فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 58، مهر و آبان 1396)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 58، مهر و آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباسعلی یوسفی، حسین باقری *، جواد نوریان، احمد خسروی، محمدرضا خطیبی صفحات 1-8
    مقدمه
    سرفه از عوارض شایع پس از بیهوشی است که منجر به عوارض جدی و خطرناک میگردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر تزریق وریدی و داخل کاف هیدروکورتیزون در کاهش شدت سرفه پس از بیهوشی عمومی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر، 135 بیمار شکستگی اندام انتهایی انتخاب و بطور تصادفی در گروه A، B و C قرار گرفتند. پس از لوله گذاری تراشه، در گروه A، مقدار 100 میلیگرم هیدروکورتیزون رقیق شده وریدی تزریق شد. در گروه B کاف لوله تراشه با 100 میلی‏گرم هیدروکورتیزون رقیق شده با 5سی سی آب مقطر و برای گروه C نیز کاف لوله تراشه به مقدار 5-10 سی سی با آب مقطر پر شد. فراوانی و شدت سرفه با مقیاس درد، 2، 6 و24 ساعت بعد از بیهوشی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در گروه هیدروکورتیزون وریدی 2و 6 ساعت بعد از بیهوشی، فراوانی یکسان سرفه (35/4%) و 24 ساعت بعد از بیهوشی، کاهش سرفه (17/2%) بدست آمد که در مقایسه با کنترل، کاهش سرفه مشاهده گردید هر چند که این کاهش معنی دار نبود . در گروه هیدروکورتیزون داخل کاف، 2 ساعت بعد از بیهوشی، در گروه آزمون (67/6%) نسبت به گروه کنترل (82/6%)، فراوانی سرفه کاهش نشان داد و این میزان در 6 ساعت بعد از بیهوشی در گروه آزمون (83/8%) نسبت به گروه کنترل (55/4%)، افزایش و در 24 ساعت بعد از بیهوشی در گروه آزمون و کنترل، فراوانی یکسان (0%) در بروز سرفه مشاهده گردید هر چند که این تغییرات نیز معنی دار نبود .
    نتیجه گیری
    استفاده از دارو به دو روش داخل تراشه و وریدی به طور معنی دار، مزیتی در کاهش سرفه نسبت به گروه کنترل نشان نداد.
    کلیدواژگان: لوله گذاری داخل تراشه، سرفه، هیدروکورتیزون وریدی، هیدرو کورتیزون داخل کاف
  • محمد خواصی، مرتضی شمسی زاده، شکوه ورعی، مسعود رضایی، سعیده الهامی، دریادخت مسرور * صفحات 9-16
    مقدمه
    توجه به ابعاد بیماران دیابتی، به ویژه کیفیت زندگی آنها مهم بوده و می تواند در روند درمان این بیماران بسیار مهم باشد. آموزش به این بیماران ضروری بوده و آموزش همتا در تسهیل نمودن و پیشرفت بهداشت و ایجاد محیطی برای یادگیری تاثیر بسیار دارد. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش همتا بر کیفیت زندگی دیابتی بیماران دیابتی انجام شد.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی، 70بیمار دیابتی نوع2که دارای ویژگی های شرکت در پژوهش بودند، در بیمارستان فیروزگر با نمونه گیری آسان وارد مطالعه شده وسپس تخصیص بیماران به دو گروه به روش تخصیص تصادفی بلوکی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، بیماری و پرسشنامه ی کیفیت زندگی بیماران دیابتی بود. بیماران گروه مداخله توسط همتایانی که آموزش دیده بودند، طی دو جلسه تحت آموزش قرار گرفته، اما بیماران گروه کنترل فقط آموزش روتین بخش را دریافت نمودند.کیفیت زندگی دیابتی بیماران قبل از آموزش و2ماه بعد ازآموزش سنجیده شد. اطلاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS(19) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین کیفیت زندگی دیابتی درهر دو گروه قبل از آموزش همتا اختلاف آماری معناداری نداشتند (3/.=p). اما میانگین کیفیت زندگی دیابتی بیماران گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل در دو ماه بعد از آموزش تفاوت معنی داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد، آموزش همتا برای بیماران دیابتی روشی موثر در جهت افزایش کیفیت زندگی دیابتی این بیماران می باشد. لذا توصیه می شود جهت آموزش بیماران، از این رویکرد آموزشی استفاده شود.
