فهرست مطالب

مجله تعالی بالینی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 12، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شهریار کرمی، نازنین قبادی، حسن کرمی صفحات 1-11
    رویش دندان های شیری در اکثر کودکان از نظم ثابتی برخوردار است ولی تبعیت نکردن رشد دندان ها از روال معمول نباید همیشه غیرطبیعی تلقی شود. افتادن طبیعی دندان های شیری و رویش دندان های دائمی مرحله قابل توجهی برای والدین کودک و دندان پزشک می باشد. رویش دندان، حرکت تکاملی دندان در جهت محوری از محل تشکیل خود در استخوان تا رسیدن به وضعیتی که فعالیت خود را در حفره دهان آغاز می کند می باشد. توجه به یافته های همزمان معاینه فیزیکی، وجود یا عدم وجود اختلالات تکاملی، هیدروسفالی، ریکتز، شکاف لب و کام و آنومالی های همراه می تواند مبین وجود بیماری های زمینه ای ژنتیک یا آندوکرین باشد. به عبارتی رویش دندان یک جزء از تکامل و رشد بدنی است و متاثر از عوامل مختلف متابولیک، سطح کلسیم و ویتامین D سرم و بیماری های زمینه ای است. توجه دقیق و همه جانبه دندان پزشکان به وجود علائم مختلف چشمی، صورتی، اسکلتی، قلبی و اختلال رشد در کودک و مشاوره در موارد لزوم می تواند آن ها را در تشخیص به موقع اختلالات مختلف زمینه ای یاری کند. اطلاع از زمان رویش دندان های دائمی به دندانپزشک این امکان را می دهد که موارد تسریع یا تاخیر رویش دندان ها را تشخیص داده و علل آن را بررسی نماید.
    کلیدواژگان: رویش دندان، دندان شیری، دندان دائمی، پره مولر، آسیا
  • حسن کرمی، فاطمه محمدی، شهریار کرمی، نازنین قبادی صفحات 12-24
    دو دهه اخیر مصرف داروهای مهارکننده پمپ پروتون(PPI) به طور چشمگیری در گروه کودکان و بزرگ سالان افزایش یافته است، به طوری که بین سال های 2003-2000، افزایش چشمگیری 4 برابری در شیوع مصرف PPI در نوزادان، با تخمین افزایش 7/5 برابری از سال های 2004-1999 وجود داشته است. مطالعات متعددی بر روی بیماران بزرگ سال رابطه ای را میان داروهای آنتی اسید و بیماری های عفونی(پنومونی و عفونت های دستگاه گوارش) و بیماری های غیر عفونی(شکستگی های لگن و کمبود ویتامین B12) یافته اند. این یافته ها شیوه های درمان تجربی داروهای آنتی اسید در موارد مشکوک GERD در نوزادان و کودکان را به چالش می کشاند. براین اساس مطالعه حاضر به بررسی و پژوهش ارزیابی اثرات جانبی و عوارض جدی وابسته به داروهای آنتی اسید در جمعیت کودکان پرداخته است.
    مطالعه حاضر یک مطالعه مروری و بر اساس جستجو در پایگاه اطلاعاتی Magiran SID، Medlib، Iranmedex، proquest Elsevier، Ovid، Pubmed، Science direct جستجو انجام شد. از مقالات مرتبط فارسی و انگلیسی در بازه سال های 2015-2000 استفاده شد. 52 مقاله استخراج شد و درنهایت 12 مقاله مرتبط با اهداف این مطالعه بررسی شد. مقاله هایی که معیار ورود به مطالعه را داشته اند مقاله هایی که معیارهای ورود به این مطالعه را داشتند اکثرا رابطه مهم و جدی را بین مصرف داروهای مهارکننده ترشح اسید و خطر ابتلا به انتروکولیت نکروان، سپسیس، باکترمی، پنومنی و عفونت های دستگاه گوارش نشان می دهند.
    با توجه به تاثیر مشکوک آنتاگونتیست H2 و مهارکننده های پمپ پروتون و شواهد رو به رشد ابتلا به عفونت های جدی، داروهای آنتی اسید باید در نوزادان و کودکان مشکوک به بیماری گوارشی بستری و سرپایی با احتیاط استفاده شود.
