فهرست مطالب

مهندسی بهداشت محیط - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1395)

نشریه مهندسی بهداشت محیط
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1395)

  • 84 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/12/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالله درگاهی، فرهاد امیریان، مرضیه نادری، روح الله شکری، علی جمشیدی صفحه 93
    زمینه و هدف
    خوردگی واکنش فیزیکی- شیمیایی است که در اثر تماس مواد با محیط اطراف ایجاد و باعث تغییر خواص ماده می شود. خوردگی می تواند باعث آسیب های اقتصادی، کاهش عمر مفید تاسیسات آب رسانی و بیماری در مصرف کنندگان گردد. لذا هدف از این تحقیق، بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری منابع آب شرب شهر دهلران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع توصیفی مقطعی می باشد طی یک سال از 8 حلقه چاه منابع تامین آب شرب شهر دهلران نمونه برداری انجام گردید. به این منظور اندازه گیری پارامترهای کل جامدات محلول(TDS)، سختی کلسیم، قلیائی ات کل، درجه حرارت آب،pH ،pHs ، شاخص های پایداری لانژلیه، رایزنر، تهاجمی و پوکوریوس بر روی تمامی منابع تامین کننده آب شرب شهر دهلران صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که میزان TDS، کدورت و سختی کل چاه های موردبررسی کمتر از حد استاندارد ملی می باشد. به طوری که بیشترین و کمترین میزان TDS به ترتیب مربوط به چاه شماره 1دشت اکبر(mg/l 1084) و چاه شماره 5 بره بیجه (mg/l 132) به دست آمد. همچنین بیشترین و کمترین میزان کدورت به ترتیب مربوط به چاه شماره 2 بره بیجه (NTU 0.99) و چاه شماره 1 دشت اکبر(NTU 0.25) می باشد. برای تمامی چاه های موردبررسی، میزان شاخص لانژیله بین 0.43 – تا 0.19+ ، شاخص رایزنر بین 9.07- 7.52، شاخص پوکوریوس بین 11.21-8.69 و شاخص خورندگی بین 8.68 – 8.01 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بررسی شاخص های مربوطه نشان می دهد که آب آشامیدنی شهر دهلران خورنده بوده و لذا بایستی کیفیت آب موجود در شبکه توزیع به طور مستمر مورد پایش قرارگرفته و اقدامات لازم درزمینهٔ کنترل خوردگی اعمال نمود.
    کلیدواژگان: خورندگی، رسوب گذاری، منابع آب، دهلران
  • محمد گلشاهی، مهرداد فرخی، شاهین محمد نژاد صفحه 104
    زمینه وهدف
    مزیتهای سیستم رشد چسبیده نسبت به رشد معلق شامل راهبری راحتتر، راندمان بالا در مقابل شوک بار، افزایش غلظت آلاینده ها و تولید لجن کمتر میباشد. به دلایل فوق سیستمی که مزایای هر دو سیستم رشد معلق و چسبیده را داشته باشد تحت عنوان راکتور بیوفیلمی با بستر متحرک (Moving Bed Biofilm Reactor)MBBR طراحی گردید که حاوی آکنه هایی متحرک درون راکتور هستند و بکارگیری آن روز بروز در جهان در حال گسترش است. هدف این تحقیق مقایسه بین سیستم لجنفعال متعارف وMBBR در کاهش(chemical oxygen demand) COD فاضلاب شهری است.
    مواد و روش ها
    پایلوت موردمطالعه در قسمت آشغالگیر تصفیه خانه فاضلاب شهر رشت نصب گردید. دراین پروژه ابتدا پایلوت با استفاده ازدو راکتورفلزی موازی MBBRپرشده ازآکنه های لوله خرطومی محافظ سیم برق ( (HDPEبا درصد پر شدگی 45%به صورت غوطه ور و راکتور لجن فعال متعارف بعنوان شاهد، شروع بکار نمود. نمونه برداری جهت بررسی راندمان حذفCODاز انتهای هر راکتور در زمانهای ماند 5 ، 8 و 12 ساعت آغاز شد ودر هر مرحله میزانTSS ،DOو MLSS نیزتعیین میگردید.مطالعه کاملا« در شرایط محیطی ودر درجه حرارت بین 13 تا 27 درجه ساتنی گراد انجام شد.
