فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گلیا میرزازاده، کیان نوروزی، مسعود فلاحی خشکناب، محمدحسین وزیری، تیام کیانی صفحات 1-11
    مقدمه
    تنیدگی اخلاقی مشکل جدی در پرستاری است که در احساس از دست دادن یکپارچگی و نارضایتی پرستاران در محیط کارشان نقش دارد. تنیدگی اخلاقی بر روابط پرستار با بیماران و سایرین اثر می گذارد و می تواند کیفیت و کمیت و هزینه مراقبت پرستاری را تحت تاثیر قرار دهد. بازگوئی واقعه استرس زا به عنوان یکی از مداخلات مطرح در این زمینه عنوان گردیده است.
    روش
    در این مطالعه مداخله ای نیمه تجربی 70 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر ارومیه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه تنیدگی اخلاقی کورلی و هامریک قبل و یک ماه بعد از مداخله جمع آوری شد. بعد از مرحله اول کارگاه آموزشی تنیدگی اخلاقی برای گروه مداخله برگزار و سپس جلسات بازگویی واقعه استرس زا با تکنیک هفت مرحله ای جفری میشل، طی چند جلسه بعد از هر واقعه استرس زا تشکیل گردید و پس از یک ماه مجددا پرسشنامه ها در هر دو گروه تکمیل گردیدند و اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تعداد دفعات مواجهه با تنیدگی اخلاقی بعد از برگزاری جلسات بازگویی واقعه استرس زا در گروه مداخله و شاهد تفاوت آماری معنی داری نداشت (448/0=p)؛ در حالی که بعد از برگزاری جلسات بازگویی واقعه استرس زا شدت تنیدگی اخلاقی در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان می داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که جلسات بازگویی واقعه استرس زا بر تنیدگی اخلاقی پرستاران تاثیر مثبت دارد و در کاهش تنیدگی اخلاقی پرستاران موثر است.
    کلیدواژگان: تنیدگی اخلاقی، پرستاران، بازگویی واقعه استرس زا
  • سحر مهاجری، فریده یغمایی، یدالله محرابی، ربابه قدسی قاسم آبادی صفحات 12-23
    مقدمه
    سلامتی افراد جامعه اهمیت بسیاری دارد و در این رابطه سلامتی مادران دارای کودک با نیازهای ویژه دارای اهمیت فراوانی می باشد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین میزان سلامت عمومی مادران دارای کودک با نیازهای ویژه استان زنجان بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر، توصیفی- همبستگی بود. نمونه های مطالعه شامل 300 نفر از مادران دارای کودک با نیازهای ویژه بودند که فرزندان آن ها در مدارس استان زنجان در سال تحصیلی 92-1391 مشغول به تحصیل بودند. نمونه ها به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه «فرم کوتاه بررسی سلامت» بود که دارای 36 سوال می باشد. داده های جمع آوری شده با استفاده از SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سلامت عمومی مادران به ترتیب در حیطه های عملکرد جسمانی (12/24±81/65)، عملکرد اجتماعی (01/27± 61/62)، درد (01/27±12/62)، سلامت روان (14/20±94/61) بیشتر از سایر حیطه ها بود و کمترین میانگین سلامت عمومی مربوط به بعد محدودیت ایفای نقش متاثر از مشکلات عاطفی (49/38±44/44) بود.
    نتیجه گیری
    میزان سلامت عمومی در بین مادران دارای کودک با نیازهای ویژه، پایین می باشد، لذا توجه به وضعیت سلامتی این دسته از مادران و طراحی برنامه های مناسب جهت ارتقاء وضعیت سلامتی آن ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مادران، کودک با نیازهای ویژه، ابزار کوتاه (36 آیتمی) سلامت عمومی
  • ابراهیم بنی طالبی صفحات 24-34
    مقدمه
    روش های درمانی مختلفی پس از آسیب طناب نخاعی شامل تمرینات مقاومتی زمینی، آب درمانی، تمرین لوکوموتور با حمایت وزن و تحریک الکتریکی عملکردی وجود دارد. بنابراین، هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرین رایج و تمرین لوکوموتور با حمایت وزن (LTBWS) بر ترکیب بدن و عملکرد حرکتی افراد پاراپلژی ناقص است.
