فهرست مطالب

نشریه روان پرستاری
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 19، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا کریمی، شایسته صالحی صفحات 1-6
    مقدمه
    شیوه های فرزندپروری والدین از مهمترین و بنیادی ترین عوامل شکل گیری شخصیت کودکان می باشد که متاثر از عوامل مختلفی ازجمله وضعیت اجتماعی، اقتصادی و تجارب شغلی والدین و غیره می باشد. لذا باتوجه به ویژگی های شغلی زنان شاغل در بیمارستان، پژوهش حاضر به منظور بررسی سبک های فرزندپروری زنان شاغل در بیمارستان و برخی متغیرهای مرتبط با آن در بیمارستانهای منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درسال 1393 انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی می باشد که درآن تعداد 202 نفر از زنان شاغل در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان در سال 1393 که کودک 11-1 ساله داشتند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سبک های فرزندپروری بامریند را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی مناسب از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که شرکت کنندگان بالاترین میانگین نمره را در سبک فرزندپروری اقتدارمنطقی کسب نمودند (2/4 ± 4/32)، و پایین ترین میانگین مربوط به سبک استبدادی بود (6 ± 78/16). از میان متغیرهای مورد بررسی، سن، سابقه کار و تعداد فرزند با نمره سبک فرزندپروری سهلگیرانه رابطه معکوس داشت همچنین بین تحصیلات و نمره سبک فرزندپروری سهلگیرانه رابطه مستقیم وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ویژگی های شغلی کار در بیمارستان و همچنین نقش اساسی مادران در پرورش فرزندان ضروری است علاوه بر آموزش و ارتقاء مهارتهای فرزندپروری، تسهیلات و اقدامات لازم در زمینه تعدیل حجم و ساعات کاری زنان شاغل در بیمارستان صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: فرزندپروری، زنان شاغل، بیمارستان
  • لیلا درویش باصری، زهرا دشت بزرگی صفحات 7-14
    مقدمه
    دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های مزمن است که محدودیت های زیادی برای بیماران و خانواده های آنان ایجاد می کند. از این رو بهبود ویژگی های روانشناختی این افراد مورد توجه بسیاری از درمانگران قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجان و ناگویی هیجانی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمونو با گروه کنترلبود. جامعه پژوهش همه بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اهواز در سال 1394 بودند. در مجموع 30 بیمار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروهمساوی (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد آموزش دید و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. گروه ها پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان Garnefski et al. و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو Bagby et al. را به عنوانپیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده هابا روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری (Mancova) و به کمک نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در مرحله پس آزمون بین میانگین های تنظیم شناختی هیجان و ناگویی هیجانی گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر روش گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری باعث افزایش تنظیم شناختی هیجان و کاهش ناگویی هیجانی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر گروه درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم شناختی هیجان و ناگویی هیجانی توصیه می شود مشاوران، درمانگران و روانشناسان بالینی از روش مذکور برای افزایش تنظیم شناختی هیجان و کاهش ناگویی هیجانی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو استفاده کنند.
    کلیدواژگان: گروه درمانی، پذیرش و تعهد، تنظیم شناختی هیجان، ناگویی هیجانی، دیابت نوع دو
  • صفورا سالمی، عبدازهرا نعامی*، یدالله زرگر، ایران داودی صفحات 15-21
    مقدمه
    کمک به کودکان آزاردیده به منظور رسیدن به رشد پس از سانحه مساله مهمی است، می توان با استفاده ازروان درمانی بهاین کودکان کمک نمودتا مولفه های مثبت روانی را تجربه نمایند، بر این اساس این مطالعه با هدف تعیین تاثیرروش شناختی رفتاری متمرکز بر ترومابر رشد پس از سانحه کودکان آزاردیده انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از مطالعات نیمه تجربی دوگروه قبل و بعد بود، که در آن 26 نفر از کودکان آزاردیده مراجعه کننده به مراکز سازمان بهزیستی اهواز در سال 1395 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، این افراد به شکل تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. برای گروه مداخله روش شناختی رفتاری متمرکز بر تروما در 10 جلسه هفتگی اجرا شد. دادها از طریق پرسشنامه رشد پس از سانحه کیلمر و همکاران، جمع آوری و با استفاده از آزمون تی مستقل و زوجی در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از انجام روش شناختی رفتاری متمرکز بر تروما میانگین رشد پس از سانحه در گروه مداخله از (24/2 ± 76/6) به (49/3 ± 23/17) افزایش یافت، که نشانه افزایش معنی دار رشد پس از سانحه در این گروه بود (003/0 > P). در حالیکه در گروه کنترل این میزان قبل و پس از انجام مداخله (93/1 ± 30/7) به (93/1 ± 30/9) اختلاف معناداری نداشت (06/0 < P).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد روش شناختی رفتاری متمرکز بر تروما می تواند رشد پس از سانحه را در کودکان آزاردیده افزایش دهد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری متمرکز بر تروما، رشد پس از سانحه، کودکان آزاردیده
  • میلاد برجی*، مینو متقی صفحات 22-29
    مقدمه
    سالمندی در قرن حاضر به دلیل افزایش امید به زندگی و کم شدن میزان تولد در دنیا، به یک پدیده مهم و جهانی تبدیل شده است. سالمندی باعث تغییراتی در میزان حمایت اجتماعی و خودکارآمدی عمومی می شود. به همین دلیل پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت مشارکتی بر حمایت اجتماعی و خودکارآمدی عمومی سالمندان شهر ایلام انجام شد.
