدف تعیین شیوع اگزمای خود گزارشی در نمونه ای از آرایشگران شهر اورمیه و عوامل موثر بر آن در سال 1394 انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی به روش مقطعی بود که درآن 385 نفر آرایشگر زن و 385 نفر زن از جمعیت عمومی شهر ارومیه به ترتیب به عنوان گروه های مورد و کنترل انتخاب شدند. شیوع یک ساله اگزمای دست با استفاده از پرسشنامه پوست شغلی نوردیک و به طریقه مصاحبه حضوری بدست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و آزمون های تحلیلی از قبیل کای دو، تی زوجی مستقل و رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار آرایشگران به ترتیب 2/7±16/33 و 7/5±72/8 سال بود. شیوع اگزمای یک ساله دست در آرایشگران و گروه کنترل به ترتیب (28/32-32/23=CI) 8/27% و(58/15-02/9=CI) 2/13% بود. نسبت شانس (OR) ابتلا به اگزمای دست در آرایشگران نسبت به گروه کنترل (64/3-72/1=CI) 52/2 بود. بر اساس تحلیل رگرسیون لجستیک، مصرف سیگار ((85/6-73/1) 44/3=OR) سن کمتر از 30 سال ((96/2-04/1) 76/1=OR) و سابقه کار کمتر از 10 سال ((04/6-63/1) 14/3=OR) شانس ابتلا به اگزمای دست را در آرایشگران زن افزایش داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه می توان نتیجه گرفت که آرایشگران زن - در مقایسه با جامعه عمومی- در معرض خطر بیشتر اگزمای دست می باشند. بنابراین در این حرفه باید اقدامات حفاظت شغلی به منظور کاهش و کنترل اگزمای دست بکارگرفته شود. پیشنهاد می شود که آرایشگران جوان مراقبت های بیشتری را برای جلوگیری از مشکلات اگزمای دست انجام دهند
    کلیدواژگان: آرایشگران زن، اگزمای دست، مشکلات پوستی، پرسشنامه پوست شغلی نوردیک
  • مجتبی ذکایی، ایرج علیمحمدی*، فاطمه ابارشی، محسن فلاحتی، یوسف فقیه نیا ترشیزی، حامد جلیلیان، علی اصغر خواجه وندی صفحات 23-31
    هدف
    رانندگی از جمله مشاغل دارای وظایف شناختی (Cognitive task) پیچیده است که نیازمند سطح بالایی از هوشیاری و واکنش به هنگام در شرایط اضطراری می باشد. هر عاملی که منجر به تخریب عملکرد شناختی در پردازش ذهنی راننده شود، ریسک رخداد تصادف را افزایش می دهد صدای ترافیک از جمله عوامل مخرب عملکرد شناختی است که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه نمونه ای به حجم 80 نفر(40 مورد و 40 شاهد) از دانشجویان دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران بصورت سیستماتیک انتخاب شدند. صدای ترافیک ضبط شده با میانگین تراز فشار صوت معادل 9/72 دسی بل در اتاق اکوستیک به مدت 2 ساعت برای شرکت کنندگان پخش شد. به منظور اندازه گیری زمان عکس العمل و خطا در تخمین زمان جابجایی به ترتیب از نرم افزارهای RT و ZBA استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که زمان عکس العمل بعد از مواجهه با صدای ترافیک بطور معنادرای افزایش یافت. همچنین بین خطا در تخمین زمان جابجایی قبل و بعد از صدای ترافیک تفاوت معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت فعالیت های ذهنی مانند سرعت و قدرت پردازش اطلاعات تحت تاثیر صدای ترافیک تغییرات متفاوتی رانشان می دهد.
