فهرست مطالب

مدیریت بهداشت و درمان - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1395)

مجله مدیریت بهداشت و درمان
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضیه علی خانی*، مهدی مران جوری، نوشین جزء خلیل پور صفحات 7-19
    مقدمه
    وجود سیستم های کنترل های داخلی، باعث افزایش کارایی، کاهش ریسک از دست دادن دارایی ها و دستیابی به اطمینان معقول از اعتمادپذیری صورت های مالی و رعایت قوانین و مقررات خواهد شد. مکانیزم های کنترل داخلی باید به عنوان جزء ضروری هر سیستمی شناسایی شود که مدیریت برای تنظیم و هدایت فعالیت ها به کار می گیرد، نه به عنوان یک مکانیزم جداگانه در درون یک دستگاه اجرایی. هدف اصلی این مطالعه، ارزیابی وضعیت بیمارستان های آموزشی-درمانی شهر تهران، از نظر به کارگیری سیستم کنترل داخلی است.
    روش پژوهش: داده های مورد نیاز این تحقیق پیمایشی از طریق توزیع 107پرسشنامه در بین کارکنان بخش مالی بیمارستان های آموزشی- درمانی شهر تهران جمع آوری شده است. به منظورتحلیل آزمون فرضیه ها از آزمون های تی تک نمونه ای و باینومیال استفاده شده است.
    یافته ها
    بررسی های انجام شده نشان داد پس ازاجرای نظام نوین مالی، سیستم کنترل داخلی بیمارستان های آموزشی-درمانی شهر تهران، از سطح مطلوبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد سطح آشنایی کارکنان بخش مالی بیمارستان های آموزشی-درمانی شهر تهران در مورد نظام نوین مالی بالا است، چرا که پس ازاجرای نظام نوین مالی سیستم کنترل های داخلی دارای وضعیت مطلوبی است.
    کلیدواژگان: سیستم کنترل های داخلی، بیمارستان های آموزشی - درمانی، نظام نوین مالی
  • حسن فراتی *، زهرا مهدیان صفحات 21-28
    مقدمه
    داشتن نیروی انسانی کافی و متخصص در حوزه سلامت، یکی از عوامل مهم و کلیدی در بهبود کیفیت ارائه خدمات به شهروندان محسوب می شود و همچنین کمبود نیروی انسانی در این حوزه، ممکن است هزینه هایی را بر نظام سلامت و جامعه تحمیل نماید. هدف این پژوهش برآورد نیروی انسانی مورد نیاز در پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با استفاده از روشWISN می باشد.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و نوع روش توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری کلیه فرآیندهای آزمایشگاهی است که در پاتولوژی علوم پزشکی سمنان صورت می پذیرد که از 72 فرایند 72 تا بعنوان نمونه انتخاب شده است. سپس وضعیت به دست آمده با وضعیت واقعی در مرکز مذکور مقایسه و اختلاف آن محاسبه و گزارش می شود. داده های مورد نیاز برای بررسی موضوع پژوهش، از طریق برگه های طراحی شده، مشاهده مستقیم فعالیت های بخش پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان گردآوری می شود.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این پژوهش در حال حاضر در پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان 14 نفر کارشناس و یک نفر منشی مشغول انجام وظیفه هستند و در مقایسه نیروی موجود (واقعی) با نیروی انسانی محاسبه شده آزمایشگاه میانگین نیروی انسانی کارشناس آزمایشگاه 18.89نفر می باشد.
    نتیجه گیری
    کارکنان پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان جهت انجام حجم کارهای موجود به دلیل کمبود نیروی انسانی تحت فشار هستند. مدیریت و برنامه ریزی صحیح منابع انسانی می تواند با تضمین بهینه بودن حجم کار، به بهبود کارآیی کارها کمک نماید.
