فهرست مطالب

علوم زیستی ورزشی - پیاپی 32 (بهار 1396)

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 32 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی یادگاری*، علی اصغر رواسی، سیروس چوبینه صفحات 1-15
    هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده و تناوبی شدید بر تعداد لکوسیت ها و پلاکت های خون مردان غیرورزشکار بود. در این مطالعه 11 مرد جوان غیرورزشکار به اجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده و یک جلسه فعالیت تناوبی شدید پرداختند. قبل، بلافاصله و دو ساعت پس از اجرای فعالیت، تعداد لکوسیت ها، نوتروفیل ها، لنفوسیت ها، مونوسیت ها و پلاکت ها شمارش شد. از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، تعقیبی LSD و t مستقل استفاده شد. شمار لکوسیت ها بلافاصله پس از اجرای هر دو فعالیت افزایش یافت (05/0P≤). شمار نوتروفیل ها بلافاصله پس از هر دو نوع فعالیت افزایش یافت (05/0P≤). تعداد لنفوسیت ها نیز بلافاصله پس از هر دو نوع فعالیت افزایش یافت و دو ساعت پس از اجرا با کاهش، به پایین تر از سطوح استراحتی رسید (05/0≤ P). شمار مونوسیت ها و پلاکت ها بلافاصله پس از اجرای هر دو فعالیت افزایش یافت (05/0P≤).به نظر می رسداجرای یک جلسه فعالیت هوازی پیشرونده و تناوبی شدید، می تواند موجب افزایش معنادار مقادیر سلول های سیستم ایمنی و گردش خون شود و اختلاف معناداری بین این دو نوع فعالیت در میزان تحریک سلول های سیستم ایمنی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، فعالیت هوازی، فعالیت تناوبی، لکوسیت
  • مهدی نقابی، محمد فاضل زاده*، ضیاء فلاح محمدی صفحات 17-31
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر چهار هفته تمرین پلیومتریک بر تغییرات سرمی هموسیستئین و BDNF مردان فعال و ارتباط بین آنها بود. در این مطالعه نیمه تجربی، 14دانشجوی مرد که از سلامت کامل جسمانی برخوردار بودند به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت 4 هفته برنامه تمرینات منتخب پلیومتریک را در دو یا سه دوره و با 6 تا 12 تکرار اجرا کردند. خون گیری به منظور اندازه گیری سطوح BDNF و هموسیستئین قبل و 48 ساعت بعد از دوره ی تمرینات جمع آوری گردید. از آزمون تی مستقل برای بررسی تفاوت بین گروه ها و از تی همبسته برای بررسی تفاوت درون گروهی، و نیز به منظور تعیین رابطه بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معناداری 05/0P< در نظر گرفته شد. اجرای 4 هفته تمرین پلیومتریک باعث عدم تغییر در سطوح BDNF (05/0
    کلیدواژگان: تمرینات پلیومتریک، هموسیستئین، BDNF
  • ریحانه دلبری*، رزیتا فتحی، الهه طالبی گرکانی صفحات 33-44
    مطالعه حاضر با هدف بررسی پاسخ سطوح پلاسمایی FABP5 به هشت هفته فعالیت هوازی در زنان در شرایط پیش و پس از یائسگی انجام گرفت. 10 زن غیریائسه (میانگین BMI، kg/m2 03/2±8/27) و 10 زن یائسه (میانگین BMI، kg/m2 5/1±6/28) در دو گروه تمرینی قرار گرفتند. تمرین شامل هشت هفته فعالیت هوازی و هر هفته 3 جلسه با شدت 40 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره بود که به مدت 25 دقیقه در هفته اول اجرا شد و در هفته هشتم به 45 دقیقه رسید. پیش و پس از تمرین، سطوح پلاسمایی FABP5 و مقادیر نیم رخ لیپیدی خون اندازه گیری شد. تمرین سبب افزایش معنادار FABP5 در گروه یائسه شد (05/0>P). مقادیر LDL نیز در گروه یائسه و کلسترول در هر دو گروه افزایش معنادار یافت (05/0>P). افزایش سطوح FABP5 در یائسگی ممکن است از مکانیسم های دیگری تبعیت کند و با تغییرات متابولیکی پس از تمرین در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: غیریائسه، فعالیت هوازی، وزن بالا، یائسه، FABP5
