فهرست مطالب

پژوهش های سلامت محور - سال دوم شماره 4 (پیاپی 7، زمستان 1395)

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال دوم شماره 4 (پیاپی 7، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه نظری رباطی، نرگس خانجانی، نسرین طبسی نژاد، عصمت رضابیگی، محبت محسنی * صفحات 307-317
    مقدمه
    با توجه به این که تشخیص دیرهنگام یا عدم تشخیص دیابت بارداری می تواند عوارض شدیدی بر مادر و جنین برجا گذارد و از سویی، در ایران اطلاعات مربوط به شیوع و عوامل خطرساز دیابت بارداری محدود می باشد، این مطالعه با هدف بررسی شیوع دیابت بارداری و عوامل خطر موثر بر آن در منطقه شهداد کرمان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 160 نفر از زنان زایمان کرده تحت پوشش مرکز بهداشتی- درمانی شهداد که از سال 1393 لغایت 1394 در این مرکز، پرونده بارداری تشکیل داده بودند، صورت گرفت. برای انجام این پژوهش از داده های موجود در پرونده بارداری زنان مذکور استفاده شد و زنان مورد مطالعه، به صورت سرشماری وارد پژوهش شدند. آزمون های آماری تحلیلی شامل آزمون تی مستقل، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک بودند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 صورت گرفت.
    یافته ها
    شیوع دیابت بارداری در جمعیت زنان باردار مورد مطالعه، 12/5 درصد بود. رابطه معنی داری بین سابقه مرده زایی (0/04=P)، سابقه فامیلی دیابت (0001 /0>P) و نمایه توده بدنی بالا (0/003=P) با دیابت بارداری یافت شد. در بررسی پیامد بارداری بین نوع زایمان و دیابت بارداری ارتباطی یافت نشد (0/6=P)؛ اما وزن هنگام تولد در نوزادان مادران دیابتی به طور معنی داری بیشتر بود (0/01=P).
    بحث و نتیجه گیری
    دیابت بارداری در منطقه شهداد کرمان از شیوع بالایی برخوردار است و سابقه مرده زایی بیشترین ارتباط را با دیابت بارداری نشان داد، از این رو غربالگری دیابت بارداری و توجه به عوامل خطر آن در این جامعه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، شیوع، عوامل خطر، زنان باردار
  • راحیل قربانی نیا *، محبوبه مرادی ماژین صفحات 319-327
    مقدمه
    ترخیص با میل شخصی از معضلات موجود در بیمارستان های دنیا می باشد که سیستم های بهداشتی درگیر آن هستند. این مشکل می تواند خطرات بالقوه ای برای حیات بیمار داشته باشد و باعث بستری مجدد وی شود. هدف این پژوهش، تعیین علل ترخیص با میل شخصی در بیمارستان منتخب بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی به شیوه مقطعی در سه ماه آخر سال 1394 بود. این مطالعه بر روی 261 پرونده بیمار ترخیص شده با میل شخصی که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. داده ها با استفاده از چک لیست پژوهشگر ساخته و از طریق سیستم ثبت اطلاعات بیماران گردآوری گردید و از روش آمار توصیفی و آزمون آماری تحلیلی نظیر مجذور کای و نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    58/06% نمونه های مورد بررسی مرد، 66/3% از نمونه ها متاهل و 22/2% فاقد بیمه بودند. یافته های پژوهش نشان داد میزان ترخیص با میل شخصی 8/69% بود. بیشترین دلیل ترخیص با میل شخصی مربوط به احساس بهبودی ( 43/3%) بود. بین ترخیص با میل شخصی و وضعیت تاهل (0/02=P) و نوع بیمه بیماران (0/05= P) ارتباط آماری معناداری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بیشترین دلیل ترخیص با میل شخصی احساس بهبودی است که این امر نیازمند توجه بیشتر مسئولان و همچنین یک ارتباط قوی تر بین بیمار و پزشک که شرایط بالینی بیمار را برای وی آشکار کند و بیمار از روند درمان خودآگاهی لازم را داشته باشد، است.
