فهرست مطالب

راهبردهای آموزش در علوم پزشکی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 42، خرداد و تیر 1396)

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 42، خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • رحیم مرادی، آذر خزایی*، ثریا خزایی صفحات 80-90
    زمینه و اهداف
    روش تدریس یکی از مهم ترین عناصری است که در تحقق هدف های آموزشی نقش موثری دارد. یکی ازاین روش های خلاق تدریس، روش تدریس بدیعه پردازی است. لذا پژوهش حاضر به بررسی تاثیر روش تدریس بدیعه پردازی بر خلاقیت و یادگیری دانشجویان علوم پزشکی ارتش می پردازد.
    روش بررسی
    روش تحقیق شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی در سال تحصیلی 1394-1393 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 32 نفر از دانشجویان انتخاب و بصورت تصادفی به دوگروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. گروه آزمایش با استفاده از روش تدریس بدیعه پردازی در 5 جلسه 60 دقیقه ای آموزش دیدند و برای گروه کنترل از روش سنتی استفاده شد. جهت جمع آوری داده ها از آزمون خلاقیت عابدی و آزمون محقق ساخته یادگیری استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) و نرم افزار Spss نسخه 20 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از افزایش خلاقیت و تمامی مولفه های آن و افزایش یادگیری دانشجویان گروه آزمایش در درس میکروب شناسی نسبت به گروه کنترل بود .
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت روش تدریس بدیعه پردازی در افزایش خلاقیت ویادگیری، در مقایسه با شیوه های سنتی تدریس پیشنهاد می شود آموزش یادگیرندگان در قالب روش تدریس بدیعه پردازی باشد تا آنان به جای شنیدن مطالب درسی از زبان مدرس و حفظ این مطالب و پاسخ گویی طوطی وار، از طریق توصیف، تشبیه و قیاس، درفرآیند یادگیری شرکت فعال داشته باشند.
    کلیدواژگان: روش تدریس بدیعه پردازی، خلاقیت، یادگیری، میکروب شناسی
  • محمد عظیمی*، یوسف ادیب، حسین مطلبی صفحات 91-102
    زمینه و اهداف
    برنامه درسی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در ارتقای آگاهی و توسعه فرهنگ بهداشتی دانش آموزان اهمیت بسیاری دارد برای توجه به اهمیت مسائل بهداشتی درروند سلامت دانش آموزان لازم است یک برنامه آموزشی که بتواند کلیه نیازهای ضروری آموزش بهداشت را در خود جای دهد بایستی تدوین شود.
    روش بررسی
    در این تحقیق از روش تحلیل محتوا «آنتروپی شانون» می باشد که پردازش داده ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تئوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه گیری عدم اطمینان که به وسیله، یک توزیع احتمال بیان می شود. محتوای طرح ازنظر پاسخگو ( متن کلیه کتب دوره ششم ابتدایی) و دوازده مولفه اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت موردبررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که بررسی کل 8 کتاب پایه ششم ابتدایی مولفه مربوط به سلامت روانی با 732 و حرک بدنی 735 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماری ها با 6 فراوانی است.