  • علی اکبرنژاد، سید مصطفی موسوی مظفر، الیاس کوثری، سمانه کنشلو* صفحات 63-74
    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت مکمل اسید آمینه تورین بر خستگی عصبی- عضلانی و تجمع لاکتات پس از اجرای فعالیت ورزشی تناوبی بیشینه بود. جامعه آماری دانشجویان تربیت بدنی و روش تحقیق نیمه تجربی بود. بدین منظور 20 مرد فعال داوطلب (با میانگین سنی 25/1±12/22 سال، قد 63/4±59/174 سانتی متر، وزن 97/8±52/71 کیلوگرم، شاخص توده بدن 19/2±40/23 کیلوگرم بر متر مربع و درصد چربی بدن 21/1±81/11) در دو گروه مکمل یا دارونما که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، طی دو جلسه پیش آزمون و پس آزمون در اجرای فعالیت ورزشی تناوبی بیشینه شرکت کردند. مکمل تورین و دارونما (نشاسته) به صورت کپسول های یک گرمی در اختیار آزمودنی های گروه تجربی و کنترل قرار گرفت، تا روزانه 5 کپسول را به مدت دو هفته مصرف کنند. پس از پایان دوره مصرف مکمل، بلافاصله، پس آزمون صورت گرفت. به منظور تعیین تفاوت بین متغیرها از آزمون انوا با عامل بین گروهی و آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که مصرف کوتاه مدت مکمل اسید آمینه تورین میزان خستگی عصبی- عضلانی (002/0P=) و میزان تجمع لاکتات خون (000/0P=) را پس از اجرای فعالیت ورزشی تناوبی بیشینه کاهش می دهد. بنابراین، می توان بااحتیاط گفت که از این مکمل می توان به عنوان راهگشای بهبود عملکرد ورزشی در فعالیت های متناوب سرعتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسید آمینه تورین، خستگی عصبی - عضلانی، فعالیت ورزشی تناوبی، لاکتات خون
  • محمد آلی، حسن متین همایی*، محمد علی آذربایجانی، مقصود پیری صفحات 75-92
    این اساس هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی با شدت های مختلف بر نتایج تست های عملکرد کبد در مردان چاق بود. مطابق معیارهای ورود به پژوهش 32 مرد چاق انتخاب شدند و به طور تصادفی در 4 گروه 8 نفری (کنترل، تمرین با شدت کم:30% یک تکرار بیشینه، تمرین با شدت متوسط:50% یک تکرار بیشینه و تمرین با شدت زیاد:70% یک تکرار بیشینه) قرار گرفتند. سه گروه تمرینات مقاومتی را با شدت های مختلف 3 بار در هفته انجام دادند. نمونه های خونی در پیش آزمون، میان آزمون و پس آزمون ( پس از 12 ساعت ناشتایی) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر تجزیه وتحلیل شدند. در گروه های تمرین درصد چربی بدن، ALT،GGT و AST در مقایسه با گروه کنترل به طرز معنا داری کاهش یافتند (P<.05). اما تغییرات معنا داری در نشانگران غیرآنزیمی (آلبومین و بیلی روبین سرم) مشاهده نشد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که تمرینات مقاومتی موجب بهبود نشانگران آنزیمی عملکرد کبد در مردان چاق می شود. همچنین تمرین با شدت سبک و تکرار زیاد می تواند فواید بهتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، شدت تمرین، عملکرد کبد، مردان چاق
  • عباسعلی گائینی، علیرضا قارداشی افوسی* صفحات 93-108
