فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، بهار 1396)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه سهیلی، پروین تراب زاده، مینا رمضانی صفحه 1
    زمینه وهدف
    عصاره آبی گیاه اسطوخودوس علاوه بر خواص آرام بخش، در درمان قند خون و افسردگی موثر بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی می باشد. تاکنون اثر این گیاه، بر روی سیستم تولید مثلی مورد بررسی قرار نگرفته شده است. هدف از این پژوهش، بررسی اثرات عصاره آبی گیاه اسطوخودوس بر روی رحم موش Balb/Cمی باشد.
    روش کار
    این مطالعه بر روی 65 موش ماده بالغ Balb/Cانجام گردید. پس از تهیه عصاره آبی گیاه، آزمایش با انتخاب دوزهایg/kg.bw12،6و 18ادامه یافت و تزریق طی 12 روز به صورت درون صفاقی انجام گرفت. فردای آخرین روز تزریق، رحم تمامی موش ها خارج و در فرم آلدئید %10 تثبیت و پس از مراحل مختلف تهیه بافت نمونه ها با رنگ ائوزین و هماتوکسیلین رنگ آمیزی شدند. طی بررسی های ماکروسکوپی و میکروسکوپی تغییراتی در رحم و بافت رحمی مشاهده شد. نتایج هم زمان با گروه های تجربی(هرگروه 15موش)، گروه کنترل(عدم تزریق: 10 موش) و شم(تزریق سرم فیزیولوژی: 10 موش) مقایسه شدند. برای مقایسه گروه ها از تست Duncanسطح معنی داری در آنالیز0/05 Pو 0/001P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مقایسه نتایج گروه های تجربی با گروه شم و کنترل، کاهش معنی داری0/05>Pو 0/001Pدر تعداد غدد ترشحی رحم، قطر رحم و ضخامت لایه های رحمی آندومتر، میومتر و پریمتر مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت مصرف گیاه اسطوخودوس در دوز بالا، اثر تخریبی بر روی رحم داشته و استفاده از آن می تواند خطرآفرین باشد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس، رحم غدد ترشحی رحم، موش
  • الهام اعتمادی، اکبر کریمی، علی اصغر پیله وریان صفحه 15
    زمینه و هدف
    در زمان بارداری تغییرات عمده ای در بدن مادر رخ می دهد، گاهی این تغییرات برای مادر و جنین خطرساز است با شناخت این تغییرات می توان شرایط بارداری مادر را مدیریت کرد. در این مطالعه، تغییرات هیستومورفومتری بافت طحال طی بارداری و شیردهی در موش های صحرایی ماده نژاد ویستار بررسی گردید.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 54 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار(12 نر و 42 ماده) با میانگین وزنی 220-240 گرم انتخاب شده و پس از جفت گیری و مشاهده پلاک واژینال 18موش صحرایی باردار به 3 گروه 6 تایی و 6 موش صحرایی ماده بالغ غیر باردار به عنوان نمونه کنترل تقسیم بندی شدند. و با احتساب روز اول بارداری موش ها به 4 گروه، کنترل، 10 و 20 بارداری و هفته اول شیردهی تقسیم شدند. سپس موش ها تشریح و بافت طحال خارج و برای بررسی هیستوپاتولوژی با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. در نمونه ها تعداد ماکروفاژ، مگاکاریوسیت و قطر پالپ سفید مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد ماکروفاژ در روز 10 و 20 بارداری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد(0/01p). قطر پالپ سفید در روز 10 بارداری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داشت (0/05p
    نتیجه گیری
    فرآیند بارداری باعث تغییرات قطر پالپ سفید و افزایش ماکروفاژهای بافت طحال در موش های صحرایی را به دنبال دارد که می تواند ناشی از تغییرات سیستم ایمنی مادر باشد.
