فهرست مطالب

اکوبیولوژی تالاب - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1395)

نشریه اکوبیولوژی تالاب
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 30، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکرم سادات نعیمی، نادر شعبانی پور صفحات 5-20

    آبشش ماهی به عنوان اندام اصلی تبادل مواد بخصوص گازهای تنفسی تلقی می شود و علاوه بر تنفس، نقش مهمی در تنظیم اسمزی، تبادل اسید و باز و دفع ضایعات نیتروژنی ایفا می کند. این اندام دارای یکی از پیچیده ترین ساختار عروقی است و تفاوتهایی در آناتومی آن میان گونه های مختلف ماهی وجود دارد. قالب گیری تحلیلی عروق توام با میکروسکوپ الکترونی نگاره، یک روش استاندارد است که اجازه تجسم سه بعدی با وضوح مناسبی از رگهای ریز خونی و مویرگهای کوچک اندامها را می دهد. در مطالعه حاضر با استفاده از تکنیک قالب گیری تحلیلی عروق، جزئیات ساختار عروق آبششی (مسیر سرخرگی– سرخرگی) ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmicthys molitrix) با کمک میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) بررسی گردید. . طبق نتایج حاصله مسیر کلی خون در عروق ماهی فیتوفاگ با سایر ماهیان استخوانی مشابه بود اما تفاوتهایی در جزئیات ساختار عروق این ماهی (از جمله وجود آمپول های کوچک تر و متصل به هم و مجاری عروقی بلندتر دارای انشعاب بیشتر) نیز مشاهده گردید. به نظر می رسد تفاوت در ساختار و مجاری عروقی آبشش فیتوفاگ نسبت به ماهیان با متابولیسم بالا احتمالا مرتبط با نیاز اکسیژنی کمتر و متابولیسم پایین تر فیتوفاگ باشد.

    کلیدواژگان: فیتوفاگ (Hypophthalmicthys molitrix)، قالب گیری عروق (vascular casting)، میکروسکوپ الکترونی
  • سعید طاهری قناد، هادی معاضد، سعید برومند نسب، نعمت الله جعفرزاده حقیقی صفحات 21-30

    در این تحقیق اثر سه جنس مختلف بستر و زمان های ماند هیدرولیکی 1، 3، 5 و 10 روز بر راندمان حذف سرب در تالاب مصنوعی افقی زیرسطحی تحت کشت نی معمولی موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش زمان ماند هیدرولیکی، راندمان حذف افزایش می یابد به طوری که بین راندمان حذف در بستر شنی و در زمان های ماند 1، 3 و 5 روز اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد وجود داشت ولی بین زمان ماند 5 و 10 روزه اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد (05/0 P˂) مشاهده نشد و برای دو جنس بستر گراول ریز و متوسط بین زمان های ماند 1 و 3 روز اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد (05/0 P˂) مشاهده شد درصورتی که بین زمان های ماند 3، 5 و 10 روزه اختلاف معنی دار در سطح 5 درصد (05/0 P˂) مشاهده نگردید؛ بنابراین بهترین زمان ماند هیدرولیکی برای بستر شن، گراول و گراول متوسط به ترتیب 5، 3 و 3 روز با حداکثر راندمان 51/88، 53/81 و 35/80 به دست آمد. نتایج تحلیل جنس بستر نیز نشان داد که جنس بستر در زمان های ماند 3 و 5 روزه اثر معنی دار در سطح 5 درصد (05/0 P˂) بر راندمان حذف سرب داشت به طوری که بستر شن از راندمان بالاتری نسبت به دو بستر دیگر برخوردار بود؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت بستر شن اثربخشی بیشتری در رابطه با تشدید فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی موثر در حذف سرب فاضلاب مصنوعی داشته است.

