فهرست مطالب

نشریه یافته های نوین در علوم زیستی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 11، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هاجر خسروی، مهدی رهنما، معصومه اصل روستا صفحات 1-8
    ترخون (.Artemisia dracunculus L) خواص آنتی اکسیدانی، ضددیابت، ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره هیدروالکلی ترخون بر اضطراب و افسردگی در موش های صحرایی نر مواجه شده با استرس مزمن بی حرکتی است. 48 سر موش صحرایی به 6 گروه 8 تایی تقسیم شدند: 1) کنترل، 2) استرس، 3) ترخون 100، 4) ترخون 500، 5) استرس-ترخون 100 و 6) استرس-ترخون 500. گروه های 3، 4 و 6، هرروز 6ساعت به مدت 21 روز متوالی در مقیدکننده قرار گرفتند. گروه های 3 و 5 عصاره ترخون را با دوز mg/kg100 و گروه های 4 و6 نیز عصاره را با دوز mg/kg 500 به مدت 21 روز به صورت گاواژ دریافت نمودند. در پایان دوره آزمون ماز بعلاوه مرتفع و تست شنای اجباری برای سنجش اضطراب و افسردگی حیوانات مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه انجام گرفت و 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. درصد ورود به بازوی باز و درصد زمان سپری شده در بازوی باز در گروه های استرس-ترخون به طور معنی داری بیشتر از گروه استرس بود (05/0p<). عصاره ترخون موجب کاهش معنی دار زمان بی حرکتی در گروه های استرس-ترخون در مقایسه با گروه استرس در تست شنای اجباری شد (01/0p<). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی ترخون، احتمالا به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی، اضطراب و افسردگی را در موش های تحت استرس بی حرکتی کاهش داد.
    کلیدواژگان: ماز بعلاوه مرتفع، تست شنای اجباری، آنتی اکسیدان
  • راضیه کسلخه، عیسی جرجانی، حسین صبوری، میثم حبیبی، علی ستاریان صفحات 9-18
    دانه گرده 7 گونه سردهL. Rubus متعلق به زیرسرده L. Rubus از ایران با میکروسکوپ نوری (LM) و میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) تحت بررسی قرار گرفت. طی این مطالعه چهارده خصوصیت مختلف گرده شناسی سنجیده و اندازه گیری شدند. تمامی دانه های گرده منفرد، سه شیار منفذی، جورقطب، از نظر اندازه متوسط بودند. سه شکل دانه گرده شامل prolate، perprolate و prolate spheroidal در نمونه های یکسان تشخیص داده شد. ساختار شکاف ها معمولا سه شیار (ectocolpi) و سه منفذ درونی (endoporus) را نشان می دهد شیارها بلند بوده که 70 تا 90 درصد طول محور قطبی را در بر می گیرند. منفذ درونی در ناحیه میانی شیار قرار دارد. سطح تزئینات اگزین نشان داده که تمام گونه ها دارای الگویی شیاردار یا مخطط هستند که در برخی گونه ها از جمله R. hyrcanus ، R. persicus و R. sanctus این شیارها تا حدودی مستقیم اند (striate) و برجستگی کمتری دارند ولی در دیگر گونه ها این شیارها به صورت برجسته و چندشاخه (scabrate-striate) در طول محور قطبی گرده ها هستند. صفات دانه گرده شاخصی مفید برای جدایی آرایه ها در سطح گونه است. به نظر می رسد ارتباطی بین تنوع دانه گرده و رویشگاه های گونه ها نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: اگزین، سه شیاره، دانه گرده، طرح اثر انگشت، محور قطبی، میکروسکوپ الکترونی
  • رقیه اکبری، منیژه پاکروان، علیرضا نقی نژاد صفحات 19-28
    گونه های بخشه Batrachium در ایران با استفاده از خصوصیات ریخت شناسی و ریز ریخت شناسی بررسی شده اند. بررسی خصوصیات ریخت شناسی و ریزریخت شناسی برگ ها، گلبرگ و میوه همراه با خصوصیات دانه های گرده در چهارگونه از این سرده شامل R. rionii، R. sphaerospermus ،R. trichophyllum و R. peltatus است. دانه های گرده با استفاده از SEM و LEM تحت بررسی قرار گرفتند. هفت خصوصیت ریخت شناسی با استفاده از روش های آماری و نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفته اند. دانه های گرده در گونه های تحت بررسی دارای گرده های سه شیاری بوده و شکل آن بین گونه های مختلف، متفاوت بود. آرایش و تزئین اگزین (لایه بیرونی گرده) به صورت خارهای ریز بوده و این امر بین چهارگونه مشترک است. نتایج بررسی های آماری مستقل بودن R. sphaerospermus را مورد تایید قرار داد و شباهت آن با R. peltatus را نیز مشخص کرد. همچنین تنوع درون گونه ای R. trichophyllum در نتایج آماری تایید شده است.