    کلیدواژگان: بارداری، شیردهی، طحال، هیستومورفومتری
  • حسنا فلاحی، زهرا هوشمندی صفحه 25
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر با افزایش تولید و مصرف نانوذرات سنتزی نگرانی، در رابطه با اثرات منفی این مواد در سیستم های بیولوژیک افزایش یافته است. در مطالعه حاضر اثر نانوذره Fe2Nio4بر غلظت سرمی هورمون های تیروئیدی، TSHو نیز بر بافت تیروئید مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    24 رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به گروه های 8 تایی گروه کنترل،( رت هایی که 0/5 میلی لیتر سرم فیزیولوژیکی)، گروه دوم و سوم(0/5 میلی لیتر محلول نانوذره Fe2Nio4را در غلظت های ppm100 و 200) به مدت 7 روز تیمار شدند، تقسیم گردیدند. در روزهای دوم، هفتم و چهاردهم پس از مواجه غلظت سرمی هورمون های TSHو تیروئیدی تعیین گردید. در روز چهاردهم تیروئید جاندار تحت بی هوشی عمیق خارج شده و مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در روزهای هفتم و چهاردهم ، غلظت هورمون TSHدر رت های مواجه شده با نانوذره Fe2NiO4به طور معنی داری کمتر از تیمار کنترل بود. تزریق داخل صفاقی نانوذره Fe2NiO4تاثیر معنی داری بر غلظت هورمونT3 نداشت ولی سبب افزایش معنی دار غلظت هورمون T4شد. نانوذره Fe2NiO4هم چنین سبب تغییرات بافتی قابل ملاحظه در بافت تیروئید گردید.
    نتیجه گیری
    نانوذره Fe2NiO4با تاثیر بر محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آندوکراین و آسیب بافتی تیروئید سبب اختلال در ترشح هورمون های TSHو T4می گردد.
    کلیدواژگان: Fe2NiO4TSHT3T4
  • نرجس تنگستانی، وحید مرشدی، محمود نفیسی بهابادی، مریم عضدی، آناهیتا فرهودی، ابراهیم ستوده صفحه 37
    زمینه و هدف
    در آبزی پروری، جلبک ها به منظور افزایش ایمنی و بازماندگی در ماهیان تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات جایگزینی ماکروجلبک گراسیلاریا با آرد ماهی در جیره غذایی و تاثیر آن روی فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی(Lates calcariferمی باشد.
    روش کار
    برای این منظور 150قطعه ماهی با میانگین وزنی 28 گرم به صورت کاملا تصادفی با 3 تکرار و 3 تیمار در 15 تانک فایبرگلاس 300لیتری(10 عدد ماهی به ازای هر تانک) توزیع شدند. ماهیان به مدت 40 روز با جیره حاوی 3، 6 و 9 درصد پودر جلبک گراسیلاریا به ازای هر کیلو گرم غذا و گروه کنترل مثبت و کنترل منفی(هر دو فاقد جلبک) تغذیه گردیدند. در پایان آزمایش از سیاهرگ ساقه ی دمی ماهیان خونگیری انجام و شاخص های خونی اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که جایگزینی ماکروجلبک در جیره غذایی ماهی سی باس آسیایی بر روی فاکتورهای خونی ماهی شامل هموگلوبین، هماتوکریت و درصد افتراقی گلبول های سفید تاثیر معنی داری ندارد. اما در تیمار 3% جایگزینی جلبک اختلاف معنی داری در تعداد گلبول سفید، میزان لیزوزیم و پروتئین کل مشاهده گردید(0/05P
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که جایگزینی جلبک(Gracilaria pygmaea) در سطح سه درصد باعث افزایش چشم گیری در میزان گلبول سفید و لیزوزیم نسبت به گروه شاهد گردیده است و مقدار پرتئین در سطح سه و شش درصد افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشته است.
