فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال سوم شماره 1 (پیاپی 9، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا معماری، اصغر دالوندی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، مسعود فلاحی خشکناب، اکبر بیگلریان صفحات 1-8
    مقدمه
    رشد جمعیت سالمندی سریع و فوق العاده است، اهمیت حفظ و ارتقاء سطح سلامت سالمندان و کم کردن عوارض سالمندی، کاهش هزینه های مراقبت و درمان، توجه به روش های مراقبتی ارزان، در دسترس و کم عارضه ضروری به نظر می رسد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تاثیر مراقبت معنوی بر سلامت معنوی سالمندان بستری در آسایشگاه خیریه کهریزک، اجرا گردید.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد می باشد،90 نفر از سالمندان واجد شرایط مقیم آسایشگاه خیریه کهریزک از طریق سرشماری و تخصیص تصادفی ساده به دو گروه مشاوی مداخله و شاهد تقسیم شدند. مداخله مراقبت معنوی روزانه به مدت 90 روز برای آزمودنی های گروه مداخله انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه طلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه سنجش سلامت معنوی بودند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، واریانس یکطرفه، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون های تی زوجی، کوواریانس و آزمون تعقیبی بنفرونیمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از انجام مداخله میانگین و انحراف معیار نمره سلامت معنوی در آزمودنی های گروه مداخله و شاهد به ترتیب 91/9 ± 47/57 و 13/94± 2/46 بود که حاکی از وجود تفاوت آماری معنی داری بین آن ها بود به طوری آزمودنی های گروه مداخله از میانگین نمره بهتری در سلامت معنوی نسبت به آزمودنی های گروه شاهد برخوردار بودند (0/001> P). در مقایسه درون گروهی میانگین نمره سلامت معنوی آزمودنی های گروه مداخله افزایش معنی داری داشت (0/05> P) و این در حالی بود که میانگین نمره سلامت معنوی آزمودنی های گروه شاهد کاهش داشته که البته این تغییر معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، مداخله مراقبت معنوی در گروه مداخله منجر به ارتقاء سلامت معنوی در سالمندان بستری در آسایشگاه خیریه کهریزک گردید. لذا پیشنهاد می شود که مراقبین سالمندان از مراقبت معنوی به عنوان یک روش ارزان، ایمن و مقرون به صرفه جهت بهبود و ارتقاء وضعیت سلامت معنوی سالمندان بهره مند شوند.
    کلیدواژگان: سالمند، مراقبت معنوی، سلامت معنوی، آسایشگاه سالمندان
  • مهدی عباسی، نادر رهنما، ابراهیم بنی طالبی صفحات 9-20
    مقدمه
    در طب توانبخشی استفاده از رویکردهای های هدفمند و شخصی سازی شده مطرح است و غالبا مداخلات استاندارد کلی و عمومی نتایج مناسب و مطلوب را نخواهند داشت. لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرینات توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده براساس سطوح مختلف ناتوانی بر آمادگی جسمانی و خستگی بیماران مبتلا به ام اس بود.
    روش کار
    این تحقیق از نوع نیمه تجریی با گروه شاهد و مداخله بود. واحدهای مورد پژوهش را بیماران زن مراجعه کننده به انجمن مولتیپل اسکلروزیس شهرستان شهرکرد تشکیل می دادند. 96 نفر زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس با توجه به نمره مکتسبه از مقیاس وضعیت گسترش ناتوانی به سه گروه ناتوانی خفیف (44 نفر)، ناتوانی متوسط (26) و ناتوانی شدید (26) تقسیم بودند و سپس آزمودنی های هر گروه با استفاده از نمونه گیری تصادفی به دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند. ابزارهای مورد استفاده در مطالعه آزمون سنجش قدرت و استقامت عضلانی، انعطاف پذیری بود. تمرینات توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده براساس سطوح مختلف ناتوانی طی 36 جلسه یک ساعته که هفته ای سه جلسه برگزار می شد انجام گردید. در صورتی که گروه های شاهد تنها تمرینات کششی دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS و با استفاده از تحلیل کوواریانس و مقایسه زوجی میانگین های تعدیل شده انجام گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل، انجام تمرینات توانبخشی ورزشی جامع موجب کاهش ناتوانی جسمانی و خستگی بیماران و افزایش انعطاف پذیری، استقامت عضلانی و قدرت عضلانی آزمودنی های هر سه گروه مداخله گردیده بود (0/05> P). اما در بیماران گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05< P).
