فهرست مطالب

سالمندشناسی - پیاپی 2 (پاییز 1395)

نشریه سالمندشناسی
پیاپی 2 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آذر آقایاری، رقیه افرونده، پریسا سعیدی آزاد صفحه 1
    مقدمه
    عوامل مختلفی از جمله افت فعالیت بدنی منجر به کاهش تعادل و انعطاف پذیری عضلات مختلف در سالمندان می شود، این در حالی است که برخورداری از تعادل و انعطاف پذیری مطلوب به عنوان عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت در سالمندان اهمیت ویژه ای دارد.
    روش
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود. جامعه آماری شامل زنان سالمند غیر فعال در دامنه سنی 60 تا 70 سال بود که جهت گذراندن اوقات فراغت به پارک ها، بوستان ها و مراکز فرهنگی موجود در شهر همدان مراجعه می کردند. 30 نفر از این زنان سالمند بصورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل (15 نفر)، به انجام فعالیت های معمول و روزانه پرداخته و گروه تمرین (15 نفر) به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه به انجام تمرینات هوازی شامل دویدن و یا راه رفتن با شدت 60 درصد حداکثر ضربان قلب پرداختند. برای سنجش تعادل ایستا از تست شارپند رومبرگ، برای سنجش تعادل پویا از چوب موازنه به طول 5/4 متر و عرض و ارتفاع 10 سانتی متر و برای سنجش انعطاف پذیری از جعبه انعطاف پذیری استفاده شد. برای مقایسه پیش آزمون و پس آزمون متغیرهای وابسته درون هر گروه از آزمون t همبسته و برای مقایسه پس آزمون دو گروه کنترل و تجربی از آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه در گروهی که 6 هفته تمرین هوازی پیاده روی یا دویدن با شدت 60 درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند، تفاوت معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون متغیرهای تعادل ایستا (0.001=p)، تعادل پویا (0.000=p) و انعطاف پذیری (0.000=p) وجود دارد. با این حال این تفاوت برای هر سه متغیر در گروه کنترل معنادار نبود (0.05
    نتیجه گیری
    از نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گیری کرد که سالمندان می توانند با پیاده روی و دویدن آرام به بهبود تعادل و انعطاف پذیری خود کمک کنند.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، انعطاف پذیری، تمرین هوازی، زنان سالمند
  • ابوالفضل حسینی، علی اکبر مجدی، غلام رضا حسنی درمیان صفحه 10
    مقدمه
    امروزه فقط افزایش طول عمر نشانه توسعه نیست؛ بلکه در این میان کیفیت زندگی سالمندان و نقش متغیرهای اجتماعی در ارتقا آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی بر روی کیفیت زندگی سالمندان شهر مشهد انجام شده است.
    روش
    در این پژوهش پیمایشی به منظور سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه استاندارد SF36 و جهت سنجش حمایت اجتماعی از پرسشنامه استاندارد Philips استفاده شد. جامعه آماری کلیه شهروندان سالمند بالای 65سال مشهد و حجم نمونه 265 نفر بود که به روش نمونه گیری طبقه ای خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها از 9 محله منتخب در شهر مشهد در سال 1393 گردآوری شد. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های رگرسیون، همبستگی پیرسون و مقایسه میانگین ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی کل کیفیت زندگی سالمندان 52/64بود و زیر مقیاس کارکرد اجتماعی از میان سایر مقیاس ها بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. همچنین میانگین نمره کل حمایت اجتماعی 49/65بدست آمد که زیر مقیاس حمایت عاطفی با میانگین نمره 64/87 بیشترین میزان را به خود اختصاص داد. نتایج آزمون مقایسه میانگین نشانگر وجود ارتباط معنادار بین دو متغیر کیفیت زندگی و جنسیت بود. بطوری که مردان سالمند نسبت به زنان سالمند به طرز معنی داری از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار بودند (0/000=P). همچنین در بین ابعاد کیفیت زندگی، تنها در بعد جسمانی اختلاف معنادار بود (0/000=P). بطوری که مردان، کیفیت زندگی جسمانی بالاتری در مقایسه با زنان داشتند. بین حمایت اجتماعی کل و جنسیت ارتباط معناداری مشاهده نشد، در بین ابعاد آن نیز تنها در بعد حمایت اطلاعاتی تفاوت معناداری (0/000=P) بین زنان و مردان وجود داشت. در نهایت حمایت اجتماعی و ابعاد آن بر کیفیت زندگی سالمندان تاثیر معناداری داشت و به طورکلی 35 درصد از تغییرات کیفیت زندگی آنان را تبیین می کرد که در این بین حمایت عاطفی بیشترین تاثیر را بر روی کیفیت زندگی سالمندان داشت.