    روش کار
    کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده حاضر با داشتن گروه های آزمون و کنترل در فاصله های زمانی اندازه گیری قبل از مداخله، یک، دو و سه ماه بعد از انجام مداخله بر روی سالمندان شهر ایلام در سال 1395 انجام شد. تعداد 80 نفر از سالمندان به روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون (40 نفر) و شاهد (40 نفر) قرار داده شدند. سپس آموزش های مبتنی بر مدل مراقبت مشارکتی در 5 جلسه 90-60 دقیقه ای و در 3 ماه اجرا گردید. مدل مراقبت مشارکتی شامل مراحل انگیزش، آماده سازی، درگیری سازی و ارزشیابی می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه حمایت اجتماعی دوک (Duke Social Support Scale) و پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی عمومی (GSE) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم ازار SPSS20 انجام گردید.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که قبل از مداخله بین حمایت اجتماعی و خودکارآمدی عمومی سالمندان گروه آزمون و کنترل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (5/0 < P) اما بعد از اجرای مداخله، سالمندان گروه آزمون در ماه های دوم و سوم بعد از انجام مداخله از حمایت احتماعی بالاتر و در ماه های اول تا سوم بعد از انجام مداخله از خودکارآمدی عمومی بالاتری برخوردار بودند (5/0 > P). همچنین در هیچ کدام از ماه های اندازه گیری قبل و بعد از انجام مداخله، بین حمایت اجتماعی و خودکارآمدی عمومی سالمندان گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (5/0 < P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اجرای مدل مراقبت مشارکتی باعث افزایش میزان حمایت اجتماعی و خودکارآمدی عمومی سالمندان شده بود، بنابراین اجرای این مداخله پرستاری در ارائه مراقبت های بالینی به سالمندن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: مدل مراقبت مشارکتی، سالمند، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی عمومی
  • صدیقه مومنی، مهشید فروغان، سید جلال یونسی، بهروز دولتشاهی* صفحات 30-38
    مقدمه
    با توجه به رشد جامعه سالمندی و شیوع مشکلات روانشناختی در سالمندان آسایشگاهی، توجه به روش های روان درمانی ضروری است. هدف این مطالعه تعیین اثربخشی گشتالت درمانی به شیوه گروهی بر احساس تنهایی و روحیه سالمندان ساکن آسایشگاه است.