    کلیدواژگان: جایگزینی جلبک گراسیلاریا، پارامترهای خونی، پاسخ ایمنی، ماهی سی باس(Lates calcarifer
  • امیراشکان مهجور صفحه 53
    زمینه و هدف
    مطالعات متعدد آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک تاثیرات امواج الکترو مغناطیس ناشی از تلفن همراه را بر روی تکثیر سلولی، یک پارچگی دیواره سلول، القا آپپتوز، انتقال کلسیم، اختلال در انتقال پیام های سلولی و تنظیمات آنزیمی در اندام های مختلف مانند کبد را نشان می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر سیلیمارین بر پیشگیری از این آسیب ها بر روی کبد می باشد.
    روش کار
    70 سر موش صحرائی بالغ به صورت تصادفی در پنج گروه چهارده تایی کنترل، شاهد مثبت، تجربی( تیمار شده با دوز 150،100 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم سیلیمارین) تقسیم شدند. گروه های شاهد مثبت و تجربی به مدت سی روز، هر روز 5 بار و هر بار به مدت ده دقیقه درمعرض امواج گوشی تلفن همراه قرار داده می شدند. در پایان آزمایش از موش ها خون گیری شده و میزانALT ،AST و ALPپروتئین تام سرم،آلبومین و بیلی روبیناندازه گیری گردید. نمونه های بافتی پس از تثبیت جهت تهیه اسلاید به آزمایشگاه ارسال شد.
    یافته ها
    میزانALTASTALPوبیلی روبین تام در گروه شاهد افزایش معنی دار(0/05pو پروتئین تام سرم و آلبومین کاهش معنا داری(0/05pیافته بود. در گروه های تیمار شده با سیلیمارین میزان فاکتورهای مذکور به صورت معناداری تغییر کرده و به حالت طبیعی نزدیک شده بود. نتایج آسیب شناسی با نتایج بیوشیمیائی مطابقت داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه تاثیر مثبت سیلیمارین را در محافظت از کبد احتمالا از طریق از بین بردن رادیکال های آزاد و تقویت فاکتورهای آنتی اکسیدانی در کبد نشان داد.
    کلیدواژگان: سیلیمارین، امواج الکترومغناطیس، تلفن همراه، آسیب کبدی، موش صحرائی
  • سمانه محمدیان کندری، نسیم حیاتی رودباری، سیمین محمدی گرجی، کاظم پریور صفحه 65
    زمینه و هدف
    زولپیدم با نام تجاری Ambienاثرات درمانی خود را از طریق سیستم عصبی مرکزی با اتصال به گیرنده ی گابا Aاعمال می کند و با توجه به این که مصرف داروی زولپیدم در سنین باروری بیشتر می باشد این مطالعه با هدف بررسی اثرات زولپیدم بر رحم و هورمون جنسی موش ماده نژاد NMRIصورت گرفت
    روش کار
    دراین تحقیق از 30 موش بالغ نژاد NMRIبا وزن تقریبی30 26گرم در گروه های تجربی، شاهد و کنترل استفاده شد. گروه های تجربی در 3 دسته مختلف این دارو را به صورت تزریق درون صفاقی به میزان5 ،10، 20 میلی گرم برکیلوگرموزن موش به مدت 14 روز دریافت نمودند. گروه شاهد 5/0 سی سی آب مقطرو کنترل هیچ ماده ای دریافت نکردند. پس از پایان دوره تیمار رحم ها از بدن حیوانات خارج و پس از گذراندن مراحل تهیه بافت با رنگ هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. سنجش میزان سرم استرادیول از طریق روش الیزا انجام گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار21 spssاز طریق آزمون های Anovaو تست Tukey)) با در نظر گرفتن سطح معنی داری(0/05 P) مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده بررسی های بافت شناسی،تزریق داروی زولپیدمدر گروه های تجربی1، 2 ،3به طور معناداری باعث کاهش ضخامت لایه آندومتر، لومن رحم نسبت به گروه کنترل و شم شد. هم چنین کاهش معناداری غدد رحمی در گروه تجربی 3 نسبت به گروه کنترل و شم وکاهش معناداری میزان سرم هورمون استرادیول در هر 3 گروه تجربی نسبت به گروه شم و کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    از این کار تحقیقاتی نتیجه گیری می شود که تزریق داروی زولپیدم باعث تغییرات معناداری در بافت رحمو هورمون جنسی استرادیولمی شود.
