فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 27 (بهار 1396)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 27 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید مرادی فارسانی، حمیدرضا طاهری تربتی، علیرضا صابری کاخکی صفحات 31-46
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی الگودهی ویدئویی و زنده بر مهارت حرکتی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم بود. بد ین منظور، 22 کودک مبتلا به اوتیسم در دامنه سنی هفت تا 13 سال در این پژوهش شرکت نمودند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به سه گروه الگوی ویدئویی، الگوی زنده و کنترل تقسیم شدند و تکلیف مورد نظر را در سه جلسه متوالی تمرین کردند. شایان ذکر است که تکلیف به کار رفته در این پژوهش، پرتاب کیسه لوبیا به وزن 100 گرم توسط شرکت کنندگان با دست غیر برتر به سمت هدفی بود که روی زمین قرار داشت. 10 دقیقه پس از آخرین بلوک اکتساب، شرکت کنندگان آزمون یادداری فوری را انجام دادند و 24 ساعت بعد نیز در آزمون یادداری تاخیری و انتقال شرکت نمودند. نمرات دقت افراد به عنوان متغیر وابسته در آزمون تحلیل واریانس مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که هر دو نوع روش ارائه الگو (ویدئویی و زنده) در یادگیری مهارت حرکتی موثر می باشد و تفاوتی بین این دو نوع روش وجود ندارد. دلیل احتمالی این نتایج می تواند وجود قید هدف تکلیف باشد.
    کلیدواژگان: الگودهی ویدئویی، الگودهی زنده، مهارت حرکتی، اختلال طیف اوتیسم
  • اکرم کاویانی، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحات 53-70
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر ارتفاع حلقه و سطح مهارت بر ظهور مهارت ویژه در پرتاب آزاد بسکتبال بود. بدین منظور، 10 نفر از بازیکنان ماهر (58/2±23) و 10 نفر از بازیکنان کم تجربه (18/2±90/21) بسکتبال 150 شوت ثابت را از پنج فاصله مختلف نسبت به حلقه (شامل فاصله پرتاب آزاد بسکتبال) انجام دادند. لازم به ذکر است که پرتاب ها در ارتفاع های بلند، استاندارد و کوتاه حلقه انجام گرفت و داده ها بر اساس تحلیل بیزی و با استفاده از مدل تعمیم پذیری تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد که پارامتر نویز بینایی در مدل تقریبا ثابت است (ثابت بینایی= 03/0). پارامتر مهارت ویژه نیز تنها در افراد ماهر و ارتفاع حلقه استاندارد وجود مهارت ویژه را نشان می دهد (پارامتر مهارت ویژه= 13/0)؛ درحالی که پارامتر مهارت ویژه در افراد ماهر با تغییر ارتفاع حلقه نشان دهنده وجود مهارت ویژه نمی باشد. ذکر این نکته ضرورت دارد که پارامتر مهارت ویژه در افراد کم تجربه نشان دهنده وجود مهارت ویژه نیست. این یافته ها پیشنهاد می دهد که در کنار میزان انبوه تمرین، اطلاعات زمینه بینایی در ظهور مهارت ویژه نقش مهمی داشته و از فرضیه زمینه بینایی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: فرضیه زمینه بینایی، ماهر، کم تجربه، تحلیل سلسله مراتبی بیزی
  • جلیل مرادی، سید محمد کاظم واعظ موسوی، علی محمد امیرتاش صفحات 71-86
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تعامل فرد (مولفه استحکام ذهنی)، محیط (فضای رقابتی) و تکلیف (دو مهارت ساده و پیچیده ورزشی) در یادگیری حرکتی بود. شرکت کنندگان این پژوهش 104 نفر از دانشجویان پسر مقطع کارشناسی بودند که بر اساس نمرات پرسش نامه استحکام ذهنی 48 در دو گروه استحکام ذهنی بالا و پایین قرار گرفتند. سپس، بر اساس امتیازات پیش آزمون در مهارت های پاس و شوت جفت بسکتبال در هشت زیر گروه 13 نفره هم سان سازی شدند که چهار گروه در شرایط رقابتی و چهار گروه در شرایط غیررقابتی به تمرین مهارت های ملاک پرداختند. شرکت کنندگان تمامی گروه ها به مدت 15 جلسه یک روز در میان مهارت مربوط به گروه خود را همراه با دریافت آموزش کلامی تمرین نمودند. آزمون یادداری یک هفته پس از آخرین جلسه تمرین اجرا گردید. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس برای اندازه گیری های مکرر و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج نشان می دهد که گروه های دارای استحکام ذهنی بالا در شرایط رقابتی و غیررقابتی نسبت به گروه های دارای استحکام ذهنی پایین، اکتساب و یادداری بهتری داشته اند. همچنین، مقایسه گروه ها در شرایط رقابتی و غیررقابتی بیانگر آن است که تفاوت معناداری در مهارت پاس مشاهده نمی شود؛ اما در اکتساب و یادداری شوت جفت بسکتبال، گروهی که در فضای رقابتی تمرین کرده بودند به طور معناداری عملکرد بهتری داشته اند. نتایج پژوهش حاضر دیدگاه تعاملی در رفتار حرکتی و روان شناسی ورزش را تایید می کند.
