فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 23، پاییز 1395)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 23، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/24
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرزاد فیروزی جهانتیغ *، راضیه علیزاده صفحات 1-9
    مقدمه
    تنگی شریان کاروتید بدون علامت یکی از عواملی است که سکته مغزی ایجاد می کند. عوامل دیگر مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی، استعمال دخانیات، دیابت و عدم فعالیت بدنی ممکن است همچنین موجب بیماری شوند. فهمیدن و تشخیص عواملی که موجب تنگی شریان کاروتید می شوند در پیشگیری از سکته مغزی حاد، کمک خواهد کرد. با استفاده از روش های داده کاوی، این مطالعه به منظور کشف قوانین و روابطی که در شناسایی تنگی شریان کاروتید بدون علامت موثر هستند انجام شد.
    مواد و روش ها
    برای پیدا کردن بهترین روش، رگرسیون لجستیک، الگوریتم ژنتیک و آزمون مجذور کای به منظور پیش بینی تنگی شریان کاروتید در بیماران استفاده شدند.
    یافته ها
    372 شرکت کننده، 173 زن (46/5 درصد) و 199 مرد (53/5 درصد) با میانگین سنی 5/29 ± 70/74 مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد جنسیت، استعمال دخانیات، بیماری عروق کرونر، فشارخون بالا، بی تحرکی، پیشگیری از بارداری به وسیله دارو، اورمی (مقادیر بیش از حد اوره و سایر ترکیبات نیتروژنی در خون) و میزان نبض محیطی عوامل خطر معنی داری برای شریان کاروتید بدون علامت هستند. علاوه بر این الگوریتم ژنتیک در مقایسه با رگرسیون لجستیک یک روش بهتری برای این رویکرد بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا عوامل مهمی در پیش بینی و پیش آگهی تنگی شریان کاروتید بدون علامت هستند.
    کلیدواژگان: داده کاوی، شریان های کاروتید، توزیع مربع کای
  • ابوالفضل شایان نوش آبادی، علیرضا صابری کاخکی *، مهدی سهرابی، محمدعلی دولتی صفحات 10-18
    مقدمه
    فاکتورهای نوروتروفیک مشتق از مغز در القاء و نگهداری حافظه و یادگیری نقش ایفاء می کند. پلی مورفیسم ژن val66met فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز بیان این پروتئین را مختل می کند. به علت تفاوت بین اصول عصبی عملیاتی(به کارگرفته شده) در طول تحکیم سازی حافظه حرکتی و اصول عصبی عملیاتی در طول تمرین (اکتساب) و تاثیر فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز بر هر دوی این فرایندها، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پلی مورفیسم val66met بر اکتساب و تحکیم سازی حافظه حرکتی در فرایند یادگیری مهارت حرکتی پرتابی بود.
    مواد و روش ها
    ما به طور تصادفی صد دانشجوی دانشگاه کاشان، ایران (میانگین سنی 2/2±21/6 سال) را انتخاب کردیم. پس از نمونه گیری خون، استخراج DNA ژنومیک، انجام واکنش زنجیره ای پلی‏مراز، تجزیه و تحلیل واکنش زنجیره‏ای پلی‏مراز به وسیله ژل الکتروفورز 1/5 درصد و در پایان تعیین توالی توسط آنالیزگر ABI PRISM 7000 Sequencing، 46 شرکت کننده فاقد پلی مورفیسم val66met مشخص شدند و 54 شرکت کننده تحت تاثیر از پلی مورفیسم (حاملین متیونین) مشخص شدند. 10 شرکت کننده از هر گروه ژنتیکی (20 نفر) پس از پیش آزمون، به مدت 6 جلسه پرتاب بک‏هند توپ بیسبال انجام دادند. پس از 48 و 96 ساعت آن ها در دو آزمون یادداری متوالی شرکت کردند.
    یافته ها
    داده های ما هیچ تفاوتی را بین حاملین متیونین و افراد فاقد پلی مورفیسم در اکتساب و آزمون یادداری اول نشان نداد. اگرچه حاملین متیونین به صورت معنی داری از افراد فاقد پلی مورفیسم در آزمون یادداری دوم ضعیف تر بودند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان داد که پلی‏مورفیسم val66met فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز بر یادگیری حرکتی در مرحله تحکیم سازی تاثیر بیشتری از مرحله اکتساب دارد.