    نتیجه گیری
    از یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که اجرای تمرینات توانبخشی ورزشی جامع بر روند بهبود بیماران مولتیپل اسکلروزیس تاثیر گذار بود و موجب بهبود عوامل منتخب آمادگی بدنی، ناتوانی جسمانی و خستگی بیماران گردید. لذا توصیه می شود متخصصان از این تمرینات به عنوان یک درمان مکمل در کنار سایر درمان های دارویی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، توانبخشی ورزشی شخصی سازی شده، خستگی
  • علمناز سائلی، کیان نوروزی تبریزی، حمیدرضا خانکه، سیدحبیب الله کواری، پوریا رضاسلطانی، بهروز فتحی صفحات 21-28
    مقدمه
    آسیب پذیری و مصدومیت درروند همه مراحل بلایا وجود دارند، شواهد نشان می دهد که افراد سالمند در طول تاریخ یکی از چندین گروه جمعیت با آسیب پذیری بالا در حوادث و بلایا می باشند. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر اقدامات مداخل هایی کاهش خطر بر آمادگی های ارتباطی، حین پاسخ به بحران زلزله و ریکاوری بعد از وقوع زلزله برای زلزله احتمالی در بین سالمندآن هادیشهر جلفا طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعات نیمه تجربی بود که در سال 1393 بر روی 50 سالمند (25 نفر مداخله و 25 نفر شاهد) که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترسی و تصادفی ساده از میان دو مرکز بهداشتی و درمانی فعال در هادیشهر انتخاب شده بودند انجام گردید. در این مطالعه از پرسشنامه محقق ساخته مقیاس آمادگی استفاده شد که دارای 34 سوال بوده و اعتبار آن از طریق محاسبه ضریب نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا و پایایی آن از طریق همسانی درونی موردبررسی قرار گرفت. سپس مداخله آموزشی (به روش آموزش کارگاهی و پخش فیلم) برای گروه مداخله اجرا و یک ماه بعد از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از نسخه 16 نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو، آنالیزکواریانس، تی مستقل و زوجی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بعد از انجام برنامه مداخله ای در گروه مداخله میانگین نمره آمادگی ارتباطی (0/001= P) آمادگی حین پاسخ به بحران (0/004= P) و ریکاوری بعد از بحران (0/017= P) به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش داشته است که نشانگر موثر بودن برنامه مداخله ای می باشد.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزشی مداخله ای تدوین شده بر زیر مقیاس های آمادگی در برابر زلزله تاثیر مثبت داشت، بنابراین آمادگی این گروه آسیب پذیر را می توان با استفاده از ترکیبی از شیوه های آموزش مداخله ای برای آمادگی مقابله با بحران ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: کاهش خطر، برنامه ریکاوری بلایا، زلزله، سالمندان
  • آناهیتا خدابخشی کولایی، آسیه عرب ورامین، رسول روشن چسلی صفحات 29-34
    مقدمه
    تولد هر کودک مبتلا به اوتیسم مشکلات متعددی را برای والدین به همراه دارد. عدم ابراز هیجانی و بار روانی در مادران دارای فرزند مبتلا به اوتیسم مشکلات روانشناختی را ایجاد می کند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی برنامه آموزش والدین کازلوف بر ابراز هیجان و بار روانی مادران دارای کودک مبتلا به اوتیسم انجام گردید.