    کلیدواژگان: استحکام ذهنی، فضای رقابتی، فضای غیررقابتی، مهارت های بسکتبال
  • علی شفیع زاده، زهرا محمدی صفحات 87-100
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ثبات مرکزی بر تعادل ایستا و پویای کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر هشت تا 10 سال بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی کم توانان ذهنی آموزش پذیر هشت تا 10 سال مدرسه مهر شهرستان مبارکه تشکیل دادند. بر اساس پرونده آموزشی، نمونه آماری شامل 24 دانش آموز کم توان ذهنی آموزش پذیر از این مدرسه بود که برحسب معاینات پزشکی از نظر جسمانی سالم بودند، محدودیتی در انجام حرکات نداشتند، به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت نموده و دارای میانگین و انحراف استاندارد سن (74/12±0/9)، قد (6/1 ±8/121) و وزن (9/25 ± 6/23) بودند. در ابتدای پژوهش به منظور ارزیابی اولیه از وضعیت تعادل آزمودنی ها از آزمون شارپندرومبرگ برای تعادل ایستا با چشمان باز و بسته و آزمون برخاستن و رفتن برای تعادل پویا استفاده شد. سپس، آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفره تجربی و کنترل جایگزین شدند. گروه تجربی (شامل پنج دختر و هفت پسر) به مدت هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی را به صورت سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 45 دقیقه اجرا کردند. تمرینات شامل: حرکات پل زدن، نیمه درازونشست، بالا آوردن دست ها و پاها در حالت دور و درازونشست با چرخش بود.در این مدت گروه کنترل (شامل سه دختر و نه پسر) هیچ گونه فعالیت تمرینی در ارتباط با ثبات مرکزی را انجام ندادند. پس از هشت هفته هر دو گروه از طریق آزمون های تعادل اجرا شده در ابتدای دوره (پیش آزمون) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی استفاده شد و در بخش استنباطی، آزمون تحلیل کوواریانس در سطح (05/0) به کار رفت. نتایج نشان داد تعادل ایستا با چشمان باز (000.0=P) و بسته (000.0=P) و تعادل پویای (000.0=P) گروه تجربی با گروه کنترل پس از هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی تفاوت معناداری داشت؛ بنابراین، تمرینات ثبات مرکزی می تواند تعادل ایستا و پویای کودکان کم توان ذهنی هشت تا 10 سال را بهبود بخشد و معلمان و مربیان می توانند از این تمرینات در راستای ارتقای عملکردهای حرکتی و بهزیستی آن ها استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، تعادل ایستا، تعادل پویا، کودکان، کم توان ذهنی
  • احمد نیک روان، ولی الله کاشانی، زهرا قلی زاده صفحات 101-117
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس لذت، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی فعالیت جسمانی کودکان بود. بدین منظور، 300 کودک ورزشکار (135 پسر و 165 دختر) نسخه فارسی مقیاس لذت، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی فعالیت جسمانی کودکان را تکمیل نمودند. نتایج با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل عاملی تاییدی، آلفای کرونباخ و ضریب هم بستگی درون طبقه‏ای) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی تاییدی حاکی از آن است که میزان شاخص نیکویی برازش و نیکویی برازش تطبیقی بالاتر از (90/0) می‏باشد که در این پرسش‏نامه هر چهار عامل تایید شده است. علاوه براین، نتایج ضریب آلفای کرونباخ و ضریب هم بستگی درون طبقه ای نشان می دهد که مقیاس لذت، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی فعالیت جسمانی کودکان دارای ثبات پاسخ درونی (0.75<ɑ) و زمانی (0.80<ɑ) مناسبی است؛ بنابراین، نسخه فارسی مقیاس لذت، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی فعالیت جسمانی کودکان از روایی و پایایی قابل قبولی در کودکان ورزشکار ایرانی برخوردار است.
