فهرست مطالب

Health and Development Journal - Volume:6 Issue: 1, 2017

Health and Development Journal
Volume:6 Issue: 1, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/03/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سکینه ابراهیمی پور *، ویکتوریا حبیب زاده، حبیبه احمدی پور صفحات 1-8
    مقدمه
    سزارین به دلایل مختلف انجام می شود. در مورد این که سابقه نازایی یکی از دلایل انجام سزارین است، بحث بسیاری است. این مطالعه به بررسی میزان موفقیت زایمان طبیعی و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار با سابقه نازایی می پردازد.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. کلیه زنانی که در فاصله زمانی مهر 1392 تا مهر 1393 جهت زایمان در بیمارستان افضلی پور بستری شدند و سابقه نازایی و بارداری خود به خود یا با دارو یا با روش های کمک باروری داشتند به روش سرشماری انتخاب شدند. جمع آوری داده ها براساس پرونده های موجود و در صورت لزوم تماس تلفنی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون تی تست و مجذورکای تجزیه و تحلیل گردید.
    نتا یج: در این مطالعه همه خانم های با سابقه نازایی (102 نفر) در بازه زمانی مذکور وارد مطالعه شدند. اکثر آن ها در گروه سنی 20 تا 30 سال، نازایی اولیه و مدت نازایی یک تا سه سال بودند و خودبه خود باردار شدند. زایمان طبیعی در 8/61 % زنان انجام شد. نازایی اولیه، سن کمتر از 30 سال، بارداری خودبه خود و مدت نازایی کمتر از سه سال در زایمان های طبیعی به صورت معنی دار بالاتر بود. میانگین سن در موارد سزارین به طور معنی داری بالاتر از زایمان طبیعی بود (001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    زنان باردار با سابقه نازایی در اکثر موارد امکان زایمان طبیعی موفقیت آمیز داشته اند و صرفا سابقه قبلی نازایی دلیل انجام سزارین نمی باشد.
    کلیدواژگان: نازایی، زایمان طبیعی، سزارین
  • فاطمه حسنی، احمد نقیب زاده تهامی، فاطمه سادات رباطی * صفحات 9-16
    مقدمه
    با توجه به مقوله حساس مدیریت دانشگاه ها، توجه به جنبه های شخصیتی مدیران و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه امری ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و تصمیم گیری مشارکتی با عملکرد مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، توصیفی- تحلیلی تمامی مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمان وارد شدند. جهت سنجش ویژگی های شخصیتی از پرسشنامه شخصیتی پنج عاملی (NEO-FFI)، برای سنجش تصمیم گیری مشارکتی از پرسشنامه تصمیم گیری مشارکتی و جهت ارزیابی عملکرد از چک لیست ارزشیابی امتیازات عضو هیات علمی استفاده گردید. از آزمون ضریب همستگی Pearson و رگرسیون خطی چندگانه جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    نتا یج: بین ویژگی های شخصیتی با عملکرد مدیران (76/0، r =001/0P<) و همچنین تصمیم گیری مشارکتی با عملکرد مدیران رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت (498/0، r =001/0P<). در مورد مولفه های ویژگی های شخصیتی تهییج پذیری ، وجدان و آزاد اندیشی و در مورد مولفه های تصمیم گیری مشارکتی دعوت از کارکنان جهت ارائه نظرات، تسهیم دانش و همفکری قابلیت پیشگویی عملکرد مدیران را داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه بیشتر سازمان به ویژگی های شخصیتی مدیران و فراهم کردن زمینه مناسب جهت اتخاذ تصمیم گیری مشارکتی باعث تعهد بیشتر مدیران به سازمان و ایجاد بستر مناسب، جهت عملکرد بهتر ایشان در سازمان می شود.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، تصمیم گیری مشارکتی، عملکرد، مدیران آموزشی، کرمان
  • سمیه علیزاده، سید وحید احمدی طباطبایی، نرگس خانجانی، محبت محسنی * صفحات 17-29
    مقدمه
    با افزایش امید به زندگی و در پی آن بیشتر شدن جمعیت سالمندان، کیفیت زندگی برای سالمندان اهمیت بیشتری می یابد. هدف از این مطالعه تعیین عوامل پیش بینی کننده کیفیت زندگی سالمندان با استفاده از مدل پرسید می باشد.