    نتیجه گیری
    حمایت عاطفی بیشترین تاثیر را بر روی کیفیت زندگی سالمندان دارد، اما باید توجه داشت که آنان با توجه به وضعیت اجتماعی، اقتصادی و جسمانی خود به میزان بیشتری به سایر انواع حمایت مانند حمایتهای ابزاری و اطلاعاتی هم نیاز دارند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی، سالمندان، مشهد
  • فریبرز نیکدل، مهدی عرب زاده، نسرین غضنفری صفحه 19
    مقدمه
    کیفیت زندگی در سالمندان می تواند به راحتی توسط عوامل مختلفی مورد تهدید قرار گیرد؛ از این رو اطلاع از کیفیت زندگی سالمندان و عوامل موثر بر آن منجر به اتخاذ تدابیری جهت افزایش کیفیت زندگی آنها می شود؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی خودکارآمدی حافظه و امیدواری با کیفیت زندگی در سالمندان استان کهگیلویه و بویراحمد است.
    روش
    پژوهش حاضر بنیادی و از نوع مقطعی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه سالمندان 60 تا 70 سال شهرستان بویراحمد بود که از بین آنها تعداد 120 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی سالمندان لیپاد، پرسشنامه خودکارآمدی حافظه و مقیاس امید اسنایدر جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 19 و در بخش آمار توصیفی، از شاخص های میانگین، انحراف استاندارد و ضریب همبستگی پیرسون و در بخش آمار استنباطی از رگرسیون چندگانه همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل همبستگی و رگرسیون همزمان به ترتیب نشان داد که بین متغیرهای خودکارآمدی حافظه، کیفیت زندگی (0/01>P، 0/29= r) و امید (0/01>P، 0/34= r) در سالمندان ارتباط معنادار و مثبتی وجود دارد و همچنین متغیرهای خودکارآمدی حافظه و امید می توانند 13% واریانس کیفیت زندگی در سالمندان را تبیین و پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    تجربه امیدواری و خودکارآمدی حافظه یک منبع بالقوه برای حفظ کیفیت زندگی در سالمندان بشمار می رود. بنابراین شناخت خودکارآمدی حافظه و امیدواری و تقویت این عوامل، می تواند راهکاری موثر برای بالا بردن کیفیت زندگی سالمندان قلمداد گردد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی حافظه، امیدواری، کیفیت زندگی، سالمندی
  • محمد اسماعیل پوربندبنی، فاطمه رمضانی پاکپورلنگرودی، ابوذر رمضانی صفحه 27
    مقدمه
    پایگاه گزارش استنادی مجلات (JCR) و پایگاه سایمگو (Scimago) دو نظام رتبه بندی بین المللی مجلات علمی هستند که می توانند به محققین در انتخاب مجلات مناسب برای چاپ مقالاتشان کمک کنند.
    روش
    این مطالعه توصیفی همبستگی و با استفاده از روش شناسی علم سنجی انجام شد. منابع جمع آوری اطلاعات، گزارشات رتبه بندی مجلات علمی سالمندی برگرفته از دو ابزار تحلیلی پایگاه های استنادی تامسون رویترز و اسکوپوس به ترتیب جی. سی. آر. و سایمگو بود. نمونه های این مطالعه، 161 عنوان مجله علمی سالمندی در پایگاه جی.سی.آر. و پایگاه رتبه بندی سایمگو بودند.