    روش
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون است. تعداد 17 نفر بیمار مبتلا به ضایعه نخاعی پاراپلژی به صورت در دسترس و داوطلبانه به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. این آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه تمرین لوکوموتور با حمایت وزن (10 = N) و گروه تمرین رایج (7 = N) تقسیم شدند. آزمودنی ها در یک دوره 12 هفته ای، 4 جلسه 60 دقیقه ای در هفته شرکت کردند. برای ارزیابی عملکرد حرکتی افراد ضایعه نخاعی ناقص از سرعت راه رفتن افراد ضایعه نخاعی استفاده گردید. برای اندازه گیری درصد چربی از کالیپر استفاده شد. وزن آزمودنی ها با استفاده از باسکول کششی که بر روی دستگاه حمایت کننده وزن نصب شده بود مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری در توده بدن (003/0P=)، شاخص توده بدن (001/0P=)، درصد چربی بدن (001/0P=)، سرعت راه رفتن (001/0P=) بین گروه تمرین لوکوموتور و گروه تمرین رایج وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تمرین لوکوموتور در مقایسه با تمرین رایج در روند بهبود ترکیب بدن و بهبود عملکرد حرکت و سرعت راه رفتن افراد پاراپلژی موثرتر است.
    کلیدواژگان: تمرین لوکوموتور، سرعت راه رفتن، پاراپلژی ناقص
  • مهدی فرزاد مهر، مسعود فلاحی خشکناب، محمدعلی حسینی، حمیدرضا خانکه، زهرا نورآبادی صفحات 35-44
    مقدمه
    بستری بیمار در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب در خانواده تنش هایی را ایجاد می نماید، طی سال های اخیر تمرکز بر رضایتمندی این خانواده ها از طریق مداخلاتی مانند تدوین برنامه مشاوره پرستاری بیش از گذشته مورد توجه قرارگرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره پرستاری بر رضایتمندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب انجام گرفته است.
    روش
    مطالعه حاضر به صورت نیمه تجربی بر روی 54 عضو خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه جراحی قلب بیمارستان امیرالمومنین کردکوی استان گلستان انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تخصیص مستمر در دو گروه مداخله و گروه شاهد قرار می گرفتند. در گروه مداخله مشاوره پرستاری طراحی شده طی جلسات متعدد بنا به نیاز خانواده از زمان پذیرش تا زمان ترخیص بیمار انجام گرفت؛ در گروه شاهد بدون مداخله خاصی، اطلاعات طبق روتین بیمارستان ارائه گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه رضایتمندی از اطلاعات دریافتی در روز ترخیص از بیمارستان جمع آوری گردید. داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از روش های آماری کای اسکوئر و تی مستقل مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد دو گروه از نظر مشخصات فردی همگون بودند. میانگین و انحراف معیار رضایتمندی گروه مداخله و شاهد به ترتیب 72/9±54/73 و 34/4±78/53 بود. نتایج تحلیل های آماری اختلاف معنی داری بین گروه های مداخله و شاهد نشان دادند به طوری که گروه مداخله از میزان رضایتمندی بیشتری برخوردار بودند (01/0P<).
    نتیجه گیری
    مشاوره پرستاری می تواند رضایتمندی خانواده بیماران بستری در بخش ویژه جراحی قلب را به طور معنی داری افزایش دهد.