    روش کار
    طرح پژوهشی حاضر از نوع نیمه آزمایشی با پس آزمون- پیش آزمون و گروه کنترل است. جامعه آماری شامل زنان سالمند ساکن آسایشگاه شهر تهران بود. با استفاده از چک لیست ملاک های ورود و خروج و اجرای آزمون کوتاه شناختی و با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 28 نفر از سالمندان ساکن آسایشگاه کهریزیک انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. اما در ادامه، تحقیق با پدیده افت و ریزش آزمودنی ها مواجه شد که نهایتا حجم نمونه در این پژوهش به 20 نفر و در هر گروه به 10 نفر تقلیل یافت. مقیاس احساس تنهایی و سنجش روحیه فیلادلفیا (Philadelphia Geriatric Center Morale Scale PGC) برای دو گروه اجرا شد. جلسات گشتالت درمانی برای گروه مداخله به صورت هفتگی در ده جلسه 90 دقیقه ای و در 6 هفته برگزار گردید. پس از جمع آوری داده های پس آزمون، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره انجام شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از مقایسه میانگین نمرات پس آزمون پرسشنامه های روحیه و احساس تنهایی در دو گروه با کنترل کردن اثر پیش آزمون حاکی از این است که پس از شرکت در جلسات مشاوره گروهی با استفاده از تکنیک های گشتالتی، نمره کلی روحیه و احساس تنهایی سالمندانی که در گروه آزمایش شرکت داشتند، به ترتیب (0005/0 > P، 479/135 = (15، 1)F) و (0005/0 > P، 85/65 = (14، 1)F). با آنهایی که در گروه کنترل جایگزین بودند، تفاوت معناداری داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مشاوره گروهی با استفاده از تکنیک های گشتالتی باعث کاهش احساس تنهایی و بهبود روحیه سالمندان ساکن آسایشگاه می گردد. استفاده از این روش درمانی با هدف اجرای بهبود وضعیت روانشناختی سالمندان، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: گشتالت درمانی، احساس تنهایی، روحیه، سالمندان آسایشگاهی
  • فرشید شمسایی، زهرا محمودی، فاطمه چراغی*، محمد حقیقی صفحات 40-46
    مقدمه
    مراقبین خانوادگی از بیماران روانی از استرس های زیادی رنج می برند، سطح متوسط تا بالایی از ناتوانی را تجربه می-کنند و اغلب کمک های ناکافی حرفه ای از سوی تیم سلامت روان دریافت می کنند. عملکرد موثر این خانواده ها ممکن است تحت تاثیر فاکتورهای متعدد روانی-اجتماعی قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین سلامت عمومی مراقبین خانوادگی بیماران روانی و بررسی ارتباط آن با حمایت اجتماعی از این مراقبین انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه همبستگی 199 مراقب خانوادگی بیماران روانی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی فرشچیان شهر همدان در سال 1395 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی، حمایت اجتماعی فیلیبس و سلامت عمومی استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد حمایت اجتماعی در 7/ 45 درصد آزمودنی ها نامطلوب و سلامت عمومی در 9/89 درصد ضعیف بود. رابطه معناداری بین این دو متغیر وجود داشت (001/0 = P). بعد مداخلات دوستان نامطلوب تر از سایر ابعاد حمایت اجتماعی بود. بعد سلامت زندگی فردی ضعیف تر از سایر ابعاد سلامت عمومی بود. مداخلات حمایتی از ابعاد سلامت عمومی، بیشترین ارتباط را با حمایت اجتماعی داشت (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    وضعیت سلامت عمومی مراقبین با حمایت اجتماعی ارتباط داشت. بنابراین تغییر سیاست گذاری ها با هدف افزایش حمایت اجتماعی به ویژه برای مراقبین بیماران روانی می تواند باعث ارتقاء سلامت و رفاه آنان گردد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سلامت عمومی، مراقبین خانوادگی
  • سیده مریم مشیریان فراحی، سیدمحمدمهدی مشیریان فراحی، حمیدرضا آقا محمدیان شعرباف*، زهره سپهری شاملو صفحات 47-53
    مقدمه
    یکی از مشکلاتی که در جامعه مورد توجه قرار گرفته است، پرخاشگری می باشد که بر کیفیت زندگی تاثیر دارد. یکی از سوال های اساسی این است که چگونه می توان پرخاشگری را کاهش داد. برهمین اساس، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی واقعیت درمانی گروهی مبتنی بر تئوری انتخاب بر کیفیت زندگی افراد پرخاشگر بود.
