فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 36 (بهار 1396)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 36 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • الهام فسنقری *، محمود گودرزی، سید نصرالله سجادی، امین دهقان قهفرخی صفحات 1-18
    این پژوهش با هدف بررسی الگوی رگرسیونی کیفیت خدمات و رضایت مندی مشتری در باشگاه های ورزشی شهرستان سبزوار انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود، که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری، تمامی مشتریان باشگاه های ورزشی خصوصی و دولتی شهرستان سبزوار بودند که حداقل شش ماه سابقه فعالیت ورزشی در باشگاه داشتند و تعداد نمونه آماری 196 نفر از مشتریان بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت خدمات یی چین لیو (2008) و پرسشنامه رضایت مندی جو چون لین (2008) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و در بخش آمار استنباطی از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، رگرسیون چندگانه و آزمون تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد بین کیفیت خدمات و رضایت مندی مشتریان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. آزمون رگرسیون چندگانه، موارد کیفی ملموس، همدلی و اطمینان را پیش بینی کننده های قوی تری برای رضایت مندی مشتریان معرفی کرد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد اطمینان با بار عاملی 92/0 بیشترین اهمیت و اعتبار با بار عاملی 89/0 کمترین اهمیت را در اولویت های کیفیت خدمات باشگاه های ورزشی شهرستان سبزوار داشتند. در نهایت می توان نتیجه گرفت، مسئولان و مدیران باشگاه ها باید با تعهد به قول های داده شده و ارائه خدمات ملموس تر به مشتریان خود، نقش بارزتری در جهت رضایت این افراد و جذب مشتریان وفادار دارند.
    کلیدواژگان: باشگاه ورزشی، رضایت مندی مشتری، کیفیت خدمات
  • اکبر جابری *، محمد خبیری، جواد خزایی پول، مهدی مرادی صفحات 19-36
    هدف کلی پژوهش حاضر تحلیل عوامل موثر بر تمایل به استفاده از خرید اینترنتی بلیت مسابقات ورزشی از طریق بسط مدل پذیرش فناوری است. در این پژوهش از امنیت، اعتماد، سازگاری و حریم خصوصی به عنوان باورهای دیگری که تاثیر بسزایی در پذیرش استفاده از خرید اینترنتی بلیت مسابقات ورزشی دارند، به منظور توسعه مدل پذیرش فناوری استفاده شده است. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، ترکیبی از پرسشنامه الجهتانی (2011)، لین (2007) و ویجایاساراثی (2004) است. جامعه آماری پژوهش هواداران تیم های فوتبال شهر اصفهان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، 351 نفر از آنها با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه پژوهش بررسی شدند. پایایی سوالات پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 87/0 تعیین شد و به منظور سنجش روایی پرسشنامه ها از روایی محتوا توسط صاحب نظران و متخصصان تجارت الکترونیک و خرید الکترونیکی استفاده شد. همچنین به منظور سنجش روایی مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد و براساس نتایج مدلسازی معادلات ساختاری ارتباط متغیرهای پژوهش تایید شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شد. نتایج نشان داد که سازگاری، مفید بودن، سهولت استفاده و امنیت بر نگرش نسبت به خرید اینترنتی بلیت مسابقات ورزشی تاثیرگذارند. یافته ها همچنین حاکی از تاثیر مثبت مفید بودن بر تمایل افراد نسبت به این نوع خرید است.
