فهرست مطالب

نشریه علوم تربیتی
سال بیست و چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شقایق نیک نشان، علیرضا صمدی دارافشانی صفحات 5-22
    هدف از این نوشتار، بررسی نخبه گرایی (الیتیسم) در تعلیم و تربیت است. لذا در پی پاسخ به این سوال است که زمینه اصلی بروز اندیشه نخبه گرایی چه بوده است؟ و تئوری پردازان نخبه گرایی چه تاثیری بر آموزش وپرورش داشته اند؟ به علاوه، آسیب های مبتلابه اندیشه نخبه گرا برای تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق حاضر که به روش تحلیلی انجام گرفته، مشتمل بر دو بخش است. بخش اول؛ به بررسی تاثیرات نخبه گرایی در آموزش و پرورش و آموزش عالی پرداخته که تاکید بر آموزش فضیلت مدار، گسترش مدارس خاص و ارائه آموزش هایی کاملا متفاوت برای تربیت رهبران و تربیت پیروان از آن جمله اند و در بخش دوم تلاش شده است تا آسیب های مبتلابه آموزش وپرورش به تبع نخبه گرایی مورد تحلیل قرار گیرد. بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش بازاری شدن تعلیم و تربیت، گسترش نابرابری های آموزشی و کاهش توجه به رشته های علوم انسانی و هنر از جمله آسیب های نخبه گرایی در آموزش است.
    کلیدواژگان: ننخبه گرایی، نابرابری آموزشی، بازاری شدن تعلیم و تربیت
  • پری مشایخ، محمدرضا نیلی احمد آبادی، سید ابراهیم میرشاه جعفری صفحات 23-44
    هدف پژوهش حاضر تبیین و اعتباریابی فرصت های یادگیری برنامه درسی خردگرایانهدر متون اسلامی است. روش تحقیق روش ترکیبی از نوع اکتشافی متوالی است. شرکت کنندگان پژوهش در بخش مصاحبه 11 نفر از اساتید متخصص برنامه درسی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. نمونه در بخش کمی نیز شامل 352 نفر از معلمان ابتدایی شهرستان شیراز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب گردیدند. در بخش کیفی اطلاعات با تحلیل مضمون منابع قرآن و حدیث و مصاحبه با متخصصان کلیدی (افراد کانونی) مورد بررسی قرار گرفت و 45 کد مفهومی استخراج گردید. در بخش کمی با استفاده از روش توصیفی پیمایشی و بر اساس یافته های بخش کمی پرسشنامه ای حاوی 56 عبارت با داشتن روایی صوری و پایایی مناسب (ضریب آلفا 84/0) تدوین شد. داده های کمی تحقیق با استفاده از روش تحلیل عامل تاییدی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان می داد الگوی اندازه گیری متغیر نهفته برازش قابل قبولی با داده ها دارد. همچنین با توجه به یافته های تحلیل عاملی تاییدی 5 ملاک (برخورد حسی و تقویت حواس مخصوصا دو حس بینایی و شنوایی دانش آموز، تفکر در طبیعت و کشف نظم موجود در آن، پرسشگری و پژوهش، مطالبه و ارائه برهان، مطالعه و افزایش دانش علمی) و 26 نشانگر به عنوان فرصت های یادگیری برنامه درسی خردگرایانه تدوین شد.
    کلیدواژگان: عقل، فرصت یادگیری، اسلام، برنامه درسی
  • مصطفی مهدیان، محمد جواد لیاقتدار، حمیدرضا عریضی صفحات 45-69
    هدف پژوهش حاضر میزان تاثیر حافظه تصویری بر رشد تفکر هندسی با نقش واسطه ای معرفت شناسی علمی هندسه بود. تحلیل عاملی تاییدی مقیاس معرفت شناسی علمی هندسه از طریق آزمون مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل میانجی نیز از طریق دو معادله رگرسیون محدود و کامل برای تعیین اثر غیرمستقیم و معنی داری آن از طریق آزمون سوبل و GEE انجام شد. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجومعلمان دوره کارشناسی ابتدایی دانشگاه فرهنگیان اصفهان بود. شرکت کنندگان 550 نفر بودند که با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شده و به پرسشنامه طراحی شده بر اساس مدل مفهومی پژوهش، پاسخ دادند. این پرسشنامه شامل آزمون های استاندارد سطوح تفکر هندسی ون هیلی، انواع حافظه های تصویری میکر، از جمله نظام ها، طبقات و واحدها و آزمون محقق ساخته معرفت شناسی علمی هندسه بود. از نتایج آن می توان به تاثیر غیرمستقیم حافظه تصویری بر رشد تفکر هندسی و تاثیر مستقیم معرفت شناسی علمی هندسه بر رشد تفکر هندسی، اشاره کرد.
