فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیده مولایی، سید مسعود داوودی، غلامحسین علیشیری * صفحات 143-148
    مقدمه
    طبق نتایج مطالعات گذشته شیوع ضایعات دهانی در بیماران پسوریازیس رو به افزایش است. اما اطلاعات دقیقی از میزان شیوع در بین بیماران ایرانی در دسترس نیست. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی شیوع ضایعات دهانی در بیماران پسوریازیس و مقایسه آن با نتایج گذشته بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی بیماران دچار پسوریازیس به عنوان گروه آزمایش و نیز بیماران دچار آرتریت روماتویید به عنوان گروه کنترل انجام گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات دموگرافیک؛ تمام بیماران از لحاظ آسیب دهانی و نیز درگیری های مفصلی و ناخنی ارزیابی شدند و ارتباط بین فاکتورهای دموگرافیک با بروز ضایعات مخاطی و مفصلی بررسی شد. اطلاعات به دست آمده از طریق آزمون های کای-دو و رگرسیون لجستیک و نیز آزمون one way Anova ارزیابی و تحلیل شدند.
    نتایج
    تعداد 100 نفر در گروه پسوریازیس و 165 نفر در گروه روماتوئید آرتریت بررسی شدند. در بین افراد مبتلا به پسوریازیس 53% از افراد زبان شیاردار و %5 زبان جغرافیایی داشتند و از بین افراد مبتلا به روماتویید آرتریت 7/49 % از افراد زبان شیاردار و 7/9 % زبان جغرافیایی داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بررسی بیماران دچار بیماری های اتوایمیون نظیر پسوریازیس و روماتوئید آرتریت از لحاظ درگیری های دهانی و مفصلی ضروری باشد.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، آرتریت روماتوئید، ضایعات زبانی، درگیری مفصلی
  • سهراب امیری *، فیروزه سپهریان آذر صفحات 149-156
    مقدمه
    در سال های اخیر توجه فزاینده ای به روان شناسی مثبت صورت گرفته است. پژوهش حاضر برای بررسی روابط بین سبک های عاطفی، صفات شخصیتی مبتنی بر سیستم فعال ساز و بازداری رفتاری و تنظیم هیجان با بهزیستی روان شناختی در دانشجویان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 340 نفر بر اساس نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. سپس پرسشنامه سبک های عاطفی، سیستم های مغزی-رفتاری و تنظیم هیجان بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده های گرد آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص های توصیفی و همبستگی، تحلیل رگرسیون چندگانه هم زمان و آزمون تی جفت شده مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد همبستگی مثبت معناداری بین سبک های عاطفی مثبت و بهزیستی روان شناختی وجود دارد (0/01>P). همچنین بین مقیاس بازداری رفتاری با بهزیستی روان شناختی همبستگی مثبت معناداری به دست آمد (0/01>P). ضمنا بین زنان و مردان در بهزیستی روان شناختی تفاوت معناداری وجود داشت .
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بهزیستی روان شناختی با ابعاد زیستی شخصیت و سبک های عاطفی مرتبط است. همچنین جنسیت نقش تعیین کننده ای در میزان بهزیستی روان شناختی دارد.