    روش ها
    مطالعه حاضر مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و پرسشنامه ای 67 سوالی بر اساس سازه های مدل پرسید که روایی و پایایی آن اثبات شده بود، صورت گرفت. نمونه گیری به روش تصادفی چند مرحله ای از بین سالمندان دارای پرونده سالمندی در دو مرکز بهداشتی-درمانی شهر کرمان انجام و 80 نفر از سالمندان انتخاب گردیدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 15 و برای آنالیز نتایج از شاخص های آماری و رگرسیون خطی استفاده شد.
    نتا یج: میانگین سن افراد شرکت کننده 1/7 ± 7/67 سال و اکثر آزمودنی ها زن و متاهل بودند. کیفیت زندگی سالمندان در حد متوسط بود. از بین سازه های مدل پرسید، آگاهی (زیرسازه عوامل مستعد کننده) و عوامل قادر کننده بیشترین قدرت پیش بینی کنندگی کیفیت زندگی سالمندان را داشتند (46/0R2=).
    بحث و نتیجه گیری
    بنابر نتایج این مطالعه ، دو سازه عوامل قادر کننده و زیرسازه آگاهی از عوامل مستعد کننده، مهم ترین پیش بینی کننده های کیفیت زندگی شناسایی شدند. پیشنهاد می شود در برنامه های آموزشی سالمندان بر موارد مذکور تمرکز بیشتری انجام شود.
    کلیدواژگان: مدل پرسید، کیفیت زندگی، سالمندان، کرمان
  • مرضیه مرادی، مجتبی پیری *، نگار آقایی، زهره قناعت، زهرا خوشه چین صفحات 30-39
    مقدمه
    ناباروری به عنوان یک بحران روانی، استرس زیادی را بر زوجین نابارور وارد کرده و به طرق گوناگون، سلامت روانی آنان را تهدید می کند. یکی از جدیدترین روش های کمک باروری، رحم جایگزین است. جنبه های بی نظیر رحم جایگزین باعث شده که این روش در سال های اخیر، بحث برانگیزترین روش کمک باروری محسوب شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش زنان نابارور نسبت به رحم جایگزین انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 236 زن نابارور که جهت درمان به مرکز ناباروری افضلی پور کرمان مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه های مورد بررسی به روش در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه 2 قسمتی که حاوی مشخصات فردی و عبارات نگرشی بود، جمع آوری گردید. داده ها با آزمون رگرسیون لجستیک در سطح معنی داری کمتر از 05/0 آنالیز شدند.
    نتا یج: میانگین سنی زنان نابارور 93/5 ± 17/30 و میانگین سال نازایی 98/3 ± 93/4 بود. اکثر شرکت کنندگان دارای تحصیلات دانشگاهی (8/42 درصد) و خانه دار (7/73 درصد) بودند. از 236 زن نابارور 6/82 درصد نسبت به رحم جایگزین نگرش مثبت و 4/17 درصد نگرش منفی داشتند. بین نگرش زنان نابارور با هیچ یک از متغیرهای مستقل ارتباط آماری معنی داری مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نگرش مثبت بالای زنان نابارور در مورد استفاده از روش رحم جایگزین، آگاهی جامعه و فرهنگ سازی و ایجاد بستری برای مقبولیت هر چه بیشتر جامعه در مورد این روش کمک باروری اهمیت دارد. در این صورت می توان به حفظ بنیان خانواده کمک شایانی کرد.
