فهرست مطالب

نشریه حقوق تطبیقی (نامه مفید)
سال سوم شماره 2 (پیاپی 5، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ستار زرکلام، جعفر نظام الملکی، سیدمحسن طلوع صفحه 3
    نظام متن باز و نظام حقوق مالکیت فکری دو نظام حقوقی عمده و اصلی برای حمایت از نرم افزارها هستند. نظام متن باز از نظر تاریخی بر مبنای نیازهای موجود در زمینه تولید و استفاده از نرم افزارها به ویژه ضرورت به روز رسانی و همچنین ضرورت سازگار کردن پدیده آمده است. اصول دهگانه حاکم بر نظام متن باز، نحوه و قلمرو حمایت از نرم افزارها در نظام متن باز را تعیین می نماید. به رغم مزایای فراوان حمایت از نرم افزارها در نظام متن باز معایب حمایت در این نظام در حدی است که پذیرش این نظام را به عنوان یک نظام حمایتی با تردیدهای جدی مواجه می سازد.
    حمایت از نرم افزارها در نظام حقوق مالکیت فکری که غالبا در قالب حق مولف به عمل می آید به رغم مزایایی که از منظر تامین حقوق پدیدآورندگان نرم افزارها دارد، موجب انحصار در بازار محصولات نرم افزاری و رکود صنعت نرم افزار می شود و نیازهای اساسی در صنعت نرم افزار، یعنی به روز رسانی و سازگارکردن نرم افزارها را تامین نمی کند. لذا پذیرش مطلق این نظام به شکل کنونی آن صحیح به نظر نمی رسد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد، معایب هر یک از دو نظام مذکور اعمال مطلق هر یک، به عنوان نظام حمایتی مناسب را با ایرادات اساسی مواجه ساخته است. همچنین تفاوت های اساسی این دو نظام در مقایسه با یکدیگر به ویژه در ارتباط با واگذاری حقوق پدید آورنده در مجوزهای بهره برداری جمع این دو نظام و ایجاد یک نظام مختلط به عنوان نظامی مناسب برای حمایت از نرم افزارها را غیر ممکن می سازد. لذا در وضعیت کنونی با اصلاح نظام حقوق مالکیت فکری تحت تاثیر نظام متن باز مناسب ترین راه برای حمایت و توسعه نرم افزارها فراهم خواهد آمد.
    کلیدواژگان: نظام متن باز، نظام حقوق مالکیت فکری، نرم افزار متن باز، قرادادهای لیسانس نرم افزار
  • سید مجید میرحسینی، فاطمه غفوری صفحه 29
    نظام حاکم بر تعارض قوانین، ذاتا یک نظام شکلی است و به ظاهر، عدالت در معنای ماهوی خود، درآن جایگاهی ندارد. اما به دنبال نفوذ اندیشه های ناشی از «ابزارگرایی قاعده محور» در تعارض قوانین، ظرف نیم قرن گذشته، عدالت در معنای شناخته شده در حقوق ماهوی، در این رشته از حقوق بین الملل خصوصی راه یافته و قواعد حل تعارض را از چهره سنتی و صرفا متکی بر عوامل ارتباط جغرافیایی و یا شخصی خارج نموده است. حمایت از اشخاص و یا وضعیت های حقوقی خاص به همراه احترام به حاکمیت اراده طرفین در تعیین قانون حاکم در اکثر دسته های ارتباط، شاخصه های این معنا از عدالت است. رویکردی که هر چند به عنوان یک هدف مورد نظر مقررات متحدالشکل روم دو در حقوق اتحادیه اروپا قرار داشته، اما در مجموع توفیقی در رسیدن به آن حاصل نشده است. در حقوق ایران نیز به جز اصل استقلال شخصی طرفین در تعیین قانون حاکم بر مسئولیت مدنی، عدالت ماهوی، نمود دیگری نیافته و پایبندی به مقتضیات عدالت تعارضی همچنان غالب می باشد.