    یافته ها
    راندمان حذف CODدرزمان ماند 5، 8، 12 ساعت به ترتیب %8.77/، %88 و %90 بدست آمد، توده بیولوژیکی در این زمان ماندها به ترتیب 6153، 9833 و 10533 میلی گرم در لیتر شد. SRT( sludge retentiontime)به ترتیب 21 ،46 و 69روز بود.از آنجایی که راندمان سیستم در حذف COD در دو زمان ماند 8 و 12 ساعت نزدیک به هم میباشند، می توان با انتخاب کمترین زمان ماند، بیشترین ظرفیت هیدرولیکی سیستم را بکار گرفته و موجب صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی هواده ها و یا میکسر شد. لذا زمان ماند 8 ساعت به عنوان زمان ماند بهینه انتخاب گردید. در حالت بهینه سیستمMBBR دارای راندمان20 %بیشتر از لجن فعال متعارف شد.
    نتیجه گیری
    در سیستمMBBR چون توده سلولی روی سطح مدیا باقی میماند احتیاجی به برگشت لجن نمیباشد که این امر موجب کاهش حجم حوض ته نشینی و نیز صرفه جویی در مصرف انرژی میگردد. بنابراین استفاده از سیستم MBBR دارای راندمان حذف COD بیشتری نسبت به لجن فعال متعارف در تصفیه خانه فاضلاب شهرستان رشت میباشد.
    کلیدواژگان: فاضلاب شهری، راکتوربیو فیلمی بابسترمتحرک (MBBR)، حذف COD، بیوفیلم
  • علیرضا رحمانی، جمال مهر علی پور، صبا مجیدی صفحه 115
    مقدمه
    فورفورال یک ترکیب آلی آروماتیک حلقوی بوده که از طریق صنایعی هم چون پتروشیمی، خمیر سازی، داروسازی، غذایی و غیره تولید و به محیط زیست واردشده است. ازجمله روش های موثر در حذف این آلاینده روش های اکسیداسیون پیشرفته مانند ازن زنی همراه با کاتالیزور می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی کار آیی فرایند ازن زنی توام با کاربرد پر سولفات در حذف فورفورال از محیط های آبی بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی، در رآکتور نیمه پیوسته به حجم یک لیتر انجام پذیرفت و تاثیر متغیرهای غلظت فورفورال (30- 5 میلی گرم در لیتر)، دوز پر سولفات (15-4میلی مولار)، pH (11-3)، زمان واکنش (35-0 دقیقه) در دوز ازن 1گرم در دقیقه موردبررسی قرار گرفت. همچنین به منظور اطمینان از کارایی فرآیند از شرایط بهینه غلظت COD مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که در 3pH= ، دوز پر سولفات برابر 12 میلی مولار، دوز ازن برابر 1 گرم در دقیقه و غلظت اولیه فورفورال برابر 5 میلی گرم در لیتر، کار آیی حذف فورفورال و COD به ترتیب 34/93درصد و 70درصد بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، فرآیند ازن/ پر سولفات، می تواند یک فرآیند مناسب در راستای حذف ترکیبات آلی آروماتیک و حلقوی ازجمله آلاینده موردنظر می باشد.