    کلیدواژگان: مهارکننده پمپ پروتون، آنتی اسید، پنومونی، عفونت دستگاه گوارش
  • مریم حسن نژاد رسکتی، سید حمزه حسینی، محمد کاظم فخری صفحات 25-34
    آموزش فراگیر به عنوان روش کارآمد در سال های اخیر بصورت فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است. فراهم کردن امکانات آموزشی و پرورش یکسان برای تمام کودکان جامعه از اصول مسلم نظام آموزشی کشور ما است. نظام آموزشی پس از نهاد خانواده بیشترین اثرگذاری را بر رشد فرد دارد. دو رویکرد کلی بر این اساس وجود دارد که رویکردی که به ارائه خدمات به تمامی افراد جامعه به گونه ای می پردازد که هیچ فردی از بستر عادی جامعه جدا نشود روش مناسب شناخته می شود. با روند رو به کاهش جمعیت کشور و نیاز به نیروی کار در آینده می توان از کودکان با نیاز ویژه و توانایی های آن ها در جامعه استفاده نمود براین اساس باید توجه ویژه به آن ها صورت گیرد. روش انجام مطالعه از نوع تحلیلی می باشد. مروری جامع با کلیدواژه های کودکان استثنایی، مدارس تلفیقی، آموزش فراگیر در پایگاه های Google scholar ،Since direct ،Iran medex ،SID ،Mgiran با تاکید بر پژوهش های داخلی انجام شد. یافته ها نشان از نگرش منفی معلمان در جذب و تحت پوشش قرار دادن کودکان با نیاز ویژه دارد که مانع اجرای طرح فراگیرسازی است.
    کلاس های شلوغ، عدم فضاسازی مناسب، کمبود خدمات توانبخشی و نظارت ناکافی بر روابط منفی هم سالان از موانع دیگر است. البته پژوهش ها محدودیت هایی من جمله توجه به گروه آماری خاص و بررسی مراحل ابتدایی اجرای مطالعه داشته است، در مجموع نیازمند اجرای طرح در همه مراکز و سپس پیگیری چالش های آن، ضروری است به معلمان عادی و رابطین آموزشی و پرورشی آموزش داده و مشکلات آن ها حل شود نگرش آن ها اصلاح شده و از همکاری والدین نیز استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کودکان استثنایی، آموزش فراگیر، مدارس تلفیقی، نگرش، چالش
  • اکرم ولی پور، مهدی ولی پور صفحات 35-54
    کورکومین یک ترکیب پلی فنولی زردرنگ است که از ریشه های زیرین گیاه کروکوما لونگا به دست می آید. در طب سنتی شرقی از این ترکیب به طور گسترده ای در درمان بیماری ها استفاده می شود. توجه طب مدرن به این ترکیب در سالیان اخیر باعث اثبات خواص خارق العاده و جالب توجهی از این ماده شده است. کورکومین طیف گسترده ایی از خواص درمانی مانند اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدعفونی، ضدمیکروبی و ضدویروسی، ضدسرطانی و... دارد. علاوه بر داشتن این اثرات درمانی، بررسی های کارآزمایی بالینی بر روی میزان خوراکی کورکومین اثبات کرده است که مصرف کورکومین تا مقدار 8 گرم در روز، هیچ گونه سمیتی برای بدن ندارد. داشتن این خواص ویژه به همراه عدم سمیت، باعث شده است که این ترکیب منحصربه فرد موردتوجه جدی مراکز تحقیقاتی دارویی نیز قرار بگیرد. در سالیان اخیر، تاثیرات درمانی کورکومین به ویژه بر روی انواع سرطان ها موردتحقیق قرار گرفته است. علی رغم داشتن این خواص عالی، مصرف کورکومین با محدودیت های جدی مواجه است. کورکومین حلالیت اندکی در حلال های آبی دارد(حدود 20 میکروگرم در میلی لیتر). همچنین این ترکیب در PH های فیزیولوژیکی به سرعت تخریب می شود. این موارد باعث شده که کورکومین فراهمی زیستی اندک و فارماکوکینتیک ضعیفی داشته باشد. برای رفع این مشکلات، فرمولاسیون های متعددی براساس انکپسوله کردن کورکومین به صورت نانو ذرات پلیمری و نانو ژل ها، سورفاکتانت ها، پروتئین ها، لیپوزوم ها، فسفولیپیدها، کانجوگه ها و غیره صورت پذیرفته است که در بسیاری از موارد این تلاش ها با نتایج رضایت بخشی همراه اند.