    روش کار
    این پژوهش یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه مداخله و شاهد بود. 30 مادر دارای کودک مبتلا به اوتیسم واجد شرایط به دو گروه مداخله و شاهد به صورت تخصیص تصادفی تقسیم شدند. برنامه آموزشی والدین کازلوف برای آزمودن های گروه مداخله طی 12 جلسه (90 دقیقه ای، دو جلسه در هفته) انجام گردید. در این تحقیق از مقیاس بار روانی پای و کوپر و پرسشنامه ابراز هیجان به کودک استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل واریانس تحت نسخه 17 نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که ابراز هیجان های مثبت در مادرانی که مداخله آموزشی والدین کازلوف را دریافت کردند، نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری داشت (0/001> P). همچنین در ابراز هیجان های منفی و بار روانی این گروه از مادران در مقایسه با گروه شاهد کاهش معناداری مشاهده شد (0/001> P).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزشی والدین کازلوف به منظور افزایش هیجان های مثبت و کاهش هیجان های منفی مادران نسبت به فرزند بیمار خود و کاهش بار روانی روانی مادران دارای اثر معنی داری می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، مادران، ابراز هیجان، بار روانی، اوتیسم
  • منیره سادات کاشی، محمد علی حسینی، فرحناز محمدی، احمد علی اکبری کامرانی، عنایت الله بخشی صفحات 36-42
    مقدمه
    اضطراب یکی از شایع ترین پاسخ های روانشناختی بیماران به حوادث قلبی- عروقی می باشد. بیماران قلبی عروقی به ویژه سکته قلبی در تمامی مراحل، اضطراب زیادی را تجربه می کنند و این اضطراب روند بهبود بیماری را به تاخیر می اندازد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آرام سازی فک بر اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی بود که جامعه پژوهش آن را کلیه بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان های منتخب شهرستان ساوه در سال 1394 تشکیل می دادند. در این مطالعه 68 آزمودنی واجد شرایط به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله علاوه بر درمان های روتین بخش، روش آرام سازی فک را آموزش دیده و اجرا کردند و بیماران گروه شاهد فقط درمان های روتین بخش را دریافت کردند. داده ها از طریق فرم ویژگی های فردی و پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیل برگر جمع آوری شد و از طریق نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب آزمودنی های گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله به ترتیب با 35/6 ± 41/48 و 12/7 ± 47/42 بود که تفاوت معنی داری با هم نداشتند در حالیکه بعد از انجام آرام سازی فک میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب آزمودنی های گروه مداخله و شاهد به ترتیب 6/6 ± 52/46 و 67/5 ± 47/46 شده بود که با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند (001/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده از روش آرامسازی فک موجب کاهش چشمگیری در سطح اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد می شود. پرستاران می توانند با استفاده از آموزش آرام سازی فک که روشی ساده و کم هزینه می باشد، مستقلا اضطراب بیماران انفارکتوس میوکارد را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: اضطراب، آرام سازی فک، انفارکتوس میوکارد
  • سید رضا سعادت مهر، کیان نوروزی، ندا خالدی، فرشته بخشیان، پوریا رضا سلطانی صفحات 43-48
    مقدمه
    پرستاران به خاطر شرایط کاری ویژه نیاز مبرمی به آمادگی جسمی و روانی مناسب دارند. برنامه ورزشی منظم می تواند بر سلامت جسمی و روحی تاثیرگذار باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اجرای برنامه ورزشی هوازی بر آمادگی هوازی و عزت نفس پرستاران انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون و با گروه شاهد می باشد. جامعه این پژوهش شامل کلیه پرستاران عضو هیات نظام پرستاری شهرهای تهران، ساری و قائم شهر تشکیل می دادند. در این مطالعه 33 آزمودنی واجد شرایط با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند که به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه شاهد و مداخله قرار گرفتند. مداخله شامل هشت هفته تمرین هوازی، هفته ای 3 جلسه، که هر جلسه شامل 7-5 دقیقه گرم کردن، 12 دقیقه دویدن مداوم 80%-60% حداکثر ضربان قلب و 10-7 دقیقه سرد کردن بوده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیکی، پرسشنامه عزت نفس آیزنک، دستگاه تحلیلگر گازهای تنفسی استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تحلیل کوواریانس، آزمون کای دو، تی زوجی و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که برنامه ورزشی هوازی تاثیر معناداری بر آمادگی هوازی آزمودنی های گروه مداخله داشته است (0/001>P ) و باعث بالا رفتن میانگین نمره آمادگی هوازی در آن ها شده است. نتایج همچنین بیانگر آن بود که برنامه ورزشی هوازی تاثیر معنی داری بر میانگین نمره عزت نفس نداشته است (0/05

    نتیجه گیری
    برنامه ورزشی هوازی باعث بهبود آمادگی هوازی پرستاران می شود اما بر عزت نفس پرستاران تاثیری ندارد. شرکت در فعالیت های بدنی منظم می تواند باعث تغییرات جسمانی همراه با فواید فیزیولوژیکی مانند ظرفیت هوازی، عملکرد سیتم تنفسی، استقامت، قدرت عضلانی، انعطاف پذیری، هماهنگی و کاهش وزن بدن گردند که تاثیر کلی آن افزایش ظرفیت انجام کار جسمانی و قابلیت یادگیری و اجرای مهارت های مختلف می باشد.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی، آمادگی هوازی، عزت نفس، پرستار
  • شاهرخ یوسف زاده چابک، محمدرضا امام هادی، بابک علیجانی، مرضیه چراغ سپهر، نعیما خدادادی صفحات 49-56
    مقدمه
    مراقبت از بیماران در منزل سلامت روانی مراقبین را تهدید می کند و منجر به ایجاد نشانه های روانی می شود. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین مشخصات فردی-اجتماعی بیماران دچار زندگی نباتی با نشانه های روانی در مراقبین خانوادگی بود.