    کلیدواژگان: فورفورال، ازن زنی، پر سولفات، محیط آبی
  • سید علیرضا موسوی، نرجس عذیری صفحه 139
    زمینه و هدف
    اجرای برنامه های فرهنگی با اهداف زیست محیطی نیاز مند بررسی وضعیت سطح آگاهی، نگرش وعملکرد افراد جامعه نسبت به موضوع مورد نظر می باشد. ازجمله این برنامه ها، می توان به مدیریت پسماند جامد در مناطق کوهستانی به عنوان یک وظیفه ی همگانی اشاره نمود. در این میان کوه طاق بستان به عنوان نماد استواری و سر زندگی در شهر کرمانشاه از جایگاه ویژه ای نزد مردم شهر برخوردار می باشد. سینه ی ستبر این کوه روزانه پذیرای هزاران مهمان عاشق طبیعت و ورزش می باشد که متاسفانه در بعضی موارد به علت کم لطفی مراجعین در زیبایی های آشکارش نقشی نازیبا از باقی مانده پسماند های دفعی را به ناچار پذیرا می باشد، که ضرورت جلوگیری و رفع آن ها از اعم واجبات برای هرکرمانشاهی طبیعت دوست می باشد. لذا در مطالعه حاضر بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مراجعین به منظور تعیین وضعیت موجود برای برنامه های آینده مد نظر بوده است.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی- مقطعی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد کوهنوردان نسبت به وضعیت مدیریت پسماند جامد در کوه طاق بستان شهرکرمانشاه را در سال1393 مورد بررسی قرار داده است. در این مطالعه 385 پرسشنامه محقق ساخت بین کوهنوردان کوه طاق بستان توزیع گردید. و نتایج به دست آمده از طریق نرم افزارSPSS. 16آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد رابطه معنی داری بین جنسیت با سطح آگاهی و عملکرد افراد پرسش شونده وجود ندارد، که این نوع رابطه بین شغل افراد با سطح آگاهی و نگرش نیز مصداق دارد. این در حالی است که سن افراد به عنوان یک متغیر اصلی رابطه معنا داری را با میزان آگاهی نشان می دهد در حالی که در خصوص سطح نگرش و عملکرد رابطه معکوس می باشد. نتایج بررسی رابطه تحصیلات افراد با سطح آگاهی و عملکرد با 045/0 P-value= از نظر آماری معنی دار می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج سه متغیر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد افراد نشان داد که، کوهنوردان شرکت کننده در این مطالعه دارای سطح آگاهی متوسط و خوبی نسبت به مدیریت پسماند مواد زائد در کوه طاق بستان می باشند، همچنین میزان سطح نگرش افراد پرسش شونده نسبت به موضوع دارای نگرش متوسط و خوب بوده اند، اما کوهنوردان شرکت کننده در این مطالعه دارای عملکرد ضعیفی می باشند.
    کلیدواژگان: مدیریت پسماند جامد، کوه طاق بستان، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • سجاد طالبی، ناز چایی بخش لنگرودی، زینب مرادی شوییلی صفحه 149
    زمینه و هدف
    در دهه های گذشته، با توسعه روش های تصفیه مناسب برای از بین بردن آلاینده های مختلف، تلاش های بسیاری به منظور بهبود تصفیه پساب ها صورت گرفته است . بیشترین مطالعات در این زمینه بر روی فوتوکاتالیزورهای ناهمگن متمرکزشده است که اغلب از اکسیدهای نیمه هادی، مانند دی اکسید تیتانیوم (TiO2) استفاده می کنند. این روش مفید بر اساس تجزیه آلاینده طی یک واکنش شیمیایی بر روی سطح یک فوتوکاتالیزور است که با نوری با طول موج معین فعال شده است. کارآمدی در از بین بردن آلاینده های آلی پایدار مانند رنگ های آزو، پایداری نوری و بی اثری نسبت به محیط شیمیایی، از TiO2 یک ماده مهم فوتوکاتالیزور ساخته است. در این مطالعه، تخریب نوری رنگ نساجی صنعتی اسید بلو 113 (AB113)، با استفاده از نانو ذرات آنا تاز TiO2 و تابش اشعه ماوراءبنفش (UV-A)، در یک محیط ناهمگن آبی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    فرایند فوتوکاتالیزوری به وسیله طیف سنجی UV–visible و مقادیر مختلف کاتالیزور (mg 0/60- 0/10)، شرایط pH (8-3) و زمان تماس (30-2 