    روش کار
    این مطالعه یک طرح شبه آزمایشی با پیش-پس آزمون دارای گروه کنترل بود. شرکت کنندگان در دو گروه جایگزین شدند، گروه آزمایش ده جلسه واقعیت درمانی دریافت کرد ولی گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی و پرسشنامه پرخاشگری AQ بودند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که در گروه مداخله کیفیت زندگی افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل دارد و همچنین نتایج تحلیل کواریانس نشان می دهد که با کنترل پیش آزمون نتایج پس آزمون برای متغیرهای ارتباطات اجتماعی و روحی روانی از زیر مقیاس های کیفیت زندگی تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده می توان بیان کرد که واقعیت درمانی به شیوه گروهی بر روی افراد پرخاشگری، به دلیل تاکیدی بر کنترل درونی، بهبود ارتباطات و ارضا موثر نیازها دارد می تواند باعث افزایش کیفیت زندگی گردد.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، کیفیت زندگی، پرخاشگری
  • طاهره رحیم زاده فیض آباد، احمد نصیری*، طیبه خزاعی، کلثوم خزاعی صفحات 54-63
    مقدمه
    پرستاران شاغل در بخش روانپزشکی مرتب با محرک های استرس آور رو به رو هستند که منجر به عوارض جسمی، روانی و رفتاری شده و بر کیفیت مراقبت از بیماران تاثیر می گذارد. آموزش می تواند در به کارگیری شیوه های موثر سازگاری کمک نماید. هدف این پژوهش تعیین تاثیر مدیریت استرس به شیوه شناختی_ رفتاری بر استرس شغلی و روش های سازگاری پرستاران بخش روانپزشکی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی در سال 1395 انجام شد.39 نفر از پرستاران بخش های روانپزشکی بیرجند وارد مطالعه شدند. نمونه گیری در دسترس بود. گروه آزمون به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری را دریافت کردند. پرسشنامه های استرس شغلی و روش های سازگاری با استرس در سه مرحله پیش آزمون و پس آزمون و 2 ماه بعد از آموزش تکمیل شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری مجذور کای، تی مستقل، تی زوج و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 ≥ P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین استرس پرستاران نگرانی از آینده و پیامدها و روش سازگاری استفاده شده نگرش مثبت به شغل بود. مقایسه میانگین نمره کل استرس قبل از مداخله 88/0 ± 79/1 و بعد از مداخله 82/0 ± 50/1 و پیگیری دو ماه بعد 60/0 ± 69/1 تفاوت معنی دار داشت (001 /0 >P ).
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی_ رفتاری در کاربرد روش های کارآمد سازگاری و کاهش استرس پرستاران می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: مداخلات شناختی-رفتاری، استرس شغلی، سازگاری، پرستار، روانپزشکی
|
  • Zahra Karimi, Shayesteh Salehi Pages 1-6
    Introduction
    Parenting styles, as the most important and most fundamental factor shaping children's personality, are influenced by many factors including social, economic, and occupational experiences of parents. Considering job characteristics of females working in hospitals, this study aimed at investigating the parenting styles of females working in hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences and some relevant variables during year 2014.
    Methods
    This was a correlational cross-sectional study, in which 202 females working in hospitals of Isfahan and having children with an age range of 1 to 11, were selected by convenience sampling method. All participants completed the questionnaire of demographic features and also Baumrind’s parenting style questionnaire. The information was analyzed based on descriptive and analytical statistic methods and also using the SPSS software Version 20.
    Results
    The results revealed that participants received the highest average score in authoritative parenting style (32.4 ± 4.2), and the lowest in the authoritarian style (16.78 ± 6). Among the studied variables, age and number of children were negatively correlated with permissive parenting style score, and education level was positively correlated with permissive parenting style score. Other variables, however, were not significantly correlated with the parenting styles.
    Conclusions
    Considering the job characteristics of females and the essential role of mothers in raising children, it is necessary to adjust working hours of females, in addition to training and promoting parenting skills and facilities.
    Keywords: Parenting, Working Females, Hospital
  • Leyla Darvish Baseri, Zahra Dashtbozorgi Pages 7-14
    Introduction
    Type 2 diabetes is the most common chronic disease that creates a lot of restrictions for patients and their families. Hence promotion of psychological characteristics of this group has been considered by many therapists. This study aimed at investigating the effect of group therapy based on acceptance and commitment on cognitive emotion regulation and alexithymia of patients with type 2 diabetes.
    Methods
    The present research was semi-experimental with a pre-test and post-test design with a control group. The population of the research included all patients with type 2 diabetes that had referred to health care centers of Ahvaz city, during year 2015. Overall, 30 patient were selected through available sampling method and randomly assigned to 2 equal groups (each group consisted of 15 people). The experimental group took part in eight 90-minute sessions of group therapy based on acceptance and commitment and the control group was placed on the waiting list. Groups completed the Garnefski et al. cognitive emotion regulation questionnaire and Bagby et al. Toronto alexithymia scale as a pre-test and post-test. Data were analyzed by Multivariate Analysis of Covariance (MONCOVA) method and using the SPSS-21 software.
    Results
    The findings showed that there was a significant difference between the averages of cognitive emotion regulation and alexithymia of experimental and control groups in the post-test stage. On the other hand, the method of group therapy based on acceptance and commitment significantly led to an increase in cognitive emotion regulation and decrease in alexithymia of patients with type 2 diabetes (P
    Conclusions
    According to the effect of group therapy based on acceptance and commitment on cognitive emotion regulation and alexithymia, it is suggested for counselors, therapists, and clinical psychologists to use the mentioned method to increase cognitive emotion regulation and decrease alexithymia of patients with type 2 diabetes.