    کلیدواژگان: مطالعه حجم کار، برآورد نیروی انسانی، WISN، بخش پاتولوژی
  • ابوالقاسم گل خندان *، الهام فتح اللهی صفحات 29-40
    مقدمه
    این مطالعه فرض می کند که ابتدا با افزایش تعداد پزشک، به دلیل افزایش عرضه سلامت، مخارج سلامت کاهش می یابد. اما، با رسیدن تعداد پزشک به یک سطح مشخص به نام سطح آستانه، به دلیل برقراری فرضیه تقاضای القایی پزشک، رقابت بین پزشکان، منجر به افزایش مخارج سلامت می شود. لذا، هدف اصلی این مطالعه بررسی فرضیه U شکل بین تعداد پزشک و مخارج سلامت در ایران است.
    روش پژوهش: این مطالعه با استفاده از داده های سری زمانی 1392-1350، به بررسی رابطه ی غیرخطی محتمل بین سرانه ی مخارج سلامت (متغیر وابسته)، سرانه ی پزشک (متغیر مستقل) و نرخ مرگ ومیر (متغیر کنترل) پرداخته است. به این منظور از مدل رگرسیون انتقال ملایم لاجستیک (LSTR) استفاده شده است. هم چنین، تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای، EXCEL، EVIEWS و JMALTI انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از برآورد مدل LSTR، ضمن تایید تاثیر غیرخطی سرانه ی پزشک بر سرانه ی مخارج سلامت، نشان داده که سرانه ی پزشک به ازای هر 10000 نفر جمعیت، در قالب یک ساختار دو رژیمی با مقدار آستانه ای 24/12، بر سرانه ی مخارج سلامت در ایران اثر گذاشته است. به گونه ای که سرانه ی پزشک در رژیم اول، تاثیر منفی بر سرانه ی مخارج سلامت داشته است (عدم تایید فرضیه تقاضای القایی)؛ اما در رژیم دوم این اثرگذاری مثبت می باشد (تایید فرضیه تقاضای القایی).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در حال حاضر در ایران سرانه ی پزشک به ازای هر 10000 نفر جمعیت، بیش تر از مقدار آستانه ای است، کشور در رژیم دوم قرار گرفته است. بر این اساس، اتخاذ سیاست های مناسب به منظور جلوگیری از القای تقاضا توسط پزشکان، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مخارج سلامت، پزشک، تقاضای القایی، مدل رگرسیون انتقال ملایم لاجستیک (LSTR)
  • زهرا هاشمی *، مرضیه فریدی ماسوله صفحات 41-52
    مقدمه
    کیفیت خدمات همواره یکی از مهم ترین دغدغه های مدیران در تامین رضایت مشتریان است. تامین خدمات با کیفیت نیازمند شناخت دقیق نسبت به عوامل کلیدی کیفیت خدمت و نوع اثربخشی آنها در میزان رضایت مشتریان است. لذا بکارگیری روش های مختلف سنجش کیفیت خدمات می تواند جنبه های مجهول اثربخشی این عامل را بر رضایت مشتریان شفاف تر سازد. از اینرو هدف از انجام این تحقیق ارزیابی روش های سنجش کیفیت خدمات درمانی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی بوده است.
    روش پژوهش: این تحقیق به روش توصیفی - همبستگی انجام شده و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق را کلیه مشتریان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تشکیل می دهند که تعداد آنها معین نبوده است. با استناد به رابطه نمونه گیری کوکران تعداد 385 نفر از آنها به شیوه در دسترس انتخاب شده و پرسشنامه های اعتبارسنجی شده تحقیق میان آنان توزیع گردید. به منظور سنجش کیفیت خدمات از 4 روش سروکوآل وزنی و غیر وزنی و سروپرف وزنی و غیروزنی استفاده شد و تاثیر ابعاد کیفیت خدمات در هریک از این 4 روش بر روی رضایت مشتریان مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها ازنرم افزار spss استفاده شده است و نتایج جهار روش سنجش کیفیت خدمات با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از بین روش های سنجش کیفیت خدمات کمترین سطح خطا برای مدل سروکوال وزنی عدد 0.18 بدست آمده که سنجش کیفیت خدمات بر حسب مدل سروکوال وزنی با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی دقت بالاتری در پیش بینی رضایت مشتریان داشته است.