    کلیدواژگان: آموزش همتا، کیفیت زندگی، دیابت نوع دو
  • ناصر صدقی گوی اقاج، مسعود فلاحی خشکناب*، ابوالفضل علمدارلو، حمیدرضا خانکه، محمد علی حسینی، پوریا رضا سلطانی صفحات 17-28
    مقدمه
    درد به عنوان بدترین و ناتوان کننده ترین مشکل در بین بیماران ضایعات نخاعی مطرح است. یکی از انواع درد ها در این بیماران درد احشایی می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر برنامه ی ورزشی بر شدت درد احشایی بیماران ضایعات نخاعی پاراپلژی می باشد.
    روش کار
    مطالعه ی حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده می باشد که جامعه آماری آن کلیه بیماران ضایعات نخاعی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء در سال 1393بود. از طریق روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و بر اساس معیارهای ورود 40 بیمار انتخاب و به صورت تصادفی با استفاده از اعداد تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت 12 جلسه 60-45 دقیقه ای به مدت دو روز در هفته برنامه ی ورزشی مخصوص بیماران ضایعات نخاعی پاراپلژی را انجام دادند. داده ها با نرم افزار آماری SPSS19 و آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر توزیع متغیرهای زمینه ای تفاوتی وجود نداشت. میانگین نمرات شدت درد احشایی قبل از مداخله درگروه مداخله (87/0 ± 12/5) و در گروه شاهد (65/0 ± 76/4) بود که بعد از مداخله در گروه مداخله به (95/0 ± 89/2) و در گروه شاهد به (62/0 ± 47/4) رسید و این اختلاف در گروه مداخله معنی دار بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که انجام منظم برنامه ی ورزشی باعث کاهش شدت درد احشایی بعد از ضایعات نخاعی می شود.
    کلیدواژگان: برنامه ی ورزشی، درد احشایی، ضایعات نخاعی
  • مسعود خداویسی، مولود بیات، رویا امینی*، قدرت الله روشنایی صفحات 29-36
    زمینه و هدف
    دانشجویان پرستاری به عنوان نیروهای پرستاری در آینده ، نقش مهمی در سلامت معنوی و جسمی افراد ایفا می کنند. توجه به سلامت عمومی وسلامت معنوی دانشجویان به خصوص دانشجویان پرستاری که اغلب با مددجویانی سر و کار دارند که نیازمند حمایت قوی هستند، ضروری است. هدف این مطالعه بررسی همبستگی سلامت عمومی و سلامت معنوی دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - همبستگی، 258 دانشجوی پرستاری به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه سلامت عمومی به صورت خود اظهاری از دانشجویان جمع آوری گردید. با نرم افزار spss نسخه ی 16 و آمار توصیفی و آزمون های همبستگی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سن دانشجویان 17/3 ± 57/21 سال بود و از نظر جنس 1/89 درصد دختر و 9/10 درصد پسر بودند. میانگین (انحراف معیار) نمره سلامت عمومی 27/39 (10/3) و سلامت معنوی 10/97 (40/13) بدست آمد. بین سازه های سلامت معنوی و سلامت عمومی رابطه معنادار آماری دیده شد (05/0p<)
    نتیجه گیری
    سلامت معنوی و سلامت عمومی رابطه نزدیکی با هم داشته و انتظار می رود ارتقاء سلامت معنوی باعث ارتقاء سلامت عمومی دانشجویان پرستاری شود.. توجه به سلامت معنوی دانشجویان درکنار ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی می تواند موجب ارتقاء سلامتی این قشر مهم گردد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، سلامت عمومی، دانشجویان
  • ناهید رادنیا، مریم عطااللهی، سمیرا توکلیان، نسرین موفق، مرضیه اتوگرا، نسرین شیرمحمدی خرم، فریده کاظمی * صفحات 37-49
    مقدمه. کاهش مناسب درد زایمانی همواره یکی از مهمترین اهداف علم طب بوده است و درخواست تسکین درد لیبر از طرف بیمار ضرورت کافی برای کاربرد روش های تسکسن درد محسوب می شود. این مطالعه جهت مقایسه تاثیر بیدردی اسپاینال و اپیدورال بر پیامدهای مادری و نوزادی انجام شد.
