فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال نهم شماره 2 (پیاپی 27، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویدا رضایی هاچه سو، شادی نادریان فعلی، محمد عظیمی، امیر هوشنگ مهرپرور، جواد زوار رضا، فاطمه کارگر شورکی، محمد جواد زارع سخویدی* صفحات 1-9
    مقدمه
    مطالعات مختلف نشان داده اند میزان آسیب های ژنتیکی می تواند به عنوان یک نشانه اولیه خطر افزایش بیماری های مزمنی مانند سرطان باشد. یکی از بیومارکرهای مهمی که برای تعیین آسیب DNAدر سلولها استفاده می شود، Comet Assay می باشد، که در مطالعه حاضر به منظور بررسی آسیب ژنتیکی در رانندگان در معرض مواجهه با آلودگی هوای ناشی از ترافیک مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت مقطعی تحلیلی انجام شد 104 نفر از رانندگان تاکسی شهر یزد مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های خون این افراد جمع آوری و برای انجام آزمون کامت به آزمایشگاه منتقل شد، لام ها پس از آماده سازی با استفاده از میکروسکوپ فلئورسنت و نرم افزار Imagej مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها توسط آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و Mann-Whitney مورد بررسی قرار گرفتند و آزمون همبستگی انجام شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سن و سابقه کار جمعیت مورد مطالعه بترتیب 59/11AWT IMAGE8/45 و 67/8 AWT IMAGE31/11 سال بود. اختلاف آماری معنی داری در پارامترهای کامت بین دو گروه سیگاری و غیرسیگاری وجود نداشت. بین پارامترهای کامت و بار کاری همبستگی معنی داری مشاهده نشد. بین تمامی پارامترهای کامت همبستگی مستقیم و معنادار وجود داشت. بین سن و پارامتر Tail intensity بعد از رفع اثر مخدوش کنندگی سیگار ارتباط مستقیم و معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر صدمات ژنتیکی در رانندگان تاکسی دارای مواجهه با آلودگی هوای ناشی از ترافیک را نشان نداد. همچنین ارتباط معنی داری بین این صدمات و مصرف سیگار وجود نداشت.
    کلیدواژگان: آزمون کامت قلیایی، آسیب ژنتیکی، راننده تاکسی
  • محمدرضا منظم اسماعیل پور، علیرضا فلاح مدواری، فریدون لعل، ولی سرسنگی، روح الله فلاح مدواری صفحات 10-15
    مقدمه
    کاهش شنوایی ناشی از صدا، کاملا قابل پیشگیری است و یکی از اقدامات کنترلی، استفاده از گوشی حفاظتی می باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر تعیین عوامل موثر بر ابتلا به کاهش شنوایی شغلی کارگران و همچنین عوامل موثر بر استفاده از تجهیزات حفاظت شنوایی توسط کارگران مواجهه با صدای غیر مجاز می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تحلیلی مقطعی بر روی 100 نفر از کارگرانی که با صدای غیر مجاز مواجهه بودند طی نمونه گیری انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل یک پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و سازه های مدل بزنف بود که روایی و پایایی آن در این مطالعه مورد تایید قرار گرفت. همچنین ادیومتری برای هریک از کارکنان انجام و ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    طبق یافته های این مطالعه، متغیر سن و سابقه شغلی با تغییر آستانه شنوایی افراد ارتباط معناداری دارد(05/0>p). و بین آستانه شنوایی با تاهل و سطح تحصیلات پرسنل رابطه معنی داری وجود ندارد (05/0p). و بین مدت زمان استفاده از گوشی با تاهل، سطح تحصیلات، سابقه شغلی و سن افراد رابطه معنی داری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که آموزش مدل بزنف و میزان مدت زمان استفاده از گوشی کارگران با یکدیگر مرتبط هستند بنابراین بایستی در برنامه های حفاظت شنوایی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی، گوشی حفاظتی، مدل بزنف، صنعت کاشی
  • بهرام کوهنورد، ابوالفضل برخورداری، سید حسین حکمتی مقدم، محمدرضا نجیمی، علی جبالی صفحات 16-27
    مقدمه
    هدف از این مطالعه ساخت نانوکامپوزیت بر پایه مواد پلیمری و نانوذره اکسید روی در دوحالت معمولی و پوشیده با ژلاتین و مقایسه آنها از نظر افت انتقال صوت در فرکانسهای مختلف می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت تجربی انجام شد. مواد مورد استفاده شامل: نانوذره اکسید روی، پلیمر پلی وینیل کلراید (PVC) و ژلاتین بود. مراحل اجرای این مطالعه در دو فاز صورت گرفت که فاز اول شامل: ساخت قالب و تهیه نانوکامپوزیت و فاز دوم نیز تعیین افت انتقال صوت در نانوکامپوزیت ها بود.