    Keywords: Group Therapy_Acceptance_Commitment_Cognitive Emotion Regulation_Alexithymia_Type 2 Diabetes
  • Safora Salemi, Abdolzahra Naami*, Yadolah Zargar, Iran Davodi Pages 15-21
    Introduction
    Helping abused children, to enable them to achieve post-traumatic growth, is of great importance. It is possible to help this group of children using psychotherapy to enable them to experience positive psychological components. On this basis, the current article aimed at examining the effectiveness of trauma-focused behavioral methodology on post-traumatic growth among abused children.
    Methods
    This was a quasi-experimental study conducted on 2 control and intervention groups with pre- and post-design, in which 26 abused children referred to Ahvaz Welfare Organization in 2017 were selected using the accessible sampling method. The participants were randomly categorized to 2 groups, including intervention and control. For the intervention group, trauma-focused behavioral methodology was performed during 10 weekly sessions. The data were collected using Post-Traumatic Growth Inventory devised by Kilmer et al., and then analyzed using independent and pair-wise t test at a significance level of 0.05%.
    Results
    Following the trauma-focused behavioral methodology, the post-traumatic growth in the intervention group increased from 6.76 ± 2.24 to 17.23 ± 3.49, indicating significant post-traumatic growth in this group (P 0.06).
    Conclusions
    The current research indicated that trauma-based behavioral methodology could increase post-traumatic growth among abused children.
    Keywords: Trauma-Focused Cognitive Behavioral Therapy, Post-Traumatic Growth, Abused Children
  • Milad Borji*, Minoo Motaghi Pages 22-29
    Introduction
    Worldwide increase in life expectancy and decrease in birth rate has turned population aging into a global phenomenon. Aging changes the person’s need for social support and their general self-efficacy. This study measured the effect of collaborative care model on social support and general self-efficacy of the elderly in the city of Ilam.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted in 2016 with control and intervention groups consisting of the elderly residing in Ilam. For this purpose, 80 subjects selected by simple random sampling, were assigned to one control group (n = 40) and one intervention group (n = 40). For the intervention group, five 60- to 90-minute education sessions based on collaborative care model were held over the course of 3 months. Collaborative care model consists of the stages of motivation, preparation, engagement, and evaluation. Measurements were made before the intervention, and one, two and three months after the intervention, using the Duke Social Support Scale and the General Self-Efficacy Scale. Data analysis was performed using the SPSS 20 software.
    Results
    Before the intervention, there was no significant difference between social support and general self-efficacy scores of control and intervention groups (P > 0.5); however, after the intervention, the intervention group showed an increased social support score during months 2 and 3 and an increased general self-efficacy score during months 1, 2, and 3 post intervention (P 0.5).
    Conclusions
    Given the positive effect of collaborative care model on social support and general self-efficacy of elderly, the use of such nursing interventions in the clinical care of the elderly is recommended.
    Keywords: Collaborative Care Model, Elderly, Social Support, General Self-Efficacy
  • Sedigheh Momeni, Mahshid Foroughan, Seyed Jalal Yonesi, Behrouz Doladtshahe* Pages 30-38
    Introduction
    Considering the growing elderly population and their psychological problems, it seems that providing counseling and psychological interventions for this group, who live in nursing homes is a vital need. This study aimed at determining-the efficacy of group counseling by using gestalt techniques on morale and loneliness of elderly, who live in nursing homes.
    Methods
    This was a semi-experimental study with pre-posttest design and control group. Samples consisted of all elderly females living in nursing homes of Tehran. According to the inclusion/ exclusion criteria and Abbreviated Mental test, 28 individuals, who were living in Kahrizak nursing home, were selected through convenience sampling and randomly assigned to 2 equal groups. However, during the intervention, there were some drop out and finally the number of samples was reduced to n = 20 samples, 10 samples in each group. Loneliness Scale and Philadelphia Geriatric Center Morale Scale was administered to both groups. Gestalt therapy sessions for the Experimental group were administered in 10 sessions (every session 90 minutes) for 6 weeks. The post-test data was collected after the last session and analyzed using MANCOVA.
    Results
    Comparing post test results in loneliness and morale total scores in experimental and control groups and controlling pre-test effect, showed significant differences in the 2 groups (F1, 15 = 135.479, P
    Conclusions
    Results showed that group counseling using Gestalt techniques may reduce loneliness and improve morale state in elders who live in nursing home. Using this technique is suggested as a way to improve the mental health of elders. Keywords: Gestalt therapy; Loneliness; Morale; Elders; Nursing home.