    کلیدواژگان: دانه های گرده، پولک نکتاری، فندقه، ریزریخت شناسی، SPSS
  • مهرداد رسولی، عبدالله حاتم زاده، محمود قاسم نژآد، حبیب الله سمیع زاده لاهیجی صفحات 29-38
    در اکثر نقاط ایران به دلیل وجود شوری آب و خاک مشکلات زیادی در زمینه پرورش چمن در فضای شهری وجود دارد. یکی از راهکارهای مناسب جهت حل این مشکل استفاده از کند کننده های رشد گیاهی از جمله ترینگزاپک اتیل در مدیریت چمن است که بسیار مرسوم و معمول شده است. براین اساس پژوهشی به منظور بررسی کاربرد ترینگزاپک اتیل در شرایط تنش شوری روی سه گونه چمن سردسیری آگروستیس، آگروپایرون و فستوکا در شرایط گلخانه ای با خاک لوم شنی انجام شد. نتایج نشان داد محلول پاشی برگی چمن ها با ترینگزاپک اتیل سبب افزایش ویژگی های رشدی، محتوای کلروفیل، کاروتنوئید و میزان پرولین در اندام هوایی شد. در حالی که افزایش میزان شوری (سدیم کلراید) آب آبیاری منجر به کاهش صفات اندازه گیری فوق بجز کاروتنوئید و پرولین در مقایسه با شاهد شد. هر دو تیمار ترینگزاپک اتیل و شوری سبب کاهش معنادار ارتفاع رشد، وزن تر و خشک اندام هوایی شد. چمن آگروستیس بیشترین تحمل به شوری را در بین چمن های تحت مطالعه نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد کاربرد ترینگزاپک اتیل باعث افزایش تحمل به شوری از طریق بهبود کیفیت چمن و درصد برگ سبز، افزایش محتوای کلروفیل و میزان پرولین و کاهش میزان سرزنی چمن ها شد.
    کلیدواژگان: پرولین، کلریدسدیم، رشد، کلروفیل
  • نسرین پرورش، مجتبی مرتضوی، مسعود ترک زاده ماهانی صفحات 39-47
    آنزیم کوتیناز جزء خانواده آنزیمی سرین هیدرولازها بوده که توانایی هیدرولیز انواع استرها و پلی استرهای کوچک مانند کوتین را دارد. کوتین گیاهان از ترکیبات پلی استری هیدروکسی و اپوکسی اسید چرب تشکیل شده است که در مقابل آب نفوذناپذیر است و تنها باکتری های بیماری زای گیاهی قادر به تجزیه آن هستند. به منظور شناسایی این مقاومت، در ابتدا میوه های خیار (Cucumis sativus-'' C. sativus'')، سیب زرد (Golden Delicious apple ''Malus domestica'') ، سیب قرمز (Red Delicious apple ''Malus domestica'') و گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum Mill. Commun '' S. lycopersicum'') تهیه و از پوست این میوه ها به روش کلرفرم متانول، کوتین استخراج و میزان آن در این میوه ها مقایسه شد. سپس، با استفاده از محیط کشتی اختصاصی حاوی کوتین و سنجش فعالیت آنزیمی، جداسازی سویه های تولیدکننده آنزیم انجام شد. از نمونه های غربال شده، DNA استخراج شد و واکنش PCR به کمک پرایمرهای یونیورسال براساس 16s DNA جهت شناسایی نمونه ها انجام گرفت. در ادامه مطالعات بیوانفورماتیک، شناسایی و ثبت نمونه ها در ژن بانک انجام شد. نتایج نشان می داد که درصد کوتین استخراج شده در سیب بیشتر است و احتمالا سیب درمقابل آفات و بیماری ها مقاوم تر است. همچنین، شش سویه تولیدکننده آنزیم کوتیناز از جنس Klebsiella و Enterobacter به کمک بررسی فعالیت آنزیمی و محیط کشت اختصاصی حاوی کوتین جداسازی و توالی کدکننده ناحیه 16s DNA این باکتری ها در ژن بانک ثبت شد
    کلیدواژگان: کوتین، سنجش فعالیت، بیوانفورماتیک، پارا نیتروفنل بوتیرات، 16s DNA
  • زهرا روحی، محمدرضا ایمانپور، ولی الله جعفری، وحید تقی زاده صفحات 48-55
