فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 121، خرداد و تیر 1396)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 121، خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هادی اسمعیلی گورچین قلعه، سید میثم ابطحی فروشانی*، ناهیده افضل آهنگران، سیامک ناجی حدادی صفحات 145-160
    زمینه و هدف
    دسترسی آسان، استحصال سریع و پتانسیل بالای درمانی سلولهای مونوسیت، موجب شده است که در تحقیقات سلول درمانی توجه ویژهای به این سلول شود. مونوسیتها از جمله سلولهای چسبنده به فلاسک محسوب میگردند. بنابراین یافتن روش جداسازی مناسب که کمترین آسیب به سلول و عملکرد آن برساند از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مطالعه به مقایسه قابلیتهای عملکردی مونوسیت بعد از جداسازی با سه روش لیدوکائین/EDTA ، تریپسین و PBS سرد/EDTA پرداخته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی،بعد از استخراج سلول های تک هسته ای خون محیطی از موش BALB/c ، سلول هاcell/ml) 107×1) در محیط کشت RPMI در فلاسک کشت T25 به مدت 4 ساعت انکوبه شدند. بعد از اتمام زمان انکوباسیون سلول های غیر چسبنده (عمدتا لنفوسیتها) با دو بار شستشوی آرام جدا شده و از فلاسک خارج گردیدند. سپس برای جداسازی سلول های مونوسیت چسبیده از 3 روش تریپسین، روش لیدوکائین و فسفات بافر سالین سرد استفاده گردید و بعد از جداسازی سلول ها با هر روش، قابلیت های عملکردی مونوسیت ها سنجیده شد و با هم دیگر مقایسه گردیدند. داده ها به شیوه آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند. P<0.05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که، میزان استحصال، زنده مانی،فعالیت متابولیک، درصد فاگوسیتوز، انفجار تنفسی، میزان نیتریک اکساید و قابلیت مخمر کشی در سلول هایی که با روش لیدوکائین جداشده بودند نسبت به گروه های دیگر به طور معنی داری بیشتر بود.هرچند که شیوه استفاده از تریپسین با وجود اینکه موجب استحصال سلول بیشتری نسبت به روش PBS سرد می شود ولی این سلول ها در مقایسه با روش لیدوکائین/EDTA و یا PBS سرد/EDTA، اختلال فیزیولوژیک قابل توجهی دارند. برداشت نوترال رد توسط سلول های مونوسیت جداسازی شده با روش تریپسین نسبت به دو روش دیگر در سطح پایین تری می باشد. در مقایسه بین شیوه PBS سرد و لیدوکائین به نظر می رسد که بین مونوسیت های به دست آمده از دو روش فوق از نظر برداشت نوترال رد اختلاف معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با روش های تریپسین و PBS سرد/EDTA ،روش لیدوکائین/EDTA یک مناسب جهت جداسازی مونوسیتهای چسبیده به کف فلاسک به دلیل استحصال سلولهای بشتر و کارآمد می باشد.
    کلیدواژگان: جداسازی، عملکرد، مونوسیت، لیدوکائین، تریپسین، بافر فسفات سالین
  • حمیدرضا مرادی، پروفسور حسن مروتی*، پروفسور مسعود ادیب مرادی، پروفسور حسین نجف زاده ورزی صفحات 161-175
    زمینه و هدف
    پوست به طور مداوم در مواجهه با آلودگی های خارجی و داخلی است که ممکن است ساختار و عملکرد آن را تغییر دهد. از جمله این آلودگی های زیست محیطی وجود فلزات سنگین مانند سرب می باشد. گیاهان دارویی جهت درمان ناراحتی ها و دردها از دیرباز مورد توجه بشر بوده اند. جوانه گندم یکی از گیاهان داروئی می باشد که سابقه طولانی در فرهنگ و تغذیه مردم ایران دارد. جوانه گندم غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی می باشد. بررسی تاثیر سرب بر روی پوست موش صحرایی و نقش محافظتی عصاره جوانه گندم می باشد.
    روش بررسی
    30 سر موش صحرایی در 6 گروه بطور تصادفی تقسیم شدند: گروه کنترل دریافت کننده سرم فیزیولوژی به مقدارml/kg 1، گروه دریافت کننده استات سرب با دوز 20 mg/kg/day، گروه های دریافت کننده عصاره جوانه گندم با دوز های mg/kg/day 100 و mg/kg/day 200، گروه های دریافت کننده سرب mg/kg/day 20 همزمان با عصاره جوانه گندم با دوز های mg/kg/day 100 یا mg/kg/day 200. پس از 5 هفته، نمونه های پوست و خون برای مطالعات هیستومورفومتری و ارزیابی سرم جمع آوری شدند. نمونه های سرم برای فعالیت آنتی اکسیدانی (AOA) با استفاده از روش (FRAP)Power Ferric Reduction Antioxidant و ارزیابی پراکسیداسیون لیپیدها توسط اندازه گیری مالون دی آلدئید (MDA) مورد بررسی قرار گرفتند. به روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برش هایی به ضخامت 6-5 میکرون تهیه و پس از رنگ آمیزی های هماتوکسیلین-ائوزین، سافرانین و تری کروماسون با استفاده از Lens Digital و نرم افزار 2 Capture Dino مورد مطالعه میکرومتری قرار گرفتند.
    یافته ها
    سرب موجب کاهش معنی دار ضخامت کل پوست و لایه های درم و هیپودرم، تعداد و حداکثر عمق فولیکول های مو و ضخامت غلاف اپی درمی ریشه مو در مقایسه با گروه کنترل گردید (0.001 > P). تعداد فولیکول های مو و غدد سباسه در گروه های جوانه گندم به نسبت گروه کنترل افزایش معنی دار داشت (0.001 > P). غلطت MDA گروه سرب در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد (0.01 > P). نتایج AOA نشان داد که تحت تاثیر عصاره جوانه گندم فعالیت آنتی اکسیدانی در مقایسه با سایر گروه های مطالعه افزایش می یابد. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در گروه عصاره جوانه mg/kg/day 200 دیده شد که در مقایسه با سایر گروه های مطالعه معنی دار بود (0.001 > P).