    کلیدواژگان: بلیت فروشی، خرید اینترنتی، رویدادهای ورزشی، مدل پذیرش فناوری
  • کیانوش شجیع، ابوالفضل فراهانی، محمد علیمردانی* صفحات 37-54
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه ادراک دانش آموزان، والدین، دبیران و مدیران نسبت به جایگاه درس تربیت بدنی در مدارس بود. با توجه به هدف مذکور، پرسشنامه محقق ساخته سلسله مراتب دروس آموزشی مدارس، برای تعیین جایگاه درس ورزش نسبت به دروس هنر، تاریخ، حرفه و فن، ریاضی و علوم، در اختیار 85 دانش آموز، 140 نفر از والدین این دانش آموزان، 12 نفر از دبیران و 11 نفر از مدیران یکی از مجتمع های آموزشی پسرانه منطقه 2 تهران در مقاطع راهنمایی و متوسطه که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، قرار گرفت. گفتنی است، روایی محتوای ابزار توسط جمعی از متخصصان و پایایی آن نیز در یک مطالعه مقدماتی با آلفای کرونباخ 70/0 محاسبه شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون ناپارامتریک فریدمن و رتبه بندی میانگین رتبه ها استفاده شد. یافته های تحقیق حاکی از این بود که درس تربیت بدنی در بین دروس دیگر با میانگین رتبه 55/4 در رتبه چهارم قرار دارد. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان دهنده جایگاه متوسط درس ورزش در میان دیگر دروس در مدرسه و همین طور حاکی از نامطلوب بودن ادراک والدین نسبت به جایگاه درس تربیت بدنی است.
    کلیدواژگان: ادراک دانش آموزان، دبیران، درس تربیت بدنی، مدیران، والدین
  • یعقوب بدری آذرین*، طاهر هوشنگ صفحات 55-70
    هوش فرهنگی یکی از کاراترین ابزارها برای انجام اثربخش وظایف در محیط های متنوع و ناهمگونی است که به فرد امکان انجام وظیفه در موقعیت های چندفرهنگی را به طور اثربخش می دهد. هدف این پژوهش، بررسی میزان تاثیر این متغیر بر عملکرد کارکنان بود. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از بعد جمع آوری اطلاعات، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری، 109 نفر و تعداد نمونه 90 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی بودند. ابزار تحقیق پرسشنامه های عملکرد فردی و هوش فرهنگی بود. روایی صوری و محتوایی هر دو پرسشنامه را 10 نفر از استادان متخصص تایید شد و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برای عملکرد فردی 74/0 و برای هوش فرهنگی 66/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل آماری از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که بین هوش فرهنگی و عملکرد فردی و همچنین بین سه بعد از چهار بعد هوش فرهنگی (استراتژی، انگیزش و رفتار) و عملکرد فردی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و اولویت ابعاد هوش فرهنگی کارکنان، دانش، انگیزش، رفتار و استراتژی است. همچنین، میزان هوش فرهنگی و هر چهار بعد آن و عملکرد کارکنان در حد مطلوبی قرار داشت.
    کلیدواژگان: ارزیابی، افراد، عملکرد، فرهنگ، هوش
  • علیرضا حجی پور *، حسن اسدی صفحات 71-83
    هدف پژوهش حاضر تحلیل وضعیت بهداشتی- زیست محیطی اماکن ورزشی و رابطه آن با میزان مشارکت در فعالیت بدنی شهروندان استان های خراسان است. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و اطلاعات به شکل میدانی جمع آوری شد. جامعه آماری کلیه اماکن و فضاهای ورزشی استان های خراسان بود (552 فضا) که براساس روش نمونه گیری خوشه ای90 فضا (از خراسان رضوی 40، خراسان جنوبی 29، خراسان شمالی 21 مکان) به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. ابزار تحقیق شامل دو پرسشنامه محقق ساخته و دو فرم جمع آوری اطلاعات بود که روایی پرسشنامه توسط گروهی از استادان دانشگاهی و اعتبار آن توسط ضریب آلفای کرونباخ (95/0=1α، 96/0= 2 α) تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t و f و ضریب همبستگی پیرسون) و با استفاده از نرم افزار آماری spss20صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان آگاهی مدیران، مربیان و کاربران در سطح مطلوبی قرار دارد. بین وضعیت بهداشتی و زیست محیطی اماکن ورزشی، به ترتیب با میزان مشارکت شهروندان ارتباط مستقیم و معناداری مشاهده شد (05/0 >P، 831/0=r و 05/0 >P، 873/0=r). بین آگاهی و علاقه بهداشتی و زیست محیطی به ترتیب با میزان مشارکت در فعالیت بدنی شهروندان ارتباط معناداری مشاهده نشد (75/0=P، 034/0=r و 46/0=P، 078/0=r). بین جنسیت و میزان مشارکت در فعالیت بدنی شهروندان خراسانی ارتباط معنا داری یافت نشد (32/0=P، 0301/0=r). بنابراین می توان گفت به منظور ترغیب شهروندان به فعالیت های ورزشی و استفاده از اماکن ورزشی، توجه به مسائل بهداشتی و زیست محیطی اهمیت زیادی دارد و تمرکز بیشتر مسئولان و برنامه ریزان را می طلبد.