    یافته ها
    49 عنوان از مجلات علمی سالمندی در پایگاه گزارش استنادی مجلات (جی.سی.آر) و 112 عنوان در پایگاه سایمگو رتبه بندی شده اند. 38 عنوان مجله بطور مشترک توسط هر دو پایگاه استنادی بین المللی رتبه بندی شده بودند. رابطه مثبت و معنی داری بین مقادیر ضریب تاثیر و اس.جی.آر. مجلات حوزه سالمندی نمایه شده در پایگاه های استنادی تامسون رویترز و اسکوپوس وجود داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    پژوهشگران حوزه سالمندی می توانند برای انتخاب مجلات مناسب از هر دو نظام رتبه بندی سایمگو و اس. جی. آر. استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سالمندی، علم سنجی، رتبه بندی مجلات، اسکوپوس
  • معصومه سرمدیان، داود خورشیدی صفحه 36
    مقدمه
    سندروم متابولیک با اضافه وزن و چاقی ارتباط دارد و به عنوان عامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و دیابت مطرح شده است، لذا هدف از این مطالعه تعیین تاثیر 10 هفته تمرین ترکیبی بر توده بدنی، پروفایل لیپیدی و شاخص های سندروم متابولیک در زنان یائسه چاق و دارای اضافه وزن است.
    روش
    به این منظور، 24 زن یائسه چاق و دارای اضافه وزن با میانگین سنی 9/3 ±6/54 سال، به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 10 هفته در یک برنامه تمرینات ترکیبی شامل فعالیت های هوازی (با شدت65 تا 75% ضربان قلب بیشینه) و مقاومتی (با شدت 55 تا 65% یک تکرار بیشینه) شرکت نمودند. وزن، درصد چربی بدن، نمایه توده بدن و سطوح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL–C ،LDL–C، گلوکز، انسولین، مقاومت انسولین و فشارخون در وضعیت پایه و پس از 10 هفته تمرین اندازه گیری شدند. برای بررسی داده ها از آزمون های تحلیل کوواریانس و یومن ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    پس از اجرای برنامه تمرینی تفاوت معنی داری در متغیرهای ترکیب بدنی و سطوح تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL–C ،LDL–C، گلوکز، انسولین، مقاومت انسولین و فشارخون بین دو گروه یافت نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد 10 هفته تمرین ترکیبی با شدت متوسط تاثیری بر ترکیب بدنی، سطوح لیپیدها و شاخص های سندروم متابولیک زنان یائسه چاق و دارای اضافه وزن نداشت که علت احتمالی آن می تواند ناشی از عدم کفایت شدت و مدت تمرینات برای ایجاد تغییرات مطلوب باشد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، تمرینات ترکیبی، زنان یائسه
  • هادی محمدلو، حمید کارگر برزی، مهدی خانبانی، پروین امینی یگانه صفحه 45
    مقدمه
    بازنشستگی و سالمندی اغلب در یک تقارن زمانی با یکدیگر پدید می آید و برای افراد، همراه با تغییر و تحولاتی در ابعاد روانی و جسمی از جمله میزان رضایت از زندگی زناشویی، عملکرد خانواده و درک رفتارهای فداکارانه همسر می باشد. بر این اساس پژوهشی با هدف بررسی رابطه ادراک رفتارهای فداکارانه همسر با عملکرد خانواده و رضایت زناشویی در جمعیت پرستاران سالمند بازنشسته شهر تهران انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه توصیفی همبستگی از بین کلیه پرستاران سالمند بازنشسته شهر تهران، تعداد 218 نفر از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با کمک پرسشنامه رفتارهای فداکارانه فیگرس، عملکرد خانواده اپستین و همکاران و رضایت زناشویی ها نیز جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان انجام گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد بین ادراک رفتارهای فداکارانه با مولفه های عملکرد خانواده و رضایت زناشویی رابطه مثبت معناداری وجود دارد؛ همچنین بین مولفه های عملکرد خانواده با ادراک رفتارهای فداکارانه همسر رابطه مثبت معناداری در سطح (0/001>P) وجود دارد؛ از طرفی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ادراک رفتارهای فداکارانه و عملکرد خانواده قادر به پیش بینی رضایتمندی زناشویی می باشد.
