فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:23 Issue: 3, 2017

Internal Medicine Today
Volume:23 Issue: 3, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/05/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • موسی سجادی، مهدی بصیری مقدم، الهه امیری شادمهری * صفحات 169-173
    اهداف
    درد کنترل نشده در نوزاد انسان می تواند منجر به آسیب های دایمی شود، بنابراین مدیریت درد برای نوزادان اهمیت زیادی دارد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر بوی شیر مادر بر پاسخ های فیزیولوژیک و رفتاری درد واکسن هپاتیت ب در نوزادان ترم بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار دوگروهه که در سال 1394 در بیمارستان نهم دی تربت حیدریه انجام شد، 60 نوزاد یک تا سه روزه ترم و سالم که قرار بود نوبت اول واکسن هپاتیت ب را دریافت کنند به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون (بوی شیر مادر) و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون، نوزادان طی واکسیناسیون در معرض بوی شیر مادر قرار گرفتند و در گروه کنترل مداخله خاصی صورت نگرفت. به منظور گردآوری داده ها از چک لیست مشخصات دموگرافیک، فرم ثبت پاسخ های فیزیولوژیک و ابزار رفتاری درد نوزادان (MBPS) استفاده شد. داده های فیزیولوژیک (تعداد ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن شریانی) توسط دستگاه پالس اکسی متر، بلافاصله قبل و بعد از مداخله ثبت شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS 20 و آزمون های آماری T مستقل و T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    قبل از مداخله، بین دو گروه کنترل و آزمون از نظر میانگین تعداد ضربان قلب و میانگین درصد اشباع اکسیژن اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0p>)، اما بعد از مداخله، بین گروه ها تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0p<). همچنین بین دو گروه، بعد از مداخله، از نظر میانگین پاسخ های رفتاری تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    تحریک بویایی با شیر مادر در کاهش درد نوزادان طی واکسیناسیون هپاتیت ب تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: بوی شیر مادر، پاسخ های فیزیولوژیک، پاسخ های رفتاری، درد، نوزاد ترم
  • نسرین روشنی پور، مرتضی جبارپور بنیادی *، محمدحسین جبارپور بنیادی صفحات 174-180
    اهداف
    تحلیل ماکولای وابسته به سن (AMD)‏، شایع ترین علت نابینایی برگشت ناپذیر و ناتوان کننده در دوران کهولت، در جوامع پیشرفته و در حال پیشرفت است که بخش مرکزی شبکیه یا ماکولا را درگیر می کند. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم جایگاه rs4151667 ژن فاکتور کمپلمان B با AMD (نوع خشک با فنوتیپ آتروفی جغرافیایی) در جمعیت شمال شرق ایران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 96-1395، 44 بیمار AMD نوع خشک با فنوتیپ آتروفی جغرافیایی از مراکز درمانی شهرستان گناباد به صورت تصادفی به عنوان گروه بیمار انتخاب شدند. 50 فرد سالم از همان جامعه که رابطه خویشاوندی با یکدیگر یا با بیماران نداشته، ولی از لحاظ سن و جنسیت با گروه بیمار مطابقت داشتند، به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. پلی مورفیسم جایگاه rs4151667 (c.26T>A) ژن فاکتور کمپلمان B با استفاده از روش «پلی مورفیسم طول قطعات هضم شونده» برای همه افراد تعیین شد. داده ها با کمک نرم افزار 2x2.Contingency و با استفاده از آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه بیماران AMD، فراوانی ژنوتیپ TT (5/95٪) به صورت معنی داری بیشتر از گروه کنترل (0/88%) بود (048/0=p)، اما فراوانی ژنوتیپ AT (5/4%) از گروه کنترل (0/12%) کمتر بود (025/0=p).
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم جایگاه rs4151667 ژن فاکتور کمپلمان B در پیشرفت AMD در جمعیت شمال شرق ایران موثر است.
    کلیدواژگان: تحلیل ماکولای وابسته به سن، فاکتور کمپلمان B، پلی مورفیسم ژنتیکی، پلی مورفیسم طول قطعات هضم شونده
  • مهشید دژن، نادر شاکری *، حسین عابد نطنزی صفحات 181-187
    اهداف
    در مورد اثر تمرینات تای چی بر نسبت هورمون های تستوسترون و کورتیزول نتایج روشنی در دست نیست، اما سوابق پژوهشی موجود نشان می دهد که تمرینات هوازی یا استقامتی (با توجه به هوازی بودن تای چی) می توانند بر مقادیر تام و نسبت این دو هورمون اثرگذار باشند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر فعالیت تای چی بر مقادیر تستوسترون، کورتیزول و همچنین نسبت تستوسترون به کورتیزول سرم زنان بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی و مقطعی در سال 1394، 42 تای چی کای زن از باشگاه های شهر تهران به صورت هدفمند انتخاب شده و براساس میزان سابقه تمرینی به سه گروه 14نفره تقسیم شدند؛ اول (6 تا 12 ماه)، دوم (30 تا 42 ماه) و سوم (52 تا 64 ماه). از هر سه گروه به دنبال 12 ساعت ناشتایی شبانه، نمونه خون وریدی به منظور بررسی مقادیر کورتیزول، تستوسترون و نسبت تستوسترون به کورتیزول گرفته شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 19 و با استفاده از آزمون ناپارامتری کروسکال والیس، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین مقادیر هورمون های تستوسترون سرم، کورتیزول و نیز نسبت تستوسترون به کورتیزول در بین سه گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    سابقه تمرینی زنان تای چی کا، تاثیری بر مقادیر هورمون های تستوسترون و کورتیزول سرم و نسبت این دو ندارد.