    کلیدواژگان: کورکومین، اثر ضدالتهابی، انکپسوله کردن، فارماکوکینتیک، فراهمی زیستی
  • مرتضی نصیری، سحر ذوالنوری، فاطمه یارمحمدی، مینا ارسنجانی شیرازی، زینب شکفته، امید صادقی صفحات 55-65
    پژوهش های اخیر نشان داده که مصرف میوه ی خرما می تواند بر معیارهای زایمان اثرگذار باشد. در قرآن کریم، احادیث و روایات نیز به مصرف خرما در دوران بارداری، زایمان و پس ازآن سفارش شده است. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف مروری بر تاثیر مصرف میوه خرما بر معیارهای زایمان از دیدگاه اسلام و پزشکی نوین انجام شد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی چون PubMed، Science Direct، Scopus، Web of Science، Ebesco، Embase و ISC که با استفاده از کلیدواژه های: Phoeniceae، Phoenix Dactylifera،Palm، Date Palm، Date Palm Fruit، Date Fruit، Labor Onset، Pregnancies و Gestation صورت گرفت. در این مقاله مطالعات کارآزمایی بالینی انتشار یافته تا می 2017 موردبررسی قرار گرفتند. مطالعاتی که بر روی انسان انجام شده بودند وارد مطالعه شدند. بر اساس مطالعات بررسی شده، مصرف خرما می تواند منجر به افزایش دیلاتاسیون و افاسمان سرویکس و شروع زایمان خود به خودی و کاهش معنادار اینداکشن با اکسی توسین، طول مدت بارداری، مدت زایمان و خونریزی پس از زایمان شود. نتیجه این پژوهش نشان داد که مطابق با آیات شماره 26-23 سوره مریم و همچنین احادیث معصومین(ع) خرما می تواند به عنوان یک ماده غذایی طبیعی و ارزان، در دسترس و بدون عارضه جانبی جهت تسهیل زایمان مصرف شود.
    کلیدواژگان: خرما، زایمان، بارداری، اسلام، تغذیه
  • آویده معبودی، هاجر سیفی، آیدا اقبالیان، آتنا شیوا صفحات 61-70
    پریودنتیت بیماری مزمن عفونی است که دارای شیوع بالایی در میان انسان هاست. دیابت و پریودونتیت بر روی یکدیگر تاثیر متقابلی دارند. همچنین این دو بیماری می توانند تولید سایتوکاین های التهابی خاصی را تحریک کنند. محور IL23/IL17 نقش مهمی در پیشرفت التهابات مزمن و پاسخ میزبان علیه عفونت های باکتریال بازی می کند. به این منظور ما در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی مقالاتی که ارتباط IL23 را با هردو بیماری(پریودنتیت، دیابت) بررسی کردند، بپردازیم. مطالعه حاضر یک مطالعه مروری بوده و براساس جستجو در پایگاهای اطلاعاتی Magiran، Medlib Iranmedex، SID proquest، Elsevier، Ovid، Pubmed، Science direct انجام شد. از مقالات مرتبط فارسی و انگلیسی در بازه زمانی 2017- 2000 که در مورد بیماری پریودنتال، دیابت و IL 23 نوشته شده بود، استفاده شد.
    تنها چهارمقاله یافت شد که ارتباط IL23 را با هردو بیماری(پریودنتیت، دیابت) بررسی کردند. از این میان 2 مطالعه کارآزمایی بالینی و دو مطالعه مورد- شاهدی بودند. دو مطالعه سطحIL23 را در مایع شیار لثه ایGingival Crevicular Fluid، یک مطالعه در سرم و یک مطالعه بروز mRNA IL 23 را در بافت لثه ای بیوپسی شده بیماران بررسی کرده بودند. تنها دریک مطالعه کاهش سطح IL23 در گروهی که تحت جرم گیری قرار گرفتند در مقایسه با گروه فاقد درمان مشاهده شد و در سایر مطالعات سطح IL23 در بین گروه ها تفاوت معنی داری نداشت.
    به منظور به دست آوردن نتایج بالینی دقیق تر در این زمینه، شاید بهتر باشد مطالعه ای انجام گیرد که سطح این سایتوکایین را در سرم، بزاق و مایع شیار لثه ای و بروز این ماده را توسط بیوپسی لثه ای نواحی مبتلا به طور هم زمان بسنجد. علاوه بر این بهتر است مطالعات کارآزمایی بالینی با حجم نمونه و گروه های کنترل بیشتر انجام گیرد.