    کلیدواژگان: فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، یادگیری
  • علی جهانبازی جهان آباد، پرستو مرتضی زاده، الهام محمدزاده، ذبیح الله خاکسار، شاهین محمدصادقی، سجاد سحاب نگاه* صفحات 19-25
    مقدمه
    آستروسیت ها فراوان ترین سلول ها در مغز پستانداران هستند و نقش مهمی در تنظیم پیام رسانی عصبی، حفاظت سلول های عصبی و تعیین سرنوشت پیش سازهای عصبی ایفاء می کنند. آستروسیت ها یکی از بهترین نامزدها برای سلول درمانی می باشد. داربست های سه بعدی یک ماتریکس سنتتیک هستند که یک محیط سه بعدی زیست سازگار، زیست تخریب پذیر و غیر سمی برای انواع سلول ها فراهم می کنند. در مطالعه حاضر ما آستروسیت ها را از قشر مغز موش صحرایی جدا کردیم و سرعت تکثیر آستروسیت ها در محیط سه بعدی ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    آستروسیت ها از قشر مغز موش صحرایی بالغ جدا شد. سلول های جدا شده در محیط کشت DMEM/F12 حاوی 10 درصد FBS کشت داده شدند. آستروسیت های ارزیابی شده با ایمونوسیتوشیمی با بیان پروتئین اسیدی رشته ای گلیال تایید شدند. بعد از پاساژ سوم، آستروسیت ها در محیط های سه بعدی و دو بعدی کشت داده شدند و روش MTS به منظور مشخص کردن تکثیر سلولی استفاده شد.
    یافته ها
    بیان نشانگر پروتئین اسیدی رشته ای گلیال توسط روش ایمونوسیتوشیمی تایید شد. نتایج ما نشان داد که کشت سطحی آستروسیت ها در پوراماتریکس 0/15% به طور معنی داری تکثیر سلولی بیشتری را در مقایسه با محیط دو بعدی نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها پتانسیل آستروسیت های کشت داده شده در محیط سه بعدی را برای استفاده در پیوند سلول نشان داد.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، آستروسیت ها، تکثیر سلولی
  • مریم توحیدی مقدم، سجاد ذباح، رضا ابراهیم پور* صفحات 26-34
    مقدمه
    بیشترین تصمیم ها مبنی بر جمع آوری بخش های گسسته ای از اطلاعات است. این اطلاعات معمولا با فاصله های مختلفی جدا شده اند. در واقع چگونگی جمع آوری و ترکیب بخش های مجزای اطلاعات دریافت شده توسط مغز در زمان های مختلف نیاز به توضیح دارد. به منظور بررسی رابطه بین عملکرد مغز و رفتار انسان، مطالعات تجربی رفتاری می تواند طراحی شود. مطالعات قبلی نشان داده است که افراد به طور موثری اطالاعات گسسته را به منظور بهبود صحت آن ها جمع آوری و ترکیب می کنند. علاوه بر این نشان داده شده است که اطلاعات نهایی در تصمیم گیری تاثیر بیشتری دارند. با این حال این مبهم باقی مانده است که چرا اثر بیشتر پالس های نهایی، رخ می دهد و چه چیزی می تواند این تاثیر را تغییر دهد.
    مواد و روش ها
    برای پاسخگویی به این پرسش ها یک امر تصمیم گیری دریافتی به وسیله جعبه ابزار روان –فیزیک متلب انجام شده است. افراد در طول کار برای گزارش جهت حرکت در یک نقطه تصادفی محرک پر سر و صدا با کلیدهای خاص آموزش داده شدند. محرک در شکل پیوسته (تک پالس) یا گسسته (دو پالس پیوسته جدا شده با فاصله های مختلف) ارائه شد. هر یک از این دو شکل از محرک به طور تصادفی در هر جلسه ارائه شد. هر جلسه شامل 300 آزمایه بود. هر فرد 3600 آزمایه انجام داد. داده ها با مدل های رگرسیون مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ما مشاهده کردیم که در آزمایه دو پالس، قدرت پالس دوم در دقت پاسخ ها در مقایسه با پالس اول بسیار شدیدتر بود. علاوه بر این، این دقت به تفاوت بین قدرت پالس های اول و آخر وابسته بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها پیشنهاد می دهد که یک عامل کلیدی که اهمیت پالس ها را تغییر می دهد، قدرت پالس قبلی است. در نتیجه تفاوت بین افزایش قدرت حرکت، اثر پالس دوم بر دقت انتخاب افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آزمایش روان، فیزیک، علوم اعصاب، تصمیم گیری
  • زهرا کهوند، محمد امین عدالت منش* صفحات 35-40
    مقدمه
    ایسکمی مغزی سومین عامل مرگ و میر در جهان غرب می باشد که هنگام مسدود شدن شریان مغز با لخته خون رخ می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تریکوستاتین A، یک مهارکننده هیستون داستیلازی بر نقص های شناختی و سطح سرمی Bcl-2 در مدل موش صحرایی ایسکمی هایپوکسیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ داولی به صورت تصادفی به گروه های کنترل سالم، ایسکمی + نرمال سالین و ایسکمی + تریکوستاتین A تقسیم شدند. به منظور ایجاد مدل ایسکمی هایپوکسیک، موش های صحرایی متحمل بسته شدن شریان کاروتید مشترک راست و اکسیژن 8 درصد به مدت 5 دقیقه شدند. دو روز پس از القاء ایسکمی، تریکوستاتین A به صورت درون صفاقی به گروه ایسکمی+تریکوستاتین A به مدت 5 روز تزریق گردید. به منظور ارزیابی حافظه کاری از آزمون ماز Y استفاده شد. برای اندازه گیری سطح سرمی Bcl-2 روش الایزا انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از بهبود حافظه کاری در گروه ایسکمی+ تریکوستاتین A در مقایسه با موش های صحرایی گروه ایسکمی+ نرمال سالین می باشد. به علاوه، تفاوت معنی داری در سطح سرمی Bcl-2 بین گروه های ایسکمی + تریکوستاتین A و ایسکمی + نرمال سالین مشاهده شد.