    نتیجه گیری
    در محتوای کتاب های درسی رسمی به برخی مولفه های آموزش سلامت کمتر و یا اصلا توجهی نشده است، درحالی که سلامت مهم ترین عامل پیشرفت و ضامن بقای جامعه است. به طوری که طراحی، اجرا و اداره برنامه های توسعه در بعد بهداشت، بیش از هر عامل دیگری زیربنای مفاهیم پایه ای چون سلامت است
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، تحلیل محتوا، کتب دوره ششم ابتدایی، مفروضه های نظام سلامت
  • زهرا وحیدی، مریم براتعلی* صفحات 103-114
    زمینه و اهداف
    این پژوهش باهدف تعیین رابطه مهارت های فراشناختی و خود نظم بخشی با عملکرد تحصیلی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 2016-2015 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش ازنظر هدف، پژوهشی کاربردی و ازنظر ماهیت همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 2016-2015، به تعداد50707 نفر تشکیل دادند که از بین آن ها با استفاده از جدول MORGAN & KREJCIE و به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای متناسب با حجم تعداد 382 نفر از دانش آموزان به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها ، از 3 پرسشنامه استاندار ارزیابی مهارت های فراشناختی، پرسشنامه خود نظم بخشی و پرسشنامه سنجش عملکرد تحصیلی استفاده شد بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از روش آمار استنباطی (رگرسیون گام به گام، آزمونDurbin-Watson) استفاده شد
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین هر کدام از متغیرهای پیش بین (مهارتهای فراشناختی و خودنظم بخشی) با متغیر ملاک (عملکرد تحصیلی) معنادار مستقیم وجود رابطه دارد؛ همچنین مهارتهای فراشناختی قابلیت پیش بینی عملکرد تحصیلی را داشته است؛ این قابلیت پیش بینی برای مهارت خودنظم بخشی نیز معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    شناخت شخص درباره توانایی هایش و آگاهی از راهبردهای شناختی و فراشناختی، باعث بهبود یادگیری و افزایش عملکرد تحصیلی می گردد.
    کلیدواژگان: خودنظم بخشی، عملکرد تحصیلی، مهارت های فراشناختی
  • حسن بلند، مرجان انتظاری، سجاد سعادت* صفحات 115-122
    زمینه و اهداف
    توجه به دیدگاه فراگیران در زمینه باورهای خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان و شناخت عوامل پیش بین آن از جمله زمینه های ضروری برای انجام پژوهش می باشد. هدف پژوهش حاضر این بود که در تبیین باورهای خودکارآمدی تحصیلی حمایت های ادراک شده از سوی خانواده و تاب آوری روانشناختی کدامیک قدرت بیشتری دارند..
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. نمونه ای به حجم 234 نفر از دانشجویان دانشگاه گیلان به روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان اون و فرامن، مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون و پرسشنامه حمایت اجتماعی مقیاس خانواده استفاده شد. به منظود محاسبه داده ها از نرم افزارSpss v18 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج همبستگی نشان داد که متغیرهای حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده و تاب آوری در سطح خطای (0/01> P) با خودکارآمدی همبستگی مثبت و معنادار دارند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که فقط در یک گام متغیر تاب آوری روانشناختی همبستگی بالا و معناداری با خودکارآمدی تحصیلی داشت و نهایتا متغیر تاب آوری روانشناختی 0/30از واریانس خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان را به طور معنادار تبیین کرد.
    نتیجه گیری
    در پاسخ به سوال اصلی پژوهش می توان اینگونه نتیجه گرفت، اگرچه متغیرهای حمایت اجتماعی ادراک شده از خانواده و تاب آوری با متغیر خودکارآمدی تحصیلی ارتباط مثبت دارند؛ اما قدرت پیش بینی کنندگی متغیر تاب آوری برای متغیر خودکارآمدی تحصیلی بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی تحصیلی، حمایت اجتماعی ادراک شده، تاب آوری روانشناختی، خانواده
  • مجید صدوقی*، زهرا مخمدصالحی صفحات 123-132
    زمینه و اهداف
    استفاده از گوشی های تلفن همراه در سال های اخیر به جزء جدایی ناپذیر زندگی تبدیل شده است. باوجود کاربردهای مفید تلفن همراه، استفاده بیش ازحد و مداوم آن زمینه وابستگی و آسیب را در افراد ایجاد می نماید. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه استفاده آسیب زا از تلفن همراه با عملکرد تحصیلی دانشجویان با توجه به نقش واسطه ای کیفیت خواب در سال 1395 بود..
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی با طرح همبستگی است. تعداد 172 دانشجوی پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان (101 دختر و 71 پسر) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای (متناسب با جنسیت) انتخاب شده و به پرسشنامه های استفاده مفرط از تلفن همراه (COS، جنارو و همکاران، 2007) و کیفیت خواب پیتزبورگ (بایسی و همکاران، 1989) و سوالات دموگرافیک و معدل ترم گذشته پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی از طریق نرم افزار Spss-22 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت..