    کلیدواژگان: IL23، دیابت ملیتوس، پریودنتیت، دیابت، دندان پزشکی
  • نسیم خورشیدیان، مجتبی یوسفی اصلی، امیر محمد مرتضویان، مهدی شادنوش صفحات 71-80
    امروزه همراه با افزایش تقاضا و مصرف محصولات فراسودمند، ترکیبات مختلفی به منظور تولید این فرآورده ها به مواد غذایی افزوده می شود که علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای پایه، موجب ارتقا سلامت و کاهش احتمال بروز بیماری ها می شوند. گلیکوماکروپپتید(GMP) حاصل از آب پنیر یکی از ترکیبات زیست فعال است که می تواند به منظور توسعه غذاهای فراسودمند به کار رود. GMP یک پپتید هتروژن شامل 64 اسیدآمینه است که از هیدرولیز کاپا-کازئین و شکستن پیوند بین اسیدآمینه فنیل آلانین 105 و متیونین 106 طی ساخت پنیر ایجاد می شود و دارای اثرات بیولوژیک مفید متعددی است. به منظور یافتن مستندات مرتبط با اثرات سلامت بخش GMP، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی با کلیدواژه های فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت زمانی صورت گرفت و 70 مقاله به دست آمد. از بین این مقالات، تعداد 48 مقاله بین سال های 2016-1980 که بیشترین ارتباط را با موضوع موردمطالعه داشتند، موردبررسی قرار گرفتند. نتایج مطالعات نشان داد که GMP به دلیل ساختار خود می تواند از اتصال باکتری های عفونت زا به دستگاه گوارش و همچنین باکتری های کاریوژنیک به سطوح دهانی جلوگیری کند. وجود GMP در رژیم غذایی موجب کاهش ترشحات معده و ترشح کوله سیستوکینین و در نتیجه ایجاد حس سیری می شود. یکی دیگر از کاربردهای مهم گلیکوماکروپپتید در رژیم غذایی افراد مبتلا به فنیل کتونوری است که به دلیل نقص ژنتیکی، توانایی متابولیسم اسیدآمینه فنیل آلانین را نداشته و باید از یک رژیم غذایی حاوی مقادیر کنترل شده فنیل آلانین استفاده نمایند و مواد غذایی حاوی GMP به دلیل دارا بودن مقادیر جزئی از این اسید آمینه برای این افراد مناسب هستند. علاوه بر این، داشتن اثر پری بیوتیک، تنظیم پاسخ های ایمنی و افزایش جذب مواد معدنی از جمله اثرات مفید دیگر GMP است. بنابراین طراحی فرمولاسیون های دارویی و غذایی با استفاده از GMP بر اساس هر یک از ویژگی های سلامت بخش ذکر شده می تواند کمک بسزایی به ارتقای سطح سلامت افراد نماید.
    کلیدواژگان: گلیکوماکروپپتید، آب پنیر، اثرات بیولوژیک، فنیل کتونوری
|
  • Shahryar Karami, Nazanin Ghobadi, Hasan Karami Pages 1-11
    Tooth eruption order is regular in most of children but not following the normal growth of the teeth should not always be considered abnormal. Exfoliation of deciduous teeth and eruption of permanent teeth are an important stage for child’s parent and dentist. Exfoliation of teeth is dental evolutionary movement in the axial direction from its formation origin in the bone until initiating its activity in the mouth. Attention to the findings of the physical examination, the presence or absence of developmental disorders, hydrocephalus, rickets, and cleft lip and palate, and anomalies, can indicate the presence of underlying genetic diseases or endocrine disorders. In other words, teething is a component of body growth and development which is influenced by various factors, serum levels of calcium and vitamin D, and underlying diseases. Careful attention of dentists to the various signs of eye, face, skeletal, cardiac and growth disorders in children and counseling, if needed, can help them in early detection of underlying disorders. Knowing the eruption time of permanent teeth helps the dentist to identify accelerated or delayed eruption of the teeth and evaluating its causes.