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان داد که سرب دارای اثرات منفی بر ساختار پوست می باشد. عصاره جوانه گندم (200mg/kg/day) توانست اثرات منفی سرب را مهار نماید و موجب افزایش طراوت و شادابی پوست گردد.
    کلیدواژگان: پوست، جوانه گندم، سرب، بافت شناسی، موش صحرایی
  • الهه الهیان بروجنی، اردشیر افراسیابی فر*، شهلا نجفی دولت آباد، علی موسوی زاده صفحات 176-188
    زمینه و هدف
    در دهه های اخیر استفاده از آموزش رسانه ای جهت کنترل مشکلات بیماران مبتلا به بیماری های مزمن مورد توجه کارکنان درمانی قرار گرفته است اما مطالعات اندکی در زمینه اثربخشی آنها در بهبود کیفیت خواب بیماران مبتلا به آسم برونشیال گزارش شده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر نمایش فیلم بر کیفیت خواب بیماران آسم برونشیال انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است که جامعه پژوهش آن راکلیه بیماران آسم برونشیال مراجعه کننده به کلینیک آسم شهر بروجن تشکیل می دهند. پنجاه و یک بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه به روش نمونه گیری غیر احتمالی تمام سرشماری انتخاب شدند. نمونه های مورد مطالعه بر اساس تخصیص تصادفی بلوکی بین دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند. جهت بیماران گروه آزمون ، آموزش های بیمار از طریق فیلم 15 دقیقه ای قابل اجرا توسط کامپیوتر، دستگاه دی وی دی و گوشی موبایل اجرا گردید اما بیماران گروه کنترل فقط مراقبت های روتین را دریافت کردند. از پرسشنامه شاخص کیفیت خواب پیترزبورگ جهت جمع آوری داده ها یک هفته قبل از مداخله و یک ماه پس از شروع مداخله استفاده گردید. داده ها ی جمع آوری شده با استفاده ازنسخه21 نرم افزار آماری SPSS ، از طریق آمارهای توصیفی و آزمون های آماری تی ،کای اسکور، من ویتنی و ویلکاکسون با سطح معنی داری p<0.05 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری در نمره کلی کیفیت خواب و ابعاد آن در دو گروه آزمون و کنترل نداشته اند(p=0.06). پس از مداخله در نمره کلی کیفیت کلی خواب و ابعاد کیفیت ذهنی خواب، اختلالات خواب و تاخیر در به خواب رفتن بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی دار آماری مشاهده گردید(p=0.001)، اما در ابعاد استفاده از داروهای خواب آور، مدت زمان خواب، کفایت خواب و اختلال عملکرد روزانه بین گروه آزمون و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نگردید(p>0.05).
    نتیجه گیری
    آموزش مبتنی بر نمایش فیلم توانسته است کیفیت خواب بیماران مبتلا به آسم برونشیال را بهبود بخشد.با توجه به سهولت اجرای این روش آموزشی، ضمن پیشنهاد پژوهش های دیگری جهت ارزیابی تاثیر آن در سایر بیماران مبتلا به بیماری های مزمن ، به عنوان یک روش آموزش بیمار جهت مراقبت از خود در منزل مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، نمایش فیلم، خواب، آسم برونشیال
  • حسن قاسمعلیپور، مجتبی ایزدی *، محمدحسین دادگان، نادر شاکری صفحات 189-204
    زمینه و هدف
    استفاده طولانی مدت کورتیکواستروئیدهای استنشاقی با پوکی استخوان در بیماران آسم همراه است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر تمرین هوازی طولانی مدت بر C ترمینال تلوپپتید کلاژن تیپ یک (CTX) بعنوان یک شاخص بازجذب استخوان و سطوح کلسیم سرم در بیماران آسمی تحت درمان با کورتیکواستروئیدهای استنشاقی است.
    روش بررسی
    برای این منظور، 24 مرد چاق مبتلا به آسم تحت درمان با کورتیکواستروئیدهای استنشاقی دارای سن 7 ± 38 سال و شاخص توده بدن 5/3 ± 5/31 کلیلوگرم بر متر مربع به شیوه تصادفی به دو گروه تجربی (تمرین هوازی) و کنترل(بدون تمرین) تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینات هوازی به مدت 3 ماه به تعداد 3 جلسه 45 تا 60 دقیقه ای در دامنه شدت 55 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه در هفته شرکت نمودند. نمونه های خون ناشتا در شرایط قبل و پس از مداخله ورزشی جهت اندازه گیری سطوح سرمی CTXو کلسیم از هر دو گروه به عمل آمد. جهت مقایسه داده در شرایط پیش آزمون بین دو گروه از آزمون آماری تی مستقل و برای تعیین تغییرات درون گروهی در هر گروه از آزمون تی وابسته در سطح معنی داری آزمون ها 05/0 > ρ استفاده شد.
    یافته ها
    مداخله هوازی به کاهش معنی دار وزن، شاخص توده بدن و درصد چربی بدن در گروه تجربی منجر شد(05/0 > p). سطوح سرمی CTX متعاقب تمرینات هوازی نسبت به سطوح پایه کاهش یافت(002/0 = p) اما در گروه کنترل تغییر معنی داری پیدا نکرد. تمرینات هوازی همچنین به افزایش معنی دار کلسیم سرم منجر شد(001/0 > p) اما این متغیر در گروه کنترل تغییر نکرد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی طولانی مدت به واسطه کاهش شاخص بازجذب استخوان با اثرات مفیدی در بازسازی استخوان در بیماران آسم همراه است. بر پایه این شواهد، اجرای تمرینات هوازی منظم جهت پیشگیری یا کاهش شدت پوکی استخوان در بیماران آسمی تحت درمان با کورتیکوئیدهای استنشاقی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، بیماری آسم، پوکی استخوان، C ترمینال تلوپپتید کلاژن تیپ یک
  • زهره تقویان، هاجر ربیعی، محمد فرامرزی*، علی اکبر اعظمیان صفحات 205-219
    مقدمه و هدف