    نتیجه گیری
    این نتایج تاکید دارند که ادراک رفتارهای فداکارانه همسر و عملکرد خانواده منجر به افزایش رضایت زناشویی در سالمندان بازنشسته پرستار می گردد.
    کلیدواژگان: بازنشسته، پرستاران، رضایت زناشویی، رفتارهای فداکارانه، سالمند، عملکرد خانواده
  • فاطمه بستامی، آرش سلحشوری، فاطمه شیرانی، علیرضا محتشمی، ناصر شرفخانی صفحه 54
    مقدمه
    برای طراحی یک برنامه مداخله ای مناسب برای پیشگیری از افسردگی در میان جامعه سالمندان، عوامل خطر مرتبط با افسردگی در این جمعیت باید شناسایی شوند. لذا این مطالعه سیستماتیک منظور تعیین عوامل خطر افسردگی در میان سالمندان صورت گرفت.
    روش
    خلاصه مقالات پایگاه های اطلاعاتی Pub Med، Elsevier، Scopus، Psyc INFO به طور سیستماتیک مورد جستجو قرار گرفت و مقالات انگلیسی زبان مربوطه از 1992 تا 2014 بررسی شدند. کلید واژه های Elderly یا older، old، Aged، late-life، Adults بصورت ترکیب با Risk factor، Affective، Etiology، Predictor، Determinant، Mood و Depression به منظور دستیابی به مقاله های مرتبط مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به معیارهای تعیین شده از 66 مقاله بدست شده، در نهایت 21 مقاله در این مطالعه وارد شده و ارتباط بین عوامل خطر و نشانه های افسردگی خلاصه و مقایسه شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعات توصیفی- تحلیلی؛ ویژگی های جمعیت شناسی، سبک زندگی، متغیرهای روانشناختی متغیرهای فیزیولوژیکی از عوامل پیش بینی کننده ی افسردگی در سالمندان می باشند. نتایج مطالعات مداخله ای در زمینه کاهش افسردگی نشان دادند که تمرینات منظم فعالیت بدنی و داشتن رژیم غذایی مناسب باعث کاهش سطح افسردگی می شود. همچنین نتیجه یک مطالعه ی نشان داد که روش درمان مرور بر زندگی خویش در کاهش شدت افسردگی زنان سالمند موثر است.
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی مهمترین فاکتور حفاظتی در برابر افسرگی در سالمندان می باشد. همچنین با توجه به تناقض بدست آمده در نتایج مطالعات بررسی شده جهت تعیین نقش سندروم متابولیک در افسردگی سالمندان، نیاز به تحقیقات جامع تری در این زمینه احساس می شود.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، افسردگی، سالمند
  • امیر ندری، علی محمد صفانیا، علی محمد امیرتاش صفحه 66
    مقدمه
    شواهد حاکی است که با وجود اهمیت ورزش و فعالیت بدنی بر روی سلامت سالمندان، میزان فعالیت بدنی (ورزش) این قشر آسیب پذیر جامعه رو به کاهش است. لذا این مطالعه با هدف شناسایی تعیین کننده های اجرای فعالیت های بدنی سالمندان شهر تهران انجام پذیرفت.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع کیفی (گراندد تئوری) و با استفاده از روش نظریه زمینه ای در طی سالهای 1395-1394 انجام یافته است. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته و یادداشت های در عرصه با 30 نفر سالمند و 10 نفر از صاحب نظران عرصه ورزش سالمندی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس نسخه کوربین و اشتراوس (2008) انجام گرفت.