    کلیدواژگان: تای چی، تستوسترون، کورتیزول
  • سهراب امیری * صفحات 188-192
    اهداف
    تحولات دوره نوجوانی که از بحرانی ترین دوره های زندگی است، نوجوانان را مستعد گرایش به سمت مشکلات روان شناختی گوناگون می کند. هدف پژوهش حاضر، بررسی ابعاد فراشناخت بدشکلی بدنی براساس ابعاد شخصیتی بین سیستم فعال ساز رفتاری و بازداری رفتاری در نوجوانان بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی از نوع پس رویدادی (علی/مقایسه ای) در سال 1394، 60 دانش آموز دختر و پسر مقطع متوسطه سطح شهر اراک به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. نمونه ها با توجه به نمرات استاندارد در مقیاس سیستم های مغزی/رفتاری در 4 گروه 15نفره قرار گرفتند؛ سیستم فعال ساز رفتاری بالا (HBAS)، سیستم فعال ساز رفتاری پایین (LBAS)، سیستم بازداری رفتاری بالا (HBIS) و سیستم بازداری رفتاری پایین (LBIS). سپس پرسش نامه بدشکلی بدنی در اختیار آنان قرار داده شد تا پاسخ دهند. داده ها توسط آزمون های تحلیل واریانس چندمتغیره، تحلیل واریانس تک متغیره و تعقیبی شفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات چهار گروه در ابعاد فراشناخت بدشکلی بدنی تفاوت معنی داری را با یکدیگر نشان دادند (001/0p<)؛ در مولفه راهبردهای کنترل فراشناختی، گروه LBIS در مقایسه با گروه های شخصیتی دیگر نمره پایین تری داشت. در مولفه عینیت بخشیدن به افکار افراد، گروه شخصیتی LBIS در مقایسه با گروه های LBAS و HBIS نمره پایین تری را به دست آوردند. در مولفه باورهای مثبت و منفی فراشناختی، گروه HBAS و در مولفه رفتارهای ایمنی گروه HBIS نمره بالاتری داشتند (05/0p<).نویسنده: در مولفه باورهای مثبت و منفی فراشناختی گروه HBAS نمرات بالاتری داشته، این مورد درست درج شده است، از راست به چپ مقایسه شده است.
    نتیجه گیری
    فراشناخت بدشکلی بدنی تحت تاثیر صفات شخصیتی در هر دو سیستم فعال ساز رفتاری و بازداری رفتاری قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: اختلالات بدشکلی بدنی، فراشناخت، سیستم بازداری رفتاری، سیستم فعال ساز رفتاری
  • مسعود صادقی، آسیه عباسی دلویی *، سید جواد ضیاالحق صفحات 193-198
    اهداف
    مصرف استروئیدهای آنابولیک آندروژنیک توسط ورزشکاران، اثرات جانبی مهمی بر هورمون های جنسی و دستگاه تناسلی دارد. هدف این تحقیق، بررسی اثر 6 هفته تمرین مقاومتی و مکمل بولدنون بر بیان ژن های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز بافت بیضه در موش های صحرایی ویستار بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 30 سر موش صحرایی نر ویستار 12هفته ای و میانگین وزن 94/7±00/195گرم به صورت تصادفی در 5 گروه (کنترل؛ شم؛ مکمل بولدنون (2میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)؛ تمرین مقاومتی؛ تمرین- بولدنون) قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی، 5 جلسه (3 ست با 5 تکرار) صعود از نردبان در هر هفته طی 6 هفته بود که با 50% یک تکرار بیشینه شروع شد و به 100% رسید. پس از بیهوشی و برداشت بافت بیضه، میزان بیان ژن های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز در نمونه ها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های T همبسته، تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی به کمک نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن موش ها در همه گروه ها در هفته ششم نسبت به هفته اول به طور معنی داری افزایش یافت (0001/0=p). پس از مداخله، بیان ژن 5-آلفا ردوکتاز در گروه بولدنون و تمرین- بولدنون نسبت به گروه کنترل و در گروه تمرین- بولدنون نسبت به گروه تمرین مقاومتی افزایش معنی دار داشت. همچنین تغییرات بیان ژن آروماتاز در گروه تمرین مقاومتی و تمرین- بولدنون نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    مکمل بولدنون به همراه 6 هفته تمرین مقاومتی سطوح بیان ژن های 5-آلفا ردوکتاز و آروماتاز را در بافت بیضه موش های صحرایی ویستار افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، بولدنون، 5 آلفا ردوکتاز، آروماتاز، بافت بیضه
  • رامین حبیبی کلیبر، رضا محمدزاده گان *، الهه عافی صفحات 199-205
    اهداف