    کمرین آدیپوکاین جدیدی است که از بافت چربی ترشح می شود و باعث تغییر حساسیت به انسولین می شود. مطالعه حاضر باهدف بررسی تاثیر یک دوره تمرین ورزشی هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه بر سطوح کمرین پلاسما، مقاومت به انسولین، سطح گلوکز و ترکیب بدن زنان دارای اضافه وزن انجام شد.

    مواد و روش ها

    ر این مطالعه نیمه تجربی، 40 زن سالم 25-45 سال، دور کمر مساوی و بالاتر از 88 سانتی متر، شاخص توده بدنی بین 25 -30 کیلوگرم بر مترمربع به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (16نفر) و تجربی(19نفر) تقسیم شدند. 5 نفر در طول مطالعه کاهش یافت. گروه تجربی 12 هفته (3جلسه در هفته هر جلسه یک ساعت) تمرین داده شد. برنامه ورزش شامل تمرینات هوازی موزون با شده (55%-80%) حداکثر ضربان قلب به همراه تمرینات پایداری تنه بود. مرحله پیش آزمون و پس آزمون، پس از 12 ساعت ناشتایی، در شرایط یکسان، نمونه خون، جمع آوری و جهت بررسی سطح انسولین ناشتا و کمرین سرم به روش الیزا اندازه گیری شدند. مقاومت به انسولین با توجه به ارزیابی مدل هموستاز مقاومت به انسولین (HOMA-IR) مورد بررسی قرار گرفت. جهت مقایسه تغییرات پیش آزمون و پس آزمون درون گروهی از آزمون تی وابسته و و تغییرات بین گروهی از آنالیز واریانس یک طرفه با سطح معناداری معنی دار (05/0 ≤ p) استفاده شد.