    کلیدواژگان: رحم جایگزین، زنان نابارور، نگرش
  • زینت سالم *، محمود شیخ فتح الهی، مریم شهابی نژاد صفحات 40-49
    مقدمه
    دانشجویان از نظر تغییر ات وضعیت تغذیه از گروه های در معرض خطر هستند. هدف این مطالعه مقایسه تغییرات ترکیب بدنی دانشجویان پرستاری- مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با استفاده از روش آنالیز امپدانس بیوالکتریکی (Bioelectrical Impedance Analysis) BIA در شروع و پایان ترم اول بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 57 دانشجوی پرستاری و مامایی ورودی سال 1391 با روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ترکیب بدن با روش BIA، قد و دورکمر با استفاده از متر نواری در شروع و پایان ترم اول تحصیلی دانشجویان اندازه گیری و با هم مقایسه شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و با استفاده از آزمون t مستقل، t زوجی و آزمون ناپارامتری ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شدند.
    نتا یج: در این مطالعه میانگین سن دانشجویان 83/0±12/19 سال بود. توده بدون چربی، کل آب بدن و قد دانشجویان در پایان ترم اول تحصیلی افزایش معنی داری نشان داد (به ترتیب 023/0=P، 032/0= P و 013/0=P). درصد چربی بدن دانشجویان غیربومی نسبت به بومی ها افزایش معنی دار نشان داد (012/0=P). درصد دانشجویان کم وزن و چاق در شروع و پایان ترم مورد بررسی از نظر آماری اختلاف معنی داری نشان نداد (655/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    در پایان ترم اول، افزایش درصد چربی بدن دانشجویان غیر بومی هشدار دهنده بود. به نظر می رسد مسئولین امور دانشجویی موظفند در برنامه غذایی دانشجویان ساکن خوابگاه تجدید نظر نموده و از هرم تغذیه سالم استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: ترکیب بدن، دانشجوی پرستاری و مامایی، روش آنالیز امپدانس بیوالکتریکی، توده چربی، توده بدون چربی، کل آب بدن
  • مریم شاکری فرد، نیلوفر شادمان *، شهرام فرزین ابراهیمی، سید حبیب الله حسینی پور صفحات 50-60
    مقدمه
    آسیب با وسایل نوک تیز و برنده جزء مهم ترین مشکلاتی است که دندانپزشکان و پرسنل درمانی را در معرض خطر عفونت های منتقله از راه خون (ایدز و هپاتیت) قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی میزان بروز آسیب ناشی از وسایل نوک تیز و برنده، میزان آگاهی و عملکرد دندانپزشکان شهر رفسنجان و دستیاران آن ها در رابطه با چگونگی جلوگیری از بروز آسیب و رویارویی با آن در سال 1392 می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی ، توصیفی- تحلیلی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته (اطلاعات دموگرافیک و آگاهی و عملکرد در مورد کاهش مواجهه و عملکرد پس از مواجهه) توسط 100 دندانپزشک و 115 دستیار تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 و تی تست و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتا یج: در طی یکسال 15/46% دندانپزشکان و 85/53% دستیاران دچار آسیب شده بودند. میانگین نمره عملکرد و آگاهی دندانپزشکان به ترتیب 70/0±31/3 و 49/1±91/3 از حداکثر نمره 10 و 11 و میانگین نمره عملکرد دستیاران 63/0±98/1 از حداکثر نمره 9 بود. نمره عملکرد و آگاهی با متغیرهایی از جمله جنس، سن، سابقه کاری و دانشگاه محل تحصیل ارتباط معنی داری نداشت. دندانپزشکان متخصص در زمینه عملکرد و آگاهی نسبت به دندانپزشکان عمومی عملکرد بهتری داشتند (03/0=P و 01/0=P). بین آگاهی دندانپزشکان و عملکرد دستیاران (063/0P=) و همچنین عملکرد دندانپزشکان و عملکرد دستیاران (071/0P=) ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    سطح آگاهی و عملکرد دندانپزشکان در مورد آسیب با وسایل تیز و عملکرد دستیارانشان نامطلوب بود و لزوم برگزاری برنامه های بازآموزی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وسایل نوک تیز و برنده، دندانپزشکان، دستیاران، آگاهی، عملکرد
  • محبوبه جدیدیان، محمد فهیمی نیا، حسین جعفری منصوریان، غریب مجیدی، محمد صابری بیدگلی* صفحات 61-73
    مقدمه
    این مطالعه با هدف امکان سنجی فنی بازیافت پسماند روغن های خوراکی (WCO) تولیدشده در شهر قم به سوخت بیودیزل انجام شد.