    نتیجه گیری
    داده ها نشان داد که تریکوستاتین A به عنوان یک درمان بالقوه برای بهبود نقص های شناختی بعد از ایسکمی مغز موثر است.
    کلیدواژگان: هیپوکسی مغز، ایسکمی، تریکوستاتین A
  • عاطفه صباغ، عباس توسلی *، جمیله سالار آملی، سید حسین مرجانمهر صفحات 41-49
    مقدمه
    استفاده کشاورزی وسیع به علاوه افزایش تعداد مصرف اتفاقی یا به قصد خودکشی از پاراکوات در چند سال گذشته، ضرورت بررسی عمل و عوارض به خصوص اثرات جانبی عصبی، این علف کش را بالا برده است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیک جسم سیاه پس از مسمومیت پاراکوات در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    28 موش بالغ ویستار به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. پاراکوات در دوزهای مختلف (10، 15 و 20 میلی گرم/کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی یک بار در هفته برای سه هفته متوالی به گروه های آزمایشی تزریق شد؛ نرمال سالین به گروه کنترل تزریق شد. بعد از 28 روز مغزها برداشته شدند و برش هایی از قسمت متراکم جسم سیاه با تولوئیدن بلو رنگ آمیزی شدند.
    یافته ها
    افزایش قابل توجهی از تعداد نورون های تیره در جسم سیاه گروه موش های صحرایی دریافت کننده 15 و 25 میلی گرم/کیلوگرم پاراکوات مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما به اثرات مضر پاراکوات بر نورون های جسم سیاه اشاره می کند. این پیشنهاد می کند، سمیت پاراکوات به عنوان یک عامل خطر برای اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون می باشد.
    کلیدواژگان: پاراکوآت، جسم سیاه، پاتولوژی
  • ستاره خضری، داود معنوی پور* صفحات 50-60
    مقدمه
    شخصیت، یک الگوی نسبتا پایدار از صفات، گرایش ها و یا ویژگی هایی که تا حدودی در رفتار ایجاد ثبات می کند، می باشد. به طور اختصاصی تر شخصیت از مجموعه ای از صفات یا گرایش ها که منجر به تفاوت های فردی در رفتار و همچنین ثبات و دوام رفتار در طول زمان های مختلف و موقعیت های گوناگون می شود، تشکیل شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه شخصیت هگزاکو در دانش آموزان بود.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه توصیفی از آزمون روانسنجی و اعتباریابی بود. یک نمونه ای از 473 شرکت کننده (242 دختر و 231 پسر) در سنین 15 تا 19 سال به طور تصادفی از میان دانش آموزان ساکن در سردشت، ایران انتخاب شده بودند.
    یافته ها
    با استفاده از آلفای کرونباخ، ضریب اعتبار کلی، صداقت و فروتنی، تهییج پذیری، برون گرایی، سازگاری، وظیفه شناسی و گشودگی نسبت به تجربه به ترتیب: 0/692، 0/480، 0/708، 0/569، 0/631، 0/548، 0/419 به دست آمد. علاوه بر این نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اجزاء اصلی و چرخش واریماکس نشان داد که پرسشنامه از 16 عوامل اشباع شده بود که با هم 59/161 درصد از واریانس را تبیین کرد. پس از اجرای تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول هفت عامل (با نام های تهییج پذیری، خود کم بینی، برونگرایی، صداقت و فروتنی، سازگاری، وظیفه شناسی، و گشودگی نسبت به تجربه) تایید شد. تفاوت معنی داری بین نمرات میانگین شخصیت دانش آموزان دختر و پسر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها پیشنهاد می کنند که پرسشنامه شخصیت هگزاکو دارای اعتبار رضایت بخشی می باشد و می تواند برای سنجش شخصیت دانش آموزان ایرانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: شخصیت، روانسنجی، پرسشنامه شخصیت
  • لیلا زارعیان، لیلا روحی، منصوره تقاء* صفحات 61-66
    مقدمه
    آسیب مغزی پس از ضربه علت عمده مرگ و ناتوانی در افراد جوان می باشد. مکمل اپی گالو کاتچین گالات چای سبز به طور مطلوب بسیاری از فرایندهای اشاره شده در خونریزی ثانویه آسیب مغزی شامل: التهاب عصبی و آسیب های آنتی اکسیدانی در حیوانات مورد مطالعه را تحت تاثیر قرار می دهد. در مطالعه حاضر هدف ما بررسی کردن تاثیر اپی گالو کاتچین گالات بر نتایج آسیب مغزی پس از ضربه بود.