    کلیدواژگان: اماکن ورزشی، زیست محیطی، فعالیت بدنی، میزان مشارکت، وضعیت بهداشتی
  • قاسم مهرابی، حسین عیدی*، فائزه یزدانی صفحات 85-98
    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر ایجاد روحیه پژوهش در دانشجویان تربیت بدنی بود. جامعه آماری کلیه دانشگاه های دولتی کشور و نمونه آماری 341 دانشجو از دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد، ارومیه، گیلان، شیراز، اصفهان، رازی کرمانشاه و زاهدان بودند که به صورت طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های پژوهش پاسخ دادند. از پرسشنامه های محقق ساخته سنجش عوامل مرتبط با روحیه پژوهش در دانشگاه ها و دانشجویان استفاده شد که روایی آن با استفاده از نظرهای 20 نفر از خبرگان تربیت بدنی و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ 86/0محاسبه شد. از آزمون های توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون آنوا یکراهه) استفاده شد. یافته ها نشان داد اختلاف معناداری بین روحیه پژوهش دانشجویان و عوامل مرتبط با روحیه پژوهش در دانشگاه های مختلف وجود دارد (05/0P<). همچنین بین روحیه پژوهش دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی اختلاف معناداری وجود دارد (05/0P<). آزمون رگرسیون نشان داد که عوامل مرتبط با پژوهش در دانشگاه ها می تواند روحیه پژوهش دانشجویان را پیش بینی کند. نتیجه گیری می شود که حمایت دانشگاه، خانواده ها، جامعه و ایجاد تحول فراگیر در نظام آموزشی و مدیریتی دانشگاه ها در ترغیب دانشجویان تربیت بدنی به فعالیت های پژوهشی اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: انگیزش، پژوهش، تربیت بدنی، دانشجویان، دانشگاه
  • رسول نظری *، محمد طباطبایی، جهانگیر کریمیان صفحات 99-112
    بدیهی است امروزه سازمان های ورزشی باید مانند بیشتر سازمان ها و نهادها به سازمان های راهبردمحور تبدیل شوند. هدف از این تحقیق تحلیل موانع اجرایی برنامه راهبردی ورزش استان اصفهان براساس مدل فورچون از دیدگاه مدیران و کارشناسان و متخصصان دانشگاهی بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران، کارشناسان ورزش و متخصصان دانشگاهی استان اصفهان در سال 1392 به 165 نفر بود. از بین نمونه آماری براساس جدول کرجسی و مورگان 116 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته موانع اجرایی برنامه راهبردی مدل فورچون استفاده شد. پس از تایید روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط متخصصان، پایایی سوالات از طریق روش آماری آلفای کرونباخ 88/0 برآورد شد. یافته های این تحقیق با آزمون هایt تک متغیره و واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد. مهم ترین موانع اجرای راهبرد ها باور ضعیف مدیران عالی، ضعف همراهی مدیران عملیاتی و ضعف در تخصیص منابع مالی بود. به طور کلی می توان گفت ضعف در منابع انسانی و منابع مالی مهم ترین موانع اجرای برنامه راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان بود. ازاین رو توصیه می شود پیش از تدوین برنامه راهبردی در حوزه ورزش محدودیت های اجرایی برنامه ها پیش بینی شود.
