فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، خرداد و تیر 1396)

مجله آموزش پرستاری
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منیره رستگار *، حمیدرضا زنده طلب، سید رضا مظلوم، مهری یاوری صفحات 11-20
    مقدمه
    سبک زندگی ناسالم و مشکلات ناشی از آن، توجه بیشتر به برنامه های آموزش و ارتقاء سلامت را در میان گروه های مختلف جامعه ایجاب می نماید. بنابراین، این مطالعه با هدف اثربخشی آموزش همتا بر سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در رابطین بهداشت انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، ابتدا با نمونه گیری در دسترس، 59 واحد پژوهش از 4مرکز تحت پوشش مرکز بهداشت شماره 3 مشهد براساس نتایج مطالعه مقدماتی انتخاب شدند. سپس به طور تصادفی، 2مرکز به گروه آزمون (29 نفر) و 2مرکز دیگر به گروه شاهد (30نفر) اختصاص داده شد. در گروه آزمون بعد از انتخاب آموزش دهندگان همتا، مداخله آموزشی طی 6جلسه 60-45دقیقه ای در قالب گروه های کوچک و آموزش مشارکتی اجرا شد. در گروه شاهد برنامه متداول مراکز انجام شد. در هر دو گروه، پرسشنامه استاندارد سبک زندگی قبل و 4هفته بعد از مداخله تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار 16-SPSS و آزمونهای تی، من ویتنی، ویلکاکسون و مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    بعد از مداخله، میانگین نمرات سبک زندگی در گروه آزمون در مقایسه با قبل از مداخله در تمامی ابعاد افزایش معنی داری داشت(001/0>P)، در حالی که در گروه شاهد در تمامی ابعاد به جز مسئولیت پذیری سلامتی افزایش معنی داری مشاهد نشد(05/0P).
    نتیجه گیری
    آموزش همتا در ارتقاء سبک زندگی رابطین بهداشت موثر است، بنابراین بکارگیری آموزش همتا در برنامه آموزشی رابطین بهداشت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش همتا، سبک زندگی، ارتقای سلامت، رابطین بهداشت
  • بهمن آقایی، رضا نوروززاده، محمد عباسی *، مرتضی شجاع داوودی صفحات 21-29
    مقدمه
    آموزش بالینی فرآیندی پویا و قلب آموزش حرفه پرستاری محسوب می شود؛ برنامه آموزش بالینی با هدف ارتقاء سطح آموزش پرستاری طراحی شده، ولی دانشجویان در آموزش بالینی با چالش هایی مواجه هستند. هدف این مطالعه بررسی عناصر موثر بر آموزش بالین از دیدگاه دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی شهر تهران بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی کلیه دانشجوی سال آخر پرستاری شش دانشکده پرستاری و مامایی شهر تهران در سال 1393 به تعداد 150 نفر به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته؛ شامل 35 گویه با طیف لیکرت در 5 حیطه آموزش بالینی (اهداف و برنامه آموزشی، مربی، برخورد با دانشجو، محیط بالین و نظارت و ارزشیابی) جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه 16و آمار توصیفی، استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دانشجویان دانشکده های مورد مطالعه حیطه اهداف و برنامه آموزشی را با میانگین و انحراف معیار (90/5±92/19)، خوب ارزیابی کرده و حیطه مربی (96/4±73/14) را متوسط ارزیابی کرده بودند و حیطه برخورد با دانشجو (51/2±33/7)، محیط بالین (79/2±48/9) و نظارت و ارزشیابی (27/1±81/3) را ضعیف ارزیابی کرده بودند. بیشترین نمره اکتسابی به دانشکده پرستاری دانشگاه شاهد و کمترین نمره اکتسابی به دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه شهید بهشتی تعلق داشت و بین سن واحد های مورد مطالعه با دیدگاه از وضعیت آموزش بالینی در حیطه های مختلف ارتباط معنادار وجود نداشت. همچنین دیدگاه دانشجویان پرستاری دختر و پسر از وضعیت آموزش بالینی نیز از هم متفاوت بود.