    نتیجه گیری
    روش های سنجش کیفیت خدمات تحت تاثیر مقیاس سنجش کیفیت خدمات، عملکرد متفاوتی در پیش بینی رضایت مشتریان دارند. هم چنین روش های شبکه عصبی مصنوعی نسبت به الگوریتم بکارگرفته شده در پیش بینی، ممکن است پیش بینی هایی ضعیف تر از نتایج روش های آمار کلاسیک ارائه دهند.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، بیمارستان، رضایت مشتریان، شبکه های عصبی مصنوعی
  • هادی رزقی شیرسوار *، عبدالایمان عمویی، میر محمد موسوی صفحات 53-63
    مقدمه
    توسعه اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و سیاسی هر کشوری در گرو رشد و توسعه کمی و کیفی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی آن کشور می باشد، و در این بین توجه به رشد و توسعه منابع انسانی،به عنوان مهمترین سرمایه دانشگاه ها، بیش از پیش حائز اهمیت است. هدف اصلی این پژوهش ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی،هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد.
    روش پژوهش:این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی می باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان هیات علمی و غیر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشند که بر اساس آخرین آمار ارائه شده در سال 1394 برابر با 912 نفر می باشد.نمونه مورد نیاز مطابق تعیین حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 272 نفر می باشد. ابزار مورد پژوهش در این تحقیق شامل چهار پرسشنامه استاندارد استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از اجرای آزمون مدل اندازه گیری نشان می دهد، بالاترین سطح همبستگی در وضعیت موجود بین متغیرهای هوش معنوی و سازگاری شغلی ، در جایگاه دوم بین هوش معنوی و رفتار شهروندی سازمانی می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از اجرای مدل ساختاری نشان می دهد،بین متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی، هوش معنوی، هوش هیجانی و سازگاری شغلی تاثیر مثبت وجود دارد که پیشنهاد شده است در دانشگاه علوم پزشکی بابل نظارت و ارزیابی دوره ای در جهت ارزیابی وضعیت سازگاری شغلی منابع انسانی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، هوش هیجانی، رفتار شهروندی سازمانی، سازگاری شغلی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
  • محمد سعادتی، رامین رضاپور*، ناصر درخشانی، مریم نقشی صفحات 65-73
    مقدمه
    برقراری سیستم بیمه ای یکی از رایج ترین روش ها برای محافظت مالی مردم در برابر هزینه های سلامتی به شمار میرود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تطبیقی نظام های بیمه ای در کشورهای مختلف جهان صورت گرفت .
    روش پژوهش:این پژوهش به صورت تطبیقی در سال 1395 انجام گرفت. ابتدا بررسی متون جامعی برای استخراج شواهد علمی با استفاده از پایگاه های داده و وبسایت های مرتبط و معبر انجام پذیرفت. پس از غریالگری متون یافته شده، داده های مربوط به شاخص های عدالت در تامین مالی استخراج گردید. جهت تطبیق داده های شاخص های عدالت در تامین مالی با مدل های بیمه سلامت از چارچوب تقسیم بندی گاردن استفاده شد.
    یافته ها
    درکشورهای مورد مطالعه از چهار مدل تامین مالی و بیمه ای که شامل بیمه درمان ملی (NHI)، سیستم طب ملی (NHS)، بیمه درمان اجتماعی (SHI) و بیمه خصوصی استفاده می شد.کشورهای انگلیس، دانمارک، کانادا و آلمان به ترتیب دارای بالاترین میزان شاخص مشارکت عادلانه در تامین مالی بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد سیستم های بیمه ای اجتماعی، بیمه های ملی و سیستم ملی بهداشتی می توانند عملکرد مناسبی در محافظت مالی افراد جامعه نشان دهند، بنابراین می توان گفت برقراری سیستم بیمه ای نقش بسزایی در محافظت مالی مردم در برابر هزینه ای سلامت داشته است. البته قابل ذکر است انتخاب مدل بیمه ای در کشورها باید براساس منابع و زیر ساخت های موجود هر کشور صورت پذیرد تا بتواند بخوبی نقش خود را ایفا کند.