    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، کارشناسان ورزشی، مدل فورچون، مدیران، موانع اجرایی
  • کوروش قهرمان تبریزی، ایمان رحیمی، سید محمد جواد رضوی* صفحات 113-128
    هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی موانع توسعه و پیشرفت ورزش شنا در استان کرمان براساس فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) است. روش پژوهش کاربردی است و به لحاظ گردآوری اطلاعات پژوهشی میدانی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش 101 نفر از مدیران، مربیان و ورزشکاران باسابقه ورزش شنای استان کرمان بودند (101n=). ابزار پژوهش پرسشنامه بود. پس از مصاحبه با کارشناسان و مدیران ورزشی، موانع توسعه شنا در کرمان تهیه شد. نتایج نشان داد عواملی همچون اهمیت ندادن به ورزش شنا در مدارس، نبود برنامه ریزان کارامد و برنامه ریزی مناسب در سطح کلان هیات شنا، عدم جذب پشتیبان برای حمایت مالی در رشته ورزشی شنا، عدم حمایت رسانه ها در پیشبرد ورزش شنا و نبود استخرهای استاندارد تمرین و مسابقه، از موانع درونی مهم توسعه و پیشرفت شنا در استان کرمان هستند. همچنین در میان عوامل شش گانه، موانع مدیریت و برنامه ریزی به عنوان اصلی ترین مانع توسعه و پیشرفت شنا مدنظر قرار گرفته اند. به نظر می رسد با برنامه ریزی صحیح، استفاده از افراد مجرب برای استعدادیابی کودکان دبستانی، ایجاد ارتباط با ارگان های خصوصی و دولتی به منظور حمایت مالی، برگزاری مسابقات و دعوت از رسانه ها برای تشویق مردم به مشارکت در ورزش شنا و تشکیل جلسات با مسئولان سازمان ورزش و جوانان و متعاقب آن وزارت ورزش و جوانان به منظور احداث اماکن آبی استاندارد می توان در جهت پیشرفت و توسعه شنا در استان کرمان گام برداشت.
    کلیدواژگان: استان کرمان، سلسله مراتبی، شنا، موانع توسعه، ورزش
  • پروانه قاسمی کهریزسنگی*، قاسم رحیمی، علیرضا زمانی صفحات 129-144
    در پژوهش حاضر، عوامل موثر بر پذیرش فناوری های جدید اطلاعات در اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان براساس مدل TAM در قالب سازه های مدل پذیرش فناوری بررسی شد. سازه های این مدل در این تحقیق درک از آسانی استفاده، درک از مفید بودن، نگرش نسبت به استفاده و تمایل رفتاری نسبت به استفاده به عنوان متغیرهای مستقل بودند که بر متغیر وابسته استفاده از فناوری اطلاعات تاثیر می گذارند. جامعه آماری 143 نفر از کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان و اصفهان بودند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام گرفت و براساس اطلاعات جدول تعیین حجم نمونه کرجسی مورگان 105 نفر به صورت تصادفی از بین کارکنان انتخاب شدند. روش انجام پژوهش پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات آن پرسشنامه است که روایی آن به تایید استادان و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان رسید و آلفای کرونباخ هر یک از مولفه های پرسشنامه بیش از 7/0 بود که نشان دهنده میزان مطلوب بودن پیوستگی درونی پرسشنامه است. داده های جمع آوری شده براساس آزمون t تک متغیره، t مستقل، تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که متغیر «نگرش نسبت به استفاده» بیشترین تاثیر را در پذیرش فناوری اطلاعات از نظر کارکنان اداره کل ورزش و جوانان داشته است.
    کلیدواژگان: آموزش، پذیرش، رایانه، فناوری، کارکنان، مدل TAM، ورزش
  • سعید حاتمی*، حسین اکبری یزدی صفحات 145-159
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل تاثیر کیفیت خدمات ادراک شده بر هویت اجتماعی برند از دیدگاه هواداران باشگاه پرسپولیس بود. روش تحقیق حاضر همبستگی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش هواداران تیم فوتبال پرسپولیس بود که برای تماشای مسابقه این تیم و النصر عربستان در چارچوب مسابقات جام قهرمانی باشگاه های آسیا در ورزشگاه آزادی حضور یافتند. تعداد این افراد حدود 100 هزار نفر بود، که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 384 نفر به دست آمد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه کیفیت خدمات کو و کوان (2006) و پرسشنامه هویت اجتماعی برند دهدشتی و همکاران (1391) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد بین کیفیت خدمات و مولفه های آن با هویت اجتماعی برند رابطه معنادار وجود دارد. خروجی های نرم افزارAMOS نشان دهنده مناسب بودن مدل ساختاری بود (میزان شاخص های 97/0=GFI،94/0=NFI، 98/0=IFI، 98/0=CFI و 60/0= RMSEA نشان دهنده برازش مدل ساختاری بودند). با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد که کیفیت خدمات و ابعاد آن یکی از مهم ترین عوامل تشکیل دهنده هویت اجتماعی برند است.