    کلیدواژگان: عملکرد شناخنی، صدای ترافیک، رانندگان
  • محمدرضا منظم اسماعیل پور، علیرضا فلاح، فریدون لعل، ولی سرسنگی، روح الله فلاح مدواری صفحات 32-40
    مقدمه
    آخرین راه جهت کنترل صدا استفاده از وسایل حفاظت شنوایی می باشد که یکی از پارامترهای مهم در برنامه حفاظت شنوایی، میزان مدت زمان استفاده از گوشی توسط کارگران می باشد. که در صنایع به این موضوع اهمیتی داده نمی شود. لذا هدف مطالعه بررسی میزان اثر بخشی سناریوی آموزشی به دو شیوه تئوری وعملی در افزایش مدت زمان استفاده کارگران از وسایل حفاظت شنوایی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای، با توجه به نتایج بدست آمده از مرحله اولیه تکمیل پرسشنامه، آموزش در گروه مداخله (50 نفر) به صورت 5 جلسه آموزشی (تئوری– عملی)، هر یک به مدت 30- 45 دقیقه داده شده است و کارگران گروه کنترل (50 نفر) در این مطالعه هیچ آموزشی دریافت نکرده اند. و مدت زمان استفاده از گوشی به صورت قبل ازمداخله و 3 ماه بعداز مداخله در دو گروه مداخله و کنترل ثبت گردید و مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که در گروه مداخله تعداد کارگرانی که قبل از مداخله به صورت تمام وقت از گوشی استفاده می کردند 1 نفر(2%) و بعد از مداخله 33 نفر (66%) بود و همچنین مدت زمان استفاده از گوشی در گروه مداخله نسبت به قبل از مداخله آموزشی افزایش یافته است که از نظر آماری معنادار است(P_value=<0/001). و در گروه کنترل تغییری نکرده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، می توان گفت که سناریوی آموزش ترکیبی در افزایش مدت زمان استفاده از گوشی با موفقیت همراه بوده و می تواند در سایر مداخلات بهداشتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: افت شنوایی، وسایل حفاظت شنوایی، سناریوی آموزش
  • مریم سیروانی، نادر رهنما صفحات 41-53
    مقدمه
    اختلالات عضلانی-اسکلتی مرتبط با کار، به عنوان اختلالاتی متعاقب کار تعریف می شوند که باعث مشکلاتی نظیر محدودیت حرکتی، خستگی، فرسودگی، از دست دادن کار و یا حتی تغییر شغل، می گردند. نظر به اهمیت ارتقا سطح سلامت زنان، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین های اصلاحی بر اختلالات عضلانی- اسکلتی زنان بود.
    روش بررسی
    در مجموع 97 نفر از کارمندان با استفاده از پرسشنامه نوردیک مورد ارزیابی قرار گرفتند، تعداد 30 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. نمونه ها(گروه تجربی) به مدت هشت هفته تحت تمرینهای اصلاحی ویژه(ایزومتریک، انعطاف پذیری و مقاومتی) قرار گرفتند. گروه کنترل در این مدت، هیچ گونه تمرین و فعالیت بدنی خاصی انجام ندادند. میزان اختلالات عضلانی- اسکلتی نواحی گردن، شانه، کمر و زانو قبل و بعد از هشت هفته تمرین اندازه گیری شد. از آزمون t وابسته و ویلکاکسون برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد(05/0>P).
    نتایج
    ناحیه گردن (3/93 درصد) ، پس از آن شانه (3/73 درصد)، کمر (70 درصد) و زانو ( 60درصد) بالاترین فراوانی اختلال عضلانی- اسکلتی را داشتند. در نواحی ذکر شده بهبود معنی داری (05/0>P) بعد از هشت هفته تمرین های اصلاحی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات عضلانی- اسکلتی در کارمندان مورد مطالعه نسبتا بالا بود و اقدامات اصلاحی اعمال شده موجب کاهش اختلالات عضلانی- اسکلتی در آنان شد، از این رو گنجاندن تمرینات اصلاحی در برنامه روزانه کارمندان و اصلاح وضعیت پوسچر در انجام وظایف کاری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات عضلانی، اسکلتی، تمرینات اصلاحی، کارمندان زن
  • حمیدرضا عریضی*، سیمین دخت کلنی صفحات 54-68
    مقدمه
    میگرن شایع ترین نوع سردرد مزمن است. استرس سبب بروز میگرن شده و طول مدت حمله میگرن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از منابع استرس شغلی، طرح شغلی نامناسب است. هدف مقاله حاضر بررسی بروز نمونه ی جدید میگرن با توجه به دو الگوی عدم توازن تلاش- پاداش و عدم توازن تقاضا -کنترل در شغل بود.