    روش کار. پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که بر روی 126 زن باردار انجام شد. زنان بارداری که معیارهای ورود به مطالعه و رضایتنامه جهت انجام زایمان بیدرد را داشتند وارد مطالعه شدند. و در گروه های زایمان بی درد (اسپاینال و اپیدورال) قرار گرفتند. گروه کنترل نیز از بین افرادی انتخاب شدند که معیارهای ورود را دارا بوده ولی تمایلی به انجام زایمان بیدرد نداشتند. سه گروه با استفاده از آزمونهای آماری مورد مقایسه قرار گرفتند. 0.05>p نیز معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها. نتایج نشان داد طول مراحل اول و دوم لیبر در گروه بدون مداخله کمتر از گروه های بیدرد بود ولی این تفاوتها از نظر آماری معنی دار نبود. نوع زایمانها، نمرات آپگار نوزاد و میزان درد اپیزیاتومی نیز بین سه گروه تفاوت معنی دار آماری نداشت. هیچ یک از مادران در گروه ها مبتلا به عوارضی مانند سردرد و هیپرترمی نشدند.
    نتیجه گیری. یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که هیچ یک از روش های بیدردی مورد استفاده تاثیرات منفی بر پیامدهای مادری و نوزادی نداشتند. با توجه به نتایج ضد و نقیضی که در مطالعات مختلف نشان داده شده است، انجام مطالعات بیشتر در شرایط یکسان و با گروه های همسان از نظر متغیرهای مداخله گر ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: بیدردی اپیدورال، بیدردی اسپاینال، مرحله اول لیبر، مرحله دوم لیبر
  • فرزانه سلطانی، پریسا پارسا، سامره قلیچ خانی*، قدرت الله روشنایی صفحات 50-61
    مقدمه
    سرزندگی به عنوان یکی از مولفه های بهزیستی ذهنی در بارداری کاهش پیدا می کند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات بدنی بر سرزندگی زنان نخست باردار مراجعه کننده به مرکز مراقبتهای پره ناتال فامنین همدان بوده است.
    روش کار
    در مطالعه نیمه تجربی حاضر 100 زن نخست باردار مراجعه کننده به یک مرکز مراقبتهای پره ناتال در دو گروه 50 نفره آزمون و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. قبل از مداخله، تمامی زنان دو گروه پرسشنامه های سرزندگی و مشخصات دموگرافیک را تکمیل کردند. برای زنان گروه آزمون8 جلسه کلاس با تاکید بر تمرینات بدنی و تن آرامی، هر دو هفته یکبار به مدت یکساعت و نیم برگزار گردید و از آنها خواسته شد تا تمرینات را در منزل انجام دهند. گروه کنترل نیز مراقبتهای روتین درمانگاه پره ناتال رادریافت می کردند. پس از پایان جلسات، پرسشنامه ها مجددا« توسط هر دو گروه آزمون و کنترل تکمیل گردید و داده ها قبل و بعد از مداخله و نیز بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات سرزندگی زنان نخست باردار در گروه آزمون، بعد از انجام تمرینات بدنی بطور معناداری افزایش یافت(از31/7±58/33 به 55/4±32/38)، در حالیکه سرزندگی زنان گروه کنترل کاهش پیدا کرده(از71/7±32/36 به 30/7±96/27)و تفاوت معناداری با قبل از مداخله نشان داد(05/0>P).
    نتیجه نهایی: مطالعه حاضر اهمیت انجام تمرینات بدنی به عنوان یک مداخله بهداشتی آسان و در دسترس را که می تواند به افزایش سرزندگی زنان نخست باردار منجر شوند، مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: بارداری، سرزندگی، تن آرامی
  • هادی سلیمی*، سپیده بشیرگنبدی صفحات 62-75
    مقدمه
    پرستاران به عنوان بزرگ ترین گروه ارائه دهنده خدمات بهداشتی باید از سلامت روانی مطلوبی برخوردار باشند تا بتوانند مراقبت ها را به شکل مطلوب به مددجویان ارائه دهند. ازاین رو این پژوهش باهدف پیش بینی تنش های روانی براساس ادراک دشواری کار، سرسختی شغلی و معنویت در پرستاران شاغل در بیمارستان های شهرستان ملایر انجام شد.