    یافته ها

    سطوح کمرین پلاسما، شاخص توده بدن، وزن، درصد چربی و نسبت محیط دور کمر به لگن در زنان دارای اضافه وزن پس از 12 هفته تمرین هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه کاهش معنی دار نشان داد (05/0p≤)، ولی در مقاومت به انسولین گلوکز ناشتای سرم و سطح انسولین بین دو گروه تمرین کرده و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0p>).

    نتیجه گیری

    با وجود این حقیقت که این نوع از مداخله می تواند یک درمان موثر برای بهبود سطح آدیپوکین کمرین و چربی بدن که با کاهش دور کمر همراه بود باشد، با این حال، تمرین سخت تری مورد نیاز است تا تغییر قابل توجهی در مقاومت به انسولین و سطح گلوکز در زنان مبتلا به اضافه وزن ایجاد شود.

    کلیدواژگان: ورزش هوازی، پایداری تنه، کمرین، اضافه وزن
  • محمد صالح غفاری گوشه، بهمن خلیلی*، سلیمان خیری، آمنه شارقی صفحات 220-229
    زمینه و هدف
    آنتامبا ژنژیوایس و تریکوموناس تناکس تک یاخته های دهانی هستند که ممکن است باعث ژنژیویت و پریودنتیت شوند. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان شیوع این دو تک یاخته در افراد بالای 14 سال مبتلا به پریودنتیت وژنژیویت صورت گرفت.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی-مقطعی540 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه دندانپزشکی رسالت شهرکرد درسال 1394 در دو گروه 270 نفری بیماران پریودنتیت، ژنژیویت و افراد سالم وارد مطالعه شدند. نمونه های تهیه شده به روش های گسترده مرطوب، رنگ آمیزی گیمسا و تریکروم مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده ازنرم افزارSPSSv.20 و آزمون های آماری مجذور کای، ازمون دقیق فیشر و انالیز رگرسیون تجزیه وتحلیل آماری گردیدند.
    یافته ها
    در گروه افراد سالم هیچ مورد مثبتی از نظر انتامباژنژیوالیس و تریکوموناس تناکس مشاهده نشد. میزان شیوع آنتامبا ژنژیوایس و تریکوموناس در افراد بیمار در روش گسترش مرطوب 3%، رنگ آمیزی تریکروم 9/1% و در رنگ آمیزی گمیسا 7/0% بود. براساس مدل رگرسیون لوجستیک هیچ کدام از متغیرهای سن، جنس، محل سکونت، استعمال دخانیات، استفاده از مسواک، استفاده از نخ دندان و PH دهان ارتباطی با شیوع عفونت تک یاخته ای انتامباژنژیوالیس و تریکوموناس تناکس نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل ازاین مطالعه نشان داد که در افراد مبتلا به پریودنتیت و ژنژیویت مراجعه کننده به کلینیک دندان پزشکی عفونت انگلی به انتامبا ژینژیوالیس و تریکومکوناس واژینالیس در حد پایین است و احتمالا عوامل غیر انگلی دیگری از جمله باکتری ها و یا دیگر میکروارگانیزم ها در ایجاد ان نقش دارند.
    کلیدواژگان: انتامباژنژیوالیس، تریکوموناس تناکس، ژنژیویت، پریودنتیت
  • مسلم عباسی، آمنه ایرجی، کاظم خزان، داریوش عظیمی صفحات 230-241
    هدف پژوهش حاضر مطالعه ی اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر اشتیاق عاطفی، شناختی و رفتاری دانش‏آموزان تحت سرپرستی بهزیستی بود. روش پژوهش حاضر آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه دانش‏آموزان دختر تحت سرپرستی بهزیستی در شهر یاسوج در سال 1394(2120=N) بود. در این پژوهش با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده 40 دانش آموز تحت سرپرستی بهزیستی در دو گروه آزمایشی و کنترل(برای هر زیر گروه 20 نفر) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران(2005) استفاده شد و پروتکل درمان شناختی- رفتاری بر روی دانش آموزان گروه آزمایش اجرا شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری(MANOVA) استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل از آزمون مانووا، درمان شناختی- رفتاری در مرحله پس آزمون بر اشتیاق عاطفی، بر اشتیاق شناختی، و اشتیاق رفتاری و اشتیاق تحصیلی، اثر معنی داری داشت. اندازه اثر درمان شناختی- رفتاری بر اشتیاق تحصیلی 67/0 می باشد. با توجه به یافته ی حاصل شده می توان گفت که استفاده مستقیم و غیرمستقیم از آموزش های شناختی – رفتاری می تواند در جهت مایل و مشتاق کردن دانش آموزان به تحصیل و مدرسه کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی- رفتاری، اشتیاق تحصیلی، دانش آموزان
  • سهراب امیری*، علی عیسی زادگان صفحات 242-254
    زمینه و هدف
    کیفیت خواب پایین در جوامع امروزی بسیار رایج بوده و تاثیر منفی مهمی بر روی ابعاد روان شناختی و فیزیولیژیکی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی روابط همبستگی و ترسیم مدل میانجی گری عاطفه مثبت و منفی، بین دشواری در تنظیم هیجان و کیفیت خواب بود.
    روش بررسی
    به این منظور، از بین جامعه آماری دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا تعداد 505 نفر بر اساس نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. سپس پرسش نامه دشواری در تنظیم هیجان، عاطفه مثبت و منفی و کیفیت خواب بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده های جمع آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص های توصیفی، همبستگی، مدل یابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که همبستگی مثبت معناداری بین مولفه های دشواری در تنظیم هیجان و عاطفه منفی با کیفیت خواب ضعیف و همچنین همبستگی مثبت میان عاطفه مثبت و کیفیت خواب بالا وجود دارد (01/0P<). همچنین الگوی مدل یابی معادلات ساختاری نشان دهنده نقش میانجی گری عاطفه مثبت و منفی در ارتباط بین دشواری در تنظیم هیجان با کیفیت خواب بود.
    نتیجه گیری
    نتایج از این فرضیه حمایت کرد که دشواری در تنظیم هیجان موجب تداخل در کیفیت خواب می شود و عاطفه مثبت می تواند نقش تعدیل کننده در این رابطه داشته باشد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، عاطفه مثبت و منفی، کیفیت خواب، مدل معادلات ساختاری
