فهرست مطالب

پژوهش های تجربی حسابداری - سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1396)

فصلنامه پژوهش های تجربی حسابداری
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد نیک کار *، الهام حمیدی، اکرم جلیلی صفحات 1-28
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی شرکت بر رفتار چسبندگی هزینه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. بدین منظور پنج فرضیه برای بررسی این موضوع تدوین و داده های مربوط به 105 شرکت عضو بورس اوراق بهادار برای دوره ی زمانی بین سال های 1384 تا 1393 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوی رگرسیون پژوهش با استفاده از روش داده های تلفیقی با رویکرد اثرات ثابت، بررسی و آزمون شد. نتایج نشان داد که در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، پدیده چسبندگی هزینه وجود دارد. علاوه بر این، نتایج تحقیق نشان داد که نسبت تعداد کارکنان به کل دارایی ها، نسبت هزینه تحقیق، توسعه و تبلیغات به فروش و نسبت مالیات به فروش شرکت به عنوان شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت، تاثیر مثبت معناداری بر رفتار چسبندگی هزینه دارد. همچنین، نتایج موید آن است که نسبت دارایی های ثابت به کل دارایی ها و متغیر توانایی راهبری شرکتی به عنوان شاخص های مسئولیت اجتماعی شرکت تاثیر معناداری بر رفتار چسبندگی هزینه در شرکت های ایرانی ندارد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکت، رفاه عمومی، چسبندگی هزینه و عدم تقارن رفتار هزینه
  • اکبر امینی مهر، سیده فروزان نبوی نژاد* صفحات 29-42
    امروزه دگرگونی های شگرفی در زمینه فناوری اطلاعات در حوزه فعالیت های مالی و حسابداری رخ داده و بکارگیری آن بسیار فراگیر گردیده است. از این رو بکارگیری XBRL رو به رشد است. هدف این پژوهش بررسی اثرات بکارگیری زبان گزارشگری مالی قابل توسعه (XBRL) بر گزارشگری مالی شرکت های ایرانی می باشد. در پژوهش حاضر کلیه مدیران شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اساتید دانشگاه ها و حسابدران رسمی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در حیطه جامعه آماری می باشند. تعداد نمونه پژوهش بر اساس روش کوکران انتخاب شده و پرسش نامه ای شامل 25 سوال اسنتباطی و هفت سوال توصیفی از پر سش شوندگان پرسیده شد. بعد از جمع آوری داده ها از روش کای-دو همبستگی رتبه جهت بررسی ارتباط XBRL با شاخص های مورد پژوهش استفاده گردید.بیشترین ارتباط معنی دار از میان شاخص ها، بین XBRL و شاخص زمان دسترسی به اطلاعات بود. با توجه به نتایج این تحقیق، XBRL میتواند باعث بالابردن قدرت برنامه ریزی مدیران، بالا بردن سرعت انجام کارها، دسترسی سریع به اطلاعات وکاهش هزینه نهایی گزارش های مالی گردد.
    کلیدواژگان: زبان های نشانه گذاری، زبان گزارشگری مالی قابل توسعه، سیستم های اطلاعاتی، گزارشگری مالی، حسابداری تحت وب
  • احمد احمدپور، زهره حاجیها، حسن چناری بوکت* صفحات 43-61
    در این پژوهش با استفاده از داده های تاریخی سال های 1393-1389 مربوط به هفتاد و پنج شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، ارتباط کیفیت افشا و پاداش مدیریت مورد مطالعه قرار گرفت. شواهد تجربی سایر کشورها نشان می دهد بین کیفیت افشا و پاداش مدیران ارتباطی مستقیم و معنی دار وجود دارد. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون چندمتغیره با داده های ترکیبی استفاده شده است. با توجه به این که افشای به موقع و مربوط به ذی نفعان در تصمیم گیری های آن ها می تواند کمک کند و هم چنین در این راستا که پاداش مدیران ارشد می تواند مرتبط با افشا باشد یا خیر، نتایج پژوهش حاضر می تواند به قانون گذران و استفاده کنندگان در مورد کیفیت افشای موجود در گزارش گری مالی رهنمون دهد. یافته های حاصل از فرضیه ی اول پژوهش بیان می کند که بین کیفیت افشا و پاداش نقدی پرداختی ارتباط معنی دار و معکوس وجود دارد. هم چنین یافته های حاصل از فرضیه ی دوم پژوهش بیان می کند که بین کیفیت افشا و پاداش غیرنقدی ارتباط معنی دار و معکوس وجود دارد. یافته های حاصل از فرضیه های پژوهش فرضیه ی خطر اخلاقی را مبنی بر احتمال سوء مدیریت برای دریافت پاداش بیشتر تایید می کند.