    روش ها
    تحقیق حاضر به صورت مقطعی در بازه زمانی شش ماهه اول سال 1392 در شهر قم انجام شد. پس از شناسایی و انتخاب 147 واحد خانگی، صنعتی و تجاری تولید WCO، از آن ها خواسته شد تا WCO تولیدی خود را در طول یک هفته جمع آوری و تحویل دهند. نمونه های به دست آمده به صورت مجزا با نسبت یک به یک مخلوط و در نهایت از هر منشا تولید یک نمونه WCO حاصل شد. پس از آن برخی مشخصات نمونه ها همچون پروفیل شیمیایی آنالیز و از فرآیند استریفیکاسیون و ترانس استریفیکاسیون برای تبدیل آن ها به بیودیزل استفاده شد. در نهایت برخی مشخصات فنی بیودیزل های تولیدی از قبیل نقطه اشتعال، ویسکوزیته، دانسیته، رطوبت و عدد اسیدی تعیین گردید و با استاندارد مقایسه شد.
    نتا یج: از لحاظ خواص اولیه، نمونه WCO با منشا خانگی بهترین کیفیت را برای تبدیل به بیودیزل داشت. همچنین ویژگی های فنی بیودیزل حاصل از WCO با منشا خانگی از لحاظ ویسکوزیته، دانسیته، عدد اسیدی و نقطه اشتعال، شرایط مناسب تری داشت. از نظر درصد رطوبت، بیودیزل حاصل از WCO با منشا صنعتی مناسب ترین بود.
    بحث و نتیجه گیری
    WCO حاصله از منابع خانگی و تجاری از نظر فنی توان تبدیل به بیودیزل با ویژگی های استاندارد را داشت، اما WCO حاصل از منابع صنعتی به دلیل کیفیت بسیار نامناسب نیازمند فرآیندهای پیش تصفیه بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: بازیافت، روغن های پسماند خوراکی، استریفیکاسیون، بیودیزل
  • مهدی مختاری، نگار جعفری، یعقوب حاجی زاده، امیر محمدی، محمد میری، علی عبدالله نژاد * صفحات 74-84
    مقدمه
    مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده اند که آلودگی هوا باعث شیوع بیماری هایی مانند مشکلات تنفسی و قلبی، کاهش عملکرد ریه، برونشیت مزمن و مرگ می شود. هدف این مطالعه برآورد اثرات بهداشتی و مرگ زودرس ناشی از PM2.5 در شهر اصفهان در سال 1392 بوده است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع اکولوژیک بود. اطلاعات یک ساله PM2.5 ایستگاه های پایش استانداری، خواجو و الیادران از سازمان حفاظت محیط زیست و اطلاعات اپیدمیولوژیک از مرکز بهداشت استان تهیه و جهت برآورد اثرات PM2.5 بر سلامت مردم از نرم افزار Air Q پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی (WHO) استفاده گردید.