    روش
    دو طرح کاری یعنی مدل عدم توازن تلاش پاداش و مدل عدم توازن تقاضا کنترل برای پیش بینی نمونه های جدید میگرن بکار رفت. نمونه های مورد بررسی 3338 نفر بودند که شاغل در شرکت های صنعتی در ایران بودند. چهار ابزار بکار گرفته شد (استرس شغلی، پرسشنامه ERI، تقاضا کنترل و پرسشنامه خود اظهاری میگرن). سن و وضعیت اقتصادی به عنوان متغیرهای همگام استفاده شدند. برای تحلیل آماری از تحلیل رگرسیون لجستیک دوگانی و نسبت شانس استفاده شد. تحلیل آماری داده ها با نرم افزار M plus 4/2 انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که خطر افزایش یافته میگرن در بین افرادی که عدم توازن بالایی در تلاش پاداش دارند (نسبت شانس 28/1 نسبت به گروه مرجع)، کسانی که بر شغل خود کنترل و مهار اندکی دارند(نسبت شانس 11/1 نسبت به گروه مرجع) و افرادی که تعهد افراطی نسبت به کار خود دارند (نسبت شانس 17/1 نسبت به گروه مرجع)بیشتر است.
    نتیجه گیری
    بروز نمونه ی جدید میگرن می تواند از طرح نامناسب کار پدید آمده باشد. بنابراین طراحی مجدد کار بخصوص در بین کارکنانی که عدم توازن تلاش پاداش را تجربه می کنند احتمالا به کاهش نمونه های جدید میگرن منجر خواهد شد.
    کلیدواژگان: میگرن، عدم توازن تلاش، پاداش شغلی، عدم توازن تقاضا - کنترل شغلی
  • احسان الله حبیبی*، عظیم کریمی، حبیب الله دهقان شهرضا، بهزاد مهکی، ابوالقاسم نوری، فاطمه امینایی صفحات 69-83
    مقدمه
    بررسی آمار و ارقام حوادث نشان می دهد که پراکندگی حوادث در اشخاص در معرض خطر یکنواخت نبوده و در شرایط مساوی سه چهارم از حوادث برای یک چهارم از افراد در معرض خطر اتفاق می افتند. این مطالعه با هدف طراحی و اعتبار سنجی یک پرسشنامه جهت غربالگری افراد مستعد حادثه در صنعت انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه در 5 مرحله: تولید آیتم، ارزیابی روایی محتوایی، تحلیل پایایی، تحلیل روایی سازه و تحلیل روایی معیار در بین 230 نفر از کارگران حادثه دیده و حادثه ندیده، 19 صنعت شهر اصفهان انجام شد. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و Amos نسخه 22 استفاده گردید.
    نتایج
    در مرحله تولید آیتم یک پرسشنامه 195 سئوالی طراحی شد. در ارزیابی محتوایی 13 آیتم حذف، 15 آیتم اصلاح و 79 آیتم در هم ادغام و تبدیل به 14 آیتم شدند. آلفای کرونباخ جهت تعیین سازگاری درونی پرسشنامه 86/. بدست آمد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تائیدی نشان داد که شاخص های برازش مدل ارائه شده در حد قابل قبول بودند (0/99 CFI=، 0/96GFI =، 0/066RMSEA=، 0/022RMR= ). آزمون T مستقل نشان داد، میانگین نمره افراد حادثه دیده بطور معنی داری بیشتر از میانگین نمره افراد حادثه ندیده است که نشان دهنده جهت گیری درست پرسشنامه طراحی شده با یک ملاک معتبر (بالا بودن میزان نمره) است(0/001p<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحلیل عاملی تائیدی نشان داد که بین مدل ارائه شده و داده های میدانی همخوانی مناسبی برقرار است. پایایی و روایی سازه نشان داد که پرسشنامه طراحی شده برای غربالگری افراد مستعد حادثه یک روش روا و مناسب است.
    کلیدواژگان: حوادث شغلی، ایمنی صنعتی، پرسشنامه استعداد حادثه پذیری
  • محمدحسن احرام پوش، حلوانی، قانعیان، علی دهقانی، محسن حسامی* صفحات 84-95
    زمینه و هدف
    یکی از الزامات ارزیابی ریسک زیست محیطی صنعت نورد، بررسی عملکرد تجهیزات و دستگاه های موجود در این صنعت و شناسایی خطرات زیست محیطی متعاقب آن می باشد. این مطالعه، خطرات زیست محیطی فرایند نورد گرم را با تکتیک «چه می شود اگر؟» شناسایی و سپس ارزیابی ریسک آنرا به روش ویلیام فاین انجام داده است.