    مطالعات متعدد بیانگر سطوح بالای ناگویی خلقی و رفتارهای تکانشی در افراد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه جنبه های ناگویی خلقی و رفتارهای تکانشی در بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی و افراد عادی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه علی-مقایسه ای در سال 1395، 30 بیمار مرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی بستری در بیمارستان روان پزشکی رازی تبریز به صورت نمونه گیری تصادفی ساده و 30 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز به صورت در دسترس انتخاب شده و در 2 گروه قرار گرفتند. ابزار پژوهش، مقیاس ناگویی خلقی تورنتو و مقیاس تکانشگری بارت بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 20 و با استفاده از آزمون های T مستقل، مجذور کای، تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات گروه بیماران اسکیزوفرنیک در ناگویی خلقی و مولفه های آن (اختلال در توصیف احساس، اختلال در تشخیص احساس و تفکر معطوف به سطح) و همچنین در رفتارهای تکانشی و مولفه های آن (تکانشگری شناختی، تکانشگری حرکتی و بی برنامگی) به صورت معنی داری از گروه عادی بیشتر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    بیماران اسکیزوفرنیک در مقایسه با افراد عادی سطوح بالایی از ناگویی خلقی و رفتارهای تکانشی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: ناگویی خلقی، رفتارهای تکانشی، اسکیزوفرنی
  • آرش عبدالملکی، مرتضی بهنام رسولی *، علی مقیمی، ناصر مهدوی شهری صفحات 206-212
    اهداف
    به دنبال ترومای سیستم اعصاب محیطی، تجویز عوامل ضد التهابی یکی از استراتژی های مناسب برای کنترل آسیب وارده و پیش برد فرآیند ترمیم است. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثرات داروی متیل پردنیزولون بر بهبود عملکرد حرکتی و تغییرات بافتی به دنبال قطع عصب سیاتیک و ترمیم با پیوند داربست های سلول زدایی شده در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 50 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار به طور تصادفی به 5 گروه 10تایی تقسیم شدند؛ گروه کنترل منفی (قطع عصب سیاتیک بدون دریافت دارو)، گروه شم (انجام عمل جراحی بدون قطع عصب با دریافت حلال دارو)، گروه های تجربی 1 و 2 (قطع عصب سیاتیک و پیوند داربست با تجویز داروی متیل پردنیزولون با دوزهای یک و 30میلی گرم/کیلوگرم به صورت درون صفاقی) و گروه تجربی 3 (قطع عصب سیاتیک و پیوند داربست با دریافت حلال دارو). آزمون های رفتاری، الکتروفیزیولوژیک و بافتی، در طول دوره آزمایش انجام شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 16 و با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سرعت روند ترمیم و بهبود عملکرد حرکتی در گروه های تیمارشده با متیل پردنیزولون در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (05/0p<). آتروفی توده عضلانی گاستروکنمیوس در گروه های تیمارشده با متیل پردنیزولون کاهش یافت. همچنین، تعداد فیبرهای عصبی، قطر آکسون ها و ضخامت غلاف میلین در گروه های تیمارشده، به طور معنی داری بیشتر بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    تجویز متیل پردنیزولون به دنبال قطع عصب سیاتیک و پیوند داربست سلول زدایی شده، میزان بهبود عملکرد حرکتی و ترمیم بافتی را افزایش می دهد. بازیابی عملکرد حرکتی و بافتی در دوز بالای متیل پردنیزولون نسبت به دوز پایین بهتر است.
    کلیدواژگان: متیل پردنیزولون، عصب سیاتیک، ترمیم، داربست سلول زدایی شده، اعصاب محیطی
  • فیروزه غضنفری، نسرین سادات حسینی رمقانی *، سیده خدیجه مرادیانی گیزه رود، هادی پناهی صفحات 213-218
    اهداف
    اختلال لجبازی-نافرمانی که در کودکان پیش دبستانی یا اوایل مدرسه و در مرحله قبل از نوجوانی بروز می کند، تاثیر گسترده ای بر کودک، خانواده، معلمان و جامعه دارد. هدف مطالعه حاضر، تعیین تاثیر برنامه آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش اضطراب و تعارض والد-فرزندی و افزایش خوداثرمندی والدگری مادران دارای دختر مبتلا به اختلال لجبازی-نافرمانی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل، 34 نفر از مادران دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر نورآباد در سال تحصیلی 95-1394 که مبتلا به اختلال لجبازی-نافرمانی بودند، به روش خوشه ایهدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 17نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش، سیاهه رفتاری کودک و فرم گزارش معلم، پرسش نامه اضطراب بک، پرسش نامه راهبردهای تعارض و پرسش نامه خوداثرمندی والدگری بود. برنامه آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی طی 8 جلسه دوساعته به صورت هفتگی و به مدت دو ماه برای گروه آزمایش اجرا شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 23 و توسط آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، میانگین نمرات کلی اضطراب، تعارض والد-فرزند و خوداثرمندی والدگری در گروه آزمایش بهبود یافت و بعد از کنترل اثر نمرات پیش آزمون، بین دو گروه آزمایش و کنترل از نظر این متغیرها تفاوت معنی داری مشاهده شد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش فرزندپروری مبتنی بر ذهن آگاهی باعث کاهش اضطراب، کاهش تعارض والد-فرزند و افزایش خوداثرمندی والدگری در مادران دارای کودک مبتلا به اختلال لجبازی-نافرمانی می شود.
