فهرست مطالب

توسعه اجتماعی - سال یازدهم شماره 4 (تابستان 1396)

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال یازدهم شماره 4 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • سید عبدالحسین نبوی، عبدالرضا نواح، افسانه حسینوند* صفحات 7-36
    پژوهش حاضر با هدف بررسی برخی عوامل اجتماعی موثر بر هنجارشکنی در میان دانش آموزان پسر و دختر دبیرستانی شهر اهواز در سال 1394-1393 انجام گرفته است. در چارچوب نظری تحقیق از نظریه های کنترل اجتماعی، نظریه‏ی همنشینی افتراقی ساترلند، نظریه‏ی یادگیری اجتماعی تارد، نظریه‏ی پیوند اجتماعی هیرشی، نظریه‏ی آنومی دورکیم، مرتون، پارسونز و ویلیام گود و نظریه‏ی هگن استفاده شد. مطالعه به روش پیمایشی بوده و از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. حجم نمونه 375 نفر است که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب گردیده است. نتایج تحلیل آماری داده ها نشان داد که، بین پایگاه اجتماعی اقتصادی، دلبستگی به والدین، تعلق به مدرسه، دینداری و نظارت والدین با هنجارشکنی رابطه‏ی منفی و معکوس وجود دارد؛ همچنین بین جنس، از هم گسیختگی خانواده، معاشرت با دوستان هنجارشکن و استفاده از رسانه های ارتباط‏جمعی رابطه‏ی مثبت و مستقیم وجود دارد. تنها بین متغیر تفاهم والدین با هنجارشکنی رابطه ای مشاهده نشد. فرضیات مطرح شده 6/52 درصد از واریانس هنجارشکنی دانش آموزان را تبیین کرده اند.
    کلیدواژگان: هنجارشکنی، دلبستگی به والدین، تعلق به مدرسه، از هم گسیختگی خانواده، تفاهم والدین، نظارت والدین
  • مهتا بذرافکن *، محمدتقی ایمان صفحات 37-70
    منطقه‏ی گازی پارس جنوبی واقع در شهرستان عسلویه یکی از مناطق صنعتی‏ خاورمیانه و محل فعالیت ده ها شرکت پتروشیمی است که تاثیر مخربی روی زیست‏بوم منطقه گذاشته که بحث مسئولیت اجتماعی شرکت‏ها و روند توسعه‏ی متوازن در آن حائز اهمیت است. این پژوهش با نگرشی جامعه‏شناختی، با هدف مطالعه‏ی منتقدانه‏ی مسئولیت اجتماعی شرکت‏ها، از دیدگاه جوامع محلی به‏عنوان بخشی از ذینفعان بیرونی انجام شده است. جهت انجام این پژوهش، از روش مردم‏نگاری انتقادی و مصاحبه‏ی اپیزودیک همراه با مشاهده و شیوه‏ی نمونه‏گیری هدفمند و مصاحبه با 20 نفر از ساکنان بومی انجام و با تکنیک استقراء تحلیلی، از داده های حاصل، مقوله های اصلی ناپایداری، سلطه‏ی فن‏سالاری بر انسان‏مداری، کارکرد غیر اثربخش نهادها و مقوله‏ی هسته‏ی بازاندیشی توانمندساز استخراج و تحلیل شد و مدل پارادیمی بر مبنای مدل پارادایمی اشتراوس کوربین ارائه گردید. نتایج نشان داد مردم این منطقه از رونق اقتصادی و برخی موقعیت‏های ناشی از توسعه‏ی اقتصادی ارزیابی مثبتی داشته‏، اما عملکرد شرکت‏ها در خصوص مسئولیت اجتماعی شرکتی‏شان را در قبال زیست‏بوم و توسعه‏ ی پایدار و متوازن و در نظر گرفتن حقوق مردم محلی ضعیف ارزیابی کرده‏اند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکتی، صنعتی شدن، توسعه ی پایدار، مردم نگاری انتقادی