    مواد و روش ها
    در یک آزمایش بالینی 30 بیمار با ترومای سر بستری شده در بخش مراقبت ویژه در بیمارستان سینا، تهران، ایران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. این گروه ها شامل 15 بیمار که تک دوز دهانی (گاواژ) به صورت روزانه (400 میلی گرم) اپی گالو کاتچین گالات را به مدت 7 روز دریافت کردند و گروه کنترل شامل 15 بیمار که دارونما (آب مقطر) را برای همان دوره دریافت کردند. سطح پروتئین S100B و مقیاس کمای گلاسکو بین دو گروه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    اپی گالو کاتچین گالات مقیاس اندازه گیری کمای گلاسکو را افزایش داد. با این حال اپی گالو کاتچین گالات اثر قابل توجهی بر سطح پروتئین S100B نداشت.
    نتیجه گیری
    اپی گالو کاتچین گالات ممکن است یک اثر حفاظتی عصبی در خونریزی های مغزی پس از ضربه را بازی کند.
    کلیدواژگان: آسیب های مغزی، معیار کمای گلاسکو، بخش های مراقبت ویژه
  • شیلر خالدی، شمس الدین احمدی* صفحات 67-88
    مقدمه
    بیماری آلزایمر به عنوان شایع ترین بیماری تحلیل برنده عصبی وابسته به سن، دو درصد از جمعیت های سالخورده عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد. پلاک های آمیلوئیدی و کلاف های رشته ای داخل نورونی دو نشانه اصلی بیماری آلزایمر هستند که معمولا با آنژیوپاتی آمیلوئید در مغز در ارتباط هستند. عدم تعادل بین تولید آمیلوئید بتا از پروتئین پیش ساز آمیلوئید و حذف آن از مغز عامل اصلی تجمع آمیلوئید بتا و بیماری زایی آن است. تجمعات داخل نورونی آمیلوئید بتا منجر به تخریب سیستم آندولیزوزومی -اتوفاژی و به دنبال آن تشکیل واکوئل های اتوفاژی و میتوکندری های آسیب دیده در نورون ها می شود. همچنین مطالعات نشان داده است که تداخل شدیدی بین آمیلوئید بتا و پروتئین های تائو وجود دارد. تجمعات آمیلوئید بتا در داخل و خارج نورون ها و تائو هایپرفسفریله داخل نورونی، تحلیل خارهای دندریتی و تخریب سیناپس را موجب می شوند که در نهایت منجر به از دست دادن حافظه در بیماران آلزایمری می گردد. پلاک های آمیلوئیدی در مراحل اولیه بیماری آلزایمر در قشر جدید و هیپوکامپ شناسایی می شوند با تغییر بیماری آلزایمر از مرحله پیش بالینی به مرحله بالینی، به سایر نواحی مغز گسترش می یابند. دیگر عوامل پاتولوژی مانند التهاب ایجاد شده با واسطه گلیا و مرگ نورون ها در بیماری آلزایمر منجر به کاهش در عملکرد های عصبی و در نتیجه اختلالات شناختی می شود.
    نتیجه گیری
    درک بهتر مکانیسم های سلولی و مولکولی دخیل در بیماری آلزایمر و شناسایی نشانگر های زیستی حساس و اختصاصی می تواند نقش مهمی را در تشخیص اولیه، کنترل پیشرفت و درمان های موثر بیماری آلزایمر ایفاء نماید. در این مطالعه ما به بررسی جدیدترین یافته ها در مورد پاتوفیزیولوژی آمیلوئید بتا و پروتئین های تائو و نقش آن ها در بیماری زایی بیماری آلزایمر و همچنین اهمیت آن ها به عنوان اهداف درمانی می پردازیم.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، پپتید های آمیلوئید بتا، پلاک آمیلوئیدی، پروتئین های تائو، خارهای دندریتی
  • شهره رحیمیان، سید امیر امین یزدی *، محمد امین عدالت منش صفحات 89-98
    مقدمه
    اختلالات طیف اوتیسم با نشانه هایی مانند تعاملات و ارتباطات اجتماعی اختلال یافته، همچنین علایق و رفتارهای تکراری و محدود شده مشخص شده اند که از 30 ماهگی به بعد در کودکان قابل تشخیص هستند. از آنجا که هیچ درمان قطعی وجود ندارد، ایجاد مدل های حیوانی که نشانه های این اختلالات را شبیه سازی کند در فهم سبب شناسی و پاتولوژی اختلالات طیف اوتیسم و درمان آن ها بسیار مهم است. یکی از درمان هایی که مستقیما از مدل های حیوانی ناشی شده است، درمان غنی سازی محیطی یا درمان غنی سازی حسی است.
