فهرست مطالب

فصلنامه جغرافیا و پایداری محیط
پیاپی 20 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرتضی محمدپور جابری *، عیسی ابراهیم زاده، مجتبی رفیعیان، رامین ساعد موچشی صفحات 1-17
    در عصر حاضر که با خصیصه های عدم قطعیت، نوآوری و پیچیدگی مسائل شناخته می شود، نظام برنامه ریزی سنتی با چالش های متنوعی مواجه است. یکی از ضعف های نظام برنامه ریزی منطقه ای رایج، عدم شناسایی، تحلیل و به کارگیری عوامل کلیدی توسعه منطقه است؛ از این رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل کلیدی توسعه استان خراسان شمالی با رویکرد آینده نگاری راهبردی انجام گرفته است. این پژوهش، با رویکردی آینده نگرانه از تکنیک تحلیل اثرات متقاطع بهره برده و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار میک مک استفاده شده است. نتایج تحلیل اثرگذاری عوامل، بیانگر وضعیت ناپایدار در سیستم منطقه خراسان شمالی است. با بهره گیری از نتایج حاصل از این پژوهش و تحلیل عوامل اولیه، 17 عامل کلیدی در توسعه منطقه شناسایی شدند. از بین این عوامل، توسعه جاده های اصلی جدید جهت پیوندهای فرااستانی، وجود قلمروهای روستایی یکپارچه، موقعیت ژئوپلتیک استان نسبت به محور آسیایی شرق، ارتقاء جاده های فرعی درون استانی در راستای توسعه نظام سکونتگاهی، تعادل نسبی در راس نظام شهری استان، تقویت بازارچه های مرزی و تنوع بخش های اقتصادی با عملکرد متوسط عوامل کلیدی استراتژیک هستند که می توانند به عنوان مبنای ترسیم سناریوها و تخصیص فضایی در سطح استان مورد استفاده قرار گیرند. نتیجه این مطالعات و شناخت عوامل کلیدی، مبنایی است برای سیاست گذاری پایدار توسعه فضایی در آینده استان که می تواند تمامی اقدامات و سناریوسازی های بخشی و فضایی سطوح محلی را در درون خود یکپارچه سازی نماید.
    کلیدواژگان: آینده نگاری راهبردی، توسعه منطقه ای، عوامل کلیدی، پایداری سیستم، خراسان شمالی
  • صغری اندریانی، نسرین سمندر*، محمدرضا نیکجو صفحات 19-37
    ناپایداری های دامنه ای، مخاطرات مهمی برای فعالیت های انسانی هستند، این مخاطرات، در شیب های طبیعی و یا شیب هایی که به دست انسان تغییر یافته اند، اتفاق می افتد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر در ایجاد پدیده ناپایداری دامنه ای با استفاده از مدل های آماری رگرسیون لجستیک و شبکه عصبی مصنوعی در حوضه سد ستارخان اهر انجام گردیده است. هدف از این پژوهش، تعیین مناطق دارای پتانسیل وقوع ناپایداری و نهایتا تهیه نقشه پهنه بندی خطر با استفاده از مدل های آماری برای منطقه مورد مطالعه است. بدین منظور، ابتدا مهم ترین عوامل موثر در زمین لغزش مانند شیب، جهت شیب، ارتفاع از سطح دریا، بارندگی، فاصله از جاده، گسل و شبکه زهکشی، کاربری اراضی و سنگ شناسی بررسی و خصوصیات هر یک از آنها شناسایی و با روش فازی، استانداردسازی گردیدند. مبنای استانداردسازی روش هیستوگرام با استفاده از قطع طبقات هر لایه با زمین لغزش های رخ داده بوده که پراکنش زمین لغزش ها از طریق انجام عملیات میدانی و با استفاده از تصاویر ماهواره ای تهیه و رقومی گردیده و به عنوان نقاط آموزش دهنده مدل ها نیز مورد استفاده قرار گرفت. نتایج مدل ها نشان داد درصد پهنه هایی با خطر بسیار بالا در مدل شبکه عصبی و رگرسیون لجستیک به ترتیب 24/7% و 56/5% است که عمدتا محدوده های نزدیک به سد ستارخان را شامل می گردد. از لحاظ لیتولوژی، این مناطق در محدوده هایی با میزان مقاومت پایین قرار گرفته اند که روش آماری لجستیک نیز نشان دهنده تاثیر بسیار زیاد فاصله از گسل و لیتولوژی بر وقوع پدیده لغزش در منطقه مورد مطالعه است. همچنین مقدار شاخص ROC برای مدل های شبکه عصبی و رگرسیون لجستیک به ترتیب 85/0 و 81/0 به دست آمد؛ می توان گفت روش شبکه عصبی، مدلی کارآمدتر جهت پهنه بندی وقوع زمین لغزش است؛ بنابراین، هرگونه برنامه ریزی و ساخت و ساز می بایست متناسب با شرایط ژئومورفولوژی و زمین شناسی منطقه باشد تا متحمل حداقل خسارات جانی و مالی نگردد.