    کلیدواژگان: تفکر هندسی، حافظه تصویری، معرفت شناسی علمی
  • فاطمه مردان اربط، یوسف ادیب صفحات 69-96
    مشارکت والدین در امر تحصیل فرزندانشان، یکی از مباحث مهم و اساسی تعلیم و تربیت است. این امر بدان سبب بنیادی است که دانش آموزان نیمی از وقت روزانه ی خود را در خانه و با هدایت والدین خود می گذرانند. تداوم مشارکت والدین از خانه به مدرسه می تواند هم در بهبود تربیت فرزندان اثرگذار باشد و هم مشکلاتی را برای والدین به وجود آورد که این تحقیق به دنبال کشف تجارب مثبت و منفی والدین از مشارکت در امر تحصیل فرزندانشان در دوره ابتدایی می باشد. روش انجام این پژوهش از نوع کیفی و به شیوه پدیدارشناسی است. جامعه آماری پژوهش، والدین دانش آموزان دوره ابتدایی در شهر تبریز و در سال 92-1391 بوده است. نمونه ها به صورت هدفمند انتخاب گردیدند و حجم آن با توجه به ماهیت پژوهش کیفی تا اشباع داده ها (16) نفر ادامه یافت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و ژرف نگر گردآوری گردید و با استفاده از روش پیشنهادی اسمیت (1995) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. 9 مضمون اصلی از یافته ها استخراج گردید که عبارت اند از: دلایل اهمیت تحصیل، شرایط و امکانات، روش های آموزشی والدین، مشکل آفرینی در زندگی، دلایل مشکلات از دیدگاه والدین، تاثیر مثبت همکاری روی فرزندان، معایب همکاری والدین، راهکارهای والدین برای جلوگیری از مشکلات، پیشنهادات والدین برای افزایش کارایی و اثربخشی مدرسه.
    بحث و نتیجه گیری
    والدین در جریان مشارکت در امر تحصیل فرزندانشان تجارب مثبت و منفی زیادی را به دست آورده اند که بر ادراکات آنان از این مشارکت و همکاری تاثیر داشته است. آشنایی برنامه ریزان با تجربیات والدین به عنوان حامیان دانش آموزان، نقش مهمی در رفع و یا حداقل کاهش تجربیات منفی و افزایش اثربخشی برنامه ها و رضایت بخشی آنان را دارد.
    کلیدواژگان: تجارب والدین، مشارکت در امر تحصیل، پدیدارشناسی، آینده فرزندان
  • سعید فرح بخش، آزیتا ستار، سیده مریم پورمحمدی صفحات 97-120
    هدف
    مطالعه حاضر در صدد آزمون مدل ارتباطی بین رهبری معنوی و بهزیستی سازمانی با میانجی گری مثبت اندیشی در بین مدیران مدارس ابتدایی می باشد.
    مواد و روش ها
    نوع مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه را کلیه معلمان و مدیران مدارس ابتدایی شهر خرم آباد تشکیل می دادند که تعداد91 مدیر و 231 نفر از معلمان به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. داده ها به وسیله پرسش نامه رهبری معنوی فرای(2005) و پرسش نامه بهزیستی سازمانی(1393) و پرسش نامه مثبت اندیشی اینگرام و ویسنیکی(1998) گردآوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و lisrel و روش آماری مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد.یافته های پژوهش : نشان داد که میزان بهزیستی سازمانی مدارس ابتدایی با رهبری معنوی و مثبت اندیشی رابطه داشته است. به گونه ای که بهزیستی هم به صورت مستقیم(54/0=β) با رهبری معنوی و هم غیر مستقیم یعنی از طریق مثبت اندیشی(61/0=β) ارتباط دارد. برازش کلی مدل نشان داد که نسبت خی دو به روی درجه آزادی برابر 71/2 بود که بیانگر این است که برازش مدل موکدا تایید می گردد.
