فهرست مطالب

پژوهش های اخلاقی - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1396)

مجله پژوهش های اخلاقی
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • منصور شاه ولی، علی اصغر قاسمی صفحه 5
    تخریب منابع طبیعی و محیط زیست از پارادایم انسان مدرن و رابطه ی او با خویشتن و جهان هستی ناشی می شود. بنابراین تلاش برای رفع این بحران ها و رفتار صحیح اخلاقی با آن ها باید از اصلاح پارادایم آغاز شود. در این بررسی، از روش اسنادی برای مرور و نقد اسناد آموزش صیانت منابع طبیعی و محیط زیست و از روش تبیینی برای توصیف چرایی و ضرورت تبیین پارادایم توحیدی در آموزش صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست استفاده گردید. تبیین هستی شناسی، شناخت شناسی، روش شناسی، انسان شناسی و ارزش شناسی پارادایم توحیدی آموزش صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست مهم ترین یافته های این مطالعه می باشند. اگر چه راه های گوناگون برای پیشگیری بحران های زیست محیطی توصیه می شود، اما محققان و برنامه ریزان بر این باورند که اتکاء صرف بر توصیه های فنی، چاره ساز نیست. زیرا این بحران ها نشانه ی فاجعه ای بزرگتر یعنی پارادایم های مبتنی بر دوری انسان از مبداء و خالق هستی است. لذا نیازمند پارادایم توحیدی برای آموزش صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با لحاظ داشتن «دانش ماوراء الطبیعه»، « دانش علمی/ تحلیلی» و «دانش و اخلاق قدسی» هستیم که می تواند مورد استفاده برنامه ریزان و مسئولان منابع طبیعی و محیط زیست کشور قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پارادایم توحیدی، آموزش صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست، اسلام
  • محمدحسین ایراندوست صفحه 23
    جورج گربنر (George Gerbner) استاد رشته ارتباطات و بنیانگذار «نظریه کاشت»، براین باور بود که تلویزیون، عناصر مهمی از جمله مذهب و ارزشهای اخلاقی را بین جمعیتهای ناهمگن، به اشتراک می گذارد. و به لحاظ عمق و نفوذ زیاد، نگرش و ادراک و تصورات افراد و حتی ارزشهای اخلاقی او را تغییر می دهد. این نظریه ابتدا مورد استقبال محققان در غرب واقع شد. پیش فرضهای پوزیتویستی گربنر وفرآیند تغییر ارزشهای اخلاقی در این نظریه، ضرورت تحقیق در امکان یا امتناع تغییر ارزشها را موجب شده است. این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی ضمن بررسی امکان یا امتناع تغییر ارزشهای اخلاقی در نگاه برخی مکاتب اخلاقی، مبنای پوزیتویستی گربنر را نقد نموده و فرآیند تغییرپذیری ارزشهای اخلاقی را در دو حوزه اخلاق و ارتباطات مورد مطالعه قرار داده است. و با تبیین مبانی نظریه پرداز کاشت، فرآیند تغییر ارزشهای اخلاقی را در نگاه «گربنر» مورد نقد قرار می دهد.
    کلیدواژگان: ارزش اخلاقی، نظریه کاشت، جورج گربنر، تلویزیون
  • شیرزاد پیک حرفه صفحه 41
    این مقاله، پس از تفکیک 18 واژه مختلف درباره «آزار»، در درباره آزادی میل، «اصل آزار» او را نقد و به جای آن نظریه جدیدی را باعنوان «روایی اخلاقی آزار ذهنی» مطرح می کند. اساس این نظریه « ضرورت» و «قابلیت اجتناب» «آزار» است. نظریه «روایی اخلاقی آزار ذهنی»، برای نشان دادن «عدم ضرورت» و «قابل اجتناب بودن» «آزار» از فرمول ~□p → ◊~p ، در «منطق دئونتیک»، استفاده می کند و برپایه آن «آزار» «ذهنی» را از «عینی» تمیز می دهد: الف «آزار عینی» است ات ا (اگر و تنها اگر) «ضروی» باشد یا «قابل اجتناب» نباشد و «آزار ذهنی» است ات ا «ضروی» نباشد یا «قابل اجتناب» باشد. در پایان، دلایل و پیامدهای «روایی اخلاقی» «آزار ذهنی» تبیین می شوند.