    کلیدواژگان: بیمارستان آموزشی، ترخیص، ترخیص با میل شخصی، بیمار بستری
  • علی محمد مصدق راد، علی اکبری ساری، مریم اسماعیلی* صفحات 329-344
    مقدمه
    بیمارستان ها با توجه به نقششان در ارتقای سلامت جامعه، باید از سلامت سازمانی کافی برخوردار باشند. سلامت سازمانی نقش بسزایی در بهره وری سازمان ها دارد. این پژوهش با هدف بررسی سلامت سازمانی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1394 در 7 بیمارستان دانشگاهی شهر اصفهان با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته سلامت سازمانی دارای 18 بعد و 54 سوال انجام شد. تعداد 283 نفر از کارکنان بیمارستان ها بر اساس نمونه گیری طبقه ای تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 و روش های آماری توصیفی نظیر فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی نظیر رگرسیون و آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز سلامت سازمانی بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان برابر با 0/63±3/08 از 5 امتیاز ارزشیابی شد. یک بیمارستان از سلامت سازمانی خوب، پنج بیمارستان از سلامت سازمانی متوسط و یک بیمارستان از سلامت سازمانی ضعیف برخوردار بود. بیشترین میزان سلامت سازمانی مربوط به ابعاد اخلاقیات، برنامه ریزی، رسمیت و کمترین آن مربوط به ابعاد عدالت، تصمیم گیری و کنترل بودند. ابعاد روابط درون بخشی، استفاده بهینه از منابع، سازگاری، رهبری و استقلال بیشترین تاثیر را بر سلامت سازمانی بیمارستان ها داشتند. بیمارستان های تک تخصصی از سلامت سازمانی بیشتری نسبت به بیمارستان های عمومی برخوردار بودند. بین سابقه مدیریت مدیران و سلامت سازمانی رابطه آماری معناداری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان از سلامت سازمانی در حد متوسط برخوردار هستند. بنابراین، مدیران بیمارستان ها باید اقدامات لازم را برای ارتقای سلامت سازمان های خود به کار گیرند.
    کلیدواژگان: سازمان، بیمارستان آموزشی، سلامت سازمانی، آسیب شناسی سازمانی، بهره وری
  • جواد هراتی، تورج هراتی خلیل آباد*، جواد جوان نوغابی صفحات 345-354
    مقدمه
    تحولات قرن بیست و یکم و به وجود آمدن شکاف توسعه یافتگی بین کشورها ، منجر شد مکاتب اقتصادی به مشکلات فقر و عوامل اثرگذار بر آن به عنوان پیامد توسعه نیافتگی توجه خاصی مبذول نمایند. سلامت و هزینه های مرتبط با آن از ابزارهای برون برد دولت ها از معضل فقر محسوب می گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات اقتصادسنجی (پنل دیتا) برای ایران و 30 کشور در حال توسعه برای دوره زمانی 1391-1384 بود. به منظور تعیین اثر هزینه های سلامت بر نسبت سرشمار فقر، از آزمون های هاسمن و چاو به منظور انتخاب نوع تخمین مدل رگرسیونی با اثرات ثابت یا تصادفی استفاده گردید. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار Eviews نسخه 6 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هزینه های سلامت تاثیر چشمگیرتری بر فقر داشتند به گونه ای که یک واحد افزایش در هزینه های عمومی و خصوصی سلامت به ترتیب سبب 2/93- کاهش و 1/19 واحد افزایش در نسبت سرشبمار فقر می شود. میزان دسترسی به تسهیلات بهداشتی و نرخ ثبت نام در مقطع ابتدایی به ترتیب با ضرایب0/83- و 0/34 تاثیر کمتری در مقایسه با هزینه های سلامت بر نسبت سرشمار فقر داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات چشمگیر بهداشت و آموزش بر بهبود وضعیت فقر، ضرورتا کشورهای باید توجه بیشتری بر سیاست های تامین مالی بخش سلامت و همچنین گسترش هرچه بیشتر تصدی گری دولت در تامین مالی بخش سلامت به جای بخش خصوصی داشته باشند.