    کلیدواژگان: فاضلاب مصنوعی، تالاب مصنوعی افقی زیرسطحی، راندمان حذف سرب، جنس بستر
  • آرش جولاده رودبار، سهیل ایگدری، صابر وطن دوست صفحات 31-44

    با توجه به فقدان اطلاعات در مورد ویژگی های ریختی و ژنتیکی ماهی کمیاب B. mesopotamicus مطالعه ای با هدف فراهم آوردن این اطلاعات برای اولین بار در ایران به اجرا درآمد، به همین سبب در پاییز سال 1391 جمعیت های ماهیBarilius mesopotamicus از سه اکوسیستم متفاوت در حوضه دجله مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفت. برای این منظور نمونه های ماهی از دو رودخانه سیمره، چنگوله و دریاچه سیاه گاو صید و 29 صفت ریخت سنجی به وسیله کولیس دیجیتال اندازه گیری و 7 صفت شمارشی به وسیله لوپ چشمی شمرده شدند. جهت مطالعه اختلاف ریختی بین گروه های مورد بررسی، نمونه ها با استفاده از مولفه های اصلی (PCA) و تحلیل متغیرهای کانونی (CVA) مورد تحلیل قرار گرفتند. همچنین جهت مقایسه ژنتیکی و بررسی روابط تبارشناسی این گونه از توالی ژن Cyt b استفاده گردید. براساس نتایج آزمون های CVA و PCA جمعیت های رودخانه چنگوله و سیمره با جمعیت دریاچه سیاه گاو دارای اختلاف معنی داری از لحاظ ریختی داشتند. اما در دارنگاره ترسیم شده به روش Maximum likelihood و Bayesian جمعیت های مورد مطالعه از لحاظ ژنتیکی از یکدیگر تمایز نیافته و در یک خوشه قرار گرفتند. در مجموع می توان نتیجه گیری نمود که تمایز ریختی جمعیت ها در مناطق مورد مطالعه بیشتر متاثر از عواملی محیط بوده و نقش عوامل ژنتیکی در این زمینه محدودتر است.

    کلیدواژگان: ریخت شناسی، Barilius mesopotamicus، ژن، انعطاف پذیری ریختی، دجله
  • احمد مزیدی، عبدالعلی کمانه، مهدی نارنگی فرد، رضا ابراهیمی صفحات 45-62

    واکاوی ساختار و روند آینده فراسنج های آب و هوایی در مناطق حساس و در معرض تهدیدهای زیست محیطی به طور ویژه دریاچه های داخلی ایران بسیار حائز اهمیت می باشد. بدین جهت در این پژوهش به هدف واکاوی اثر گرمایش جهانی بر الگو و ساختار تعادلی دمای حوضه آبخیز دریاچه های طشک، بختگان و مهارلو نیاز به میانگین روزانه دمای شبیه سازی شده می باشد. در این راستا نخست داده های مدل گردش عمومی هوا طی دوره 2015 تا 2050 از پایگاه داده های EH5OM استخراج گردید. این پایگاه از داده های مدل گردش کلی جو و اقیانوس، تحت سناریوA1B ، هیئت بین المللی تغییر اقلیم تشکیل شده است. سپس ریزگردانی آن ها در نسخه چهارم مدل RegCM4 انجام شد. سرانجام میانگین دمای روزانه ریز مقیاس شده با ابعاد 27/0 × 27/0 درجه طول و عرض جغرافیایی که نقاطی با ابعاد تقریبی 30 × 30 کیلومتر مساحت منطقه را پوشش می دهند استخراج شد. سپس دمای ماهانه، فصلی و سالانه حوضه، میانیابی و نقشه های مربوطه ترسیم شد. همچنین پس از هم مرجع سازی متغیر دما با اعمال ساختار مثلثاتی برخالی بر روی داده های دما به ارزیابی نتایج با هندسه کلاسیک برخالی پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان داد پهنه دمایی 21-16 درجه سانتی گراد پیرامون سه دریاچه در حوضه آبخیز مورد مطالعه در برگرفته است که بیشترین میانگین سالانه دما در دهه های آینده متعلق به دریاچه مهارلو و کمترین مربوط به دریاچه طشک است. دریاچه مهارلو در همه فصل ها از دمای بالاتری نسبت به دریاچه های دیگر برخوردار می باشد. الگوهای مکانی پهنه های دمایی سالانه و فصلی؛ اگرچه از لحاظ دمایی دارای تفاوت هایی است، اما از لحاظ الگوهای مکانی از ساختار نسبتا مشابه و یکسانی برخودار می باشند. بررسی روند روزانه میانگین دما نیز نشان داد، این فراسنج از ساختاری برخالی پیروی می نماید، که بیانگر گذار دینامیک این فراسنج در دهه های آینده از حالت ناتعادلی به عدم تعادل می باشد.