    یافته ها
    تایج نشان داد که استفاده مفرط از تلفن همراه با عملکرد تحصیلی همبستگی منفی معناداری داشته و به طور معکوس آن را پیش بینی می نماید (46/0-=β و 6/93- = t و01/p<0) همچنین، نتایج رگرسیون سلسله مراتبی نشان دهنده نقش واسطه ای کیفیت خواب در ارتباط میان استفاده مفرط از تلفن همراه و عملکرد تحصیلی بود.
    نتیجه گیری
    استفاده بیش ازحد تلفن های همراه دارای تاثیرات منفی بر خواب، سلامت روانی و عملکرد تحصیلی دانشجویان می باشد. بنابراین، هدایت دانشجویان به استفاده هدفمند، کارآمد و ایمن از تلفن همراه و بالا بردن دانش آن ها در زمینه تاثیرات منفی مستقیم و غیرمستقیم استفاده بیش ازحد از تلفن همراه دارای اهمیت است.
    کلیدواژگان: استفاده آسیب زا، تلفن همراه، عملکرد تحصیلی، کیفیت خواب
  • محمدرضا یوسف زاده چوسری* صفحات 133-140
    زمینه و اهداف
    خود ارزشیابی حلقه مفقوده اغلب نظام های آموزشی و مهم ترین ابزار بهبود مستمر است. هدف این پژوهش سنجش میزان خود ارزشیابی دانشجویان رشته های مختلف مقطع کارشناسی ارشد است.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال های تحصیلی 1395- 1394و 1396- 1395 است که تعداد آن ها 89 نفر بوده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و جدول برآورد حجم نمونه کرجسی و مورگان، تعداد 73 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته سنجش خود ارزشیابی دانشجویان بود که روایی آن ها با استفاده از روش روایی محتوایی از منظر متخصصان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن ها نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ 83/. به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t تک گروهی و آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که خود ارزشیابی شامل مولفه های خود آغازی، مسئولیت پذیری، خود استقلالی، خود نظارتی و خود گزارش دهی است و میانگین نمرات خود ارزشیابی دانشجویان به تفکیک مولفه ها، خود آغازی (3/12)، مسئولیت پذیری (3/55)، خود استقلالی (3/87)، خود نظارتی (3/02) و خود گزارش دهی (4/12) است. میانگین کل خود ارزشیابی آن ها (3/53) است و بین میزان خود ارزشیابی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی دار وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    برای بهبود و درونی ساختن خود ارزشیابی دانشجویان پیشنهاد می گردد، سازوکارهای مناسب جهت ترغیب مدرسان برای استفاده از سبک های آموزش تعاملی و غیر مداخله ای در فرایند یاددهی- یادگیری فراهم شود
    کلیدواژگان: خود ارزشیابی، مولفه ها، دانشجویان ارشد پرستاری
  • امین باقری کراچی*، عباس عباس پور صفحات 141-148
    زمینه و اهداف
    هدف این مقاله بررسی میزان شراکت دانشگاه های علوم پزشکی با دیگر بخش های جامعه از نظر اعضای هیئت علمی بود.