    روش بررسی
    پس از طبقه بندی تجهیزات موجود در سالن تولید صنعت نورد گرم فولاد کویر، عملیات شناسایی خطرات زیست محیطی با توجه به رویکردهای مدنظر ایزو 14001 (نظیر: انتشار آلاینده ها به هوا و آب، مصرف انرژی، استهلاک تجهیزات و...)، با تکتیک «چه می شود اگر؟» طی بازدید میدانی انجام شد سپس تیم کارشناسی ارزیابی ریسک اولیه به روش ویلیام فاین انجام داد و راهکارهای اصلاحی را پیشنهاد و RAC2 را محاسبه نمود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گردید.
    یافته ها
    280خطر زیست محیطی مربوط به کارکرد صحیح و معیوب تجهیزات شناسایی شد که بیشترین تعداد خطرات مربوط به ماشین آلات تولید (2/29%) و سپس تجهیزات مکانیکی(2/24%) بود. بیشترین دسته خطر زیست محیطی شناسایی شده (21%) مربوط به ایجاد و پراکندگی پسماند و سپس خطر انتشار آلاینده ها به هوا (5/18%) و کمترین درصد(5/2%)خطر خوردگی و استهلاک تجهیزات بود. بیشترین فراوانی خطر مربوط به ایجاد و پراکندگی پسماند (73 مورد) و کمترین آن مربوط به خوردگی و استهلاک تجهیزات (1 مورد)می باشد.
    نتیجه گیری
    استقرار مدیریت جامع زیست محیطی در صنعت نورد با تکیه بر پایش مستمر تجهیزات در قالب تدوین برنامه های نگهداری و تعمیرات جهت پیشگیری از ایجاد نواقص فنی اثرگذار بر محیط زیست؛ نقش مهمی در کنترل انتشار آلودگی ها به محیط متاثر از این صنعت خواهد داشت.
    کلیدواژگان: مجتمع فولاد کویر، خطر زیست محیطی، ارزیابی ریسک، تکنیک چه می شود اگر، ویلیام فاین
|
  • Leila Shahmoradi *, Zahra Kohzadi, Maryam Saraei Pages 1-12
    Introduction
    Uncontrolled health status of drivers, can lead to the death of healthy individuals who are living in their best periods of life in terms of performance and wellness and also it can impose huge financial costs on a country. The purpose of this study was to design an intelligent system using Multilayer perceptron (MLP) and radial basis function (RBF) neural networks in order to diagnose drivers’ health status
    Methods
    In this study, we applied the MLP and RBF networks with some changes in the number of middle layers, neurons, as well as learning algorithms such as Momentum (MOM), Conjugate Gradient (CG), and Levenberg Marquardt (LM) in order to diagnose the health status of the drivers.) Then, the best model was introduced according to the area under receiver operating characteristics (ROC) curve, sensitivity, and precision criteria.
    Results
    In this study, 20 variables were selected as inputs and two variables that include healthy and unhealthy status were determined as output parameters. MLP and RBF neural networks with LM algorithm have the best performance with 66.7% and 29% precision; 97.2% and 100% sensitivity; 91.1% and 86 % accuracy respectively. The area under ROC curve for the nervous system MLP and RBF estimated 91.02 for MLP and 88.1 for RBF.
    Conclusion
    According to this study, the MLP neural network model with the LM learning algorithm compared to the RBF neural network can have an important role in helping physicians in order to diagnose drivers’ health status. Furthermore, such a model can be used in centers of occupational medicine to enhance the accuracy and the speed of diagnosis and reduce costs.
    Keywords: Intelligent Systems, Artificial Neural Networks, DriversHealth Status
  • Mohammad Hajaghazadeh, Shole Jafari, Shirin Hekmatirad Pages 13-22
    Introduction
    Hairdressers in their occupation are exposed to different chemicals and sensitizers that may cause adverse skin effects such as hand eczema. The current investigation aimed to determin the self-reported hand eczema prevalence in a sample of hairdressers of Urmia city and its associated factors in 2015.
    Methods
    The study was a cross-sectional case control design in which 385 hairdressers and 385 women from general population were selected as case and control groups, respectively. One-year prevalence of hand eczema was detemined using Nordic Occupational Skin Questionnaire by the face to face interview. Data were analyzed by SPSS 16 version using descriptive and analytical statistics such as chi-squered, T-test, and logistic regression.