    یافته ها
    افت انتقال صوت در نانوکامپوزیت معمولی نشان داد که بیشترین افت انتقال صوت در درصد وزنی اول و دوم به میزان 43/4 دسی بل در فرکانس 500 هرتز دیده شد. در حالی که در درصد وزنی سوم از این نانوکامپوزیت، کمترین افت انتقال برابر با 80/0 دسی بل در فرکانس 2000 هرتز مشاهده شد. همچنین نتایج افت انتقال صوت در نانوکامپوزیت پوشیده شده با ژلاتین نشان داد که در درصد وزنی اول و دوم، بیشترین افت انتقال برابر با 01 /3 دسی بل در فرکانس 500 هرتز می باشد و در درصد وزنی سوم، کمترین افت انتقال برابر با 55/0 دسی بل در فرکانس 2000 هرتز برآورد گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    مقایسه افت انتقال صوت در نانوکامپوزیت اکسید روی در حالت معمولی و پوشیده با ژلاتین نشان می دهد که ژلاتین منجر به افزایش خاصیت جذب و کاهش افت انتقال صوت می گردد.
    کلیدواژگان: نانوذره اکسید روی، افت انتقال صوت، ژلاتین، نانوکامپوزیت، جذب صوت
  • مریم برهانی کاخکی، ابوالفضل کرمی صفحات 28-39
    مقدمه
    نوبت های کاری در جوامع امروزی ضروری است اما به اثرات آن در سلامت فرد و حیات خانواده به ویژه روابط فرد در خانوداه وظایف همسری، والدی و فرزندپروری توجه نمی شود. بندورا معتقد است کودکان از طریق تقلید ازرفتارهای والدین و الگو قرار دادن خود کارآمدی والدین رفتار خود را شکل می دهند.
    روش
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه کیفیت خواب، وخودکارآمدی مادرانه در زنان کارگر نوبت کار بود. جامعه آماری کارگران زن کارخانه صنایع غذایی هشتگرد در سال 1394 که 200 نفر بودند. نمونه گیری به صورت دو مرحله ای انجام شد. در مرحله اول فهرستی از تمام کارگران زن بخش بسته بندی تهیه شد. ملاک های ورود به مطالعه متاهل بودن و داشتن فرزند بود از بین آنها دو گروه 60 نفره (60 نفر شیفت شب و 60 نفر شیفت روز) به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه ها در اختیار شان قرار گرفت. ابزار گردآوری پرسشنامه ای سه بخشی شامل: اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه ی کیفیت خواب پیتزبورگ و پرسشنامه خودکارآمدی والدگری بود. برای مقایسه دو گروه در نمرات کل هر کدام از متغیرها از آزمون پارامتریک T برای مقایسه میانگین دو گروه مستقل (independent T-test) و برای مقایسه دو گروه در خرده مقیاس های کیفیت خواب نیز تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) استفاده شد. همگنی واریانس ها و نرمال بودن توزیع نمرات بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین خودکارآمدی مادرانه کارگران شیفت شب به گونه ای معنادار پایین تر از کارگران شیفت روز بود. بین دو گروه از نظر طول مدت خواب مفید، کیفیت خواب، اختلال ها خواب، عملکرد صبحگاهی و نمره کل خواب تفاوت معناداری وجود داشت و میانگین کارگران شیفت شب در این مولفه ها به گونه ای معنادار بالاتر و مشکلاتشان بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اختلالات خواب و عوارض ناشی از آن در نوبت کاران از افرادی که سازگاری بیشتری دارند استفاده شود و آنان را از اثرات شیفت کاری بر رابطه شان با همسر و فرزندانشان آگاه کنند.