    نتیجه گیری
    درمان غنی سازی محیطی در مقایسه با بسیاری از درمان های رایج برای اختلالات طیف اوتیسم، اثربخشی مناسبی در بهبود علایم داشته و ممکن است فشارهای اجتماعی و اقتصادی بیماران و خویشاوندان آن ها را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: اختلالات طیف اوتیسم، درمان، مدل های حیوانی
  • پرستو براتی دوم، مرضیه درویشی *، خدیجه حیدربیگی صفحات 99-115
    مقدمه
    عملکردهای شناختی، شامل پردازش افکار، حافظه و توجه است. نقص در یک یا تمام فعالیت های گفته شده ممکن است تغییرات رفتاری ایجاد کند که عموما با عنوان اختلالات شناختی شناخته شده است. رایج ترین اختلالات شناختی بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون هستند. این بیماری ها علاوه بر تخریب شناختی رفتاری (حافظه، یادگیری و توجه) با ناتوانی حرکت، یک علامت شایع اختلال شناختی همراه هستند. این بیماری ها با تغییرات بافتی بسیاری مانند پلاک های حاوی پپتید آمیلوئید بتا خارج سلولی، پروتئین تائو، آستروگلیوزیس و میکروگلیای فعال همراه هستند .این تغییرات بافت شناسی با ناهنجاری های گیرنده ها به هم مرتبط هستند. اثر پاتولوژی در ساختارها و عملکردهای گیرنده های عصبی منجر به اختلال در تنظیم مسیرهای داخل سلولی و سیگنال های سلولی می گردد.
    نتیجه گیری
    آبشار سیگنال داخل سلولی جریان یون کلسیم، تحریک پذیری غشاء و فعالسازی گیرنده های مختلف را تنظیم می کند. انتقال دهنده های عصبی نقش مهمی در تسهیل فرایندهای یادگیری و حافظه ایفاء می کنند. اختلال در این گیرنده ها ممکن است تغییرات شناختی ایجاد کند.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، شناخت
  • مریم جعفریان، محمد اسماعیل علیپور* صفحات 116-122
    مقدمه
    فاکتور رشد مشتق از گلیا یک پروتئین ترشحی مهم است که یک نقش حیاتی در رشد و نمو سیستم های اعصاب مرکزی و محیطی به خصوص بقای نورون های دوپامینرژیک بزرگسالان ایفاء می کند. مطالعات مختلف نقش تنظیمی منفی منحصر به فرد فاکتور رشد مشتق از گلیا در سوء مصرف مواد را نشان داده اند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه یک شرح مختصر بر روی فاکتور رشد مشتق از گلیا و اثرات مطلوب آن به عنوان یک هدف احتمالی برای درمان اعتیاد به مواد است.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد عصبی مشتق از رده سلولی گلیا، نورون های دوپامینرژیک، سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی محیطی، اختلالات وابسته به مصرف مواد
|
  • Farzad Firouzi Jahantigh*, Razieh Alizadeh Pages 1-9
    Introduction
    Asymptomatic carotid artery stenosis is one of the factors that causes stroke. Other factors such as high blood pressure, cardiac diseases, smoking, diabetes, and physical inactivity may also cause the disease. Understanding and identifying the factors that cause carotid artery stenosis will help in prevention of acute stroke. Using data mining techniques, this study was aimed to discover the rules and relations that are effective in identifying asymptomatic carotid artery stenosis.
    Materials And Methods
    To find the best approach, logistic regression (LR), genetic algorithm (GA), and chi-square test were used to predict carotid artery stenosis in patients.
    Results
    372 participants, 173 women (% 46.5) and 199 men (% 53.5), with an average age of 70.74± 5.29 were investigated. The results showed gender, smoking, coronary artery disease, high blood pressure, inactivity, prevention of pregnancy by medication, uremia (excessive amounts of urea and other nitrogenous compounds in the blood), and pulse rate environment are the significant risk factors for asymptomatic carotid artery. In addition, GA was a better method for this approach compared to LR.