    کلیدواژگان: تعارض قوانین، مقررات روم دو، عدالت ماهوی، عدالت تعارضی
  • سید الهام الدین شریفی آل هاشم، فاطمه کرمی صفحه 47
    به رغم گسترش روزافزون استفاده از قراردادهای اجرای ساخت در بین مردم و تنوع روش های انجام، ماهیت حقوقی آن به خوبی تبیین نشده است. در تحلیل ماهیت این قرارداد قالب های وکالت، اجاره خدمت، خرید خدمت و عقد نامعین مورد اشاره قرار گرفته است. اما، تعهدی که بر اساس قرارداد اجرای ساختمان ایجاد می شود انجام یک عمل مادی است؛ پس با وکالت که نیابت در تصرف (عمل حقوقی) است متفاوت است. قرارداد اجرای ساختمان، عقدی عهدی است که دو عامل زمان معین و مباشرت در انجام عمل، قید تعهد هستند و بر این اساس با اجاره خدمت نیز تطابق ندارد. این قرارداد از عقد بیع، که عقدی تملیکی است نیزمتمایز می شود. شایبه عقد نامعین بودن قرارداد اجرای ساختمان نیز با توجه به قانون نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان از بین می رود و می توان قرارداد اجرای ساختمان را یک عقد معین خدماتی محسوب نمود.
    کلیدواژگان: قرارداد اجرای ساختمان، پیمانکار، عقد خدماتی، شرایط عمومی قرارداد
  • ابوذر ابراهیمی ترکمان صفحه 71
    پس از انعقاد قرارداد، به ویژه در قراردادهای مستمر، ممکن است اجرای مفاد قرارداد، نا ممکن شود. در چنین وضعیتی، از یک سو اقتضای اصل لزوم قراردادی، پایبندی به قرارداد است. زیرا، استثناء پذیری بی منطق این اصل می تواند به سستی نظام قراردادی بیانجامد. از سوی دیگر، امکان این پایبندی و اجرای مفاد قرارداد، منتفی شده است. عدم امکان اجرای مفاد قرارداد بر مسئولیت متعهد و نیز ساختار قرارداد تاثیر می گذارد و با تحقق شرایطی، ممکن است به معافیت متعهد از اجرای تعهد بیانجامد و او را از مسئولیت برهاند. همچنین بسته به نوع تعذر حادث، اطلاق و دوام آن، امکان انحلال، فسخ، تعلیق و در مواردی تعدیل قرارداد وجود دارد. اگر عدم امکان اجرای مفاد قرارداد، مطلق و برای همیشه باشد، در حقوق ایران و انگلیس دو اثر عمده خواهد داشت، هم متعهد معاف از مسئولیت اجرا خواهد بود و هم قرارداد منحل خواهد شد. اما در دیگر اقسام تعذر اجرای قرارداد، حقوق ایران و انگلیس راه های مختلفی بسته به فرض ابقاء یا انحلال قراداد در پیش گرفته اند. در فرض ابقاء قرارداد؛ تعلیق یا تعدیل قرارداد مورد توجه قرارگرفته است و در فرض انحلال قرارداد نیز انحلال قهری یا انفساخ و همچنین انحلال ارادی یا فسخ به عنوان راه حل در نظر گرفته شده است. در بررسی تطبیقی روشن می شود که سیر تطور دانش حقوقی در ایران و انگلیس به منظور رعایت انصاف و عدالت، در کاستن همراه با منطق از قلمرو مسئولیت مطلق قراردادی و افزودن به موارد معافیت متعهد در موارد عدم امکان اجرای مفاد قرارداد همسو بوده است و همچنین هر دو نظام حقوقی کوشیده اند تا حد ممکن ساختار قرارداد را حفظ کنند.
    کلیدواژگان: تعذر اجرا، عدم امکان اجرا، انتفای قرارداد، معافیت متعهد از اجرا، قوه قاهره
  • ناصر قربان نیا، پیمان نمامیان صفحه 97
    امروزه تروریسم نه تنها تهدیدی علیه امنیت ملی و بین المللی بوده، بلکه به طرز گسترده ای تهدیدی نسبت به حقوق و آزادی های اساسی بشر به شمار می رود. بنابراین با توجه به اهداف کور ناشی از ارتکاب اقدامات تروریستی، بزه دیدگان ناشی از آن در شمار بی گناه ترین افراد قرار دارند. از این رو، حمایت از حقوق بزه دیدگان تروریسم پیش از هر اقدامی مستلزم شناخت بزه دیده، اقسام بزه دیدگان و بررسی حمایت هایی است که در حقوق بین المللی و اسناد بزه دیده شناسی، از این افراد صورت گرفته است. به علاوه، حمایت و تضمین حقوق بزه دیدگان تروریسم در چارچوب نظام حقوق کیفری ملی و بین المللی، یکی از مهم ترین مسائل موجود در حقوق کیفری بوده که این امر مورد توجه مجامع بین المللی قرار گرفته است و بر این اساس مبادرت به تصویب اسناد متعددی نموده اند. بنابراین ضرورت حمایت بزه دیده که از آموزه های مکتب عدالت ترمیمی است، در نظام حقوقی ملی و بین المللی به لحاظ شدت و گستردگی اقدامات تروریستی، ضرورت بیشتری می یابد.