    روش بررسی
    روش این تحقیق توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی فارس بود که یک نمونه 152 نفری از میان آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جهت بررسی اعتبار محتوایی پرسشنامه، از استادان محترم راهنما و چند تن از متخصصان خواسته شد که نظرات خود را در مورد روایی سوالات اعلام نمایند و براساس نظرات آن ها نقایص پرسشنامه برطرف گردید و آخرین اصلاحات در متن پرسشنامه به عمل آمد و شکل نهایی پرسشنامه تدوین گردید. پایایی کل پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرانباخ 0/875 برآورد گردید. برای آزمون سوالهای پژوهش از آزمون تی استفاده شده است. این تحقیق در سال 1395 به پایان رسید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اگر چه میانگین نمرات پاسخ دهندگان در مورد میزان شراکت اثربخش دانشگاه های علوم پزشکی با دیگر بخش ها بیشتر از متوسط است اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد
    نتیجه گیری
    دانشگاه های علوم پزشکی بایستی با بخش های دیگر جامعه شراکت و همکاری بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: شراکت، علوم پزشکی، بخش خصوصی
  • غلامرضا رحیمی*، سعیده امیری صفحات 149-156
    زمینه و اهداف
    انعطاف پذیری پزشکان از مهم ترین مباحث قابل پژوهش در دانشگاه ها است و تشخیص متغیرهای پیش بینی کننده آن بسیار حائز اهمیت است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر کارکردهای مدیریت سایبرنتیک بر انعطاف پذیری پزشکان بیمارستان های سطح تبریز می باشد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. 150 نفر از پزشکان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سطح تبریز به روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند و به پرسشنامه کارکردهای مدیریت سایبرنتیک قربانی زاده (1389) و پرسشنامه انعطاف پذیری رایت و اسنل (1996) که هر دو دارای روایی و پایایی بالایی بودند پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Lisrell 19 و به شیوه تحلیل معادلات ساختاری تحلیل شدند..
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن است که کارکردهای سیستم مدیریت سایبرنتیک بر توسعه انعطاف پذیری پزشکان علوم پزشکی سطح تبریز موثر است و نشان داد که کارکردهای سیستم مدیریت سایبرنتیک: تصمیم گیری مشارکتی، تعهد سازمانی، جریان صحیح اطلاعات، عدالت در پرداخت، ساختار مسطح، توسعه حس مالکیت و آموزش مستمر به ترتیب باعث0/63، 0/91، 0/92، 0/92، 0/88، 0/25، 0/83، 0/96 واحد تغییر در انعطاف پذیری پزشکان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی سطح تبریز می شود.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشانگر اهمیت کارکردهای مدیریت سایبرنتیک در تبیین انعطاف پذیری پزشکان است. بنابراین ارائه آموزش هایی مبتنی بر به کارگیری کارکردهای مدیریت سایبرنتیک در محیط های بیمارستانی، منجر به افزایش انعطاف پذیری و درنتیجه عملکرد بهتر مدیریتی در پزشکان خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدیریت سایبرنتیک، کارکردهای مدیریت سایبرنتیک، انعطاف پذیری
|
  • Rahim Moradi, Azar Khazaie *, Soraya Khazaie Pages 80-90
    Background And Aims
    The teaching method is one of the most important elements which has a significant role in achieving the goal of education. One of the creative ways of teaching, is innovative method. Therefore present study examines the impact on creativity and innovative method of learning the army's medical students.
    Methods
    The research method was quasi-experimental with pretest-posttest design by using a control group. The population consisted of all male students in the academic year 2014-2015 in University of Medical Sciences and by using the sampling method, 32 students were selected and randomly divided into control and experimental groups. Test groups were trained in five session, 60-minute using innovative method and traditional method was used for the control group. Abedi creativity test was used to collect data and learn self-made test. Statistical test was used to data analysis, in descriptive and inferential statistics (analysis of covariance) and software Spss version 20.
    Results
    Research findings indicate an increase in creativity and all of its components and learning the experimental group students in microbiology course compared to the control group.
    Conclusion
    According to positive impact of innovative teaching methods in increasing creativity and learning, compared to the Traditional teaching methods, it is recommended that learners training in the form of innovative teaching methods. Rather than listening to the lessons of language teaching and memorization and response surface, Through descriptions, similes and analogies, active participants in the learning process.
    Keywords: Innovative method, Creativity, learning, Microbiology
  • Mohammad Azimi *, Yosef Adib, Hossein Matlabi Pages 91-102
    Background And Aims
    Health education and health promotion curriculum is very important subject in order to raise awareness and develop a health culture of student. For the importance of health issues in the process of students’ health, it is necessary to establish an educational curriculum that can be able to hold all essential needs of health education.