  • مهدی طالب، زهره نجفی اصل، ذوالفقار احمدی اوندی* صفحات 71-102
    نزاع دسته‏جمعی یکی از مسائل و پدیده های قدیمی است که کماکان در اجتماعات سنتی و مبتنی بر طایفه‏مداری به قوت خود باقیمانده است. منظور از نزاع دسته‏جمعی، درگیری یا دعوایی است که معمولا با انگیزه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حداقل بین سه نفر رخ می‏دهد و خساراتی جانی و مالی به بار می‏آورد. هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه‏ی کیفی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر نزاع‏های دسته‏جمعی در شهرستان ایذه است در این مطالعه‏ی کیفی، 24 نفر که به صورت نمونه‏گیری گلوله برفی انتخاب شده بودند وارد مطالعه شدند. یافته های پژوهش نشان می‏دهد که مداخله‏ی دولت در جامعه‏ی عشایری و اجرای برنامه‏ی اصلاحات ارضی و مهم‏تر از آن قانون ملی شدن مراتع و جنگل‏ها در دهه‏ی چهل، موجب اسکان خودجوش عشایر و بالتبع آن شیوع نزاع‏های دسته‏جمعی در منطقه گردیده است. از سویی دیگر این یافته ها نشان می‏دهند که تعصبات طایفه‏ای، جمع‏گرایی عمودی، همبستگی درون‏گروهی، پیوندهای خویشاوندی، مسائل ناموسی، عمومی‏ شدن خشونت و نزاع، نخبگان نزاع، اختلافات ملکی، بیکاری، رقابت نخبگان، فروپاشی ساختار سنتی مدیریت، بی‏اعتمادی به مراجع قضایی و انتظامی، آگاهی از محرومیت، تجربه‏ی عینی نزاع (مشاهده و مشارکت) و مسائل و خاطرات ناخوشایند گذشته‏ی بستر و زمینه‏ی نزاع دسته ‏جمعی را مهیا می‏کنند.
    کلیدواژگان: نزاع دسته جمعی، شهرستان ایذه، اختلافات ملکی، فروپاشی ساختار سنتی مدیریت، خاطرات و مسائل ناخوشایند گذشته
  • عباس حاتمی*، محمودرضا رهبرقاضی صفحات 103-130
    سوال اصلی مقاله‏ی فرارو این است که چه نسبتی میان محافظه‏کاری و اصول‏گرایی در ایران معاصر وجود دارد؟ مقالهبا استفاده از تحلیل ثانویه داده های «پیمایش جهانی ارزش ها»(WVS) به‏دست آمده در موج پنجم، این نسبت را در قالب 4 فرضیه آزمون نموده است. در این آزمون ابتدا محافظه‏کاری به سه بعد فرهنگی، اقتصادی و روانشناختی دسته‏بندی شد و سپس ارتباط آن با اصول‏گرایی بررسی گردید. بر اساس یافته های مقاله اولا میان بعد فرهنگی محافظه‏کاری یا همان سنت‏گرایی و اصول‏گرایی در ایران رابطه‏ی مثبت و معنادار دیده شد؛ ثانیا دو شاخص محافظه کاری روانشناختی یعنی مقرراتی بودن و نیاز به امنیت بر روی گرایش به اصول‏گرایی تقریبا فاقد تاثیر بودند؛ ثالثا محافظه‏کاری اقتصادی یا تمایل به نابرابری اقتصادی با اصول‏گرایی تقریبا رابطه‏ی معکوس و پایینی داشت؛ به‏گونه‏ای که این بعد از محافظه‏کاری به میزان محدودی حتی باعث گرایش بیشتر به اصلاح‏طلبی و نه اصول‏گرایی دیده شد. نهایتا و بر اساس این یافته ها می‏توان گفت محافظه‏کاری در ایران به جای آنکه به شکل علی‏الحده نگرش سیاسی اصول‏گرایان محسوب شود، برعکس ابعاد و اجزای متجزای آن در میان حامیان دو طیف سیاسی اصول‏گرا و اصلاح‏طلب متفرق و پراکنده است. بالتبع همین پراکندگی و تفرق باعث می‏شود تا محافظه‏کاری در ایران نتواند در هیات یک ایدئولوژی منسجم، منبسط، یک دست و فراگیر ظاهر شود. به این معنا حداقل از حیث مبانی اجتماعی، محافظه‏کاری ایرانی قادر نیست مبانی تاسیس یک حزب سیاسی محافظه‏کار قوی را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری اقتصادی، محافظه کاری فرهنگی، محافظه کاری روانشناختی، اصول گرایی