    کلیدواژگان: زولپیدم، رحم، استرادیول، بافت، موش نژادNMRI
  • راحیل جنتی فر، احمد فرخی، صونا زرگری، مهرداد قربانلو، رضا نجات بخش صفحه 75
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین مانند مس در غلظت های پایین نیز می توانند به بافت موجودات زنده آسیب بزنند. با توجه به غلظت بالای مس در کبد نوزادان و اهمیت موضوع تکامل کبد جنین این مطالعه با هدف بررسی اثر سولفات مس بر بافت کبد جنین موش صحرایی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی از تعداد 48 سر موش صحرایی نژاد ویستار نر و ماده با محدوده وزنی 250-200 گرم استفاده شد. قبل از بارداری موش های بالغ ماده به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل و تجربی سولفات مس تقسیم شدند. گروه های تجربی به ترتیب، 25/0، 5/0 و 1گرم سولفات مس در هر1000گرم غذای استاندارد به مدت 2 هفته قبل از جفت گیری و طی دوره بارداری دریافت کردند. در روز 21 بارداری حیوانات کشته و جنین ها از رحم موش های ماده خارج گردیدند. کبد جنین ها به منظور مطالعات بافت شناسی پس از گذراندن مراحل تهیه بافت با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSدر سطح معنی داری 0/05Pصورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین طول سری-دمی در گروه کنترل در مقایسه با گروه های تجربی 1 و 3 تفاوت معنی داری نشان داد(0/05>P). بررسی های بافت شناسی نشان داد که تکامل کلونی های سلول های خونی در گروه تجربی2 سریع تر از گروه کنترل است. تغییرات نسبتا شدیدی در هپاتوسیت های گروه های تجربی 2 و 3 در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (0/05>P
    نتیجه گیری
    سولفات مس در دوزهای متوسط و بالاتر می تواند اثرات مخربی بر بافت و سلول های کبد جنین داشته باشد. این تغییرات و آسیب ها می تواند تابعی از میزان دوز مصرفی، مدت زمان و دوره مصرف سولفات مس باشد.
    کلیدواژگان: سولفات مس، کبد، جنین، موش صحرایی
  • قدرت عبادی مناس صفحه 83
    زمینه و هدف
    رویال ژل ترکیبی است که توسط زنبورهای کارگر تولید و با خاصیت آنتی اکسیداتیوی خود، نقش حفاظتی در برابر استرس اکسیداتیو دارد. هدف از این پژوهش مطالعه نقش رویال ژل درکاهش عوارض جانبی افلوکساسین و به حالت نرمال گرداندن فعالیت تولید مثلی موش های رت تحت تاثیر با افلوکساسین بود
    روش کار
    در این کار آزمایشگاهی 32 موش رت نر نژاد آلبینو بالغ با وزن بدنی حدود 180160 گرم استفاده شد. موش ها به 4 گروه 8تایی کنترل با آب، گروه افلوکساسین( mg/kg.BW216)، گروه رویال ژل( mg/kg.BW100) و گروه رویال ژل به علاوه افلوکساسین تقسیم و هم زمان را به مدت 28 روز از طریق دهانی تیمار گردیدند. پس از طی مدت آزمایش بررسی های هورمونی،بافت شناسی انجام و نتایج با نرم افزارSPSS و روش ANOVAو توکی بررسی شدند.
    یافته ها
    بر طبق نتایج افلوکساسین میزان قطر لوله های اسپرم ساز، ضخامت اپی تلیوم لوله، وزن بیضه ها، RI، هورمون های تستوسترون،LH FSH ، مقدارTTMو TAOCرا نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش می دهد. اما فاصله بین لوله های اسپرم ساز، درصد TDIو SI، سطح NOوMDAرا نسبت به گروه کنترل به صورت معنی داری افزایش داد. تمام پارامترهای بالا در گروه افلوکساسین به علاوه رویال ژل به حالت نزدیک نرمال برگردانده می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش آشکار کرد که افلوکساسین اثرات منفی روی هیستومورفومتری و فعالیت تولید مثلی در موش های رت دارد. ولی در صورت استفاده هم زمان با رویال ژل که خاصیت آنتی اکسیدانتی آن سیستم تولید مثلی را در برابر افلوکساسین حفاظت می کند.
