فهرست مطالب

Veterinary Science and Technology - Volume:8 Issue: 2, Summer and Autumn 2016

Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
Volume:8 Issue: 2, Summer and Autumn 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/11/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحات 10-19

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر آزادسازی آهسته رهش سیمواستاتین بارگذاری شده در داربست کلاژن-پلی گلایکلیک اسید بر تشکیل استخوان در نقیصه ایجادشده در استخوان جمجمه خرگوش بود. برای ایجاد نقیصه در استخوان جمجمه ده خرگوش نژاد نیوزیلندی، چهار سوراخ به قطر 5 میلی‌متر در سر هر خرگوش ایجاد شد، و به‌صورت چرخشی با داربست کلاژن-پلی گلایکلیک اسید با سیمواستاتین با دوز 5/0 میلی‌گرم، دوز 1 میلی‌گرم، داربست کلاژن-پلی گلایکلیک اسید بدون دارو و به‌صورت خالی قرار داده شد. پنج خرگوش بعد از چهار هفته و پنج خرگوش دیگر بعد از گذشت زمان هشت هفته به‌صورت با ترحم معدوم شدند و به‌وسیله پاتولوژی بررسی شدند. آنالیز آماری که در طی مدت‌زمان چهار هفته انجام شد تفاوت بین گروه کنترل با دو گروه داربست با سیمواستاتین با دوز 5/0 و 1 میلی‌گرم معنی‌دار تلقی شد(05/0p< .(در مدت‌زمان هشت هفته تفاوت بین گروه کنترل با دو گروه داربست با سیمواستاتین 5/0 میلی‌گرم و داربست بدون دارو معنی‌دار تلقی شد(05/0p< .(تنها در گروه داربست بدون دارو بین گروه چهار هفته و هشت هفته تفاوت معنی‌دار بود (008/0p=) .زمانی که سیمواستاتین با داربست کلاژن-پلی گلایکلیک اسید ترکیب می‌شود، دوز 5/0 میلی‌گرم دوز ایده آل برای به‌کارگیری موضعی برای ترمیم استخوان نقیصه ایجادشده در استخوان جمجمه خرگوش بدون القاء التهاب می‌باشد.

    کلیدواژگان: Non-Union، مهندسی بافت، سیمواستاتین، داربست
  • صفحات 20-24

    یک قطعه کبوتر خانگی به دلیل حضور زخم، خونریزی، از دست دادن پرها و تشکیل دلمه و پوسته در ناحیه سر به آزمایشگاه قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران ارجاع داده شد. آزمایش قارچ شناسی عفونت همزمان مالاسزیا و میکروسپوروم گالینه را نشان داد. در بررسی پاتولوژی، ضایعات پوستی نکروتیک عمیق و شدید همراه با هیف های درماتوفیتی و به خصوص تعداد زیادی از بلاستوکونیدی های مالاسزیا مشاهده شد. نتیجه اینکه قارچ های کراتینوفیلیک خصوصا" درماتوفیت ها در پوست و پر پرندگان می توانند باعث ضایعات شدید شوند و به عنوان یک منبع بالقوه انتشار بیماری در جمعیت انسانی و حیوانی باشد. همچنین پیشنهاد می شود که رشد بیش از حد پاتوژن فرصت طلب مالاسزیا می بایست به عنوان یک فاکتور خطر در ایجاد ضایعات پوستی و ظهور و تشدید عفونت هایی همچون درماتوفیت ها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مالاسزیا، میکروسپوروم گالینه، کبوتر، ضایعات پوستی، آسیب شناسی
  • صفحات 25-28

    مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در صنعت پرورش طیور می تواند منجر به افزایش مقاومت آنتی بیوتکی در جمعیت های انسانی و حیوانی شود. از طرف دیگر آنتی بیوتیک های طبیعی در بافت های زنده سریع تجزیه می گردند و موجب ایجاد حالت مقاومت آنتی بیوتیکی نمی گردند. در این مطالعه فعالیت ضد باکتری شش عصاره حاصل از حلال های آلی گیاه سالیکورنیا (S.iranica) علیه باکتری سالمونلا (S. typhimurium) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد فعالیت ضدباکتری سالیکورنیا علیه باکتری سالمونلا در سطح یک درصد معنی دار می باشد. فعالیت آنتی بیوتیکی عصاره ها در مقایسه با آنتی بیوتیک تتراسایکلین (5/0 میلی گرم در سی سی) مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد که عصاره های حاصل از حلال های بوتانول و استیل استات (50 میلی گرم در سی سی) دارای بیشترین و کمترین اثر بازدارندگی را علیه باکتری سالمونلا دارند.