    پژوهش حاضر با هدف تاثیرپذیری وضعیت استرس اکسایشی ناشی از تمرینات تناوبی هوازی در بیماران دیابتی نوع دو طراحی و اجرا شد. 24 بیمار دیابتی نوع دو که تحت درمان دارویی بودند، با میانگین سنی 50/6 ± 29/50 سال و شاخص توده بدنی 67/0 ± 21/27 کیلوگرم بر متر مربع در دو گروه تمرینی و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت ده هفته، سه جلسه در هفته و به مدت 40 دقیقه با شدت 80 درصد حداکثر تواتر قلبی (HRmax) اجرا شد. شاخص های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، شاخص اکسیدانی مالون دی آلدئید و نیتریت/نیترات (NOx) اندازه گیری شد. داده ها با روش آماری آنوای دوطرفه بررسی شد. نتایج نشان داد تمرین تناوبی هوازی موجب افزایش معنادار نیتریت/ نیترات (004/0P=)، GPX (001/0P=) و کاهش معنادار MDA (029/0P=) شد. درحالی که تاثیر معناداری بر SOD (063/0P=) نداشت. علاوه بر این، به بهبود ظرفیت آمادگی هوازی (005/0P=) منجر شد، اما شاخص های متابولیکی تاثیر معناداری ناشی از تمرین تناوبی هوازی نشان ندادند. ازاین رو می توان نتیجه گرفت تمرینات تناوبی هوازی از راه کاهش اکسیدان ها و افزایش آنتی اکسیدان ها موجب افزایش فعالیت زیستی NO شده است. همچنین تناوب های تمرین ورزشی با افزایش آنتی اکسیدان ها و تنش برشی موجب بهبود وضعیت اکسایشی و عملکرد اندوتلیال می شود.
    کلیدواژگان: استرس اکسایشی، تمرین تناوبی، دیابت نوع دو، عملکرد اندوتلیال
  • آسیه عباسی دلویی*، میلاد ملکی دلارستاقی صفحات 109-121
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره تمرین هوازی بر فاکتور رشد فیبروبلاست 21 و آدیپونکتین در مردان چاق بود. بدین منظور، 20 مرد چاق انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (سن 34/3±40/29سال، قد 053/0±80/1 سانتی متر، وزن 86/7±10/108 کیلوگرم و شاخص توده بدن 68/1±13/33 کیلوگرم بر مجذور متر) و کنترل (سن 39/2±80/29سال، قد 052/0±79/1 سانتی متر، وزن 16/8±80/106 کیلوگرم و شاخص توده بدن 93/1± 13/33کیلوگرم بر مجذور متر) قرار گرفتند؛ گروه تجربی تمرینات هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب هدف را به مدت هشت هفته انجام دادند. نمونه های خون آزمودنی ها پس از 12 تا 14ساعت ناشتایی پیش و پس از هشت هفته جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس در سطح معنا داری 05/0P≤ تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که هشت هفته فعالیت هوازی موجب افزایش معنا دار فاکتور رشد فیبروبلاست 21 (011/0P=)، آدیپونکتین (000/0P=)، عملکرد سلول بتا (008/0P=) و انسولین (000/0P=) در مقایسه با گروه کنترل شد. همچنین سطوح گلوکز پس از هشت هفته فعالیت هوازی در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنا داری نداشت (05/0P>). براساس یافته های پژوهش حاضر، احتمالا تمرینات هوازی می تواند با افزایش سطوح آدیپونکتین و فاکتور رشد فیبروبلاست21 و همچنین تغییرات مطلوب در انسولین سرم، به بهبود عملکرد سلول های بتای پانکراس در مردان چاق منجر شود.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرین هوازی، چاقی، فاکتور رشد فیبروبلاست 21
  • سهیلا مقدم افتخاری، مجید وحیدیان رضازاده، مهدی مقرنسی*، منصور کرجی بانی صفحات 123-141
    هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی با چرخ کارسنج و مصرف عصاره گزنه بر سطوح پلاسمایی نسفاتین-1 و پروتئین واکنشگر C در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود. 46 زن دارای اضافه وزن و چاق با دامنه سنی 45-25 سال و kg/m225P) که بیشترین افزایش مربوط به گروه تمرین+گزنه بود. تغییرات وزن، BMI و درصد چربی در همه گروه های مداخله نسبت به پیش آزمون تفاوت معناداری را نشان داد (01/0>P). همچنین سطح پلاسمایی CRP در گروه های تمرین+گزنه، تمرین+دارونما و گزنه به طور معناداری کاهش یافت (05/0>P). در نتیجه به نظر می رسد تمرین هوازی روی چرخ کارسنج، یک شیوه تمرینی موثر به همراه مصرف عصاره گزنه می تواند با کاهش شاخص التهابی CRP و افزایش سطوح پلاسمایی نسفاتین-1، بدن را در برابر بیماری های التهابی مرتبط با چاقی ایمن کند.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر C، چاقی، چرخ کارسنج، گزنه، نسفاتین-1