    روش کار
    در مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر، 80 نفر از مراقبین بیماران نباتی ناشی از تصادف با وسایل نقلیه موتوری مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی پورسینا شهر رشت در سال 1392 شرکت داشتند. در این مطالعه از پرسشنامه مشخصات فردی-اجتماعی و چک لیست نشانه های روانی SCL-90-R استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس، تی تست و آزمون نا پارامتری کروسکال والیس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیشترین نشانه روانی در مراقبین شامل اختلال شکایت جسمانی و اضطراب بوده و کمترین نشانه مربوط به اختلال وسواسی-جبری بود. همچنین نتایج بیانگر آن بود که میانگین نمره شاخص کلی مرضی مراقبین با سطح هوشیاری بیمار، سیکل خواب و بیداری، پاسخ گویی عاطفی بیمار و نیز نوع رابطه خویشاوندی در ارتباط می باشد (0/05> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر مراقبین بیماران نباتی با اختلال شکایت جسمانی و اضطراب بسیار زیادی مواجه هستند، بنابراین توجه به نشانه های روانی مراقبین این دسته از بیماران می بایست مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مراقبین خانوادگی، نشانه های روانی، وضعیت نباتی، روان پرستاری
  • آزاده اکبری جبلی، جهانگیر مقصودی، سعید پهلوان زاده صفحات 57-63
    مقدمه
    عدم توجه به عوامل مرتبط با سلامت روان یکی ازعوامل مهم درکاهش کارآیی، ازدست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمی و روانی خصوصا در خدمات حرفه ای می باشد. هدف از این مطالعه «بررسی رابطه سلامت روان با تعهدسازمانی در پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان» است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - همبستگی است که 211 پرستارشاغل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1393 به روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، استاندارد سلامت روان SCL-25 و سه بعدی عاطفی، مستمر و هنجاری تعهد سازمانی آلن ومایر استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد میانگین نمره سلامت روان پرستاران (16 ± 18/ 3) که نشان دهنده سلامت روان خوب در آنان می باشد. میانگین نمره تعهد سازمانی درکل 7/4± 64/4که نشان می دهد اکثریت (84) درصد پرستاران از تعهد سازمانی متوسطی برخوردار بوده اند. بین سلامت روان با تعهد سازمانی درکل و در ابعاد آن (عاطفی، مستمر و هنجاری) رابطه معناداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که مشخصات دموگرافیک سن (0/004= P)، میزان درامد ماهانه (0/001> P) و وضعیت تاهل (0/001> P) با سلامت روان و سابقه کار با تعهد سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاضر به اثبات می رساند که تعهد سازمانی در پرستاران را نمی توان بر اساس سلامت روانی آنها تعیین کرد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، تعهد سازمانی، پرستار
|
  • Alireza Memari, Asghar Dalvandi, Farahnaz Mohammadi Shahbolaghi, Masoud Fallahi Khoshknab, Akbar Biglarian Pages 1-8
    Introduction
    Increasing rate of geriatric population and importance of maintaining and promoting their health in order to decrease complications and cost of care and treatment requires a focus on low cost and simple procedures with low complications. This study aimed to investigate impact of spiritual care on spiritual health of elderly residents at Kahrizak nursing home.
    Methods
    In this semi-experimental study with pre and posttests, 90 elderly residents of Kahrizak nursing home, which fulfilled the inclusion criteria participated in two groups; one case group and one control group, the samples of which were divided by randomized permuted block. The case group received 90 days of hope facilitation and active listening intervention. Data was gathered using a demographic test, Jarel spiritual well-being. The SPSS version 20 software was applied for analysis of data.