    کلیدواژگان: سالمونلا، فعالیت ضد میکروبی، سالکورنیا
  • صفحات 29-39

    در تحقیق حاضرتاثیر استفاده خوراکی از اکیناسه‌آ پورپورآ و سیر بر روی سیستم ایمنی غیراختصاصی فیل ماهی (با میانگین وزنی02/0 ± 15/1 کیلوگرم) در طی 60 روز تغذیه مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با جیره حاوی 5/0 درصد اکیناسه‌آ و 1 درصد سیر و گروه کنترل با جیره فاقد هر گونه گیاه دارویی مورد تغذیه قرار گرفتند. پارامترهای رشد در هر دو گروه حاوی مکمل های گیاهی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان دادند (05 /0 >p). در بین فاکتورهای ایمنی هومورال، کمپلمان، لیزوزیم و انفجار تنفسی، گروه های حاوی مکمل های گیاهی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌داری از خود نشان داد (05/0 >p). نتایج نشان می‌دهد که جیره غذایی حاوی سیر و اکیناسه‌آ می‌تواند برخی از مکانیسم‌های ایمنی ذاتی، پارامترهای خونی و فاکتورهای رشد را در فیل ماهی بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: اکیناسه آ پورپورآ، ایمنی ذاتی، سیر، فیل ماهی
  • صفحات 40-47

    این مطالعه به منظور بررسی اثرات مکمل پودر سیر و ویتامین جیره طی شش هفته روی شاخص های اکسیداسیون لیپیدی و پروتیینی گوشت منجمد و غیر منجمد ماهی کپور در فواصل زمانی مختلف انجام شد .ماهیان به چهار گروه تقسیم شدند .گروه1 به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. گروه2و 3 به ترتیب 25و50 گرم برکیلوگرم جیره، پودر سیر دریافت کردند. گروه چهار رژیم غنی شده با 150 میلی گرم بر کیلوگرم جیره ویتامین E دریافت کرد. بر اساس نتایج ، مقادیر مالون دی آلدهی د عضله بعد از 12 ،48 ،72 ،96 ساعت ذخیره در دمای 4 درجه سانتیگراد و بعد یک دوره ذخیره یک و سه ماهه در دمای -20 درجه سانتیگراد در تمامی گروه های تیمار نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد(p

    کلیدواژگان: ماهی کپور معمولی، سیر، اکسیداسیون لیپیدی، اکسیداسیون پروتئینی، ویتامین E
  • صفحات 48-54

    کلستریدیوم پرفرینجنس یک عامل ایجاد اسهال در سگ ها می باشد. هدف از این تحقیق جداسازی کلستریدیوم پرفرینجنس به روش های کشت باکتری و مولکولی تایپینگ توکسین می باشد. در این مطالعه از 151 قلاده سگ درمنطقه شمال شرق کشور، استان خراسان رضوی نمونه های مدفوع جمع‌آوری شد، که 131 قلاده سگ در معاینه بالینی سالم و 20 قلاده سگ دیگر دارای اسهال بودند. نمونه های مدفوع روی محیط بلاد آگار 5% کشت داده شدند، کلونی های مشکوک به همولیز دابل با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز منفرد و چندتایی به منظور تشخیص تایپینگ توکسین ایزوله ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ارزیابی شدند. گونه‌های کلستریدیوم پرفرینجنس جدا شده از 5 قلاده سگ از مجموع 20 قلاده سگ دارای اسهال (25%) و 31 قلاده سگ از مجموع 131 قلاده سگ غیراسهالی (8/23%) جدا شدند. همه این ایزوله ها (36 قلاده سگ از مجموع 151 قلاده سگ) جزو کلستریدیوم تیپ A (cpa+) طبقه بندی شدند. 14 ایزوله (8/38%) دارای پروفایل cpa+cpb2+netB-tpeL- و یک ایزوله (8/2%) دارای پروفایل توکسینی cpa+cpe+netB-tpeL- بود. مطالعات بیشتری مورد نیاز می باشد تا اپیدمیولوژی کلستریدیوم پرفرینجنس در سگها، نقش آن به عنوان یک عامل مشترک و تهدید کننده سلامت عمومی بررسی شود. براساس دانش نویسنده، این مطالعه اولین مطالعه ای می یاشد که طی آن جداسازی و ژنوتایپینگ کلستریدیوم پرفرینجنس از سگ ها در ایران انجام شد. در این مطالعه جداسازی ژن cpa+cpe+ برای اولین بار از کلستریدیوم پرفرینجنس در سگ های سالم نیز گزارش شد.