  • مهدی شهبازی *، علی صمدی، زهرا نعمتی، ابوالفضل شایان نوش آبادی صفحات 143-155
    از مغز (BDNF) دانشجویان دختر و پسر غیرورزشکار و همچنین بررسی ارتباط بین تغییرات این دو عامل بود. بدین منظور، 30 دانشجوی غیرورزشکار (میانگین سنی 6/1±1/24 سال)، براساس پیش آزمون استروپ در چهار گروه پسران، دختران، پسران کنترل و دختران کنترل، توزیع شدند، و پس از نمونه گیری خونی، تمرینات خود را براساس پروتکل تمرین استقامتی با شدت 85-70 درصد ضربان قلبی بیشینه و به مدت 40 دقیقه، 3 جلسه در هفته به مدت 5 هفته ادامه دادند. نتایج نشان داد تمرین استقامتی موجب افزایش معنا دار میزان BDNF در هر دو گروه دختران و پسران شد (05/0>P)، ولی زمان پاسخ به آزمون استروپ، فقط در گروه پسران به صورت معنا داری کاهش یافت (05/0>P). همچنین نتایج نشان داد، تفاوت معنا داری بین پسران و دختران در اثرگذاری تمرین استقامتی بر زمان پاسخ به آزمون استروپ وجود نداشت (05/0P>)، اما میزان BDNF در گروه دختران به صورت معنا داری بیشتر از پسران بود (05/0>P). همبستگی بین تغییرات زمان پاسخ به آزمون استروپ و میزان BDNF در هیچ یک از دو گروه پسران و دختران، از نظر آماری معنا دار نبود (05/0P>). به طور کلی براساس یافته های این تحقیق به نظر می رسد تمرین استقامتی می تواند به افزایش میزان BDNF و بهبود تمرکز منجر شود، اما در این زمینه تفاوت هایی احتمالی بین دختران و پسران وجود دارد که نیازمند تحقیقات بیشتری است.
    کلیدواژگان: آزمون استروپ، تمرکز توجه، تمرین استقامتی، دانشجوی غیرورزشکار، BDNF
|
  • Mehdi Yadegari *. Ali Asghar Ravasi . Siroos Choobineh Pages 1-15
    The aim of this study was to compare the effect of a single bout of progressive aerobic and high intensity interval exercise on leukocytes and blood platelets of male non-athletes. In this study, 11 young male non-athletes performed a single bout of progressive aerobic exercise and a single bout of high intensity interval exercise. Before, immediately and 2 hours after the exercise, leukocytes, neutrophils, lymphocytes, monocytes and platelets were counted. The collected data were analyzed using analysis of variance with repeated measures, LSD post hoc test and independent t test. Leukocytes increased immediately after both activities (P≤0.05). Neutrophils increased immediately after both types of activity (P≤0.05). The number of lymphocytes also increased immediately after both types of activity and with a reduction, they reached below the resting levels 2 hours after the exercise (P≤0.05). The monocytes and platelets increased immediately after both types of activities (P≤0.05). It seems that a single bout of progressive aerobic and high intensity interval exercise can significantly increase the levels of immune cells and blood circulation, and there is no significant difference in the stimulation of immune cells between these two types of exercise.