    کلیدواژگان: پاداش مدیریت، پاداش نقدی، پاداش غیرنقدی، خطر اخلاقی، کیفیت افشا
  • محمدرضا عباس زاده*، سعید سمایی رهنی، علی خلیلیان موحد، فرشته مشتاق صفحات 63-80
    این پژوهش به بررسی تاثیر وضعیت و کیفیت گزارش حسابرسی بر رفتار سرمایه گذاران در بازار سرمایه می پردازد. بدین منظور از متغیر نوع اظهار نظر حسابرس به عنوان شاخص وضعیت گزارش و متغیر میزان اقلام تعهدی اختیاری به عنوان شاخص کیفیت حسابرسی استفاده شد. همچنین از متغیر حجم مبادلات سهام شرکت به عنوان شاخص اندازه گیری رفتار سرمایه گذاران بهره گرفته شده است. نمونه تحقیق شامل 121 شرکت در یک دوره زمانی 8 ساله از سال 1385 تا سال 1392 می باشد و جهت برازش مدل پژوهش از مدل رگرسیونی داده های پانلی، با استفاده از نرم افزار Eviews8 استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیه ها هیچ گونه رابطه ای را میان کیفیت گزارش حسابرسی و حجم معاملات بازار سرمایه نشان نمی دهد اما وجود رابطه ای مثبت میان وضعیت گزارش حسابرسی و حجم معاملات مورد تایید واقع شد، بدین معنی که هرچه بندهای شرط گزارش حسابرسی افزایش یابد بدلیل شفافیت وضعیت شرکت، تمایل به سرمایه گذاری در سهام شرکت افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: وضعیت گزارش حسابرسی، کیفیت حسابرسی، حجم معاملات سهام، اقلام تعهدی اختیاری
  • محمد کاشانی پور، داود محسنی نامقی* صفحات 81-101
    هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل پارادایم مقاله های انتشار یافته حوزه حسابداری مدیریت در مجله های علمی و پژوهشی تخصصی و غیر تخصصی در سه دهه اخیر می باشد. پژوهش جاری با بهره گیری از تکنیک فرا تحلیل محتوا از نوع کمی و تجزیه و تحلیل آماری و اقتصادسنجی، پارادایم مقاله ها را در چهار حوزه موضوع، روش، بافت (محیط) و تئوری در بیست مجله علمی پژوهشی حسابداری و مالی از سال 1371 تا تابستان سال 1394مورد بررسی قرار می دهد. به منظور دستیابی به اهداف این پژوهش، دوره زمانی به دو دوره فرعی قبل و بعد از ظهور مجله تخصصی حسابداری مدیریت طبقه بندی شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد تفاوت معناداری در روش پژوهش و تئوری مورد استفاده بین مجله های تخصصی با غیر تخصصی و مجله های حرفه ای با دانشگاهی وجود دارد. همچنین نتایج پژوهش، تفاوت معناداری در دو حوزه تئوری و بافت پژوهش را بین دو مجله تخصصی حسابداری مدیریت موردتائید قرار می دهد. از طرفی دیگر هیچ تفاوت معناداری بین اجزای پارادایم مقاله ها در دو دوره فرعی پژوهش مشاهده نمی گردد. بهره گیری پژوهشگران از نتایج این پژوهش می تواند کمک مساعدی به دانش افزایی بهتر مقاله های انتشار یافته آتی در هر یک از چهار حوزه مورد اشاره پارادایم، داشته باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل پارادایم، مجله های تخصصی، مجله های غیر تخصصی، مجله های حرفه ای، مجله های دانشگاهی
  • مسعود حسنی القار*، محمد مرفوع صفحات 103-129