    کلیدواژگان: نظریه روایی اخلاقی آزار ذهنی، آزار عینی، آزار ذهنی
  • زهره سعیدی، محسن جوادی صفحه 61
    کانت در نظریه ی اخلاق خود سه مفهوم از سعادت عرضه کرده است که می توان آن ها را با تعابیر سعادت امیالی، سعادت اخلاقی و سعادت نهایی از هم متمایز کرد. به رغم آنکه به نظر می رسد وی نتوانسته است مفهوم مشخصی از سعادت عرضه کند، وحدتی سازمند میان مفاهیم به ظاهر متعارض از سعادت در اندیشه ی وی وجود دارد. این نوشتار بر آن است تا ضمن نشان دادن این وحدت، اهمیتی را که کانت برای سعادت اخلاقی قائل است آشکار سازد. علاوه بر این، نشان می دهد با اینکه در نظریه ی اخلاق کانت، سعادت، فروتر و کم اهمیت تر از فضیلت لحاظ شده، عهده دار دو نقش مهم است؛ با این توضیح که سعادت در ابتدای مسیر اخلاقی زیستن، با ممانعت از وسوسه شدن برای سرپیچی از تکلیف اخلاقی، به فضیلت مندی فاعل اخلاقی مدد می رساند و در پایان این مسیر، پاداش فضیلت مندی او به شمار می رود. از این رو کانت تلاش برای سعادت مند شدن در چارچوب اخلاق را، تلاشی فضیلت مندانه و تکلیف غیر مستقیم عقل معرفی کرده است که می توان از آن با عنوان سعادت اخلاقی نام برد.
    کلیدواژگان: کانت، سعادت امیالی، سعادت اخلاقی، سعادت نهایی، فضیلت
  • سعید ضیایی فر، مرتضی فیروزی صفحه 77
    هدف اجتهاد تحصیل معرفت صحیح نسبت به احکام فقهی است و عوامل متعددی بر شناخت صحیح تاثیر گذارند. یکی از آنها صفات اخلاقی مجتهد است که به فضایل و رذایل اخلاقی تقسیم میشوند. فضایل اخلاقی نقش مهمی در شناخت صحیح مسائل علمی دارند همان طور که رذایل اخلاقی مانع مهمی در فهم صحیحاند به همین جهت شناخت صفات تاثیر گذار بر اجتهاد (اعم از فضائل و رذائل ) ضروری است. از آنجا که مجتهد باید تلاش کند تا به معرفت صحیح دست یابد؛ بنابر این، وی هم باید به فضایل اخلاقی تاثیر گذار بر معرفت آراسته و هم از رذائل اخلاقی تاثیر گذار بر معرفت پیراسته باشد. اصل تاثیر صفات اخلاقی براجتهاد پیش فرض ماست. در نوشته حاضر بر آنیم تا به روش عقلی و یا نقلی بررسی کنیم که کدام صفات اخلاقی بر اجتهادتاثیر گذار است. مهم ترین صفات اخلاقی تاثیر گذار بر اجتهاد عبارتند از: عدالت اخلاقی، حسن ظن، تواضع علمی، خودپسندی در رای، تعصب، دنیاگرایی ،شتاب زدگی و خصومت.
    کلیدواژگان: اجتهاد، معرفت فقهی، اخلاق، تاثیر گذاری، صفات اخلاقی
  • امیرعباس علیزمانی، کاظم راغبی صفحه 91
    در قرون اخیر، انتقادات گستردهی فلسفی که با پیشرفت های چشمگیر علمی همراه شده است، اتقان براهین سنتی اثبات وجود خدا را متزلزل نموده و زیر سوال برده است. از این رو خداباوران برای اثبات معقولیت دیدگاه خود، به حوزه ها و عرصه های نوینی همچون اخلاق روی آوردند. یکی از استدلال های اخلاقی معاصر بر وجود خدا، استدلال اخلاقی رابرت مری هیو آدامز است. آدامز با ابداع نظریهی فضیلت، تبیینی نوین از ارزشهای اخلاقی ارائه