    کلیدواژگان: مدل EH5OM، سناریو A1B، برخال، دریاچه های طشک، بختگان و مهارلو
  • آزاده گل محمدی، فاطمه شریعتی صفحات 63-72

    تالاب بین المللی امیرکلایه با مساحت 935 هکتار در استان گیلان قرار دارد. ورود رواناب های کشاورزی، برداشت آب به منظور کشاورزی و رویش گیاهان به ویژه گیاهان غوطه ور و حاشیه ای از عوامل تهدید کننده ی اصلی این تالاب بوده که باعث کاهش سطح آن شده است و به همین دلیل تعیین وضعیت آن ضرورت دارد تا در صورت تائید شرایط نامطلوب اقدامات احیاء برای آن صورت گیرد. این تحقیق از پاییز 1392 تا تابستان 1393 به منظور بررسی وضعیت تروفی تالاب امیرکلایه صورت گرفت. نمونه برداری از 6 ایستگاه در نظر گرفته شده، طی چهار فصل انجام گردید و در آن شاخص تغذیه گرایی (TSI) با استفاده از 4 پارامتر: فسفات کل (TP) ، نیتروژن کل (TN) ، عمق سشی دیسک (SD) و کلروفیل آ (chl-a) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس شاخص TSI تالاب امیر کلایه از نظرSD در بحرانی ترین حالت از لحاظ پارامتر های TP،TN و chl-a بوده و از نظر chl-a بهتر از پارامتر های TP،TN وSD می باشد. بر اساس آزمون آماری میانگین مقدار نیتروژن کل در فصل زمستان کمترین و در فصل تابستان بیشترین میزان رویت گردید. میانگین مقدار فسفات کل در فصل زمستان بیشترین و در فصل پاییز کمترین مقدار رویت شد. میانگین مقدار کلروفیل آ در فصل تابستان بیشترین میزان بود، اما سه فصل دیگر با یکدیگر از لحاظ مقدار کلروفیل آ اختلاف معنی داری نداشتند (05/0P>). میانگین عمق سشی دیسک در تابستان کمترین و در زمستان بیشترین عمق سشی دیسک مشاهده شد. با استفاده از آزمون آماری دانکن، هیچ یک از متغیرهای کلروفیل آ، نیتروژن کل، فسفات کل و عمق سشی دیسک در ایستگاه های مختلف تفاوت معنی داری نداشتند (05/0P>). نتایج نشان داد که تالاب امیرکلایه در فصل های پاییز و زمستان در وضعیت مزوتروفیک و در فصل بهار به دلیل ورود رواناب های کشاورزی در وضعیت مزوتروفیک حاد قرار داشت. در فصل تابستان نیز به علت افزایش ورود رواناب های کشاورزی و گرمای هوا در وضعیت یوتروفیک قرار گرفت.

    کلیدواژگان: تالاب امیرکلایه، تروفی، TSI، فسفات کل، نیتروژن کل، کلروفیل آ
  • غلامرضا بناگر، حسین علی پور، مهدی حسن پور صفحات 73-82

    هدف از این مطالعه تعیین غلظت سرب و روی در کلیه، کبد و عضله اردک سرسبز در تالاب فریدونکنار بود. این مطالعه بین ماه های آذر و دی 1394 انجام شد. تعیین غلظت سرب و روی در بافت های اردک سرسبز (Anas platyrhynchos) با استفاده از دستگاه جذب اتمی کوره گرافیت (Thermo، Model 97GFS) انجام شد. میانگین غلظت سرب در کلیه، کبد و عضله به ترتیب، 95/2، 71/1 و 62/0 میلی گرم بر کیلوگرم اندازه گیری شد. همچنین میانگین غلظت روی در کلیه، کبد و عضله اردک سرسبز به ترتیب، 8/13، 96/20 و 69/8 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد. تجمع سرب در بافت ها از الگوی زیر پیروی کرد: کلیه>کبد>عضله، درحالی که ترتیب روی به صورت کبد>کلیه>عضله بود. نتایج نشان داد که همبستگی مثبتی (05/0، P<688/0=r) بین کبد و عضله در روی وجود داشت. میزان روی در کلیه و عضله اردک سرسبز از حداکثر حد مجاز FAO/WHO کمتر بود، اما غلظت روی در کبد اردک سرسبز از حداکثر حد مجاز FAO/WHO بالاتر بود. در این مطالعه، میانگین غلظت سرب در کلیه، کبد و عضله اردک سرسبز از FAO/WHO بیشتر بود. غلظت سرب گزارش شده در این مطالعه نگران کننده است و نیاز به مدیریت مناسب دارد.