    کلیدواژگان: شیفت کاری، کیفیت خواب، خودکارآمدی مادرانه، زنان شیفت کار
  • محمدرضا منظم، حامد جلیلیان *، کامران نجفی، یحیی خسروی، مجتبی ذکایی، زهرا زمانیان صفحات 40-49
    مقدمه
    میدان مغناطیسی از دسته آلاینده هایی است که روز به روز جای خود را بیشتر در زندگی بشر باز می کند. در سیستم های مدرن حمل و نقل شهری موتور های دیزلی جای خود را به موتور های الکتریکی که با جریان های متناوب و مستقیم کار می کنند، داده اند که این امر منجر به مواجهه شغلی راهبران قطار ها با میدان مغناطیسی شده است. این مطالعه به بررسی مواجهه راهبران قطار های شهری تهران با میدان های مغناطیسی پایا و مقایسه آن با حدود مجاز مواجهه شغلی کشوری می پردازد.
    روش بررسی
    به منظور سنجش مواجهه راهبران، از دو نوع قطار AC و DC داخل شهری و AC بین شهری از هر خط شامل خط 1، 4،2 و 5 نمونه های به طور تصادفی انتخاب شد و پس از ایستگاه بندی، میدان مغناطیسی پایا به وسیله دستگاه سه جهته HI-3550 و با توجه به استاندارد IEEE std C95.3.1 و مطالعات پیشین اندازه گیری شد. سپس مواجهه راهبران با حدود مجاز مواجهه شغلی ملی مقایسه شد. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 20 استفاده شد.
    نتایج
    حداکثر مواجهه تمام بدن راهبران در قطار های DC خط 2 (mT 52/0) بود، هرچند میانگین مواجهه راهبران قطار های AC (mT 095/0) نسبت به DC (mT 081/0) بالاتر بود. میانگین چگالی شار مغناطیسی پایا بین خطوط داخل شهری اختلاف معنا داری وجود نداشت. بالاترین میزان میانگین مواجهه وزنی زمانی مربوط به راهبران قطار های AC خط 1 (mT 06/0) بود.
    نتیجه گیری
    مواجهه راهبران قطار تا 10 برابر بالاتر از سطح زمینه (μT 60 تا 30) بود و این امر معنادار بودن مواجهه این گروه شغلی را با میدان مغناطیسی نشان می دهد، هرچند در هیچ کدام از وضعیت های ارزیابی، مواجهه تمام بدن راهبران از مواجهه شغلی (T 2/0 TWA= و مقدار سقف T 2) فراتر نرفته بود. البته این امر بدان معنا نیست که این سطح مواجهه ایمن و بی خطر است، چرا که مطالعات مختلف، مشکلات سلامتی را در مقادیر کمی از میدان مغناطیسی گزارش کرده اند.
    کلیدواژگان: راهبران قطار، مواجهه شغلی، میدان مغناطیسی پایا
  • حبیب الله دهقان، محسن سوری لکی، سیامک پورعبدیان*، اکبر حسن زاده صفحات 50-58
    مقدمه
    آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 13 نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10دقیقه یکبار شاخص های HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی(P=<0/001)، استرین ادراکی (P=0/001) و استرین فیزیولوژیکی(P=<0/001)دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.
    نتیجه گیری
    مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.