    کلیدواژگان: برند، خدمات، کیفیت، مدل، هواداران
  • الهه حسینی*، معصومه کلاته سیفری صفحات 169-174
    هدف از این پژوهش، مطالعه مدل تاثیر بازاریابی رسانه های اجتماعی بر وفاداری به نام تجاری بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه مشتریان محصولات ورزشی استان سمنان بودند، که از بین آنها 391 نفر به عنوان نمونه مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها پس از تعیین روایی و پایایی، از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و پرسشنامه بازاریابی رسانه های اجتماعی (مهرابی و همکاران، 2014) استفاده شد. نتایج آزمون مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که عوامل مبارزات تبلیغاتی، مطالب مرتبط، به روزرسانی مطالب، مطالب محبوب در میان دوستانو برنامه های کاربردی به طور مستقیم بر بازاریابی رسانه های اجتماعی تاثیر داشت. همچنین در قسمت اثر کل مشخص شد که بازاریابی رسانه های اجتماعی بر وفاداری به نام تجاری تاثیر (86/0=β) مستقیم و مثبت داشت. ضریب تعیین متغیر درون زا نشان داد که 73 درصد از واریانس متغیر وفاداری به نام تجاری توسط متغیرهای برون زا قابل تبیین است. در نهایت، کلیه شاخص های برازش مدل نیز نشان دهنده برازش مطلوب مدل بود.
    کلیدواژگان: برنامه های کاربردی، رسانه های اجتماعی، مبارزات تبلیغاتی، معادلات ساختاری، وفاداری برند
  • وجیهه جوانی* صفحات 175-189
    واکاوی مفهوم برند برای دستیابی به الگویی درخور ضرورت دارد، بنابراین هدف این پژوهش طراحی و تبیین الگوی برندسازی در صنعت ورزش کشور با تاکید بر پویایی محیط در نظر گرفته شد. این پژوهش از نوع تحقیقات اکتشافی و به تناسب رویکرد پژوهش کیفی بود که جهت انجام آن، با استفاده از روش گلوله برفی به صاحب نظران حوزه برندسازی (15 نفر) رجوع و از طریق مصاحبه عمیق به جمع آوری داده ها پرداخته شد. سپس به واسطه سه مرحله کدگذاری بر مبنای رویکرد پارادایمی، الگوی نهایی حاصل شد. در الگوی پارادایمی، به شرایط علی مورد نیاز جهت شکل گیری و برندسازی در صنعت ورزش، شرایط زمینه ای که موجب اهمیت برندسازی در چند دهه اخیر شده است و نیز شرایط میانجی که برندسازی در صنعت ورزش را تسهیل یا تسریع می کند، پرداخته شد. افزون بر این، فرایند برندسازی و استراتژی های (کنش ها و تعاملات) لازم آن، مورد کاوش قرار گرفت و پیامد آن رسیدن به وفاداری به برند عنوان شد.
    کلیدواژگان: ارزش های برند، الگوی پارادایمی، برندسازی، جایگاه برند، ورزش
|
  • Elham Fesanghari *, Mahmood Goodarzi, Seied Nasrollah Sajjadi, Amin Dehghan Ghahfarrokhi Pages 1-18
    The aim of this study was to investigate regression model of service quality and customer satisfaction in sport clubs in Sabzevar city. The study used a descriptive-correlation method conducted as a field. The population consisted of all customers of private and public sport clubs in Sabzevar city who had at least 6 months of physical activity in these clubs and the sample consisted of 196 customers. The data were collected by Service Quality Questionnaire by Yi-Chin Liu (2008) and Customer Satisfaction Questionnaire by Jao-Chuan Lin (2008). For demographic analysis, descriptive statistics were used and inferential statistics including Kolmogorov-Smirnov Test, multiple regression and confirmatory factor analysis were applied. The findings showed a positive significant relationship between service quality and customer satisfaction. Multiple regression showed that tangibles, empathy and assurance were stronger predictors of customer satisfaction. Confirmatory factor analysis showed that assurance (factor load=0.92) had the most importance and reliability (factor load=0.89) had the lowest importance in service quality priorities of sport clubs in Sabzevar city. Finally, it can be concluded that sport club managers and authorities should play a greater role in attracting customer satisfaction and loyal customers by commitment to their promises and providing them with more tangible services.