دقیقه) برای غلظت mg/L 25 از رنگ موردنظر دنبال شد. روش سطح پاسخ بر اساس طراحی سه متغیر سه سطح Box-Behnken برای مطالعه و بهینه سازی فرایند فوتوکاتالیزوری استفاده شد. اثرات متقابل سه پارامتر عملیاتی ازجمله زمان تابش، pH و مقدار کاتالیزور در تخریب رنگ موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بهره وری حذف رنگ به دقت به وسیله یک معادله درجه دوم با R2 برابر 9649/0 مدل سازی شد. شرایط بهینه برای حذف رنگ در زمان 78/29 دقیقه، pH برابر 56/6 و مقدار کاتالیزگر 00/42 میلی گرم در 100 میلی لیتر از محلول به دست آمد. در این شرایط، 3/95٪ از رنگ حذف شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که نانو ذرات آنا تاز TiO2 فعالیت کاتالیزوری خوبی را در تخریب رنگ AB113 تحت تابش UV نشان می دهند. بنابراین، تخریب نوری رنگ با استفاده از نانو ذرات آنا تاز TiO2 در شرایط بهینه، می تواند به طور موثری برای تصفیه پساب های صنعتی رنگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: فوتوکاتالیزور، تخریب رنگ، نانو ذرات آنا تاز TiO2، اسید بلو 113، طراحی Box، Behnken
  • سکینه ملایی توانی، عماد دهقانی فرد، صهبا حاجی باقر تهرانی، ام کلثوم ابراهیمی صفحه 161
    زمینه و هدف
    فاضلاب بیمارستانی به دلیل دارا بودن آلاینده هایی چون مواد دارویی و آنتی بیوتیک ها، ترکیبات شیمیایی و فلزات سنگین و... در صورت عدم تصفیه مناسب و ورود آن به آب های پذیرنده موجب مخاطرات بهداشتی می گردند. این مطالعه به بررسی وضعیت تصفیه و کیفیت پساب خروجی از فاضلاب بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان شهدای بهشهر و مقایسه پساب خروجی آن با استانداردهای محیط زیست پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه درسال 94-1393 برروی تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان شهدای بهشهر به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. به منظور تعیین کیفیت فاضلاب و کارایی تصفیه خانه عمل نمونه برداری از پساب خروجی تصفیه خانه صورت گرفت. نمونه ها از نظر مقادیر BOD،COD، TDS ،TSS، DO ،کدورت، کلرآزاد، کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل به روش استاندارد آنالیز شدند.
    یافته ها
    متوسط مصرف روزانه آب بیمارستان 33 مترمکعب و متوسط فاضلاب تولیدی به ازای هر تخت فعال 4/26 مترمکعب در روز می باشد. میانگین پارامترهای BOD،COD، TDS ،TSS، DO ،کدورت، کلرآزاد، کلیفرم مدفوعی و کلیفرم کل در پساب خروجی تصفیه خانه به ترتیب mg/L25/112، mg/L 157، mg/L 25/1122، mg/L 75/138، mg/L 5/59 ، NTU 13، mg/L 1، MPN/100mL 75/4، MPN/100mL 46 می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که همه پارامترها بالاتر از سطح استاندارد مناسب دفع پساب به آب های پذیرنده قرار داشته، بنابراین راندمان فرایند نامناسب می باشد و نیازمند مدیریت و راهبری دقیق تری می باشد. همچنین پساب این تصفیه خانه قابلیت استفاده برای مصارف کشاورزی، تخلیه به آب های سطحی و چاه جاذب را نداشته و تنها مقادیر سنجش شده کل کلی فرم و کلی فرم های مدفوعی با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران مطابقت داشت.
    کلیدواژگان: فاضلاب بیمارستانی، استاندارد دفع، تصفیه خانه فاضلاب بهشهر
  • مهدی کماسی، سروش شرقی صفحه 174
    زمینه و هدف
    امروزه با رشد صنعت و افزایش جمعیت، منابع آبی با مشکل کمبود جدی مواجه شده است. این کمبود منابع آبی ایجاب می کند در مورد مدیریت در بخش صنعت و کشاورزی تمهیدات ویژه ای در نظر گرفته شود. از میان منابع مختلف آبی، آب های سطحی بیشتر در معرض آلودگی قرار می گیرند. مهم ترین آلوده کننده های این منابع، آلاینده های صنعتی، دترجنت ها (گندزداها)، آفت کش ها، مواد رادیواکتیو، گرما و غلظت نمک های محلول هستند.