    Results
    The mean and standard deviation for age and work experience of hairdressers were 33.16±7.2 and 8.72 ±7/5, respectively.One-year prevalence of hand eczema in hairdressers and control group were %27.8 (CI=23.32-32.28) and %13.2 (CI=9.02-15.58). The odds ratio (OR) for hand eczema in hairdressers (their control group as the reference) was 2.52 (CI=1.72-3.64). Base on the logistic regression analysis, smoking (OR=3.44 (1.73-6.85)), age less than 30 years (OR=1.76 (1.04-2.96)), and work experience less than 10 years (OR=3.14 (1.63-6.04)) increased the chance of having hand eczema in hairdressers.
    Conclusions
    According to this study, it could be concluded that hairdressers, compared to the general population, are at a higher risk of hand eczema. Therefore, occupational protective measures should be applied in this occupation to decline and control of hand eczema. It is proposed that young hairdressers would be more careful to prevent skin problems such as hand eczema.
    Keywords: hairdressers, hand eczema, skin problems, Nordic Occupational Skin Questionnaire
  • Fatemeh Abareshi, Mohsen Flahati, Freshte Tahery, Hamed Jalilian, Ali Asghar Khajevandi, Iraj Alimohamadi * Pages 23-31
    Introduction
    driving is such a complex cognitive task that requires a high level of vigilance and response to an emergency. Anything that leads to cognitive performance degradation in the driver's mental processing, increases crash risks. Traffic noise as one of the most destructive elements of cognitive function was examined in this study.
    Methods
    In this study, the sample consisted of 80 patients (40 cases and 40 controls) who were students of Tehran University of medical sciences that were selected through systematic sampling and then the average sound pressure level recorded traffic noise was played for participants in the acoustics room. To Measure reaction time and error in time movement anticipation, the RT and ZBA softwares were used ,respectively.
    Results
    The results revealed that reaction time increased significantly after exposure to traffic noise. The error time movement after exposure to traffic noise has not significant difference.
    Conlusions: According to the results it can be concluded that mental activities such as speed and power of information processing are affected by traffic noise and in a confrontation with traffic noise show different changes.
    Keywords: Cognitive performance, Traffic noise, Reaction time, Error in time movement anticipation
  • Monazzam Mr, Fallah Madvari Ar, Laal F., Sarsangi V., Fallah Madvari R Pages 32-40
    Introduction
    The latest way to control the use of hearing protection devices is sound. The amount of time spent on the phone by workers is one of the most important parameters in hearing conservation programs. The aim of the study is to evaluate the effectiveness of training scenario in theoretical and practical ways to increase using the hearing protection devices for workers.
    Materials And Methods
    In this experimental study, according to the results of the initial stage of the questionnaire, in the experimental group (n= 50) for 5 sessions (practical theory), each shown for 30 to 45 minutes, and workers in the control group (n= 50) in this study have not received any training, and time spent on the phone before and 3 months after intervention in both groups were recorded and compared.
    Results
    The results show that before intervention only 1 worker (2%) used the device for all time and after intervention 33 workers (66%), which reflect positive effect of training intervention on using the devices. All the conditions were the same for two groups the control group did not reflect significant changes due to lack of training program.
    Conclusion
    According to the findings, it can be said that the training scenario has been successful in increasing the use of hearing protection devices and also can be used in other health interventions.
    Keywords: hearing loss, hearing protection devices, training scenario
  • Maryam Sirvani, Nader Rahnama Pages 41-53
    Introduction
    Work-related musculoskeletal disorders are defined as subsequent work-related disorders that can cause problems such as limited mobility, fatigue, exhaustion, job loss or even change job. Considering the importance of Improvement of the women's health, the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of corrective exercise on musculoskeletal disorders of female staff of the Isfahan municipality.
    Methods
    A total of 97 cases were evaluated using Nordic questionnaire. Among them, 30 cases with MSDs were chosen, and were divided randomly into two groups. The samples participated in particular corrective exercises (isometric exercises, flexibility and strength) for eight weeks. The control group in this period of time did not do any physical activity and specific exercise. The amount of musculoskeletal disorders of the neck, shoulder, back and knee were measured before and after eight weeks of training. Correlative t test and Wilcoxon test were used to analyze data (p
    Results
    Results showed that, most disorders were pertaining to neck (93. 3%), shoulder (73. 3%), low back (70%) and knee (60%). In the mentioned body parts, significant improvement was observed after eight weeks of corrective exercises (p
    Conclusion
    the prevalence of musculoskeletal disorders was relatively high in studied staff, and applied corrective measures reduced musculoskeletal disorders of them, hence the inclusion of corrective exercises in the daily routine program of staff and Improvement of the posture in work tasks are recommended.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Corrective exercises, Female
  • Hamid Reza Oreyzi *, Simin Dokht Kalani Pages 54-68
    Introduction
    Migraine is the most common type of chronic headache. Stress can trigger migraine and effect on the duration of migraine attacks. . One of the main reasons of job stress is inappropriate job design. The aim of the current study was to investigate the new cases of migraine regarding models of effort-reward imbalance and demand-control imbalance in job.