    روش کار
    پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های شهرستان ملایر در سال 1395 بودند که 115 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای به کار گرفته شده، پرسشنامه تنش روانی (PSQ)، مقیاس دشواری کار، پرسشنامه سرسختی شغلی (OHQ) و مقیاس تجارب معنوی روزانه (DSES) بود. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیری گام به گام و نرم افزار 22SPSS- استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که همبستگی معناداری بین ادراک دشواری کار، مولفه چالش از سرسختی شغلی و معنویت با تنش های روانی وجود داشت (0/01 >p)؛ اما رابطه معناداری بین مولفه های کنترل و تعهد از سرسختی شغلی با تنش های روانی وجود نداشت. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ادراک دشواری کار، مولفه تعهد از سرسختی شغلی و معنویت توانستند درمجموع 59/7% از واریانس تنش های روانی را تبیین نمایند؛ اما مولفه های کنترل و چالش از سرسختی شغلی توان پیش بینی تنش های روانی را نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، می توان آموزش و مداخله در بهبود ادراک دشواری کار، مولفه ی تعهد از سرسختی شغلی و معنویت پرستاران را به عنوان یک روش موثر در کاهش تنش های روانی آنان پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: تنش روانی، دشواری کار، سرسختی، معنویت، پرستاران
  • عفت صادقیان، زهرا محمدی، فرشید شمسایی* صفحات 76-86
    مقدمه
    تولد کودک دارای کم توانی فشار زیادی بر اطرافیان و به ویژه والدین وارد کند و تمام رویاها و تخیلات آن ها را در مورد داشتن فرزندی سالم از بین ببرد و باعث مشکلاتی در ارتباطات خانوادگی و به وجود آمدن عواطف مخرب و منفی آن ها نسبت به کودک شود. هدف این مطالعه ارتباط استرس با الگوهای ارتباطی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر مدارس کودکان استثنایی شهر همدان در سال تحصیلی 95-94 صورت گرفت.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، تمامی مادران کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر در مدارس کودکان استثنایی شهر همدان در سال تحصیلی 95-94 که شامل 53 نفر دختر و 92 نفر بود، انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه استرس ادراک شده (PSS-14) و مقیاس ارزیابی رابطه مادر-کودک (MCRE) جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS20 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی چندگانه نشان داد که استرس با الگوهای ارتباطی پذیرش(001/0=P)، سهل گیرانه(007/0=P) و طرد (001/0=P)رابطه معنادار و منفی دارد، اما با الگوی ارتباطی بیش حمایتی رابطه ای ندارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گرفت داشتن کودک کم توان ذهنی برای مادران به حدی استرس ایجاد می کند که الگوهای ارتباطی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا پیشنهاد می شود برای حفظ سلامتی و ارتقاء کیفیت زندگی این دسته از مادران برنامه هایی اجرا گردد.
    کلیدواژگان: استرس، ارتباط، مادران، کودکان با ناتوانی
|
  • Abbasali Yousefi, Hossein Bagheri *, Javad Nourian, Ahmad Khosravi, Mohammadreza Khatibi Pages 1-8
    Introduction
    Cough is a common complication after anesthesia can lead to serious complications. This study carried out to evaluate the effect of intravenous and intra-cuff hydrocortisone on the severity of cough after anesthesia using endotracheal tube.
    Methods
    In this RCT study, 135 patients with distal limb were selected and randomly assigned in A, B and C group. After intubation, in group A, 100 mg diluted hydrocortisone is injected IV in group B, endotracheal tube cuff is filled with 100 mg hydrocortisone and for group C, cuff is filled by 5-10 ml distilled water. Frequency and severity of cough using VAS at 2, 6 and 24 hours after anesthesia were measured.
    Results
    No significant difference revealed in the frequency of cough at 2, 6 and 24 hours after anesthesia in all three groups (P>0.05). In the group hydrocortisone intravenously, at 2 and 6 hours after anesthesia, equal frequency of cough (4.35%) and at 24 hours after anesthesia, reducing the frequency of cough (2.17%), compared with the control group, was observed. In the hydrocortisone group, at 2 hours after anesthesia, in the experimental group (6.67%) compared to control (6.82%) decreased frequency of cough and at 6 hours after anesthesia in experimental group (8.83%) compared to control (4.55%), increasing in frequency of cough and at 24 hours after anesthesia, the same frequency of cough (0%) was observed.
    Conclusion
    Using intravenous hydrocortisone instead of intra-cuff hydrocortisone to reduce the frequency of cough after intubation and further studies in this area is recommended.