    مواد و روش ها
    در این مقاله، ابتدا میزان اهمیت هر آلاینده با توجه به اثرات و نتایج آن موردبررسی قرار می گیرد و سپس ارزیابی کیفی آب های سطحی ازنقطه نظر آلاینده های ذکرشده موردمطالعه قرار می گیرد. به منظور ارزیابی میزان اهمیت نسبی این آلاینده ها، ابتدا با استفاده از نرم افزار Topsis، اولویت بندی این عوامل به عنوان یکی از روش های تحلیل سلسله مراتبی انجام گرفته و سپس با استفاده از مدل سازی روش درخت تصمیم، با استفاده از نرم افزار WEKA، اهمیت هر عامل بررسی و در صورت عدم برآورده شدن میزان حداقل اهمیت، از درخت تصمیم حذف می شوند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از تحلیلی فازی Topsis گویای این مهم است که از میان شش آلاینده های موردبررسی در این پژوهش، آب های سطحی و آب های زیرزمینی به ترتیب به میزان 74% و 26% در معرض ریسک آلودگی هستند. از سویی نتایج بدست آمده از درخت سلسله مراتبی در نرم افزار Weka نشان داده است که عامل گرما، نمک های محلول و آلاینده های صنعتی به ترتیب دارای ضریب تاثیر یا خلوص 1338/0، 0523/0 و 2694/1 می باشند.
    نتیجه گیری
    آب های سطحی به طور نسبی در مقایسه با آب های زیرزمینی بیشتر در معرض آلودگی قرار می گیرند. همچنین عامل گرما و غلظت نمک های محلول از کم ادراری عوامل و آلاینده های صنعتی از تاثیرگذارترین آلاینده ها در آلودگی آب های سطحی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: ارزیابی کیفی آب های سطحی، Topsis، نرم افزار Weka، روش تحلیل سلسله مراتبی فازی، آلاینده های آب
|
  • Abdollah Dargahi, Farhad Amirian, Marzieh Naderi, Rohollah Shokri, Ali Jamshidi Page 93
    Background
    corrosion is a physic and chemical reaction occurring between a substance and its surrounding environment leading to the change in the substance properties. Corrosion can cause economic damage, loss of life and illness in consumers is watering plants. The aim of this study was to Assessment of scale formation and corrosion of drinking water supplies in Dehloran.
    Methods
    This research was a descriptive and cross-sectional study. the sampling was carried out during one year from 8 wells. Values of Langelier, Ryznar, corrosivity and Puckorius indexes were calculated by using such parameters as total dissolved solids (TDS), calcium hardness, total alkalinity, temperature, pH, pHs on all Sources of drinking water in dehloran.
    Results
    The results of this study showed that the amount of TDS, turbidity and total hardness wells is lower than the national standard. So that the highest and lowest TDS was obtained for Dashte Akbar 1wells (1084 mg/l) and Bare Bijeh 1(132 mg/l), respectively. As well as The highest and lowest turbidity was obtained for Bare Bijeh 2 wells (0.99 NTU) and Dashte Akbar 1(0.25 NTU), respectively. For all the wells studied was obtained Lanzhylh index between -0.43 to .19, Ryzner of the 7.52 to 9.07, Puckorius index between 8.69 to 11.21 and corrosion of between 8.01 to 8.68, respectively.
    Conclusion
    The relevant indicators show that drinking water in dehloran corrosive and therefore must be continuously monitored water quality in the distribution network and measures to be applied in the field of corrosion control.
    Keywords: Corrosion, Scale formation, Water resources, Dehloran
  • Mohammad Golshahi, Mehrdad Farrokhi, Shahin Mohammadnejad Page 104
    Background and Objective
    The advantage of Attached growth to the suspended growth systems Includes easier administering, high efficiency against shock loads, increasing concentration so contamination stand produce less sludge. For the above reasons the design of a system that benefits both suspended and attached growth system moving bed biofilm reactor may benefit (MBBR( was designed including acne that removing into the reactor and it sue is expanding day by day in the world. Objective in study Comparison between conventional activated sludge and MBBR system is the reduction of COD in sewage.
    Materials And Methods
    Studied at the Screener pilot wastewater treatment plant was installed in Rasht. In this project at first pilot on use of two reactor metal parallel (MBBR)chock- full of Acne duct shielded wire the percentage filling %45 to immerse and activated sludge reactor as a witness to beginning started. Sampling was conducted to checking efficiency removal COD of end each reactors in retention times 5,8,12 hours began and in every stage amount TSS, DO, MLSS, were determined. This Study purely was in environmental conditions and temperatures between 13 and 27ċ.
