فهرست مطالب

مطالعات عملیات روانی - پیاپی 23 (پاییز 1388)

فصلنامه مطالعات عملیات روانی
پیاپی 23 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جنگ نرم در عرصه فرهنگ
    حجت الله مرادی صفحه 1
    فرهنگ را مجموعه ای از هنجارها، قوانین، عادات و رسوم، عقاید و باورها، ارزش ها و الگوهای ارتباطی و نیز امور مادی ارزشمند و معقول یک جامعه تعریف کرده اند که افکار، احساسات و رفتار اعضای آن اجتماع را شکل می دهد و یا به نوعی تحت تاثیر قرار می دهد. فرهنگ در حقیقت راه و رسم و شیوه زندگی است و نقش آن برای یک جامعه، به مثابه روح برای جسم آدمی است. همچنان که سلامت روحی و روانی انسان نیازمند عنایت جدی و برنامه ریزی و به کارگیری فعالیت و اقدامات مناسب است و هرگونه بی توجهی و غفلت از آن می تواند به حیات فردی انسان اختلال وارد آورد و آن را در معرض خطر جدی قرار دهد، بی توجهی و عدم اهتمام لازم به مقوله فعالیت های فرهنگی نیز صدمه ها و لطمه های جبران ناپذیری بر حیات یک ملت وارد می آورد و آن را در معرض فرسودگی و نابودی قرار می دهد.
  • سیری در عملیات روانی در اسلام (بخش دوم)
    حجت الاسلام و المسلمین مهدی طائب صفحه 2
    روایت مجاهده انبیاء عظام و ائمه معصومین(ع) بیانگر این است که نبرد اصلی بین دو جبهه حق و باطل بیش از آنکه بر سازوکارهای نظامی و سخت مبتنی باشد بر عوامل و مولفه های روحی و روانی استوار بوده است؛ چه فلسفه رسالت انبیاء بر هدایت انسان و تزکیه او تا رسیدن به حد اعلای ظرفیت وجودی و تلبس به مقام بندگی و انسان کامل بنا شده است. ملحدان و معاندان تاریخ از آن رو که می دانستند عرصه هماوردی با انبیاء(ع) سرزمین دل های مردمان و فروغ تابناک هدایت الهی است، و ناکامی خویش را پیشاپیش نتیجه محتوم آن برمی شمردند، همواره نزاع در میدان جنگ و پیکار سخت را پناهگاه روح ذبون خود می یافتند. این مقاله با مطالعه سیدآفاقی مجاهده حضرت نوح و ابراهیم(ع) رهنمونی برای سیر انفسی در هدایت خلق بر سبیل دانش عملیات روانی را جست و جو می کند.
    کلیدواژگان: عملیات روانی، حضرت نوح (ع)، حضرت ابراهیم (ع)، نمرود
  • مقدمه ای بر عملیات روانی از منظر مکتب اسلام
    محمدحسین جمشیدی صفحه 3
    عملیات روانی که هدف آن بعد روحی و روانی انسان است. و بر ابزارهای روانی، فکری، ذهنی و فرهنگی تاکید دارد و به کمک آنها با انجام دستکاری و تغییر در ذهن و احساسات و عواطف آدمی، سعی بر تسلیم او دارد، مورد تاکید عقلای جوامع و اندیشمندان سیاسی و نظامی قرار دارد. ارتباط جنگ و عملیات روانی با دین و معنویت و برخورداری آن از جواز شرعی از اموری است که می تواند برای ما در بررسی یا کاربرد این گونه اقدامات حائز اهمیت باشد. مهم تر از این، ارتباط جنگ و عملیات روانی با مکتب اسلام است که به عنوان دینی جامع، کامل و در عین حال انسانی و رهایی بخش به بشریت عرضه شده است. این نوشتار به مثابه مقدمه ای بر مسئله جنگ روانی از دید اسلام به ویژه با تکیه بر یکی از احادیث معروف نبی گرامی اسلام حضرت محمد(ص) در باب جنگ اختصاص دارد و هدف آن افزون بر بررسی تجویز جنگ و عملیات روانی از دید اسلام، بیان این مسئله است که تهاجم گسترده و همه جانبه روانی دشمنان، پیامبر و قرآن را در این عرصه نیز در موضع دفاعی قرار داده و در نتیجه به عملیات روانی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر مبادرت نموده اند. اسلام معتقد است خدعه تنها در میدان نبرد و شرایط خاص و با اهداف متعالی و قصد رهایی یا پیدا کردن چاره برای شکست خصم صورت می گیرد، لذا خدعه و فریب به عنوان یک تمایل ناروا باید ممنوع گردد. به علاوه در سیاست و اداره امور جامعه و در برخورد با مردم و در غیر میدان جنگ خدعه نه تنها جایز نیست بلکه ناروا و ناپسند می باشد و شدیدا امر شده است که هیچ گاه در مناسبات متعارف و معمول با هم نوعان، مورد استفاه قرار نگیرد. پیامبر(ص) و امام علی (ع ) و سایر معصومین، هیچ گاه تمسک به خدعه را در سیاست، حکومت و زمامداری جایز ندانسته اند.