    کلیدواژگان: لذت، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، روایی سازه، همسانی دورنی
  • آزاده عدل پرور، احمدرضا موحدی، مهدی رافعی صفحات 118-136
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر هشت هفته تمرین یوگا بر اضطراب والدین و کودکان دارای نقص توجه/ بیش فعالی بود. شرکت کنندگان در این پژوهش 20 کودک مبتلا به بیش فعالی/ نقص توجه در رده سنی 6 الی 11 سال و 40 نفر از والدین آن ها بودند که پس از یکسان سازی براساس متغیرهای سن، جنسیت و میزان اختلال بیش فعالی/ نقص توجه در کودکان در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. پدران و مادران گروه تجربی به صورت جداگانه توسط یک مربی یوگا به مدت هشت هفته (دو روز در هفته و طی 16 جلسه) تحت آموزش تکنیک های یوگا قرار گرفتند. اضطراب کودکان و والدین، پیش و پس از مداخله با استفاده از پرسش نامه آخن باخ برای کودکان و اضطراب کتل برای والدین اندازه گیری گردید. به منظور تحلیل داده ها نیز از آزمون های آماری تحلیل واریانس مختلط دو عاملی استفاده گشت. نتایج نشان می دهد که تمرین یوگا توسط والدین کودکان مبتلا به نقص توجه/ بیش فعالی منجر به کاهش معنادار اضطراب کودکان و مادران شده است؛ اما در اضطراب پدران تغییری مشاهده نمی شود. بر مبنای یافته ها می توان گفت که یوگا می تواند به عنوان یک متغیر واسطه ای برای کاهش اضطراب کودکان مبتلا به نقص توجه/ بیش فعالی به کار رود.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، یوگا، اضطراب
  • الهه سیاووشی، احسان زارعیان، افخم دانشفر صفحات 137-156
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر تمرینات انفرادی، زوجی و گروهی بر اکتساب و یادداری مهارت طناب زنی دانش آموزان مقطع چهارم ابتدایی بود. نمونه آماری پژوهش را 180 دختر و پسر (با دامنه سنی 65/0±10 سال) تشکیل دادند که به صورت تصادفی خوشه ایاز بین دانش آموزان مقطع چهارم ابتدایی شهرستان نهاوند انتخاب گردیده و برحسب مقادیر نمرات پیش آزمون در سه گروه انفردی، زوجی و گروهی گزینش شدند و در مدارس جداگانه تحت آموزش طناب زنی بر اساس شیوه نامه طرح ملی طناورز (سال 1390) قرار گرفتند. مرحله اکتساب شامل 12 جلسه تمرین تحت نظر مربی بود که عملکرد افراد در جلسات چهار، هشت و 12 ثبت شده و آزمون یادداری با شش روز تاخیر به عمل آمد. تحلیل داده های مرحله اکتساب با استفاده از تحلیل واریانس مرکب (سه آرایش مکانی * سه دفعات اندازه گیری * دو جنسیت) نشان داد که آرایش مکانی بر اجرای مهارت طناب زنی تاثیر دارد (P=0.001) و عملکرد در آرایش مکانی زوجی و گروهی بهتر است؛ اما اثر جنسیت معنادار نمی باشد. نتایج تحلیل واریانس دوطرفه (دو جنسیت * سه آرایش مکانی) در مرحله یادداری نیز نشان دهنده برتری آرایش مکانی زوجی و گروهی نسبت به انفرادی (P=0.001) و عدم تفاوت بین آرایش زوجی و گروهی می باشد. لازم به ذکر است که اثر جنسیت معنادار نمی باشد. بر اساس نتایج و دشواری مهارت طناب زنی بهتر است که در آموزش این مهارت از تمرینات انفرادی استفاده نشود و از مزایای تمرین دو نفره و گروهی مانند یادگیری مشاهده ای، فعال سازی نرون های آینه ای و غیره بهره برداری گردد.