    کلیدواژگان: جداسازی، ژنوتایپینگ، کلستریدیوم پرفرینجنس، سگ
  • صفحات 55-59

    عارضه وسواس گونه در سگ ها، نظیر گازگرفتگی دم، یک سندرم از رفتارهای غیر طبیعی محسوب می شود که خیلی از نژادها را درگیر می کند. این عارضه ممکن است در ارتباط با بالا رفتن لیپیدهای سرم در سگ ها باشد، بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، مشخص نمودن تغییرات پروفایل های لیپیدی سرم، در سگ های مبتلا به اختلال رفتاری گازگرفتگی دم بود. بیست و هفت قلاده سگ خانگی مبتلا به گازگرفتگی دم، از بین موارد ارجاعی به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز انتخاب شدند. سگ های مبتلا، بر اساس تاریخچه رفتاری سگ (سن، تعداد و دوره حملات از زمان شروع، شدت رفتار و ارزیابی داروهای مورد استفاده قبلی یا در حال حاضر) و علایم بالینی، تشخیص داده شدند. نمونه های خون از هر قلاده سگ، بعد از یک دوره ناشتای 12 ساعت گرفته شد. مقادیر کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL-C، LDL-C و VLDL-C سرم، با استفاده از کیت‌های تجاری اندازه گیری شدند. بیست و هفت قلاده سگ در گروه کنترل، بر اساس نتایج معاینات بالینی معمول، شمارش سلول های خونی و پروفایل های بیوشیمیایی سرم، ثبت و بررسی شدند. سگ های مبتلا به عارضه گازگرفتگی دم، به شکل معنی داری میزان کلسترول تام (001/0>p)، HDL-C (05/0>p) و LDL-C (001/0>p) بیشتری در مقایسه با سگ های گروه کنترل داشتند. مقادیر تری‌گلیسرید و VLDL-C سرم، تفاوت معنی داری را بین دو گروه مختلف نشان ندادند (05/0

    کلیدواژگان: گازگرفتگی دم، پروفایل های لیپیدی، اختلال رفتاری، سگ
  • صفحات 60-65

    سمور جنگلی، یکی از گوشتخواران نادر ایران با جثه‌ای متوسط است. هدف از انجام این مطالعه، توصیف و بیان ویژگی‌های خاص گونه‌ای سرخرگ سیلیاک (شکمی) در سمور جنگلی بوده است. در سمور جنگلی بررسی شده، سرخرگ سیلیاک از موقعیت شکمی سرخرگ آیورت منشا گرفته بود. سرخرگ سیلیاک به دو شاخه تقسیم می‌شد: یک شاخه ضخیم بنام تنه سرخرگی معده-ای- طحالی که تنه مشترک سرخرگ‌های طحالی و معده ای چپ بود، و شاخه نازک و طویل‌تر که سرخرگ کبدی نام دارد. سرخرگ طحالی به سه شاخه تقسیم شده بود که هر سه وارد طحال می شدند. در سمور جنگلی بررسی شده، دو سرخرگ معده ای- چادرینه‌ای چپ وجود داشت که یکی از سرخرگ طحالی و دیگری از سرخرگ معده‌ای چپ منشعب شده بودند. سرخرگ کبدی به طرف شیار باب در سطح احشایی کبد کشیده شده و پنج انشعاب جدا شده از آن شامل: شاخه لوزالمعده ای و سرخرگ-های معده‌ای- دوازدهه‌ای، معده‌ای راست، کبدی چپ و کبدی راست بود. سرخرگ معده‌ای- چادرینه‌ای راست از سرخرگ معده-ای- دوازدهه‌ای جدا شده بود. این مطالعه اولین گزارش در مورد شاخه‌های سرخرگ سیلیاک سمور جنگلی می باشد.