    نتا یج: بیشترین و کمترین غلظت PM2.5 به ترتیب به ایستگاه های استانداری و خواجو مربوط می شد. غلظت متوسط سالیانه، متوسط زمستان، متوسط تابستان و صدک 98 PM2.5 در شهر اصفهان به ترتیب برابر با 64/76، 93/81، 37/71 و 3/204 μg/m3 بوده است. تعداد کل موارد مرگ منتسب با بروز پایه 5/683 نفر در 105 نفر و با خطر نسبی 011/1، 015/1 و 019/1 به ترتیب 733، 978 و 1213 نفر در سال بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد 1/8 درصد از کل مرگ و میرهای غیر اتفاقی ثبت شده در سال 1392 در شهر اصفهان منتسب به PM2.5 است. میانگین غلظت PM2.5 در فصل سرما به دلیل وجود اینورژن حرارتی و اضافه شدن مصارف سوخت برای مقاصد گرمایشی بیشتر از میانگین غلظت آن در فصل گرما به دست آمد. لذا اقدامات کنترلی در جهت کاهش انتشار آلاینده ها به طور قابل توجهی منجر به کاهش میزان مرگ و میر ها می شود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، اثرات بهداشتی، PM2، 5، AirQ
|
  • Sakineh Ebrahimipour *, Victoria Habibzadeh, Habibeh Ahmadipour Pages 1-8
    Background
    C-sections are done for various reasons. The history of infertility as one of the reasons for C-section is a controversial issue. The aim of this study was to evaluate the success rate of vaginal delivery and its related factors among pregnant women with an infertility history.
    Methods
    In this cross-sectional study, all women with an infertility history who became pregnant spontaneously, using drugs or assisted reproductive techniques (ART) and were referred to Afzalipour Hospital for delivery during October 2013- October 2014, were selected through census method. Data were collected from patients’ records and, if necessary, obtained by calling the patients. Data were analyzed using SPSS 19, t-test, and chi-square test.
    Results
    All women with infertility history (n=102) during the mentioned time frame were included in this study. Most of them were 20-30 years old with primary infertility (1-3 years infertility) who became pregnant spontaneously. Among them, 61.8% had vaginal delivery. Primary infertility, age less than 30 years, spontaneous pregnancy, and duration of infertility less than 3 years were significantly high in vaginal deliveries. The mean age of women who had C-section was significantly higher than those who had vaginal delivery (P
    Conclusion
    In most cases, pregnant women with an infertility history had a successful vaginal delivery and an infertility history was not the only reason for C-section.
    Keywords: Infertility, Vaginal Delivery, Cesarean
  • Fatemeh Hasani, Ahmad Naghibzadeh Tahami, Fatemeh- Al-Sadat Robati * Pages 9-16
    Background
    Due to the importance of university management, special attention to the manager's personality characteristics and providing suitable solutions in this area are necessary. The aim of this study was to investigate the relationship between personality characteristics and participatory decision-making, and performance of educational managers of Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive-analytical study, all managers of Kerman University of Medical Sciences were enrolled. The NEO Five-factor Inventory (NEO-FFI) was used to assess personality characteristics, participatory decision-making questionnaire was used to assess the participatory decision-making, and the academic score evaluation checklist was used to evaluate the performance of faculty members. Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression was used for data analysis.
    Results
    There was a positive and significant relationship between personality characteristics and performance of managers (r=0.76, P
    Conclusion
    Paying more attention to the personality characteristics of managers and providing an appropriate basis for participatory decision-making makes managers more committed to the organization and creates a suitable environment for their better performance in the organization.
    Keywords: Personality Characteristics, Participatory Decision-making, Performance, Educational Managers, Kerman
  • Somayeh Alizadeh, Seyyed Vahid Ahmadi Tabatabaei, Narges Khanjani, Mohabbat Mohseni * Pages 17-29
    Background
    As life expectancy and the population of old people increases, quality of life in elderly people becomes more important. The aim of this study was to determine the factors predicting quality of life in elderly people using PRECEDE model.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive-analytical study. Data were collected using the World Health Organization Quality of Life (WHOQOL)–BREF questionnaire and another questionnaire including 67 questions according to the PRECEDE model components, which its reliability and validity were approved. Multi-stage random sampling method was used in two healthcare centers in Kerman and 80 elderly people were selected. Date were analyzed using linear regression and statistical indices via SPSS 15.
    Results
    The mean age of participants was 67.7±7.1 years old, and most of them were female and married. The quality of life of elderly people was moderate. Among components of the PRECEDE model, knowledge (a component of predisposing factors) and enabling factors were the most significant factors predicting quality of life among the participants (R2 =0.46).