    Results
    Pretest average score of spiritual health reported in the case group was 33.50, and in the control group was 31.47, which showed no statistical differences (P = 0.074). After the intervention, in the intervention groups, the mean score increased to 7.12 for spiritual health that is statistically significant (P
    Conclusions
    Results showed that spiritual care increased spiritual health of elderly residents of Kahrizak nursing home. Therefore, it is suggested for geriatric health care providers to use this safe and simple procedure to promote elderly spiritual health.
    Keywords: Elderly, Spiritual Care, Spiritual Health
  • Mahdi Abbasi, Nader Rahnama, Ebrahim Banitalebi Pages 9-20
    Introduction
    In rehabilitation medicine¡ using targeted and personalized approach is general¡ and standard interventions often do not have appropriate results. Most researches have been conducted on the effects of rehabilitation exercises on patients with multiple sclerosis (MS) with mild to moderate disabilities. Research on patients with different levels of disability has not been carefully considered yet. So¡ this study aimed to investigate the effect of a personalized comprehensive rehabilitation program on physical fitness and fatigue in patients with MS.
    Methods
    This research was an experimental and applied study. From female patients admitted to the MS Society in Shahrekord¡ Iran¡ 96 subjects were divided into three groups¡ as sampling was based on physical disability scale scores (EDSS) (i.e. less than 4.5¡ 5-6.5¡ and higher than 6.5). Afterwards¡ each group was randomly divided into experimental and control groups. In the first group (the scale of disability was less than 4.5) n = 44 and in the second group (the scale of disability was 5-6.5) n = 26. Also¡ 26 patients were in the third group (the scale of disability was 6.5 and above). In addition¡ they were divided into six experimental and control groups. Training programs for the experimental groups were 12 weeks¡ three sessions per week and one hour per session. Factors such as physical fitness as well as psychological and physical disabilities of patients were measured with appropriate tools before and after the training. The experimental groups of 1¡ 2 and 3 each had their own interventions¡ while the control groups only received stretching exercises. The analysis of data obtained from 96 patients was conducted using descriptive statistics as well as the analysis of covariance and paired comparing of the adjusted means (P
    Results
    Based on the results¡ the comprehensive rehabilitation exercises reduced physical disability and fatigue and increase flexibility¡ muscular endurance¡ muscular strength and the quality of life in patients with MS. The difference of the impact of these exercises on the above cases was statistically significant (P
    Conclusions
    The implementation of the comprehensive rehabilitation exercises affected the recovery of patients with MS and caused a significant difference in physical fitness factors¡ psychological factors and physical disabilities of patients. According to the results¡ it is recommended that experts use these exercises as a complementary therapy alongside drug treatments for patients with MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Comprehensive Sports Rehabilitation, Personalized, Fatigue
  • Elmnaz Saeli, Kian Nourozi, Hamidreza Khankeh, Seyed Habibollah Kavari, Pouria Rezasoltani, Behrooz Fathi Pages 21-28
    Introduction
    Injury and vulnerability happen in of all disasters. Evidence shows that in the history elderlies are one of several vulnerabe groups during disasters; therefore¡ the present study was designed and conducted with the purpose of developing interventions to increase the possibility of earthquake preparedness and its subscales with risk reduction among elderlies in Hadishahr¡ Jolfa¡ Iran.
    Methods
    This was a quasi-experimental study with pretest posttest design with a control group. Fifty communities dwelling elderlies were chosen through simple random sampling method from two health centers and were randomly allocated to intervention and control groups. The intervention consisted of educational sessions with slideshows¡ group discussions and sending reminder materials via mails to elderlies'' addresses one week later. The data were collected using a researcher developed preparedness questionnaire consisting of 36 items and subscales (communication¡ during and after the earthquake period). Inferential analyses of data including analysis of covariance were conducted by SPSS version 16 software.