    یافته ها
    مفاهیم مطالعه با استفاده از تحلیل خرد و کلی شناسایی شد. در طی تجزیه و تحلیل داده ها، 350 کد آزاد استخراج شد که 200 کد آزاد به بازدارنده های فعالیت بدنی سالمندان و 150 کد به انگیزاننده های فعالیت بدنی تخصیص داده شد و در قالب 3 مقوله عوامل فردی، عوامل بین فردی و عوامل محیطی طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه تعیین کننده های اجرای فعالیت بدنی سالمندان در مقایسه با مطالعات کمی را بهتر و عمیق تر شناسایی نمود. با شناسایی انگیزاننده ها و بازدارنده های اجرای فعالیت بدنی سالمندان، دست اندرکاران ارائه خدمات ورزشی به سالمندان می توانند با به کارگیری عوامل انگیزاننده و رفع بازدارنده های مشارکت سالمندان در فعالیت بدنی، شرکت سالمندان در فعالیت بدنی را تسهیل کنند و به دنبال افزایش میزان مشارکت سالمندان در فعالیت بدنی، سلامت جسمی و ذهنی سالمندان را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: انگیزاننده ها، بازدارنده، گراندد تئوری، سالمند، ورزش
|
  • A. Aghayari, R. Afroundeh, P. Saeidi Azad Page 1
    Introduction
    Different factors such as decrease in physical activity led to decrease in balance and flexibility of various muscles in older adults. However, having good balance and flexibility as a health-related fitness factors in the elderly is particularly important.
    Method
    This research was semi-experimental and its statistical population was 60-70 years old inactive elderly women who spent their free time at parks, cultural centers and other recreational places in Hamedan. The research’s samples included 30 elderly women who were randomly divided into two control and experimental groups. Control group (15 individuals) performed their daily activities, and experimental group performed 45 minutes aerobic exercise with moderate-intensity, such as jogging or walking with exercise intensity of 60% of maximum heart rate for 6 weeks, 3 sessions per week. To measure static balance, Sharpand Romberg test was used, and to measure dynamic balance, balance beam with 4.5 meter length 10 cm width and 10 cm height was used. To measure flexibility, the flexibility ducts was used. To compare pre-test and post-test of dependent variables, paired t-test was used and to compare post-test between two groups, independent t-test was used.
    Results
    The findings showed that in experimental group that performed 6 weeks of aerobic exercise such as walking or running with exercise intensity of 60% of maximum heart rate, there was a significant difference between pre-test and post-test in static balance (p=0.001), dynamic balance (p=0.000) and flexibility (p=0.000).However this difference for three variables in control group was not significant (p>0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that elderly women can improve their balance and flexibility with walking or jogging.
    Keywords: Static balance, Dynamic balance, Flexibility, Aerobic exercise, Elderly woman
  • A. Hosseini, A. Mjdy, Gh Hassani Page 10
    Introduction
    Today increased life expectancy is not merely a sign of development, but life quality of the elderly and the role of social factors in its promotion should be also taken into account. This study is intended to investigate the role of social support on the quality of life of the elderly in the city of Mashhad.
    Method
    In this study a survey method was adopted and the data were collected by questionnaire. Accordingly, the quality of life was measured by F36 standard questionnaire and social support was assessed by Philips standard questionnaire. The population consisted of all senior citizens over 65 years in mashhad and a sample size of 265 subjects was selected. A combination of stratified cluster samplings method were used for this purpose and data were selected from 9 neighborhoods in the city of Mashhad in the year 2014. Moreover, data analysis was conducted using SPSS 16 software, regression tests, Pearson correlation and mean comparison.
    Results
    The mean score of quality of life for the elderly was 52.64 with the subscale of social functioning scoring higher than other subscales. Also, the average total score for social support was 49.65 with the subscale of emotional support (mean score= 64.87) obtaining the highest score. The results of mean comparison indicated a significant association between two variables of quality of life and gender so that male elderly had a significantly higher quality of life compared to their female counterpart (P =0.000).
    Also, there was a significant difference only in physical dimension of quality of life (P=0.000) with men displaying better physical quality of life compared to women. There was no significant relationship between general social support and gender. Among the dimensions of social support, there was a significant difference between men and women in terms of information support (P=0.000). Finally, social support and its dimensions had a significant effect on the quality of life of the elderly so that they explained 35% of variation in the quality of life. In this regard, emotional support had the greatest effect on the life quality of the elderly.
    Conclusion
    Emotional support had the dramatic effect on the quality of life of older adults, but it should be noted that because of special social, economic and physical status, they also require other types of support such as instrumental and informational support.