    کلیدواژگان: هزینه های عمومی سلامت، هزینه های خصوصی سلامت، نسبت سرشمار فقر
  • علی اکبر برومیده*، علیرضا رضایی، حسین برومندراد، نرجس اعرابی صفحات 355-368
    مقدمه
    اجرای طرح تحول نظام سلامت برای بهبود و ارتقای نظام سلامت در کشور، فعالیت نهادها و سازمان ها، به ویژه سازمان های مردم نهاد (سمن) که در حوزه درمان فعال هستند را تحت الشعاع قرار داده است. سمن های فعال در بخش سلامت، یکی از بازیگران اصلی در بهبود عملکرد و ارتقاء کیفی نظام سلامت هستند. این مقاله تاثیر پیاده سازی طرح تحول نظام سلامت را بر این سمن ها نمایان می سازد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به شیوه مقطعی در بازه زمانی تابستان تا پاییز سال 1394 انجام شد. نمونه آماری مورد مطالعه برای سنجش تاثیر طرح تحول سلامت بر سمن ها شامل 91 نفر از کادر درمانی 9 سمن فعال در حوزه سلامت بودند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها، پرسشنامه 27 سوالی محقق ساخته بود. برای تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    67/9% از پاسخگویان معتقدند که در یک سال پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، ارجاع بیمار به آن ها کمتر شد. مهم ترین تاثیر اجرای این طرح بر سمن ها، صرفه جوئی مالی بود. به علاوه این طرح تحول نظام سلامت بر توسعه خدمات درمانی، تخصیص منابع، تامین تجهیزات و پیشگیری و ترویج سواد سلامت در سمن ها نیز تاثیر مثبتی داشته است. توسعه خدمات درمانی بیشترین همبستگی را با عوامل دیگر داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    اجرای طرح تحول سلامت تاثیر مثبتی بر حجم کاری سمن های فعال در حوزه سلامت داشته و با تعامل سازنده بین مجریان این طرح با و سمن ها، از پتانسیل موجود برای افزایش شانس موفقیت اجرای این طرح بهره گرفت.
    کلیدواژگان: سازمان های مردم نهاد (سمن)، طرح تحول نظام سلامت، مدل سازی معادلات ساختاری، بخش سلامت
  • آسیه نمازی *، حسن همایونفر صفحات 369-380
    مقدمه
    توانایی مهارت های ارتباطی، به عنوان یکی از مهارت های اجتماعی پایه در نظر گرفته شده است. در علوم پزشکی نیز ارتباطات رکن اصلی مراقبت از بیمار محسوب می شود؛ بنابراین توانایی برقراری ارتباط موثر دانشجویان با تیم درمانی و همکاران خود منجر به پیشبرد اهداف آموزشی و درمانی شده و تاثیر بسزایی در عملکرد آنان در مراقبت از بیماران دارد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت مهارت ارتباط بین فردی در دانشجویان پرستاری و مامایی و عوامل مرتبط با آن بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 347 دانشجوی پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت که به روش تصادفی انتخاب شده بودند، انجام گرفت. از پرسشنامه استاندارد مهارت های ارتباطی بین فردی با 19 سوال استفاده شد. از آزمون های آماری تحلیلی نظیر، تی مستقل، کای دو و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان مورد بررسی، 6/38±59/22 سال بود. میانگین نمره مهارت ارتباط بین فردی در دانشجویان مامایی 8/72± 17/64 و در دانشجویان پرستاری 7/97±65/62 به دست آمد.57/3 درصد از دانشجویان، مشکل ارتباطی داشتند. بین متغیر سن، ترم تحصیلی و وضعیت تاهل با نمره ارتباط بین فردی دانشجویان ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. در دانشجویان مامایی بین معدل با سطح برقراری ارتباط بین فردی ارتباط معنی دار وجود داشت (30/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت نامطلوب ارتباطی در دانشجویان به نظر می رسد برنامه ریزی برای آموزش مهارت های ارتباطی موثر و برگزاری کارگاه های عملی در این زمینه می تواند جهت بهبود وضعیت ارتباط بین فردی دانشجویان در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباط بین فردی، دانشجو، مامایی، پرستاری
  • محمدباقر علیزاده اقدم *، کمال کوهی، محمد قلی زاده صفحات 381-394
    مقدمه
    با توجه به اهمیت سلامت روانی در زندگی فردی و خانوادگی افراد و هزینه های بالای سیستم بهداشتی در جهان امروز، افراد بایستی با کسب مهارت های فردی در حفظ و ارتقای سلامت خویش تلاش کنند. در این راستا، خود مراقبتی و سواد سلامت به عنوان ابزارهایی پویا و در دسترس افراد می توانند نقش تعیین کننده ای در جهت ایجاد عدالت و برابری در زمینه سلامت روانی باشند.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 414 نفر از شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های سلامت عمومی دارای سه بعد، پرسشنامه سواد سلامت دارای ابعاد پنجگانه سواد خواندن، دسترسی، فهم، ارزیابی و تصمیم گیری و برای سنجش خودمراقبتی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی، فیشر، همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره استفاده گردید. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق،  میانگین سلامت روانی افراد برابر با 58/38، میانگین خودمراقبتی افراد 54/46 و میانگین سواد سلامت افراد نیز برابر با 77/20 بود. بین متغیرهای سن، میزان خودمراقبتی و سواد سلامت با سلامت روانی رابطه معنادار مثبتی وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر لزوم توجه به آموزش و مسئولیت پذیری در قبال سلامت روانی را نشان می دهد که در سایه آن افراد با داشتن اطلاعات و دانش در زمینه سلامتی می توانند از سلامت خود مراقبت کنند و احساس مسئولیت بیشتری در قبال سلامت خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، خودمراقبتی، سلامت روانی، شهروندان