    کلیدواژگان: مدل رگرسیون لجستیک، شبکه عصبی، فازی سازی، زمین لغزش، سد ستارخان
  • سیدعلی نکویی نایینی*، یوسف قنبری، حمید برقی صفحات 39-53
    پایین بودن بهره وری در بخش کشاورزی، به کارگیری بی رویه نهاده های تولیدی به منظور افزایش عملکرد در دهه های اخیر در نتیجه تخریب محیط زیست از یک سو و ضرورت استمرار تولید در راستای امنیت غذایی از سوی دیگر اهمیت توجه به پایداری نظام بهره برداری را دوچندان کرده است. پژوهش حاضر با هدف سنجش پایداری نظام بهره برداری موجود در بخش کشاورزی استان اصفهان، شامل خرد دهقانی، تعاونی تولید روستایی و شرکت سهامی زراعی صورت گرفت. جامعه آماری شامل 17362 بهره بردار عضو تعاونی تولید روستایی و 635 بهره بردار عضو شرکت سهامی زراعی و 85405 واحد بهره برداری خرد دهقانی است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه و با استفاده از روش انتساب متناسب حجم نمونه از هر شرکت و هر واحد خرد دهقانی در هر روستا، محاسبه گردید. یافته های این پژوهش نشان داد که از نظر شاخص ترکیبی استانداردشده نظام بهره برداری سهامی زراعی و تعاونی تولید روستایی نیمه پایدار و خرد دهقانی ناپایدار است. از لحاظ بعد اقتصادی شرکت سهامی زراعی نسبت به دو نظام دیگر پایدارتر و از بعد اجتماعی ناپایدارتر، از بعد اجتماعی تعاونی تولید روستایی نسبت به دو نظام دیگر پایدارتر و از نظر زیست محیطی نسبت به شرکت سهامی زراعی ناپایدارتر است. نظام بهره برداری خرد دهقانی از نظر این سه بعد به ویژه اقتصادی از دو نظام بهره برداری دیگر ناپایدارتر است لذا تقویت بنیه اقتصادی بهره برداران این نظام بهره برداری با توجه به اینکه درصد عمده ای از بهره برداران این بخش را تشکیل می دهد جهت افزایش سطح پایداری می تواند مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کشاورزی پایدار، نظام بهره برداری، خرد دهقانی، تعاونی تولید روستایی، شرکت سهامی زراعی
  • سید احسان فاطمی*، علی بهراملو، محمدحسین ادیب راد صفحات 55-67
    منابع تامین کننده آب شرب شهر همدان شامل سد اکباتان و منابع آب زیرزمینی دشت همدان - بهار است. با توجه به بحران آب موجود در منطقه، در این پژوهش، امکان تامین آب شرب شهر در افق های زمانی میان مدت (سال 1410) و بلندمدت (سال 1430) بررسی شده است. برای این منظور، اقدام به مدل سازی سیستم منابع و مصارف حوضه سد اکباتان و منبع زیرزمینی تامین کننده آب شرب به کمک نرم افزار ویپبا استفاده از آمار 40 ساله گردید. ابتدا شرایط واقعی مصارف و منابع حوضه آبریز در شرایط فعلی و دو حالت برداشت آب غیرمجاز و مجاز از منبع آب زیرزمینی مدل شد. نتایج نشان داد که در وضع برداشت مجاز آب از منابع زیرزمینی، مقادیر کمبود سالانه آب شرب همدان حدود 8/2% است. همچنین این مقدار در سایر بخش های مصرفی در محدوده مجاز قرار گرفت. سپس با داشتن مصارف سرانه و برآورد جمعیت شهری در