    Conclusion
    Our study revealed that coronary artery disease and hypertension are important factors in predicting and prognosis of asymptomatic carotid artery stenosis.
    Keywords: Data Mining, Carotid Arteries, Chi-Square Distribution
  • Abolfazl Shayan Nooshabadi, Alireza Saberi Kakhki*, Mehdi Sohrabi, Mohammad Ali Dowlati Pages 10-18
    Introduction
    Brain-derived neurotrophic factors (BDNF) play a role on induction and maintenance of memory and learning. The BDNF gene Val66Met polymorphism impairs expression of this protein. Due to difference between the neural principles operating during motor memory consolidation and the neural principles operating during practice (acquisition) and the effect of BDNF on both of these processes, the aim of the study was to study the effect of val66met polymorphism on acquisition and motor memory consolidation in the process of learning of throwing motor skill.
    Materials And Methods
    We randomly selected one hundred university students of Kashan , Iran (mean age: 21.6±2.2 years). After blood sampling, extraction of genomic DNA, implementation of polymerase chain reaction, analyzing of PCR by 1.5 percent Electrophoresis Gel, and in the end sequencing by ABI PRISM 7000 Sequencing Analyzer, 46 participants were identified without val66met polymorphism, and 54 participants identified affected by the polymorphism (met-carriers). 10 participants of each genetic group (20 people) after pre-test practiced backhand baseball pitch for six sessions. After 48 and 96 hours they participated in two consecutive retention tests.
    Results
    Our data showed no difference between met-carriers and people without the polymorphism in acquisition and the first retention test. However, met-carriers were significantly weaker than people without the polymorphism in the second retention test.
    Conclusion
    These findings suggest that the BDNF val66met polymorphism has higher impact on motor learning in the consolidation phase than acquisition phase.
    Keywords: Brain-Derived Neurotrophic Factor, Polymorphism, Single Nucleotide, Learning
  • Ali Jahanbazi Jahan-Abad, Parastu Morteza Zadeh, Elham Mohammadzadeh, Zabihollah Khaksar, Shahin Mohammad Sadeghi, Sajad Sahab Negah* Pages 19-25
    Introduction
    Astrocytes are the most abundant cells in the mammalian brain and play important roles in regulating neuronal signaling, protecting neurons, and determining the fate of neural precursors. Astrocytes are one of the best candidates for cell therapy. Three-dimensional (3D) scaffolds are a synthetic matrix which provided a biocompatible, biodegradable, and non-toxic 3D environment for a variety of cells. In the present study, we isolated astrocytes from rat neocortex and assessed the proliferation rate of astrocytes in 3D dimensional environment.
    Materials And Methods
    Astrocytes isolated from adult rat neocortex. The isolated cells was cultured in DMEM/F12 medium supplement with 10% FBS. Astrocytes were confirmed by expression of GFAP (glial fibrillary acidic protein), assessed by immunocytochemistry. After the 3th passage, the astrocytes were cultured in 3D and two - dimensional (2D) cultures and MTS assay was used to determined cell proliferation.
    Results
    The expression of GFAP marker was confirmed by immunocytochemistry assay. Our results showed that surface plating of astrocytes with 0.15% Pura Matrix showed significantly greater cell proliferation in comparison with 2D culture.
    Conclusion
    These findings indicate the potential of the astrocytes which was cultured in 3D for using in cell transplantation.
    Keywords: Tissue Engineering, Astrocytes, Cell Proliferation
  • Maryam Tohidi-Moghaddam, Sajjad Zabbah, Reza Ebrahimpour* Pages 26-34
    Introduction
    Most decisions are based on the accumulation of discrete pieces of evidence. This evidence has usually been separated with the various intervals. Indeed, how the brain gathers and combines distinct pieces of information received at different times is need to be clarified. In order to investigate the kinship between brain function and human behavior, the behavioral experimental studies could be designed. Previous studies demonstrated that subjects gather and effectively combine discrete evidence to improve their accuracy. In addition, it has been shown that the latest information has a larger influence on decisions. However, it remains unclear that why this larger influence of the later pulses occurs and what can affect this influence.
    Materials And Methods
    Dealing with these questions a perceptual decision-making task has been implemented by the psychophysics’ toolbox in MATLAB. Subjects, during the task, were instructed to report the direction of motion in a noisy random dot stimulus with certain keys. Stimuli were presented in continuous (one pulse) or discrete (two continuousness pulses separated with different intervals) form. Each of these two forms of stimuli was presented randomly during each session. Each session has been included 300 trials. Each subject has done 3600 trials. Data have been analyzed by regression models.
    Results
    We observed that in double-pulse trials, the strength of the second pulse was more crucial in the accuracy of responses compared to the first pulse. In addition, this accuracy was dependent on the differences between the strength of the first and the last pulses.