    Keywords: Eruption of Teeth, Permanent Teeth, Premolars, Molars
  • Hasan Karami, Fatemeh Mohamadi Kharkeshi Pages 12-24
    The last two decades has increased dramatically drugs proton pump inhibitor (PPI: Proton Pump Inhibitors) in children and adults, so that increase 4-fold in the prevalence of PPI between 2003-2000 in infants, with existed an estimated increase of 7.5 years from 2004 to 1999. Several studies have been conducted on adult patients that There are relationship between antiacid and infectious diseases (pneumonia and infections of the gastrointestinal) and non-infectious diseases (pelvic fractures and a deficiency of vitamin B12). This finding challenges the methods of experimental treatment an antiacid drugs in cases of suspected GERD in infants and children. Accordingly, the present study was to evaluate the side effects associated with medications of antiacids in the pediatric population.
    This study was a review and search the database based on Magiran SID, Medlib, Iranmedex, proquest Elsevier, Ovid, PubMed, Science direct. 52 articles were found and finally 12 articles were related to the purposes of this study. Articles were Inclusion criteria that the relationship between drugs inhibit acid secretion show the risk of Necrtizing enteracolitis, sepsis, bacteremia, pneumonia and infections of the gastrointestinal. It can be concluded that PPI and H2bloker should be used in both children and adult with caution.
    Keywords: Proton Pump Inhibitors, Antacids, Pneumonia, Infection of the digestive system
  • Maryam Hasannejad Reskati, Seyed Hamzeh Hosseini, Kazem Fakhry Pages 25-34
    Pervasive Education as an efficient method has been drawing increasing attention in the recent years. To provide equal educational facilities for all children in the society is of the basic principles of the educational system in Iran.After family, educational system exerts the highest influence on an individual's development, based onwhich there are two general approaches where the one dealing with providing service for all individuals in such a manner that no one is isolated from the ordinary background of the society is considered the appropriate one .As the population of the country declines and the required work force in future needs to increases, the children with special needs and capabilities can be benefitted in society. Based on this, they have to be particularly focused.
    The method applied in this study is analytical. A comprehensive review has been done with all the words onexceptional children, coed schools, pervasive education in the databases - Iran medex, Since directGoogle scholar, SID- stressing domestic researches. The findings indicate thatthe negative attitude of the teachers toward attracting and covering the children with special needsimpedes the implementation ofmaking the pervasiveprojectto be realized. Crowded classrooms, lack of suitable space,lack of rehabilitation services andinadequately monitoring the peer's negative relationships is of other barriers. Of course, the studies suffer from some drawbacks like being done on a certain group and that most of them were done in the initial stages of the project. Generally speaking, we need to implement the project in all centers and then to follow up its challenges. It is imperative to train the average teachers and the liaison ones and solve their problems, help them to modify their attitude and invite their parents to cooperate.
    Keywords: Exceptional Children, Pervasive Education, Coed Schools, Attitude, Challenge
  • Akram Valipour, Mehdi Valipour Pages 35-54
    Curcumin is a polyphenolic compound that has yellow color and extracted from the root plant of curcuma longa. In East traditional, this compound is widely used for the treatment of various diseases. In recent years, much attention of modern medicine to this compound, led an extraordinary and remarkable properties of this material is proved. Curcumin has a wide range of health benefits, such as antioxidant, anti-inflammatory, antiseptic, anti-microbial and anti-viral, anti-cancer and etc. In addition to its therapeutic effects, clinical traial studies on the oral dose of curcumin have demonstrated that curcumin intake to 8 gr/day has no toxicity to the body. These properties, with the lack of toxicity, caused this unique compound seriously be attractive for pharmaceutical research centers. In recent years, the therapeutic effects of curcumin in particular on cancer, has been investigated. Despite these excellent properties, curcumin consumption faced with serious limitations. Curcumin has a low solubility in aqueous solvents (about 20 micrograms per milliliter). It also quickly destroyed in the physiological PH. this problems makes that Curcumin has low bioavailability and poor pharmacokinetics. To overcome these problems, great efforts were made to improve the solubility and stability of curcumin. For this purpose, several formulations have been done based on the encapsulation of curcumin, such as polymeric nanoparticles and nano-gels, surfactants, proteins, liposomes, phospholipids, conjugate, and etc. In many cases, these efforts have been associated with satisfactory results.