    کلیدواژگان: هیجان، بهزیستی، عاطفه، شخصیت
  • ابوالقاسم گل خندان * صفحات 157-166
    مقدمه
    یکی از چالش های اساسی در حوزه ی اقتصاد سلامت، شناسایی عوامل موثر بر هزینه های بخش سلامت است. یکی از عوامل موثر بر هزینه های بخش سلامت، آلودگی هوا می باشد که در بیشتر مطالعات تجربی نادیده گرفته شده است؛ در حالی که آلودگی هوا یکی از مشکلات زیست محیطی است که در سال های اخیر به خطر جدی برای سلامت بشر تبدیل شده است. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی اثر آلودگی هوا بر هزینه های بخش سلامت در ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با استفاده از داده های سری زمانی سال های 1392-1358 به بررسی رابطه ی پویای بلندمدت و کوتاه مدت بین سرانه هزینه های بخش سلامت، شاخص های آلودگی هوا (انتشار گاز مونوکسید کربن و ذرات معلق PM10)، درآمد سرانه، سرانه ی پزشک، سالمندی و شهرنشینی پرداخته است. به این منظور از آزمون همگرایی کرانه ها و مدل خودرگرسیون با وقفه های توزیعی (ARDL) استفاده شده است. همچنین، تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای Eviews و Microfit انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج آزمون کرانه ها دلالت بر وجود رابطه تعادلی بلندمدت بین متغیرهای مدل دارد. بر اساس نتایج به دست آمده از مدل ARDL، انتشار گاز مونوکسید کربن و ذرات معلق PM10، سرانه هزینه های بخش سلامت را در کوتاه مدت و بلندمدت افزایش می دهد. همچنین، افزایش شهرنشینی نیز به طور غیرمستقیم از طریق افزایش آلودگی هوا، سرانه هزینه های بخش سلامت را در کوتاه مدت و بلندمدت افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاکی از آنست که گسترش آلودگی هوا، هزینه های بخش سلامت را افزایش می دهد؛ لذا، اتخاذ سیاست ها و راه کارهایی که به کاهش آلودگی هوا در کشور بیانجامد، کاملا ضروری است.
    کلیدواژگان: هزينه هاي سلامت، آلودگي هوا، آزمون کرانه ها، مدل خودرگرسيون با وقفه هاي توزيعي، ايران
  • محمدکریم بهادری، خلیل علی محمد زاده *، کامیار رستم آبادی صفحات 167-175
    مقدمه
    نظام آراستگی محیط کار (5s،) شامل سامان دادن، نظم و ترتیب، پاکیزه سازی، هماهنگی و ایجاد انضباط در محیط کاری بوده و گام اول برای انجام فعالیتی توام با سلامتی، راحتی و بهره وری کارکنان یک موسسه می‏باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش تکنیک پنج ‏اس بر بهره وری کارکنان یک مرکز بهداشت انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه‏ به صورت نیمه تجربی بر روی کارکنان مرکز بهداشت شهرستان کنگاور که جمعا 40 نفر بودند در سال 1395 انجام گرفت. میزان بهره وری کارکنان واحدهای موردمطالعه با اجرا و استقرار تکنیک پنج اس و انجام تغییرات لازم (طی نه ماه) با استفاده از چک لیست های ممیزی پنج ‏اس و پرسشنامه استاندارد بهره وری (Achieve)، در پیش آزمون و پس‏آزمون (بعد از تشکیل کلاس های آموزشی)، مورد بررسی و سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و روش های آماری (t زوجی و ویلکاکسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آموزش و اجرای مدل پنج ‏‏اس در ارتقای بهره وری کارکنان تاثیر زیادی داشت. به طوری که میزان بهره وری کارکنان در قبل و بعد از اجرای تکنیک پنج‏ اس در همه واحدها تفاوت معناداری را نشان داد (P<0.000). نتایج به دست آمده از نمرات پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه بهره وری نشان داد که در اکثر مولفه های بهره وری به جز مولفه سازگاری محیطی در بهره وری کارکنان اختلاف معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    پنج‏ اس، مدلی موثر و پای های در افزایش بهره وری کارکنان مرکز مورد مطالعه بود. لذا بکارگیری این مدل در کلیه مراکز بهداشت به عنوان یکی از روش های افزایش بهره وری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: 5s، آموزش، بهره وری، کارکنان مرکز بهداشت
  • ناهید رادنیا، مرضیه اتوگرا، شهلا شهنوازیان، فاطمه جعفریان، مرضیه خالد نوری، زهرا یوسفی، مریم خدابنده لو، آرزو شایان * صفحات 177-184
    مقدمه
    یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی در دوران بارداری، نوع زایمان می باشد. در مورد ارتباط نوع زایمان با مشکلات جسمی، روانی و میزان رضایتمندی بعد از زایمان مطالعات زیادی باید صورت گیرد، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای کیفیت زندگی مادران در زایمان طبیعی و سزارین در بیمارستان آموزشی درمانی فاطمیه شهر همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر بصورت توصیفی و به شیوه تصادفی ساده، به روی 330 نفر از زنان بارداری که در سال 1394 برای زایمان طبیعی یا سزارین مراجعه نموده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه خصوصیات دموگرافیک و کیفیت زندگی خلاصه شده سازمان بهداشت جهانی بود. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS ویرایش 21 و آمار توصیفی و آزمونهای ناپارامتریک کروسکال-والیس و من-ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره کیفیت زندگی زنان بعد از زایمان طبیعی 57/81 و بعد از سزارین 57/40 بود که این دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین نمره کیفیت زندگی کل زنان مورد مطالعه 57/61 بود. بعد اجتماعی کیفیت زندگی در زنان با میانگین 64/67 به طور متوسط بیشتر از سایر ابعاد بود. به طور متوسط کیفیت زندگی زنان مورد مطالعه در هر چهار بعد بیشتر از متوسط بود (0/05=P). بین نمره ابعاد کیفیت زندگی و کیفیت زندگی کل و نوع زایمان ارتباط آماری معناداری دیده نشد. در گروه زایمان طبیعی تفاوت آماری معناداری بین نمره کیفیت زندگی محیطی در گروه سنی 30-20 با دو گروه سنی کمتر از 20 و بیشتر از 30 سال دیده شد (0/044=P). میانگین نمره کیفیت زندگی اجتماعی در گروه زایمان سزارین و رتبه اول (تولد اول) به طور معنی ‏داری بیشتر از رتبه تولد بیشتر از دو بود (0/047=P).
    نتیجه گیری
    گرچه بین ابعاد کیفیت زندگی و نوع زایمان ارتباط آماری معناداری دیده نشد، ولی بدلیل عوارض بالاتر و هزینه های سنگین تر عمل سزارین، می توان با مشاوره و افزایش آگاهی مادران از آمار سزارین کاست.
    کلیدواژگان: سزارین، زایمان طبیعی، کیفیت زندگی
  • کمال الدین طباطبایی، رامتین رضایی کلانتری، امیر سالاری، فرهاد سلطانی، نوذر نساجیان، مریم سادات حسینی *، علیرضا طباطبایی صفحات 185-192
    مقدمه
    واکنش استرس ایجاد شده در عمل جراحی موجب ارسال پیام هایی ازمحل جراحی به سیستم عصبی مرکزی و محور هیپوتالاموس و هیپوفیز و ارسال امواج وابران سیستم اتونوم به کبد و مدولای آدرنال می شود که منجر به عوارض جانبی مختلف ناشی از افزایش یا کاهش فعالیت غدد داخلی می گردد. استفاده از بیهوشی اسپاینال با بی حس کننده‏ ‏های موضعی می تواند نقش بارزی در مهار این عوارض داشته باشد. از این رو مطالعه اخیر با هدف بررسی تاثیر استفاده از روش بیهوشی عمومی به همراه بی حسی نخاعی بر بیماران دیابتیک حین عمل جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی یکسو کور بوده که بر روی بیماران انتخاب شده جهت عمل جراحی بای پس عروق کرونر انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام و بیماران به دو گروه شاهد (تحت بیهوشی عمومی) و مورد (تحت بیهوشی ترکیب دو روش عمومی و اسپاینال) تقسیم شدند. میزان قند خون و میزان انسولین مورد نیاز قبل، حین و پس از عمل سنجیده شد. همچنین میزان داروهای مورد نیاز در دوگروه مورد و شاهد بررسی شد. در نهایت داده ها توسط آزمون های تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه ارزیابی شدند.
    یافته ها
    میانگین قند خون اندازه گیری شده در گروه مورد قبل از عمل (229.75)، حین عمل (178.41) و بعد از عمل (185.083) بیشتر از گروه شاهد (به ترتیب: 152.17، 131.20، 143.29) بود. میانگین انسولین مصرف شده نیز در این سه بازه زمانی در گروه مورد (113.58) بیشتر از شاهد (70.58) بود. اما نسبت افزایش انسولین مورد نیاز حین عمل در گروه مورد کمتر از شاهد بود. در میزان آتروپین مصرفی (شاهد: 0.50 مورد: 0.145) و ایندرال (شاهد: 0.291، مورد:0.333) برای دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد، در حالیکه اختلاف نور اپی نفرین (شاهد: 6.91، مورد: 0.0) و تری نیتروگلیسیرین (شاهد: 2.00، مورد: 7.08) مصرف شده در دو گروه کاملا معنی دار بود (0.00>P).