افق های زمانی مذکور، ابتدا میزان تقاضای آب شرب محاسبه و با ثابت در نظر گرفتن تقاضای آبی در سایر بخش ها، مدل سازی حوضه آبریز در افق های زمانی تحقیق انجام شد. بر اساس نتایج، شهر همدان با منابع آب و روند رشد جمعیت موجود، در سال های 1410 و 1430 به ترتیب با 6/19% و 3/34% کمبود مواجه خواهد شد. با توجه به ثابت بودن منابع آب و کمبودهای قابل توجهی که در افق های تحقیق به دست آمد، جهت مقابله با این کمبودها، با مدیریت عرضه و تقاضا، راهکارهای سازه ای و غیر سازه ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که راهکارهای سازه ای به تنهایی پاسخگو نبوده و ضروری است که در کنار راهکار سازه ای، راهکارهای غیر سازه ای به عنوان راهکار پایدار و اثرگذار ملاک عمل قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تقاضای آبی، مدل ویپ، سد اکباتان، مدل سازی منابع و مصارف آب، پایداری حوضه آبریز
  • حسین نظم فر، انور امان الله پور* صفحات 69-87
    بررسی نابرابری و وجود آن در محدوده های جغرافیایی مختلف در سال های اخیر مورد توجه برنامه ریزان و سیاستمداران قرار گرفته است. کشور ما در بسیاری موارد از نابرابری فضایی درون و بین منطقه ای رنج می برد؛ از این رو، توجه به موضوع نابرابری فضایی در ابعاد و شاخص های مختلف کشور دارای ضرورت اساسی است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف سنجش وضعیت توسعه یافتگی و نابرابری های فضایی بخش کشاورزی بین شهرستان های استان کردستان و تحلیل روند تحولات نابرابری آنها طی سال های 1395-1375 طراحی شده است؛ از آنجا که توسعه متعادل و متوازن فضاهای جغرافیایی، نیازمند بررسی دقیق و همه جانبه در ابعاد مختلف آن است، در این پژوهش، تعداد 26 شاخص در بخش کشاورزی، تعریف شده است. برای بررسی مسائل تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها از مدل تصمیم گیری چندمعیاره «حذف و انتخاب سازگار با واقعیت (یک)» استفاده شده و وزن معیار هر یک از شاخص ها با روش «فرایند تحلیل شبکه ای» محاسبه شده است؛ همچنین برای بررسی نابرابری های فضایی شهرستان های استان کردستان، ضریب ویلیامسون به کار رفته است. به این منظور، جهت بررسی توزیع زیرساخت ها از ضریب چولگی پیرسونی استفاده شده است. نتایج یافته ها نشان می دهد که طی سال های 1375 تا 1395 به میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان کردستان افزوده شده است؛ اما همگرایی نسبی بین شهرستان ها حاصل نشده است. همچنین مشخص شد که نظریه غالب در توزیع زیرساخت های کشاورزی این استان بر اساس مدل مرکز - پیرامون بوده است؛ به طوری که در هر دو دوره بررسی شده، شهرستان سنندج به عنوان توسعه یافته ترین و شهرستان های کامیاران و سروآباد به عنوان کم توسعه یافته ترین، از لحاظ شاخص های بخش کشاورزی، بوده و توزیع زیرساخت ها از نوع چولگی مثبت و به صورت نامتقارن بوده است.