    Keywords: aerobic exercise, immune system, interval exercise, Leukocytes
  • Mahdi Neghabi, Mohammad Fazelzadeh*, Ziya Fallah Mohammadi Pages 17-31
    The objective of this study was to investigate the effect of 4 weeks training on alterations of serum BDNF and homocysteine and correlation between them in active men.In this semi- Experimental study, Fourteen healthy male students randomly divided into two groups: control and training.The training group performed 4 weeks of selected plyometric training in 2 or 3 sets with 6 or 12 repetitions. BDNF and homocysteine levels was measured before and after period of training. Independent t-test was used to examine differences between groups, and paired sample t-test was utilized to examine differences within groups, and finally Pearson's correlation coefficient was used to determine the relationship between variables. Differences were considered to be significant when p
    Keywords: BDNF, homocysteine, plyometric training
  • Reihaneh Delbari *, Rozita Fathi, Elahe Talebi Garakani Pages 33-44
    The present study investigated the response of plasma levels of FABP5 to 8 weeks of aerobic exercise in women before and after menopause. 10 non-menopausal women (mean BMI ± SD, 27.8 ± 2.03 kg/m2) and 10 postmenopausal women (mean BMI ± SD, 28.6 ± 1.5 kg/m2) were assigned to two exercise groups. The program included 8 weeks of aerobic exercise, 3 sessions per week at 40-80% of maximal reserved heart rate. Each session lasted 25 minutes in the first week and it increased up to 45 minutes in the 8th week of exercise. Plasma levels of FABP5 and lipid profile were measured before and after the exercise period. The exercise significantly increased FABP5 in the postmenopausal group (P
    Keywords: aerobic exercise_fatty acid binding protein 5 (FABP5)_Menopause_non-menopause_overweight
  • Ali Akbarnejad, Sayed Mostafa Mousavi Mozafar, Elyas Kosari, Samaneh Koneshlou * Pages 63-74
    The aim of this study was to investigate the effect of short-term taurine amino acid supplementation on neuromuscular fatigue and lactate accumulation after high intensity interval exercise. In this quasi-experimental study, the population consisted of physical education students. 20 male active volunteers (mean age, 22.12±1.25 years, height 174.59±4.63 cm, weight 71.52± 8.97 kg, BMI 23.40±2.19 kg/m2 and body fat percentage 11.81±1.21) in supplementation or placebo groups who were randomly selected participated in 2 sessions of pretest and posttest of maximal interval exercise. Taurine supplementation and placebo (starch) capsules (1 gram) were consumed by experimental and control groups, 5 capsules daily for 2 weeks. After the supplementation period, posttest was immediately conducted. To determine the differences between variables, ANOVA with the between-group and independent t test were used. The results showed that short-term taurine amino acid supplementation decreased neuromuscular fatigue (P=0.002) and blood lactate accumulation (P=0.000) following maximal interval exercise. Therefore, it can be reported that this supplement can be used to improve athletic performance in sprint interval activities.
    Keywords: blood lactate, interval exercise, neuromuscular fatigue, taurine amino acid
  • Mohammad Alie, Hasan Matinhomaee *, Mohammadali, Lrm, Azarbayjani, Lrm, Maghsoud, Lrm, Peeri Pages 75-92
    Normal liver function is of crucial importance for metabolism and might be affected by exercise training. Accordingly, the aim of this study was to investigate the effects of 8 weeks of resistance training with various intensities on liver function test results in obese males. According to the inclusion criteria of the study, 32 obese males were selected and randomly assigned to 4 groups (each group 8 subjects): control, resistance training with low intensity (30% 1-RM), resistance training with moderate intensity (50% 1-RM) and resistance training with high intensity (70% 1-RM). Three groups carried out the resistance training with different intensities 3 times a week. Blood samples were measured in the pretest, mid-test and posttest (after 12 hours of overnight fasting). The collected data were analyzed by variance analysis test with repeated measures. Body fat percent, ALT, GGT and AST significantly reduced in experimental groups compared with the control group (P
    Keywords: exercise intensity, liver function, obese males, resistance training
  • Abbasali Gaeini, Alireza Ghardashi Afousi * Pages 93-108
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of oxidative stress status resulted from aerobic interval training in type 2 diabetic patients. 24 type 2 diabetic patients under medical treatment (mean age 50.29 ± 6.50 years and BMI 27.21 ± 0.67 kg/m2) were divided into training and control groups. The training program was conducted for 10 weeks, 3 sessions per week and 40 min. with 80% HRmax. Antioxidant indices [superoxide dismutase (SOD) and glutathione peroxidase (GPX)], oxidant index [malondialdehyde (MDA)] and nitrite/nitrate (NOx) were measured. Data were analyzed by two-way ANOVA. Results showed that aerobic interval training significantly increased NOx (P=0.004) and GPX (P=0.001) while it significantly decreased MDA (P=0.029). This training had no significant effect on SOD (P=0.063). In addition, interval training improved aerobic fitness capacity (P=0.005), but metabolic parameters showed no significant effects resulting from aerobic interval training. Aerobic interval training increased NO bioavailability through a decrease in oxidants and an increase in antioxidants. Also, intervals of exercise training improved the oxidation status and endothelial function through an increase in antioxidants and shear stress.