    نتیجه گیری
    بی حسی نخاعی به همراه بیهوشی عمومی می تواند با کنترل قند خون بیماران دیابتی و کاهش نیاز به مصرف انسولین در آنها، همینطور کنترل فشار خون و ضربان قلب در بهبود کیفیت بیهوشی، بهبود نتیجه عمل جراحی بی دردی وکیفیت زندگی بیماران دیابتی تحت عمل جراحی بایپس عروق کرونر نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: قندخون، بیماران دیابتیک، بای پس عروق کرونر، بیهوشی جنرال، اسپاینال
  • مهدی غفاری، ابراهیم بنی طالبی *، احمدرضا حیدری صفحات 193-206
    مقدمه
    فعالیت ورزشی یک جزء مهم از روش های کسب سلامت و یک شیوه جدایی ناپذیر برای کنترل بیماران دیابت ملیتوس است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر یکدوره تمرین شدید تناوبی و قدرتی-استقامتی توامان بر سطوح برخی آدیپوکاین های مرتبط با مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به دیابت ملیتوس بود.
    مواد و روش ها
    52 نفر از زنان مبتلا به دیابت ملیتوس (سن 45 تا 60 سال، قند خون ناشتای بالاتر از 126 میلی گرم بر دسی لیتر) به طور داوطلبانه در تحقیق حاضر شدند و بر اساس مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) در سه گروه تمرین همزمان قدرتی-استقامتی (17 نفر) و تمرین شدید تناوبی (17 نفر) و کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. گروه همزمان قدرتی-استقامتی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته تمرین استقامتی با 60 درصد حداکثر ضربان قلب (MHR) و دو جلسه در هفته تمرین مقاومتی با 70 درصد یک تکرار بیشینه (1-RM) انجام دادند. گروه تمرین شدید تناوبی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته 4 تا 10 تکرار آزمون وینگیت 30 ثانیه ای بر روی ارگومتر را با حداکثر تلاش انجام دادند. گروه کنترل هیچ گونه فعالیت منظم ورزشی نداشتند. در پایان 42 نفر از آزمودنی ها موفق به اتمام دوره تحقیق شدند و 10 نفر آن ها به دلیل بیماری و عدم شرکت در تمرینات حذف شدند. سطوح قند خون ناشتا و انسولین 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از اتمام آخرین جلسه تمرینی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی وابسته و تحلیل کوواریانس تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد در میزان سطوح آپلین در گروه HIT و قدرتی- استقامتی توامان تغییرات معنی داری وجود نداشت. اما ویسفاتین در گروه تمرین شدید تناوبی (0/003=P) و تمرین قدرتی- استقامتی توامان (0/001=P) تفاوت معنی دار پیدا کرد. میزان تغییرات IL-6 بدنبال تمرین شدید اینتروال و توامان معنی دار نبود. ضمنا تغییرات غلظت TNF-α در گروه سرعتی شدید و تمرین همزمان غیرمعنی دار بود. اما تفاوت معنی داری در سطوح MCP-1 در گروه تمرین شدید تناوبی و گروه تمرین ترکیبی مشاهده شد (به ترتیب 0/001 و 0/045).