  • پروین یدالهی*، عباس عبادی، پروین پدالهی، مریم قراچه صفحات 255-270
    زمینه و هدف
    تجربه هوشیارانه و فعالانه درد زایمان، می تواند با ارتقا معنوی و شناخت توانمندی های فردی همراه باشد و فرصتی در اختیار فرد قرار دهد تا همواره خاطره ای خوشایند از زایمان در ذهن وی رقم زند. مطالعه حاضر با هدف تبیین ادراک معنوی زنان از درد زایمان صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک مطالعه کیفی ازنوع تحلیل محتوا می باشد که با انتخاب هدفمند 17 نفر از زنان شیرازی دارای معیار ورود به مطالعه و تجربه زایمان طبیعی انجام یافت. داده های مطالعه با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند جمع آوری گردید. متن مصاحبه ها ضبط و تایپ گردید و با رویکرد آنالیز محتوای قرار دادی به روش گرانهایم و لوندمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان 17 نفر ، با میانگین سنی 33 سال، اکثریت دارای تحصیلات لیسانس به بالا و درآمد متوسط بودند. طبقات فرعی ایجادشده در این مطالعه دوگانگی احساس، بینش مثبت به درد زایمان، خودباوری و معنویت گرایی بودند که در طبقه اصلی رشد یافتگی در گذر زمان قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به سیاستهای اخیر وزارت بهداشت در راستای خوشایندسازی زایمان طبیعی و نظر به پیشینه فرهنگی و مذهبی جامعه ایرانی نسبت به تقدس زایمان طبیعی ، شناخت عمیق تجربه درد زایمان می تواند به برنامه ریزی صحیح واقدامات عملی - حمایتی مناسب از زنان زائو و در نتیجه حفظ کرامات انسانی منجر شود.
    کلیدواژگان: ادراک درد، درد زایمان، مطالعه کیفی
|
  • Hadi Esmaili Gourvarchin Galeh, Seyyed Meysam Abtahi Froushani *, Nahideh Afzal Ahangaran, Siamak Naji Hadai Pages 145-160
    Background and Aim
    Easy access, quick recovery and high therapeutic potential of monocyte cells, led to special attention to this cell in cell therapy. Monocytes are flask-adherent cells. Therefore, it is important to find a suitable separation methods with minimal damage to the cells and their functions. This study was done to investigate the comparison between monocytes functions after isolation with three different protocols including: lidocaine / EDTA, trypsin and cold PBS / EDTA.
    Methods
    In this experimental study, isolated mononuclear cells (1×107 cell/ml) from the peripheral blood of BALB/c mice were incubated for 4 hours in T25 culture flasks in RPMI culture mediua. After the incubation time, non-adherent cells (mainly lymphocytes) were separated by two washes. Then, tree different method including trypsin, lidocaine and cold PBS, were used to isolate adherent monocytes. The functional activity of monocytes was evaluated after isolating cells by each method. The data were analyzed using one-way ANOVA. p
    Results
    The results showed that the isolation rate, viability, metabolic activity, phagocytosis percent respiratory burst, yeast cidal and the levels of nitric oxide in cells that were isolated using lidocaine were significantly higher than other groups. However, trypsin led to isolate more cells than the cooled PBS but these cells had more physiologic impairment compared to lidocaine / EDTA or cold PBS / EDTA. Neutral red uptake by trypsin isolated monocyte was lower the cells isolated by other procedures. The results indicate there is no significant difference for neutral red intake between cold PBS and lidocaine.
    Conclusion
    lidocaine / EDTA is a valuable procedure to achieve higher calls with appropriated efficacy compared to trypsin or cold PBS / EDTA procedure.
    Keywords: Isolation, Function, Monocyte, Lidocaine, trypsin, Phosphate buffered saline
  • Dr Hamid Reza Moradi, Prof Hassan Morovvati *, Prof Masoud Adibmoradi, Prof Hossein Najafzadeh Varzi Pages 161-175
    Back ground & aim: Skin is constantly exposed to internal and external contaminants that may change its condition and function. Heavy metals such as lead are one of the environmental contaminations. To treat of human problems and pains, medicinal herbs have been considered. One of these herbals, wheat sprout, includes a long background in Iranian culture. The wheat sprout contains high amount of vitamins, minerals and natural antioxidants. This study investigated the negative effects of lead on the histomorphometric structure of rat’s skin and protective role of wheat sprout.
    Methods
    Thirty healthy adult Wistar rats were divided randomly into six groups: G1 (Control group) received 1 ml/kg/day of normal saline, G2 received 20 mg/kg/day of lead acetate, G3 and G4 received 100 mg/kg/day and 200 mg/kg/day of wheat sprout extract respectively, G5 and G6 received 100 mg/kg/day and 200 mg/kg/day of wheat sprout extract respectively along with 20 mg/kg/day of lead acetate. After five weeks, blood and skin tissue samples were collected for serum assessment and histomorphometric studies. Serum samples were tested for determining antioxidant activity (AOA) based on power ferric reduction antioxidant (FRAP) assay and peroxidation of lipids by measuring malondialdehyde (MDA). The 5 to 6 μm thickness sections were made using paraffin embedding method and stained by hematoxylin and eosin, safranin and masson trichrome. For microscopic study, Dino-Lite digital lens and Dino Capture 2 Software were used.