میدهد که هم قابلیت توجیه عینیت ارزشهای اخلاقی، به عنوان مولفهی مهم معناداری اخلاق را دارد و هم صدق خداباوری را به عنوان بخشی مهم از آن تبیین، معرفی میکند. در این مقاله به توضیح و تبیین این نظریه پرداختهایم و به تقریر استدلال بر آمده از این نظریه، که قرائن و دلایلی بر وجود خدا فراهم میآورد میپردازیم و سپس نقدهای وارد شده بر آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
    کلیدواژگان: استدلال اخلاقی بر وجود خدا، نظریه ی فضیلت آدامز، استدلال از طریق بهترین تبیین، عینیت ارزشهای اخلاقی، برتری معطوف به خیر
  • فرامرز محمدی پویا، سعید ضرغامی همراه، یحیی قائدی، علیرضا محمودنیا صفحه 111
    هدف از پژوهش حاضر تبیین بایسته های اخلاق باور میباشد. برای این منظور از روش تحلیل مفهومی برای تحلیل اخلاق باور و نائل آمدن به بایسته های آن استفاده شده است. یافته های پژوهش حاضر نشان میدهد که ایده اخلاق باور، مستلزم اعتقاد به بایسته هایی است. بهعبارت دیگر برای ادعای اخلاق باور باید معتقد بود که شکلگیری باورها امری ارادی میباشد(ارادهگرایی) و باورهای یک فرد با دیگر باورهای او و همچنین با باورهای افراد جامعه در ارتباط بوده(ارتباط شبکهای باورها) و افزون بر آن، باور با عمل در ارتباط بوده و بر فعل متعاقب خود اثر میگذارد(فعل متعاقب باور)، لذا قبل از شکلگیری یک باور، باید به تحقیق و بررسی همه جانبه پرداخته(وظیفه گرایی) و نتیجهی این تحقیق و بررسی باید فراهم آمدن دلایل و قراین لازم و کافی برای شکلگیری یک باور و یا رد آن باشد(قرینهگرایی)، همچنین این دلایل و قراین باید در حیطه آگاهی صاحب باور بوده و او قادر به تبیین ادلهی خود باشد(درونگرایی).
    کلیدواژگان: اخلاق باور، معرفتشناختی، اخلاق، بایسته های اخلاق باور
  • محمدحسین مطیعی، حمید رضانیا شیرازی صفحه 137
    مراقبه یا کنترل نفس جایگاه ویژه ای در اخلاق اسلامی دارد، به طوری که تمام فعالیت های اختیاری انسان درراستای کمال را، تحت اشراف خود قرار می دهد، که در صورت عدم این نظارت، هیچ فعلی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
    در این مقاله، بحث مراقبه از میان رویکردهای چهارگانه در اخلاق (عقلی، عرفانی، روایی و تلفیقی)، در اخلاق عقلی و استنباط آن ازآثار موجود این رویکرد مورد بررسی و تبیین قرارگرفته که مفروض اصلی دراین نوشتار است. در ابتدا پیشینه ی بحث در آثار اخلاق عقلی مورد جستجو قرار گرفته است، همچنین برخی از مبانی معرفت شناسی و انسان شناسی مراقبه در اخلاق عقلی بررسی شده و در ذیل هرکدام ارتباط آن مبنا با مراقبه مطرح شده است.
    در پایان بر اساس آثار و متون موجود از حکمای مولف در اخلاق عقلی «مراقبه» اینگونه استنباط شده است :« مواظبت رفتاری متعادل به دور از افراط و تفریط» به عبارت دیگر فضیلتی است که با عمل به آن، انسان از لغزیدن به رذائل دو طرف آن، کنترل می شود.