    کلیدواژگان: اختلال لجبازی، نافرمانی، ذهن آگاهی، اضطراب، تعارض
  • محسن طاهری رزق آبادی، علی محمدپور، موسی سجادی * صفحات 219-225
    اهداف
    بیماران تحت تهویه مصنوعی به دلیل عدم توانایی در پاک سازی موثر راه های هوایی، نیاز به ساکشن لوله تراشه دارند که معمولا فرآیندی دردناک برای بیمار است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بخور استوخودوس بر درد حین ساکشن لوله تراشه در بیماران لوله گذاری شده در بخش مراقبت ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور، 60 بیمار اینتوبه شده بستری در بخش های آی سی یو جنرال بیمارستان شهید مدرس کاشمر در سال 1395، براساس معیارهای پژوهش، به روش دردسترس و آسان انتخاب شده و به روش تخصیص تصادفی آسان در دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 30 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون قبل از انجام ساکشن استاندارد، بیماران به مدت 5 دقیقه بخور استوخودوس 2% و در گروه کنترل بخور آب مقطر دریافت کردند. درد بیماران در دو گروه قبل و حین ساکشن لوله تراشه ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و توسط آزمون های T مستقل، T زوجی، آزمون فیشر و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان درد قبل از ساکشن لوله تراشه در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (05/0p>)، ولی بین میزان درد حین ساکشن لوله تراشه در دو گروه تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد، به طوری که درد حین ساکشن لوله تراشه در هر دو گروه افزایش یافت، ولی این افزایش در گروه کنترل بیشتر بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    بخور استوخودوس بر کاهش درد حین ساکشن لوله تراشه در بیماران لوله گذاری شده در بخش مراقبت ویژه موثر است.
    کلیدواژگان: بخور استوخودوس، ساکشن، درد، لوله گذاری، بخش مراقبت ویژه
  • صبا صادق *، علی گلستانی صفحات 226-234
    اهداف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) ناشی از تخریب میلین سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی است که می تواند منجر به صدمه سیستم حرکتی، افزایش خستگی و کاهش فعالیت روزانه زندگی شود. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر 10 هفته تمرین هوازی در آب بر سطوح چمرین، انسولین و مقاومت به انسولین سرمی در زنان مبتلا به بیماری MS بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در سال 1394، تعداد 29 زن بیمار مبتلا به MS به روش نمونه گیری دردسترس و هدفدار انتخاب شده و در دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (14 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل 10 هفته تمرینات هوازی در آب به صورت هر هفته 3 جلسه و هر جلسه به مدت 45 تا 60 دقیقه با شدتی معادل 60 تا 75% حداکثر ضربان قلب ذخیره بود. پیش از شروع و در پایان دوره تمرین هوازی، مقادیر چمرین و انسولین سرمی ارزیابی شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS 20 و توسط آزمون آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون T همبسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    10 هفته برنامه تمرین هوازی در آب منجر به کاهش معنی دار میانگین سطوح چمرین (01/0=p)، گلوکز ناشتا (03/0=p)، انسولین (04/0=p) و مقاومت به انسولین (01/0=p) در زنان مبتلا به MS شد، اما تغییر معنی داری در میانگین وزن بدن و نمایه توده بدن آزمودنی ها به وجود نیامد (05/0
    نتیجه گیری
    10 هفته تمرین هوازی در آب منجر به کاهش سطوح چمرین، انسولین و مقاومت به انسولین سرمی در زنان مبتلا به بیماری MS می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مولتیپل اسکروزیس، چمرین، مقاومت به انسولین
  • معصومه عزیزی کرج *، فهیمه دهقانی، محمود کمالی زارچ صفحات 243-250
    اهداف
    عوامل روان شناختی بسیاری بر بیماری دیابت تاثیر دارند که یکی از مهم ترین آنها خودکارآمدی بیماران دیابتی است. ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی دو مولفه تاثیرگذار بر خودکارآمدی هستند. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای خودتنظیمی هیجانی در رابطه بین ذهن آگاهی و خودکارآمدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر یزد بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی در سال 1395، تعداد 243 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو عضو مرکز دیابت شهر یزد به صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه های خودکارآمدی دیابتی، ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین ذهن آگاهی و خودکارآمدی (428/0=r)، ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی (231/0=r) و خودکارآمدی و خودتنظیمی هیجانی (241/0=r) در بیماران دیابتی همبستگی مستقیم وجود داشت. همچنین متغیرهای ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی قدرت پیش بینی خودکارآمدی را داشتند چراکه که خودتنظیمی هیجانی در رابطه بین خودکارآمدی و ذهن آگاهی نقش واسطه ای داشت (01/0p<).