    مطالعه حاضر به منظور اندازه گیری گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به عنوان شاخص ارزیابی اثر زیره سیاه بر سلامت و مقاومت کپورمعمولی نسبت به تنش شوری انجام شد. ماهیان (057/0±457/2 گرم) در چهار گروه با سطوح مختلف صفر، 5/0، 1 و 5/1% زیره سیاه تغذیه شدند. بعد از 56 روز تغذیه، به منظور سنجش گلوکز، کلسترول و هماتوکریت، خون گیری طی پنج مرحله انجام شد (یک بار قبل از تنش و چهار مرحله بعد از تنش). میزان گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به طور معنی داری تحت تاثیر شوری قرار گرفت. در روز اول پس از استرس، میزان گلوکز و هماتوکریت در همه تیمارها در مقایسه با میزان آنها قبل از استرس به طور معنی داری افزایش یافت. بعد از استرس، میزان کلسترول در همه تیمارها در مقایسه با قبل از استرس به طور معنی داری کاهش یافت. میزان هماتوکریت در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری نداشت. در روز اول پس از استرس، میزان گلوکز در گروه های تغذیه شده با زیره سیاه در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت. سطوح گلوکز و هماتوکریت در همه تیمارها به تدریج از روز سوم کاهش یافت. بعد از استرس، تفاوت معنی داری در میزان بازماندگی در بین تیمارها مشاهده نشد. با این حال، بیشترین بازماندگی مربوط به ماهیان تیمارشده با زیره سیاه بود. نتایج نشان داد که مکمل غذایی زیره سیاه، اثر مثبتی بر گلوکز، هماتوکریت و مقاومت کپور معمولی نسبت به تنش شوری دارد.
    کلیدواژگان: ماهی، رژیم غذایی، خون، استرس، گلوکز
  • نسرین نیک مهر، سهیل ایگدری، پریا جلیلی صفحات 56-65
    ماهی کولیکورا، Alburnus filippii،از خانواده کپورماهیان است و از رودخانه های ارس و سفیدرود و تالاب انزلی دیده شده است. با توجه فقدان اطلاعات کافی در باب ویژگی های استخوان شناسی، گونه A. filippii این تحقیق با هدف توصیف ساختار اسکلتی آن به اجرا درآمد. برای این پژوهش تعداد 20 قطعه ماهی به وسیله دستگاه الکتروشوکر از رودخانه اهرچای صید و پس از تثبیت در فرمالین 10 درصد بافری، برای انجام مطالعات استخوان شناسی رنگ آمیزی و شفاف سازی شدند. سپس، ویژگی های استخوانی گونه A. filippii به تفصیل توصیف و با ساختارهای اسکلتی توصیف شده دیگر گونه های جنس Alburnus مقایسه شد. براساس نتایج، گونه A. filippii یافته ها نشان داد مجموعه ای از ویژگی های استخوانی شامل تیزبودن زائده میانی استخوان فکی، وجود تمایل به بالا در زائده کورونوئید، برآمده بودن حاشیه قدامی استخوان فکی لامی، بادبزنی شکل بودن بخش قدامی استخوان قاعده ای لامی، تیزبودن بخش خلفی استخوان پیشومر، کوچک بودن چهارمین قطعه استخوان زیرچشمی و وجود تعداد 11 استخوان پتریگیوفور در ساختار باله پشتی از دیگر گونه های این جنس در ایران تشخیص پذیر است.
    کلیدواژگان: مروارید ماهی، استخوان شناسی، اهرچای، کپورماهیان، اسکلت
  • یاسمین ناصح، محمدرضا جوهرچی صفحات 66-73
    در این بررسی، آرایه شناسی سرده Lappula Moench از تیره گاوزبانیاندراستان های خراسان براساس نمونه های وسیع موجود در هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد (FUMH) تحت مطالعه و بازنگری قرارگرفت. مطالعه حاضر وجود شش گونه از این سرده را در منطقه تایید می کند که عبارتند از: Lappula barbata ،L. microcarpa ،L. semiglabra ،L. sessiliflora ،L. sinaica و .L. spinocarpos همچنین، بررسی نمونه هایی از این سرده در خراسان که قبلا تحت عنوان گونه L. drobovii به عنوان گزارشی از این منطقه برای فلور ایران ذکرشده بود نشان داده می شود که با ویژگی های آن و با توجه به یک ساله بودن، متعلق به گونه L. sessiliflora است. بدین سبب وجود گونه L. drobovii در ایران رد می شود. کلید شناسایی گونه ها، نقشه انتشار و تصاویرمیوه های آنها نیز در این مقاله ارائه شده است.