    کلیدواژگان: تروریسم، بزه دیده شناسی تروریسم، حقوق بزه دیدگان تروریسم، کنوانسیون های بین المللی ضد تروریسم، عدالت کیفری
  • سید حسین هاشمی صفحه 123
    در ماده 286 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392، جرم مستقلی به نام افساد فی الارض به رسمیت شناخته شد و در محافل فقهی و حقوقی موجب این پرسش گردید که این جرم با شرایط و تعریف معین در ماده مذکور، تا چه اندازه با مبانی فقهی و حقوقی شناخته شده سازگاری دارد؟ به نظر می رسد قانونگذار به مبانی اساسی و مسلم فقهی در تاسیس این ماده توجهی نکرده است و برخلاف اکثریت قریب به اتفاق فقهای نامدار شیعه که با جرم انگاری مستقل افساد فی الارض مخالفت ورزیده اند، اقدام به تعریفی خودساخته از این جرم نموده و اصول و قواعد فقهی را زیر پا گذاشته است. علاوه بر این، جرم انگاری مستقل افساد به گونه ای که در ماده یاد شده آمده است، با برخی اصول حقوقی از جمله اصل حداکثر دقت در تعریف جرائم نیز سازگاری ندارد. تحقیق حاضر در صدد بررسی و نقد مبانی فقهی و حقوقی این جرم است.
    کلیدواژگان: افساد فی الارض، قانون مجازات اسلامی، ماده 286 ق، م، ا، _ مبانی فقهی و حقوقی
  • غلامعلی قاسمی صفحه 147
    گسترش مفاسد اقتصادی، ثبات سیاسی و توسعه اقتصادی کشورها را به مخاطره افکنده است و آثار این پدیده، محدود به جوامع داخلی نیست، بلکه سلامت مالی روابط تجاری و اقتصادی را در سطح بین المللی نیز تهدید می کند. کنوانسیون ملل متحد برای مبارزه با فساد سندی جامع و جهانی در این قلمرو است. جمهوری اسلامی ایران نیز به عضویت آن در آمده است و اقدامات تقنینی و اجرایی متنوعی را در سطح ملی برای ساماندهی مبارزه با فساد اقتصادی انجام داده است.
    در این مجموعه اقدامات، تدابیر بازدارنده، اهمیت ویژه ای دارد و در صورت توجه و عمل به این تدابیر، هزینه های سیاسی اجتماعی و اقتصادی ناشی از اعمال قانون و مجازات پس از بروز فساد، کاهش می یابد. در این مقاله، با توجه به فصل دوم کنوانسیون مبارزه با فساد و قوانین و مقررات کشور، تدابیر بازدارنده متناسب با صلاحیت و فعالیت های قوای سه گانه بررسی و تبیین شده است و مواضع احتمالی بروز فساد و ظرفیت های پیشگیری از آن مطرح گردیده است. به نظر می رسد با مطالعه اقدامات ضد مفاسد اقتصادی در کشور، ظرفیت مشارکت مردم برای مبارزه با فساد مورد غفلت واقع شده است. افزایش آگاهی ها عمومی و انتشار صحیح اطلاعات در سه حوزه قوانین، رویه ها و عملکردها، حمایت از سازمان های مردم نهاد، حمایت قانونی از همکاری های مردمی و گزارش دهی صحیح و در چارچوب قوانین، اقداماتی است که می تواند حرکت مبارزه با فساد در کشور را سرعت و استحکام بخشیده و بر کارایی و تاثیرگذاری آن بیافزاید. در این صورت هدف اساسی مبارزه با فساد که تقویت مشارکت مردم در اقتصاد و اعتماد عمومی آنان به سلامت گردش کار اقتصادی و در نتیجه نظام سیاسی کشور است افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: تدابیر بازدارنده، مفاسد اقتصادی، مبارزه با فساد، کنوانسیون ملل متحد
  • صیاد درویشی، عبدالرحمن میرزاخانی، نورالله حسینی خواه صفحه 171
    ظهور عدالت ترمیمی نتیجه یکی از تحولات به وجود آمده در نگرش به عدالت کیفری و تفکر ناظر به جرم در دو دهه گذشته می باشد. عدالت ترمیمی رویکرد متوازن و همه جانبه به شرایط جرم است و تلاش می نماید با ابزارهایی مانند میانجی گری بتواند نه تنها منافع تمام آسیب دیدگان ناشی از جرم را تامین نماید، بلکه زمینه های بازپذیری و باز اجتماعی شدن مجرم را فراهم آورد. هدف تحقیق حاضر شناخت نقش میانجی گری دوایر مشاوره و مددکاری کلانتری های پلیس در پیشگیری از تکرار بزه کاری می باشد.