    کلیدواژگان: کالبدشناسی، سرخرگ سیلیاک، سمور جنگلی
  • صفحات 66-71

    لپتوسپیروز، یک بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام، با انتشار جهانی است. عفونت در اثر سرووارهای مختلف از جنس لپتوسپیرا اینتروگانس سنسو لاتو ایجاد می شود. اگرچه سنجاب ها و هامسترها، به عنوان مخزن یا میزبان نگهدارنده لپتوسپیرا در نظر گرفته شده اند، اما درباره وضعیت لپتوسپیروز در این حیوانات، کم شناخته شده است. این مطالعه، با هدف بررسی شیوع سرمی عفونت ناشی از لپتوسپیرا در سنجاب ها و هامسترهای شهرستان اهواز، جنوب غرب ایران انجام شد. نمونه های خون از 35 سر سنجاب و 35 سر هامستر، جمع آوری شدند. سرم ها از لحاظ آنتی بادی برضد سرووارهای لپتوسپیرا کانیکولا، ایکتروهموراژیا، گریپوتیفوزا، بالوم، هارجو، پومونا، استرالیس و تاراسووی و به روش میکروآگلوتیناسیون (MAT) مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 35 سر سنجاب، 3 مورد (57/8 درصد) از لحاظ سرولوژی و برای سرووارهای لپتوسپیرا گریپوتیفوزا (86/2 درصد)، پومونا (86/2 درصد) و (هارجو + کانیکولا + گریپوتیفوزا + پومونا) (86/2 درصد) مثبت بودند. نتایج مثبت، در رقت سرمی بین 1:100 تا 1:400 تعیین شدند. شیوع عفونت در سنجاب های مورد مطالعه، از لحاظ سن و جنس، تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0p). شیوع عفونت در هامسترهای نر (53/23 درصد) بیشتر از ماده ها (11/11 درصد) بود، اما آنالیز آماری، تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0

    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، شیوع سرمی، سنجاب، هامستر، اهواز
|
  • Mohammad Roostaei-Ali Mehr *, Mohammad Atayi Pages 1-9

    This experiment was conducted to determine effect of different extender on recovery and storage of epididymal ram spermatozoa. Testes were obtained from eight mature rams which were slaughtered at four different occasions, a pair in each session. Caudal epididymis was isolated and divided to four equal parts. Spermatozoa recovery from each part of the caudal epididymis was performed by milk (M), Tris (T), Tris plus caproic acid (T-C) and sodium citrate (S) extenders. Spermatozoa in each extender were divided into four parts and then the amount of 0 (E0), 5 (E5), 10 (E10) and 15% (E15) egg yolk were added. Samples were chilled to 4 °C and stored for 7 days. The evaluation of sperm motility, viability, membrane integrity and acrosome integrity were performed daily. The results showed that there was interaction between egg yolk and storage time and also egg yolk and extender on sperm motility (p

    Keywords: milk, tris, sodium citrate, caproic acid
  • Hooman Mesgarani, Jebrail Movafagh, Hossein Nourani, Javad Behravan, Fatemeh Kalalinia, Hossein Kazemi Mehrjerdi * Pages 10-19

    The aim of the present study is to investigate the effects of a sustained-release simvastatin in collagen-polyglycolic acid scaffold on bone formation in the rabbit calvarial critical-sized defect. This study was carried out to examine if maximum bone regeneration with less inflammation would be attained by combining an optimal dose of simvastatin with Collagen-Polyglycolic acid scaffold, which is an osteoconductive biomaterial capable of releasing the drug slowly. To induce critical-sized calvarial defect in the 10 nominated adult New-Zealand rabbits we trephined four holes measured 5-mm-diameter into each head, and filled them with preparations of different doses of simvastatin (0.5 mg, and 1 mg) blended with Collagen-Polyglycolic acid, Scaffold alone or left empty. Five animals were sacrificed after 4 weeks and the rest of them after 8 weeks and examined histologically. Statistical analysis revealed that in the first time frame (the first four weeks), the difference between the control group and the simvastatin 0.5 mg group on one hand and the simvastatin 1 mg group and the control group on the other hand, there were statistically significant difference between (p

    Keywords: collagen, polyglycolic acid, bone formation, simvastatin, scaffold
  • Samaneh Eidi*, Hossein Nourani, Abolghassem Naghibi Pages 20-24

    A homing pigeon (Columba livia domestica) was referred with the presence of ulceration, bleeding, loss of feathers and scabs and crust in the head. Mycological evaluation was shown simultaneous infections by Malassezia and Microsporum gallinae. Pathological findings revealed severe and deep necrotic skin lesions associated with fungal hyphae and especially numerous yeasts. It was concluded that keratinophilic fungi, especially dermatophytes in skin and feathers of birds can cause severe lesions and be a potential source of spread of disease in the human population and animals. It also suggests considering the role of Malassezia spp. as a risk factor in the development of skin lesions and the emergence and exacerbation of infections such as dermatophytes.