    نتیجه گیری
    مدیران مدارس برای ایجاد فضای همراه با بهزیستی سازمانی سعی نمایند که ابتدا با ارائه ی چشم انداز مفیدو ایمان/ امید و تعهد سازمانی و برقراری ارتباط نوع دوستانه به معلمان و محیط کاری، موجبات هرچه بیش تر بهزیستی در مدارس را فراهم کنند. زیرا از این طریق می توانند هم دستیابی به اهداف والای آموزشی را تسهیل نمایند و هم موجب عملکرد و بازخورد آموزشی مناسب تری گردد.
    کلیدواژگان: رهبری معنوی، بهزیستی سازمانی، مثبت اندیشی، مدارس ابتدایی
  • علی ستاری صفحات 121-150
    هدف مقاله حاضر، شناسایی مولفه های سازنده نظریه کنش ارتباطی هابرماس و دلالت های آن در آموزش عالی است. پژوهش به روش کیفی و با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی با تکیه بر آراء و اندیشه های یورگن هابرماس در نظریه کنش ارتباطی انجام شده است. با توجه به وجود مشکلاتی همچون ضعف در برقراری ارتباط صحیح، عدم برخورد منطقی با مسائل و دست نیافتن به توافق فکری میان کنشگران دانشگاهی در کشور ما، پرداختن به آن دسته از ابعاد اندیشه های هابرماس که با فلسفه و فرهنگ بومی در کشور ما هماهنگی دارد، می تواند کارساز باشد. در مراحل انجام پژوهش، ابتدا مولفه های اصلی نظریه کنش ارتباطی هابرماس شناسایی شد. سپس دلالت های این نظریه در آموزش عالی ایران تحلیل و استنباط گردید. نتایج نشان می دهد نظریه کنش ارتباطی هابرماس بر مولفه های اساسی حوزه عمومی، زیست جهان، نظام (سیستم)، کنش ارتباطی و کنش عقلانی استوار است. مولفه های یادشده دلالت هایی را برای آموزش عالی به همراه دارد که حائز اهمیت است. مهم ترین دلالت ها عبارت اند از: حرکت به سمت عرصه عمومی علم، همگرا ساختن رشته های علوم طبیعی و انسانی، توجه به ماهیت رویکرد میان رشته ای در علوم انسانی، مشارکت همه جانبه اجتماعات علمی در سیاست گذاری ها، خط مشی ها و ارزیابی ها، نیاز به آموزش تفکر خلاق و تفکر انتقادی در دانشگاه ها، ضرورت بازنگری در روش های تدریس و یادگیری، نیاز به برپایی کرسی های آزاداندیشی و ضرورت توجه به مقوله تربیت شهروند جهانی. کاربست موارد یاد شده می تواند زمینه ساز تحولات و تغییرات مناسب در روابط کنشگران در آموزش عالی و دانشگاه باشد.
    کلیدواژگان: کنش ارتباطی، کنش عقلانی، حوزه عمومی
  • شهیده حسینی صفحات 151-178
    هدف از انجام این پژوهش شناسایی شایستگی های کارآفرینانه ی اعضای هیئت علمی دانشگاه-های دولتی ایران است. در راستای دستیابی به این هدف با استفاده از روش تحقیق کیفی و از طریق مصاحبه ی نیمه ساختاریافته با 17 نفر از اعضای هیئت علمی کارآفرین در دانشگاه شهید بهشتی که از طریق شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، شایستگی های کارآفرینانه ی آنها شناسایی شد. پس از تحلیل داده ها به روش تحلیل مضمون، در مجموع 69 خرده شایستگی کارآفرینانه به دست آمد که با کمک روش گروه کانونی در نه شایستگی کارآفرینانه اصلی جای گرفتند. این شایستگی ها شامل شایستگی فرصت، شایستگی تعهد، شایستگی ارتباطات، شایستگی مدیریت، شایستگی مصالحه و پیشبرد دو نقش هیئت علمی و کارآفرین، شایستگی رشد و توسعه، شایستگی کسب و کار، شایستگی راهبردی، و شایستگی فنی تخصصی بودند. نتایج این مطالعه می تواند علاوه بر افزایش دانش در حوزه کارآفرینی دانشگاهی، در تدوین سیاست های آموزشی و حمایتی در این زمینه به سیاست گذاران کمک کند.