    Results
    Removal efficiency of COD in retention times of 5,8,12 hours, were %77.8, %88, %90 respectively. Biological mass and SRT in these retention times were 6153,9833,10533 mg/L 21, 46 and 69 days respectively. In state of optimum (MBBR) system, the efficiency was 20% more than conventional activated sludge.
    Conclusion
    It is concluded that COD removal efficiency of (MBBR) system is greater than conventional activated sludge in waste water treatment plant of city of Rasht.
    Keywords: Sewage, MBBR, COD Removal, Biofilm
  • Alireza Rahmani, Jamal Mehralipour, Saba Majidi Page 115
    Background
    Furfural is an organic compound which derived from a variety industrial, including petrochemicals, pulping, pharmaceutical, food. Also is a main agent in many industries and aromatic organic compounds entrance in the environment. There are several methods of treating including physical, chemical, biological and physicochemical for remove this matter. Among advanced oxidation methods can be combined ozonation process with persulfate catalytic are noted. The purpose of this study was to evaluate the efficiency of ozonation process with the use of persulfate in removal furfural from aqueous solution.
    Materials And Methods
    In this study, the efficiency of the process with a concentration furfural 5 to 30 mg/L, concentration persulfate 4 to 15 mM, pH = 3-11 and reaction time of 35 minutes in the semi-continuous reactor with a capacity of one liter was obtained.
    Results
    The results of this study have been shown in conditions of operation optimal , pH =,3 persulfate dosage 12 mM, ozone dosage of 1 g/min and the initial concentration of furfural 5 mg/L, this process is capable remove of %93/34 percent Furfural and %70 of the initial COD.
    Conclusion
    The results of this study showed that the ozone/persulfate process can be a suitable process for the removal of organic aromatic compounds including pollutants of interest.
    Keywords: Furfural, O3, Persulfate, Aqueous solutions
  • Seyyed Alireza Mosavi, Narjes Ozeiri Page 139
    Background
    The performance of Cultural programs with environmental aims needs to check the status of knowledge, attitude and practice of community towards the subject as is desired, which one of those programs is solid waste management programs in the mountainous areas as a general duty. In the meantime, Mountaineers play role in the environmental cultural activities This study aimed to determine the level of knowledge, attitude and practice of people
    Methods
    This study was a cross-sectional study of knowledge, attitude and behavior towards the management of solid waste in the mountain climbers of Kermanshah Taqbstan in 2014. Based on random sampling of 385 questionnaires were distributed among mountain climbers Taqbstan. The results of this study have been analyzed based on a statistical approach; ANOVA, by using SPPS version 16
    Results
    The results show an insignificant relationship between job and gender with awareness and performance. However, the age as a main variable has a significant relation with the knowledge but has an insignificant relation with attitude and performance. The results of correlation studies of education level with the knowledge and practice with p equal to 0.045 is statistically significant
    Conclusions
    Solid Waste Management mountain climber's education level is the most influential parameter. So that people with higher education have better performance. On the other hand, suffer climbers aged 20 to 40 and higher had better awareness about the Solid Waste Management. The results of this study should be noted that in any job can be diligent in protecting the mountain environment and includes a certain occupational group not be affected
    Keywords: Solid Waste Management, Mount Taqbostan, Knowledge, Attitude, Practice
  • Sajad Talebi, Naz Chaibakhsh Langroudi, Zeinab Moradi-Shoeili Page 149
    Background
    Over the last decades, many efforts have been made to improve the wastewater purification by developing suitable treatment methods for various pollutants removal. Most studies in this field have focused on heterogeneous photocatalysis which use semiconductor oxides, such as titanium dioxide (TiO2). This useful technique is based on the pollutant decomposition by means of a chemical reaction occurring on a photocatalytic surface activated by light with a specific wavelength. The efficiency for removing of persistent organic pollutants such as azo dyes, photostability and inertness to chemical environment has made TiO2 an important photocatalytic material. In this study, the photodegradation of an industrial textile dye Acid blue 113 (AB113), using anatase TiO2 nanoparticles and ultraviolet (UV-A) radiation, has been performed in an aqueous heterogeneous medium.
    Methods
    The photocatalytic process was monitored by the UV–visible spectrometry, and different dosages of catalyst (10.00-60.00 mg), pH conditions (3-8), contact time (2-30 min), at the dye concentration of 25 mg/L were used. In addition, response surface methodology based on a three-variable three-level Box-Behnken design was employed to study and optimize the photocatalytic process. The interactive effects of three operational parameters including irradiation time, pH, and the catalyst amount on the dye degradation were analyzed.