    Methods
    In this article, "Shannon Entropy" content analysis method is used, which discusses data processing in the content analysis using a new vison, both quantitatively and qualitatively. In Information theory, entropy is an index to measure uncertainty expressed by a probability distribution. The content of all text books the Grade sixlong with 12 main components and 58 sub-components of Health education and promotion was examined.
    Results
    After discussing the entire six grade 8 books, the component related to mental health with 73 and physical activity with 735 cases allocate the highestfrequency, and control and prevention of diseases was the least frequent with 6 frequency.
    Conclusion
    In the content of textbooks, some components of health education not even noticed or is less significant, while health is the most important factor in development and guarantee the progress of society. So that the design, implementation and management of development programs in the healthcare, underlie basic concepts such as health more than any other factor.
    Keywords: Health education, health promotion, all the books of the sixth, assumptions health system, education
  • Zahra Vahidi, Maryam Baratali * Pages 103-114
    Background And Aims
    The aim of this study was to investigate the relationship between meta-cognitive skills and self-regulation with academic performance of senior high school students in Isfahan city during academic year 2015-2016.
    Methods
    The research is an applied research in terms of objective and correlation in terms of the nature. The statistical society of the present study was all male and female high school students in Isfahan city including 50707 individuals from which 382 students were selected using table of Kerjecy &Morgan and volume proportional random stratified sampling method. The tools used in this study were 3 questionnaire including meta-cognitive skills assessment questionnaire, self- regulation questionnaire, academic performance questionnaire. The analysis of data performed by the methods of inferential statistics stepwise regression.
    Results
    The results show there is a direct significant relation between each of the predictor variables (Meta-cognitive and self – regulation) and criterion variable (Academic performance), also Meta- cognitive skills can predict Academic performance; this was significant predictability for self-regulation skills too.
    Conclusion
    Knowing someone about their abilities and Awareness of cognitive and Meta cognitive strategies, improved learning and academic performance is increased
    Keywords: Academic performance, Meta-cognitive skills, Self-regulation
  • Hassan Boland, Marjan Entezari, Sajjad Saadat * Pages 115-122
    Background And Aims
    Considering a widespread view in the context of student's academic self-efficacy and identifying the predictive factors of such fields are essential for research. The aim of this study is to explain which one is more powerful in academic self-efficacy, perceived support from family or psychological resiliency.
    Methods
    This study is based on correlation. A sample group of 234 individual in University of Guilan students were selected using multi-stage random cluster sampling method. Student's academic self-efficacy questionnaire and the superego, Connor and David Sono Resilience Scale Family Social Support Scale questionnaire were used in order to collect the data. SPSS software is used in order to calculate the data.
    Results
    Correlation results show family perceived social support and resilience have a positive and significant correlation with self-efficacy in the error level of [P
    Conclusion
    In order to answer the main question of this research we can conclude that although family perceived social support and resiliency variables have a positive relationship with academic self-efficacy variable, the predictability power of psychological resiliency for academic self-efficacy is more.
    Keywords: Academic Self-efficacy, Perceived social support, Psychological resilience, Family
  • Majid Sadoughi * Pages 123-132
    Background And Aims
    The use of mobile phones has recently become an indispensable part of life. Although mobile phones have several advantages, their excessive use can make individuals prone to dependence. The present descriptive correlational study aimed to explore the relationship between problematic mobile use and academic performance among students by considering the mediating role of sleep quality.
    Methods
    The study was a descriptive correlational design. Stratified multi-stage sampling based on gender was used to select 172 students (101 females, 71 males) among the students of the Kashan University of Medical science and Health Services. The respondents filled out Cell-Phone Over-Use Scale (COS), Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). In addition, students’ pervious term Grade Point Average (GPA) was considered as the criterion for their academic performance. Pearson product moment correlation and hierarchical regression analysis were run in Spss (Version 22) to analyze the data.
    Results
    The results revealed that excessive mobile use has a statistically significant negative relationship with academic performance and can inversely predict it (P
    Conclusion
    Despite their beneficial uses, excessive use of mobile phones can have negative influences on sleep, mental health, and academic performance of students. Hence, it is highly important to help students use mobile phones purposefully, efficiently, and safely and enhance their knowledge of the negative effects of excessive mobile use.