    کلیدواژگان: فلز سنگین، تالاب فریدونکنار، اردک سرسبز
  • سکینه مشجور، زهرا طولابی دزفولی، مجتبی علیشاهی صفحات 83-94

    آزمون سمیت سنجی آرتمیا یکی از این روش های متداول در پیش بینی اثرات منفی احتمالی رهایش نانومواد در مطالعات نانوبوم سم شناسی دریایی محسوب می شود. از این رو نظر به افزایش تولید و کاربری نانوذرات نقره در حوزه های مختلف صنعتی، در مطالعه حاضر اثرات سمیت و تفاوت میزان حساسیت مراحل تکاملی نائوپلیوس و بالغ Artemia fransiscana، نسبت به جذب نانوذرات نقره شیمیایی و بیوسنتز شده توسط عصاره آبی جلبک دریایی قهوه ایSargassum boveanum ارزیابی و مقایسه گردید. به این منظور مطابق بر رویکرد استاندارد، 30 عدد نائوپلیوس و 10 عدد بالغ آرتمیا، به ترتیب به هر چاهک از پلیت 24 خانه برای آزمون سمیت نائوپلیوس ها و پلیت 6 خانه برای آزمون سمیت بالغین در حضور گروه شاهد، در غلظت های متوالی افزایشی نانوذرات نقره شیمیایی و بیوژنیک (هر غلظت در 3 تکرار) قرار داده شده و نرخ تلفات در هر گروه در زمان های 12،24، 36 و 48 ساعت بعد از مجاورت ثبت و با نرم افزار Probit آنالیز گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که سمیت هر دو نوع نانوذره نقره بر نائوپلیوس و بالغ آرتمیا با افزایش غلظت و نیز با افزایش مدت زمان مجاورت روند افزایشی داشته و تفاوت ها میان آنها معنی دار بوده است (05/0P<). بنحوی که پس از 48 ساعت، غلظت ایجاد کننده ی50 درصد کشندگی (LC50) ، در ناپلی آرتمیا با نانوذرات نقره شیمیایی 8/31 میلی گرم در لیتر و برای نانوذرات نقره بیوسنتز شده توسط جلبک جلبک قهوه ایS. boveanum 1/141 میلی گرم در لیتر بود. حال آنکه این غلظت در ارتباط با بالغین آرتمیا طی مجاورت با نانوذرات نقره شیمیایی برابر با 47 میلی گرم در لیتر و برای نانوذرات نقره بیوسنتزی 5/132 میلی گرم در لیتر ارزیابی شد. مقایسه نتایج سمیت نشان می دهد که در هر دو مرحله زندگی آرتمیا، نانوذرات نقره شیمیایی در قیاس با بیوسنتزی، از قدرت سمیت بالاتری برخوردار بوده، لکن نانوذرات نقره بیوسنتزی قریب 5 برابر در مرحله نائوپلیوسی و 3 برابر در مرحله بلوغ آرتمیا، پتانسیل سمیت کمتری را نسبت به نانوذرات نقره شیمیایی نشان داده اند. این تحقیق توسعه و جایگزینی رویکرد سبز در تولید نانوذرات به منظور پیشگیری از مخاطرات زیست محیطی آتی را توصیه می کند.

    کلیدواژگان: سمیت، Artemia fransiscana، جلبک دریایی قهوه ای، نانوذرات نقره
  • شبنم باقری، سیده زهرا معصومی زاده صفحات 95-104