    نتیجه گیری
    ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی با خودکارآمدی بیماران دیابتی رابطه دارد که نقش واسطه ای در رابطه بین ذهن آگاهی و خودکارآمدی مربوط به خودتنظیمی هیجانی است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، ذهن آگاهی و خودتنظیمی هیجانی
  • آرش پایه دار، سید ابراهیم حسینی *، داود مهربانی، محسن فروزانفر صفحات 325-240
    اهداف
    محیط کشت رویی سلول‏های بنیادی مزانشیمی به دلیل دارابودن متابولیت‏ها، فاکتورهای رشد و سیتوکین‏ها تاثیر مثبتی در ترمیم بافت‏های آسیب دیده دارد. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر درمانی محیط کشت‏ حاصل از سلول‏های بنیادی مزانشیمی‏ مشتق از بافت چربی بر تغییرات هیستومورفومتریک بیضه موش تحت تیمار با بوسولفان بود.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی، 18 سر موش سوری نر بالغ به طور تصادفی به سه گروه کنترل (بدون تیمار)، شاهد آزواسپرمی و تجربی تقسیم شدند. گروه های شاهد و تجربی با دو تزریق درون صفاقی بوسولفان با دوز 10میلی گرم بر کیلوگرم به فاصله 21 روز دچار آزواسپرمی شدند. گروه تجربی، 35 روز پس از تزریق دوم بوسولفان، تحت درمان با محیط کشت‏ رویی سلول‏های بنیادی مزانشیمی ‏‏مشتق از بافت چربی قرار گرفت و پس از 60 روز از تزریق محیط کشت‏ رویی، بیضه موش ها جدا و بررسی هیستومورفومتریک انجام شد. نتایج توسط نرم افزار SPSS 18 و به کمک آزمون‏های آنالیز واریانس یک طرفه، تعقیبی توکی و من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها: قطر و مساحت لومنی لوله های منی‏ساز در سه گروه اختلاف معنی‏داری با یکدیگر نداشتند، اما در گروه تجربی قطر کلی، ضخامت و مساحت سلولی، مساحت مقطع عرضی و شاخص اسپرماتوژنز لوله های منی‏ساز نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار (05/0p<)و نسبت به گروه شاهد آزواسپرمی افزایش معنی دار نشان دادند (001/0p<). همچنین تعداد و تراکم عددی لوله های منی‏ساز در گروه شاهد آزواسپرمی‏ نسبت به گروه های کنترل و تجربی افزایش معنی‏داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری: فاکتورهای ترشحی محیط کشت رویی حاصل از سلول‏های بنیادی بافت چربی می‏تواند در ترمیم اسپرماتوژنز در موش‏های نابارورشده با بوسولفان موثر باشد.
    کلیدواژگان: آزواسپرمی، بافت چربی، موش، محیط کشت رویی، سلول بنیادی مزانشیمی
|
  • M. Sajjadi, M. Basirimoghadam, E. Amiri Shadmehri * Pages 169-173
    Aims: Uncontrolled pain in human infants can lead to permanent damages, so it is important to manage pain for infants. The aim of this study was to determine the effect of breast milk smell on physiological and behavioral responses of the hepatitis B vaccine pain in newborns.
    Materials and Methods
    In this two-group randomized controlled clinical trial that was performed in 2015, in 9th of Dey Hospital of Torbat Heydarieh City, Iran, 60 three-day term healthy infants at an age that were supposed to receive the first dose of hepatitis B vaccine were selected by random sampling method and were assigned to 2 test (the breast milk smell) and control groups. In the experimental group, the infants were exposed to the breast milk smell during the vaccination and the control group received no intervention. Data was collected by the checklist of demographic information, registration form of physiological responses and behavioral pain tools (MBPS). Physiological data (heart rate and oxygen saturation) was recorded immediately before and after the intervention by pulse oximeter. Data was analyzed by SPSS 20 statistical software using independent and paired T tests.
    Findings: There were no significant differences between the control and the test groups in terms of heart rate mean and oxygen saturation mean before the intervention (p>0.05), but significant differences were observed between them after the intervention (p
    Conclusion
    Olfactory stimulation with breast milk has a positive effect on reducing the neonatal pain during hepatitis B vaccination.
    Keywords: Breast Milk, Physiological Responses, Behavior, Pain, Full Term Birth
  • N. Roshani Pour, M. Jabbarpour Bonyadi *, M.H. Jabbarpour Bonyadi Pages 174-180
    Aims: Age-related macular degeneration (AMD) is the most prevalent cause of irreversible blindness and debilitating in old stages, in developed and developing countries that engage the central part of the retina or macula. The aim of this study was to evaluate the relationship of the rs4151667 position of the complement factor B gene polymorphism with AMD (dry type with geographic atrophy phenotype) in the North East of Iran population.
    ­
    Materials and Methods
    ­ In this descriptive cross-sectional study in 2015-2016, 44 AMD patients (dry type with geographic atrophy phenotype) were randomly selected from Gonabad City, Iran, health centers as the patient group. 50 healthy individuals from the same society that have no relative relations with each other or the patients, but were adapted by age and sex to the patient group, were selected as the control group. The ­­polymorphism of rs4151667 (c.26T>A)­ position of the complement factor B gene was determined for all samples by Restriction Fragment Length Polymorphism (RFLP). Data was analyzed the Chi-square test in 2x2.Contingency software.