    نتیجه گیری
    تمرین شدید تناوبی و همزمان قدرتی-استقامتی می توانند اثرات مثبتی بر سطوح قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین و MCP-1 و ویسفاتین زنان دیابت ملیتوس داشته باشند.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، تمرین همزمان قدرتی، استقامتی، تمرین شدید تناوبی، آدیپوکایین
  • مرتضی عرب زوزنی *، مریم موسوی نژاد، رونا بحرینی صفحات 207-215
    تهیه نقشه راه فناوری یک مهارت انعطاف پذیراست که به صورت گسترده در صنایع مختلف جهت حمایت از برنامه ریزی های راهبردی و بلند مدت استفاده می شود. این رویکرد یک ابزار ساختارمند برای نشان دادن ارتباطات بین بازارهای نوظهور و در حال رشد فناوری و محصولات فناوری می باشد. تهیه نقشه راه می تواند به صنایع مختلف از طریق تمرکز بر تحلیل های محیطی و ردیابی فناوری ها، به پیش بینی آینده یک صنعت و بازارهای بالقوه آن بپردازد و فناوری های متناسب با نیازهای مشتریان آینده را فراهم کند. با توجه به اینکه در دهه های اخیر سلامت به عنوان یک بازار شناخته شده درآمده است و فناوری های نوین آن در حال رشد هستند توجه به این فرآیند و آشنایی با پیش نیازها، اصول و مراحل آن در این بخش به عنوان یک نیاز اساسی احساس می شود. از آنجا که تا کنون در کشور ما پژوهشی در این زمینه صورت نگرفته است، هدف این مقاله مروری آشنا کردن خوانندگان اصلی (تصمیم گیرندگان حوزه سلامت و فعالان صنایع در حوزه سلامت) با اصول و مفاهیم تهیه نقشه راه فناوری می باشد تا بتوانند از مزایای آن در بازار سلامت بهره ببرند.
    کلیدواژگان: فناوری، نقشه راه، نظام سلامت
|
  • Hamideh Molaei, Seyed Masuod Davoodi, Gholamhossien Alishiri * Pages 143-148
    Introduction
    According to previous studies, the prevalence of oral lesions in patients with psoriasis is on the rise. But precise knowledge of the prevalence among Iranian patients is not available. The aim of this study was to evaluate of oral lesions between psoriatic patients and comparing by past results.
    Materials And Methods
    Present descriptive-analytic study is done on psoriatic patient and also rheumatoid arthritis as control. After collecting demographic data; all subjects were evaluated about oral and joint and nail complications. Finally data were analyzed via one way Anova, chi-2 and logistic regression methods.
    Results
    100 cases of psoriasis and 165 of rheumatoid arthritis were assessed. Significant correlation between smoking and incidence of fissured tongue was seen in patients with psoriasis. Among the people with psoriasis 53% have fissured tongue; 5% have geographic tongue and among subjects with rheumatoid arthritis, 49.7% have fissured tongue and 9.7% have geographic tongue.
    Conclusion
    It seems that the evaluation of patients with autoimmune disease such as Psoriasis and Rheumatoid arthritis is essential.
    Keywords: Psoriasis, Rheumatoid Arthritis, Oral Complication, Joint Involvement
  • Sohrab Amiri *, Firouzeh Sepehrian Azar Pages 149-156
    Introduction
    In recent years, there has been great interest in positive psychology. The aim of the present study was to investigate and relations between the affective styles, personality traits based on behavioral activation, inhibition system and Emotion regulation with Psychological well-being among students.
    Materials And Methods
    340 students were selected by a multi-stage cluster sampling method. Then the affective styles questionnaire, brain-behavioral systems and Emotion regulation were distributed among participants. Collected data were analyzed by using descriptive and correlation indicators, simultaneous regression analysis and Paired t-test.
    Results
    Results indicated that there is a significant positive correlation between affective styles with psychological well-being (P
    Conclusion
    It seems that psychological well-being is related with biological dimensions of personality and affective styles. Furthermore Gender has important role in psychological well-being.
    Keywords: Emotions, Well-Being, Affect, Personality
  • Abolghasem Golkhandan * Pages 157-166
    Introduction
    One of the main challenges in the field of health economics is detecting the factors affecting on health costs. One of the these factors is air pollution, which has been ignored in most of empirical studies; while air pollution is one of the environmental problems which in recent years has become a serious threat to human health. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of air pollution on health sector costs in Iran.
    Materials And Methods
    This study using time series data from 1979-2013 is paid to study dynamic long-term and short-term relationship between per capita health sector costs, air pollution indicators (Carbon monoxide emissions and particulate matter PM10), per capita income, per capita physician, Ageing and urbanization. For this purpose is used the bounds co-integration test and Auto-Regressive Distributed Lags (ARDL) model. Also, the statistical analyzes were performed using the Eviews and Microfiche software.
    Results
    results of bounds test indicate the long-term equilibrium relationship between variables. Based on the results of the ARDL model, Emissions of carbon monoxide and particulate matter PM10, increases the per capita health sector costs in the short-term and long-term. Also, increasing urbanization increases per capita health sector costs indirectly through increased air pollution in the short-term and long-term.