    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، نابرابری فضایی، روش حذف و انتخاب سازگار با واقعیت (یک)، روش فرایند تحلیل شبکه ای، استان کردستان
  • مریم علی زاده، روح الله میرزایی*، سید حسین کیا صفحات 89-103
    مدیریت سرزمین در راستای توسعه پایدار، نیازمند داده های قابل اعتماد و به روز کاربری سرزمین و پهنه بندی تغییرات آن در مقیاس های مختلف مکانی و زمانی است. در این راستا، مدیریت منابع آب با هدف حفظ کیفیت آن برای مصارف گوناگون نیز مستلزم بررسی کاربری سرزمین و تغییرات آن در سطح حوضه آبخیز است. بر این اساس، هدف اولیه پژوهش حاضر، ارزیابی کارایی روش های مختلف سنجش از دور در طبقه بندی داده های طیفی سنجنده OLI جهت تهیه نقشه کاربری سرزمین در حوضه آبخیز رودخانه های کن و کرج است. با استفاده از نه روش طبقه بندی شامل حداقل فاصله از میانگین، سطوح موازی، فاصله ماهالانویی، زاویه طیفی، واگرایی اطلاعات طیفی، کدهای باینری، بیشینه احتمال، شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان نقشه کاربری سرزمین حوضه مورد نظر در سطوح یک و دو اندرسون به ترتیب در پنج و نه طبقه کاربری تهیه شد. بر اساس صحت سنجی طبقه بندی با استفاده از تصاویر گوگل ارث و نقاط دقیق کنترل زمینی، روش بیشینه احتمال به ترتیب با ضریب کاپا 77/0 و 76/0 و همچنین صحت کلی 94/84% و 70/80% به عنوان بهترین روش طبقه بندی نظارت شده جهت تهیه نقشه کاربری سرزمین در حوضه آبخیز مورد نظر در سطح محلی و منطقه ای مشخص شد؛ همچنین پس از روش مذکور، روش های شبکه عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان و فاصله ماهالانویی نیز در طبقه بندی تصاویر صحت قابل قبولی را ارائه دادند؛ چنین نتیجه ای بیانگر این مطلب است که همانند انتخاب روش، دقت در اجرای روش های طبقه بندی نقشه کاربری سرزمین و ارزیابی صحت می تواند بسیار مهم باشد و نتایج را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: کاربری اراضی، طبقه بندی، بیشینه احتمال، تصویر ماهواره ای، حوضه آبخیز
  • بهمن صحنه*، ابراهیم معمری، مسعود سواری صفحات 105-121
    تحلیل و مقایسه سطح برخورداری از امکانات و شناخت نابرابری ها و بی تعادلی ها در چارچوب محدوده های جغرافیایی مختلف و در نتیجه پی بردن به ضعف ها و اختلاف های موجود و سیاست گذاری برای رفع آنها از اهمیت بسیاری برای شناخت مناطق مختلف از لحاظ توسعه یافتگی برخوردار است. در همین راستا، رتبه بندی صنعتی یکی از راه های بررسی روند تغییرات در توسعه صنعتی استان های کشور است که سال هاست از طرف سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزارت صنایع و معادن انجام گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی و تحلیل میزان توسعه یافتگی صنعتی در سطح شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از روش های تصمیم گیری چندمعیاره تاپسیس و ساو است. برای انجام پژوهش از داده های سالنامه آماری سال 1392 استفاده گردیده است. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار آماری اکسل انجام شده است. نتایج پژوهش با استفاده از تکنیک تاپسیسگویای آن است که شهرستان شهرکرد با امتیاز 1، به عنوان توسعه یافته ترین ناحیه از لحاظ شاخص های صنعتی در سطح شهرستان ها و شهرستان بن با امتیاز 00/0، به عنوان محروم ترین شهرستان استان چهارمحال و بختیاری هستند. نتایج با استفاده از تکنیک ساو نیز نشان دهنده توسعه یافتگی شهرکرد با امتیاز 697/0 و محرومیت شهرستان بن با امتیاز 00/0 است. در این میان، شهرکرد دارای بهترین وضع از نظر شاخص های صنعتی در سطح استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان بن دارای بدترین شرایط توسعه صنعتی است که این امر نیازمند بازنگری در امر برنامه های توسعه و آمایش استان در آینده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، توسعه صنعتی، تکنیک تاپسیس، تکنیک ساو، استان چهارمحال و بختیاری
|
  • Morteza Mohamadpuor Jaberi *, Eisa Ebrahimzade, Mojtaba Rafeie Pages 1-17
    In the current era, characterized by uncertainty, initiative, and complexity of issues, the traditional planning system faces various challenges. In fact, lack of identification, analysis, and implementation of key factors in regional development is considered as one of the weaknesses of regional planning systems. Therefore, the present research has been conducted with a foresight approach aiming to identify key factors in development of Northern Khorasan province. This study has applied the technique of analyzing cross-impacts. Besides, MICMAC software has been used to analyze the data. The results of analyzing the effectiveness of factors indicate an unsustainable situation in the regional system of northern Khorasan province. Applying the results obtained from this research and the initial factor analysis, 17 key factors were identified in the development of the region. Out of these factors, “development of new main roads for trans-provincial connections”, “existence of integrated rural territories”, “geopolitical situation of the province in relation to the Eastern Asia road”, “promotion of intra-provincial secondary roads in line with development of the settlement system”, “relative balance at the top of the urban system of the province”, “straightening border markets”, and “A variety of economic sectors with an average functionality” are the key factors which can be used as a base to outline scenarios and spatial allocation at provincial level. The result of these studies and identification of key factors are a basis for sustainable policymaking of spatial development in the future of the province that can integrate all the sectional and spatial measures and scenario makings at local levels into itself.