    کلیدواژگان: نوشیدنی، HSSI، PESI، PSI، شرایط گرم و خشک
  • ملاحت امانی *، محمد جواد شباهنگ صفحات 59-70
    مقدمه
    هدف از این پژوهش، بررسی نقش میانجی اضطراب و افسردگی در رابطه بین سبک های دلبستگی با رضایت شغلی معلمان بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مدارس شهر جاجرم در سال 1394 به تعداد 210 نفر بود که بر اساس جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان تعداد 136 نفر (60 زن و 76 مرد) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس دلبستگی بزرگسالان(کولینز و رید،1990)، پرسشنامه سلامت عمومی GHQ (گلدبرگ و ویلیامز، 1988)، شاخص توصیف شغلی (اسمیت و همکاران،1989) استفاده شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزارهای SPSS و AMOS و با استفاده از روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد، سبک دلبستگی ایمن با اضطراب و افسردگی رابطه منفی معناداری (001/0P<) دارد. همچنین سبک دلبستگی ایمن با رضایت شغلی رابطه مثبت معناداری (05/0P<) دارد. همینطور بین اضطراب و افسردگی با رضایت شغلی رابطه منفی معناداری(05/0P<) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    سبک دلبستگی ایمن با کاهش اضطراب، رضایت شغلی معلمان را افزایش می دهد و سبک دلبستگی دوسوگرا با افزایش اضطراب، رضایت شغلی معلمان را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، رضایت شغلی، سبک های دلبستگی معلمان
  • فرشته صالح، غلامحسین حلوانی* صفحات 71-82
    مقدمه
    توسعه فناوری بویژه در صنایع مخاطره آمیز سبب شده است که فلسفه ایمنی از رویکرد پس از وقوع به رویکرد پیش از وقوع تغییر یابد. رویکرد جدید بر پایه شناسایی وکنترل ریشه ای حوادث وبیماری های شغلی پیش از وقوع آنهاست لذا این مطالعه با هدف بررسی ومقایسه اثربخشی مداخلات کنترلی مهندسی وغیر مهندسی بر روی سطوح ریسک و شاخص های ایمنی بهداشتی در یکی از صنایع سرامیک سازی انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    روش بررسی این مطالعه از نوع پیش از مداخله و پس از مداخله است. پس از شناسایی وارزیابی اولیه خطرات توسط تیم کارشناسی و با استفاده از تکنیکFMEA 6 بعدی، راهکارهای اصلاحی با اعمال سه روش کنترلی مهندسی، غیرمهندسی وتوام انجام و پس از گذشت 5 ماه از اجرای مداخلات ،سیستم بار دیگر ارزیابی و RPN2 بدست آمد و سطح شاخص های ریسک قبل وبعد از اجرای انواع کنترل ها بررسی گردید .
    یافته ها
    در مجموع 163ریسک در صنعت مربوطه در 8 واحد کاری شناسایی گردید. واحد تولید بدنه با میانگین عدد ریسک 407 دارای بیشترین پتانسیل آسیب رسانی و واحد کوره با میانگین عدد ریسک 261 دارای کمترین آسیب بود. بیشترین عدد اولویت ریسک (570= RPN) مربوط به کار در ارتفاع و فعالیت روی پلت فرم اسپری بالمیل بود. بیشترین اثربخشی پس از مداخله در کاهش پارامتر احتمال 0.002 = P و اجرای مداخلات همزمان بدست آمد. بعداز اعمال مداخله سطح ریسک غیرقابل قبول با شماره 34، به حد قابل قبول و متوسط رسید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد بیشترین تاثیر کنترل های مهندسی بر روی کاهش شاخص احتمال وقوع، بیشترین تاثیر کنترل های غیر مهندسی بر بهبود کشف خطر، و بیشترین تاثیر کنترل های همزمان بر کاهش شدت خطر می باشند. اگردو موضوع هزینه و زمان برای مدیران کنترل ریسک مطرح نباشد، بکارگیری روش های کنترلی همزمان می تواند بهترین و اثر بخش ترین استراتژی مداخله باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، اقدام اصلاحی، عدد ریسک، کنترل مهندسی و غیرمهندسی، صنایع سرامیک
|
  • Vida Rezaei Hachesu Shadi Naderyan Feli, Mohammad Azimi, Dr Amir Houshang Mehrparvar, Dr Javad Zavar Reza, Fatemeh Kargar Shouroki, Mohammad Javad Zare Sakhvidi * Pages 1-9
    Introduction
    Several studies have shown that DNA damages increase the risk of diseases such as cancer. One of the tests that used to assess the damage to DNA is Comet Assay. In this study, the initial damage caused by exposure to traffic-related air pollution was studied.