    Keywords: Malassezia, Microsporum gallinae, pigeon, skin lesions, pathology
  • Hamed Kharrati-Koopaee*, Zohre Heydarian, Seyed Shahram Shekarforoush, Mohammad-Taghi Golmakani, Mahmood Kharrati-Kopaei, Samaneh Gorji-Makhsus Pages 25-28

    The overuse of antibiotics in poultry industries may lead to a rise in antibiotic-resistance, in humans and animals. Natural antibiotics degrade in living tissues, and therefore, they do not induce antibiotic-resistance. In this study, the antibacterial activity of six organic solvent extracts of S. iranica were investigated against S. typhimurium. The results indicate a significant antibacterial activity of S. iranica extracts against S.typhimurium (p

    Keywords: Salicornia iranica, antibacterial, Salmonella
  • Sareh Nazerian, Hosna Gholipour Kanani*, Hojat Allah Jafaryan, Mehdi Soltani, Rahman Patimar, Abbas Esmaili Mola Pages 29-39

    The effects of orally administered purple cone flower Echinacea purpura and garlic (Allium satvium) on the non-specific immunity and growth condition of beluga weighing 1.15 ± 0.02 kg were evaluated for a period of 60 days. The tree groups of fish were fed two diets containing 0.5% purple coneflower and 1% garlic and a control diet containing no supplemented herb. The growth performance was positively affected by both dietary herbal supplementations (p

    Keywords: Echinacea purpurea, garlic, Huso huso, innate immunity
  • Reza Ghanei-Motlagh, Hassan Baghshani *, Davar Shahsavani, Hamide Ghodrati Azadi Pages 40-47

    This study was conducted to investigate the effects of dietary garlic powder and vitamin E supplement for 6 weeks on lipid and protein oxidation markers in nonfrozen and frozen carp meat at various time intervals. Fish were divided into four groups: Group 1 served as control; Group 2 and 3 received 25 and 50 g/kg diet garlic powder, respectively; Group 4 received diet supplemented with 150 mg/kg vitamin E. Based on the results, meat malondialdehyde (MDA) concentrations showed a significant (p

    Keywords: Common carp, garlic, lipid oxidation, protein oxidation, vitamin E
  • Hamideh Salari Sedigh*, Jamshid Razmyar, Mahdis Ghavidel Pages 48-54

    Clostridium perfringens has been known as a cause of diarrhoea in dogs. The aim of this research was isolation C. perfringens by culturing and toxinotyping by PCR molecular method. In this research 151 dogs’ faecal samples were collected from northwest of Iran, 131 of which were apparently healthy, and 20 of which were diarrheic. These faecal samples were cultured on 5% sheep blood agar; the suspected colonies with double homolysis that using multiplex and single polymerase chain reaction (PCR) assay were admitted to detect toxinotypes of the isolates by specific primers. C. perfringens strains were isolated from 5/20 (25%) the diarrheic group and 31/131(23.8%) the non-diarrheic group. All isolates (36/151) were classified as C. perfringens type A (cpa). Fourteen isolates (38.8%) with cpatpeL- profile and one isolate (2.8%) had cpatpeL- toxin’s profile. More studies are needed to elucidate the epidemiology of C. perfringens in dogs and its role as a zoonotic agent and public health hazard. Based on author’s knowledge, this is the first study was performed in order to isolation C. perfringens and genotyping from dogs in Iran. The cpa gene was reported from one C. perfringens isolated from healthy dogs.