    Keywords: Customer satisfaction, service quality, sport club
  • Akbar Jaberi *, Mohammad Khabiri, Javad Khazaei Pool, Mehdi Moradi Pages 19-36
    The aim of the current study was to analyze those factors affecting the tendency to purchase tickets online in sport events based on developed model of technology acceptance. In this study, security, trust, adoptability, and privacy as other beliefs that have a remarkable influence on the acceptance to purchase tickets online in sport events were applied to develop the technology acceptance model. The research method was descriptive – survey and the data were collected by a combination of Al-Gahtani (2011), Lin (2007) and Vijayasarathy (2004) questionnaires. The population consisted of football fans in Isfahan city and 351 fans were randomly selected by Cochran formula as the sample of this study. The reliability of the questionnaire was found to be 0.87 according to Cronbach’s alpha and the content validity of questionnaires was verified by viewpoints of experts of electronic purchasing and electronic business. In addition, to measure the validity of the model, structural equation modeling was applied. The relationship of the variables were verified based on SEM results. AMOS and SPSS were used for data analysis. The results showed that the adoptability, usefulness, convenience and security had significant effects on tendency to purchase tickets online in sport events. The findings also showed the positive effect of usefulness on tendency towards this kind of purchasing.
    Keywords: online purchasing, sport events, technology acceptance model, ticketing
  • Kianoosh Shajie, Abolfazl Farahani, Mohammad Alimardani * Pages 37-54
    The aim of the present study was to compare the perceptions of students, parents, teachers and school deans towards the position of physical education in schools. A researcher-made questionnaire of hierarchy of school subjects designed to determine the position of physical education towards art, history, professional technology, math and science was distributed among 85 students, 140 parents, 12 teachers and 11 school deans of one of the educational institutes in region 2 in Tehran for middle and high school boys who were selected by simple random sampling method. The content validity of this questionnaire was confirmed by some experts and its reliability was calculated by Cronbach alpha (α=0.70) in a pilot study. For data analysis, non-parametric Friedman test was used to rank means. Findings indicated that physical education occupied the fourth place (mean rank 4.55) among other courses. In general, the results of this study indicated the average position of physical education among other lessons at school as well as undesirable perception of parents towards the position of physical education.
    Keywords: deans, parents, perceptions of students, physical education course, Teachers
  • Yaghob Badriazarin *, Taher Hooshang Pages 55-70
    Cultural intelligence is one of the most efficient tools to perform tasks efficiently in environments containing diversity and imbalance. This kind of intelligence allows the person to be able to be effective in multi-cultural situations. The aim of this study was to investigate the effect of this variable on the performance of employees. This study was applied according to the goal and descriptive-survey in terms of data collection. Statistical population consisted of 109 employees of Sport and Youth general office in East Azerbaijan province and sample was 90 subjects. “Individual Performance” and “Cultural Intelligence” questionnaires were used to collect data. The face and content validity of both questionnaires was confirmed by 10 experts and the reliability was calculated by Cronbach’s alpha as 0.74 for individual performance questionnaire and 0.66 for cultural intelligence questionnaire. Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and Friedman test were used to analyze data. The results showed a significant and positive relationship between cultural intelligence and individual performance and also between 3 dimensions (out of 4 dimensions) of cultural intelligence (strategy, motivation and behavior) and individual performance. Priorities of these dimensions were knowledge, motivation, behavior and strategy. Cultural intelligence and its four dimensions and individual performance of all employees were satisfactory.