    Keywords: Endotracheal intubation, cough, intravenous hydrocortisone, intra-cuff hydrocortisone
  • Mohammad Khavasi, Morteza Shamsizadeh, Shokoh Varaei, Masoud Rezaei, Saeideh Elhami, Daryadokht Masroor * Pages 9-16
    Background
    Pay attention to the psychological aspects of diabetic patients is important and can be very useful in the process of treatment of them. Training is essential in these patients Peer education in facilitating and improving health and Create a Learning Atmosphere has many effects. This study was conducted to evaluate the effect of peer education on diabetes quality of life.
    Methods
    In this randomized control trial study, 70 diabetic patients who were in Firoozgar hospital in Tehran were recruited using the convenience sampling method. The patients were assigned randomly into two control and intervention groups. Patients in the intervention group were trained by peers during the two sessions, but the patients in the control group received only routine education. Data were collected by demographic and diabetes quality of life questionnaire. Patient’s qualities of life were measured before the education and 2 months after the intervention. Descriptive and inferential statistics were used to analyze data by SPSS.
    Results
    Mean diabetes quality of life in both groups had no statistically significant before peer education (P:0.3). Mean of quality of life score in diabetic patients in intervention group was significantly different from control group at two months after the intervention. (P
    Conclusion
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that peer education in diabetic patients is effective to increase quality of life in these patients. So it is recommended to educate patients by using this approach.
    Keywords: Peer education, Quality of Life, Type II diabetes
  • Naser Sedghi Gooy Aghaj, Masoud Fallahi Kheshkenab *, Abolfazl Alamdarloo, Hamidreza Khankeh, Mohammad Ali Hosseini, Pourya Reza Soltani Pages 17-28
    Methods
    This study is Randomized control trials that all of the spinal cord injury, who referred to khatam-al Anbia Hospital in Tehran Iran in first 6 month of 1393, was our statistical research community. 40 patient were selected Based on inclusion criteria and purposive sampling method. They were randomly divided into two groups of experimental and control by using a table of random numbers. Experimental groups were performed intervention include exercise program for paraplegia spinal cord injury during twelve 45-60minutes sessions, twice a week. SPSS statistical software SPSS19 data using chi-square, independent t-test and paired T was performed.
    Results
    Results showed that no different between two group of intervention and control about demographic characteristics. The mean visceral pain intensity Score was 5/12±0/87 in intervention group, and 4/76±0/65 in the control group before intervention, which respectively reached to 2/89±0/95 and 4/47±0/62 after implementation of the intervention and this difference was Significant in intervention group (p≤0/001).
    Conclusions
    Results showed that regular exercise program can reduce visceral pain intensity after spinal cord injuries.
    Keywords: exercise program, visceral pain, spinal cord injury
  • Masoud Khodaveisi, Molud Baiat, Roya Amini *, Qodratullah Roshanaei Pages 29-36
    Background
    Nursing students as nursing personnel in the future, play an important role in the spiritual and physical of persens. Attention to public health and spiritual health, especially in nursing students that often dealing with poor clients, is essential. . This study aims to determine The corollation on general health and Spiritual health ofnursing studentsin Universityof Hamedan Medical Sciences.
    Materials and Methods
    In this descriptive – correlation study, 258 nursing students were selected with classified sampling. Data were collected by general health questionnaire and spiritual health questionnaire. Data were analyzed by using SPSS/16 software, descriptive and inferential statistics.
    Finding: The average of age students was 21/57±3/17 and 89/1 percent female and 10.9 percent were male gender. The mean (SD) score of Public Health was 39/27 (3/10) and (SD) score of spiritual health was 97/10 (13/40). significant relationship between Structures spiritual health and general health were observed (p
    Conclusions
    Spiritual health and public health is closely together and Is expected to promote spiritual well-being is improved public health nursing students. Attention to spiritual health in addition to physical, mental and social can improve the health of this important group
    Keywords: Spiritual Health, general health, Students
  • Nahid Radnia, Maryam Ataollahi, Samira Tavakolian, Nasrin Movafagh, Marziyeh Otogera, Nasrin Shirmohammadi-Khorram, Farideh Kazemi * Pages 37-49
    Background. One of the main goals of medicine has been to reduce labor pain and requests from patients for pain relief is sufficient reason to use pain relief methods. This study was conducted to compare the efficacy of spinal and epidural Analgesia on maternal and neonatal outcomes.