  • وحید قلی زاده قلعه عزیز*، یارمحمد قاسمی، حسین مهدی زاده صفحات 131-154
    پژوهش حاضر به منظور شناسایی و کشف انتظارات و دیدگاه های روستاییان نسبت به کیفیت زندگی انجام شده است. روش پژوهش حاضر روش کیفی با تاکید بر گراندد تئوری می‏باشد. روش نمونه‏گیری در این پژوهش نمونه‏گیری هدفمند از نوع نمونه‏گیری نظری است. برای رسیدن به کفایت نمونه از اشباع نظری استفاده شده است. برای تحلیل داده های این پژوهش، از روش کدگذاری سه مرحله‏ای بهره‏گیری شده است. مرحله‏ی اول، کدگذاری باز است؛ که در این مرحله مفاهیم مهم از هر مصاحبه استخراج گردیده است. در مرحله‏ی دوم که کدگذاری محوری می‏باشد، از تلخیص مفاهیم مقولات مهم بیرون کشیده شده که تعداد آنها 20 مقوله می‏باشد. سپس مقولات محوری در الگوی پارادایم که از 6 جزء (شرایط علی، پدیده، عوامل زمینه‏ای، عوامل مداخله‏گر، راهبردها و پیامدها) تشکیل شده است، جایگذاری شد و در نهایت در مرحله‏ی سوم یعنی کدگذاری انتخابی یا گزینشی، مقوله‏ی هسته یا مفهوم مرکزی «فرسایش کیفیت زندگی» استخراج شده است. این مقوله که به مثابه نظریه‏ی مبنایی است، همه‏ی مقولات محوری را در بر گرفته که دلالت بر فرسایش کیفیت زندگی در روستاهای مورد بررسی دارد.
    کلیدواژگان: گراندد تئوری، فرسایش کیفیت زندگی، مقولات محوری، مقوله ی مرکزی
  • زاهد بیگدلی*، سیده صدیقه طاهرزاده موسویان، شبنم شاهینی صفحات 155-182
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان امیدواری دانشجویان رشته‏ی علم اطلاعات و دانش‏شناسی (کتابداری) به اشتغال است. روش پژوهش حاضر توصیفی است که به روش پیمایشی اجرا شده است. جامعه‏ی پژوهش دانشجویان دانشگاه های دولتی است. از 700 پرسشنامه‏ی توزیع شده 610 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که میزان امیدواری دانشجویان به اشتغال به‏طور کلی در حد متوسط است. امیدواری دانشجویان به یافتن شغل «مرتبط» یا «نیمه‏مرتبط» با رشته‏ی تحصیلی آنان به‏طور معنی‏داری از حد متوسط کمتر و اما برای یافتن «هر شغلی» از حد متوسط بیشتر است. دانشجویان توانمندی و مهارت خود را در حد متوسط ارزیابی کردند. از نظر پاسخگویان سه عامل «ظرفیت پذیرش دانشگاه ها»، «امکانات گروه های آموزشی» و «سیاست‏ها و برنامه های وزارتخانه های متبوع» مهم‏ترین عوامل تاثیرگذار بر اشتغال است؛ همچنین، میزان امیدواری دانشجویان برای یافت شغل «مرتبط» کمتر از یافتن شغل «نیمه مرتبط» یا «هر شغلی» بلافاصله پس از فراغت از تحصیل یا در فاصله‏ی یک سال است. دانشجویان نگرش مثبتی نسبت به یافتن شغل در فاصله‏ی زمانی کوتاه و به ویژه شغل «مرتبط» با رشته‏ی تحصیلی خود و ورود به بازار کار ندارند.