    ریزجلبک کلرلا از جلبک های سبز فتوسنتز کننده می باشد که در آبزی پروری، تحقیقات و بسیاری از علوم دیگر به طور گسترده مورداستفاده قرار می گیرد. محیط کشت کانوی نسبت به محیط کشت TMRL بسیار غنی تر است و همچنین آب فاضلاب دارای مقادیر نیترات و فسفات است؛ لذا جهت بررسی اثرات محیط کشت و نوع آب، رشد میکرو جلبک کلرلا در دو نوع محیط کشت کانوی و TMRL در سه نوع آب (آب دریا، فاضلاب استریل و فاضلاب غیر استریل) مورد آزمایش قرار گرفت. رشد این میکرو جلبک در 6 تیمار و 3 تکرار برای هر تیمار مورد آزمایش قرار گرفت. ریز جلبک تحت شرایط زیستی یکسان (دمای 25 درجه سانتی گراد، شوری 5 پی پی تی، شدت نوری 2500 لوکس) قرار داده شد. به طور روزانه تراکم جلبک ها بررسی شدند. نتایج آماری نشان داد که بین هر سه تیمار اختلاف معنی داری وجود دارد. بیشترین تراکم مربوط به تیمار دارای محیط کشت TMRL در آب فاضلاب استریل و کمترین تراکم مربوط به تیمار فاضلاب غیر استریل بود. نتایج نشان دادند که در آب دریا رشد میکرو جلبک در محیط کانوی بیشتر است، درحالی که در فاضلاب استریل شده رشد این میکرو جلبک در محیط TMRL بیشتر از محیط کشت کانوی است، لذا فاضلاب به دلیل وجود مواد مغذی مانند نیترات و فسفات محیط مناسب و غنی برای کشت این ریز جلبک می باشد.

    کلیدواژگان: کلرلا، آبزی پروری، فاضلاب، ریز جلبک
|
  • Pages 5-20

    The fish gill is the main organ of respiratory gas exchange and also plays dominant roles in osmotic regulation, acid-base balance, and excretion of nitrogenous wastes. Fish gill show one of the most complex vascular structure but some anatomical differences can be observed among various species of the fish. Vascular corrosion casting coupled with scanning electron microscopy is a standard method, which allows three-dimensional visualization with good resolution of the micro vessels and fine capillaries of organs. IN the present study, the gill fine vascular structure (arterio arterial pathway) of silver carp (Hypophthalmicthys molitrix) was studied by using the vascular corrosion cast technique with scanning electron microscopy (SEM). According to the results, the general pathway of blood flow of this fish was like the other teleost but showed some differences in the gill vasculature details. Probably, the smaller interconnected Ampulla and the longer vascular channel with more branches of vessels of silver carp gill, was relating to the low oxygen demand and metabolism rate of Hypophthalmicthys molitrix.

    Keywords: Hypophthalmicthys molitrix, vascular casting, Scanning electron microscopy
  • Pages 21-30

    In this study the effects of substrate and hydraulic retention times of 1, 3, 5 and 10 days on lead removal efficiency in horizontal subsurface constructed wetland under crop the common reed were evaluated. The results showed that the removal efficiency increased with increasing hydraulic retention time so observed significant difference at 5% level in sand substrate among hydraulic retention times 1, 3 and 5days in average removal efficiency of lead but there was no significant differences between retention times 5 and 10days and in the fine and medium gravel substrate between retention times of 1 and 3day was significant different at 5% but there was observed a significant difference at 5% level among retention times 3, 5 and 10 days, So the best hydraulic retention time was obtained in the sand, Fine and medium substrates respectively 5, 3 and 3 days with maximum efficiency of 88.51, 81.53 and 80.35 percent. The analysis results also showed that the substrate had a significant effect at 5% level on the lead removal efficiency in retention time 3 and 5 days so that sand substrate had higher efficiency than the other two substrates; therefor can be concluded the sand substrate has more effect to intensify in the physical, chemical and biological effective processes on removal of lead synthetic wastewater.

    Keywords: Synthetic wastewater, Subsurface constructed wetland, Lead removal efficiency, Substrate
  • Pages 31-44

    Due to the lack information about morphological and genetic characteristic of B. mesopotamicus a study with the goal of providing this information for the first time in Iran. In the fall 2012, three populations of Barilius mesopotamicus in the Tigris basin were studied and compared. For this purpose, samples from Seimare, Changouleh and Siah-gav rivers were collected and their 29 morphometric characters were measured by a digital caliper and 7 meristic characteristics were counted under a stereomicroscopy. The morphological differences between the studied populations were analyzed using principal component (PCA) and canonical variables analysis (CVA). In addition, to compare the genetic and phylogenetic relationships of these populations, their Cyt b gene sequences were used. Based on the results, Changouleh and Seimare rivers populations showed significant differences with Siah-gav one in terms of morphological features. Based on the Maximum likelihood and Bayesian methods, the studied populations were not genetically differentiated from each other and therefore were clustered in a single clad. In general, it can be concluded that the morphological differences of the studied populations can be as result of environmental factors, and the role of genetic factors is limited.