    Methods
    In this analytic cross sectional study, 104 taxi drivers were selected in Yazd, Iran. Peripheral blood sampling was performed. Microscopic analysis was performed under 400 magnification fluorescent microscope. Imagej software was used for image analysis. Data were tested by Kolmogorov–Smirnov test and Mann–Whitney U-test. Correlation analysis was performed.
    Results
    In this study, all the participants were male. The mean±SD of the age and experience of the study population was 45.8±11.59 and 11.31±8.67 years, respectively. There was no significant difference between smokers and non-smokers in comet parameters. There was no significant correlation between Comet parameters and workload. There was direct and significant correlation between all parameters of comet. There was a significant correlation between tail intensity parameter and age after elimination of the confounding the effect of smoking.
    Conclusions
    In the results of the present study, there was not shown any genetic damages in taxi drivers exposed to the traffic related air pollution. Also, there is no significant relationship between these damages and smoking.
    Keywords: DNA damage, Comet assay, Taxi driver
  • Mohammadreza Monazzam, Ali Reza Fallahmadvari, Fereidoun Laal, Vali Saresangi, Rouhollah Fallahmadvari Pages 10-15
    Introduction
    Occupational hearing loss due to noise is completely preventable and using the hearing protection device is one of control proceedings by the workers expose the impermissible noise. Therefore, this study aimed to determine the effective factors on occupational hearing loss and also the effective factors on using hearing protective devices by the workers exposed to excessive noise.
    Method
    In this cross-sectional analytical study, 100 workers exposed to excessive noise were selected through sampling method. Data collection tools were a demographic information questionnaire and BASNEF model constructs, which its validity and reliability were confirmed. Audiometry was performed and recorded for each employee. Data were analyzed by SPSS software, version 19.
    Results
    The findings showed that the age and occupational history had a meaningful relationship to hearing threshold shift (p-value0.05). Also, there was a meaningful relationship between education and duration of using the hearing protection device (p-value0.05).
    Conclusion
    The results show that there is a relation between the training of BASNEF model and duration of using the hearing protection device; so this training should be considered in hearing protective programs.
    Keywords: Hearing loss, Hearing protection device, BASNEF theory, Tile industry
  • Bahram Kouhnavard, Abolfazl Barkhordari, Seyed Hossein Hekmatimoghadam, Mohammadreza Najimi, Ali Jebali Pages 16-27
    Background And Aim
    The aim of the present study was preparing polymeric materials and nanocomposites based on nanoparticles of zinc oxide in normal cases the coated with gelatin and comparing them in terms of sound transmission loss in different frequencies.
    Method
    This study was an experimental one. The materials used in the current study were included zinc oxide nanoparticles, polymer polyvinyl chloride (PVC) and the gelatin. The steps of this study were conducted in two phases; the first phase included: making molds and producing nanocomposites and the second phase determining the sound transmission loss in nanocomposites.
    Results
    Sound transmission loss conventional nanocomposites showed that the highest percentage of the weight in the first and second sound transmission loss in dB in 500 Hz was 4.34. While in the third weight the percent of the nanocomposites, the lowest transmission loss equaled to 0.80 dB at a frequency of 2000 Hz. The results of sound transmission loss in coated gelatin nanocomposites showed that the weight percentage of the first and second was the highest transmission loss equaled to 3.01 dB at a frequency of 500 Hz; and in the third weight percent, the lowest transmission loss equaled to 0.55 dB at a frequency of 2000 Hz, respectively.