    کلیدواژگان: جنگ روانی، عملیات روانی، اسلام، قرآن، پیامبر(ص)، خدعه، دفاع، سیاست
  • بازخوانی عملیات روانی در پرتو تروریسم (مطالعه موردی گروهک ریگی)
    جواد جمالی صفحه 4
    پدیده تروریسم به سبب ابعاد و وجوه متعدد و ناشناخته آن، همچنان یکی از دغدغه های عمده علمی – پژوهشی به شمار می رود. گاهی اوقات گروه ها و جریان های تروریستی با ابداع، تلفیق و توسعه ابزار و روش های عملیات تروریستی بر دامنه قدرت و تخریب آن می افزایند. کاربست عناصر و مولفه های عملیات روانی در بستر تروریسم یکی از زمینه های قدرت سازی تروریست هاست. پژوهش حاضر با به کارگیری مفهوم «تروریسم روانی» به این نکته می پردازد که اجرای عملیات روانی تخریبی یا تحکیمی توسط تروریست ها ارتباطی مستقیم با اهداف تروریستی و توسعه «ناامنی روانی» در جامعه دارد. تشریح شاخصه ها و عناصر تروریسم روانی و کارویژه های آن در راستای نیات گروه تروریستی عبدالمالک ریگی مهم ترین مبحث این پژوهش را تشکیل می دهد. گسترش ابزار و بستر های تحقق عملیات روانی، فرصت های بی بدیلی در اختیار چنین گروه های بی هویتی قرار داده است تا از طریق آن به هویت سازی، مشروعیت بخشی و هراس افکنی بپردازند.
    کلیدواژگان: تروریسم، تروریسم روانی، تبلیغات، قدرت سازی مجازی، ذهنیت سازی
  • کارکرد فنون تبلیغات در جنگ نرم
    حجت الله مرادی صفحه 5
    تبلیغات از جمله واژگانی است که برداشت های متفاوت و گاه متعارض و متضاد از آن می شود. در یک سوی پیوستار تبلیغات می توان اطلاع رسانی و آگاهی بخشی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را مشاهده کرد که بر صفحه جراید، مطبوعات، صفحات وب یا تصاویر تلویزیونی یا بر روی امواج رادیویی نقش می بندد و در سوی دیگر بزرگ نمایی یا کوچک انگاری و فریب و دگرگون سازی حقیقت و ارائه چهره وارونه از واقعیت را به نظاره نشست. تبلیغات فرصتی به دست کارگزار و مجری می دهد که با بهره گیری از تکنیک های خاص رسانه ای اهداف خود را تحقق بخشد. به هر حال، تبلیغات پدیده ای خنثی و بریده از رای و نظر مجری خود نیست. چنانچه، در تاریخ معاصر جهان، بخش غالب فرهنگ سیاسی، لقتصادی و اجتماعی جوامع توسط آن رقم خورده است. تاثیرپذیری ارکان فکری و رفتاری افراد در سنین مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان از الگوهای عرضه شده در تبلیغات مختلف، مسئله ای است که توجه بسیاری از ارباب دانش را به خود مشغول ساخته است. این مقاله، با مفروض شمردن کاربست فنون تبلیغات در رهیافت های جنگ نرم، ابعاد مختلف آن را به اجمال شناسایی و بررسی می کند. بی تردید، توجه به کارکردهای اجتماعی جنگ نرم از ضرورت هایی است که نیازمند پژوهش های بنیادی و اساسی محققان و اندیشمندان علوم اجتماعی است.