  • حسن جعفری شهرآبادی، ملیکه بهشتی فر*، لیلا والی صفحات 395-405
    مقدمه
    از شایستگی های محوری می توان در جهت منظم کردن مهارت ها و تکنولوژی های سازمان برای برطرف کردن خواسته های مشتری استفاده کرد. وجود تفکر انتقادی و بلوغ روانی می تواند تحقق این هدف را ممکن سازد. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین شایستگی های محوری و تفکر انتقادی با توجه به نقش تعدیل گر بلوغ روانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی -تحلیلی بر روی 267 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انجام شد. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه های شایستگی های محوری دارای 14 سوال، پرسشنامه تفکر انتقادی با 23 سوال و پرسشنامه بلوغ روانی دارای 19 سوال صورت گرفت. بررسی روابط متغیرهای مورد بررسی با استفاده از رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) و نرم افزار Smart PLS 2 انجام شد.
    یافته ها
    ضریب میان متغیر شایستگی های محوری و تفکر انتقادی 11/223 بود. شایستگی های محوری به میزان 36 درصد از تغییرات تفکر انتقادی را به طور مستقیم تبیین می کرد؛ اما ضریب متغیر شایستگی های محوری و بلوغ روانی، 0/993 محاسبه شد که به همین دلیل نمی توان تاثیر متغیر بلوغ روانی را به عنوان متغیر تعدیل گر تایید نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    در صورتی که تفکر انتقادی در سازمان وجود داشته باشد و کارکنان نظرات و عقاید خود را بیان کنند، بروز شایستگی های محوری در سازمان دیده خواهد شد بود که این امر از طریق گردآوری، تسهیم و ذخیره اطلاعات میسر خواهد شد.
    کلیدواژگان: شایستگی های محوری، تفکر انتقادی، بلوغ روانی، کارکنان
|
  • Nazari Robati Fatemeh, Khanjani Narges, Tabasi Nezhad Nasrin, Rezabeigi Davarani Esmat, Mohseni Mohabbat * Pages 307-317
    Background and Objectives
    Since late diagnosis of diabetes or missing it during pregnancy can leave severe maternal and fetal complications, and on the other hand information on the prevalence and risk factors of diabetes in pregnancy in Iran is limited, this study aimed to determine the prevalence and risk factors of gestational diabetes in Shahdad/ Kerman/ Iran.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was performed on 160 post partum women who had prenatal care files in health care center of Shahdad city from 2014 to2015. Subjects were selected through census sampling and their information was extracted from their files. Data were analyzed through SPSS version 16 and using t-test, chi-square, Fisher's exact test and logistic regression.
    Results
    The prevalence of gestational diabetes mellitus (GDM) in the studied women was 12.5 percent. Gestational diabetes showed significant relationships with history of stillbirth (P=0.04), family history of diabetes (P
    Conclusion
    The prevalence of gestational diabetes is high in the region of Shahdad/ Kerman and history of stillbirth has the highest correlation with GDM. Therefore, screening of gestational diabetes and its risk factors in this community seems necessary.
    Keywords: Gestational diabetes, Prevalence, Risk factors, Pregnant women
  • Ghorbani Rahil *, Moradi Magin Mahbobeh Pages 319-327
    Background and Objectives
    Discharge Against Medical Advice (DAMA) is one of the important concerns of health systems. This could be potentially life-threatening and cause readmission. The purpose of this study was to determine causes of DAMA in patients of some selected hospitals.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytic study was performed in winter 2016. The medical files of 261 patients discharged against medical advice were selected by simple random sampling and reviewed. Data were gathered through Hospital Information System and using a self-designed check list. Data were analyzed through SPSS software and using descriptive statistics and Chi-square test.