    Conclusion
    Comparing the sound transmission loss in nanocomposites zinc oxide and coated with gelatin normally suggests that the gelatine resulting in increased absorption and sound transmission loss is reduced.
    Keywords: ZnO, Sound transmission loss, Gelatin, Nanocomposites, Sound absorbent
  • Maryam Borhanikakhki, Abolfazl Karami Pages 28-39
    Introduction
    Nowadays, shift-working is necessary in societies, but there is not attention to its effects on health and family life, particularly on the relationships in family, spouse duties and the parents’ responsibilities.
    Methods
    The purpose of this study was comparing sleep quality, marital satisfaction and maternal efficacy in work-shift women. The statistical population contained 200 women workers in the Food Industry of Hashtgerd, Iran, in 2015. The sampling was conducted in two steps. A list of women workers in packing department with the criteria of being married and having children (60 persons at night-shift and 60 persons at day-shift) were randomly selected and the questionnaires were distributed. Data collection tools were a three-part questionnaire containing demographic information, Pittsburg sleep quality and parenting self-efficacy questionnaires. A T parametric test was used for comparing the average of two groups and analysis of multivariate variance applied for comparing them in sub-scales of sleep quality. Homogeneity of variance and normal distribution of scores was evaluated.
    Findings: The results showed that the average of maternal self-efficacy in workers of night-shift were significantly lower than workers of day-shift. There was a meaningful difference between two groups in appropriate sleep duration, sleep efficiency, sleep disorders, morning performance and the total score of sleep. The workers mean scores of night-shift in these factors and their problems were significantly higher than others.
    Conclusions
    According to sleep disorders and its complications in shift workers, it is suggested that the people who are more compatibile should be selected. Also, informing them about the effects of shift-work on their relationship with their spouses and children is necessary.
    Keywords: Shift work, Sleep quality, Maternal self-efficacy, Women work shifts
  • Mohammadreza Monazzam, Hamed Jalilian *, Kamran Najafi, Yahya Khosravi, Mojtaba Zokaie, Zahra Zamanian Pages 40-49
    Introduction
    One of the pollutants that is developing in human life day by day is Magnetic field. In modern urban transport systems, diesel motors have been replaced with electric motors, working with alternating and direct currents, and leading to occupational exposure of drivers with magnetic fields. This study aimed to determine the urban train's drivers exposure with static magnetic fields and compare it with national occupational exposure limits.
    Methods
    In order to measure the train's drivers exposured with static magnetic field, several samples were selected from urban AC and DC and AC intercity trains, in the 1,2,4, and 5 lines of Tehran, Iran. After determination of the sampling location, static magnetic field was measured by three axes magnetic field meter (HI-3550), according to the standard IEEE std C95.3.1 and previous studies. In order to analyze the data, SPSS software (ver. 20) was used.
    Results
    The maximum exposure of drivers was in DC trains- line 2- (0.52 mT), meanwhile, average exposure of AC trains driver (0.095 mT) was higher than DC trains driver (0.081 mT). The average magnetic flux density between different lines has not have significant differences. The highest levels of time-weighted average exposure were related to line 1 AC train drivers (0.06 mT).
    Conclusion
    Exposure of train’s drivers was 10 time higher than background level, indicating a significant exposure in this job. However, in none of the assessment situation, the whole body exposure of train’s drivers was not exceeded from National Occupational Exposure Level (TWA= 0.2 and ceiling= 2 T). Of course, it does not imply that this level of exposure is completely safe, because different studies have reported health problems even at lower values of the magnetic field.