    کلیدواژگان: ایرانوتورانی، تاکسونومی، تیره گاوزبانیان، فندقچه، کپه داغ
  • فرخ قهرمانی نژاد، نجیبه عطایی، عطیه نژادفلاطوری صفحات 74-99
    تغییرات اساسی برپایه مطالعات متعدد تبارشناختی در رده بندی نهان دانگان، بازنگری و به روزرسانی مجموعه های فلور هر منطقه را اجتناب ناپذیر می کند. در این مقاله، وضعیت فلور افغانستان مطالعه می شود و ترکیب فلور آن با فلور ایران مقایسه می شود. طبق جمع بندی آخرین مطالعات صورت گرفته تاکنون، مطابق با نظام APG IV، فلور افغانستان شامل 40 راسته، 130 تیره، حدود 1030 سرده و حدود 5065 گونه نهان دانه است و فلور ایران 42 راسته، 139 تیره، حدود 1252 سرده و حدود 8090 گونه نهان دانه را دربرمی گیرد که از این بین، 39 راسته، 124 تیره، 844 سرده و حدود 1800 گونه بین دو کشور مشترک هستند. پرتیره ترین راسته در افغانستان راسته نعناسانان و در ایران راسته میخک سانان است. تیره کاسنیان دارای بیش ترین تعداد سرده در هر دو کشور است. به لحاظ تعداد گونه، بزرگ ترین تیره افغانستان تیره کاسنیان ولی بزرگ ترین تیره ایران تیره باقلائیان است. پرگونه ترین سرده های هر دو کشور نیز به ترتیب سرده گون و سرده هزارخار هستند. بازدانگان در افغانستان 2 راسته، 4 تیره، 7 سرده و 22 گونه دارند و در ایران 2 راسته، 3 تیره، 5 سرده و 17 گونه را شامل می شوند. با افزودن 58 گونه از نهان زادان آوندی برای افغانستان و 60 گونه برای ایران و 311 گونه از خزه گیان برای افغانستان و 534 گونه از خزه گیان برای ایران، درمجموع، تعداد رویان داران در حدود 5460 گونه برای افغانستان و حدود 8700 گونه برای ایران است.
    کلیدواژگان: آسیا، تنوع، رده بندی، طبقه بندی، گیاهان
|
  • Hajar Khosravi, Mehdi Rahnema, Masoumeh Asle-Rousta Pages 1-8
    Tarragon (Artemisia dracunculus L.) has antioxidant, anti-diabetic, anti-bacterial and anti-inflammatory proper-ties. The aim of this study was to evaluate the effect of tarragon hydro-alcoholic extract on anxiety and depression in male rats exposed to chronic restraint stress. Forty eight male rats were randomly divided into six groups including 1) control, 2) stress, 3) tarragon 100, 4) tarragon 500, 5) stress-tarragon 100 and 6) stress-tarragon 500. Groups 2, 5, and 6 were placed in restrainer for 21 consecutive days, 6 hours a day. Groups 3, 4, 5, and 6 were gavaged with tarragon extract of different do-ses (100 and 500mg/kg). At the end of this 21-day period, anxiety and depression were evaluated by elevated plus maze and forced swimming test. Data analysis was performed using one-way ANOVA, p
    Keywords: elevated plus maze, forced swimming test, antioxidant
  • Razieh Kasalkheh, Eisa Jorjani, Hossein Sabouri, Meisam Habibi, Ali Sattarian Pages 9-18
    Pollen grains of 7 species of the genus Rubus L. were investigated using light microscopy (LM) and scanning electron microscopy (SEM). 14 different pollen characters were described, illustrated and compared in the present st-udy. All pollen grains were monad, tricolporate, radially symmetrical, isopolar, and medium in size. As for pollen sh-ape, 3 forms were recognized in the same specimens: prolate, perprolate and prolate-spheroidal. Endopore was located in the middle of colpi. The sculpture of the grains was confirmed to have striate pattern. The size of perforation and the orientation of the muri were compared and appeared to indicate the differences between the species. R.caesius, R. disc-olor, R. dolichocarpus and R. hirtus appear to have steriate-scabrate sculpture; in contrast, R. hyrcanus Juz., R. persicus Boiss. and R. sanctus Schreber. appear to have meandrical and fingerprint-like sculpture. Perforations are of two types. They are either large or often extending to tectal ridges or minute holes. Characters of pollen grains were proved their usefulness for separating taxa at the specific level. It seems that there is a link between the diversity of pollens and the vegetation habitats.