    کلیدواژگان: فنون تبلیغات، فریب، جنگ نرم
  • تبیین منازعات قومی بر اساس تئوری های مداخله؛ نگاهی به تهدیدات نرم امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران
    مهسا ماه پیشانیان صفحه 6
    مطالعات قومی به ویژه منازعات قومی در حوزه روابط بین الملل مبحثی بسیار جدید است. حاکم بودن پارادایم واقع گرایی بر روابط بین الملل، توجه به این متغیر بسیار تاثیرگذار را در سطح سیاست داخلی و بین المللی تحت الشعاع قرار داده است. در واقع به طور خاص از دهه1990 بود که گروه های قومی به عنوان یکی از بازیگران سطح خرد در کنار انبوهی از بازیگران در حاشیه مانده (در مطالعات روابط بین الملل) توجه تحلیل گران و صاحب نظران روابط بین الملل را به خود مشغول داشت. در حال حاضر، با تغییر دیدگاه دگرامنیتی امریکا از شوروی به اسلام سیاسی و در راس آن جمهوری اسلامی ایران پس از حوادث 11 سپتامبر، استفاده تاکتیکی از قومیت ها بسیار اهمیت یافته است. بر این اساس امریکا تلاش دارد تا در چارچوب جنگی نرم با بهره برداری از مسئله قومیت های ایرانی به مقابله با ایران بپردازد. بر این اساس، مقاله حاضر بر این فرض مبتنی است که برخورد سخت افزارانه، امنیتی و سیاسی با گروه های قومی سبب افزایش احساس محرومیت سیاسی و اقتصادی در آنها می شود. این مسئله احساس رضایت، حساسیت، اعتماد و مشارکت سیاسی قومیت ها، توان سیاست سازی دولت در زمینه حفظ یکپارچگی، انسجام و هویت ملی را کاهش داده، زمینه بهره برداری فرصت طلبانه کشورهای بیگانه را فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: قومیت، منازعه قومی، تهدیدات نرم، سیاسی و امنیتی شدن مسائل قومی
  • جنگ نرم با تاکید بر نقش رسانه ها
    علیرضا آزادی خواه صفحه 7
    مفهوم جنگ نرم که در مقابل جنگ سخت مورد استفاده واقع می شود دارای تعریفی واحد که مورد پذیرش همگان باشد نیست و تا حدی تلقی و برداشت افراد، جریان ها و دولت های گوناگون از جنگ نرم متفاوت است. کشور ما به دلیل برخورداری از فرهنگ و تمدن کهن ایرانی اسلامی، اصالت نژادی، وسعت سرزمینی، کمیت و کیفیت جمعیت، اقتدار سیاسی و نفوذ منطقه ای و بین المللی، التزام به نظریه ولایت فقیه الگویی مترقی و متعالی برای کشورهای اسلامی و عاملی مهم در بیداری و خیزش ملت های اسلامی منطقه است. بنابراین غرب و در راس آنها امریکا کانون حملات نرم و براندازنه خود را متوجه ایران اسلامی کرده اند و در کنار تحمیل هشت سال جنگ، کودتاهای گوناگون، حمایت از گروه های ضد انقلابی و اغتشاش در کشور، از انواع روش های جنگ نرم در حوزه های گوناگون از جمله سینما، تئاتر، رمان و ادبیات داستانی ، شعر، رسانه های دیجیتالی، عرفان های دروغین بهره برده اند.