    Keywords: Gestalt Therapy, Loneliness, Mood, Elderly
  • Fasrhid Shamsaei, Zahra Mahmoodi, Fatemeh Cheraghi*, Mohammad Haghighi Pages 40-46
    Introduction
    The families of caregivers of patients with mental illnesses have numerous stresses, experience moderate to high burden, and often receive inadequate professional support from the mental health team. Effective family functioning in these families may be influenced by a variety of psychosocial factors. The purpose of this study was to investigate the relationship between social support and general health in family caregivers of patients with mental illnesses.
    Methods
    In this correlational study, 199 family caregivers of patients with mental illnesses were selected by convenience sampling from Farshchian Psychiatry Hospital in Hamedan, during year 2015. The data were collected using demographic, Fillips Social Support, and General Health questionnaires. Data were analyzed by descriptive and spearman regression correlation.
    Results
    the results indicated that social support in 45.7% of the subjects was undesirable and general health in 89.9% was weak. There was a significant relationship between these 2 variables (P = 0.001). The friends interfering domain was more undesirable than the other domains of social support. Individual life health domain was weaker than other domains of general health. The supportive interfering domain from the general health domains had the greatest correlation with social support (P = 0.001).
    Conclusions
    General health was related to social support. Thus, altering the policies with the objective of increasing social support, especially for the family of caregivers of patients with mental illnesses, could result in the promotion of their health and well-being.
    Keywords:
    Keywords: Social Support, Public Health, Family Caregivers
  • Seyedeh Maryam Moshirian Farahi, Seyed Mohammad Mahdi Moshirian Farahi, Hamid Reza Aghamohammadian Sharbaf*, Zohreh Sepehri Shamloo Pages 47-53
    Introduction
    One problem that has recently gained growing attention in the society is aggression, as it can significantly affect the quality of life. In this regard, a major concern is how to curb aggression. Accordingly, the primary goal of this study was to investigate the effectiveness of group reality therapy based on choice theory on quality of life in aggressive people.
    Methods
    It was a quasi-experimental study with a pre/post-test design and a control group. Participants were assigned to two groups. The experimental group had 10 sessions of reality therapy, while the control group did not receive any instruction in this regard. The main research instruments were quality of life inventory and aggression questionnaire (AQ).
    Results
    The results of data analysis showed a significant increase in the quality of life of subjects in the intervention group compared to the control group. In addition, the results of ANCOVA showed that controlling the pre-test and post-test results for variables of social and psychological communication as subscales of quality of life, made a significant difference between the two groups.
    Conclusions
    According to the results, it could be concluded that group reality therapy, due to its emphasis on internal locus of control, improved communication and effective satisfaction of needs, which can enhance quality of life in people with aggression.
    Keywords: Reality Therapy, Quality of Life, Aggression
  • Tahereh Rahimzadeh Feyzabad, Ahmad Nassiri*, Thayebeh Khazaie, Kolsum Khazaie Pages 54-63
    Introduction
    Psychiatric nurses are regularly faced with stressful stimuli that lead to physical, psychological and behavioral symptoms; this affects the quality of patient care. Training can help us to apply effective coping strategies. The aim of this study was to determine the impact of cognitive behavioral stress management training on job stress and psychiatric nurses’ coping strategies.
    Methods
    This quasi-experimental study was carried out in 2016 by 39 nurses in the Psychiatric Ward of Imam Reza Hospital in Birjand. Convenience sampling method was used. The experimental group received eight sessions (each 90 minutes) of cognitive behavioral therapy training. Both experimental and control groups filled in two questionnaires (job stress DCL and coping methods PNMCQ) before, just after and two months after the intervention. The data were analyzed using SPSS version 19, chi-squared test, independent samples t-test, paired samples t-test and Pearson’s correlation coefficient, with a significance level of P ≤ 0.05.
    Results
    Most of the stressed nurses were worried about future outcomes and methods used to adapt a positive attitude to job stress. Comparisons of the mean total score of stress were as follows: before the study 1.79 ± 0.88, after the study 1.50 ± 0.82, and follow-up 1.69 ± 0.6; they showed a significant difference (P
    Conclusions
    Cognitive behavioral stress management training is useful to apply effective compatible ways and reduce nurses’ stress levels.
    Keywords: Cognitive Behavioral Intervention, Job Stress, Coping, Nurse, Psychiatric