    Results
    Thickness of whole skin, dermis and hypodermis thickness, numbers of the hair follicles, maximum depth of hair follicles and thickness of hair follicle epidermal root sheath showed a significant decrease in lead group, compared to that in control group (P
    Conclusion
    In summary, Results showed that lead can induce negative effects in skin tissues. Wheat sprout extract (200 mg/kg/day) can inhibit toxic effects of lead in skin tissues and that leads to refreshing in skin.
    Keywords: Skin, Wheat Sprout, Lead, Histology, Rat
  • Elahe Elahiyan Borojeni, Ardashir Afrasiabifar *, Shalla Najafi Doulatabad, Ali Mousavi Zadeh Pages 176-188
    Background And Aim
    Use of media education has been noted to control the problems of patients with chronic diseases by health professional staffs in recent decades. This study aimed to determine the effect of the movie- based education on sleep quality in patients with bronchial asthma.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on patients with bronchial asthma referred to a clinical office in Borojen city, Iran. Fifty one eligible patients were conventionally selected but were randomly allocated to either the intervention group or the control group using block randomization. One patient in control group was excluded because of hospitalization. Education about sleep was provided for intervention group through showing a 15 minutes film which could be simply read by computer, DVD player and cell phone. In addition to demographic information, patient's sleep quality was evaluated using the Pittsburgh Sleep Quality Index. Data were collected one week before and one month after intervention. Collected data were analyzed through statistical software of SPSS, version 21, using central tendency and dispersion indices as well as statistical testes including Chi square test, independent sample test, Fisher exact test, Mann-Whitney U and Wilcoxon test that P
    Results
    The results showed no statistically significant differences in the total quality of sleep and its dimensions in the test and control groups before the intervention (p>0.05). There was observed a significant difference by the total score of sleep quality and dimensions of subjective sleep quality, sleep disturbances and sleep latency in both groups post intervention (p=0.001). There was, however, observed no statistically significant differences in the scores of dimensions such as sleep duration, sleep efficiency, use of sleep medication and day time dysfunction between the test and control groups after intervention(p>0.05).
    Conclusion
    The movie-based education could improve the quality of sleep in patients with bronchial asthma. The further studies were suggested to examine its effectiveness in patients with other chronic diseases due to the ease of its implementation. If the results of this study would confirm, this method may be considered as a way to teach the patient to self-care at home
    Keywords: Bronchial Asthma, Movie- based Education, Patient Education, Sleep
  • Dr Hassan Ghasemalipour, Dr Mojtaba Eizadi *, Dr Mohammadhussain Dadgan, Dr Nader Shakeri Pages 189-204
    Background
    Long-term usage of inhaled corticosteroids is associated with osteoporosis in asthma patients. The objective of present study was to determine the effect of long term aerobic training on cross-linked telopeptides of type I collagen (CTX) as bone resorption index and serum calcium in corticosteroid-treated asthmatic middle-aged patients.
    Materials And Methods
    For this purpose, Twenty-four obese males with mild to moderate asthma treated with inhaled corticosteroids (ICS) matched for age 38 ± 7 year and BMI 31.5 ± 3.5 kg/m2 were divided randomly into exercise (aerobic training) and control (no training) groups. Exercise subjects performed supervised aerobic training for 3 months aerobic training, 3 sessions (45-60 min) per week at 55-75 (%) of maximal heart rate. Pre and post-training fasting blood samples were collected for measure CTX and calcium of 2 groups. Independent T test used to compare pretest data between 2 groups and Paired sample T test used to determine the intra-group change of each variable. The level of significance was set at P
    Results
    Aerobic intervention resulted in significant decrease in body weight, BMI and body fat percentage (p
    Conclusion
    A long-term aerobic intervention can induce favorable effect on bone turnover by improved bone resorption indicatives in asthma patients. Based on this finding, regular aerobic training is purposed to prevent and decrease osteoporosis intensity in corticosteroid-treated asthmatic patients.
    Keywords: Aerobic training_Asthma_Osteoporosis_Cross-linked telopeptides of type I collagen
  • Z. Taghaviyan, H. Rabiei, M. Faramarzi, Aa Azamiyan Pages 205-219
    Background