    کلیدواژگان: مراقبه، اخلاق عقلی، مبانی معرفت شناسی، مبانی انسان شناسی
  • محسن ملک افضلی، عبدالله امیری فرد، سید حسین خاتمی سبزواری صفحه 157
    امروزه یکی از پیچیده ترین مباحث فقهی و حقوقی، مباحث مربوط به فروش و پیوند اعضا است. گرچه این موضوع دیرزمانی نیست که محط بحث و بررسی فقی هان و حقوقدانان قرار گرفته است، اما جوانب مختلف و متعدد مساله سبب پیچیدگی و اختلاف مبانی و فتاوای فقی هان شیعه و سنی در این خصوص گشته است. با بررسی و تعمق در مبانی پیوند اعضا و فروش آنان، در می یابیم مستندات فقهی و اخلاقی و میان کنش آن دو، سبب پیدایش مبانی مختلف و گاه متضادی در این خصوص شده است. نگاه فقهی صرف فقی هان سبب به وجود آمدن سه مبنای «سلطنت»، «مالکیت ذاتی» و «مالکیت تشریعی» گردیده است که در نتیجه سبب حکم به جواز پیوند اعضا را شده است. در طرف مقابل نگاه اخلاقی به این موضوع سبب پیدایش «نظریه امانت» یا «مالکیت مطلق خداوند برای اعضای بدن» شده که هیچ نوع تصرف انسان در اعضای بدنش را مجاز ندانسته و انسان را صرفا محافظ بدن خود و درمانگر آن می داند. این نوشتار با تامل در هر یک از دو دیدگاه فقهی و اخلاقی به مساله مبانی پیوند اعضا، میان کنش آن دو را مورد بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: پیوند اعضا، اخلاق، سلطنت، مالکیت، امانت
  • سیدعلی موسوی صفحه 173
    موضوع اصلی موردتوجه در این مقاله،اخلاق تربیت در سبک زندگی اسلامی است. اهمیت فراوان سبک زندگی در حیات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، و پیامدهای اساسی و مهم ناشی از آن موجب توجه و پرداختن اندیشمندان حوزه های مختلف به آن شده و بر همین اساس، علمای حوزه های مختلف از جمله جامعه شناسی، روانشناسی، مطالعات فرهنگی، انسان شناسی، پزشکی و دین پژوهان و... هر یک به فراخور، بخشی از این پدیده را موردمطالعه قرار داده اند. در دنیای مدرن در کنار شناسه ها و تحولات آن نظیر گسترش و پیشرفت وسایل فناوری و ارتباطی ،اسلام باتربیت انسان ها و با ارائه سبک زندگی خاص باعث رشد و شکوفایی و به کمال رسیدن بشر می گردد. در این نوشتار به مفهوم و اهداف تربیت در سبک زندگی اسلامی،تربیت الگویی و اجتماعی در سبک زندگی اجتماعی،اصل مسئولیت پذیری و جایگزینی ارزش های الهی در سبک زندگی اسلامی همچنین نقش معنویت در تربیت تحصیل کرده ها و نقش حکومت ها در شکل گیری سبک زندگی خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، تربیت اسلامی، معنویت، مسئولیت پذیری، شخصیت انسان ها
  • علی احمد ناصح، رضا نجفی صفحه 187
    فقر اقتصادی ، پدیده ی شومی که همواره جوامع بشری را تهدید نموده و بستر ساز آسیب های تربیتی و اخلاقی بوده است. مساله ی مهم حاضر، چگونگی و میزان نفوذ و تاثیرگزاری فقر اقتصادی در دیگر ابعاد تربیتی و اخلاقی و همچنین نقش آن در ناکار آمدی تربیت اخلاقی است. مطالعات و تحقیقات میدانی به وضوح نشان می دهدکه سهم آسیب زایی فقر اقتصادی در بروز بداخلاقی، هنجارشکنی و بزهکاری به مراتب بیش از دیگر عوامل فردی و اجتماعی است. علاوه بر آن فقر اقتصادی مانعی جدی در کارآمدی تربیت مبتنی بر اخلاق نیز محسوب می شود. فقر اقتصادی ریشه و مسبب ایجاد فقر علمی، فقرعاطفی، فقر فرهنگی، فقر اجتماعی، فقر سیاسی و فقر اعتقادی است که هر یک از این عناوین خود سدی در برابر تربیت خلاقی هستند.از همین رو آموزه های اسلام نسبت به رواج فقر اقتصادی در جامعه هشدار جدی داده و آن را موجب اختلال در نظام تربیتی و اخلاقی معرفی نموده است.
    کلیدواژگان: فقراقتصادی، ناکارآمدی، تربیت اخلاقی
|
  • Mansour Shahvali, Ali Asghar Ghasemi Page 5
    Environment and Natural resources destruction is rooted in modern man’ paradigm and his relationship with himself and the universe. This happened because of technology intensive use as well as ignorance of traditions; however, these two led to environmental crisis. To resolve this problem, the mankind must change his behavior morally according to a divine paradigm. In this study, Two methods were used: the document review method was to study natural resources preservation education literatures. The explanation method was used to explain why we need a divine paradigm for preservation of natural resources education .The outcomes of this study are explaining ontology, epistemology, methodology, anthropology and axiology of divine paradigm for preservation of Environment and natural resources education. Although the various ways are recommended to prevent crises in natural resources context however, Environment and natural resources researchers and planners believe that relying only on technical advices is not essentially applicable. Because these crises represent a human tragedy: ignorance of God Who is creator of the universe. For this reason a divine paradigm based on "Analytical/scientific knowledge", "Metaphysical Knowledge" and "Religious/ethical Knowledge" is essential. This paradigm can be used by planners and officials for preservation of Environment and natural resources education.