    کلیدواژگان: عدالت، بیمه سلامت، تامین مالی، مشارکت عادلانه
  • علی رضازاده، محمد کلامی، صابر خداوردیزاده *، مصطفی شکری صفحات 75-89
    مقدمه
    امروزه رفاه اقتصادی کشورها وابستگی شدیدی به سهم مخارج بهداشتی از تولید کشورها دارد. در این راستا هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین مخارج بهداشتی و رفاه اقتصادی کشورهای گروه دی هشت و از سویی تشخیص نوع گروه کالایی مخارج بهداشتی در کشورهای منتخب است.
    روش پژوهش: در این پژوهش کاربردی به منظور بررسی ارتباط بین مخارج بهداشتی و رفاه اقتصادی کشورهای گروه دی هشت طی سال های 2014-1995 از رگرسیون انتقال ملایم پانلی و به منظور بررسی ارتباط بلندمدت و تشخیص این که مخارج بهداشتی در کشورهای منتخب از چه نوع گروه کالایی می باشد از پانل میان گروهی استفاده می گردد. برای برآورد مدل نیز از نرم افزارهای Matlab،Eviews9 و Stata استفاده شده است.
    یافته ها
    لحاظ نمودن یک تابع انتقال با یک پارامتر آستانه ای که بیانگر یک مدل دو رژیمی است، برای تصریح رابطه غیرخطی میان متغیرهای مورد بررسی کفایت می کند. براساس نتایج به دست آمده حد آستانه ای برای کشورهای گروه دی هشت برابر 21/7 و پارامتر شیب نیز برابر 56/17 برآورد شد.
    نتیجه گیری
    تولید ناخالص داخلی سرانه در رژیم اول و دوم تاثیر مثبت بر مخارج سرانه بهداشتی دارد. هم چنین هزینه های عمومی سلامت جمعیت 0 تا 14 و گروه سنی 65 ساله و بالاتر، در رژیم اول اثر منفی و پس از عبور از حد آستانه ای و وارد شدن به رژیم دوم اثر مثبت بر مخارج سرانه بهداشتی داشته است. نهایتا نتایج حاصل از رویکرد پانل میان گروهی حاکی از آن است که کشش درآمدی کالای سلامت کمتر از واحد بوده و این کالا لوکس تلقی نمی گردد.
    کلیدواژگان: مخارج سرانه بهداشتی، رگرسیون انتقال ملایم پانلی، پانل میان گروهی، کشورهای گروه دی هشت، رفاه اقتصادی
  • سعید خیاط مقدم، اسماعیل زمانی بیدختی، ابوالفضل منصوری کیا، محبوبه اسدی، مریم زارع حسینی * صفحات 91-102
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر، سازمان ها به دلیل افزایش رقابت در محیط کسب و کار، بکارگیری اطلاعات و دانش را در سرلوحه امور خود قرار داده اند تا از این طریق بتوانند به مزیت رقابتی دست یابند و در دنیای تجاری و رقابتی حضور مستمر و پایداری داشته باشند.پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مولفه های مدیریت دانش بر میزان اعتماد به فناوری اطلاعات در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی از دی تا بهمن 1394 انجام شد.نمونه گیری به صورت خوشه ایانجام گرفت و در هر رسته شغلی نمونه ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود. روایی و پایایی پرسشنامه مذکور تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر600 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 46.8 درصد را مردان و 53.2 درصد دیگر را زنان تشکیل می دادند.نمره کلی مدیریت دانش و میزان اعتماد به فناوری اطلاعات در بین کارکنان به ترتیب0.67±3.23و 0.86±3.24بود.همبستگی مستقیم متوسط بین مولفه های مدیریت دانش و میزان اعتماد کارکنان به فناوری اطلاعات وجود دارد(p-value≤0.001،r=0.407).