    Results
    From all, 58.6% were male, 66.3% were married and 22.2% did not have any insurance coverage. The most common reason of DAMA was feeling better (43.3%). Discharge against medical advice showed significant relationship with marital status (P= 0.02), and insurance type (P= 0.05).
    Conclusion
    Since the most common reason of DAMA was feeling better, more attention of authorities and also a stronger patient-physician relationship are recommended in order to aware patients of their clinical conditions and treatment process.
    Keywords: Teaching Hospital, Discharge, Discharge Against Medical Advice (DAMA)
  • Mosadeghrad Ali Mohammad, Akbari Sari Ali, Esmaeili Maryam* Pages 329-344
    Background and Objectives
    Hospitals, due to their role in improving the health of populations, should have adequate organizational health. Organizational health is critical for organizational productivity. This study aimed to evaluate the organizational health of university hospitals of Isfahan, Iran.
    Methods
    This descriptive-analytic and cross- sectional study was conducted in 7 hospitals in 2015. A researcher-made questionnaire with 18 dimensions and 54 questions was used to gather data. A total of 283 hospital employees were randomly selected from seven hospitals. Data analysis was performed through SPSS21 and using descriptive statistics such as frequency, percent, mean ± SD as well as inferential statistics like regression and ANOVA.
    Results
    The mean score Mean score of organizational health in studied hospitals was 3.08 ± 0.63 from 5. Organizational health was good in one hospital, moderate in five hospitals and poor in one hospital. Dimensions of morale, planning and formality had the highest and dimensions of justice, decision- making and control had the lowest scores. Intra-ward relationships, efficient use of resources, adaptability, leadership and independence showed the most effect on organizational health. Specialty hospitals had better organizational health compared to general hospitals. There was significant relationship between managers’ work experience and organizational health.
    Conclusion
    University hospitals of Isfahan have moderate organizational health and hospital managers should apply necessary activities for improvement of organizational health.
    Keywords: Organization, Teaching hospital, Organizational health, Organizational pathology, Productivity
  • Harati Javad, Harati Khalilabad Touraj *, Rezapour Aziz Pages 345-354
    Background and Objectives
    Changes in twenty-first century and incidence of development gap among countries has caused particular attention of all economic schools to the problem of poverty and the factors affecting it, as a consequence of underdevelopment. Health and health expenditures are considered as a tool for governments to get out from poverty.
    Methods
    This study is one type of econometric studies with using panel data for Iran and 30 developing countries during 2005 to 2012. To determine the effect of health expenditures on poverty headcount ratio, Hassman and Chow tests were used in order to select the type of random or fixed effect regression model. Data analysis was done through Eviews 6 software.
    Results
    Among factors affecting poverty, health expenditure had more significant impact on poverty. So that, one unit increase in public and private health expenditures caused respectively -2.93 decrease and 1.19 unit increase in headcount poverty ratio. In comparison to health expenditure, access to health facilities and primary school enrollment rate with respectively coefficients of -0.81 and 0.34 had less impact on poverty headcount ratio.
    Conclusion
    Governments should pay more attention to policies of financing health sector and more expansion of governmental functions in financial support of health sector rather than private sector.
    Keywords: Public Health Expenditure, Private Health Expenditure, Poverty Headcount Ratio
  • Bromideh Aliakbar *, Rezaei Alireza, Boromand Rad Hossein, Aarabi Narjes Pages 355-368
    Background and Objectives
    Reform in health system aimed to improve healthcare, affected all organizations and institutions (in particular, NGOs) operating in health care services. NGOs in health system, are one of the main players to promote healthcare performance and system. The aim of this study was to investigate the impact of Health System Reform plan on NGOs which are active in health sector.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was performed during Summer-Autumn 2015. By a stratified-random sampling, 91 health care staffs selected from nine NGOs to fill–in a 27-item questionnaire designed by the researchers. Data analysis was done using structural equation modeling (SEM) and through AMOS Ver22.
    Results
    According to the results, 67.9% of respondents recoded lower patients’ referral, one year after the implementation of the reform plan in healthcare. Financial saving was the main advantage of this plan. In addition, this reform had positive effects on health services development, financing and resource allocation, healthcare equipment providing, prevention and promotion of health literacy in NGOs.