    کلیدواژگان: افلوکساسین، رویال ژل، استرس اکسیداتیو، هیستومورفومتری، موش رت نر
  • پرستو رحیمی صفحه 95
    زمینه و هدف
    اتولیت(سنگریزه شنوایی) داخل یک جفت کپسول در هر سمت جمجمه قرار دارد. استفاده از اتولیت ها به عنوان شاخصی برای تعیین سن یه شمار می رود و نوسانات محیطی نظیر تغذیه، فعالیت و تغییرات حرارتی بر روی آن تاثیر می گذارد. با توجه به گستردگی و تنوع محیطی قابل توجه در حوزه ی پراکنش Sardinella، وجود تنوع در ساختار مورفولوژیک اتولیت دور از انتظار نخواهد بود. بنابراین هدف ازاین مطالعه بررسی تنوع احتمالی در ساختار اتولیت ساژیتا درحوزه پراکنش ساردین سفید درخلیج فارس و دریای عمان است
    روش کار
    درطی زمستان90 وبهار 91تعداد75 عدد ساردین سندی با روش پرساین دوقایقی از سه منطقه جاسک، قشم و لنگه جمع آوری گردید. پس از انجام مطالعات بیومتریک اتولیت ساژیتای چپ و راست استخراج گردیده و بررسی شد. داده های به دست آمده مورد آنالیز واریانس تک متغییره one way ANOVAو چند متغییره MANOVAقرار گرفتند.
    یافته ها
    در بررسی آماری صفات مورد مطالعه تفاوت معنی داری بین سه منطقه مشخص نگردید. این نتایج توسط آزمون post-hoc و Claster analysisنیز تایید شد. اگرچه درجه ی اندکی از تفکیک بین سه منطقه مشاهده می شد اما میزان هم پوشانی بیش از آن بود که سه منطقه را از یک دیگر متمایز سازد.
    نتیجه گیری
    معنی دار نبودن تفاوت های مورفولوژیک اتولیت ها در این سه منتطقه می تواند موید این نکته باشد که جمعیت این گونه در سه منطقه ی نمونه برداری با یک دیگر در ارتباط بوده و اختلاط صورت گرفته سبب عدم تمایز معنی دار در این صفت شده است.
    کلیدواژگان: ساردین ماهیان، شگ ماهیان، خلیج فارس ودریای عمان، _ Clupeidae، Sardinella albella
|
  • Fatemeh Soheili, Parvhn Torabzadeh, Mina Ramazani Page 1
    Inroduction & ObjectiveIn addition to the sedative properties of Lavendula officinalis aqueous extract, it is effective on diabetes and depression and has antimicrobial properties. However, its effect on reproductive system has not been reviewed yet. Therefore, in this study the effect of Lavendula officinalis aqueous extract on Balb/C mouse uterus was investigated.
    Materials And Methods
    In this study 65 Balb/C adult female mice. After injection of aqueous extract and observation lack of lethal symptoms, experiments was continued with selected doses: 6 (group1:15mice),12 (group2:15mice),18 (group3:15mice) g/kg.bw. Interperitoneally injections were done for 12 days on 65 mice. Results were compared with the control group (non-injection: 10 mice ) and sham (injection of normal saline:10 mice. Data was checked with SPSS 20 software ANOVA and Duncan post test ,subject to P
    Results
    Experiments showed a significant decrease in uterine glands, diameter of uterus and thickness of endometrium, myometrium and perimetrium P
    Conclusion
    According to these observations, it can be concluded that Lavendula officinalis aqueous extract has detrimental effect on female uterus and may be use as a contraceptive pill in the future.