    Results
    Based on the results of demographic data¡ the elderlies were within the age range of 60-80 years old¡ whose mean age was 66.80 ± 5.66 years. About 56% of them were male; 62% had passed elementary education and the rest had a higher level of education. About 90% of the participants lived with their families¡ among which 76% hardly had any dispute with other family members. Furthermore¡ 56% of the individuals did not have any experience of offering assistance in disasters. Comparing the mean scores of experimental communication preparedness (P = 0.001)¡ preparedness during earthquake (P = 0.004)¡ and preparedness after earthquake (P = 0.017)¡ post-intervention had a significant increase¡ which indicates the effectiveness of the educational intervention program.
    Conclusions
    The results of our study showed that implementation of risk reduction program improved earthquake preparedness subscales in the communities dwelling elderlies. Thus¡ it can be concluded that such compound educational interventions are able to enhance disaster preparedness of these vulnerable groups in the society.
    Keywords: Risk Reduction, Disaster Relief Planning, Earthquake, Elderlies
  • Anahita Khodabakhshi Koolaee, Asieh Arab Varamin, Rasoul Rooshan Cheseli Pages 29-34
    Introduction
    The birth of every child with Autism is associated with several problems for parents. Lack of emotional support and the burden of the child cause psychological problems in mothers with autistic children. Therefore¡ the aim of this research was to determine the effectiveness of the “kozloff parental training program« on expressed emotion and burden in mothers with autistic child.
    Methods
    This research was a quasi-experimental study with pre and post-tests. Thirty mothers with autistic children were assigned randomly to the control and experimental group. The experimental group was received the Kozloff parental training program in 12 sessions (90 minutes¡ two times per week). The research instruments were the Pai and Kapur''s Family Burden Interview Schedule Scale (FBIS) and expressed emotion to child. The result of this research was analyzed by examination of covariance with the SPSS version 17 software.
    Results
    The results indicated that positive expressed emotion in mothers¡ who received the Kozloff training intervention¡ was increased (P
    Conclusions
    The Kozloff parental training was effective in increased positive expressed emotion and decrease negative emotions and objective and subjective burden in mothers with autistic children.
    Keywords: Education, Mothers, Expressed Emotion, Burden, Autism
  • Monireh Sadat Kashi, Mohammad Ali Hosseini, Farahnaz Mohammadi, Ahmad Ali Akbari Kamrani, Enayatollah Bakhshi Pages 36-42
    Introduction
    Anxiety is one of the most common psychological responses of patients to cardiovascular events. Cardiovascular patients¡ particularly heart attack¡ experience a lot of anxiety¡ and anxiety disorder delays the recovery process. This study aimed to determine the effect of jaw relaxation on anxiety and sleep quality in patients with myocardial infarction.
    Methods
    This study was a quasi-experimental study. The population was patients with myocardial infarction referred to hospitals in Saveh in 2015. Patients were selected through purposive sampling (68 Persons) and were randomly allocated to two groups of intervention and control. In addition to the routine treatment of patients in the intervention group¡ jaw relaxation technique was trained and carried out and patients in the control group received only routine treatment. Data were collected through using individual characteristics form and the State-Trait Anxiety Inventory (STAI)¡ then analyzed by the SPSS 19 software.
    Results
    The results showed that the mean and standard deviation of testable anxiety scores of the intervention and control groups before the intervention was 48.41 ± 6.35 and 42.47 ± 7.12¡ and there was no significant difference. While after jaw relaxation the mean and standard deviation of testable anxiety scores of intervention and control groups was 46.52 ± 6.6 and 46.47 ± 5.67¡ with a significant difference (P ≤ 0.001).
    Conclusions
    The results showed that the use of jaw relaxation techniques caused a significant reduction in the level of anxiety in patients with myocardial infarction. Nurses can use the simple and low-cost training of jaw relaxation that is independently performed by myocardial infarction patients to reduce anxiety.
    Keywords: Anxiety, Jaw Relaxation, Myocardial Infarction
  • Reza Saadatmehr, Kian Nourozi, Neda Khaledi, Fereshteh Bakhshian, Pouriya Rezasoltani Pages 43-48
    Introduction
    Regular scheduled exercise can affect physical and mental health. Due to special working conditions¡ nurses are in strong need of having good physical and mental fitness. The aim of this study was to evaluate the effects of aerobic exercise training on aerobic fitness and self-esteem of nurses.