    Conclusion
    Healthcare reform plan had a significant positive effect on NGOs activities. It can get benefit from the present potentials for increasing the chance of success of this reform plan in healthcare system through good interaction of healthcare system authorities and NGOs.
    Keywords: Non-Government Organization (NGO), Health System Reform Plan, Structural Equation Modeling (SEM)
  • Namazi Asiyeh*, Homauonfar Hassan Pages 369-380
    Background and Objectives
    Communication skills have been considered as one of the basic social skills and in medicine field, too, communication is the main component of patient care. Therefore, in students of medical-related fields, the ability of establishing efficient communication with members of medical team leads to the advancement of educational and therapeutic goals and has a significant impact on their performance in patient care. The aim of this study was to investigate interpersonal communication skills in nursing and midwifery students and its related factors.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 347 nursing and midwifery students of Azad University of Rasht Selected randomly in 2016. Data gathering tool was a standardized questionnaire of interpersonal communication skills containing 19 items. Data analysis was done using analytical statistical tests such as Pearson correlation coefficient, t- test and chi-square and through SPSS version 22.
    Results
    Mean age of students was 22.59±6.38 years. Mean score of communication skills was 64.17±8.72 in midwifery students and 65.62±7.97 in nursing students. In whole, 57.3% of students had communication problems. Students’ interpersonal communication score showed no statistically significant association with variables of age, educational level and marital status. But, there was a significant correlation between the midwifery students’ grade point average and their interpersonal communication level (P= 0.03).
    Conclusion
    Due to the unfavorable status of interpersonal communication skills among students, planning for teaching these skills and holding practical workshops in this area should be considered as a priority.
    Keywords: Communication Skills, Students, Midwifery, Nursing
  • Mohammad Bagher Alizadeh Aghdam *, Kamal Koohi, Mohammad Gholizadeh Pages 381-394
    Background & Objectives: The importance of mental health in personal and social life of people as well as the high cost of health services in today's world necessitates people to attempt for acquiring personal skills for maintaining and improving their health. In this regard, self-care and health literacy, as dynamic and available tools for individuals, can play a decisive role in promoting equity in mental health.  
    Methods
    This study was a descriptive-analytic study performed on 414 citizens over 15 years of age in Tabriz, Iran who were selected through multi-stage cluster sampling. Data gathering was done using general health questionnaire with three dimensions, literacy questionnaire consisted of five dimensions of reading comprehension, access, understanding, evaluation and decision making and a researcher-made questionnaire about self-care. Data analysis was performed using t-test, Fisher test, Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression and through SPSS22 software.
    Results
    Mean score of mental health was 58.38, mean score of self-care was 54.46 and mean score of health literacy was 77.20. There was a significant and direct relationship between mental health and variables of age, marital status, education level, and self-care.
    Conclusion
    The present study emphasizes on the importance of training on and accepting responsibility for mental health. People can maintain and improve their health and accept responsibility in this regard through acquiring sufficient knowledge on health aspects.
    Keywords: Health literacy, Self-care, Mental health, Citizens
  • JafarAbadi Shahrabadi Hasan, Beheshtifar Malikeh *, Vali Leila Pages 395-405
    Background & Objectives: Core competencies are used to order organizational skills and techonlogies for the purpose of satisfying the customers' needs. Critical thinking and mental maturity help to achieve this goal. The aim of this research was to study the relationship between core competencies and critical thinking with regard to the moderating role of mental maturity in staff of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    This descriptive - analyctical study was done on 267 staff of Rafsanjan University of Medical Sciences selected through randomized stratified sampling. Data collection was conducted through using core competencies questionnaire (14 qeustions), critical thinking questionnaire (23 qeustions) and mental maturity questionnaire (19 qeustions). The relationship between variables were analyzed using Partial Least Squares (PLS) and through Smart PLS 2 software.
    Results
    The coefficient between core competencies and critical thinking variables was 11.223 and core competencies directly explained 36 percent of critical thinking variations. But, the coefficient between core competencies and mental maturity variables was 0.993. Therefore, the effect of mental maturity as a moderating variable was not approved.
    Conclusion
    The presence of critical thinking in organization and the opportunity for employees to express their opinions and suggestions lead to the presence of core competencies in organizations and it is possible through gathering, sharing and saving data.
    Keywords: Core competence, Critical thinking, Mental maturity, Employees