    کلیدواژگان: شایستگی های کارآفرینانه، اعضای هیئت علمی دانشگاه
  • سودابه حسن زاده بارانی کرد، محمد یمنی دوزی سرخابی، ابراهیم صالحی عمران، اباصلت خراسانی صفحات 179-202
    این پژوهش باهدف طراحی الگوی شناختی کیفیت در آموزش عالی فنی و مهندسی و عوامل ارتقاء دهنده و بازدارنده آن از منظر ذینفعان آموزش عالی انجام شد. روش پژوهش مورد استفاده کیفی از نوع نظریه برخاسته از داده یا گراندد تئوری بود. برای انجام این پژوهش با چهار گروه ذینفع شامل مدیران و سیاست گزاران، اعضاء هیئت علمی، فارغ التحصیلان و کارفرمایان مصاحبه های نیمه ساختاریافته صورت گرفته است. در رابطه با کیفیت در آموزش عالی فنی-مهندسی پنج مقوله کلی شناسایی و احصاء شد که عبارتند از: خدمت به جامعه، خدمت به صنعت، خدمت به یادگیرنده، خدمت به علم، و تعادل بین چهار نوع خدمت. در خصوص عوامل موثر بر کیفیت در آموزش عالی فنی-مهندسی دو مقوله کلی استخراج شد که عبارتند از: عوامل درون سازمانی، تعادل بین عوامل درون سازمانی، و عوامل برون سازمانی. در رابطه با عوامل بازدارنده کیفیت در آموزش عالی فنی-مهندسی دو مقوله کلی: عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، کیفیت آموزش عالی، ذینفعان آموزش عالی
  • میترا عبدالهی چهارده چریکی، سکینه شاهی صفحات 203-226
    شواهد نشان می دهد جهانی شدن تاثیر بسزا در توسعه و دگرگونی سازمانها از جمله آموزش عمومی داشته که این تاثیر را می توان در حوزه های اصلی آموزش عمومی همچون معلم، برنامه درسی، ساختار، رابطه مدرسه و جامعه مشاهده کرد. از این رو، بررسی حوزه های برنامه درسی جاری به کار گرفته شده در مدارس کشورمان برای پی بردن به میزان فاصله آن با شرایط جهانی به منظور برنامه ریزی استراتژیک در این حوزه، امری ضروری می باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر جهانی شدن آموزش بر برنامه درسی معلمان شهر اهواز بود. روش انجام این پژوهش ترکیبی بود.به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته و تحلیل اسناد استفاده شد. نمونه آماری مشتمل بر 357 نفر از آموزگاران، دبیران راهنمایی و متوسطه و مدیران سه مقطع مرد و زن شهر اهواز بود که از طریق جدول تعیین حجم نمونه معرفی شده از سوی کرسی و مورگان و با بهره گیری از روش تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی و از طریق نرم افزار spss انجام پذیرفت. یافته ها نشان داد بین شیوه های تدریس، ابزار و امکانات آموزشی و محتوی آموزشی به کار گرفته شده در مدارس توسط متولین آموزش عمومی شهر اهواز با شیوه های تدریس، ابزار و امکانات آموزشی، محتوی آموزشی مطلوب تفاوت معناداری وجود دارد که در این بین تفاوت ابزار و امکانات آموزشی نیز چشمگیر تر از سایر حوزه های مورد بررسی بود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، شیوه های تدریس، ابزار و امکانات آموزشی، محتوی آموزشی، جهانی شدن
|
  • Pages 5-22
    The aim of this paper was to study elitism in education. The main ground of manifestation of elitism, and the effects that theoreticians of elitism may have on this process were studied. Moreover, the bad effects of elitism on education was considered. The research was accomplished using an analytical method in two parts: at first, dealing with effects of the elitism in higher education with an emphasis on virtue based education, developing particular schools, and presenting totally different teachings for nurturing leaders and followers. In second part, we have tried to analyze the injures of education raised from elitism. Based on the research findings, some of the injures are marketized education, spreading of inequality in education, and decreasing in considering the Humanities and art.