    Keywords: Strategic Foresight, Regional Development, Key factors, System Stability, Northern Khorasan
  • Soghra Andaryani, Nasrin Samandar *, Ohammadreza Nikjoo Pages 19-37
    Slope instabilities are considered as one of the major dangers to human activities which occurred in natural slopes and the slopes made by humans. This study aimed to identify the factors affecting the occurrence of slope instability using logistic regression models and artificial neural network in Ahar Sattar khan dam basin. The results of statistical models to determine the potential areas of instability and ultimately create a hazard zonation map for the study area. In this regard, the most important factors in landslides such as slope, aspect, elevation, rainfall, distance from the road, fault and drainage, land use and exploration and peculiarities of each of them were identified. Standardization base of histogram model is by cutting the classes of each layer with occurred landslides. The models show that the very high-risk area in the neural network and logistic regression are 724 and 5/56 per cent respectively which cover the areas close to Sattar khan dam, mainly including the lithology of these areas located in the regions with lower resistance. Besides, Statistical methods Logistic prove that faults and lithology have an immense impact on the occurrence of landslide in this area. The ROC index value for neural network and logistic regression models are 0/85 and 0/81. So it can be said neural network model for zoning of landslides is more efficient, so any planning and construction must be compatible with the conditions of geomorphology and geology of the area leading to as least human and financial losses as possible.
    Keywords: Logistic Regression Model, Neural Network, Fuzzy Modeling, Landslides, Sttarkhan Dam
  • Saedali Nekoenaeni *, Yosef Ghanbari, Hamid Barghi Pages 39-53
    Low productivity in agricultural sector, inappropriate use of production factors to enhance product performance during the last decade as a result of adverse environmental degradation and the need for sustainable production and food security prove the importance of the sustainability of the agricultural farming systems. This study is aimed to assess the sustainability of agricultural farming system, including smallholders, rural production cooperatives and Farm Corporation. The statistical population consisted of 17362 members of rural production cooperatives, 635 members of Farm Corporation and 85405 smallholders. The sample size is calculated by using Cochran formula and the appropriate assignment to each cooperatives and smallholders. The results showed that the standardized complex index of farm Corporations and rural production cooperatives are semi stable while smallholder system is unstable. Dimension farm Corporation is economically more stable than the other two systems, while less stable than the others with social dimension. Besides, social dimension of rural production cooperatives is more stable than other two farming systems. Moreover, environmental dimension is less stable to farm Corporation. Smallholder farming system in term of three dimensions especially economic dimension which is unstable. Economic strengthening small farmers system could be regared due to the fact that is a major percentage of farmers in Iran to increase the sector's degree of sustainability.
    Keywords: Sustainable Agriculture, Farming Systems, Smallholders, Rural Production Cooperatives, Farm Corporation
  • Saedehsan Fatemi *, Ali Bahramloo, Mohammadhosain Adebrad Pages 55-67
    Ekbatan Dam and groundwater resources in Hamedan-Bahar plain are the main suppliers of drinking water in Hamedan city. The aim of this study is to evaluate drinking water supply in the medium-term time horizons (1410) and long term (1430). Therefore, resource system, consumption area of Ekbatan dam and underground provider are modeled by WEAP using 40-year-old statistics. calibrating the findings, the actual conditions of use and watershed resources in the current situation (in 1391) and both unauthorized and authorized the withdrawal of underground water source were modeled. The results showed that water shortage of Hamedan is around 2.8% annually. Having per capita expenditure per person as well as the urban population estimated in the aforesaid period, at first, the demand for drinking water is calculated. Then, considering water demand to be constant in other sectors, water demand was modeled. The results showed that about 19.6% and 34. 4% in 1410 and 1430 respectively face water shortage. The situation was almost the same in other sectors. Due to constant water resources and significant deficiencies in the research horizons, respectively, structural and non-structural solutions and their effects were tested. However, it was observed that structural measures alone are not helpful. That is why non-structural solutions on side structural solutions were proposed and examined.