    کلیدواژگان: آرایش مکانی، اکتساب، یادداری، طناب زنی
  • مسعود ظهیری، شهزاد طهماسبی یروجنی، نسترن مجدی نسب صفحات 157-170
    اگرچه تمرین به عنوان یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار بر یادگیری در چارچوب نقطه چالش مطرح می باشد؛ اما عوامل دیگری نظیر موقعیت تمرینی، دشواری تکلیف و سطح مهارت آزمودنی می تواند بر یادگیری اثرگذار باشد؛ ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی چارچوب نقطه چالش در بهبود توانایی حرکتی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام. اس) بود. در این پژوهش نیمه تجربی‏، 22 فرد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ( با میانگین سنی 5/4± 32 سال) از میان بیماران انجمن مبتلایان به ام. اس شهر اهواز به صورت تصادفیانتخاب شدند و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم گردیدند. جهت انجام پژوهش، ابتدا، پیش آزمون 10 متر راه رفتن به عمل آمد. سپس، آزمودنی هایگروهتجربیبه مدت12جلسه (هفته ایسهجلسه45دقیقه ای)بهانجامتمرینات پرداختند؛ اماگروهکنترلتحت مداخله قرار نگرفت . شایان ذکر است کهداده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس مرکب وتحلیلواریانسبا اندازه گیری تکراری با سطح معنا داری (05/0) تحلیل گردیدند. یافته ها نشان می دهند که توانایی حرکتی گروه تجربی در اثر مداخله مبتنی بر چارچوب نقطه چالش بهبود یافته است و آن ها نسبت به گروه کنترل از توانایی حرکتی بالاتری برخوردار بوده اند (0.001≥P)؛ بنابراین،می توان گفت که انجام چهار هفته تمرینات واکنش گام برداری با استفاده از چارچوب نقطه چالش باعث بهبود معنادار سرعت راه رفتن در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می شود.
    کلیدواژگان: چارچوب نقطه چالش، توانایی حرکتی، سرعت راه رفتن، مولتیپل اسکلروزیس
|
  • Nahid Moradi Farsani, Hamidreza Taheri Torbati, Alireza Saberi Kakhki Pages 31-46
    The objective of this research was to examine the effectiveness of video and live modelling in developing motor skills in children with autism spectrum disorder. To do so, twenty-two autistic children (7-13 years of age) participated in this study. The task applied required the participants to throw a bean bag (100g) by their non-superior hand toward a target placed on the floor. The participants were divided randomly into video modelling, live modelling and control groups and practiced the target task for 3 consecutive sessions. Individuals was performed immediate retention test 10 minutes after the last block of acquisition. Also, 24 hours after they participated in delayed retention and transfer test. Accuracy scores of participants were analysed as dependent measure in ANOVA test. The results of this study showed that both modelling methods (live and video) are effective in motor skill learning and there is no difference between these two methods. The probable reason for these results could be the task goal constraints.