    کلیدواژگان: مشاوره پرستاری، رضایت مندی، خانواده، بخش مراقبت ویژه جراحی قلب
  • جواد ترکمان غلامی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، کیان نوروزی، پوریا رضاسلطانی صفحات 45-52
    مقدمه
    محدودیت حرکتی ایجاد شده در سالمندان بدلیل ترس از سقوط با ایجاد آتروفی عضلانی و وضعیت غیر طبیعی قرارگیری اندام ها در نهایت منجر به کاهش سلامت و عملکرد فیزیکی آن ها می شود. این مطالعه با هدف تعیین رابطه ترس از سقوط با محدودیت های حرکتی در سالمندان مقیم شهرستان قائمشهر انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده و تمامی سالمندان شهر قائمشهر که فاقد مشکلات شناختی بودند، جامعه پژوهش را تشکیل دادند. تعداد 378 نفر سالمند با سن بالاتر از 60 سال از میان سالمندان مقیم در خانواده در شهرستان قائمشهر به روش تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بررسی فعالیت و ترس از سقوط در سالمندان بود که از طریق مصاحبه برای افراد تکمیل گردید. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS از طریق آزمون های آماری من ویتنی یو و همبستگی اسپیرمن و آزمون کای دو مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین میزان فعالیت برای شرکت کنندگان 58/8 ، میانگین میزان محدودیت حرکتی 42/2 و میانگین ترس از سقوط 7/4 بود. بین ترس از سقوط و محدودیت حرکتی، همبستگی بالاو معنی داری وجود داشت ( 001/0>P ، 933/0=r) .بدین ترتیب که هرچه ترس از سقوط سالمندان افزایش پیدا می کرد، محدودیت حرکتی آن ها نیز بیشتر می شد. بین میزان ترس از سقوط و جنسیت، استفاده از وسایل کمک حرکتی و سن سالمندان رابطه معنی داری دیده شد (001/0> p).
    نتیجه گیری
    ترس از سقوط سبب ایجاد محدودیت در حرکت سالمندان می گردد، لذا می بایست اقدامات لازم توسط مراقبین سلامت جهت کاهش ترس سقوط در آن ها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: ترس از سقوط، سالمندان، محدودیت حرکت
  • احمد برجعلی، یوسف اعظمی، حامد چوپان، داود عرب قهستانی صفحات 53-65
    مقدمه
    پرخاشگری یکی از متغیرهای زمینه ساز در گرایش به سوی مصرف مواد است و افرادی که قادر به کنترل خود در مواجهه با موقعیت های پرخاشگرانه و تحریک برانگیز نباشند دارای گرایش بیشتری به سوی مصرف مواد می باشند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای تنظیم هیجان براساس مدل گراس بر میزان پرخاشگری در افراد وابسته به مواد مخدر انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود، جامعه آماری پژوهش را کلیه افراد وابسته به مواد مخدر مراجعه کننده به کلینیک های ترک اعتیاد شهرستان مریوان در پاییز 1393 تشکیل دادند. نمونه گیری در طی دو مرحله انجام شد در مرحله اول از نمونه گیری در دسترس و در مرحله دوم از نمونه گیری تصادفی استفاده گردید و تعداد 30 نفر به طور تصادفی در گروه های مداخله و شاهد جایگزین شدند (هر گروه 15 نفر). برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و مقیاس پرخاشگری باس و پری استفاده شد. در فرایند اجرا، گروه مداخله به مدت 8 جلسه تحت آموزش قرار گرفتند و گروه اهدش هیچ گونه مداخله ای را دریافت نکردند. برای تحلیل داده ها از نسخه 18 نرم افزار SPSS و از روش های آماری توصیفی و آمار تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات پرخاشگری و مولفه های آن در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد در مرحله پس از مداخله کاهش معنی داری داشته است (001/0P<)؛ همچنین نتایج نشان دهنده کاهش معنی دار پرخاشگری کل و مولفه های آن پس از مداخله در گروه مداخله بوده است (001/0>p).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نقش و تاثیر آموزش راهبردهای تنظیم هیجان را بر کاهش پرخاشگری در افراد وابسته به مواد مخدر مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: راهبردهای تنظیم هیجان، مدل گراس، پرخاشگری، وابستگی به مواد
  • زینب چوبینه، ابراهیم بنی طالبی، لاله باقری، اسماعیل عظیمیان صفحات 66-78
    مقدمه
    زنان یائسه در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی، تغییرات فشار خون و اضافه وزن می باشند. ورزش منظم می تواند در این سنین باعث کاهش بروز این بیماری ها گردد. ترکیب تمرین استقامتی و قدرتی به عنوان یک مداخله درمانی موثر برای بهبود عملکرد جسمانی و سازگاری های قلبی عروقی در افراد یائسه توصیه شده است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه دو شیوه مختلف تمرین ترکیبی بر فشارخون و کاتکولامین ها و ترکیب بدن زنان یائسه دارای اضافه وزن می باشد.