    Keywords: Divine Paradigm, Preservation of Environment, Natural Resources Education, Islam
  • Mohammad Hosein Irandoost Page 23
    George Gerbner, professor of communications and founder of the "cultivation theory", believed that television shares important elements among heterogeneous populations, including: religious and moral values . It was initially welcomed by researchers in the West. Graebner positivist assumptions and the process of change moral values in this theory, has caused the need for research on the possibility or impossibility of changing values. This article with the descriptive and analytical method investigates the possibility or impossibility of changing moral values at some School of Moral. and it is studied the variability of moral values and ethics in the field of communication and moral.
    Keywords: Moral values, Cultivation Analysis, George Gerbner, TV
  • Shirzad Peik Herfeh Page 41
    This paper shows that Mill has used 18 different terms for “harm” in his On Liberty. Then, it criticizes Mill’s “Harm Principle” and, instead, raises a new theory entitled the “Moral Permissibility of the Subjective Harm.” This theory is based on the “necessity” and “avoidability” of the “harm.” It uses “~□p → ◊~p” formula in the “deontic logic” to show the “unnecessity” and “avoidability” of the “harm” and distinguish “subjective” from “objective” “harm:” X is “objective” iff (if and only if) it is “necessary” or “unavoidable,” and it is “subjective” iff it is “unnecessary” or “avoidable.” Finally, it will describe the “reasons” and “consequences” of the “moral permissibility” of the “subjective harm.”
    Keywords: The Theory of the “Moral Permissibility of the Subjective Harm, ” Subjective Harm, Objective Harm
  • Zohreh Saedi, Mohsen Javadi Page 61
    In his moral theory, kant has argued the three concepts of happiness that we could interpret about them as desire happiness, moral happiness and final happiness. Although it seems he faild to state a determinate concept of happiness, there is a organic unity between concepts of apparently conflicting of happiness. This paper aims to indicate this unity and reveal the important that kant gives to moral happiness. Moreover, it indicate According to Kant, whereas happiness is lower than the virtue, has two important role: happiness at the beginning of ethics, preventing of temptation to the violation of duties, help our to be virtuous and at the end of ethics serve as reward of virtue. So kant argues that trying to get happy in the context of ethics, is indirect duty of reason, which could indicate it as moral happiness.
    Keywords: kant, Desire happiness, Moral happiness, Final happiness, Virtue
  • Saeid Ziyaeifar, Morteza Firoozi Page 77
    Ijtihad’s goal is acquisition of true knowledge of juristic judgements and the knowledge is affected by various elements. Moral attributes of the religious jurist, divided into virtues and evils, is one of the elements. virtues affect true knowledge and comprehension of Islamic jurisprudence significantly, as evils prevent it, therefore, recognition of the effective attributes in Ijtihad (both virtues and evils) is necessary. Religious jurist must try to acquire the true knowledge, consequently, he should arrange moral virtues that affect the knowledge and be free from moral evils, too`.
    Effect of moral attributes in Ijtihad ,as a principle, is the preconception. In this article by both rational or traditional methods, researchers investigate which attributes affect Ijtihad. Moral justice, fair thought, humility, egoism, mundane, hastiness and hostility are the most important moral attributes that affect Ijtihad.
    Keywords: Ijtihad, jurisprudential knowledge, ethics, effectiveness, moral attributes
  • Amirabbas Alizamani, Kazem Raqhabi Page 91
    With the advent of scientific advances in recent centuries, widespread philosophical criticisms weakened the traditional evidences and compelled the theistic to pursue novel evidences such as ethics to support their ideas., the moral argument of Robert Merrihew Adams is one of the contemporary moral argument for the existence of God. By devised the theory of virtue by Adams, offers a new explanation of moral values which have ability to justify the objectivity of moral values, as the most important element of Ethics Meaningful, and also have ability to justify The truth of theism, as a important part of this explanation. In this article we have tried to explain this idea and described this theory and analyzed the argument which raised from this theory and prepared evidences and reasons for the existence of God and then we examine the critics of that.