    نتیجه گیری
    مولفه های مدیریت دانش بر میزان اعتماد کارکنان به فناوری اطلاعات تاثیر مستقیمی دارد.لذا ضروری است تا مدیران سازمان های درمانی جهت موفق بودن در رسالت سازمانی خود، به ارتقاء دانش کارکنان، استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات و ایجاد یک فرهنگ آکنده از اعتماد در میان کارکنان توجه نمایند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اعتماد، فناوری اطلاعات، کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی
|
  • Razeyeh Alikhani *, Mehdi Maranjory, Noshin Joz Khlil Poor Pages 7-19
    Introduction
    The presence of internal control systems leads to an increase of efficiency, reduction of property loss risk levels, achieving the logical assurance in financial statement’ trust factors, and complying with laws and regulations. Internal control mechanisms should be identified as the necessary component of each system which management uses to regulate and guide the activities not as a separate mechanism in an executive body. This paper aims, above all, to evaluate the functioning of Educational- Remedial hospitals in the city of Tehran regarding the use of internal control systems.
    Methods
    The data for this survey research were acquired through distribution of questionnaire among 107 employees of financial sector in the Educational-Remedial Hospitals of Tehran City. Using the statistical methods of Binomial and One-sample Tests, the data were analyzed to test the hypotheses.
    Results
    Due to the significant threshold test is 0/001 and 0/05 is less than the average calculated (3/500), the average abstention (3), more (H1: μ> 3). Therefore, the implementation of new financial systems, internal control system hospitals - of Tehran, the level is satisfactory.
    Conclusion
    Thefindings of the current study, demonstrate that the degree of familiarity of employees of financial sector in the Educational-Remedial Hospitals of Tehran was tap. To that after implementing the modern financial system, internal controls system possess acceptable level.
    Keywords: Internal Controls System, Teaching Hospitals, New Financial System
  • Hossein Forati *, Zahra Mahdiyan Pages 21-28
    Introduction
    Having sufficient and expert Staffing in in health systems, is a key factors in improving the quality of services to citizens. Also, the shortage of human resource in this field may impose costs on the health system and society. Thus, this research aims at determining the Staffing Need in Pathology of Semnan University of Medical Sciences through WISN.
    Methods
    Research method based on purpose was applied and data collection was descriptive- survey and WISN. The population includes all laboratorial processes in Semnan’ Patholog in which from 85 processes, 72 were selected as samples. Using WISN, the amount of work and standard time were selected as variables. Then, the new situation was compared with the real one and the differences were analyzed and reported. The research data were gathered through prepared time study form and direct observation.
    Results
    According to the results, currently 14 experts and one secretary are working in Semnan’ Patholog. Comparing this real amount with the calculated one reveals that the average is 18.89 in the best situation is 18.05, in the worst situation is 19.76.
    Conclusion
    The staff in the Pathology of Semnan University of MedicalSciences where study was conducted are constantly under pressure to match the existing workload due to shortage of manpower. Appropriate human resources management and planning can contribute greatly to the improvement of efficiency of their work by ensuring optimum workload.
    Keywords: study of workload, estimating the Staffing Need, workload indicator of staffing need, Pathology
  • Abvalqasem Golkhandan *, Elaham Fatholahi Pages 29-40
    Introduction
    According to the physician induced demand hypothesis, health care demand may be due to asymmetric information in health market, is influenced by the behavior of health suppliers. This study first assumes that the number of physician reduced health expenditures, because of the increase the supply of health. But to achieve a specified level of physician, called threshold level, because of the physician induced demand hypothesis, competition between physicians, is leading to an increase in health spending. So, the major aim of this study is to evaluate the U shape hypothesis between the number of physicians and health expenditures in Iran.
    Methods
    This study using time series data for 1971-2013, is investigated the possible non-linear relationship between per capita health expenditure (dependent variable), per capita physician (independent variable) and mortality rate (controlled variable). For this purpose, is used the Logistic Smooth Transition Regression (LSTR) model. Also, the statistical analyzes were performed using the EXCEL, EVIEWS and JMALTI soft wares.