    Conclusion
    According to the results, enabling factors and knowledge (a component of predisposing factors) were identified as the most important factors predicting quality of life. Therefore, more focus on these factors in educational programs for elderly people is recommended.
    Keywords: PRECEDE Model, Quality of Life, Elderly, Kerman
  • Marziyeh Moradi, Mojtaba Piri *, Negar Aghaei, Zohreh Ghenaat, Zahra Khousheh Chin Pages 30-39
    Background
    Infertility as a psychological crisis puts too much stress on infertile couples and threatens their mental health in different ways. One of the newest methods of assisted reproduction is surrogacy. Due to unique aspects of surrogacy, this method has been considered as the most controversial assisted reproduction method in the recent years. Therefore, the aim of this study was to determine the attitudes of infertile women towards surrogacy.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 236 infertile women referred to the Infertility Center of Afzalipour Hospital, Kerman in 2014. Samples were selected using convenience sampling method. Data were collected by a two-part questionnaire containing demographic information and attitudinal statements. Data were analyzed using logistic regression (P
    Results
    The mean age of infertile women was 30.17±5.93 years and the average years of infertility was 4.93±3.98 years. Most participants had a college degree (42.8%) and were housewives (73.7%). Of 236 infertile women, 82.6 percent had positive attitudes towards surrogacy and 17.4 percent had negative attitudes. There was no statistically significant relationship between attitudes of infertile women and independent variables.
    Conclusion
    Due to the high positive attitude of infertile women towards surrogacy, making the society aware and creating the culture and basis for more acceptance of this assisted reproduction method by the community is very important. In this case, it can help in preserving family integrity.
    Keywords: Surrogacy, Infertile Women, Attitudes
  • Zinat Salem *, Mahmood Sheikh Fathollahi, Maryam Shahabynejad Pages 40-49
    Background
    Due to the nutritional status changes, students are considered as at-risk group. The aim of this study was to compare the body composition changes in nursing/midwifery students of Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS) using Bioelectrical Impedance Analysis (BIA) at the beginning and end of the first semester.
    Methods
    In this cross-sectional study, all 57 newly entered nursing/midwifery students who had been registered in Rafsanjan University of Medical Sciences in 2012, were selected using census method. Body composition using BIA, and students’ height and waist circumference using a tape meter were measured and compared at the beginning and end of the first semester. Data were analyzed using independent t-test, paired t-test, and non-parametric Wilcoxon signed-ranks test by SPSS 18.
    Results
    The students’ mean age was 19.12±0.83 years. The comparison of lean body mass, total body water, and height of students at the beginning and end of the first semester showed a significant increase (P=0.023, P=0.032, and P=0.013, respectively). Body fat percentage in non-native students compared to the native ones increased (P=0.012). The percentage of underweight and overweight students did not show a significant difference at the beginning and end of the first semester (P=0.655).
    Conclusion
    At the end of the first semester, the increase percentage of body fat in non-native students was alarming. It seems that authorities should review the meal plan of students who live in dormitories and use healthy food pyramids for these students.
    Keywords: Body Composition, Nursing-Midwifery Students, Bioelectrical Impedance Analysis (BIA), Fat Mass, Lean Body Mass, Total Body Water
  • Maryam Shakerifard, Niloofar Shadman *, Shahram Farzin Ebrahimi, Seyyed Habibollah Hosseinipoor Pages 50-60
    Background
    Injuries caused by sharp instruments are the most important problems that expose dentists and healthcare workers to dangerous blood-borne diseases (AIDS and hepatitis). The aim of this study was to evaluate the incidence of needle stick injuries; and the knowledge and practice of dentists and their assistants about prevention and encountering the injuries caused by sharp instruments in Rafsanjan in 2013.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive-analytical study, a researcher-made questionnaire (demographic information, knowledge and practice about reducing exposure and post-exposure practice) were completed by 100 dentists and 115 dental assistants. Data were analyzed using two-sample t-test and linear regression by SPSS 18.