    کلیدواژگان: اشتغال، دانشجویان، علم اطلاعات و دانش شناسی، امید به کاریابی
  • زهرا غفاری* صفحات 183-206
    هدف این مقاله بررسی تاثیر سرمایه ی فرهنگی تجسم یافته بر تحرک اجتماعی میان نسلی در شهر گرگان می باشد. روش تحقیق مورد استفاده، پیمایشی است. ابزار تحقیق، پرسشنامه ی محقق ساخته که برای تعیین اعتبار پرسشنامه از تکنیک اعتبار صوری و اعتبار محتوا با استعانت از تکنیک ضریب نسبی روایی محتوا استفاده شد.بعد از طراحی پرسشنامه و اجرای پایلوت بین 30 پاسخگو، میزان پایایی سئوالات با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 82/0 محاسبه گردید.جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی زنان و مردان 30 تا 54 ساله ی ساکن شهر گرگان که تعداد آنها بر اساس سرشماری سال 1390 برابر با 146238 نفر و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 384 نفر بشکل تصادفی چند مرحله ای تعیین گردید. برای شناخت نوع تکنیک های آماری از آزمون کولوموگراف اسمیرنوف و بواسطه ی توزیع نرمال داده ها از تکنیک موجود در آمار پارامتریک (ضریب پیرسون) استفاده شده است. نتایج توصیفی نشان داد که 6/8 درصد پاسخگویان، دارای تحرک میان نسلی نزولی، 24 درصد دارای تحرک میان نسلی افقی و 4/67 درصد دارای تحرک میان نسلی صعودی بوده اند. همچنین بین سرمایه ی فرهنگی تجسم یافته با تحرک اجتماعی میان نسلی افراد، در سطح ضریب اطمینان بیش از 95 درصد رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه ی فرهنگی تجسم یافته، تحرک اجتماعی میان نسلی، گرگان
  • محمد باقر بهشتی، کریم محمودی*، فاطمه حسین پور صفحات 207-236
    توسعه‏ی جوامع تنها در گرو رشد اقتصادی یا برنامه هایی که معطوف به آن هستند نمی‏باشد، بلکه جهت رسیدن به توسعه، تغییر در باور، رفتار و نگرش‏ها در اولویت اول قرار دارند. از آنجا که کتاب‏های درسی ابزاری مناسب برای ارائه‏ ی تغییر در باور، رفتار و نگرش‏ها هستند مطالعه حاضر می‏کوشد تا به تحلیل محتوای کتاب‏های درسی مطالعات اجتماعی دوره‏ی ابتدایی سال تحصیلی 1395-1394 بر اساس مولفه های مذکور بپردازد. داده های تحقیق نشان داد که کتاب‏های مورد بررسی از میان مولفه های تحول در باور، رفتار و نگرش‏ها بیشترین توجه به «در جمع زیستن یا جامعه‏پذیری»، «علم باوری»، «انضباط اجتماعی» و «تعلق خاطر به کشور» داشته است. در حالی که مولفه های «ایمان به کار و وجدان کاری»، «اعتماد اجتماعی»، «وقت‏شناسی» و «رعایت حقوق دیگران» کمتر از حد انتظار مورد توجه واقع شده‏اند.
    کلیدواژگان: توسعه، تغییر در باور، رفتار و نگرش ها، کتاب مطالعات اجتماعی، تحلیل محتوا
  • احمدرضا رشیدی*، لیلا رئیسی صفحات 237-254
    فساد مالی پدیده‏ای جهانی، با خصوصیات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است این پدیده نه تنها در سطح جامعه‏ی ایران بلکه در سایر جوامع نیز رشد و توسعه پیدا کرده و کشورهای توسعه‏یافته، در حال توسعه و توسعه‏نیافته را دچار چالش نموده است. آثار متعدد فساد مالی بر جامعه‏ی بشری موجب شد رویکردهایی جدید مبنی بر ارتباط بین فساد و حقوق بشر به وجود آید. یکی از سوالات حاصل از این رویکرد این است که آیا فساد مالی می‏تواند حقوق بشر را نقض نماید؟ آشنایی با انواع فساد مالی و تعهدات حقوق بشری دولت‏ها، اثبات‏کننده‏ی نقض مستقیم تمامی نسل‏های حقوق بشر به وسیله‏ی اقدامات فسادآمیز است. پاسخ به سوال فوق بر اساس اسناد الزام‏آور داخلی و بین المللی از اهداف مقاله‏ی حاضر است.
    کلیدواژگان: کنوانسیون مبارزه با فساد، فساد مالی، حقوق بشر، نقض مستقیم، آموزش، سلامت
|
  • Seyed Abdolhossein Nabavi, Abdolreza Navah, Afsaneh Hosseinvand * Pages 7-36
    The present paper aims to examine of some Social Factors affecting Norm-breaking among Secondary School Boys and Girls Students in Ahwaz in has been done in 2014-2015. Theoretical framework of research, of social control theory, differential association theory of Sutherland, social learning theory of Tarde, social bond theory of Hirsch, theory of anomie Durkheim, Parsons & William Good and theory of Miller and Hagan was used. This study is survey, sample size of 375 students and tools have been used questionnaires, to collect data how were selected through multi stage cluster sampling method and statistical procedure for investigation of the software Spss is used. Statistical analysis results showed that, there are a negative and reverse relationship between socio-economic Statuses, attachment to parents, belonging to school, religiously, and parental supervision with norm-breaking. Also, there are a positive and direct relationship between sex, family disruption, interaction with norm-breaking friends, use the mass media, with norm-breaker. The only between understanding parents with norm-breaking was not found relationship.