    Methods
    This study had a quasi-experimental pre-test post-test method with experimental and control groups. The program included three sessions a week for eight weeks¡ and each session included a 5- to 7-minute warm up¡ 12 minutes of continuous running with 60% - 80% of maximal heart rate¡ and 7-10 minutes to cool. The subjects included male (13 exp¡ 7 con) and female (10 exp¡ 3 con) nurses. Available sampling method was used for choosing participants and demographic information questionnaire¡ Eysenck self-esteem questionnaire and machine for analyzing breath gases were used to gather data. The data were analyzed using SPSS 20 statistical tests of covariance analysis¡ chi-square test 2¡ and independence t-tests.
    Results
    The results showed that aerobic exercise training meaningfully improved aerobic-fitness (P
    Conclusions
    Aerobic exercise improved aerobic-fitness of nurses¡ while it was not effective on their self-esteem. According to the study¡ continued and regular participation in physical activity can make physical changes along with physiological benefits in individuals. The advantages of physiological changes include alterations in the aerobic capacity¡ respiratory system performance¡ endurance¡ muscle strength¡ flexibility¡ coordination and weight loss. Overall¡ the final effects are increased physical performance capacity and capability of learning and performing various skills.
    Keywords: Aerobic Exercise Training, Aerobic, Fitness, Self, Esteem, Nurses
  • Shahrokh Yousefzadeh-Chabok, Mohammadreza Emamhadi, Babak Alijani, Marzieh Cheragh Sepehr, Naeima Khodadadi-Hassankiadeh Pages 49-56
    Introduction
    Home care threatens caregivers'' psychological health¡ leading to creation of psychological symptoms. The purpose of this study was to determine the relationship between individual-social characteristics of patients in vegetative state and psychological symptoms in family caregivers.
    Methods
    In the present cross-sectional study conducted in 2013¡ 80 caregivers of patients in vegetative states¡ caused by a motor vehicle accident¡ referred to Poursina teaching hospital the city of Rasht¡ Iran participated. In this study¡ the questionnaire of individual-social characteristics and SCL-90-R psychological symptoms checklist were used. Data analysis was conducted using statistical tests; ANOVA¡ t-test and Kruskal-Wallis non-parametric tests as well as SPSS version 18.
    Results
    The results showed that most frequent psychological symptoms in caregivers included of somatoform complaint disorder and anxiety and the least frequent ones were obsessive-compulsive disorders. The results also demonstrated that the mean score of global severity indices (GSI) were connected with patient’s level of consciousness¡ rhythm of sleep and wakefulness¡ emotional response and also type of family relationship (P
    Conclusions
    Regarding the findings of the present study¡ caregivers of vegetative state patients are faced with a great number of disorders of somatoform complaint and anxiety. Therefore¡ psychological symptoms of caregivers of these patients should be considered.
    Keywords: Family Caregivers, Psychological Symptoms, Vegetative State, Psychiatric Nursing
  • Azadeh Akbari Jabali, Jahangir Maghsoudi, Saeid Pahlavanzadeh Pages 57-63
    Introduction
    Not paying attention to factors related to mental health is one of the important issues involved in decreased efficiency¡ losing human force with physical and mental side effects especially in professional services. Considering the important role of Organizational Commitment (OC) and mental health disorders¡ this study was conducted to evaluate the relationship between organizational commitment and mental health.
    Methods
    This descriptive-correlational study was performed in 2014¡ on nurses working in Isfahan University of Medical Science¡ Iran. Using systematic sampling¡ 211 nurses were selected to participate in the study. Data were collected by the researcher using questionnaires including demographic form¡ SCL-25 and Allen and Mayer‘s organizational commitment. The data were analyzed by descriptive and analytical statistics using the SPSS-16 software. Statistical tests were considered significant at p-values of less than 0.05.
    Results
    The mean score of mental health and organizational commitment in nurses was 18.3 ± 16 and 64.4 ± 7.4¡ respectively. No significant relationship was observed between mental health and organizational commitment in general and in its dimensions (emotional¡ continuous and normative). This study revealed that nurses had good mental health and showed medium organizational commitment¡ but mental health was unrelated to organizational commitment. Considering the medium level of organizational commitment¡ it is necessary for authorities to improve nurses’ understanding of organizational commitment by recognizing¡ understanding and managing their feelings¡ perform appropriate evaluation of their work and provide clear feedback and thus improve the quality of nursing services.
    Conclusions
    Based on the results there was no significant and direct relationship between mental health and organizational commitment.
    Keywords: Mental Health, Organizational Commitment, Nurse