    Keywords: Autism Spectrum Disorder, Live Modelling, Motor Skill, Video Modelling
  • Akram Kaviani, Behrooz Abdoli, Alireza Farsi Pages 53-70
    The aim of the current study was to examine the effect of the basketball net's height and skill level on the emergence of especial skill in basketball free throwing. To do this, ten experts (23±2.58) and ten less-expert (21.90±2.18) basketball players was taking 150 shots from five different distances from the basket including the free throw line. Players took their shots in the raised, standard and lowered basketball net's height. Two groups of the experts and less-experts threw 150 set shots in the raised, standard and lowered basketball net's height. The data was analysed based on Bayesian analysis applying a generalization model. The results reveal that the vision noise parameter in the model is quite constant (K vision=0.03). Also, the especial skill parameter showed the presence of the especial skill only in the experts when basketball net height was standard (a= 0.13). Whereas, the especial skill parameter showed no especial skill by the change of the basketball net's height in the experts. Furthermore, no especial skill was seen in the less-expert. These results proposed that besides the massive amount of practice, visual context information play critical role in the emergence of the especial skill and supported visual- context hypothesis.
    Keywords: Visual- Context Hypothesis, Expert, Less-Expert, The Hierarchical Bayesian Analysis
  • Jalil Moradi, Seyed Mohammad Kazem Vaez Moosavi, Ali Mohammad Amirtash Pages 71-86
    The goal of the present study was to investigate the interaction between individual (mental toughness), environment (competitive atmosphere) and task (two simple and complex sport skills) in motor learning. Subjects included 104 undergraduate students whom were divided into two groups with high and low mental toughness based on mental toughness Questionnaire 48. Than the subjects were divided into eight matched groups following pretest (n1=n2=…=n8=13). The four groups in competitive atmosphere and the four groups in noncompetitive atmosphere performed basketball skills. At the determined and given competitive condition, the groups performed the task for 15 sessions every alternate day. Verbal feedback was provided to participants in acquisition sessions. One week after acquisition training, the retention test were taken. For analyzing data, one way and repeated measure ANOVA were used (P
    Keywords: Mental Toughness, Competitive Atmosphere, Non-Competitive Atmosphere, Basketball Skills
  • Ali Shafizadeh, Zahra Mohamadi Pages 87-100
    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of core stability training on static and dynamic balance in mentally retarded educable children eight to ten years. The population of this study was all of mentally retarded children of Mehr School in Momarekeh city and sample consisted 24 educable mentally retarded students, with mean and standard deviation for age (9.12±0.74years), height (121.1±8.6Cm) and weight (23.25±6.9Kg), who were healthy physically and voluntarily participated in this research. In the first preliminary assessment of the state of static and dynamic balance subjects, Sharpend Rombrg and get up and go tests respectively were used. the subjects were randomly divided into two equal experimental and control groups (n=12).The experimental group had eight weeks of core stability training with three sessions per week and each session lasted for 45 minutes. During this period, the control group did not perform any specific types of exercise. After eight weeks, both groups were participated in the post tests that were the same as the pretests. Data were analyzed through descriptive and analysis of covariance at the 0.05 level. The results showed significant difference in static balance with eyes open (P=0.000), eyes­ close (P=0.000) and dynamic balance (P=0.000) between the experimental and control group after eight weeks of core stability training. Finally, core stability exercises can improve static and dynamic balance mentally retarded children eight to ten years. Therefore, coach and teacher can use theses exercise to enhance the motor performance and welfare of mentally retarded children.
    Keywords: Core Stability Exercises, Static Balance, Dynamic Balance, Children, Mentally Retarded
  • Ahmad Nikravan, Valiollah Kashani, Zahra Gholi Zadeh Pages 101-117
    The purpose of this research was to determining validity and reliability of the Persian version of enjoyment scale, self-efficacy and social support of physical activity in children questionnaire. For this purpose, 300 children (135 boy and 165 girl) were completed the Persian version of the enjoyment scale, self-efficacy and social support of physical activity in children questionnaire. Results using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (confirmatory factor analysis, Cronbach's alpha coefficient of intra-class correlation) were examined. Confirmatory factor analysis showed that the index of goodness of fit and goodness of fit is comparatively higher than 0.90 in the questionnaire, four in each factor properly verified confirmed. the total internal consistency (0.75) and the total temporal reliability (0.80) has been acceptable values. Therefore, the Persian version of the questionnaire enjoyment scale, self-efficacy and social support of physical activity in children of acceptable reliability and validity in children's Iranian.