    Keywords: Oppositional, Socio-Economic Status, Attachment to Parents Belonging to the School, Family Rupture, Understanding Parents, Socializing with Friends Normal, Parental Supervision
  • Mahta Bazrafkan *, Mohammad Taghi Iman Pages 37-70
    South Pars gas in the city of Assaluyeh and one of the Industrial zones in the Middle East and the place activity of dozens of petrochemical companies. Activities of these companies have had a devastating effect on the ecosystem and for this reason it is important to study corporate social responsibility and development process. This study is done by the sociological approach, with the goal of a critical study of corporate social responsibility, from the perspective of the local communities as part of the external stakeholders. For this research, we have used the method of critical ethnography and episodic interview with observation by purposeful sampling and interviews with 20 local residents and we have analyzed the data by inductive analytical techniques. The data, obtained main categories: Instability, domination of technocratic on humanism, non-effective functioning of institutions and the category core of rethinking empowering. We have created on the model Corbin Strauss model also. The results showed that People of this region have a positive assessment of of the economic boom and some situations of economic development. But they have weak corporate performance in terms of corporate social responsibility towards the environment, sustainable development and balanced, considering of the rights of local people.
    Keywords: CSR, Critical Ethnography, sustainable development, Pars Special Economic Energy Zone (PSEEZ)
  • Mehdi Taleb, Zohreh Najafiasl, Zolfaghar Ahmadi Avendi * Pages 71-102
    The collective conflict is one of the old issue and phenomena that is still remain in the traditional social and clan societies'. The collective conflict is dispute that usually motivated by cultural, political, economic and social occurs between at least three people and damage the life and property and consequently damages brought. The main purpose of this study is qualitative study and analysis of social-cultural factors effective on collective conflicts in Izeh city. In this qualitative study, 24 people by snowball sampling were selected. Research findings show that government intervention in the nomadic society and more importantly the implementation of land reform and the nationalization law of grasslands and forests in the 1340s, caused nomads settling and consequently, the incidence of spontaneous collective conflict has been happen in this area. On the other hand, findings indicate that tribal prejudices, vertical collectivism, solidarity within the group, kinship ties, generalization of violence and conflict, honor issues, elites of conflict, property conflicts, unemployment, elite competition, the breakdown of traditional management structure, lack of trust in authorities judicial and law enforcement, awareness of exclusion, conflict subjective experience (observation and participation) and unpleasant memories of past issues, provide the context of conflict and quarrel.
    Keywords: Collective Conflict, Izeh City, the Collapse of Traditional Management Structure, Property Dispute, Unpleasant Memories of the Past
  • Abbas Hatami *, Mahmoudreza Rahbarghazi Pages 103-130
    In this paper, we seek to survey the relationship between principlism and conservatism in contemporary Iran. We use four hypotheses to demonstrate this relationship. In doing so, we classified conservatism into three dimensions, namely, economic, cultural and psychological conservatism and then survey its relationship with principlism. Our method research is a secondary analysis of data stemming from the fifth waves of the World Value Survey (WVS). Firstly, our analysis shows a significant positive correlation between the cultural dimension of conservatism or traditionalism and fundamentalism. Secondly, there is almost no relationship between two indices of psychological conservatism, namely, rule-following and need for security with the tendency to principlism. On the other hand, there is a significant negative and low correlation between economic conservatism and tendency to principlism so that even cause a small increase toward reformist. Thirdly, and regard to these findings, conservatism rather than shape only the political attitude of principlist, its separate elements disperse between principlist and reformist in Iran. Fourthly, this dispersion has led to conservatism fails to work in coherent, uniform and complex ideology and shape a conservative party in contemporary Iran.
    Keywords: Economic Conservatism, Cultural Conservatism, Psychological Conservatism, Principlism
  • Vahid Gholizadeh Ghale Aziz *, Yarmohammad Ghasemi, Hossein Mehdizadeh Pages 131-154
    This research has been conducted to identify and explore villagers’ expectations and views about the quality of life around Urmia. To this end, a qualitative method has been employed with an emphasis on grounded theory. Sampling method in this research was purposeful and theoretical. Theoretical saturation was used for reaching sample saturation (20 cases in this study). To analyze the data of this study, a three-step coding method was used. The first stage is open coding in which important concepts were extracted from each interview. The second stage was axial coding in which 20 important extracted categories were summarized. Then the axial categories were put in the paradigm pattern which was comprised of six components of causal conditions, phenomenon, contextual factors, confounding factors, strategies and outcomes. Finally, in the third stage which was selective coding, the core category or concept of "life quality erosion" was extracted. This category, as the grounded theory, covers and explains all the axial categories surrounding the quality of life in rural areas.