    Keywords: Ekbatan Dam, Modeling, Water Demand, Water Resources, Water Use, WEAP Model
  • Hosein Nazmfar, Anvar Amanolapour * Pages 69-87
    The study of inequality and its Existence in different geographic areas has attracted the attention of programmers and politician in recent years. In our country suffering from space intra-regional and between-regional disparities in several cases, paying attention to spatial inequality in different aspects and indexes is necessary. In this regard, the aim of this research is the examination of the developmental level and spatial inequality and the analysis of developments of this spatial inequality of the agricultural sector among the cities of Kurdistan since 1996 to 2016. The research is a descriptive-analytic one which is performed in all cities of Kurdistan regarding political-administrative territory of this province in 1996 and 2016. Since the balanced development needs exact and comprehensive examination, there are 26 indices of agricultural sector in this study. Multi-criteria decision-making model “ELECTRE“ is used to examine the assumptions and analysis of data. The benchmark value of all indices is calculated by ANP method. Moreover, Williamson factor is used to examine the spatial inequality in all cities of Kurdistan, and Pearson Coefficient of Skewness is used to examine the distribution infrastructure. The findings show that the level of development has increased from 1996 to 2016 in the cities of Kurdistan, but relative convergence has not achieved. Besides, it is determined that core-periphery model has been the prevailing theory in distribution of agricultural infrastructure in this province. Therefore, Sanandaj has been considered as the most developed one while Sarvabad and Kamyaran are the least developed in agricultural sector indicators. Moreover, distribution infrastructure has positive skewness.
    Keywords: Development, Spatial Inequality, ELECTRE.I Methods, ANP Methods, the Province of Kurdistan
  • Maryam Alizadeh, Rooholah Mirzaee*, Saedhosain Kiya Pages 89-103
    Land management leading to sustainable development requires reliable and update data on land cover/use and mapping its changes at various spatial and temporal scales. In this aspect, water resources management also needs to assess land use and its changes across the basin to maintain water quality for a variety of uses. Thus, the primary goal of this study is to evaluate the effectiveness of various spectral-based supervised classification methods of Operational Land Imager (OLI) data for mapping land use across the Kan and Karaj Rivers basin. At the Anderson Level 1 and 2, the basin’s land use was mapped in five and nine classes, respectively using a broad range of different supervised classification methods, including Parallelepiped, Minimum Distance, Mahalanobis Distance, Maximum Likelihood, Spectral Angle, Binary Encoding, Spectral Information Divergence, Neural Net and Support Vector Machine. All classification methods were verified using the Google Earth images and accurate ground control points, in which the Maximum Likelihood method of both levels with Kappa coefficient of 0.77 and 0.76 and overall accuracy of 84.94 and 80.70 percent, identified as the optimum method to map the land use at the local and regional scales respectively. In addition, following the named method, the Neural Net, Support Vector Machine and the Mahalanobis Distance methods also showed acceptable accuracy indicating that like the choice of classification method, precision in procedures and accuracy assessment of land use classification map is very important and could affect the results.
    Keywords: Land Cover, Use, Classification, Maximum Likelihood, Satelite Imagery, Basin
  • Bahman Sahneh *, Ebraham Moammari, Masuod Savare Pages 105-121
    Analyzing and comparing the level of Facilities enjoyment and identifying inequalities and imbalances within different geographical districts , leading to find the weaknesses and the appropriate policy to solve them, are of great importance, especially in order to identify different regions in terms of development. In this regard, industrial ranking, which has been done by Management and Planning Organization and Ministry of Industry, Mine and Trade for years, is considered as a way to study changes in industrial development of country provinces. Using multi-criteria decision-making (TOPSIS and SAW), the current study aims to analyze and examine the development of industries in Chaharmahal and Bakhtiari Province. This research is a kind of descriptive-analytic one approaching applied study. The data of Statistical Yearbook of 1392(solar year) were used in the research. Statistical software of EXCEL was utilized to analyze the data. TOPSIS results indicate that Shahrekord Parish with score of (1), is recognized as the most developed area. In terms of industrial index and Bon with a score of (0.00), it is identified as the poorest area Province. SAW Results show that Shahrekord with (0.679) points, is the most developed city, and Bon with score of (0.00) is the most deprived city in the Province. Therefore, reviewing development plans of the province is required in the future.
    Keywords: Evaluation, Industrial Development, TOPSIS Technique, Saw Technique, Chaharmahal, Bakhtiari Province