    Conclusion
    The results indicate that the expansion of air pollution, increases the health sector costs. Therefore, policies and strategies that will lead to a reduction in air pollution in the country is essential.
    Keywords: Health Sector Costs, Air Pollution, Bounds Test, Auto-Regressive Distributed Lags (ARDL) Model, Iran
  • Mohammadkarim Bahadori, Khalil Alimohammadzadeh *, Kamiyar Rostam Abadi Pages 167-175
    Introduction
    Symmetry system of work environment (5S) included of Sort, Straighten, Sweep, Standardization, and Self-discipline is the first step of collaborative activities with health, comfort and efficiency for employees of an institution. In this regard, the effects of applying 5S technique on a health center's staff's efficiency was investigated.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was performed on a total of 40 subjects of health center staff of Kangavar city in 2016. The Employees productivity was measured by applying of 5s during 9 months and assessed using standard 5s checklists and productivity questionnaires (Achieve) in pre-and post-tests. The data were analyzed using statistical analysis methods tests (Paired-t and Wilcoxon) and SPSS 22 software
    Results
    Applying of 5s model improved Health Center staff's productivity and the efficiency of employees were demonstrated significant difference in all units) P
    Conclusions
    5s is an effective and basic model in increasing productivity of Health Center’s employees. So, using this model is recommended for all Health Center units for increasing their efficiency.
    Keywords: 5S, Education, Productivity, Health Center staffs
  • Nahid Radnia, Marziyeh Otogara, Shahla Shahnavazian, Fatemeh Jafarian, Marziyeh Khaled Noori, Zahra Yoosefi, Maryam Khodabandeloo, Arezoo Shayan * Pages 177-184
    Introduction
    One of the factors affecting the quality of life after pregnancy is mode of delivery. Many studies should be done about the relationship between mode of delivery and related physical and psychological problems and also satisfaction after delivery. So the present study was conducted to evaluate the quality of life of mothers with cesarean and vaginal delivery.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 330 pregnant women who were admitted to an educational hospital for vaginal delivery or cesarean in 2015. Selection of subjects was done via simple random sampling. Data collection tools were demographic questionnaire and also short form of the World Health Organization Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF). Data were analyzed using SPSS-21 software thru descriptive statistics, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    The mean value of quality of life scores of women were 57.81 and 57.40 for vaginal and Cesarean delivery groups respectively, there was no significant difference between these two groups (p= 0.353). The mean value of quality of life of all women was 57.61. Social dimension has highest value among other dimensions in all women. There was no significant correlation between the scores of quality of life dimensions and total quality of life score with the mode of delivery. In the normal labor group, significant difference were observed about between the age group of 20-30 years with 20> years and
    Conclusion
    Although there was no significant relationship between quality of life and mode of delivery, but because of the higher complications and higher costs of delivery, the rates of caesarean can be reduced by giving more advice and raising awareness of pregnant mothers.
    Keywords: Cesarean, Quality of Life, Vaginal Delivery
  • Kamalodin Tabatabie, Ramtin Rezaie Kalantari, Amir Salari, Farhad Soltani, Nozar Nasajian, Maryam Sadat Hosseini *, Alireza Tabatabaie Pages 185-192
    Introduction
    The stress response caused by surgery makes sending messages from the site of injury or surgery to the central nervous system and the hypothalamus and pituitary and in turn to the liver and adrenal medulla. In response; release of adrenocorticotropic hormone, growth hormone, vasopressin and the subsequent release of cortisol and insulin release inhibition occurs which leading to increased glucose (hyperglycemic response), intensified lipolysis, the breakdown of proteins and gluconeogenesis in the liver and insulin resistance in the cells will appear. It seems that the use of spinal anesthesia with local anesthetics as a method of inhibiting impulse afferent and efferent waves of central nervous system have an important role in the inhibition of this reaction. Therefore, this study aimed to investigate the effect of general anesthesia along with spinal in diabetic patients during coronary artery bypass surgery (CABG).