    Keywords: Morhology, Barilius mesopotamicus, Gene, Phenotypic plasticity, Tigris
  • Pages 45-62

    Analysis of the structure and future trends of climate parameters in sensitive area and vulnerable to environmental threats, particularly inland lakes Iran is very important. Therefore, in this study to investigate the effects of global warming on the pattern and structure of thermal equilibrium Lakes basin washstand, Bakhtegan and Maharlou daily average temperature is simulated. In this regard, the first air circulation over the period 2015 to 2050 model data base EH5OM data was extracted. The base of the general circulation of the atmosphere and ocean data model, under scenario A1B, the international climate change made. The base of the general circulation of the atmosphere and ocean data model, under scenario A1B, the international climate change made. Downscaling them in the fourth edition model was then RegCM4. The average daily temperature in small scales with size 0.27 × 0.27 degrees latitude those areas with approximate dimensions of 30 × 30 km area covered by the mining deals. The temperature of the monthly, quarterly and yearly basin, interpolation and relevant maps were drawn. Also, after a variable Mathematical reference temperature by applying trigonometric fractal structure on temperature data to evaluate the results of fractal geometry was classic. The results showed a temperature of 21-16° zone around the three lakes in the case study watershed based on the highest average annual temperature of the lake in the coming decades Maharlou and lowest lake is Tashk. Lake Maharlou in all entitled to a higher temperature than is the Maharlou Lake in all seasons; the temperature is higher than the other lakes. Zones where average temperatures and seasonal patterns, although the temperatures are different, but in terms of the spatial patterns of the structure are relatively similar and equally enjoyed. The trend shows that the average daily temperature, this parameter follows the fractal structure, which reflects the dynamics of the indices in the coming decades of the Equilibrium to Disequilibrium.

    Keywords: Model EH5OM, Scenario A1B, Fractal, Bakhtegan-Tashk, Maharlou Lakes
  • Pages 63-72

    Amirkelaye international wetland, with an area of 935 acres is located in Gilan province. Agricultural runoffs, water withdraws for agricultural purpose and plants growing, especially submerged and marginal plants are of the main threatening factors in this wetland which reduce its surface and therefore it is necessary to determine the trophy status in the case of adverse circumstances, the reclamation measures can be done for it. The research was made from autumn 1392 to summer 1393 in order to check the status of Amirkelaye wetland trophy. Sampling was done from 6 stations during four seasons, and in which trophic state index (TSI) was examined using 4 parameters: total phosphorus (TP), total nitrogen (TN), the depth of Secchi disk (SD) and chlorophyll (chl-a). According to TSI index, Amirkelaye wetland is in the most critical state in the terms of SD parameter compared to TP, TN and chl-A parameters and in a better state in terms of chl-A parameter compared to TP, TN, and SD parameters. According to the statistical analysis, the average amount of total nitrogen in winter and summer was lowest and highest, respectively. The average amount of phosphate was observed as highest and lowest in winter and autumn, respectively. Average amount of chlorophyll A was highest in summer, but the other three seasons together in terms of the amount of chlorophyll A were not significantly different (P> 0.05). Average depth of Secchi disk was found the lowest and highest in summer and winter, respectively. Using Duncan statistical test, none of the variables of chlorophyll A, total nitrogen, total phosphorus and depth of Secchi disk at various stations were significantly different (P> 0.05). The results showed that in the autumn and winter, Amirkelaye wetland was in the Mesotrophic state and in the spring due to agricultural runoffs entering was in acute Mesotrophic state. In the summer, due to increased agricultural runoffs entering and the hot weather, it was in the Eutrophic state.