    Keywords: Social support, Quality of life, Elderly, Mashhad.
  • F. Nikdel, M. Arabzadeh, N. Ghazanfari Page 19
    Introduction
    Elderly’s quality of life can be easily threatened by different factors. Therefore, it is crucial to have enough information about elderly’s quality of life and its influencing factors so that actions could be taken to improve their quality of life. Therfore, the aim of the present study was to investigate the relationship between Memory Self-efficacy and Hope with Quality of Life in older adults.
    Method
    The present research is a Functional and cross-sectional study. For this purpose, the sample of the research is included 120 elderly adults who older than 60, selected with convenience sampling method. The participants completed the Lipad Quality of Life questionnaire, Memory Self-Efficacy Questionnaire and Snyder Hope Scale. To conduct the necessary descriptive and inferential statistical operations, SPSS (Version 19) was used. Mean, standard deviation and Pearson correlation coefficient were utilized to analyze the data in the descriptive statistics section, and in inferential statistics section, simultaneous multiple regressions were used to predict quality of life.
    Results
    The results show that quality of life has a positive and meaningful relationship with Memory Self-efficacy (P
    Conclusion
    Self-efficacy and hope is an important factor for maintaining quality of life in the elderly. Therefore, understanding the memory self-efficacy and hope and strengthen these factors, can be an effective method to enhance the quality of life of elderly people.
    Keywords: Memory Self-efficacy, Hope, Quality of Life, Older Adults
  • Me Bandboni, F. Ramezani Pakpour Langeroudi, A. Ramezani Page 27
    Introduction
    Journal Citation Reports (JCR) and Scimago are two international journal's assessment data bases, that help the researchers to select the appropriate journals for publishing their papers. The aim of this study is the compare of Impact Factor of geriatrics journals those ranked in JCR, with SJR those ranked in SCImago since 2012 to 2014.
    Method
    This descriptive correlation study was done by Scientometrc survey. The sources of data collection were all ranking reports of geriatrics scientific journals from Thomson Reuters (JCR) and Scopus (SCImago). The sample size was 161 geriatrics scientific journals ranked in JCR and in SCImago.
    Results
    49 title of geriatrics scientific journals in JCR and 112 titles in SCImago were ranked. 38 journals were ranked by this tow international journal's assessment data bases. There was significant positive correlation between impact factor value and SJR of geriatric journals those indexed in Thomson Reuters and Scopus. (p
    Conclusion
    Researchers in field of geriatrics can use two databases to select the appropriate journals.
    Keywords: Geriatric, Bibliometric, Journal Ranking, Scopus, Web of Science
  • M. Sarmadiyan, D. Khorshidi Page 36
    Introduction
    Metabolic syndrome is associated with over weight and obesity, and is also known as a risk factor for cardiovascular disease (CVD) and type II diabetes. The purpose of this study was to investigate the effects of 10 weeks of combined training on body composition, lipid profile and indicators of metabolic syndrome in overweight and obese postmenopausal women.
    Method
    Twenty four overweight and obese postmenopausal women with a mean age of 54.6±3.9 years were randomly divided into experimental (n=14) and control (n=10) groups. Subjects of experimental group were performed 10 weeks of training including aerobic exercise (2 sessions per week with 65-75% MHR) and resistance exercise (2 sessions per week with 55-65% 1RM). Weight, BMI, percent body fat, TG, TC, HDL-C, LDL-C, glucose, insulin, insulin resistance and blood pressure were measured at beginning and after training. Data were analyzed using analysis of covariance and umann - whitney tests.
    Results
    After training, no significant differences were found in body composition variables, TG, TC, HDL-C, LDL-C, glucose, insulin, insulin resistance and blood pressure between two groups.
    Conclusion
    The results showed that ten weeks of combined training with moderate intensity has no significant effect on body composition, lipids levels and indicators of metabolic syndrome in overweight and obese postmenopausal women. This may be due to inadequate intensity and duration of training for favorable changes in measured variables.
    Keywords: Metabolic Syndrome, Combined training, Postmenopausal Women.