    chemerin are novel adipokines that are secreted from adipose tissue and improved insulin sensitive. The purpose of this study was to examine the ffects of rhythmic aerobic exercise plus core stability training on serum chemerin levels and Insulin resistance, glucose levels and body composition of overweight women.

    Methods

    Quasi-experimental study 40aged healthy women (age; 25-45 years old, waist circumference (WC) > 88 cm; body mass index (BMI) > 25 kg/m2) were selected purposely and divided in two control (N=16) and experimental (N=19) groups. Five dropped out during the study The experimental group trained 12 weeks (3 session per week, one hr/session). The exercise program consisted of rhythmic aerobic exercise (55-85 % maximum heart rate) along with core stability training. Serum chemerin, omentin, vaspin and insulin concentration were assayed by commercially ELISA kit. Insulin resistance was evaluated according to the homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR). Data were analyzed by dependent and independent t-test to compare pre-test and post-test in each group and to compare the amount of changes in experimental and control training groups.

    Results

    Chemerin plasma levels, body mass index, weight, body fat percentage and The ratio of waist circumference to hip In Overweight After 12 weeks Rhythmic aerobic exercise Along with Trunk stability exercises Showed a significant reduction )p≤0/05). But insulin resistance The fasting plasma glucose and Insulin levels between two groups Practice and Control was no significant difference (p>0/05).

    Conclusion

    Despite the fact that this kind of intervention could be an effective treatment to improve some adipokine levels and was accompanied by decreased body fat and waist circumference. However, more intense training is required to significantly change insulin resistance and serum omentin level in overweight women.