    Keywords: elite, inequalities in education, marketization
  • Pages 23-44
    The main aim of the present study is developing and validating learning opportunities of rational curriculum in Islamic resources. The research method was Mixed Method and the qualitative and quantitative methods have been used to carry it out. The statistical sampling in the qualitative section consisted of all curriculum experts, out of whom 11 were selected using goal-oriented sampling. The quantitative statistical sampling comprised of 352 elementary school teachers whom were selected using cluster sampling. The research data were collected from content analyzing, semi-structured interview and researcher-made questionnaire. In order to determine the validity, content validity and to check the structural validity, operating analysis, and to estimate the reliability of the questionnaires, Cranach’s alpha coefficient was used. The findings showed that the results obtained in the qualitative section are in agreement with those obtained from the qualitative section. According to the research results, learning opportunity in rational curriculum is strengthening senses especially eyesight and hearing of students; contemplation on nature and discovering its inherent order; inquisitiveness and inquiry; and increasing and constructing knowledge.
    Keywords: rationality, Islam, curriculum, learning opportunity
  • Pages 45-69
    The aim of this study was to evaluate the effect of visual memory on the growth of geometric thinking via mediating role of scientific epistemology of geometry (SEG). The confirmatory factor analysis of SEG administered via Structural equation modeling. Meditational analysis was administered via two regression equations namely complete and restricted regression models for determining indirect effect and its significance normal sobel test and GEE were used. The design was correlational descriptive and the statistical population of the study consisted of all student teachers of Isfahan Farhangian University and 550 participants were selected by voluntary method sampling and respond to questionnaire including based on the conceptual model. Including standardized vanHiele geometric thinking levels, also meeker Visual memory types, namely tests CFS, CFC and CFU and researcher made scientific epistemology geometry test. The research findings indicate indirect impact of visual memory on the Geometric thinking as well as the direct impact of Geometry scientific epistemology in Geometric thinking.
    Keywords: Geometric Thinking, Visual Memory, Scientific Epistemology
  • Pages 69-96
    One of the mostimportant matters in child education is parents’ participation in the education and training of their children. This is highly significant because children spend one half of their daily time at home under the surveillance of their parents. The continuance of parent participation into the school can both help the improvement of education and create problems for parents. This study aims at uncovering both the positive and negative consequences of parents’ participation at the primary education level. The methodology used in this research is qualitative, (phenomenological). The statistical population consisted of all elementary pupils’ parents of Tabriz City in the academic year 1391-92. Samples consisted of 16 parents, selected purposively until saturation was reached. The research data were collected using in –depth interviews and were analyzed by applying Smith’s method. The data yielded nine main themes including: Reason for the importance of education; conditions and possibilities; parents’ methods of education; problems encountered; the reasons for those problems from parents’ standpoints; the positive effects on children, of the cooperation; shortcomings in parents participation; parents solutions to the problems; and parents’ suggestions for school efficacy. Parents underwent both positive and negative experiences in the course of participation which impacted their perceptions concerning that participation; curriculum managers, better understanding & parents’ cooperation might play a significant role in reducing negative and enhancing positive aspects of the efficacy of programs and planners’ satisfaction.
    Keywords: parent participation, parent's educational experience, phenomenological, method at primary level
  • Pages 97-120
    Objective
    This study aimed to test the relation between spiritual leadership and organizational well-being is the mediation of positive thinking among elementary school principals.