    Keywords: Amirkelaye wetland, trophy, TSI, total phosphorus, total nitrogen, chlorophyll A
  • Pages 73-82

    The objectives of this study were to determine concentrations of lead and zinc in the kidney, liver and muscle of mallard (Anas platyrhynchos) from Fereydunkenar wetland. The study was conducted between November and December 2015. The determination of Pb and Zn in mallard tissues was carried out using a graphite furnace atomic absorption spectrometer, (Thermo, Model 97GFS). Mean concentrations of Pb in kidney, liver and muscle of mallard were measured 2.95, 1.71 and 0.62 mg/kg, respectively. Also, mean concentrations of Zn in kidney, liver and muscle of mallard were observed 13.8, 20.96 and 8.69 mg/kg, respectively. The distribution patterns of Pb in tissues follow the order: kidney>liver>muscle, while Zn follow the sequence: liver>kidney>muscle. The results indicated that there were positive correlations (r = 0.688, P< 0.05) between liver and muscle in Zn. Zn levels in the kidney and muscle of mallard were below the maximum permissible limit of FAO/WHO (2015), but concentration of Zn in the liver of mallard was above the permissible limit proposed by FAO/WHO (2015). In this study, the mean concentrations of Pb in liver, kidney and muscle were higher than FAO/WHO (2015). The concentrations of Pb reported in the study are alarming and require proper management.

    Keywords: Heavy metal, Fereydonkenar wetland, Mallard
  • Pages 83-94

    Bioassay Artemia toxicity is one of the common methods in marine Nano ecotoxicology to predicting the negative impacts of the release of nanomaterials. Due to the increasing in production and applications of silver nanoparticles in the various industrial areas, in this study, we evaluated the toxicity of chemical and biogenic silver nanoparticles using the aqueous extract of brown seaweed Sargassum boveanum and assessment their effects on the sensitivity of different developmental stages of Artemia fransiscana, (Nauplius and adult). For this purpose, the OECD standard method was used. The number of 30 artemia nauplii and 10 adults were placed in each well of 24-well plates and 6-well plates respectively, and for testing the toxicity were exposed to an additive serial concentration of biosynthetic and chemical silver nanoparticles (each concentration in 3 repetitions). Mortality in each group at the times of 12, 24, 36 and 48 hours after exposure to silver nanoparticles were recorded and analyzed via Probit software. The result showed that not only the toxicity of these two types of silver nanoparticles on artemia nauplii and adult increased in a dose-dependent manner, but also their toxicity increased along with the duration of exposure time. The toxicity if these nanoparticles were significantly different (P <0.05). So that after 48 hours, the LC50 value of chemical AgNPs in the artemia nauplii was 31.8 mg/l, while 48h LC50 for biosynthesis AgNPs produced by seaweed was 141.1 mg/l. While the concentration of the chemical AgNPs in adults artemia during exposure was 47 mg/l and for biosynthesis form of AgNPs was 132.5 mg/l, were assessed. Comparison of the toxicity result in both of Nauplius and adult stages of artemia showed that the chemical form of AgNPs was more toxic potential (up to 5 times in nauplii) than a biosynthetic form of AgNPs (up to 3 times in adult). It seems, the sensitivity of artemia nauplius to chemical silver nanoparticles more than to mature stage, but compared to biosynthesis form produced by algae is less than adult stage. This research recommends the development and replacing the green approach in the production of nanoparticles to prevent future environmental risks.

    Keywords: Toxicity, Artemia fransiscana, Marine macroalgae, Silver nanoparticles
  • Pages 95-104

    Chlorella is a green and photosynthetic algae that are very important in the aquaculture industry. Conway is very wealthy more than TMRL and wastewater has many nutrients such as nitrate and phosphate. Therefore, To perform this test growth of microalgae chlorella in 2 types Conway and TMRL in 3 types waters (marine water, sterile wastewater and no sterile wastewater). Culture mediums that were cultured with contain 6 treatments and every which 3 tautology. Microalgae commutated daily and accounted equal condition (temperature: 250C, salting: 5 ppt, lighting rage: 2500 lax, lighting period: 16:8). The results showed that there is a significant difference between the 3 treatments. Maximize density was TMRL treatments in sterile wastewater and minimize density was no sterile wastewater. The results showed that marine water is grown rather than other treatment, whereas TMRL in sterile wastewater grown rather than Conway, so, given that sewage has many nutrients such as nitrate and phosphate, can cause growth of many algae as well as wastewater treatment.

    Keywords: Chlorella, Aquaculture, wastewater, microalgae