    Keywords: Assessment, Culture, individuals, Intelligence, performance
  • Alireza Hajipour *, Hasan Asadi Pages 71-83
    The aim of this study was to analyze sanitary-environmental condition of sport facilities and its relationship with participation in physical activities in citizens of Khorasan provinces. This study was descriptive-correlation and data were collected as a field. The population included all sport facilities in Khorasan provinces (552 facilities). 90 facilities (Khorasan Razavi 40, South Khorasan 29 and North Khorasan 21) were selected as the sample by cluster sampling method. Two researcher-made questionnaires and two forms were used to collect data. The validity of the questionnaires was approved by some university professors and the reliability by Cronbach's alpha coefficient (α1=0.95, α2=0.96). Data were analyzed by descriptive and inferential statistics (t and f tests and Pearson correlation coefficient) with the SPSS20 software. The results showed that the awareness of managers, coaches and users was desirable. There was a direct and significant relationship between sanitary and environmental condition of sport facilities and citizens’ participation (P≤0.05, r=0.831) and (P≤0.05, r=0.873). There was no significant relationship between sanitary and environmental awareness and interest and citizens’ participation in physical activities (P=0.75, r=0.034) and (P=0.46, r=0.078). There was no significant relationship between gender and level of citizens’ participation in physical activities (P=0.32, r=0.0301). It can be stated that sanitary and environmental issues are important to encourage citizens to exercise and to employ sports facilities and require more attention of authorities and planners.
    Keywords: Environmental, participation, physical activity, sanitary condition, sport facilities
  • Ghasem Mehrabi, Hosein Eydi *, Faeze Yazdani Pages 85-98
    The aim of this study was to investigate those factors influencing creating research morale in physical education students. The population consisted of all state universities of Iran and 341 students of physical education faculties of Tehran, Mashhad Ferdowsi, Urmia, Guilan, Shiraz, Esfahan, Kermanshah Razi and Zahedan universities were selected as the sample by stratified sampling method and answered the questionnaire. The researcher-made questionnaire of factors related to morale in universities and students was used. Its validity was calculated by viewpoints of 20 physical education experts and its reliability was calculated by Cronbach alpha as 0.86. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics (Pearson correlation coefficient, multiple regression and one-way ANOVA). The results showed a significant difference between students’ research morale and factors related to research morale in different universities (P
    Keywords: motivation, Physical Education, Research, Students, University
  • Rasool Nazari *, Mohammad Tabatabaei, Jahangir Karimian Pages 99-112
    Today, sports organizations, like most organizations and institutions, must turn to strategy-oriented organizations. The aim of this study was to analyze the barriers to implementing the strategic sport plan of Isfahan province based on Fortune Model from the viewpoints of university managers, experts and professionals. This study used a descriptive-analytical method and was conducted as a survey. The study population consisted of managers, sport experts and academic professionals in Isfahan province in 2013 (N=165). Based on Morgan and Krejcie Table, 116 subjects were selected by stratified random sampling method. A researcher-made questionnaire of barriers to implementing a strategic plan based on Fortune Model was used to collect data. The face and content validity of this questionnaire was confirmed by experts and its reliability was assessed by Cronbach's alpha (α=0.88). The data were analyzed by one-sample t test and one-way analysis of variance. The main barriers to implementing strategies were identified: poor beliefs of senior managers, weak contribution of operational managers and poor allocation of financial resources. Generally, it can be acknowledged that weak human resources and weak financial resources were major barriers to implementing the strategic plan of the Sport and Youth general office of Isfahan province. It is recommended to predict administrative limitations of the programs before strategic plans in sport are developed.
    Keywords: Fortune model, implementation barriers, managers, sport experts, strategic plan
  • Korosh Ghahremantabrizi, Eiman Rahimi, Seyed Mohammad Javad Razavi * Pages 113-128
    The aim of the current study was to identify and prioritize barriers to the development of swimming in Kerman province according to Analytic Hierarchy Process (AHP). Research method was applied and in terms of data collection, it was a field study. The population consisted of 101 managers, coaches and athletes with swimming history in Kerman province. A researcher-made questionnaire about barriers of swimming development in Kerman province was designed after interviews with sport experts and managers. The results showed that factors such as lack of importance to swimming in schools, lack of efficient planners and proper planning at macro level, failure to attract sponsors to financially support swimming, lack of support from the media to promote swimming and lack of standard training and competition pools were considered as important internal barriers to the development of swimming in Kerman province. Also, among six main factors, management and planning barriers were taken into consideration as the main factor hindering the development of swimming. It seems that swimming can improve in Kerman province through proper planning, employing qualified individuals for talent identification of elementary school children, building a relationship with private and state organizations for financial support, operating competitions and inviting the media to encourage people to participate in swimming and running different meetings with officials of Sport and Youth Organization and subsequently the Ministry of Sport and Youth to construct standard water facilities.