    سیاست تقسیم سود و عوامل تاثیرگذار بر آن، از موضوعات با اهمیتی است که در ادبیات مالی مدرن به طور گسترده ای مورد بررسی قرار گرفته است. محققان در اغلب این پژوهش ها به برخی از ویژگی های شرکت اشاره کرده اند. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهد یکی از عوامل تعیین کننده سیاست تقسیم سود، «توانایی مدیریت» است. در ادبیات حسابداری، توانایی مدیریت یکی از ابعاد سرمایه انسانی شرکت هاست که به عنوان دارایی نامشهود طبقه بندی می شود. برخی محققان توانایی مدیریت را به عنوان کارایی مدیران نسبت به رقبا در تبدیل منابع شرکت به درآمد تعریف می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر توانایی مدیریت بر سیاست تقسیم سود است. جامعه آماری پژوهش را 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1386 تا 1393 تشکیل می دهد. سنجه توانایی مدیریت، بخشی از کارایی شرکت است که تحت تاثیر عوامل ذاتی شرکت قرار نمی گیرد. به منظور محاسبه و تحلیل اطلاعات توانایی مدیران از مدل ارائه شده توسط دیمرجان و همکاران (2012، 2013) استفاده شده است. آزمون فرضیه پژوهش نیز با استفاده از روش های آماری رگرسیون خطی چند متغیره و الگوی تحلیل پوششی داده ها صورت گرفته است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه پژوهش نشان می دهد توانایی مدیریت تاثیر مثبت معناداری بر تقسیم سود شرکت دارد. به عبارت دیگر، مدیران تواناتر سود تقسیمی بیشتری را پرداخت می کنند. بر اساس بررسی های بیشتر میزان جریان های نقدی بر سطح تقسیم سود شرکت تاثیرگذار است. تاثیرگذاری جریان های نقدی بر سطح تقسیم سود بیانگر وجود حساسیت سود تقسیمی نسبت به جریان های نقدی است
    کلیدواژگان: توانایی مدیریت، سیاست تقسیم سود، کارایی شرکت، جریان های نقدی و فرصت های رشد
  • شهناز مشایخ، فرزانه اکبری* صفحات 131-151
    هدف این تحقیق، بررسی تاثیر ریسک اطلاعات و هزینه های معاملات بر واکنش بازار به اعلان سود می باشد. نمونه مورد بررسی شامل 828 داده شش ماهه-شرکت مربوط به 69 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در بازه زمانی شش ماهه اول سال 1387 تا شش ماهه دوم سال 1392 می باشد. فرضیات تحقیق با استفاده از روش گشتاورهای تعمیم یافته داده های تلفیقی پویا بررسی شدند. یافته های تحقیق نشان می دهند که در شش ماهه اول، ریسک اطلاعات رابطه معنادار و معکوسی با واکنش بازار به سود غیرمنتظره دارد، ولیکن در دوره سالانه، رابطه معناداری بین این دو متغیر برقرار نمی باشد. از طرفی، در دوره سالانه، هزینه های معاملات رابطه معنادار و مستقیمی با واکنش بازار به سود غیرمنتظره دارند، ولیکن در شش ماهه اول، رابطه معناداری بین این دو متغیر برقرار نمی باشد. به عبارت دیگر، یافته های این تحقیق نشان می دهند که سرمایه گذاران برای فاکتورهای مالی نظیر ریسک اطلاعات و هزینه های معاملات، کمتر از فاکتورهای غیرمالی، اهمیت قائلند.