    Keywords: Problematic uses, Mobile phone, Academic performance, Sleep quality
  • Mohammadreza Yousefzadeh Chosary * Pages 133-140
    Background And Aims
    Self-assessment is the lost ring of all educational system and the most important tool of continuous improvement.this study aimed to evaluate the self assessment of different master degree students.
    Methods
    The study is a descriptive survey. The statistical pupulation (N=89) were included all graduate student of midwifery and nursury college student of hamedan medical university in 2015-2016 and 2016-2017 academic year. Using ratio stratifed sampling method 73 students were selected as study sample. The data gathering instrument were student self-assessment researcher made questionnaire that its validity reported as acceptable by experts and its reliability using alpha cronbach coefficient computed equal to./83. To analyze the data, descriptive statistics and t-test and Friedman rank test was used.
    Results
    Research findings showed that the self-assessment components are self initiation,self independent, responsibility, self monitoring and self reporting .The students self-assessment components average were as following: Self-initiated (3/12), responsibility (3/55), independence (3/87), self-monitoring (3/02) and self report (4/12) and the Total average of Self-assessment were(3/53) and there was no significant difference between girl and boys student amount of self evaluation.
    Conclusion
    In order to internalize and improve student self assessment, it is recommended to provide appropriate mechanisms to encourage teachers to use interactive and non-interventional teaching styles in the process of teaching and learning.
    Keywords: Self-assessment, Components, Nursery graduate students
  • Amin Bagheri Kerachi *, Abbas Abbaspour Pages 141-148
    Background And Aims
    This study aimed to Survey the partnership rate of medical sciences universities with other sectors of society, in terms of faculty members.
    Methods
    The methods of this study was descriptive- survey. The statistical population were all faculty members of Fars University of medical sciences. The sample consist of 152 faculty members who were selected through stratified sampling. Researcher made questionnaire was used to collect the data. In order to assess the validity of questionnaires, professors and several experts were asked their opinions about the validity of questions and according to their comments, questionnaires defects were resolved and last modified of questionnaires text was done and the final form of the questionnaire was designed. The reliability of the questionnaire was estimated through Cronbach's alpha coefficient 875/0. T-test was used to test the research questions..
    Results
    The results showed that although the average score of respondents about the effective partnership level of medical universities with other sections are more than average, but it is far to reach the ideal situation.
    Conclusion
    medical sciences universities should be more partnerships with other sectors of society.
    Keywords: Partnership, Medical sciences, Private sector
  • Gholamreza Rahimi *, Saiedeh Amiri Pages 149-156
    Background And Aims
    One of the most important topics of research in universities, is the flexibility of doctors, and diagnosis of its predictor variables, is very important. The aim of this study is to investigate the impact of cybernetic management functions on the flexibility of doctors in the Hospitals of Tabriz.
    Methods
    This study is descriptive and correlational. 150 doctors, in hospitals of Tabriz University of Medical Science, were selected through census sampling and answer to questionnaire of Cybernetics Management functions, Ghorbanzadeh (1389), and the Wright and Snell flexibility questionnaire (1996) responded, both of which were valid and highly reliable. Data collected using the Lisrell 19 software and were analyzed by SEM method.
    Results
    Our findings show that the function of cybernetic management systems is effective on the development of the flexibility of Doctors in the Medical Science, and showed that the functions of Cybernetics management system: participatory decision making, organizational commitment, proper flow of information, equity in pay, flat structure, develop a sense of ownership and continuing education respectively to cause 0/63, 0/91, 0/92, 0 /92, 0/88, 0/25, 0/83, 0/69 change unit on the flexibility of doctors in the Hospitals of Tabriz University of Medical Science.
    Conclusion
    this study shows the importance of cybernetic management functions, in explaining the flexibility of doctors. Thus providing training based on the use of cybernetic management functions, in hospital environments, will lead to increase the flexibility, and thus better manage performance will be achieved in doctors
    Keywords: Cybernetics management, Cybernetic management functions, Flexibilityility