    نتیجه گیری
    بهبود و ارتقای کیفیت آموزش بالینی مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است . با توجه به نقش اساسی و حیاتی آموزش بالینی در یادگیری و بهبود مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری، توجه بیشتر و لحاظ تمهیدات موثر مدیران و مسئولان دانشکده های پرستاری در این خصوص جهت رفع مشکلات حیطه های آموزش بالینی بخصوص در زمینه برخورد ( ارتباطات) دانشجویان با مربی و پرسنل، شرایط و امکانات محیط های کار آموزی و نحوه نظارت و ارزشیابی نظامند و موثر جهت غنای هر چه بیشتر آن پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، آموزش بالینی، محیط بالین
  • فرشته عمران، توران باقری *، سیدجابر موسوی، ژیلا اکبری، شیرین عراقی صفحات 30-40
    مقدمه
    آموزش می تواند نقش عمده ای در ارتقای کیفیت عملکرد پرستاران داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش پانسمان دست به دو روش گروهی و ویدیوئی در پرستاران شاغل در بخش های بستری بیمارستان انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح دو گروهی، 90 پرستار شاغل در بخش های بستری بیمارستان حضرت فاطمه(س) تهران در سال 93-1392، به روش سرشماری انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آموزش گروهی و ویدیوئی قرار گرفتند ابزار گردآوری داده ها برای سنجش آگاهی، پرسشنامه و چک لیست ارزیابی عملکرد بود که قبل و بعد از آموزش توسط پرستاران و پژوهشگر تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش19) و آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان آگاهی در گروه آموزش گروهی قبل و پس از آموزش به ترتیب با میانگین(انحراف معیار) 75/1±20/17 و 14/1± 16/18 و درگروه آموزش ویدیوئی48/1±07/17 و 45/1±93/17 بوده و میزان عملکرد نیز در گروه آموزش گروهی به ترتیب 36/9± 89/77 و 41/8±69/81 و در گروه آموزش ویدیوئی 79/10±47/74 و 63/9±33/80 بوده است و نتایج هر دو گروه پس از آموزش بهتر بود.(001/0P<)
    نتیجه گیری
    هر چند دو روش آموزش گروهی و ویدیوئی در ارتقای آگاهی و عملکرد پرستاران موثر بود اما با توجه به مزایای فراوان روش ویدیوئی از جمله به صرفه بودن و امکان رویت فیلم در هر زمان و مکانی ، به کارگیری آن در برنامه های آموزشی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش گروهی، آموزش ویدیوئی، پانسمان، پرستاری
  • مریم باقری، مرضیه حسن پور*، فاطمه قائدی حیدری، اکبر حسن زاده صفحات 41-50
    مقدمه
    هوش هیجانی نقش بالقوه ی مهمی در آموزش پرستاری دارد و همچنین برای سلامت روان و عمل حرفه ای شخص ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه ی هوش هیجانی دانشجویان پرستاری و ارتباط آن با تعدادی از ویژگی های دموگرافیک در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی - مقطعی می باشد. شرکت کنندگان 169 دانشجوی پرستاری بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر 2 بخش؛ ویژگی های دموگرافیک و « آزمون هوش هیجانی بار – آن (Bar-on)» که شامل 90 سوال و 15 مقیاس بود، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 در سطح آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و فراوانی) و در سطح آمار تحلیلی ( همبستگی اسپیرمن، همبستگی پیرسون، تی تست و آنالیز واریانس یکطرفه و LSD) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی هوش هیجانی دانشجویان08/33±53/336 بود. ارتباط معنی داری بین نمره ی هوش هیجانی با متاهل بودن (21/2 =t 02/0=p) و ترم تحصیلی (15/0=r 05/0=p) وجود داشت. تفاوت معنی داری بین نمره ی هوش هیجانی در سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا وجود داشت( 05/0< P).