    کلیدواژگان: جنگ، جنگ نرم، جنگ رسانه ای
  • ارزیابی تاثیر رسانه ها بر ماهیت انسان ایرانی
    احسان الله نیک آیین صفحه 8
    با بروز بحران های پس از انتخابات اخیر در کشور، ناگهان مداخله رسانه ای خارجی ها وارد فاز عملیاتی تازه ای گردید که تا این زمان نه دست اندرکاران نظام جمهوری اسلامی ایران و نه دشمن آن را تجربه نکرده بودند. با توجه به این که اکثر مطالعات صورت گرفته بر روی عملکرد و تحلیل رفتار دشمن متمرکز شده است که البته کاری صواب است، این مقاله به دنبال این است تا با ارائه تصویری از ماهیت انسان ایرانی نحوه تاثیرگذاری رسانه بر ایرانیان را نشان دهد و سپس پیشنهادهایی برای کاهش تاثیرگذاری رسانه های خارجی بر ایرانیان را پیشنهاد کند. برای نیل به این هدف با تکیه بر مطالعات بومی صورت گرفته ابتدا مدلی برای ماهیت انسان ایرانی ارائه می گردد. سپس بهترین راه تاثیرگذاری بر این انسان پیشنهاد می شود و سپس راه هایی برای مقابله با این تاثیرگذاری با تکیه بر مطالعات دیپلماسی عمومی پیشنهاد می شود. انسان ایرانی تحت تعالیم الهی، انسانی چند بعدی است و در او ودیعه های خداوند، خلاقیت و عقلانیت، به دلیل عدم دستکاری توسط بشر در جای خود مانده و مورد استفاده قرار می گیرند. سیاست گذاران حوزه های رسانه ای نیز باید با تحلیل عملکرد دشمن از ایجاد اعوجاج در این تعادل جلوگیری کنند. شاید مهم ترین روش مقابله با رسانه های خارجی این نکته مهم باشد. چرا که رسانه های خارجی با ایجاد التهاب و هیجانات کاذب تلاش می کنند تا در یک مرحله به بحران دامن بزنند و پس از کاهش التهاب ها با عقلانیت ابزاری خود بیش از اندازه نظام را برای پاسخ گویی به انتظارات عمومی ناتوان جلوه دهند. راه مقابله با این ترفندها از ایجاد مدلی برای تاثیرگذاری بر انسان ایرانی می گذرد که ما در تلاش برای تبیین آن هستیم.
    کلیدواژگان: ماهیت انسان، رسانه، دیپلماسی عمومی
  • گزارش نشست پیرامون دیپلماسی عمومی و خاورمیانه؛ رهیافت های جنگ نرم
    شانتی کالاثی، فرزاد رستمی صفحه 9
    اشاره
    دیپلماسی عمومی که به دنبال پایان جنگ سرد اهمیت خود را از دست داده بود، بار دیگر به مسئله ای بسیار پراهمیت برای سیاست مداران، محققان و مسئولان امریکایی تبدیل شده است. به ویژه پس از حملات 11 سپتامبر 2001، دیپلماسی عمومی امریکا به ناچار به یکی از ابزارهای اصلی در دستگاه سیاست خارجی این کشور ارتقا یافت. با وجود این، علیرغم اینکه منابع و توجهات امریکا در جهت تقویت استراتژی دیپلماسی عمومی آن بسیج شده اند، اما اجماع اندکی در خصوص مسائل اصلی، راه حل های موثر و کارآمد و شاخصه ها و معیارهای سیاست های صحیح وجود دارد. در گزارشی که در سپتامبر 2005 توسط مرکز تحقیقاتی کنگره امریکا در خصوص دیپلماسی عمومی تهیه شد 29 مقاله که در این موضوع نگارش یافته بود مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهادات و توصیه ها و همچنین دیدگاه های رایجی که درباره این مسئله وجود داشت گردآوری شد. این پیشنهادات و توصیه های رایج شامل مواردی نظیر نیاز به تنظیم یک استراتژی کلان، سازماندهی دوباره دیپلماسی عمومی در کاخ سفید و یا وزارت امور خارجه این کشور، افزایش نقش سفارتخانه ها و همکاری های بین سازمانی، بهبود منابع مالی و انسانی، همچنین آموزش های تخصصی و افزایش نظارت ها بود.این مسائل و مسائل دیگری از این دست در میزگردی که درباره دیپلماسی عمومی و خاورمیانه در 13 و 14 آگوست 2005 در موسسه آسپن در شهر آسپن واقع در ایالت کلورادو برگزار شد مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. این میزگرد که در آن افرادی برجسته از حوزه های تجارت، حکومت، رسانه، دانشگاه و سازمان های غیردولتی حضور داشتند در پی مشخص نمودن اهداف، استراتژی ها و گام های عملی بود که امریکا باید در جهت دیپلماسی عمومی در خاورمیانه بردارد. در پایان جلسه گروه شرکت کننده چندین پیشنهاد و همچنین رویکرد جدید در خصوص دیپلماسی عمومی امریکا در این منطقه ارائه کردند. فصلنامه عملیات روانی امیدوار است بررسی پیشنهادات و توصیه های عرضه شده در این نشست، مورد توجه، مداقه و تامل کارشناسان عملیات روانی و مقابله با تهدیدات نرم دشمن در حوزه های نظامی و غیر نظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