    روش تحقیق حاضر از نظر اهداف کاربردی و از نظر ماهیت مطالعه توصیفی تحلیلی با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی و کار میدانی با مطالعه دو گروه بزه کار است. از آنجا که مهم ترین و موثرترین راه برای آشنایی و دستیابی به مبانی نظری پیرامون عدالت ترمیمی و نقش میانجی گری پلیس در پیشگیری از تکرار بزه کاری، رجوع به منابع و نوشته های پژوهشگران، و آثار اندیشمندان در این حوزه می باشد، در این تحقیق نیز با استفاده از روش کتابخانه ای و بررسی اسنادی از آمار و عملکرد دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری های پلیس در یک دوره پنج ساله، تلاش شده است تا ضمن بیان تصویری دقیق و واضح از نظریات اندیشمندان در این حوزه و وضعیت فعلی دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی، راهکارهای عملی در جهت تحقق پیشگیری از تکرار بزه کاری بر پایه میانجی گری پلیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند.
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که نقش میانجی گری پلیس با رویکرد فرآیند محوری و با استفاده از ظرفیت های جامعه محلی، با امکان تاثیر گذاری بر شرایط فردی و اجتماعی مجرم، گرایش مجدد وی را در ارتکاب جرائم کاهش خواهد داد و به عبارتی می توان بیان نمود، هر قدر گرایش پلیس در نقش میانجی گری به سمت فرآیند محوری باشد، امکان تکرار بزه کاری مجرم کاهش یافته و برعکس هر قدر گرایش پلیس در نقش میانجی گری به سمت نتیجه و کاهش تراکم پرونده ها متمرکز شود، امکان تکرار بزه کاری مجرم افزایش پیدا خواهد نمود.
    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، میانجی گری پلیس، فرآیند محور، پیشگیری از جرم، پیشگیری از تکرار بزه کاری
  • ولی الله چراغی، محمدرضا ویژه صفحه 193
    یکی از مولفه های سازنده نظام حقوقی، قاعده حقوقی است و ایجاد آن از مباحث محوری تئوری حقوقی است. پویایی نظام حقوقی، به پویایی تولید قاعده حقوقی بستگی دارد. مطابق نظریه کلسن، در باز سازی نظام حقوقی، قاضی نقش اساسی در ایجاد و اعمال قاعده حقوقی دارد. پنج مشخصه اعتبار، وجود، نیروی الزام آور، پذیرش و اعمال از مشخصات ذاتی قاعده حقوقی هستند و اوصاف یاد شده، در تصمیمات قاضی به مثابه قاعده حقوقی موثر است. مبنای مشروعیت تصمیمات قاضی، در ساختار سلسله مراتبی مدل کلسنی قرار دارد. از حیث مبنای مشروعیت، هیچ تفاوتی بین هنجارهای عام و هنجارهای خاص (تصمیمات قاضی) وجود ندارد. بر اساس نظریه بافت باز، در جایی که قاعده حقوقی عام نامتعین است، تصمیم قاضی به عنوان قاعده حقوقی مختومه کننده است.
    کلیدواژگان: نظام حقوقی، هنجار، قاعده، اعتبار، وجود، مشروعیت، قاضی، کلسن
|
  • Sattar Zarkalam, Jafar Nezamolmolki, Seyed Mohsen Tolou Page 3
    Currently there are two legal systems to protect software: the open source system and the intellectual property system.
    Historically the open source system was created due to the necessities regarding the production and use of software. The ten principles governing the open source system determine the method and scope of protection of software in this system. Despite the numerous benefits in protection of software through the open source system, the disadvantages are to the extent that the acceptance of this system as a protecting system has been faced with serious doubts.
    Protecting software in the intellectual property system, which often takes place in the form of copyright, despite having the advantage of securing legal rights of the software producers, leads to monopoly in the software market and stagnation of the software industry, as well as basic necessities of the software industry -such as updating and compatibility of software-, not being met. Hence, the absolute reception of this system in its current condition is not appropriate.
    Present study shows that the disadvantages of each aforementioned systems, has caused the absolute use of each of them as the appropriate support system to face with serious flaws.