    Keywords: Isolation, Genotyping, Closteridium Perfringens, Dog
  • Bahman Mosallanejad*, Reza Avizeh, Mahdi Pourmahdi, Misagh Jalali Pages 55-59

    Canine compulsive disorder such as tail-chasing is a syndrome of abnormal behaviors that affects many breeds. This disorder may be associated with serum lipid elevations in dogs, so the objective of the present survey was to characterize serum lipid profile changes in dogs with tail chasing behavior disorder. Twenty seven companion dogs with tail chasing were selected among the referred cases to the Veterinary Hospital of Shahid Chamran University of Ahvaz. The affected dogs were diagnosed on the basis of the dog’s behavioral history (age, frequency and duration of bouts since onset, intensity of the behavior, current or previous medical assessments) and clinical signs. Serum total cholesterol, triglycerides, HDL-C, LDL-C and VLDL-C levels were measured using commercial kits. Twenty seven control dogs were also enrolled on the basis of normal physical examination results, complete blood count and serum biochemistry profiles. Dogs with tail chasing disorder had significantly higher total cholesterol (p 0.05). When all parameters were compared, there was no significant difference between the affected dogs younger and older than one year (p > 0.05). In conclusion, tail chasing disorder may be associated with marked elevations of serum cholesterol, HDL-C and LDL-C levels in dogs. These indices may be used as biochemical parameters of tail chasing disorder in clinical settings.

    Keywords: Tail chasing, Lipid profiles, Behavior disorder, Dog
  • Mohammad Hasan Yousefi * Pages 60-65

    The pine marten (Martes martes) is a medium sized carnivore rarely found in Iran. The aim of this study was to describe species-specific characteristics of the celiac artery in pine marten. In pine marten examined in this study, it was observed that the celiac artery originated from the ventral aspect of abdominal aorta. The celiac artery was divided into two branches. A thick branch was the common trunk of the splenic and the left gastric arteries, namely the gastrosplenic trunk and the other branch which was thin and longer, namely the hepatic artery. The splenic artery was divided into three branches that supplied the spleen. In the examined pine marten, there were two left gastroepiploic arteries, one originated from the splenic, and the other from the left gastric artery. The hepatic artery was extended to the portal fissure of liver and had five following branches: pancreatic branch, gastroduodenal, right gastric, left hepatic, and right hepatic arteries. The right gastroepiploic artery was originated from the gastroduodenal artery. This is the first report on ramification of the celiac artery in the pine marten

    Keywords: Anatomy, Celiac Artery, Pine marten
  • Bahman Mosallanejad*, Masoud Ghorbanpoor, Reza Avizeh, Gholamreza Abdollahpour, Mahdi Pourmahdi, Foroogh Didehvar Pages 66-71

    Leptospirosis is a zoonotic infectious disease of worldwide distribution. The infection is caused by various serovars of Leptospira interrogans sensu lato. Although the squirrels and hamsters are considered to be the reservoir or maintenance host of Leptospira, but little is known about the status of leptospirosis in these animals. This survey was conducted to evaluate the seroprevalence of Leptospiral infection in squirrels and hamsters in Ahvaz district, SouthWest of Iran. Blood samples were taken from 35 squirrels and 35 hamsters. Sera were screened for antibodies against serovars of L. canicola, L. icterohaemorrhagiae, L. grippotyphosa, L. ballum, L. hardjo, L. pomona, L. australis and L. tarassovi using the microscopic agglutination test (MAT). From a total of 35 squirrels, three cases (8.57%) were serologically positive for the serovars of L. grippotyphosa (2.86%), L. pomona (2.86%) and complex of L. hardjo L.
    canicola L. grippotyphosa L. pomona (2.86%). Positive results were detectable at serum dilutions of 1:100 to 1:400. Seroprevalence did not show a significant difference for age and sex in the studied squirrel (p > 0.05). From a total of 35 hamsters, six cases (17.14%) were serologically positive. The predominant titers were directed against serovars of L. grippotyphosa (5.71%), L. grippotyphosa L. pomona (2.86%), L. pomona (2.86%), L. icterohaemorrhagiae (2.86%) and L. canicola (2.86%). The positive results had 1:100 serum dilutions. Prevalence was significantly higher in adult hamsters above one year compared to hamsters less than one year (p 0.05). This survey indicated that serovars of L. grippotyphosa and L. pomona were predominant. The results provide useful information on the seroprevalence of leptospirosis in squirrels and hamsters of Ahvaz district.

    Keywords: Leptospirosis, seroprevalence, squirrel, hamster, Ahvaz
  • Hesam Dehghani Page 72