    Results
    During one year, 25% of dentists and 31.1% of assistants were injured by sharp instruments. The mean score of practice and knowledge in dentists was 3.31±0.70 and 3.91±1.49 from the maximum score of 10 and 11. The mean score of practice in assistants was 1.98±0.63 from the maximum score of 9. There was no significant relationship between knowledge and practice score, and gender, age, length of professional experience, and training university. Professional dentists compared to the general dentists showed better practice and knowledge (P=0.03, P=0.01). There was no significant relationship between dentists knowledge and assistants practice (P=0.063) and also between dentists practice and assistants practice (P=0.071).
    Conclusion
    The knowledge and practice level of dentists about sharp instrument injuries and also their assistants’ practice was undesirable and implementing re-education programs seems to be necessary.
    Keywords: Sharp Instruments, Dentists, Assistants, Knowledge, Practice
  • Mahboubeh Jadidiyan, Mohammad Fahiminia, Hossein Jafari Mansoorian, Gharib Majidi, Mohammad Saberi Bidgoli * Pages 61-73
    Background
    The aim of this research was to study the technical feasibility of recycling waste cooking oils (WCO) produced in Qom to biodiesel.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Qom in the first half of 2013. In this study, 147 domestic, commercial, and industrial sources producing WCO were identified, selected, and asked to collect and deliver the WCO produced by them within a week. The samples obtained from the sources were mixed separately at a ratio of one to one, and finally, a WCO sample was obtained from each source. Then, some characteristics of samples such as chemical profiles were analyzed
    and the esterification and transesterification process were used to convert WCO into biodiesel. Finally, some of the technical characteristics of produced biodiesel such as flash point, viscosity, density, moisture, and acidic number were determined and compared with the standard.
    Results
    In terms of basic properties, domestic WCO had the best quality for conversion to biodiesel. Also, in terms of viscosity, density, acidic number and flash point, biodiesel produced from domestic WCO had more favorable conditions. In terms of the percentage of humidity, biodiesel produced from industrial WCO was the best one.
    Conclusion
    WCO produced from domestic and commercial sources has the potential to be converted into biodiesel with standard features but WCO produced from industrial sources due to their very poor quality needs more pre-treatment processes.
    Keywords: Recycling, Waste Cooking Oils, Esterification, Biodiesel
  • Mehdi Mokhtari, Negar Jafari, Yaghob Hajizadeh, Amir Mohammadi, Mohammad Miri, Ali Abdollahnejad * Pages 74-84
    Background
    Epidemiological studies have shown that outdoor air pollution results in serious adverse health outbreaks such as respiratory and heart problems, lung dysfunction, chronic bronchitis and death. The aim of this study was to estimate the health effects and premature death due to atmospheric PM2.5 exposure in the city of Isfahan in 2013.
    Methods
    This study was an ecological study. Annually collected PM2.5 data in Ostandari, Khajoo and Eliaderan monitoring stations were obtained from the department of environment and epidemiological data for the study period were attained form the province health center. The World Health Organization (WHO), Air Q 2.2.3 software was used to assess the impacts of PM2.5 on population health.
    Results
    The results showed that the highest and lowest concentrations of PM2.5 were related to the Ostandari and Khajoo monitoring stations. Mean annual, winter and summer, and 98 percentile of PM2.5 concentration, were 76.64, 81.93, 71.37, and 204.3 μg/m3, respectively. The total number of deaths among the studied population attributed to base incidence was 683.5 per 105 people, and the deaths caused by PM2.5 exposure, with relative risks of 1.011, 1.015 and 1.019, were 733, 978 and 1213 persons, respectively.
    Conclusion
    This study showed that according to the AirQ software outputs, deaths attributed to PM2.5 in Isfahan city was 8.1 % of total non-accidental deaths recorded in 2013. The average PM2.5 concentration in the winter was higher compared to that in summer, which is due to the occurrence of thermal inversion and increasing use of fossil fuels for home heating. Therefore, controlling measures for reduction of pollutant emissions can considerably reduce the mortality rate.
    Keywords: air pollution, health effects, PM2.5, AirQ