    روش
    در این پژوهش نیمه تجربی تعداد 28 نفر از زنان یائسه دارای اضافه وزن در شهرستان شهرکرد در سال 1392 از طریق نمونه گیری هدفمند و تصادفی ساده به سه گروه استقامتی-قدرتی، قدرتی- استقامتی و شاهد تقسیم شدند. برنامه های تمرینی به مدت هشت هفته و سه روز در هفته انجام شد. در این مطالعه از متر نواری و ترازوی استاندارد پزشکی SECAبرای اندازه گیری قد، وزن و شاخص توده بدنی و از کالیپر هارپندن جهت تعیین ضخامت چربی زیر پوستی و نیز دستگاه فشارخون برای اندازه گیری فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین از کیت DiaPlus جهت اندازه گیری غلظت اپی نفرین و نوراپی نفرین استفاده گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی وابسته جهت تغییرات درون گروهی و از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه جهت بررسی اختلاف بین گروه ها تحت نسخه 16 نرم افزار SPSS انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن در هر دو گروه تمرینی کاهش معنی داری یافت (05/0>P). همچنین نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین ترکیبی منجر به تغییر معنی داری در فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، میزان اپی نفرین و نوراپی نفرین و نسبت محیط دورکمر به دور باسن نگردید (05/0≤p). نوع ترتیب تمرین ترکیبی تاثیری بر نتایج فشار خون سیستول و دیاستول و همچنین سطوح هورمون های اپی نفرین و نوراپی نفرین نداشت (05/0≤p).
    نتیجه گیری
    مستقل از ترتیب تمرین، برنامه تمرینی تحقیق حاضر منجر به تغییرات مثبت در ترکیب بدن و آمادگی جسمانی شد و برای حفظ سلامتی زنان یائسه ی دارای اضافه وزن موثر است.
    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، پس از یائسگی، کاتکولامین ها، فشارخون، اضافه وزن
  • منصور بیرامی، یزدان موحدی، سید ولی کاظمی رضایی، سودابه اسماعیلی صفحات 79-90
    مقدمه
    در پژوهش های روان درمانی، ذهن آگاهی به عنوان یک حالت ارتقاء دهنده تفکر خودآگاهی برای بهبود نگرانی و اضطراب در نظر گرفته می شود. در این پژوهش، کارآیی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی به شیوه گروهی در کاهش نگرانی آسیب شناختی و علائم اضطرابی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    روش این پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد است. حجم نمونه شامل 40 نفر از دانش آموزان پسر دبیرستانی شهرستان کرمانشاه بودند. نحوه انتخاب نمونه بدین صورت بود که ابتدا از 850 نفر از افراد آزمون نگرانی آسیب شناختی به عمل آمد؛ سپس افرادی که طبق معیار نقطه برش بالینی آزمون فوق در سطح غیرنرمالی قرار داشتند، انتخاب شدند و مورد مصاحبه بالینی ساختار یافته قرار گرفتند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد تقسیم گردیدند. درمان ذهن آگاهی به صورت هفتگی و در طی 8 جلسه نود دقیقه ای اجرا شد. پس از اتمام جلسات پس آزمون روی دو گروه مداخله و شاهد اجرا گردید، مجددا دو ماه بعد از پس آزمون پیگیری انجام شد. ابزارهای مورد استفاده شامل مقیاس نگرانی ایالت پن ومقیاس اضطراب حالت بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین میانگین نمره های پس آزمون گروه مداخله و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت، بدین ترتیب که آموزش ذهن آگاهی باعث کاهش نگرانی آسیب شناختی در گروه مداخله شده بود (01/0>P). همچنین نتایج نشان داده است که آموزش ذهن آگاهی باعث کاهش علائم اضطرابی نیز شده است (01/0>P).