    Also the fundamental differences between the two systems, especially regarding the assignment of creator’s rights in licenses, makes it impossible to combine these two systems to create a complex system as the proper system for software protection. Therefore, in the current situation, the reform of intellectual property rights in light of the open source system would be the most appropriate method to protect and develop software.
    Keywords: Open Source System, Intellectual Property Rights System, Open Source Software, Software License
  • Seyed Majid Mirhosseini, Fatemeh Ghafouri Page 29
    In essence, the system governing the conflict of laws is a procedural one, and apparently justice in its substantive sense has no place in this system. However, following the evolutions due to “rule-based instrumentalism” in conflict of laws over the past half-century, justice in a substantive law sense has entered this area of private international law and changed the conflict rules from their traditional face which relied solely on the geographical or personal connecting factors. Protecting persons or special legal status’ along with respect for the autonomy of the parties in determining the applicable law in most connecting factors, are some of the characteristics of justice in this sense; an approach that was one of the objectives of Rome II Regulation in European Union Law, it was never achieved. In Iranian Law, apart from the personal autonomy of the parties in determining the applicable law to civil liability, substantive justice has found no place and adhereing to the requirements of conflict justice is still dominant.
    Keywords: Conflict of Laws, Rome II Regulation, Substantive Justice, Conflict Justice
  • Seyed Elham Al Din Sharifi Al Hashem, Fatemeh Karami Page 47
    Despite the increasing use of the construction contract and its varieties, the legal nature of this contract is not properly explained. Analyzing the nature of this contract, different formats are suggested: agency, rent of services, purchase of services and innominate contract. The commitment that arises by the construction contract is for a physical action, and therefore is different from agency which is representation in possession; a legal action. This contract is a covenant in which two factors are inclined; specified time and guarantee for performance. Therefore it does not coincide with rent of services either. This contract is also distinguished from the sale contract, which is an ownership contract. Taking into account the Engineering Act and the National Building Regulations, would eliminate the assumption that construction contract is of innominate contracts; and it becomes clear that the construction contract is a nominate service contract.
    Keywords: Construction Contract, Contractor, Service Contract, General Conditions of Contract
  • Abouzar Ebrahimi Torkaman Page 71
    After signing a contract, particularly a continuous contract, the performance of the contents of the contract may become impossible. In this situation, on the one hand, the principle of contractual obligation requires commitment to the contract; because making an illogical exception to this principle may come to undermine the contractual system. But on the other hand, it is assumed that commitment to the contents and performance of the contract are not possible. The impossibility of the performance will affect the responsibility of the obligator as well as the contract structure; this, under some conditions, may lead to the exemption of the obligator from contract performance and liability. Based on the kind, absoluteness and permanence of the excuse occurred, it is also possible for a contract to be dissolved, annulled, suspended and, at times, modified. If the impossibility is absolute and permanent, there will be two main effects in the Iranian and English law: the obligator will be exempted from performance liability and the contract will be dissolved. However, in other kinds of contract excuses, Iranian and English law have taken different solutions depending on survival or dissolution of the contract. A comparative study will show that the developments of Iranian and English Law have taken the same direction in order to maintain fairness and justice in logical decrease of the scope of absolute contractual liability and in increase of the number of ways to exempt the obligator in case of contract impossibility. Both legal systems have tried to keep, as much as possible, the structure of the contract.
    Keywords: Excuse of Performance, Impossibility of Performance of Contract, Frustration of Contract, Exemption of Obligator from Performance, Force Majeure
  • Nasser Ghorban Nia, Peyman Namamian Page 97
    Nowadays, terrorism is a threat not only to international and national security but also to basic human rights and freedoms. Therefore, given the blind objectives resulting from committing terrorist acts, its victims are considered as the most innocent people. Thus, special protection of their rights is of particular importance. Moreover, to protect and guarantee terrorism victim's rights within frameworks of national and international systems is one of the most significant matters found in criminal law, which is paid attention to by international community that embarked on approval of numerous instruments on this basis. Therefore, protecting victims which is one of the teachings of Restorative Justice is more important in national and international legal systems, in terms of the severity and the extent of terrorist acts.