    Keywords: exine, ectocolpi, pollen, finger prints pattern, polar axis, electron microscopy
  • Roghayeh Akbary, Maneeezheh Pakravan, Alireza Naqinejad Pages 19-28
    In this study the morphological and micromorphologcal characters of Ranunculus Sect. Batrachium species in Iran have been investigated. The characters describe leaf, petal and fruit, in addition to pollen grains in four species of the genus including, R. sphaerospermus Boiss. & Blanche, R. trichophyllum Chaix ex. Vill., R. rionii Lagger and R. peltatus Schrank. Pollen grains were tricolpate and had species-specific shapes. The sculpture of the exine was echinnate in all of the species studied. Seven morphological characters have been studied using statistical methods and SPSS software has been used in order to group the species. These analyses indicated that R. sphaerospermus was a valid species and very similar to R. peltatus. Also, intraspecific diversity in R. trichophyllum was confirmed by statistical methods
    Keywords: pollen, necgtar scale, achene, micromorphology, SPSS
  • Mehrdad Rasouli, Abdollah Hatamzadeh, Mahmood Ghasemnezhad, Habibollah Samizadeh Lahiji Pages 29-38
    In most parts of Iran, the presence of water and soil salinity in urban area results in problems for grass growth. One way to solve this problem is the use of plant growth retardant, such as trinexapac-ethyl (TE), which is common and routine in turf management. This study was performed to investigate the response of Agrostis stolonifera L., Agropyron desertorum L. and Festuca ovina L., grown in sandy loam soil, to TE and irrigation water salinity. Resu-lts showed that spraying turf grass with TE increased most of the vegetative growth characteristics and content of chlo-rophylls, carotenoids and proline in clipping leaves, whereas increasing the NaCl concentration in irrigation water resu-lted in steady reduction in the values of these parameters, except carotenoids and proline content, compared with the co-ntrol group. Both TE and salinity treatments decreased the plant heights, as well as the fresh and dry weight of clip-pings. In the species which were studied, Agrostis stolonifera turned out to be the most tolerant turfgrass. Results also indicated that the application of TE enhances salinity resistance by improving the percentage of green leaf, chlorophyll concentration and proline content and reduce clipping in the species studied
    Keywords: proline, NaCl, growth, chlorophyll
  • Nasrin Parvaresh, Mojtaba Mortazavi, Masoud Torkzadeh-Mahani Pages 39-47
    Cutinase belongs to the family of serine hydrolases which are capable of hydrolysis of esters and small polyester such as cutin. The cutin of plants is composed of hydroxy and epoxy fatty acids and is substantially imperm-eable to water and only the plant pathogenic bacteria are capable of degrading it. Initially, in order to identify the extent of cutin in cucumber (Cucumis sativu's C. sativus'), golden apples (Golden Delicious apple 'Malus domestica'), red ap-ples (Red Delicious apple 'Malus domestica'') and tomatoes (Solanum lycopersicum Mill. Commun ' S. lycopersicum'), their fruits were obtained. Cutin was extracted from the fruit skin of each studied specimen and compared by chloro-form-methanol method. Then, isolation of enzyme-producing strains was performed by the use of the specific medium containing cutin and enzyme activity assay. DNA of the specimens was extracted, and PCR were performed with univ-ersal primers for 16s DNA. The remainder was devoted to bioinformatic analysis, identification and registration of samples in the gene bank. The results showed that the percentage of extracted cutin in red apple was more than other samples and as a result, red apple are expected to be more resistant against diseases and pests. Also, six cutinase-prod-ucer strains of Klebsiella and Enterobacter were isolated with the help of enzyme activity and special culture medium containing cutin, and their 16s DNA region coding sequences were recorded in the GenBank.