    Keywords: development barriers, Hierarchy, Kerman Province, sport, swimming
  • Parvaneh Ghasemi Kahrizsangi *, Ghasem Rahimi, Alireza Zamani Pages 129-144
    This study aimed at evaluating the factors influencing the acceptance of new information technology in Sport and Youth general office in Isfahan province based on the Technology Acceptance Model (TAM). This model consisted of these headings: perceived of usefulness, perceived of ease of use, attitudes towards use and intention to use considered as independent variables which influenced the information technology usage as a dependent variable. The population consisted of 143 employees of Sport and Youth general office in Isfahan province. 105 subjects were selected randomly based on the Krejcie and Morgan Table as the sample. The study was a survey and the data were collected by a questionnaire. The validity was confirmed by professors and experts of Sport and Youth general office in Isfahan province. The Chronbach’s alpha was above 0.7 for each item showing a desirable internal consistency of the questionnaire. Data were analyzed by one-variable t test, independent t test, analysis of variance and Tukey post hoc test using SPSS software. The results showed that the variable of “attitude towards use” had the most influence on information technology acceptance from the employees’ viewpoints.
    Keywords: acceptance, Computer, Education, employees, sport, TAM model, technology
  • Saeed Hatami *, Hossein Akbari Pages 145-159
    this paper aimed to model the effect ofperceived service quality on brand Social identity From the perspective of Persepolis Football Club fans. The research method was correlation and survey. statistical community was Persepolis Football Club fans that watched the match ofthis team and Alnasr in the Asian Cup championship Attended the Azadi Stadium. sample of study consisted of 384 Spectators who were selected by random sampling method. The research Instruments were Dehdashti brand social identity questionnaire (2012) and Quality of service Ko and Kwon questionnaire (2006). Collected data were analyzed by inferential methods such as pearson correlation coefficient and structural equation model.Research results showed a positive and significant relationship between service quality and brand identity. the output of the AMOS software showed that structural model is fit. (GFI = 0.97, IFI = 0.98, NFI = 0.94, CFI = 0.98 & RMSEA = 0.60). According to results it seems that the quality of service and its dimensions is one of the most important components of brand social identity.
    Keywords: brand, fans, Model, quality, Service
  • Elaheh Hosseini *, Masume Kalate Seyfari Pages 169-174
    The aim of this study was to identify a model of the effect of social media marketing on brand loyalty. The population consisted of all customers of sport products in Semnan province and 391 subjects were studied as the sample. The demographic and social media marketing (Mehrabi et al., 2014) questionnaires were used to collect the data after their validity and reliability were determined. Findings of Structural Equation Modeling indicated that advertising campaign, relevant content, updating content, popular content among friends, and g applicable programs had a direct effect on social media marketing. Also, the section of total effect indicated that the social media marketing had a positive and direct effect (β=0.86) on brand loyalty. The endogenous variable, R-squared, indicated that %73 of variance in brand loyalty can be predicted by exogenous variables. Finally, the model showed a good fit to the data.
    Keywords: advertising campaign, applicable programs, brand loyalty, social media, structural equation
  • Vajiheh Javani * Pages 175-189
    It is necessary to analyze the concept of brand to gain a proper framework. So, the aim of this study was to develop a branding model in Iran sport industry with an emphasis on the dynamic environment. This study was exploratory and qualitative. Data were collected by snowball sampling method and through in-depth interviews from 15 branding experts. Then, through a three-step coding according to paradigm approach, the final model was obtained. The paradigmatic model showed the causal conditions required for the formation and branding in the sports industry, the contextual condition that caused the importance of branding in recent decades, as well as the mediating condition which facilitated and/or accelerated branding in sports industry. Also, the necessary branding process and strategies (actions and interactions) were explored and brand loyalty was introduced as an outcome.
    Keywords: branding, brand positioning, brand values, paradigmatic model, Sports