    Keywords: Curcumin, Anti-inflammatory, Encapsulation, Pharmacokinetic, Bioavailability
  • Morteza Nasiri, Sahar Zonoori, Fatemeh Yarahmadi, Mina Arsanjani Shirazi, Zainab Shekofteh, Omid Sadegh Pages 55-65
    Recent investigations have shown that consumption of palm date could be effective on labor parameters. Also Holy Quran, Islamic Hadiths and narrations has encouraged consumption of palm date during pregnancy, labor and after that. So, this study aimed to review the effects of palm date consumption on labor parameters from the perspective of Islam and modern medicine. This review was done by searching on PubMed, Science Direct, Scopus, Web of Science, Ebesco, Embase, and ISC by entering Phoeniceae, Phoenix dactylifera, Palm, Date Palm, Date Palm Fruit, Date Fruit, Labor Onset, Pregnancies, and Gestation as keywords. In this study, clinical trial studies which were published until May 2017 were reviewed. We included studies that were done on human. Based on findings, date consumption can lead to increase of cervical dilation and effacement, and onset of spontaneous labor, and decrease need to induction with oxytocin, duration of gestation, duration of labor and postpartum hemorrhage. Results indicated that in line to verses of 23-26 Surah Maryam and Islamic hadiths and narrations, date could be consume as a natural and non-expensive, available and without side effects substances to facilitate delivery and labor.
    Keywords: Palmaceae, Labor (Obstetric), Pregnancy, Islam, Nutrition
  • Avide Maboudi, Hajar Seifi, Aida Eghbalian, Atena Shiva Pages 61-70
    Periodontitis is a chronic infectious disease with high prevalence among humans. Diabetes and periodontitis interact on each other. These two diseases can also stimulate the production of specific inflammatory cytokines.
    The IL23 / IL17 axis plays an important role in the progression of chronic inflammation and host responses to bacterial infections. For this purpose, we study aimed to investigate the relationship between IL 23 articles with both disease(periodontitis, diabetes) tested, too.
    The present study was a review study based on Magiran, Medlib, Iranmedex, SID proquest, Elsevier, Ovid, Pubmed, Science Direct databases. The Persian and English related articles were used during the period 2000-2017, which was written about periodontal disease, diabetes and IL 23.
    Only four articles were found that investigated the association of IL-23 with both disease(periodontitis, diabetes). Two clinical trials and two case-control studies were conducted. Two studies of IL-23 levels in Gingival Crevicular Fluid(GCF), a study in serum and a study of the incidence of IL-23 mRNA in patients undergoing biopsy in gingival tissue, were studied. Only in one study, the reduction of IL-23 levels in the treated group was observed in the non-treated group, and in other studies, IL-23 levels were not significantly different among the groups.
    In order to obtain more accurate clinical outcomes in this field, it may be worthwhile studying to measure the level of this cytokine in serum, saliva, and gingival fluid of this substance by simultaneous gingival biopsy of affected areas. In addition, clinical trials with sample size and control groups should be more effective.
    Keywords: IL-23, Diabetes Mellitus, Periodontitis, dentistry
  • Nasim Khorshidian, Mojtaba Yousefi Asil, Amir Mohammad Mortazavian, Mahdi Shadnoush Pages 71-80
    Demand for consumption of functional food is growing and various ingredients are incorporated into these foods that besides supplying basic nutritional needs can enhance health level or decrease the incidence of diseases. Glycomacropeptide (GMP) derived from cheese whey is one of the bioactive compounds that can be utilized in functional food development. GMP is a heterogeneous peptide of 64 amino acids formed by hydrolysis of ƙ-casein between Phe105 and Met106 using rennet during cheese production and exerts various beneficial biological properties. Literature research regarding the beneficial characteristics of GMP was performed with English and Persian keywords in different databases without any limitation in time. 70 articles were obtained and finally 48 articles between 1980-2016 were reviewed. Results revealed that GMP can prevent adhesion of infectious bacteria to intestinal epithelium as well as cariogenic bacteria to oral surfaces. Consumption of GMP in the diet leads to reduction of gastric secretions and Cholecystokinin resulting in satiety. GMP can be used in dietary management of individuals with phenylketonuria (PKU) that lack the enzyme phenylalanine hydroxylase because of its low amount of phenylalanine. Furthermore, prebiotic activity, modulation of immune system and increasing bioavailability of minerals are the other useful effects of GMP. Therefore designing pharmaceutical or food formulation by using GMP based on the mentioned healthful properties can help markedly to improve the health status of individuals.
    Keywords: Glycomacropeptide, Cheese whey, Biological properties, Phenylketonuria