    Materials And Methods
    A descriptive study of correlation. The study population comprised all teachers and principals of primary schools in Khorramabad, the number of 91 managers and 231 teachers were chosen by simple random sampling. Data collected by questionnaire spiritual leadership Fry (2005) and organizational well-being questionnaire (1393) and a questionnaire on positive thinking and Vysnyky Ingram (1998) were collected. Data analysis using spss software and lisrel and statistical methods of structural equation modeling was conducted.Research findings:The findings of the research showed that primary schools with spiritual leadership and organizational well-being, positive thinking is involved. So that well-being, both directly (β =54/0) and indirectly with intellectual leadership that through positive thinking (β= 61/0) is relevant. The overall fit of the model showed that the ratio chi-square degrees of freedom equal to 71/2, which indicates that the model is confirmed emphatically.
    Conclusion
    school administrators to create an atmosphere of well-being and organizational try first with the prospect Toolmaker faith / hope and commitment and communicating altruistic teachers and working environment, leading to the more well-being in schools to provide. Because it can facilitate the achievement of the goals of higher education and training leading to performance and feedback is good.
    Keywords: Keywords:, spiritual leadership, organizational well-being, positive thinking, elementary schools
  • Shahideh Hosseini Pages 151-178
    This study purports to identify the entrepreneurial competencies of the faculty members of the Iran's state universities. For this purpose, 17 faculty members of the Shahid Beheshti University, sampled using a purposeful sampling procedure, were interviewed in a semi-structured interview and their enrepreneurial competencies were identified. After thematic analysis of the data a sum of 69 sub-competencies were identified and categorized into 9 major categories using focus group procedure. These entrepreneurial competencies included opportunity competency, commitment competency, communication competency, management competency, reconciliation competency and acting as both a faculty member and an entrepreneur, growth and development competency, business competency, sterategic competency, and technical-expertise competency. Adding to our knowledge on the academic entrepreneurship, the results of this study can also be of help to policy-makers in the development of educational policies and supportive policies with regard to academic entrepreneurship.
    Keywords: entrepreneurial competencies, faculty member, Shahid Beheshti University
  • Pages 179-202
    This research was conducted with the aim of design cognitive pattern for quality in higher education and and identify promoting and preventing factors from the perspective of higher education stakeholders. Qualitative research method used was Grounded Theory. For this study was conducted semi-structured interview with four groups of stakeholders include managers and policy makers, faculty, alumni and employers. After the implementation of interviews, the data was analyzed using qualitative data analysis approach based on open coding, axial and selective with documentary evidence at the end were presented analyzing qualitative data of the determinants of quality in higher education. In terms of quality in Engineering and Technology higher education identified and recognized five general categories which include: Serving the community, serving the industry, serving learners, serving science, and the balance between the four types of service. The affecting factors in Engineering and Technology quality in higher education were two general categories: the internal factors, external factors and the balance between them. In relation to the preventive factor of quality in Engineering and Technology higher education two categories were identified: internal factors and external factors.
    Keywords: Quality, quality higher education, quality factors, Higher education stakeholders
  • Mitra Abdolahi Chahardahcheriki Pages 203-226
    Apparently globalization had certain affect in development and reformation of organizations including general education systems, which we can feel this effect in main domains of general education such as teachers, curricula, structures, and school-and-society relations. The main goal of this research is to study the effects of Globalization on the methods of teaching used by teachers in Ahvaz, Iran. The method used for the progress of this research was combined method (document analysis and field survey). thus, for cultivating the necessary data, we have used specially prepared (researcher-designed) questionnaires and also we have used document analysis over the acquired data. The statistical sample we have used here was consisting of 357 person randomly chosen from teachers of elementary school, middle school, and high school levels, and also from the principals of the three levels from whom teach or work in Ahvaz. Before acquisition, the volume of the sample have been estimated by the table proposed by Krejcie and Morgan and with the appropriate size with respect to the size of the corpus the sample have been selected. Analysis of the data, have been done in two levels of descriptive and deductive analysis, by SPSS software. Results shows that there is a meaningful difference between the existing teaching methods used by the teachers in Ahvaz and the ideal methods (i.e., the the methods used in international community, as the result of globalization), and moreover, the difference found in tools and accessories is more sensible.
    Keywords: curriculum, Teaching Methods, Tools, Accessories, Context, Globalization