    کلیدواژگان: ریسک اطلاعات، هزینه های معاملات، واکنش بازار به اعلان سود، گشتاورهای تعمیم یافته داده های تلفیقی پویا
  • سحر یوسفی زاده*، مهناز ملانظری صفحات 153-189
    طی دهه های گذشته، در سرتاسر جهان سازمان ها سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) را پذیرفته اند. با این حال، اندک تحقیقاتی در رابطه با مزایای ایجاد شده در حسابداری به شرط پذیرش سیستم ERP وجود دارد. در این تحقیق تلاش شده است، مزایای ایجاد شده در حسابداری متاثر از پذیرش سیستمERP استخراج شود و آیا در ارزیابی مزایای ایجاد شده در حسابداری و سطح رضایتمندی کاربر ERP بین دو گروه کاربران (حسابداران و متخصصان فناوری اطلاعات) تفاوت معناداری وجود دارد؟ در این مقایسه 46 حسابدار و 25 متخصص فناوری اطلاعات (IT) شرکت های ایرانی بررسی شدند. یافته های تحقیق ما نشان می دهد که مزایای ایجاد شده حاصل از پذیرش سیستمERP روی فرایند و شیوه های حسابداری تاثیر می گذارد. همچنین، تفاوت آماری با اهمیتی بین دیدگاه حسابداران و متخصصان IT وجود ندارد. مزایای ایجاد شده در حسابداری و بهای تمام شده ERP که روی سطح رضایتمندی کاربران تاثیر می گذارد را تشریح می نماید. نتایج حاصل از پژوهش ما برای کسانی که روی مزایای ایجاد شده در حسابداری حاصل از پذیرش ERP و رضایتمندی کاربر ERP تحقیق می کنند، مفید می باشد
    کلیدواژگان: ERP، مزایای ایجاد شده در حسابداری، حسابداران، متخصصان IT، سطح رضایتمندی
  • مریم دولو، افسانه پایسته* صفحات 189-219
    برخی شواهد تجربی حاکی از آن است که شرکت ها در زمان افزایش سرمایه نسبت به مدیریت سود و زمان بندی بازار اقدام نموده و به کارگیری هر یک از راهبرد های مذکور تحت تاثیر اندازه آنها است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه اندازه، مدیریت سود و زمان بندی بازار با عملکرد شرکت در زمان افزایش سرمایه است. نمونه این پژوهش متشکل از 63 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در فاصله زمانی سال های 1380 تا 1392 افزایش سرمایه داشتند. جهت بررسی رابطه اندازه، مدیریت سود و زمان بندی با عملکرد سهام از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه و روش رگرسیون داده های تابلویی استفاده می شود. یافته های پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار مدیریت سود بر عملکرد کوتاه مدت و همچنین تاثیر منفی آن بر عملکرد یک ساله است؛ حال آن که عملکرد کوتاه مدت، یک ساله، دو ساله و سه ساله در اثر زمان بندی بازار تضعیف می گردد. همچنین نمی توان ادعا کرد تصمیم شرکت جهت اقدام به مدیریت سود و زمان بندی بازار در زمان افزایش سرمایه تحت تاثیر اندازه شرکت است.
    کلیدواژگان: اندازه شرکت، زمان بندی، مدیریت سود، افزایش سرمایه
  • حسن فرج زاده دهکردی*، ناهید حیدری صفحات 221-239
    این پژوهش به بررسی چگونگی ارتباط توانایی مدیریت با حق الزحمه و تعدیل اظهارنظر حسابرسی به دلیل ابهام در تداوم فعالیت نمونه ای از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1382 تا 1392 می پردازد. به منظور سنجش توانایی مدیریت از نمره توانایی مدیریت منتج از مدل دومرحله ای تحلیل پوششی داده های ارائه شده توسط دمرجیان و همکاران (2012) استفاده شده است. ضمن اینکه حق الزحمه و اظهارنظر حسابرس در مورد ابهام در تداوم فعالیت واحد تجاری به عنوان شاخص هایی از ریسک حسابرسی در نظر گرفته شده اند. نمونه مورد مطالعه این پژوهش شامل 94 شرکت و 1034 مشاهده سال شرکت است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که با افزایش میزان توانایی مدیران، حق الزحمه حسابرسی و احتمال وجود بند ابهام در تداوم فعالیت در گزارش حسابرسی واحد تجاری کاهش می‏یابد. به صورت کلی، یافته های تحقیق نشان می دهد که توانایی مدیریت، عاملی تاثیرگذار بر تصمیمات حسابرسان است. این نتایج ازآن رو اهمیت دارد که شواهد تجربی چندانی در خصوص رابطه بین خصوصیات مدیریت و تصمیمات حسابرسان وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ابهام در تداوم فعالیت، اظهارنظر حسابرسی، توانایی مدیریت، حق الزحمه حسابرسی، ریسک حسابرسی
|
  • Javad Nik Kar *, Elham Hamidi Pages 1-28
    This study is aimed to investigate effects of corporate social responsibility on sticky cost behaviour in firms listed in Tehran Stock Exchange. For this purpose, five hypotheses are developed and data on the 105 firms listed in Tehran Stock Exchange for the period from 2006 to 2015 are analysed. The hypotheses are tested by regression model using panel data with fixed effects approach. The results show that there is sticky cost phenomenon in firms listed in Tehran Stock Exchange. In addition, the results show that the ratio of employee number to total assets, the ratio of research, development and advertising costs to sales and the ratio of tax to sales, as indicators of corporate social responsibility, have significant positive influence on sticky cost behaviour. Also, the results indicate that the ratio of fixed assets to total assets and corporate governance ability, as indicators of corporate social responsibility, have no significant effect on sticky cost behaviour of Iranian firms.