    Keywords: Lavendula officinalis, Uterus, Uterine Glands, Mouse
  • Elham Etemadi, Akbar Karimi, Ali Asghar Pilevarian Page 15
    Inroduction &
    Objective
    Major changes occurred in the mother's body during pregnancy, sometimes these changes for both mother and fetus at risk by recognizing the changes in the conditions of a woman's pregnancy can be managed. In this study, histomorphometry changes of spleen tissue during pregnancy and lactation in female Wistar rats were studied.
    Materials And Methods
    In this study, 54 Wistar rats (12 male and 42 female) with an average weight of 220-240 g and after breeding and observation of vaginal plug 18 pregnant rats into 3 groups of 6 rats and 6 Rat non-pregnant adult female as control groups, and including the first day of pregnancy into 4 groups, control, 10 and 20 of pregnancy and the first week of lactation were divided. Then the rats were dissected and spleen tissue for histopathological examination with hematoxylin-eosin out and were. In cases the number of macrophages, white pulp megakaryocytes and diameter were evaluated. Statistical analysis ANOVA and Duncan test were examined.
    Results
    The results indicated that in spleen tissue number of macrophages at 10 and 20 and diameter(P
    Conclusion
    Processes of pregnancy increases changes done in spleen tissue included increases white pulp and macrophages. These changes are dependent on mother's immune system
    Keywords: Pregnancy, Lactation, Spleen, Histomorphometry
  • Hosna Fallahi, Zahra Houshmandi Page 25
    Inroduction &
    Objective
    The increased production and use of nanoparticles has led to the growing concerns about their negative side effects on biological systems. This study evaluated the effect of Fe2NiO4 nanoparticle on the serum levels of TSH, thyroid hormones (T3, T4) and thyroid histology.
    Methods and material: Male Wistar rats were randomly divided into 3 groups: Control: rats received 0.5 ml saline for 7 consecutive days. Group 1 and 2: rats received 0.5 ml of nanoparticle solution at doses of 100 and 200 ppm. Serum biochemical parameters were evaluated in rats, after 2, 7 and 14-days of post exposure. On the 14th days thyroid tissue was removed and used for histological assessment.
    Results
    On the 7th and 14th days, the serum levels of TSH in rats exposed to nanoparticle were significantly lower than that in the control group. IP injection of Fe2NiO4 had no effects on serum T3 level but significantly increased serum level of T4. Fe2NiO4 caused significant alterations in thyroid histology.
    Conclusion
    Fe2NiO4 nanoparticles can disrupt synthesis and secretion of T4 and TSH through alteration of Hypothalamic-pituitary- endocrine axis and damage of thyroid tissue
    Keywords: Fe2NiO4, TSH, T3, T4
  • Narjes Tangestani, Vahid Morshedi, Mahmoud Nafisi Bahabadi, Maryam Azodi, Anahita Farhodi, Ebrahim Sotoudeh Page 37
    Inroduction &
    Objective
    In aquaculture, algae to increase immunityand survival of fish used commercially. The purpose of this study was to evaluate the effects of replacing fish meal with Grasilaria macroalgae in the diet and its effect on bloodfactorsin Asian Sea bass (Latescalcarifer
    Material and
    Methods
    For this purpose, 150 pieces of fish with an average weight of 28 grams perfectly with 3 replications and 3 treatments in the 15, 300-liter fiberglass tanks (10 fish per tank) were distributed. Fish for 40 days with a diet containing 3, 6 and 9 percent macroalgae powder Grasilaria per kg of food and two groups of positive and negative controls (both no algae) were fed. At the end of the experiment the fish Caudal vein collected blood samples and blood parameters were measured.
    Results
    The results of the present study showed that the replacement of macroalgae in the diet of Asian Sea bass on fish blood factors including hemoglobin, hematocrit and differential percentage of white blood cells have no significant effect. But, at the treatment of 3% replacement of macroalgae were observed significant different in levels of white blood cells count, lysozyme and total protein amount (P
    Conclusion
    The results of this study showed that replacement of macroalgae (Gracilaria pygmaeaat level of 3 percent have resulted in significantly increase in the white blood cells and lysozyme than the control group and the amount of total protein at the 3 and 6 percent had a significant increase compared to the control group.