    Keywords: Villagers, Grounded Theory, Erosion of Life Quality, Axial Categories, Core Category, Life quality
  • Zahed Bigdeli *, Seyede Sedigheh Taherzadeh Mousavian, Shabnam Shahini Pages 155-182
    This research attempted to investigate job expectancy of LIS students. The survey is of a descriptive-analytical type. The population consisted of LIS students in government universities. 700 questionnaires were distributed and 640 were returned; however, 610 were used in analyzing the data. Four faculty members confirmed the validity of the questionnaire and its reliability was measured through Cronbach’s Alpha, 0.89. He results showed that, in general, job expectancy of students is at a “moderate” level. Students’ hope to find jobs relevant or semi-relevant to their field of study is significantly lower than “average”; however, their hope to get “any” job is higher than “average”. Respondents believe that university enrolment, departmental facilities, and the Ministry’s policies influence job opportunities. It was also found that the chance to get a “relevant’ job in one year time span after graduation, is less than getting a job” irrelevant” to their field of study or “any” job. Students did not have a positive view to find a job in a short time, especially a job relevant to their field of study. This belief might be a reason for students not to be motivated to be serious in their studies. It is essential for those responsible to think and plan to change the present job opportunities in the country; otherwise, the country unfortunately will suffer more and more.
    Keywords: employment, Students, Information, Knowledge Management, LIS, Job Expectancy
  • Zahra Ghafary * Pages 183-206
    The purpose of this paper was intended to study the impact embodied cultural capital and intergenerational mobility of individuals in the city of Gorgan. The research method used in this study is suevey. For collecting the data, researcher-made questionnaire and for determining the reliability of the questionnaire, face validity technique and content validity with help of CVR coefficient technique and for determing the reliability of the questions, cronbach (alpha) coefficient were used. After questionnaire design and implementation of a pilot between 30 and responsive, questioning the reliability using Cronbach alpha coefficient (0/82). The sample of this study consisted of all women and men aged between 30 to 54 resident in Gorgan who were 146238 people based on 2011 census. The research sample size was 384 people. Multi-stage random sampling method was used to select. The samples. K-S test was used to identify the type of statistical method. In addition, parametric statistics (Pearson coefficient) was used for normal distribution of data. Descriptive results showed that 8.6 percent of responders were found to have descending intergenerational mobility, while 24 percent had horizontal intergenerational mobility and 67.4 percent enjoyed ascending intergenerational mobility. Finally, while studying the research hypothesis which is the relationship between embodied cultural capital (subjective) and intergenerational mobility of individuals in the city of Gorgan, it was approved at more -than- 95% confidence coefficient level.
    Keywords: Embodied Cultural Capital, Intergenerational Social Mobility, Gorgan
  • Mohammad Bagher Beheshti, Karim Mahmoodi *, Fatemeh Hosseinpoor Pages 207-236
    Economic growth or programs oriented toward it cannot guarantee development of societies alone. To reach development, changes in believes, behaviors and attitudes are prior to such programs. Since school textbooks are suitable tools for offering changes in believes, behaviors and attitudes, this study is to content analyze social studies textbooks of primary school during the educational year of 2015-2016 regarding such kind of indices. The research data suggested that among indices of changes in believes, behaviors and attitudes studied textbooks paid more attention to “collectivism or socialization”, “scientism”, “social discipline”, and “attachment to the country”. While other indices i.e. “work ethics and loyalty”, “social trust”, “punctuality”, and “respecting the right of others” attracted attention less than expected.
    Keywords: Development, Changes in Believes, Behaviors, Attitudes, Social Studies Textbooks, Content Analysis
  • Ahmadreza Rashidi *, Leyla Raisi Pages 237-254
    Corruption is a global phenomenon, characterized by cultural, social, economic and political phenomenon .This phenomenon is not only in our society but also in other communities be promoted and developed. Corruption has challenged developed, developing and underdeveloped countries. Numerous effects of corruption on human society led to new approaches to the relationship between corruption and human rights. One of the questions arising from this approach is whether corruption can violate human rights? Understanding the types of corruption and the government's human rights obligations, prove a direct violation of all generations of human rights by corrupt actions. The answer, according to domestic law and international binding documents is the purposes of this article.
    Keywords: Convention against Corruption, Corruption, Human Rights Violations Directly, education, Health