    Results
    The dye degradation efficiency was accurately modeled by a quadratic equation with an R2 of 0.9649. The optimum conditions for the dye removal were found at 29.78 min, pH 6.56 and catalyst dose of 42 mg in 100 mL of the solution. At this condition, 95.3% of the dye was removed.
    Conclusion
    The results show that anatase TiO2 nanoparticles present excellent photocatalytic activity on the degradation of AB113 under UV irradiation. Therefore, the photodegradation of dyes using anatase TiO2 nanoparticlesas can be efficiently used under optimum conditions for treatment of dye-containing industrial effluents.
    Keywords: Photocatalyst, Dye degradation, Anatase TiO2 nanoparticles, Acid blue 113, Box-Behnken design
  • Sakine Mollaie Tavani, Emad Dehghanifard, Sahba Hajibagher Tehrani, Umkolsom Ebrahimi Page 161
    Background And Objective
    Hospital wastewater due to having pollutants like pharmaceuticals and antibiotics, chemical and heavy metals and … In the absence of proper treatment and its entry into the receiving waters are causing health risks. This study evaluate treatment and the quality of effluents from a single wastewater hospital Behshahr's Shohada gynecology and compare effluent with environmental standards.
    Materials And Methods
    The study on wastewater treatment plant was to Descriptive - analytical method 2015-2016 in the hospital A single gynecologic Behshahr's Shohada. In order to determine the sewage quality and efficiency Wastewater treatment plant outlet effluent sampling was performed. Samples of BOD, COD, TDS, TSS, DO, turbidity, free chlorine, fecal coliform and total coliform were analyzed using standard methods.
    Results
    The average daily water consumption of 33 m3 and the average hospital wastewater generated per bed is 26.4 m3/day. Average parameters BOD, COD, TDS, TSS, DO, turbidity, free chlorine, fecal coliform and total coliform in the outlet effluent treatment plant respectively is 112/25 mg /l, 157 mg / L, 1122/25 mg / L, 138/75 mg / L, 59/5 mg / L, 13 NTU, 1mg / L,4/75 MPN / 100mL, 46 MPN / 100mL.
    Conclusion
    The results showed that all parameters are above the standard level suitable effluent disposal to receiving the waters were, therefore efficiency is unsuitable the process of and requires management and leadership is more accurate. This wastewater treatment plant also can be used for agricultural use, Discharge into surface waters and catchy wells are not and Total coliform and fecal coliform amounts were measured only by the standards of the Iran Environmental Protection Agency were compatible.
    Keywords: Hospital wastewater, standard disposal, wastewater treatment plant Behshahr
  • Mehdi Komasi, Soroush Sharghi Page 174
    Background and Objective
    Nowadays, according to growth of industry and increasing population, water resources are seriousely shortened. This lack of water resources will require special management to be considered in industry and agriculture. Among the various sources of water, surface waters are more susceptible to infection. The most important of these sources of pollution are industrial pollution, detergent, pesticides, radioactive materials, heat and salt concentration.
    Materials and Methods
    In this article, at first the importance of each pollutant will be evaluated base on the effects and its results and then quality evaluation of surface water will be studied. In order to assess the relative importance of these pollutants primarily using TOPSIS software, prioritize these factors as one of the hierarchical analysis and then is modeled with decision tree method using Weka software, the importance of each factor is evaluated and if it does not meet the minimal importance of the decision tree will be removed.
    Results
    The results obtained from the Topsis fuzzy analysis indicate that surface water and groundwater are exposed to pollution about 74% and 26% respectively among the six pollutants examined in this study. In addition, results obtaned from the hierarchical tree in software Weka has shown that the heat factor, soluble salts and industrial pollutants give impac factor or purity about 0.1338, 0.0523 and 1.2694 respectively.
    Conclusion
    Surface water is at greater risk of being polluted compared with groundwater. The heat factor and low concentration of dissolved salts have the low impact and industrial pollutants are considered as the most influential factors in surface water pollution.
    Keywords: Surface water quality evaluation, Topsis, Weka software, Fuzzy hierarchical analysis, Water pollution