    Findings: The frequency of TT genotype in AMD patients (95.5%) was significantly (p=0.048) more than the control group (88.0%), but the frequency of AT genotype in AMD patients (4.5%) was significantly (p=0.025) less than the control group (12.0%).
    Conclusion
    The polymorphism of rs4151667 (c.26T>A) position of complement factor B is effective on the development of AMD in North East of Iran population.
    Keywords: Age-related macular degeneration, Complement Factor B, Polymorphism, Genetic, RFLP
  • M. Dezhan, N. Shakeri *, H. Abed Natanzy Pages 181-187
    Aims: The effects of Tai Chi exercises on the ratio of testosterone and cortisol are less clear, but available research evidences show that aerobic or endurance exercises (as Tai Chi is an aerobic exercise) can affect the ratio of these two hormones and the total amounts. The aim of this study was to investigate the effect of Tai Chi exercises on the amounts of testosterone and cortisol and also the ratio of serum testosterone to –cortisol in women.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental and sectional study in 2015, 42 Tai Chi women were purposefully selected from clubs in Tehran City, Iran, and were divided based on their experience into 3 groups (14 each); the first (6 to 12 months), the second (30 to 42 months) and the third (52 to 64 months). Venous blood samples were taken from all groups after 12 hours of overnight fasting to determine the levels of cortisol, testosterone and testosterone to cortisol ratio. Data were analyzed by SPSS 19 statistical software using non-parametric Kruskal-Wallis, ANOVA and Scheffe post hoc tests.
    Findings: There were no significant differences among the three groups according to the mean of serum testosterone, cortisol and testosterone to cortisol ratio (p>0.05).
    Conclusion
    The history of exercise in Tai Chi women has no effect on the levels of testosterone and serum cortisol and also their ratio.
    Keywords: Tai Chi, Testosterone, Cortisol
  • S. Amiri * Pages 188-192
    Aims: Changes in adolescence stage, which is the most critical periods of life, predispose the adolescents towards various psychological problems. The purpose of this study was to evaluate the meta-cognitive aspects of body dysmorphic based on personality dimensions between Behavioral Activation System (BAS) and Behavioral Inhibition System (BIS) in adolescents.
    Instrument &
    Methods
    In this retrospective (causal/comparative) descriptive study in ..., 60 male and female high school students of Arak City, Iran, were selected by multistage cluster sampling method. Samples were assigned to 4 groups of 15 individuals according to their standard scores in brain/behavior systems scale; High Behavioral Activation System (HBAS), Low Behavioral Activation System (LBAS), High Behavioral Inhibition System (HBIS) and Low Behavioral Inhibition System (LBIS). The body dysmorphic questionnaire was filled by all participants. Data were analyzed by multivariate analysis of variance, univariate analysis of variance and Scheffe tests.
    Findings: There were significant differences among 4 groups’ scores in metacognitive physical deformity (p
    Conclusion
    Physical deformities metacognitive are affected by personality dimensions in both behavioral activation and inhibition systems.
    Keywords: Body Dysmorphic Disorders, Metacognition, Behavioral Inhibition System, Behavioral Activation System
  • M. Sadeghi, A. Abbassi Daloii *, S.J. Ziaolhagh Pages 193-198
    Aims: Using anabolic androgenic steroids by athletes has significant side effects on sex hormones and the reproductive system. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of resistance exercise and Boldenone supplements on the expression of 5-alpha reductase and aromatase genes of the testis tissue in Wistar rats.
    Material &
    Methods
    In this experimental study, thirty 12-week old male Wistar rats with the average weight of 195.00±7.94 grams were divided randomly into 5 groups; control, sham, Boldenone supplements (2mg per each kilogram of body weight), resistance exercise and Boldenone exercise. Resistance exercise program was 5 sessions of climbing the ladder each week (3 sets of 5 repeats) for 6 weeks that was started by 50% of one maximum repetition and reached 100% at the end. The level of 5-alpha reductase and aromatase genes expression were measured after the anesthesia and the removal of the testes tissue in the samples. Data was analyzed by paired T, ANOVA and Tukey post hoc tests by using SPSS 22 software.
    Findings: The average weight of all groups’ mice were significantly increased in week 6 comparing to the first week (p=0.0001). There was significant increasing in 5-alpha-reductase expression in Boldenone and Boldenone exercise than the control group and also in the Boldenone exercise than resistance exercise group after the intervention. There was significant increasing in aromatase gene expression in resistance exercise and Boldenone exercise groups than the control group (p
    Conclusion
    Boldenone supplement along with 6 weeks of resistance exercise increases the levels of 5-alpha reductase and aromatase genes expression in testis tissue of Wistar rats.
    Keywords: Resistance Training, Boldenone, 5-alpha Reductase
  • R. Habibi Kaleybar, R. Mohammadzadegan *, E. Afi Pages 199-205
    Aims: Several studies indicate high levels of alexithymia and impulsive behavior in schizophrenia patients. The aim of this study was to compare the aspects of alexithymia and impulsive behavior in schizophrenia patients and healthy individuals.