    Keywords: Corporate Social Responsibility, Public Welfare, Cost Sticky, The asymmetry of Cost behavior
  • Akbar Amini Mehr, Seyede Foroozan Nabavi Nejad * Pages 29-42
    Today, great changes have been occurred in information technology of accounting and financial activities area, so that XBRL is more applied. This research is aimed to investigate effects of using XBRL on financial reporting of Iranian firms. The research population includes all mangers of firms listed in Tehran stock exchange, academics and certified accountants who are member of Accountant community of Iranian. The study sample is selected according to Cochran method, and a questionnaire including 25 inferential questions and 7 explorative questions is provided. To investigate the relation between XBRL and studied factors, the Chi-square rank correlation is used.
    Findings show that the most significant relation is between XBRL and information access time.
    Given the research results, one can claim that XBRL can enhance manager's planning capability, speed the implementations, provide the mangers with more on time information and decrease final cost of financial reports.
    Keywords: Markup languages, Extensible Business reporting language, Information systems, financial reporting, web-based accounting
  • Ahmad Ahmadpour, Zohreh Hajiha, Hasan Chenari * Pages 43-61
    This paper studies management bonus and disclosure quality, using historical data of firms listed in the Tehran Stock Exchange during the period from 2010 to 2014. The empirical evidence from other countries shows a significant positive correlation between management bonus and disclosure quality. To test the hypotheses the multivariate regression with panel data is used. The results of the first hypothesis test suggest that there is a significant negative relation between the cash bonus payment and disclosure quality. The results of the second hypothesis test suggest that there is a significant negative relation between non-cash bonus payment and disclosure quality too. The findings of the research hypotheses confirm moral hazard hypothesis of possibility for mismanagement to get more bonus.
    Keywords: CEO Rewarded, Cash Rewarded, disclosure quality, moral hazard, Non-Cash Rewarded
  • Mohammadreza Abbaszade *, Saeed Samaei Rahni, Ali Khalilian Movahed, Fereshteh Moshtagh Pages 63-80
    This study discusses effects of audit reporting status and quality on the behaviour of investors in the capital market. For this purpose, type of auditor's opinion, levels of discretionary accruals and stock trading volume are variables used as indicators of report status, audit quality and investor's behaviour measurement, respectively. The sample includes 121 firms in an 8 year period (2006 to 2013). To test hypotheses, panel regression model and Eviews8 software are used. Findings show that there is no relation between the quality of audit reports and trading volume but there is a positive relation between the status of audit reports and trading volume. This means that the more number of audit report qualification paragraphs and thus the transparency of the firm, the more willingness to invest in the firm stock
    Keywords: status of audit reports, audit quality, volume of stock transactions, Discretionary accruals
  • Mohammad Kashanipour, Davood Mohseni Namaghi * Pages 81-101
    This study is aimed to investigate and analyse the paradigm of articles published in the field of management accounting in scientific specialized and non-specialized journals in the past three decades. This research examines the articles paradigm in four areas of subject matter, method, context and theory, by using the quantitative meta- analysis of content technique, statistical analysis and econometric analysis, in twenty accounting and financial Journals in the period from 1992 until the summer of 2015. Time period of this study is classified into two sub-periods of before and after the advent of the Journal of Management Accounting. The results show that specialized and professional journals are significantly different from the non-specialized and academic Journals in terms of research methodology and theory used. The results also confirm a significant difference of theory and context between the two specialized management accounting journals. On the other hand, there is no significant difference between the components of articles paradigm in the first sub-period as compared to the second sub-period. Using the results of this research may help researchers to provide more useful articles being published in each of the four paradigms in future
    Keywords: Paradigm Analysis, Specialized journal, non Specialized journal, Professional Journal, Academic Journal
  • Masoud Hasani Alghar *, Mohammad Marfou Pages 103-129
    Dividend policy and factors affecting it are among the important topics widely used in modern financial literature. In most studies in this regard, researchers have pointed out some firms characteristics. The results of recent studies show that Managerial Ability is one of the determinants of dividend policy. In accounting literature, managerial ability is one of the dimensions of human capital, which is classified as an intangible asset. Some researchers define managerial ability as management efficiency for changing the company`s resources into revenue, as compared to the competitors,. This article is aimed to study the effect of managerial ability on dividend policy. The sample consists of 118 firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE) from 2007 to 2014. Managerial ability is a part of firm`s performance, which is not affected by the firm's intrinsic factors. In order to calculate and analyse the managerial ability data, the model proposed by Demerjian et al. (2012, 2013) is employed. Hypothesis testing is performed using multivariate linear regression statistical methods and Data Envelopment Analysis model (DEA). The results show that managerial ability has a positive significant effect on dividend policy. In other words, more able managers pay more dividends. Also, according to the findings, cash flow is effective on a firm dividend level, that means dividend is sensitive to cash flows