    نتیجه گیری
    شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند باعث کاهش نگرانی و اضطراب شود لذا می توان از این راهبرد درمانی در کاهش و یا بهبود اضطراب و نگرانی در دانش آموزان و دانشجویان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، نگرانی، اختلال اضطراب فراگیر
|
  • G. Mirzazadeh, K. Nourozi, M. Fallahi, Mh Vaziri, T. Kiany Pages 1-11
    Introduction
    Moral Distress is a serious problem in nursing which contributes to nurses feelings of loss of integrity and dissatisfaction with their work environment.it affects relationships with patients and others and can affect the quality¡ quantity and cost of nursing care.
    Methods
    In this quasi experimental study¡ 70 nurses who worked in two Uromia hospitals selected using convenience sampling method. Data were collected with Corley and Hamric Moral Distress scale before and one month after intervention after pretest nurses in the intervention group participated in moral distress workshop and then after each stressful incident¡ debriefing sessions with seven phases Mitchell''s technique were convened several times. One month later two groups completed the questionnaire once again and statistical analysis of data was carried out with SPSS ver.18.
    Results
    Results showed that frequency of moral distress experiences after stressful incident debriefing sessions in the intervention and control groups showed no significant differences.(p=0/448) While intensity of moral distress experiences after stressful incident debriefing sessions in the intervention group showed statistically significant reduction (p
    Conclusion
    The results of this study showed that stressful incident debriefing sessions on moral distress effectively alleviates intensity of nursing staff moral distresses.
    Keywords: moral distress, nurses, stressful incident debriefing
  • S. Mohajeri, F. Yaghmaei, Y. Mehrabi, R. Ghodsye Ghasem Abadi Pages 12-23
    Introduction
    Health and wellbeing of mothers of children with special needs as a vulnerable group in society is very important. The aim of this study was to determine the health level of mothers with special needs children in Zanjan province.
    Methods
    This study was a descriptive-correlational research. The sample of study consisted of 300 mothers of children with special needs in the 2014-2015 academic years in Zanjan province. The instrument of this study was¡ “36 item Short Form Health Survey«. Validity and reliability of Iranian version of this instrument has been assessed and confirmed in previous studies. The data analysis was conducted by SPSS/16.
    Results
    physical functioning (65. 81±24/12) ¡ social functioning (62. 61±27/01) ¡ pain functioning (62. 12±27/01) ¡ mental health functioning (61. 94±20/14) dimensions of health status of mothers were in more desirable condition than other dimensions such as role limitation due to emotional problems (44. 44±38/49).
    Conclusion
    The health status of mothers of children with special needs was low. Therefore paying more attention to health status of these group of vulnerable mothers and development of appropriate programs is very essential.
    Keywords: Mothers, children with special needs, Short Form (36) Health Survey
  • E. Banitalebi Pages 24-34
    Introduction
    There are various treatment methods include land-based training¡ hydrotherapy¡ locomotor training with bodyweight support and functional electrical stimulation after spinal cord injury. So¡ the aim of this study was the comparison of effect of conventional exercise and locomotor exercise with body weight support (LTBWS) on motor function¡ body composition in incomplete paraplegic persons.
    Methods
    This is a quasi-experimental study. 17 voluntary paraplegic spinal cord injured persons¡ selected availability and voluntarily. The subjects were randomly assigned to locomotor group (N=10) and conventional exercises group (N=7). The subjects trained for 12 weeks¡ four sessions per week and 60 min per session. To assess motor function in spinal cord injured patients incomplete spinal cord injured patients walking speed were used. Weight of the subjects was measured using scales installed on the device.