  • معرفی کتاب: در جنگ با استعاره: رسانه، تبلیغات و نژادگرایی در جنگ علیه ترور
    سید احمد فاطمی نژاد صفحه 10
    این کتاب کمکی ارزشمند به فهم رو به رشد انسان از شیوه هایی است که با آن درباره جنگ، نسل کشی و سایر جرائم علیه بشریت سخن گفته می شود. این کتاب باعث می شود تا سوال کنیم اگر به جای رفتار غیرانسانی و شیطانی به رفتار واقع گرایانه در دشمنی ها و منازعاتمان تشویق شویم چه اتفاقی ممکن است رخ دهد.
|
  • A Review of Psychological Operations in Islam (Part II)
    Hojjatoleslam Mehdi Taeb Page 2
    The story of the spiritual struggles of the prophets and Imams (a.s.) indicates that the main battle between the truth and falsehood was not mainly based on military and hard mechanisms. It was rather based on mental and emotional factors and elements since the philosophy of the mission of the prophets was founded on guidance and purification of man so that he could he make the best of his existential capacity and reach the stage of perfection and servanthood. Since the infidels and obstinate foes of the prophets knew the hearts of people and the radiant divine guidance was not the field in which they could confront the prophets and they predicted their failure in this kind of confrontation¡ they inevitably resorted to hard combat in the battlefield. Examining the macrocosmic course of Hazarat Noah and Ibrahim’s spiritual struggles¡ this article seeks to offer guidance for the microcosmic course in leading people in the field of psychological operations.
    Keywords: psychological operations, Prophet Noah (a.s.), Prophet Ibrahim (a.s.), Nimrod
  • An Introduction to Psychological Operations from the Perspective of Islam
    Dr. Mohammad Jamshidi Page 3
    Psychological operations which aim at the mental and emotional aspect of man¡ and relies on mental¡ intellectual¡ and cultural tools and seeks to manipulate and change human mind¡ feelings and emotions utilizing these tools¡ is highlighted by intellectuals and political and military thinkers. The relationship between psychological warfare and psychological operations and religion and spirituality and their legitimacy are very important for us to consider. Above all is the relationship between psychological warfare and psychological operations and Islam which has been offered to man as a comprehensive¡ complete and yet saving religion. This article is an introduction to psychological operations from the viewpoint of Islam with a special emphasis on a famous hadith on war from the Prophet of Islam. Besides examining the legitimacy of psychological warfare and psychological operations from the viewpoint of Islam¡ it deals with the point that the massive assault of the enemies placed the Prophet in a defensive position here too and consequently he utilized psychological operations as an inevitable necessity. Islam believes deception can only be utilized in the battlefield¡ under certain conditions¡ with noble objectives and with the objective of getting rid of the enemy or defeating him. Therefore¡ utilization of deception and trickery on the basis of inadmissible tendencies must be prohibited. In addition¡ Muslims have been ordered not only to stay away from deception in politics¡ community affairs and in dealing with people¡ but they have been strongly asked not to utilize it in their ordinary relations with others. The Prophet (p.b.u.h.)¡ Imam Ali (a.s.) and other Infallibles never resorted to deceit in politics and statesmanship.