    Keywords: Enjoyment, Self-Efficacy, Social Support, Construct Validity, Internal Consistency
  • Azadeh Adlparvar, Ahmadreza Movahedi, Mehdi Rafei Pages 118-136
    The aim of this study was to determine the effects of 8 weeks Yoga training on anxiety of parents and children with attention deficit and hyperactivity disorders (ADHD). A total of 20 children with ADHD and their parents (20 fathers and 20 mothers) participated in this study. They were randomly assigned to exercise and no-exercise control groups. Parents in the exercise groups exercised Yoga for 8 weeks, two times per week. Anxiety of parents and anxiety of their children were assessed at baseline and two days after intervention using Achenbach and Catell questionnaires respectively. To analyze data, two factor mixed model ANOVA was used. Results showed that Yoga training by parent's significantly decreased anxiety of mothers and children while anxiety of the fathers was not significantly changed. The participants of all three control groups did not show significant changes in their anxiety. The findings of the present study indicate that Yoga could be considered as a mediator variable for modifying anxiety of children with ADHD.
    Keywords: ADHD, Yoga, Anxiety, Children with ADHD
  • Elahe Siavashi, Ehsan Zareian, Afkham Daneshfar Pages 137-156
    The present study sought to investigate individual, dyad and group exercising for learning a select few of rope jumping skills in fourth-grade students at primary school. A sample of 180 subjects in 10±0.65 age range was selected clustered randomly from research population which embraced the entire population of fourth-grade students at primary schools in Nahavand. Subjects without any previous experience in rope jumping in different schools were selected through individual, dyad and group exercising and were trained according to the national rope jumping scheme. The participants were trained during twelve sessions and their performance progress in the acquisition and retention stage (1 week later) was recorded. MANOVA with repeated measurement in the acquisition phase (3 PA*4 measurement * 2 sex) revealed that PA effect on performance was significant (P=0.001), dyad Vs group PA was better than individual; but, the sex effect wasn’t significant. Two-way ANOVA in retention test was also revealed that learning in dyad and group PA was better than individual (P=0.001), and no differences between dyad and group PA. Also, sex effect wasn’t significant. Based on the results and complexity of skills rope jumping, it deserves to don’t use of individual PA in learning of this skill and exploit of exercise in dyad PA such as observational learning, activation of mirror neurons, ….
    Keywords: Positional Arrangement, Acquisition, Retention, Rope Jumping
  • Masoud Zahiri, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Nastran Majdi Nasab Pages 157-170
    In the challenge point framework, although practice has been known as one of the most important factors affecting learning, but other factors such as practice conditions, task difficulty and skill level of participants, could effect on the incidence of learning. The purpose of present study was to examine the effectiveness of challenge point framework to improve the mobility in patients with Multiple Sclerosis(MS).In this semi experimental study, 22 patients with multiple sclerosis (M= 32 ± 4.5 years) among MS Society of Ahvaz were selected randomly and were divided into two experimental and control groups. Outset, 10-Meters Walking Test was performed as per-test. Then, experimental group’s subjects did the intervention for 12 sessions (three sessions of a week for 45 minutes) and control groups were not exercised. Data was analyses by multiple variance analysis and repeated measures variance and in p≤0.05 significant levels. Results revealed that the experimental group mobility was improved as a result of intervention based on thechallenge point framework and mobility was higher in comparison to control group (p≤0.001).Significantly improved in as a result of four week protocol (p≥0.05). Therefore the results indicate that four weeks of training stepping reaction using challenge point framework had significant improvement on walking speed in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: challenge point framework, mobility, speed walking, multiple sclerosis