    Keywords: The moral argument for the existence of God, the theory of virtue of Adams, the argument from best explanation, objectivity of moral values, Excellence in Being for the Good
  • Faramarz Muhammadi Pouya, Saeed Zarghami Hamrah, Yahya Ghaedy, Alireza Mahmmudnia Page 111
    The aim of this study is specify the ethics of belief prerequisites. For this purpose, used from the conceptual analysis method for analyze the ethics of belief Prerequisites. The findings of this study show that the idea of the ethics of belief necessary to Prerequisites. In other words, for claim of the ethics of belief must belief that formation of believes is voluntary (Volitionalism) and anybody’s believes with others his believes and with another people believes is connect(Believes network connection) and moreover, belief with action to be related and its impact on the subsequent action(The action subsequent conviction), So before the formation of a belief should investigation about it (Deontology), and result of this study should be provide necessary and sufficient reasons and evidence for formation or reject a belief (Evidentialism), and these reasons and evidence must be in the domains of knowledge, and he be able to explain his reasons (Internalism).
    Keywords: The ethics of belief, Epistemology, Ethics, The ethics of belief prerequisites
  • Mohammad Hasan Motiee, Hamid Rezaniya Shirazi Page 137
    Meditation(Muraghebe ) or self-control has a special place in Islamic ethics, So that all human's activities in ethics in order to achieve perfection comes, puts under its surrounding , and without this monitoring , no act will not reach the desired result. In this paper, the meditation (Muraghebe ) of the four approaches in ethics (Intellectual, mystical, traditional and compilation), in rational ethics has been examined and explained its presumption of the works of this dimension. As well as some epistemological foundations of anthropology of Meditation (Muraghebe) in rational ethics has been examined and has been raised its relation with their basis. As a result, according to texts of rational ethics philosophers, the (Muraghebe) understood as: "Care for moderate behavior from exceed and dissipate .In the other word, it is a virtue that avoid the man from slipping and errors.
    Keywords: self-control (Muraghebe), rational ethics, Basis of epistemology, anthropology
  • Mohsen Malekafzali, Abdullah Omidifard, Sayed Hosian Khatami Sabzevari Page 157
    Nowadays the problems that related to the organs transplantation, is one of the most complicated juridical and legal issues. By studying the bases of organs transplants, we realize that juridical and moral documents and their interaction sometimes could cause different and paradoxical theories. The pure juridical view of jurists creates three bases, known as "domination", "national property" and "legislative property". The permit of almost any kind of organs transplantation is the consequence of these three juridical theories. On the other side, the theory of "trusteeship" or "God's absolute ownership for organs of human body" is caused by moral approach on this topic. That does not permit any kind of Manipulation on organs of human body and introduce the human as a guardian and preserver of his body. This article is to study both of those approaches from the prospective of jurisprudence and morality and deducts that each one is related to other, and cannot be considered alone.
    Keywords: organs transplant, domination, property, trusteeship
  • Sayed Ali Mosavi Page 173
    The main subject that has been noticed in this study is “Morals of pedagogy in Islamic life style”. Excessive importance of “life style” in people’s social, cultural and political lives, and also essential consequences of these life styles have been the center of attention of scientists from different fields. Therefore scholars from various fields such as, sociology, psychology, cultural studies, anthropology, medicine and theology etc. have studied part of this concept from their own point of view. The term, itself is a product of modern world, in which, it is shaped by weakening structural variables such as, social class, choices, emotional behaviors. While in Islam, it is shaped through divine instructions, pedagogical role models and patterns which are the basis for formation of the person’s identity and existence. In the modern world, besides its features and evolutions such as, developments and improvements of technological and communicational equipment, Islam causes progress, prosperity and excellence of humanity by presenting its special life style.
    Current paper will study intents and purposes of pedagogy in Islamic life style, pattern and society based pedagogy in social life style, concept of responsibility and replacement of divine virtues in Islamic life style. The paper will also take a glance at the role of spirituality in upbringing of educated people and also the role of governments in formation of life style.
    Keywords: Life style, Islamic pedagogy, Spirituality, Responsibility, Personality of human beings
  • Ali Ahmad Naseh, Reza Najafi Page 187
    Economic poverty, an ominous phenomenon that has always threatened human societies and has been the cause of moral and educational harm. The current issue is how and how much influence and impacts of economic poverty on other educational and moral dimensions, as well as its role in the inefficiency of moral education. Field studies and surveys clearly show that the contribution of harm to economic poverty, morbidity, and delinquency is far more than other personal and social factors. In addition, economic poverty is also a serious obstacle to the efficiency of ethical education. Economic poverty is the root cause of causing poverty, emotional poverty, cultural poverty, social poverty, political poverty and poverty. Each of these titles is a barrier to creativity. Therefore, the teachings of Islam about the prevalence of economic poverty in society Has given a serious warning and it has disturbed the educational and moral system.
    Keywords: poverty, inefficiency, moral education