    Keywords: endothelial function_interval training_Oxidative Stress_type 2 diabetes
  • Asieh Abbassi Daloii *, Abbas Maleki Delarestaghi Pages 109-121
    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise on fibroblast growth factor 21 and adiponectin in obese men. 20 obese men were selected and randomly divided into experimental group (age 29.40±3.34 years, height 1.80±0.053 m, weight 108.10±7.86 kg, body mass index 33.13±1.68 kg/m2) and control group (age 29.80±2.39 years, height 1.79±0.052 m, weight 106.80±8.16 kg, body mass index 33.13±1.93 kg/m2). The experimental group performed aerobic exercises with an intensity of 60-75% of target heart rate for 8 weeks. Blood samples were collected after 12 to 14 hours of fasting before and after 8 weeks. Data were analyzed with covariance analysis at P≤0.05. The results showed that 8 weeks of aerobic exercise significantly increased fibroblast growth factor 21 (P=0.011), adiponectin (P=0.000), performance of beta cell (P=0.008) and insulin (P=0.000) compared to the control group. Also, glucose levels had no significant changes after 8 weeks of aerobic exercise in the experimental group compared with the control group (P>0.05). Based on these findings, aerobic exercise may improve the performance of pancreatic beta cells in obese men through an increase in adiponectin and fibroblast growth factor 21 levels and also favorable changes in serum insulin.
    Keywords: adiponectin, aerobic exercise, fibroblast growth factor 21, Obesity
  • Soheila Moghadam Eftekhari, Majid Vahidian Rezazadeh, Mehdi Mogharnasi *, Mansour Karajibani Pages 123-141
    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic exercise with an ergometer and nettle extract supplementation on plasma levels of nesfatin-1 and C-reactive protein in overweight and obese women. A total of 46 overweight and obese women (age range of 25-45 years, BMI>25 kg/m2) were purposively selected and randomly divided into 4 groups: exercise鷫涕 (n=12), exerciseꙖ鱹 (n=12), nettle (n=11), placebo (n=11). The nettle and placebo groups daily received 8 ml of nettle extraction and placebo solution respectively after their mail meal for 8 weeks. Aerobic exercises were conducted for 8 weeks, 3 sessions per week with an intensity of 60-75% of reserved heart rate. Blood samples were collected after 12 hours of fasting and also 48 hours after the exercises in experimental conditions. Nesfatin-1 plasma level significantly increased in exercise鷫涕, exerciseꙖ鱹 and nettle groups after 8 weeks of aerobic exercises and nettle supplementation (P
    Keywords: C-reactive protein, ergometer, nesfatin-1, nettle, Obesity
  • Mehdi Shahbazi *, Ali Samadi, Zahra Nemati, Abolfazl Shayan Nooshabadi Pages 143-155
    The aim of this study was to compare the effect of endurance exercise on the level of focus of attention and brain derived neurotrophic factor(BDNF) in non-athlete male and female students and to investigate the relationship between variations in these factors. 30 non-athlete students (mean age 24.1.6 years) were assigned to 4 groups: males, females, male control and female control based on the Stroop pretest. After blood samples were collected, they continued their endurance exercises for 5 weeks, 3 sessions per week, 40 min. each session with the intensity of 70-85% maximum heart rate based on the endurance exercise protocol. Results showed that endurance exercise significantly increased BDNF in both male and females) P0.05), but level of BDNF was significantly more in female group than the male group (P0.05). Finally, according to these findings, it seems that endurance exercise can increase BDNF level and improve focus, but there are possible differences between males and females that need further research.
    Keywords: BDNF, Endurance Exercise, focus of attention, non-athlete student, Stroop test