    Conclusion
    These findings suggest that a key factor which affects the importance of pulses is the strength of the previous pulse. As the difference between the motion strength increases, the effect of the second pulse on choice accuracy enhanced.
    Keywords: Psychophysics, Neurosciences, Decision Making
  • Zahra Kahvand, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 35-40
    Introduction
    Cerebral ischemia, occurs when a blood clot has occluded a brain artery, is the third leading cause of mortality in the Western world. The present study was aimed to investigate the effects of Trichostatin A (TSA), a histone deacetylase inhibitor, on cognitive deficits and serum Bcl-2 level in an animal model of hypoxia-ischemia rat model (HI).
    Materials And Methods
    Thirty male Sprague dawley rats were randomly divided into the healthy control, HI䦩抝 and HI䴠 groups. The rats were suffered from the right common carotid artery ligation and 8% oxygen for 5 min to produce HI model. Two days after induction of ischemia, HI䴠 group received intraperitoneally TSA for 5 days. The Y maze test was used to assess the working memory. The ELISA test was performed to measure the serum Bcl-2 level.
    Results
    The results showed amelioration of working memory in HI䴠 group compared to HI䦩抝 rats. In addition, a significant difference in the serum level of Bcl-2 was observed between HI䴠 and HI䦩抝 groups.
    Conclusion
    The data suggested TSA as a potential treatment for amelioration of cognitive deficits after brain ischemia.
    Keywords: Hypoxia, Brain, Ischemia, trichostatin A
  • Atefeh Sabbagh, Abbas Tavasoly*, Jamileh Salar Amoli, Seyed Hossein Mardjanmehr Pages 41-49
    Introduction
    Widespread agricultural use as well as increasing number of suicidal or accidental ingestion of paraquat in the last few years enhance the necessity to evaluate the mechanism of action and the complications, especially neuronal side-effects, of this herbicide. The aim of this study was to evaluate the histopathological alterations of the substantia nigra after paraquat intoxication in rats.
    Materials And Methods
    28 adult Wistar rats were randomly divided into three experimental and one control groups. Paraquat at different doses (10, 15 and 20 mg/kg) were injected intraperitoneally once a week for three consecutive weeks to experimental groups; normal saline was injected to control group. After 28 days, the brains were removed and sections from the compact part of the substantia nigra were stained by toluidine blue.
    Results
    A significant enhancement of the number of dark neurons in the substantia nigra was observed in rats receiving 15 and 25 mg/kg of paraquat compared to control group.
    Conclusion
    Our findings point to the harmful effects of paraquat on neurons of the substantia nigra. This suggests paraquat toxicity as a risk factor for neurological disorders, such as Parkinson’s disease.
    Keywords: Paraquat, Substantia Nigra, Pathology
  • Setareh Khezri, Davood Manavipour* Pages 50-60
    Introduction
    Personality is a relatively stable pattern of traits, tendencies, or attributes that partly stabilize behavior. More specifically, personality is comprised of a collection of traits or tendencies that leads to individual differences in behavior as well as behavior stability and durability over time in various situations. This study aimed at investigating the psychometric properties of HEXACO Personality Inventory in students.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study of psychometric and validation test. A sample of 473 participants (242 females and 231 males), aged 15 to 19 years, were selected randomly among the students living in Sardasht, Iran.
    Results
    Using Cronbach's alpha, the validity coefficients of the overall inventory, honesty and modesty, emotionality, extraversion, adaptability, Conscientiousness, and openness to experience were obtained as 0.692, 0.480, 0.708, 0.569, 0.631, 0.548, and 0.419, respectively. Moreover, results from analysis of the main components and varimax rotation showed that the questionnaire was saturated with 16 factors that together explained 59.161% of the variance. After implementation of the first-order confirmatory factor analysis, seven factors (namely emotionality, lack of self-worth, extraversion, honesty and modesty, adaptability, conscientiousness, and openness to experience) were confirmed. A significant difference was observed between the mean personality scores of male and female students.
    Conclusion
    Findings suggest that the HEXACO Personality Inventory has satisfactory validity and can be used for evaluation of the personality of Iranian students.
    Keywords: Personality, Psychometrics, Personality Inventory
  • Leila Zareian, Leila Rohi, Mansoureh Togha* Pages 61-66
    Introduction
    Traumatic brain injury is the leading cause of death and disability in young adults. Green tea Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) supplementation favorably influenced many of the processes mention in the secondary insult of brain injury, including neuroinflammation and anti-oxidative damages in animal studies. In current study, we aimed to investigate the effect of EGCG on outcomes of traumatic brain injury.