    Keywords: aerobic exercise, trunk stability, Chemerin, insulin resistance, obesity
  • Bahman Khalili *, Salman Kheyri, Amene Shareghi Pages 220-229
    Background And Aims
    Entamoeba gingivalis and Trichomonas tenax are oral protozoa that can cause periodontitis and gingivitis. The present study was done to determine the prevalence of these two protozoa in people over 14 years with periodontitis and gingivitis.
    Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, 540 patients referring Resalat Dental Clinic, Shahrekord in 2015 were enrolled and assigned to two groups of 270 each, patients with periodontitis and gingivitis and healthy individuals. The prepared specimens were examined by extensive wet procedures, Gimsa staining and Trichorom staining. Data were analyzed by chi-square, Fisher’s exact test, and logistic regression in SPSSv.20.
    Results
    In the healthy group, no E. gingivalis- and T. tenax-positive cases were seen. The prevalence rate of E. gingivalis and T. tenax was obtained 3% by extensive wet procedure, 1.9% by Trichoderma staining, and 0.7% by Giemsa staining. By logistic regression model, none of variables of age, gender, place of residence, smoking, tooth brushing, flossing, and oral PH were associated protozoan infection with E. gingivalis and T. tenax (P>0.05).
    Conclusion
    The results show that infection with this protozoan is low in this region and other agents should be studied for people’s acquisition of gingivitis and periodontitis.
    Keywords: Entamoebagingivalis, Trichomonastenax, Gingivitis, Periodontitis
  • M. Abbasi, A. Iraji, K. Khazan, D. Azimi Pages 230-241
    This study aimed to determine the effectiveness of cognitive - behavioral therapy on enthusiasm emotional, cognitive and behavioral well-being of students was headed. The research experimental pretest-posttest control group. The study sample included all female students under the supervision of well-being in Yasouj in the year 1394 (2120 = N), respectively. In this study, using simple random sampling method, 40 students under the supervision of well-being in both experimental and control groups (for each subgroup of 20 patients) were selected as sample. To collect information from questionnaires academic enthusiasm Frederick et al (2005) and the Protocol on the students in the experimental group were administered cognitive-behavioral therapy. Multivariate analysis of variance for data analysis (MANOVA) was used. Based on the results of MANOVA, cognitive-behavioral therapy in the Ps¬Zmvn the emotional longing, the longing cognitive, and behavioral enthusiasm and passion for the school, had a significant effect. Size 67/0 is the effect of CBT on academic enthusiasm. According to the findings obtained can be said that the direct and indirect use of cognitive training - can treat the students to study and school willing and eager to help.
    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, educational enthusiasm, students
  • Amiri S.*, Isazadegan A Pages 242-254
    Background and Aim
    The poor sleep quality are very common in today’s society, has a significantly negative impact on psychological and physiological Dimensions.
    today’s society The aim of this study was to investigate correlational relationship and draw the mediation model of positive and negative affect between difficulties in emotion regulation and sleep quality.
    Methods
    For this purpose, from the statistical population of the Bu Ali sina University students, 505 were selected by using multistage cluster sampling. Then the emotion regulation difficulties, positive and negative affect, sleep quality were distributed among research participants to respond. Collected data were analyzed by using descriptive and correlation indicators and Structural equation modeling.
    Results
    Results indicated that there is a significant positive correlation between the components of difficulty in emotion regulation and negative affect with Poor sleep quality, and also Positive correlation between positive affect with high sleep quality (p
    Conclusions
    The results support the hypothesis that emotion regulation difficulties leads to disruption of sleep quality and positive affect can have a moderating role in this regard.
    Keywords: emotion regulation, positive, negative affect, sleep quality, structural equation modeling
  • Yadollahi P. *, Taghizdeh Z., Ebadi A., Gharacheh M Pages 255-270
    Background and Aim
    Consciously and actively experiencing labor pain can be associated with spiritual development and understanding of individual strengths and provide an opportunity for women to always have pleasant memories of childbirth. The present study aimed to explore women’s actual experiences of labor pain.
    Materials and Methods
    This is a qualitative study conducted on a purposeful sample of 17 women with the experience of normal childbirth. Data were collected by semi-structured, in-depth interviews. The interviews were recorded, transcribed and analyzed using content analysis approach proposed by Graneheim and Lundman.
    Results
    The participants were 17 women, with a mean age of 33 years and the majority of them had undergraduate education or higher and middle-level income. Sub-categories emerged from this study included “the duality of feelings”, “positive insight”, “self-steam” and “spirituality” that generated the main category of “transcendence by experiencing labor pain”.
    Conclusion
    According to recent policies of the Ministry of Health in order to make normal vaginal delivery pleasant and considering the Iranian cultural and religious background about the sanctity of natural childbirth, profound and spiritual understanding of the experience of labor pain can help to develop appropriate programs and supportive practices for the laboring women, resulting in maintaining human greatness.
    Keywords: labor pain, perception of pain, qualitative study