    Methods
    Two job designs namely effort-reward imbalance and demand-control imbalance models were applied to predict new-onset migraine. Samples were 3338 persons who worked in industrial companies in Iran. Four instruments were used (job stress, ERI questionnaire, demand control and Self-reported questionnaire for migraine) Age and the economic status were used as covariate variables. Binary logistic regression analysis and odd ratio were used for analyzing the data. Statistical analysis was performed in
    M plus 4.2 Software.
    Results
    The findings indicated that risk of increasing migraine was increased among those with high effort-reward imbalance (odd ratio 1/28 to the reference group) and those who have little control over their jobs (odd ratio 1.11 to the reference group) as well as people who are strongly committed to their work (odd ratio 1.17 to the reference group).
    Conclusion
    Migraine could be produced by inappropriate work design. Therefore, work redesign especially among the persons experienced the effort-reward imbalance may decline new onset migraine.
    Keywords: Migraine, Effort-Reward Imbalance, Demand-Control Imbalance
  • Ehsanollah Habibi *, Azim Karimi, Habibollah Dehghan Shahreza, Behzad Mahaki, Abolghasem Nouri, Fatemeh Aminaei Pages 69-83
    Introduction
    Investigations show that the scattering of accidents in individuals is not the same, and three quarters of all accident occur to one quarter of accident prone individuals. The aim of the study was to design and validate a questionnaire for screening out the accident prone individuals.
    Methods
    This study in 5 stages of item generation, content validity assessment, reliability, construct validity, and criterion validity was performed among 230 workers who had and who had not experienced accident in 19 industries of Isfahan, Iran. For data analysis SPSS and Amos 22 were used.
    Results
    195 items were identified during item generation stage. In content validity evaluation stage 13 items were removed, 15 items were modified and 79 items were merged and convered to 14 items. Internal consistency (Cronbach's alpha) of the remained items was 0.86. The results of confirmed validation showed that comparative fit index was acceptable. (CFI=0.99, GFI=0.96, RMSEA=0.066, RMR= 0.022). T test showed that the mean scores of the workers who had accident were significantly higher than the workers who had not experienced accident (p
    Conclusion
    The result of confirmed validation showed that there is a good agreement between the proposed model and the field data. Reliability and construct validity showed that the current questionnaire is suitable for screening out the accident prone individuals.
    Keywords: Occupational Accidents, safety, Safety Screening
  • Ehrampoush Mh, Halvani Gh, Ghaneian Mt, Dehghani A., Shafie M., Hesami Arani M.* Pages 84-95
    Background And Aims
    Survey the performance of equipment and devices in the industry and is subsequently environmental hazards identify is one of the requirements of environmental risk assessment in the rolling industry. This study, Identificated environmental hazards with the "What if?" Technique in the hot rolling process and risk assessment by William Fine.
    Methods
    After the grouping of equipment in the Hot-rolling hall kavir steel industry, the environmental risks are considered according to ISO 14001 approaches (such as emissions to air and water, energy consumption, depreciation of equipment and so on ), According to "What if?" Technique , during the field visit was identified. Then expert team carried out the initial risk assessment by William Fine method and proposed the Corrective revisions and Calculated RAC2. Data analysis was performed using SPSS version 19.
    Results
    280 environmental risk of the proper and defective equipment's function was identified that the most number of risks associated with production machinery (2/29%) and mechanical equipment (2/24%). Most of the identified environmental risk (21%) related to the creation and distribution of waste and emissions into the air risk(5/18%) and risk of corrosion and depreciation of equipment was lowest percent (5/2%). Most of the risk related to the creation and distribution of waste (73%) and the lowest risk is corrosion and depreciation of equipment(1).
    Conclusion
    establishment of the comprehensive environmental management relying on equipment continuous monitoring in the rolling industry in format of the maintenance program in order to prevent the creation of technical defects affecting the environment an important role in the control of emissions to the environment will be affected by this industry.
    Keywords: environmental hazards, risk assessment, Williamfine, kavir steel complex, quot, What if, quot, Technique