    Results
    The results of the model LSTR, in addition to confirm the nonlinear effects of per capita physician on per capita health expenditure, show that the per capita physician per 10,000 population, influence on the per capita health expenditure in the form of two regime structure with threshold level about of 12.24. So that, in the first regime, per capita physician had a negative impact on per capita health expenditure (disapproval the induced demand hypothesis), but this impact is positive in the second regime (confirm the induced demand hypothesis). So, U-shaped impact hypothesis of per capita physician on per capita health expenditure in Iran, is not rejected.
    Conclusion
    Since at the moment the physician per capita per 10,000 population, is most of the threshold level, the country is located in the second regime. Accordingly, adopt more suitable policies to prevent from the induction of demand by physicians, is necessary.
    Keywords: Health Expenditures, Physician, Induced Demand, Logistic Smooth Transition Regression (LSTR) model
  • Zahra Hashemi *, Marzieh Faridi Masuleh Pages 41-52
    Introduction
    The service quality is always one of the managerial concerns to supply customer’s satisfaction. Preparing qualified service needs to exact knowledge about the key factors of service quality and their effectiveness in the level of customer’s satisfaction. So implementing the different methods of measuring service quality could make it more explicit the unknown aspects of this factor effectiveness on the satisfaction. So the aim of this study was to evaluating the health care quality methods with artificial neural network approach.
    Methods
    This study was a descriptive-correlation and an applied research. The statistical population of research consists of customers in hospitals of medical sciences Birjand University with an indefinite number. Referring to Cochran sampling formula a number of 385 individuals were selected using in access approach and validated questionnaires of study distributed among them. To measure the service quality it used the 4 approaches of weighted and un-weighted SERVQL and SERVPRF and the effect of service quality dimensions in each 4 approach were evaluated on the satisfaction. In this study to analyze the data is used of Spss software and the results of four methods to measure service quality using artificial neural networks have been studied.
    Results
    The results showed that the method of measuring the quality of services achieved the lowest level of error for SERVQUAL 0.18 Weighted number That measure the quality of service in terms of weight SERVQUAL model using artificial neural networks have been more accurate in predicting customer satisfaction.
    Conclusions
    methods of measuring service quality have different performance in predicting customer’s satisfaction under the scale of measuring service quality. Also the artificial neural networks regarding to implement predicting algorithm, may contain weaker forecast rather than classic statistical methods.
    Keywords: Service quality, hospital, customer satisfaction, Artificial Neural Network
  • Hadi Rezghi Shirsavar *, Abdoliman Amooei, Mir Mohammad Moosavi Pages 53-63
    Introduction
    Economic, social, cultural and political development of any country depends on the quality and quantity of educational and research institutions of the country, and in the meantime due to the growth and development of human resources, as the capital of the universities, more than ever it is important. The main objective of this study is to provide a structural model of spiritual intelligence; emotional intelligence and organizational citizenship behavior and job adjustment of employees (faculty and non-faculty) are University of Medical Sciences.
    Methods
    This study is applied and the method of data collection, cross-correlation statistical population consists of all faculties and non-faculty staff of BABOL Medical Sciences, which according to the latest statistics in 1394 against a 912 people, required pursuant sample size of 272 is based on Morgan. The instrument used in this study consists of four standard questionnaires.
    Findings: The results of the measurement model tests showed high correlation between variables in a state of spiritual intelligence and job compatibility (with a correlation coefficient 64/0) and second place between spiritual intelligence and organizational citizenship behavior (with a correlation coefficient 63/0) and Is.
    Conclusion
    The results of the structural model shows positive influence that, between organizational citizenship behaviors, spiritual intelligence, emotional intelligence and job adjustment , that the suggested period of monitoring and evaluation at the University of BABOL Medical Sciences in order to assess the compatibility of job Human Resources done.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Emotional Intelligence, Organizational Citizenship Behavior, Job Adjustment, BABOL University of Medical Sciences
  • Mohammad Saadati, Ramin Rezapour *, Naser Derakhshani, Maryam Naghshi Pages 65-73
    Introduction
    Fair financing contribution is one of the main objectives the healthcare systems in the world. Insurance system is one of the most common methods of financial protection against the cost of healthy people is considered. This study aimed to evaluate the comparative insurance system in different countries were performed.