    Keywords: psychological warfare, psychological operations, Islam, the Quran, the Prophet (p.b.u.h.), deception, defense, politics
  • A Review of Psychological Operations in Light of Terrorism
    Javad Jamali Page 4
    Terrorism¡ due to its various and unknown dimensions and aspects¡ is still believed to be one of the major concerns in the field of science and research. At times¡ terrorist groups and movements enhance the range of their power and destruction by inventing¡ integrating and developing tools and methods of terrorism. Application of psychological operations elements and components in the context of terrorism is one of the factors helping the empowerment of terrorists. Utilizing the concept of “psychological operations”¡ the present study delves into the point that there is a direct relationship between conduction of destructive and consolidation psychological operations by terrorists and the terrorist goals and spread of “psychological insecurity” in the community. The main focus of the study is on explaining the characteristics and elements of the psychological terrorism and its applications in line with the intentions of Abdolmalek Rigi’s terrorist group. Development of the tools and contexts of the realization of psychological operations has given unique opportunities to such baseless groups so that they can create identity for themselves¡ legitimize their actions and spread panic.
    Keywords: terrorism, psychological terrorism, propaganda, virtual power development, mentality formation
  • The Function of Propaganda Techniques in Soft War
    Hojjatollah Moradi Page 5
    Propaganda is among the terms which is conceived differently and at times some conflicting and opposite interpretations are offered on it. At one end of the propaganda continuum¡ we see the political¡ economic¡ social and cultural information it provides through newspapers¡ magazines¡ the Internet¡ television or radio and at the other end we observe the overstatement¡ understatement¡ deception¡ distortion of the truth¡ and alteration of the reality it brings about. Propaganda gives an opportunity to the agent to fulfill his/her goals utilizing specific media techniques. However¡ propaganda isn’t a phenomenon detached from the opinions and ideas of its agent¡ as it has formulated a major part of the political¡ economic and social culture in the contemporary history of the West. Malleability of the intellectual and behavioral pillars of individuals especially adolescents and young adults at different ages by the patterns provided by the propaganda is the issue which has attracted a lot of scholars. Considering the application of propaganda techniques in soft war approaches¡ this article examines various aspects of this issue. Undoubtedly¡ consideration of the social functions of soft war is among the necessities requiring fundamental research on the part of researchers and scholars of social sciences.
    Keywords: propaganda techniques, deception, soft war
  • Explication of Ethnic Conflicts on the Basis of Intervention Theories: A Glance at the Soft Threats of the United States of America against the Islamic Republic of Iran
    Mahsa Mahpyshanyan Page 6
    Ethnic studies¡ especially studies on ethnic conflicts¡ is a very new issue in the field of international relations. Domination of the paradigm of realism over international relations has overshadowed consideration of this highly influential variable at the domestic and international policy level. In fact¡ it was in 1990s that ethnic groups as one of the micro-actors besides a large number of other marginalized actors caught the attention of analysts and scholars in the field of international relations. Currently¡ following the shift in America’s security look from the Soviet Union to political Islam led by the Islamic Republic of Iran after the September 11 events¡ tactical use of ethnic groups has assumed higher importance. Hence¡ utilizing the Iranian ethnic groups¡ America attempts to confront Iran within the framework of soft war. Therefore¡ the present article is based on the assumption that using hard¡ security¡ and political measures in dealing with ethnic groups can increase the sense of economic and political deprivation among them. This¡ in turn¡ can decrease the sense of satisfaction¡ sensitivity¡ trust and political participation among ethnic groups¡ and can make the government’s policies in maintaining integrity¡ cohesion and national identity among them less successful and this can ultimately pave the way for the foreign countries’ taking advantage of the opportunity.