    Materials and Methods
    In this causal-comparative study in 2016, 30 male schizophrenia patients, which were hospitalized at Razi Psychiatric Hospital of Tabriz City, Iran were selected randomly and 30 students of Tabriz University, Iran were selected by available sampling method and finally were divided into 2 groups. The research tools were Toronto alexithymia and Barratt impulsiveness scales. Data were analyzed by SPSS 20 software using independent T, Chi-square, multivariate analysis of variance (MANOVA), and LSD post hoc tests.
    Findings: The average scores of alexithymia and its components (disruptions in describing feelings, disruptions in identifying feelings and thoughts towards the surface) and impulsive behavior and its components (cognitive impulsivity, motor impulsivity and non-planning) in schizophrenic patients were significantly more than the normal group (p
    Conclusion
    Schizophrenic patients show high levels of alexithymia and impulsive behavior comparing to the normal individuals.
    Keywords: Alexithymia, Impulsive Behaviors, Schizophrenia
  • A. Abdolmaleki, M. Behnam-Rassouli *, A. Moghimi, N. Mahdavi-Shahri Pages 206-212
    Aims: Following the peripheral nervous system trauma, prescribing anti-inflammatory agents is one of the strategies to control the damage and promoting the recovery process. The aim of this study was to investigate the effects of methylprednisolone on improvement of motor function and tissue changes following sciatic nerve transection and repairing by decellularized scaffolds transplantation in rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 50 adult male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 10; negative control group (receiving no medication with transection of the sciatic nerve), sham group (nerve-mediated surgery with solvent drug), experimental groups 1 and 2 (transection of the sciatic nerve and scaffold transplantation with 1- and 30mg/kg of methylprednisolone intraperitoneally) and experimental group 3 (transection of the sciatic nerve and scaffold transplantation with solvent drug). Behavioral, electrophysiological and tissue tests were performed during the experiment. Data were analyzed by SPSS 16 software and using one-way ANOVA and Tukey's post hoc tests.
    Findings: the rate of repair and improvement of motor function was increased significantly in the treated groups with methylprednisolone compared to the control group (p
    Conclusion
    The prescription of methylprednisolone increases the amount of motor improvement and tissue repair after the sciatic nerve transection and the decellularized scaffold transplantation. Recovery of the motor and tissue functions at high dose of methylprednisolone is better than low dose.
    Keywords: Methylprednisolone, Sciatic Nerve, Regeneration, Decellularized Scaffold, Peripheral Nerves
  • F. Ghazanfari, N. Hosseini Ramaghani *, S.Kh. Moradiyani Gizeh Rod, H. Panahi Pages 213-218
    Aims: Oppositional defiant disorder that occurs in pre-school or early school-age children and in pre-adolescent stage has a widespread impact on the child, family, teachers and society. The aim of the study was to determine the effect of mindful parenting education program on reducing the anxiety and parent-child conflict and increasing the self-agency of parenting in mothers who have oppositional defiant disorder daughters.
    Materials and Methods
    This semi-experimental study with a pretest-posttest control group was performed during 2015-2016 academic year in 34 mothers of primary school girl students of Noorabad City, Iran, who were suffering from oppositional defiant disorder. The samples were selected by purposeful clustering method and were randomly divided into 2 test and control groups (each had 17 members). The research tools were Child Behavioral Logbook and Teacher Report Form, Beck Anxiety Inventory, Conflict Strategy and Parent Self-efficacy Questionnaires. Mindfulness-based parenting educational program was conducted for the experimental group one 2-hour session a week for 2 months. Data were analyzed by SPSS 23 software using MANCOVA test.
    Findings: The average of total anxiety, parent-child conflict and parental self-efficacy scores were higher in the experimental group in posttest. After controlling the effect of pre-test scores, there were significant differences between the test and control groups in terms of all variables (p
    Conclusion
    Mindfulness-based parenting educational program reduces the anxiety and parent-child conflict and increases the parental self-efficacy in mothers with oppositional defiant disorder.
    Keywords: Oppositional Defiant Disorder, Mindfulness, Anxiety, Conflict
  • M. Taheri Rezgh Abadi, A. Mohammadpour, M. Sajadi * Pages 219-225
    Aims: Patients undergoing artificial ventilation require tracheal tube suction because of inability to clear their effective airways, which is usually a painful process for the patients. The aim of this study was to investigate the effect of spike lavender’s inhalant on pain during tracheal tube suctioning in ICU intubated patients.
    Materials and Methods
    In this double-blinded randomized clinical trial, 60 intubated patients hospitalized in ICU of Shahid Modarres Hospital of Kashmar City, Iran, in 2017 were selected by available and simple sampling method, and were randomly divided into 2 control and case groups (each 30 individuals). Before the standard suctioning process, the test group patients received inhalant of 2% spike lavender for 5 minutes and the control group received inhalant of distilled water. The level of pain was recorded before and during tracheal tube suctioning. Data were analyzed by SPSS 16 software using independent T, paired T, Fisher and Mann-Whitney U tests.