    Methods
    This comparative study was conducted in 2017. First, a comprehensive literature search was conducted through relevant and valid databases and websites to extract scientific evidence. After the screening of findings, Data related to the fairness financing, including the out of pocket, catastrophic payment and fair financing contribution was extracted. Garden classification framework used to match the indicators with models of health insurance.
    Results
    In countries studied, four model finance and insurance including: national health insurance (NHI), national medical system (NHS), social health insurance (SHI) and private insurance was used. France and Australia are the countries where the two models are used simultaneously. The lowest rate of pay out of pocket and catastrophic health expenditure for households in France (6 and 0.01 percent), which uses public and private health insurance model. Britain, Denmark, Canada and Germany, respectively, have the highest indices were fair participation in financing.
    Conclusion
    According to the study it can be concluded that social insurance, national insurance and national health systems can have a good performance in financial protection of the population, So can say insurance system establishing a significant role in financial protection against the cost of people's health. Of course is to be mentioned for choose the model insurance countries should be based on infrastructure and resources available in every country so well able to play its role.
    Keywords: Equity, Health Insurance, Financing, Fair Contribution
  • Ali Rezazadeh, Moohamad Kalamie, Saber Khodaverdizadeh *, Mostafa Shokri Pages 75-89
    Introduction
    Economic welfare is highly dependent on the health expenditure share of national output. In this regard, the purpose of this paper was to investigate the relationship between health expenditure and economic welfare in D8 countries and assessment of commodity group of health expenditure in this countries.
    Methods
    In order to investigate the relationship between health expenditure and economic welfare in D8 countries during 1995-2014, Panel smooth transition regression method was used. Also to verify the long- run relationship between variables and for selection kind of commodity group Panel mean of group method was used.
    Results
    Moreover, considering one transition function and one threshold parameter, as a two regime model, is sufficient to specification of nonlinear relationship between variables. The results indicate that threshold value is 7.21 and the estimated slope parameter is 17.56.
    Conclusion
    GDP per capita in the first (The linear part) and second regimes (The sum of the linear and nonlinear parts) has positive impact on health expenditure per capita in D8 countries. The public health costs of population 0-14 and 65-years and older group has negative effects in first regime, and after crossing a threshold and enter the second regime, has positive effects on health expenditure per capita in D8 countries. Finally the results of the PMG approach suggests that the income elasticity of health goods in D8 countries is less than the unit and it is not considered a luxury commodity.
    Keywords: Health expenditure per capita, PSTR, MG, D8 Group Countries, Economic Welfare
  • Saeed Khayatmoghadam, Ismail Zamani Beydokhti, Abolfazl Mansourikia, Mahbuobe Asadi, Maryam Zarehhosseini * Pages 91-102
    Introduction
    In recent years, increasing competition in the business environment, the use of information and knowledge are put on top of organizations affairs so that they can gain a Competitive Advantage and persistent presence in business world. This study examined the impact of knowledge management Components on the level of confidence in the information technology in staff of Mashhad University of Medical Sciences.
    Methods
    This study was conducted as a descriptive-analytical, cross-sectional one, from October to November 2015. Cluster sampling was conducted and in every field of work were selected by simple random sampling. Data were collected by questionnaire. The reliability and validity of the questionnaire was confirmed. Data analysis was performed with software spss version 16.
    Results
    In this study, 600 people were evaluated that 46.8 % were men and 53.2 % were women. Total score of trust in IT and knowledge management among employees was 3.24 ± 0.86 and 3.23 ± 0.67 respectively. There was a direct correlation between knowledge management Initiatives and staff confidence in information technology (p-value ≤ 0.001, r = 0.407).
    Conclusion
    Knowledge management Components had a great impact on the confidence of the staff to information technology. Therefore, it is essential for health managers to focus on promotion of staff’s knowledge, using of information technology and create a climate of confidence culture among employees to be successful in their organizational mission.
    Keywords: Knowledge Management, Trust, Information Technology, Employee, University of medical sciences