    Keywords: Train drivers, Occupational exposure, Static magnetic field
  • Habibollah Dehghan, Mohsen Sourylaky, Siyamak Pourabdian *, Akbar Hasanzadeh Pages 50-58
    Introduction
    Water and electrolytes are essential to maintain the health and performance in hot occupational environments. The aim of this study was to determine the effect of different drinks on indices HSSI, PESI and PSI under laboratory conditions.
    Methods
    This clinical trial study was conducted on 13 male students in hot and dry laboratory conditions, (40 ° C, humidity 30%). In 3 steps within 2 hours of interferences, water, the combination of water and lemon, and lemon juice in the amount of 400 cc for 4 times was given to the participants. Every 10 minutes from the beginning of exposure to the heat index, Heat Strain Score Index (HSSI), Perceptual Strain Index (PESI), Physiological Strain Index (PSI), heart rate and oral temperature were measured. Analysis of variance with repeated observations and post hoc test was used to analyze the data.
    Results
    The results showed that the index of HSSI (P=
    Conclusion
    Drinking leads to keeping and maintaining normal conditions in participants. Compared with water and the combination of water and lemon, lemon juice drink has the greatest impact in reducing the average scores in all three indicators.
    Keywords: Drinks, Heat Strain Score Index, Perceptual Strain Index, Physiological Strain Index, Hot, dry conditions
  • Malahat Amani *, Mohammadjavad Shabahang Pages 59-70
    Introduction
    The aim of this study was to determine the mediator role of anxiety and depression in relationship between attachment styles and job satisfaction among teachers.
    Methods
    The method of the present study was correlation. Statistical population in this research, included all of 210 teachers of Jajarm schools in 2015. Then according to Kerjcie and Morganʼ sampling table, 136 teachers (60 women and 76 men) were selected based on stratified random sampling method. Attachment styles questionnaire (Kulinz & Rid, 1990), General Health Questionnaire (Goldberg & williams, 1988), and Job Descriptive Index (Smith, et.al, 1989) were used in order to collect data. Gathered Data were analyzed by Pearson's correlation coefficient and path analysis using SPSS and AMOS softwares.
    Results
    Results indicated that there was a negative relationship between attachment with anxiety and depression (P
    Conclusion
    Safe attachment style increases the job satisfaction of teachers by decreasing anxiety. The ambivalent attachment style decreases the job satisfaction of teachers by increasing anxiety.
    Keywords: anxiety, depression, attachment styles, teachers? job satisfaction
  • Fereshte Saleh, Gholamhossein Halvani * Pages 71-82
    Introduction
    The approach of the present study was identification and control of incidents and occupational incidents before and after occurrence. Therefore, this study was conducted to investigate and compare the effectiveness of engineering and non-engineering control interventions on risk levels and health safety indicators in one of the ceramic industries.
    Methods
    The method of this study was pre-interventional and post-interventional. After identifying and initial assessment of risks by a team of experts and using the FMEA 6-D technique, corrective strategies were implemented using three methods of engineering control, non-mechanical and both methods; after 5 months of implementation of the interventions, the system was re-evaluated and RPN2 was obtained. Then, the levels of risk indicators before and after the implementation of various types of controls were investigated.
    Results
    A total of 163 risks were identified in the industry at 8 units. The body production unit with the mean risk number 407 had the highest potential damage and the furnace unit with the lowest risk number of 261 had the least damage. The highest risk priority number (RPF = 570) was related to work at height and activity on the Ballmill Spray Platform. The highest efficacy after intervention was to reduce the probability of P=0.002 and simultaneous interventions. After the intervention, the unacceptable risk level (no. 34) reached an acceptable and moderate level.
    Conclusion
    The results of this study show that engineering controls have the greatest impact on decreasing probability indexes, non-engineering controls on improving the risk discovery, and simultaneous controls on reducing the severity of the risk. If cost and time are not mentioned by managers, the use of simultaneous control methods can be the best and most effective intervention strategy.
    Keywords: Risk assessment, Non engineering control, Ceramics Industrial, Corrective measures, Risk number