    Keywords: Managerial Ability, Dividend Policy, Firm's Performance, cash flow, Growth opportunities
  • Shahnaz Mashayekh, Farzaneh Akbari * Pages 131-151
    This research examines effects of information risk and transaction costs on market reaction to earnings announcement. The sample includes 828 earnings announcement of 69 firms listed in Tehran Stock Exchange in the period from the first half of the year 2008 to the second half of the year 2013.The research hypotheses are tested using GMM dynamic panel data method. The research findings show that in the first half of the year, information risk has a significant negative relation with the market reaction to unexpected earnings; however, in the whole year period, there is no significant relation between these two variables. On the other hand, in the whole year period, transaction costs have a significant positive relation with the market reaction to unexpected earnings, however; in the first six months, there is no significant relation between these two variables. In other words, findings indicate that investors pay more attention to non-financial factors such as political and economic factors than financial factors such as information risk and transaction costs.
    Keywords: Information risk, transaction costs, market reaction to earnings announcement, GMM
  • Sahar Yousefizadeh*, Mahnaz Molanazari Pages 153-189
    Over the past decades, organizations all over the world have adopted enterprise resource planning (ERP) systems. However, there is few researches regarding the accounting benefits of adopting ERP systems. The principal aim of this study is to investigate the accounting benefits of adopting an ERP system by firms and also to examine whether there are differences between accountants and IT professionals concerning how each group assesses ERP accounting benefits and ERP user satisfaction. The sample consists of 46 accountants and 25 IT professionals from Iranian firms. Findings show that accounting benefits derived from ERP systems have effects on accounting process and methods. Also, statistically, there is no significant difference between the viewpoint of accountants and IT professionals concerning ERP accounting benefits. Furthermore, this research explains accounting benefits and cost of ERP which affect ERP user satisfaction. Furthermore, this study will provide useful results for those who research accounting benefits from ERP system and ERP user satisfaction.
    Keywords: ERP, Accounting benefits, Accountants, IT professionals, Satisfaction
  • Maryam Davallou, Afsane Payesye * Pages 189-219
    Some empirical evidence indicate that firms during the period of seasoned equity offerings take necessary actions of earning management and market timing and also, applying each of these approaches is affected by their size. The aim of this study is to investigate the relation of size, earning management and market timing to firm performance during the period of seasoned equity offerings. The sample of this study includes 63 firms listed in Tehran Stock Exchange that have experienced seasoned equity offerings from 2001 to 2013. The test of comparing two population means and panel data regression method have been used in order to investigate the relation of size, earning management and market timing to stock performance. Research findings indicate that earning management has a positive significant influence on short term performance, while it has a negative influence on one-year performance; however, market timing weaken the short term, one, two and three-year performances. Also, it cannot be claimed that a firm's decision of earning management and market timing during the period of seasoned equity offerings is affected by its size.
    Keywords: Firm Size, market timing, Earnings management, Seasoned Equity Offerings
  • Hassan Farajzadeh Dehkordi *, Nahid Heidari Pages 221-239
    This paper investigates the relation of managerial ability to audit fees and going concern opinions of some firms listed in Tehran Stock Exchange (TSE) from 1382 to 1392. In order to measure the managerial ability, the management scores defined by the two-stage DEA model of Demerjian et al. (2012) have been used. Moreover, audit fees and going concern opinions have been considered as audit risk. The sample consists of 1,034 firm-year observations from 94 unique firms. OLS and Logistic regressions have been used to test hypotheses. The results show that any increase in managerial ability decreases audit fees and likelihood of going concern opinion. Generally, the findings support the notion that the managerial ability is relevant to auditors’ decisions. This evidence is particularly important because there is a paucity of empirical evidence on the relation between managerial characteristics and auditors’ decisions.
    Keywords: Audit fee, Audit Opinion, Engagement Risk, going concern, Managerial Ability