    Results
    The data showed that there were significant differences in changes of body mass (P=0.003)¡ body mass index (P=0.001)¡ body fat percent (P=0.001) and walking speed (P=0.001) between locomotor and conventional exercise groups.
    Conclusions
    LTBWS in comparison with conventional exercise can improve body composition and motor function better than conventional exercises in paraplegic spinal cord injured persons.
    Keywords: Locomotor exercises, Functional Profile, Incomplete Paraplegia
  • M. Farzadmehr, M. Fallahi Khoshknab, Ma Hosseini, Hr Khankeh, Z. Noorabadi Pages 35-44
    Introduction
    hospitalization of patients at the Cardiac surgery intensive care unit creates high levels of stress in their families. In recent years promotion of family satisfaction through nursing interventions such as development and implementation of consultation programs is more emphasized. The current study was conducted to determine the effect of nursing consultation on satisfaction of patients'' families at the Cardiac Surgery Intensive Care Units.
    Methods
    This is a quasi-experimental study¡ fifty four family members of patients admitted at the Cardiac Surgery intensive care unit of Kurdkoy hospital Golestan-Iran¡ were selected by convenience sampling method and were sequentially allocated into intervention and control groups. Nursing Consultation program was carried out for the intervention group during multiple sessions based on the assessed informational needs of the family from the time of admission until discharge of their patients from the hospital. The control group received only routine information during hospital stay. The data collection tools were demographic and Satisfaction of received information questionnaires .Data was analyzed with chi-square and t- tests using SPSS (v. 16) software.
    Results
    The results showed that the two groups had similar demographic characteristics. The mean satisfaction from information in intervention and control groups were 73.54±9.72 and 53.78±4.34 respectively and this difference was statistically significant¡ So the intervention group was more satisfied from received information (P
    Conclusion
    Nursing consultation was an effective intervention to improved satisfaction of patients'' families at the Cardiac Surgery Intensive Care Unit in our study.
    Keywords: Nursing consultation, satisfaction, family, Cardiac surgery intensive care unit
  • J. Torkaman Gholami, F. Mohamadi Shahbolaghi, K. Norouzi, P. Reza Soltani Pages 45-52
    Introduction
    Activity restrictions due to fear of falling results in muscle atrophy and abnormal posture and consequently results in declining health condition and physical activity in elders. This study aims to determine the relationship between fear of falling and activity restrictions among community dwelling elders in city of Ghaem shahr northern Iran.
    Methods
    This was a cross sectional descriptive-analytical study and community dwelling older people without cognitive problems made up the population of this research. Sample units consisted of 378 elders randomly selected from elderly residents in Ghaem Shahr. The data was collected with demographic and The Survey of Activities and Fear of Falling in the Eldery(SAFFE) questionnaires via interviews. Data was analyzed using SPSS and Mann- Whitney U spearman correlation and Chi-square tests.
    Results
    The mean activity score of participants was (8.58) and the mean activity restriction of the sample was (2.42). The mean score of fear of falling was (4.7). There was a strong positive correlation between fear of falling and activity restriction (r=0.933) and this relationship was statistically significant (p
    Conclusion
    Fear of falling causes activity restrictions in the elders¡ therefore¡ appropriate measures should be taken by health-care providers to boost self-confidence and alleviate their fears of falling.
    Keywords: Fear of falling, community dwelling elders, Activity restriction
  • A. Borjali, Y. Aazami, H. Chopan, D. Arab Quhistani Pages 53-65
    Introduction
    Aggression is one of the known precipitating factors for drug abuse and people with impulse control disorder in disturbing situations are more prone to abuse drugs. So¡ the aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion regulation strategies for aggression control based on Gross model in substance abusers.