    Materials And Methods
    This study was a single-blind randomized clinical trial in patients undergoing coronary artery bypass in 2015-2016. Patients were divided randomly into two groups. The control group (under anesthesia GA) and test group (under anesthesia combination of GA and SA). Blood sugar levels and insulin levels were assessed before, during and after surgery. Also the Norepinephrine, Inderal, Thrinitroglycerine and Atropine drugs required in the two groups were compared. Finally data were analyzed via independent T sample test and one way Anova.
    Results
    Blood sugar levels were significantly higher in the intervention group than the control in all three periods before (229.75>152.17), during (178.41>131.20) and after (185.08>143.29) surgery. Also average of Insulin required intervention group (113.58) was more than control group (70.58). An increasing proportion of insulin needed during surgery in the treatment group was lower than control. There were no significant difference in amount of atropine (control: 0.50 intervention: 0.145) and Inderal (control: 0.291 intervention: 0.333) required for groups while differences in Norepinephrine (control: 6. 91 intervention: 0.00) and Thrinitroglycerine (control: 2.00 intervention: 7.08) used in the two groups was significant (P
    Conclusion
    Spinal anesthesia along with general can control blood sugar in diabetics and reduce the need for insulin, as well as blood pressure and heart rate in improving the quality of anesthesia, improve the outcome of surgery, pain and quality of life of diabetic patients undergoing coronary artery bypass surgery.
    Keywords: Blood Sugar, Diabetic Patients, Coronary Artery Bypass Graft, General
  • Mahdi Ghafari, Ebrahim Banitalebi *, Ahmadreza Heidari Pages 193-206
    Introduction
    Exercise has an important impact of health and is an inseparable way to managing diabetes mellitus. The purpose of this study is to examine impact of the period of high-Intensity interval training and at the same time strength-endurance training on the levels of some adipokines associated with insulin resistance in diabetic women.
    Materials and Methods Fifty-two overweight female type 2 diabetic patients (45-60 years old with fasting blood glucose ≥ 126 mg/dl (7.0 mmol/l)) were assessed and based on glycosylated, Hb were assigned into the intense interval training group (N=17), concurrent resistance- endurance training group (N=17) and control group (N=18). Strong-endurance group subjects did three sessions of endurance training with 60% maximum heart rate (MHR) and two sessions per week of resistance training with 70% repeat maximum (1-RM). Intensity interval training group did three sessions of 4 to 10 repetitions of a 30-minute Wingate test on the ergometer with maximum effort for eight weeks. The control group did not have any regular sports activities. At the end of experiment, 42 subjects completed the study and 10 subjects were excluded. Fasting blood glucose and insulin levels were measured 24 hours before and 48 hours after the last exercise session. Data were analyzed by t-test and covariance analysis.
    Results
    The results showed that, levels of apelin in HIT and combine training group have no significant changes (p = 0.13 and p = 0.09, respectively), but visfatin in HIT Group (p=0/003) and combine training group (p=0/001) has significant changes. Also changes in IL-6 in intense interval training (p=0/09) or combined training groups (p=0/07) was not significant. Likewise TNF-α has no changes in extreme speed (p=0.11) and combined (p=0.23). But we observed significant differences in the levels of MCP-1 in high-intensity exercises in group training and concurrent training groups (p=0/001, p=0/045, respectively).
    Conclusions
    HIT accompany with strength-endurance training can have positive effects on the levels of glucose, insulin, insulin resistance, MCP-1 and visfatin in women with diabetes mellitus.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Intense Interval Training, Concurrent Resistance- Endurance Training, Adipokines
  • Morteza Arab-Zozani *, Maryam Mousavinejhad, Rona Bahreini Pages 207-215
    Technology Roadmapping is a flexible skill which is widely used in various industries to support long-term and strategic planning. This approach is a structured tool for showing the relationship between emerging and growing markets. Technology Roadmapping can help various industries by focusing on environmental analysis and tracking technologies, to predict the future of an industry and its potential markets, and to provide technologies tailored to the needs of future customers. Given that in recent decades, health has become known as a market, and health related technologies are growing, thus, considering this process and familiarity with the prerequisites, principles and its procedures is an essential requirement for this sector. Because in our country has not done any research in this field up to now, the aim of this introductive review was to familiarize the readers (key health decision maker and industry activists) with the principles and concepts of technology roadmapping to enable them to take advantage of its benefits.
    Keywords: Technology, Roadmap, Health System