    Keywords: cutin, activity assay, bioinformatics, PNPB, 16s DNA
  • Zahra Roohi, Mohammad Reza Imanpoor, Valiolah Jafari, Vahid Taghizadeh Pages 48-55
    This study was conducted in order to measure glucose, cholesterol and hematocrit as indicators to evaluate the effect of caraway seeds meal (CSM) on the health and resistance of common carp to salinity stress. To attain this goal, fish (2.457±0.057 g) were divided into four groups fed on diets containing different levels of CSM; 0 (control), 0.5, 1 and 1.5%. After 56 days of feeding, blood samples of the fish were obtained in five stages (once before and four times after stress) to evaluate glucose, cholesterol and hematocrit levels. The experiments indicated that salinity sign-ificantly affected glucose, cholesterol and hematocrit. On the first day after stress, the hematocrit and glucose levels were considerably increased in all groups compared with their levels before stress. After stress, cholesterol level signif-icantly decreased in all groups compared to before stress. The level of hematocrit indicated no significant difference among the groups before and after stress. On the first day after stress, the glucose levels significantly increased in trea-ted groups with CSM compared with the control group. The glucose and hematocrit levels were decreased gradually in all groups from the third day on. After stress, no differences were observed for survival rates among the experimental diets. However, the highest survival rate belonged to treated groups with CSM. The overall result indicated that the suplement of CSM has a positive influence on the glucose, hematocrit and resistance of common carp to salinity stress.
    Keywords: fish, dietary, blood, stress, glucose
  • Nasrin Nikmehr, Soheil Eagderi, Pariya Jalili Pages 56-65
    Kura bleak, Alburnus filippii, a member of the family Cyprinidae, is found in the rivers of Aras and Sefidrud, and the Anzali lagoon of Iran. The current study was conducted to provide a detailed osteological description of this sp-ecies since there was not adequate information in this regard. In order to attain this goal, 20 specimens were collected from the Ahar Chay River by electrofishing device, and fixed in 10% buffered formalin. The specimens were cleared, stained with alizarin red S and alcian blue for osteological examination and a detailed description of its skeletal structure was provided. The results showed that this species can be distinguished from other members of this genus in Iran by a combination of osteological characters, including having pointed process of the maxillae, dorsal tilting of the coronoid process, protruding of the anterior margin of the hyomandibular, fan-shaped anterior part of the basihyal, pointed end of the pre-vomer posteriorly, small fourth infraorbital and 11 pterygiophors in the dorsal fin.
    Keywords: Kura bleak, osteology, Ahar Chay, Cyprinidae, skeleton
  • Yasamin Nasseh, Mohammad Reza Joharchi Pages 66-73
    A revision was carried out on the genus Lappula Moench (Boraginaceae) in Khorassan provinces. A total of herbarium specimens collected from different parts of the studied area, including the three provinces of North, Razavi and South Khorassan, were studied. All specimens are deposited in Ferdowsi University of Mashhad Herbarium, (FUMH). According to the results of the study, there are 6 Lappula species in the region: L. barbata, L. microcarpa, L. semiglabra, L. sessiliflora, L. sinaica and L. spinocarpos. In addition, by revising the annual specimens that had been previously misidentified as L. drobovii, a perennial species, these specimens were identified as L. sessiliflora. Identification key, distribution map and species pictures in this article have been presented.
    Keywords: Irano-turanian, taxonomy, Boraginaceae, Kopet-Dagh, nutlet
  • Farrokh Ghahremaninejad, Najibe Ataei, Atiye Nejad Falatoury Pages 74-99
    Considering fundamental changes in the classification of angiosperms, based on phylogenetic studies, makes revising and updating Floras inevitable. Hence, in this paper, changes in the flora of Afghanistan have been listed and compared with the flora of Iran. As the latest studies indicate, according to APG IV system, the flora of Afghanistan comp-rises 40 orders, 130 families, about 1030 genera and 5065 species of angiosperms. In comparison the flora of Iran comprises 42 orders, 139 families, nearly 1252 genera and 8090 species of angiosperms. Moreover, the two countries share 39 orders, 124 families, 844 genera and about 1800 species. In Afghanistan the largest number of families belongs to Lamiales and in Iran to Caryophyllales. Asteraceae contains the largest number of genera in both countries. As far as the number of species in concerned, the largest angiosperms family in Afghanistan is Asteraceae, but in Iran it is Fabaceae. The most diverse ge-nera of both countries are Astragalus and Cousinia respectively. Gymnosperms have two orders, four families, seven genera and 22 species in Afghanistan, while in Iran they have two orders, three families, five genera and 17 species. By adding 58 species of pteridophytes and 311 species of bryophytes to Afghanistan’s flora and 60 species of pteridophytes and 534 spec-ies of bryophytes to Iran’s flora, in total, Embryophyta have approximately 5460 species in Afghanistan and 8700 species in Iran.
    Keywords: Asia, classification, diversity, plants, taxonomy