    Materials And Methods
    In a clinical trial, 30 patients with head trauma hospitalized in the intensive care unit of Sina hospital, Tehran, Iran were randomly divided into two groups. These groups included 15 patients who received a single daily oral dose of EGCG (400 mg) for 7 days and control group of 15 patients received placebo (distilled water) for the same period. Protein level S100 B and GCS were investigated between the two groups.
    Results
    EGCG increased Glasgow coma score scale. However EGCG had no significant effect on the level of protein S100B.
    Conclusion
    EGCG may play a neuroprotective effect in trumatic brain insulats.
    Keywords: Brain Injuries, Glasgow Coma Scale, Intensive Care Units
  • Shiler Khaledi, Shamseddin Ahmadi* Pages 67-88
    Introduction
    Alzheimer’s disease (AD), as the most common age-related neurodegenerative disease, affects 2% of general elderly populations. Amyloid plaques and neurofibrillary tangles are two main hallmarks of AD that are usually associated with cerebral amyloid angiopathy. Imbalance between Aβ production from an amyloid precursor protein and its removal from the brain is the main cause of Aβ accumulation and its pathogenesis. Intra-neuronal Aβ aggreagates result in endolysosomal-autophagic dysfunctions followed by formation of authophagic vacuoles and damaged mitochondria in neurons. Studies have also shown that there is an intense crosstalk between Aβ and tau proteins. Aβ aggregates inside and outsides of neurons and intra-neuronal hyper-phosphorylated tau induce dendritic spines collapse and synaptic degeneration, which finally lead to memory loss in AD patients. The amyloid plaques at early stages of AD are detected in the neocortex and hippocampus which extended to the other brain areas associated with conversion from preclinical to symptomatic AD. Other pathologic factors, such as glia-mdiated inflammation and neuronal death, in AD lead to decrease in neuronal functions leading to cognitive impairments.
    Conclusion
    The better understanding of cellular and molecular mechanisms involved in AD and identifying sensitive and specific biomarkers can play main roles in early diagnosis, controlling the progression, and effective treatmnents of AD. In this study, we review the latest findings on pathophysiology of Aβ and tau proteins and their roles in pathogenesis of AD as well as their importance as targets for treatment of AD.
    Keywords: Alzheimer Disease, Amyloid beta-Peptides, Plaque, Amyloid, tau Proteins, Dendritic Spines
  • Shohreh Rahimian, Sayed Amir Amin Yazdi*, Mohammad Amin Edalatmanesh Pages 89-98
    Introduction
    Autism spectrum disorders (ASD) are characterized by symptoms, such as impaired social interactions and communications as well as restricted and repetitive behaviors and interests, that are detectable in children from 30 months onwards. Since there is no definite treatment, creation of animal models that simulate the symptoms of these disorders are crucial in understanding the etiology and pathology of ASD and its treatment. One of the treatments that directly resulted from animal models is environmental enrichment therapy or sensory enrichment therapy.
    Conclusion
    Environmental enrichment therapy, compared to many common therapies for ASD, have a good efficacy in improving the symptoms and may reduce economic and social impacts on patients and their relatives.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, therapy, Models, Animal
  • Parastoo Barati Dowom, Marzieh Darvishi*, Khadijeh Heidarbeigi Pages 99-115
    Introduction
    Cognitive functions contains the processing of thoughts, memory, and attention. Deficiency in one or all of the abovementioned functions may cause behavioral changes that commonly is known as cognitive disorders. The most common cognitive disorders are Alzheimer's disease and Parkinson's disease. These diseases, in addition to the destruction of cognitive behavior (memory, learning and attention) are associated with disability of movement, a common symptom of cognitive impairment. These diseases are accompanied by many histological alterations, such as extracellular amyloid-β (Aβ) peptide-containing plaques, tau protein, astrocytic gliosis, and reactive micoglia. This histological changes are linked with the abnormalities of the receptors. The pathological effect in the structures and functions of neural receptors leads to dysregulation of intracellular pathways and cellular signals.
    Conclusion
    The intracellular signaling cascade regulated calcium ion flux, membrane excitability, and activation of various receptors. Neurotransmitters play an important role in facilitating the processes of learning and memory. Impairment of these receptors may cause cognitive changes.
    Keywords: Alzheimer Disease, Parkinson Disease, Cognition
  • Maryam Jafarian, Mohammadesmaeil Alipour * Pages 116-122
    Introduction
    Glial-derived growth factor (GDNF) is an important secretory protein that plays a crutial role in the growth and development of the central and peripheral nervous systems, especially the survival of dopaminergic adult neurons. Several investigations have shown the unique negative modulatoty role of GDNF in drug abuse.
    Conclusion
    This study is a brief description on GDNF and its positive effects as a potential target for the treatment of drug addiction.
    Keywords: Glial Cell Line-Derived Neurotrophic Factor, Dopaminergic Neurons, Central Nervous System, Peripheral Nervous System, Substance-Related Disorders