    Findings: There was no significant difference in pain score before tracheal tube suction between 2 groups (p>0.05). However, there were significant differences between the level of pain during tracheal tube suctioning and the pain was increased in both groups, but this increase was significantly higher in the control group (p
    Conclusion
    Spike lavender’s inhalant is effective on pain reduction during suctioning process of ICU intubated patients.
    Keywords: Spike Lavender Inhalant, Suction, Pain, Intubation, Intensive Care Units
  • S. Sadegh *, A. Golestany Pages 226-234
    Aims: Multiple sclerosis (MS) is a result of the destruction of myelin cells in the central nervous system, which can damage the motor system, increase fatigue and decrease the daily activity of life. The aim of the study was to investigate the effect of 10 weeks of aerobic exercise in water on the levels of chemerin, insulin and serum insulin resistance in women with (MS).
    Materials and Methods
    In the semi-experimental study with pre-test and post-test design with control group in 2015, 29 MS female patients were selected through available and targeted sampling method and were divided into two experimental groups (n = 15) and control (n = 14). The aerobic exercise program included 10 weeks of aerobic exercise in water, each week 3 sessions, and each session for 45 to 60 minutes with an intensity equal to 60 to 75% of the maximum heart rate. Chromic and serum insulin values were measured before and after the end of the aerobic exercise period. Data were analyzed by SPSS 20 software using two-way ANOVA and paired T tests.
    Findings: 10-week aerobic exercise program in water resulted in a significant decrease in average of chemerin levels (p=0.01), fasting glucose (p=0.03), insulin (p=0.04) and insulin resistance (p=0.01) in women with (MS), but there was no significant difference in mean body mass and body mass index (p
    Conclusion
    10 weeks of aerobic exercise in water leads to lower levels of chemerin, insulin and serum insulin resistance in women with MS.
    Keywords: Aerobic Exercises, Multiple Scleroesis, Chemerin, Insulin Resistance
  • M. Azizi Karaj *, F. Dehghani, M. Kamali Zarch Pages 243-250
    Aims: Many psychological factors have an impact on diabetes, one of the most important of which is the self-efficacy of diabetic patients. Mindfulness and emotional self-regulation are two components that affect on self-efficacy. The aim of the study was to investigate the mediator role of emotional self-regulation in the relationship between mindfulness and self-efficacy in the patients with type 2 diabetes who referred to the diabetes center of Yazd City, Iran.
    Materials and Methods
    In the descriptive-correlational study in 2016, 243 patients with type 2 diabetes from diabetes center of Yazd were selected as available. The data collection tool was a diabetic self-efficacy questionnaire, mindfulness and emotional self-regulation.Diabetic self-efficacy questionnaire, Freiburg’s mindfulness questionnaire, and Hoffman and Kashdan emotional self-regulation have been used for the purpose of data collection. Data was analyzed by SPSS software using Pearson correlation coefficient, regression analysis and multiple regression analysis.
    Findings: There was a direct correlation between mindfulness and self-efficacy (r=0.428), mindfulness and emotional self-regulation (r=0.231) and self-efficacy and emotional self-regulation (r=0.241) in the diabetic patients. Also, variables of emotional self-regulation and mindfulness had the power of predicting self-efficacy, because of emotional self-regulation had a mediator role between self-efficacy and mindfulness (p
    Conclusion
    Mindfulness and emotional self-regulation are related to the self-efficacy of diabetic patients, which is a mediator role in the relationship between emotional self-regulation and self-control.
    Keywords: Self-Efficacy, Mindfulness, Emotional Self-Regulation
  • A. Payehdar, Seyed E. Hosseini *, D. Mehrabani, M. Forouzanfar Pages 325-240
    Aims: Conditioned medium of mesenchymal stem cells have a positive effect on repairing damaged tissues because of having metabolites, growth factors and cytokines. The aim of current study was to investigate the healing effect of conditioned medium of adipose tissue-derived stem cells on histomorphometric changes of testis in treated mice with busulfan.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 18 adult male mice were divided into the three equal groups including control group (Without treatment), azoospermia sham and experimental groups. The sham and experimental groups were induced azoospermia by two injection of 10 mg/kg busulfan intraperitoneally, with 21 days interval. 35 days after the second injection of busulfan, the experimental group treated with conditioned medium of adipose tissue-derived stem cells, and 60 days after conditioned medium injection, the testes of mice were removed and histomorphometric evaluation was done. The results were analyzed by SPSS 18 software using Mann-Whitney, ANOVA and Tukey's post hoc-test.
    Findings: The lumen diameter and area of the seminiferous tubules in the three groups did not have any significant difference; however, the total diameter, cellular diameter, cellular area, cross-sectional area and spermatogenesis index of the seminiferous tubules were significantly decreased in the experimental group compared to the control group (p˂0.05), while they were significantly increased compared to the azoospermia sham group (p˂0.001). Also, the number of tubules and numerical density of the seminiferous tubules were significantly increased in the azoospermia sham compared to the control and experimental groups (p˂0.001).
    Conclusion
    Secretory factors of conditioned medium from adipose tissue-derived stem cells could be effective in the restoration of spermatogenesis in busulfan-induced infertile mice.
    Keywords: Azoospermia, Adipose Tissue, Mice, Culture Media, Conditioned, Mesenchymal Stromal Cells