    Keywords: Replacement, Seaweed, Blood Parameters, ImmuneResponseFish Sea Bass (Lates calcarifer)
  • Amir Ashkan Mahjoor Page 53
    Inroduction &
    Objective
    Different studies have demonstrated the effects of cell phone induced electromagnetic field on hepatic cells. The aim of this study was to investigate the hrpatoprotective effects of silymarin on this kind of damages
    Material and
    Methods
    Seventy rats were divided in five groups. One control group and four exposure groups that were exposed to cell phone radiation 5 times a day for 30 days each time 10 minutes. At the end of the study all of the rats were sacrificed and Alanine Aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST) and Alkaline Phosphatase (ALP), total proptein, total bilirubin and albumin were measured. Liver samples were obtained for histopathological studies
    Results
    Cell phone radiation significantly (P≤005) increased levels of ALT, AST, ALP, total bilirubin and decreased levels of total protein and albumin. In groups treated with silymarin improve in biochemical factors were noted. Histopathological findings were consistent with biochemical findings
    Conclusion
    Our results suggest that silymarin has hepatoprotective effects on cell phone induced liver damaged due to free radical scavenger and antioxidant
    Keywords: Silymarin, Electromagnetic, Cell-Phone, Liver Damage, Rat
  • Samaneh Mohammadian Kondori, Nasim Hayati Rodbari, Simin Mohammadi Gorji, Kazem Parivar Page 65
    Inroduction &
    Objective
    Zolpidem (with the brand name of Ambien) is a non-benzodiazepine hypnotic which binds to the benzodiazepine binding site on the GABA-A receptors given that this drug is used in more puberty so.The aim of this study was the effect of zolpidem on reproductive system of female adult NMRI mouse.
    Material and
    Methods
    In this experimental study thirty adult female mice NMRI strain at a mean weight of 30±26 grams were divided into five groups Zolpidem solution was prepared in distilled water at 5, 10, and 20 (mg/kg of body weigh) doses, and 0.5 cc injections were done intraperitoneally every day for 14 days The con trol group received no injection. The sham group received distilled water (as solvent of zolpidem) and treatment groups of 1, 2, and 3 received doses of 5, 10, and 20 mg/kg The treatment groups were sacrificed one day after the last injection, and their hearts were dissected and blood samples were obtained.The concentrations of the hormones were measured by the ELISA testThe uterus tissue was separated and examined after the process of alcohol supply, molding, shredding as well as Hematoxylin and eosin painting and the results were evaluated via the tukey-test, ANOVA by SPSS program.
    Results
    The results showed a significant decrease in the mean serum, Estradiol in the experimental groups compared to the sham and control histological studies of sections showed the diameter of endometrium and uterus lumen, decreased in experimental groups compared to the sham and control Also significant decrease the number of uterus glands in experimental groups 3 compared to the sham and control.
    Conclusion
    Injection of zolpidem significantly is effective on ,uterus tissue and concentration of Estradiol hormone.
    Keywords: Zolpidem, Tissue, Uterus, Estradiol, NMRI Mouse strain
  • Rahil Jannatifar, Ahmad Farrokhi, Sona Zargari, Mehrdad Ghorbanlou, Reza Nejatbakhsh Page 75
    Inroduction &
    Objective
    Heavy metals like copper, even at low concentrations, can damage the tissue of creatures. According to high doses of copper in neonate's liver and the importance of liver development, this study was conducted by the purpose of the evaluation of the effect of copper sulfate on the Wistar rat's fetal liver tissue.