    Methods
    This study was a quasi-experimental study with pretest-posttest design¡ the population consisted of all clients referred to outpatient drug rehabilitation clinics in city of Marivan in the fall of 1393. Sampling was done in two stages¡ the first stage by purposive sampling and in the second stage 30 participants randomly assigned into control and experimental groups (Each group consisted of 15 clients). Data collection tools consisted of socio demographic questionnaire and Buss-Perry Aggression Scale. The experimental group received 8 sessions of emotion regulation strategies based on Gross model and the control group received only routine interventions. Data analysis was conducted using SPSS 18 software with multivariate analysis of covariance.
    Results
    After intervention¡ the mean of total aggression score and subscales in the intervention group had a significant decrease than the control group (p
    Conclusion
    The effect of emotion regulation strategies on aggression control in drug dependent clients confirmed in our study.
    Keywords: Emotion regulation strategies, Gross model, aggression, drug dependence
  • Z. Chobineh, E. Banitalebi, L. Bagheri, E. Azimian Pages 66-78
    Introduction
    Women who enter menopause are at risk for heart disease¡ blood pressure changes and overweight. Regular exercise can decrease the prevalence of these disorders in this age group. Combination of strength and endurance exercises (combined training) has been recommended as an effective treatment to improve physical functioning and cardiovascular fitness in elderly. The purpose of this study was to investigate the effect of two alternating order combination exercises (strength and endurance) on catecholamine¡ Blood pressure and Body composition in overweight postmenopausal Women.
    Methods
    In this quasi-experimental study¡ 28 healthy overweight postmenopausal women in Shahrekord city in 1392 were purposefully selected and randomly allocated into three groups¡ strength – endurance¡ endurance - strength and control. Training program was conducted eight weeks¡ three times per week for two intervention groups. In this study¡ weight¡ height and BMI were measured with the meter and standard medical scale (SECA)¡ and body fat percentage was assessed by Harpenden Caliper¡ and Sphygmomanometer was used for measuring systolic and diastolic blood pressure¡ also DiaPlus Kit was used to measure the concentration of epinephrine and norepinephrine. Within-group differences were analyzed by paired samples t-test and the between-group differences were analyzed by one-way ANOVA using SPSS version 16.
    Results
    The results showed reductions in weight¡ BMI and body fat percentage following trainings in two exercise groups (p>0.05).although Systolic and diastolic blood pressure¡ waist to hip ratio and blood levels of epinephrine and norepinephrine did not showed any significant changes after intervention (p≤0.05).
    Conclusion
    Independent of sequence of the exercises the current training program caused positive changes in body composition and physical fitness and it seems to has beneficial effects on health of overweight postmenopausal women.
    Keywords: Combination Exercise, Postmenopausal women, Catecholamines, blood pressure, Overweight
  • M. Bayrami, Y. Movahedi, Sv Kazimi Razai, S. Esmaili Pages 79-90
    Introduction
    Mindfulness In psychotherapy has been conceptualized as an enhanced state of self-awareness thought to alleviate worry and anxiety. In this research the effectiveness of group cognitive therapy based on mindfulness in reducing pathological worry and anxiety symptoms in students with generalized anxiety disorder.
    Methods
    This study was an experimental study which was used pretest-post with control group design. The subjects included 40 male high schoolers in kermanshah city. At first¡ the test of pathological worry was administrated on 850 students. Students who had abnormally high scores in this test were selected and a structured clinical interview administered to them based on the result of these interviews and confirmation of GAD the sample consisted of 40 students randomly assigned to equal experimental and control groups. The experimental group received 8 sessions of group mindfulness cognitive therapy (one 90 minutes session per week). post-test to both groups was administrated upon the completion of the training and 2 months later as follow- up. The instruments were state anxiety scale and Penn State Patological Worry Questionnaire. Data were analyzed using SPSS version 19.
    Results
    There were significant differences in post test and follow up scores between experimental and control groups. The experimental group had a significantly lower pathologic worry score in comparison to control group (p
    Conclusion
    cognitive therapy based on mindfulness decreases worry and anxiety. So It can be used as an therapeutic intervention in students with anxiety problems.
    Keywords: cognitive therapy based on Mindfulness, Worry, Generalized Anxiety Disorder