  • H. Mohammadlo, H. Kargarbarzi, M. Khanbani, P. Aminiyeganeh Page 45
    Introduction
    Retirement and old age often creates a symmetry time together and bring some changes in the mental and physical aspects including marital satisfaction, family functioning and the spouse’s perception of sacrificing behavior. The present study aims to explore the relationship between the perception of spouse’s sacrificing behavior and family functioning and marital satisfaction in the elderly retired nurses of Tehran.
    Method
    In this descriptive correlational study, 218 people were selected by multistage cluster sampling out of all elderly retired nurses of Tehran. Data were collected by using Sacrifice Measure Figuerres, Family Assessment Device Epstein & et al, and Marital Satisfaction Haynes questionnaires. Data were analyzed by the software SPSS version 19 and Pearson correlation test as well as regression analysis.
    Results
    The study suggests a significant positive relationship between the perception of spouse’s sacrificing behavior and family functioning and marital satisfaction as well as between the family functioning and the perception of spouse’s sacrificing behavior (P
    Conclusion
    These results emphasize that the spouse’s perception of sacrificing behavior and family functioning leads to increased marital satisfaction in the elderly retired nurses.
    Keywords: Retired, Nurses, Marital Satisfaction, Sacrificing Behavior, Elderly, Family Functioning
  • F. Bastami, A. Salahshoori, F. Shirani, A. Mohtashami, N. Sharafkhani Page 54
    Introduction
    The relevant risk factors of depression among the elderly must be identified in order to design an appropriate interventional program to prevent depression among them. Therefore, this study tried to have a comprehensive look to identify depression risk factors among the elderly through systematic reviewing of original researches in this area.
    Method
    Article abstracts were systematically searched from Pub Med, Elsevier, Scopus, PsycINFO data bases and related English articles were reviewed from 1992 to 2015 with keywords such as Elderly or Older, Old, Aged, Late-life and Adults in combination with Risk factor, Affective, etiology, predictor, determinant ,mood and Depression. According to the determined criteria’s, 21 article of the 66 articles were selected in this study and the relationship between risk factors and symptoms of depression were summarized and compared.
    Results
    Based on the results of descriptive- analytical studies: factors of demographic characteristics, lifestyle, psychological and physiological variables were predicted Depression in the elderly. The results of interventional studies were indicated in the reducing depression: regular physical activity and appropriate diet were Reduced the level of depression. As well as results of a study showed that treatment through reviewing his/her life is effective in reducing severity depression in the Elderly women.
    Conclusion
    social support is the most important protective factor Against depression in elderly. As well as regarding the obtained contradictions in the reviewed study results in order to determine the role of Metabolic syndrome in the elderly depression needs more comprehensive research in this area.
    Keywords: Risk factors, Depression, Elderly people.
  • A. Nadri, A.M. Safania, A.M. Amritash Page 66
    Introduction
    Despite the importance of exercise and physical activity on the health of elderly, the amount o physical activity (exercise) among this vulnerable class of society is declining. This study was conducted with the aim of identifying the determinants of the implementation of physical activities in the older adults in Tehran.
    Method
    This Study was a qualitative design and carried out using Grounded theory methodology. Data was collected via semi-structured in-depth interviews and field notes. Data collection was conducted in the year 2015. Thirty elderly and 10 sport experts were interviewed were interviewed. Analyzing of the data was carried out with the Corbin and Strauss (2008) approach.
    Results
    Concepts of the study were identified using micro and macro analysis. In during of data analysis, 350 free codes related to elderly' physical activity were extracted and classified into three categories, 200 of which were assigned to barrios and 150 to motivators. These categories were environmental factors, interpersonal factors, and intrapersonal factors.
    Conclusion
    Compared to quantitative studies, this study managed to identify the determinants of the implementation of physical activities in elderly in a better and deeper way. By identifying the motivators and barriers to the implementation of physical activity in elderly, those in charge of providing sports services to the elderly can facilitate elderly ' participation in physical activities by exploiting the motivators and removing the barriers and improve the physical and mental health of the elderly because of this increased participation.
    Keywords: Motivators, Barriers, Grounded theory, Elderly, Sports