    Keywords: ethnicity, ethnic conflicts, soft threats, securitization of political, ethnic issues
  • Soft War with Emphasis on the Role of the Media
    Alireza Azadikhah Page 7
    The concept of soft war which is used in contrast with hard war doesn’t have a unanimously-agreed-upon definition and different individuals¡ groups and governments have different conceptions about it. The Islamic Republic of Iran is a progressive and sublime model and an influential factor in awakening and rising of the Islamic nations of the region since it enjoys an ancient Iranian-Islamic culture and civilization¡ originality of race¡ width of territory¡ quantity and quality of population¡ political authority¡ regional and international influence¡ and obligation to the rulership of the jurisprudent. Hence¡ the West led by America has directed the focus of its soft and overthrowing attacks toward the Islamic Republic of Iran and besides imposing eight years of war¡ various coups¡ and supporting anti-revolutionary groups and insurgency in the country¡ they have utilized soft war techniques and instruments in various areas including film¡ theater¡ novels and literary fiction¡ poetry¡ digital media¡ and false gnosticisms. Giving an overview of the concepts of media warfare and soft war¡ this article delves into the soft approach of America and the West against the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: war, soft war, media warfare
  • An Evaluation of the Impact of the Media on the Nature of the Iranian Human
    Ehsanollah Nykayeen Page 8
    Following the occurrence of the crises after the recent elections in the country¡ the media intervention of the foreigners suddenly entered a new operational phase which had been experienced neither by the authorities of the Islamic Republic of Iran nor by the enemy. Considering the fact that most of the accomplished studies have rightly focused on the analysis of the performance and behavior of the enemy¡ this article¡ presenting an image of the Iranian human nature¡ seeks to prove how Iranians are affected by the media and then some suggestions are offered which may help reduce the impact of foreign media on Iranians. To fulfill this goal¡ relying on the conducted indigenous studies¡ first¡ a model for the nature of the Iranian human is offered. Then¡ the best way to influence this human is suggested and then¡ relying on the public diplomacy-based studies¡ the ways to neutralize this influence are recommended. Influenced by Divine teachings¡ the Iranian human is a multi-dimensional human who still enjoys and utilizes God-given blessings¡ creativity and rationality due to the fact that they have not been manipulated in him. The media policy makers should analyze the performance of the enemy and try not to disturb this balance. Perhaps this is the most significant way for confronting foreign media¡ since the foreign media attempt to exacerbate agitation and false excitement and then when these emotions subside¡ they employ their instrumental rationality to show that the political system of the country is unable to satisfy the general expectations of people. Thus¡ the best way for confronting these ploys is to develop a model showing how the Iranian human is influenced and that is what the present study aims at.
    Keywords: human nature, media, public diplomacy
  • A Report about the Forum on Public Diplomacy and the Middle East: Soft War Approaches
    Reporter: Chanti Kalosi, Farzad Rostami Page 9
    Public diplomacy which had lost its importance following the Cold War has become a very important issue for the American politicians¡ scholars and officials again. Especially after the attacks of September 11¡ 2001¡ public diplomacy inevitably became one of the tools in the American foreign policy system. However¡ although America has mobilized its sources and attempts to promote public diplomacy strategy¡ there is a slight consensus regarding the major issues¡ effective and efficient solutions¡ characteristics and criteria of correct policies. In September 2005¡ the Congressional Research Center prepared a report on public diplomacy in which 29 relevant articles had been analyzed and some suggestions and recommendations as well as some common perspectives on this issue had been collected. These common suggestions and recommendations included cases such as development of a macro strategy¡ reorganization of public diplomacy in the White House or Department of State¡ enhancing the role of embassies and inter-organizational cooperations¡ as well as specialized training and boosting supervision.
    These issues and some other similar ones were dealt with in a round-table forum on public diplomacy and the Middle East which was held at the Aspen Institute in Aspen¡ Colorado¡ in August 13–14¡ 2005. This forum attended by specialists involved in business¡ government¡ media¡ universities and NGOs¡ aimed at specifying the objectives¡ strategies and practical steps that America should take in with line public diplomacy in the Middle East. The participants offered a number of suggestions and new approaches regarding the US public diplomacy in the region at the end of this meeting. The Psychological Operations Quarterly hopes the review of the proposals and recommendations presented in this meeting will interest the experts of psychological operations and soft threat confrontation in the Islamic Republic of Iran in both military and nonmilitary areas.