    Methods. This study was a quasi-experimental clinical trial that was conducted on 126 pregnant women. Pregnant women who had inclusion criteria and informed consent were enrolled in the study and were assigned to spinal and epidural groups. The control group were selected from among those meet inclusion criteria but were unwilling to do analgesia. Three groups were compared using statistical tests. PResults. The results showed that during the first and second stages of labor was shorter in the control group compared to spinal and epidural groups but this difference was not statistically significant. Compare the method of delivery, Apgar and episiotomy pain scores showed no statistically significant difference among the three groups. None of the participants did not develop complications such as headache and hyperthermia.
    Conclusion. The findings of this study showed that none of the methods of analgesia had not the negative impact on maternal and neonatal outcomes. Due to contradictory results in different studies, further studies in the same condition and with matching groups in terms of confounding variables is necessary.
    Keywords: Epidural analgesia, spinal analgesia, first stage of labor, second stage of labor
  • Farzaneh Soltani, Parisa Parsa, Samereh Ghelichkhani *, Ghodratollah Roshanaei Pages 50-61
    Background
    Vitality, as one of the components of well-being, decreases during pregnancy. This study investigate the effect of relaxation exercises on vitality of primigravida women in Hamadan, Iran.
    Methods
    The present quasi-experimental study was conducted on 100 primigravida women referring to a prenatal care center. Before the intervention, all the pregnant women completed the vitality and demographic characteristics questionnaires. The pregnant women of the intervention group participated in 8 sessions every two weeks with an emphasis on physical and relaxation exercises, while, the control group received the routine care of the prenatal clinic. By the end of the sessions, the questionnaires were recompleted by both intervention and control groups and compared inter and intra two groups.
    Results
    The mean score of vitality of the women in the intervention group was 31/7±58/33 before intervention which has reached 55/4±32/38 after intervention, indicating a significant difference (p
    Conclusion
    The present study documented the importance of the relaxation exercises as a simple and available health intervention, which could lead to the increased vitality in pregnant women.
    Keywords: Pregnancy, Vitality, Relaxation
  • Hadi Salimi *, Sepideh Bashirgonbadi Pages 62-75
    Introduction
    Nurses as the major group of health service providers need to have the satisfactory mental health in order to give desirably care for the patients. Therefore this study was done aimed to predict of psychological strain based on perceived work difficulty, occupational hardiness and spirituality among nurses working in hospitals of Malayer.
    Methods
    The research was descriptive and from correlation type. The statistical population included all nurses working in hospitals of Malayer in 2016 year that 115 people were selected using convenience sampling method. Psychological Strain Questionnaire (PSQ), Work Difficultly Scale, Occupational Hardiness Questionnaire (OHQ) and Daily Spiritual Experience Scale (DSES) were used for gathering data. Pearson correlation, multivariate stepwise regression and software SPSS-22 were used for analyzing the data.
    Results
    The results showed that there was a significant correlation between perceived work difficulty, component of challenge from occupational hardiness and spirituality with psychological strain (p
    Conclusion
    According to findings of this study, can suggested training and intervention on improving perceived work difficulty, component of commitment from occupational hardiness and spirituality of nurses as an effective way on decreasing their psychological strain.
    Keywords: psychological strain, work difficulty, hardiness, spirituality, nurses
  • Efat Sadeghian, Zahra Mohammadi, Farshid Shamsaei * Pages 76-86
    Introduction
    Birth of child with disability can put a lot of pressure on others, especially parents and eliminate all of the those dreams and fantasies about having a healthy child and cause problems in family relations and the development of destructive and negative emotions toward their child’s.
    The aim of this study was study the relationship between stress and communication patterns of mothers of educable mentally retarded children in schools for exceptional children of Hamadan City in 2015-16 curriculum year were done.
    Methods
    In this descriptive- correlational study, all mothers of educable mentally retarded children in Hamadan City schools for exceptional children in the 2015-16 curriculum year that consisted of 53 females and 92 males were selected. Data collected by questionnaires: demographic questionnaire, Perceived Stress Scale (PSS-14) and Assessment Scale of mother-child relationship (MCRE) and analyzed by SPSS20.
    Results
    The results of multiple correlation coefficient showed that stress has negative significance relationship with admission communication patterns (P=0/001), permissive (P=0/001) and rejection (P=0/001), but stress has no significance relationship with supportive patterns of communication.
    Conclusion
    Based on the results obtained we can conclude having a disabled child creates to the extent stress for mothers that affected their patterns of communication by it, so it is suggested to maintain health and enhance quality of life of this mothers had implement some programs.
    Keywords: Stress, communication, mothers, children with disability