    Material and
    Method
    In this experimental study, 48 male and female Wistar rats with weight range of 200 to 250 gr were used. Before pregnancy, adult female rats were divided randomly into four control and copper sulfate experimental groups. Experimental groups respectively delivered 0.25, 0.5 and 1 gr copper sulfate in each 1000 gr of standard diet for 2 weeks before mating and during pregnancy. At the 21th day of pregnancy, rats were euthanized and the fetuses were removed from the female uteri and the liver was prepared for the purpose of histological studies. Data were analyzed by SPSS software and P was considered significant.
    Results
    Average cephalocaudal length in the control group in comparison to experimental groups of 1 and 3 indicated significant difference (P
    Conclusions
    Copper sulfate at average and higher concentrations may have destructive effects on histology and cells of fetal liver. These changes and damages can be a function of the amount of consumption dose, time period and consumption period of copper sulfate
    Keywords: Copper Sulfate, Liver, Fetus, Rat
  • Ghodrat Ebadi Manas Page 83
    Inroduction &
    Objective
    Royal jelly is a compound that is produced by the worker honey bees. This compound has antioxidant activity and protective effects against oxidative stress. The aim of this study were to determine protective role of royal jelly on decrease side effects of ofloxacin and return reproductive function near normal rang in ofloxacin treated male rat
    Material and
    Methods
    In this experimental work used 32 male albino rats that each has body weight between 160-18o gand accidentally divided to 4 groups: ofloxacin, royal jelly , ofloxacin with royal jelly and control. Each group included 8 rats. Dosage for ofloxacin group was 216 mg/kg.BW ofloxacin and for royal jelly group was 100 mg/kg.BW royal jelly. Royal Jelly with ofloxacin group received 216 mg/kg ofloxacin and100 mg/kg royal jelly. Control group received distilled water at dose of 216 mg/kg.BW. All groups received dose - related daily for 28 days orally. Data analyzed by one-way ANOVA and used Turkey HSD Post-test to compare the significance of difference.
    Results
    After exposure ofloxacin results revealed thatdiameter of seminiferous tubules, thickness of epithelium seminiferous tubules, weight testes,FSH, LH, testosterone, TTM ,TAOCand RI in compared to control significance decline,but distance between seminiferous tubule ,TDI , SI, MDA and NO significanceincreased. All parameters were improved to near normal rang level after exposure royal jelly.
    Conclusion
    This investigation revealed that ofloxacin has negative effect on histomorphometry and reproductive function in mature male rats,but at the same time if you use royal jelly it is protects against ofloxacin and retune to normal rang.
    Keywords: Ofloxacin, Royal Jelly, Rat, Histomorphometric, Oxidative Stress
  • Parasto Rahimi Page 95
    Inroduction &
    Objective
    Otoliths or ear stones related to balance, movement and hearing. Otoliths are used to determine the age of a considered as an indicator. Growth layers are produced daily at regular intervals setting and natural conditions but environmental fluctuations such as nutrition, activity and thermal changes affect on it. Sardine fishing areas along the southern coast of Iran are along the port of Jask in Hormozgan province East to Bandar Kangan in the eastern part of the province Boshehr. Due to wide dispersal and diverse environments of this species, the variation in morphology of otoliths is not unexpected. The aim of this study was to investigate possible variations in the structure of sagittae otoliths in fish distribution in the Persian Gulf and Oman Sea.
    Material and
    Method
    During the winter and spring 2011 and 2012 63 sample of white Sardines were captured from 3 sites ,Jask area, Qeshm and Lengeh. After biometric studies the left and right sagittae otoliths were extracted and examined. The captured datas were be examined by one way ANOVA and multivariate analysis of variance MANOVA.
    Results
    Statistical analysis traits not found significant differences between the three regions. These results were also confirmed by test post-hoc and Claster analysis. Although some degree of separation between the three regions was observed, but the overlap was more than distinguishing three regions from each other.
    Conclusions
    No significant differences in morphological otoliths in the three region of sampeling can confirms that the population of this species in three sampling sitesare related with each other and mixing took place due to lack of significant differences in this trait is .
    Keywords: Sardine, the Persian Gulf, Oman Sea, Clupeidae, Sardinella albella