    Keywords: Terrorism, Terrorism Victimology, Terrorism Victim's Rights, International Counter-Terrorism Conventions, Criminal Justice
  • Seyed Hossein Hashemi Page 123
    In Article 286 of the Islamic Penal Code of 2013, crime of Efsad fel-Arz (Corruption on Earth) has been recognized as an independent crime. It lead to a question in jurisprudential and legal circles, as to whether and to what extent this crime –with the definition and terms given in the article- is consistent with known fundamentals of jurisprudence and law.It seems that the Iranian legislature has paid no attention to the fundamental and inalienable bases of jurisprudence while establishing this article, and unlike the vast majority of prominent Shiite jurisprudents who opposed the independent criminalization of Efsad fel-Arz, has proceeded to give a made-up definition of this crime, violating Islamic law rules. Moreover, criminalizing the Efsad Fel-Arz is inconsistent with some legal principles such as the principle of maximum precision in definition of crimes. Present study aims to review and critique legal and jurisprudential foundations of this crime.
    Keywords: Efsad Fel-Arz, Corruption on Earth, Islamic Penal Code, Article 286, Jurisprudential Principals
  • Golamali Ghasemi Page 147
    Spread of the economic corruption has put political stability and economic development of countries at risk; the impact of this phenomenon is only not limited to national societies, but also threatens the financial health of commercial and economic relations at an international level. The United Nations Convention against Corruption (UNCAC) is a comprehensive instrument in this field. Iran is a party to this convention and has taken various executive and legislative measures at the national level to organize the fight against corruption. Among all these measures, preventive measure are particularly important and if paid enough attention an acted upon, they would decrease the political, social and economic costs of law enforcement and punishment after corruption. This article, considering the second chapter of UNCAC and national laws and regulations, has reviewed appropriate preventive measures for each of the legislative, executive and judicial pillars of Iran and anticipated possible positions where corruption might happen and capacities to prevent it. Studying the Anti-corruption measures, it seems that the capacity for public participation in the fight against corruption has been neglected. Raising public awareness and proper release of information on laws, procedures and practices, protecting NGOs, supporting public participation legally and proper reports within rules, are measures that could speed up the anti-corruption movement and increase its efficiency and effectiveness.
    Keywords: Preventive Measures, Economic Corruption, Fight Against Corruption, United Nations Convention Against Corruption, UNCAC
  • Sayyad Darvishi, Abdul Rahman Mirzakhani, Nurullah Hosseinikhah Page 171
    The emergence of restorative justice is a result of developments in approaches toward criminal justice and the thoughts regarding crimes in the past two decades. Restorative justice is a balanced and comprehensive approach to crime conditions; via instruments such as mediation, it attempts to not only maintain the interests of all victims of the crime, but also to provide grounds for rehabilitation and re-socialization of offenders. The goal of this study was to evaluate the role of mediation and social work departments in police stations in the prevention of recurrence of crimes. Present study is practical in purposes and has a descriptive-analytical nature, using library, documents, and fieldwork studying two groups of offenders. Since referring to the researches done in this field is the best and most effective way to attain theoretical bases regarding restorative justice and the role of police in prevention of crime recurrence, this study has used the library method, documents, statistics and analysis of the performance of counseling and social work departments police stations in a five year period of time to try to portray a clear image of the opinions of researches in this field and to analyze the current situation of counseling and social work departments, aiming to provide practical solutions for prevention of crime recurrence based on police mediation. Results indicate that police mediation with a process-based approach and using local community’s capacities, affecting the personal and social conditions of the offender, would decrease the offender’s tendency to repeat the crime. In other words the more the police tends to have a process-based mediation role, the chances of recurrent crimes would decrease; on the contrary, the more the police tends to aim for decrease of cases in a dismissive manner, the chances of offender’s recurrent delinquency would decrease.
    Keywords: Restorative Justice, Mediation of Police, Process-based, Crime Prevention, Prevention of Recurrence of Delinquency
  • Valiollah Cheraghi, Mohammad Reza Vijeh Page 193
    One of the founding elements of a legal system is a legal rule or legal norm; establishing a legal rule is one of the pivotal issues of legal theory. The dynamics of a legal system depend on the dynamics of creating legal rules. According to Kelsen’s theory in reconstruction of the legal system, judges have a fundamental role in establishing and applying legal rules. Legal rules have five essential characteristics: validity, existence, binding force, acceptance and application. These characteristics affect judge's decisions like legal rules. The legitimacy of the judge's decisions, could be found in Kelsen's hierarchical structure model. In terms of the legitimacy, there is no difference between the general norms and specific norms (judge's decisions). Based on the theory of open texture, where the general legal rule is indeterminate, judge's decision is terminative as a legal norm.
    Keywords: Legal System, Norm, Rule, Validity, Existence, Legitimacy, Judge, Kelsen