    نتیجه گیری
    توجه به هوش هیجانی در ارائه ی مراقبت با کیفیت حائز اهمیت است و ضرورت پرورش این بعد متناسب با مقطع تحصیلی دانشجویان در آموزش پرستاری در ارتقاء سیستم مراقبتی به سوی بهبود ارائه ی خدمات می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، دانشجوی پرستاری، مقطع تحصیلی
  • مسعود خاکپور*، حمید نجات، فریبا کریمیان، معصومه مهرآفرید، سیما مرتضوی، تکتم چناری صفحات 51-60
    مقدمه
    زوجین نابارور با مشکلات روانشناختی متعدد روبرو هستند. این پژوهش شبه آزمایشی با هدف تاثیر آموزش الگوی شادکامی فوردایس بر نستوهی و سازگاری زناشویی زوجین نابارور انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری شامل زوجین فرهنگی نابارور قوچان و فاروج سال 1394 بود که با نمونه گیری داوطلبانه، 20 زوج (40 نفر) به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10 زوج) و کنترل (10 زوج) قرار گرفتند. زوجین گروه آزمایش، 14 جلسه گروهی (90 دقیقه) مداخله آموزشی شادکامی فوردایس را دریافت کردند. ابزارها شامل مقیاس زمینه یابی دیدگاه های شخصی و مقیاس سازگاری زناشویی اسپانیر بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر و اثر تعاملی عامل زمان آزمون و گروه به طور جداگانه بر هر کدام از متغیرهای وابسته (نستوهی و سازگاری زناشویی) معنادار بود (0/01>p).همچنین، اثر عامل گروه و اثر زمان آزمون به طور جداگانه بر هر کدام از متغیرهای وابسته معنادار می باشد (0/01>p). بنابراین، می توان گفت که آموزش الگوی شادکامی فوردایس بر نستوهی و سازگاری زناشویی به طور معنی داری اثربخش بوده است. تفاوت میانگین پیش آزمون و پس آزمون در اندازه گیری هر دو متغیر وابسته معنادار بود (0/01>p) و این معناداری به نفع پس آزمون بود. تفاوت میانگین پس آزمون و آزمون پیگیری در هیچ کدام از متغیرهای وابسته معنادار نبود (0/05p).
    نتیجه گیری
    از آنجا که آموزش الگوی شادکامی فوردایس بر نستوهی و سازگاری زناشویی دارای اثر پایدار بود، اجرای این روش را در بهبود زندگی زوجین نابارور در مراکز پرستاری ناباروری پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: شادکامی، فوردایس، نستوهی، سازگاری، زوج، نابارور
  • اعظم محمودی، لطفعلی خانی*، مظفر غفاری صفحات 61-70
    مقدمه
    همدلی و هوش معنوی و مسئولیت پذیری اجتماعی از عوامل تاثیر گذار در ارتقای کیفیت خدمات پرستاری است و می توانند نقش اساسی در رعایت حقوق بیماران داشته باشند. هدف این مطالعه تعیین رابطه همدلی و هوش معنوی با نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران با میانجگری مسئولیت پذیری اجتماعی می باشد.
    روش کار
    روش مطالعه، توصیفی- مقطعی مبتنی بر مدل ساختاریابی (Structural Model) بود. نمونه آماری 300 نفر از پرستاران علوم پزشکی استان آذربایجان غربی بودند که در سال 1395، به روش نمونه گیری خوشه‏ای چند مرحله‏ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های همدلی جفرسون، مسئولیت پذیری اجتماعی سالکوسکیس، هوش معنوی کینگ و مقیاس حقوق بیماران هوشمند و همکاران استفاده شد. داده های به دست آمده از طریق آزمون های آماری توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار)، ضریب همبستگی پیرسون و بوت استراپ Bootstrap و با استفاده از نرم افزار های آماری Spss -22 و Amos-22 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که اثر مستقیم متغیر همدلی (05/0=r و 04/0=P)، هوش معنوی (19/0- =r و 01/0=P) و مسئولیت پذیری اجتماعی (62/0=r و 001/0=P) بر نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران معنادار هست. اثر غیر مستقیم همدلی (05/0) و هوش معنوی (03/0) با میانجی گری مسئولیت پذیری اجتماعی معنادار است. در مجموع 40 درصد از واریانس متغیر نگرش به رعایت حقوق بیماران در پرستاران از طریق مدل پژوهش تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد با افزایش همدلی، هوش معنوی و مسئولیت پذیری اجتماعی پرستاران می توان نگرش پرستاران نسبت به رعایت حقوق بیماران را تقویت کرد. لذا برای رعایت حقوق بیماران، توصیه می شود که اقدامات لازم در خصوص آموزش همدلی، هوش معنوی و مسئولیت پذیری اجتماعی در بین پرستاران، انجام گردد.
    کلیدواژگان: همدلی، هوش معنوی، مسئولیت پذیری اجتماعی، پرستاران، نگرش، حقوق بیماران
  • نبی امیدی، حشمت الله عسگری*، محمدرضا امیدی صفحات 71-80
    مقدمه
    هوش هیجانی، می تواند شکل تکامل یافته ای از توجه به عامل نیروی انسانی در سازمان ها و ابزاری نوین و شایسته در دست مدیران برای هدایت افراد درون و برون سازمان ها باشد. از طرفی انگیزش شغلی، تمایل کارکنان را برای غلبه بر موانع شغلی و سازگاری با وضعیت کاری را توضیح می دهد، در این تحقیق به بررسی همبستگی بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی در پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال 1394 پرداخته می شود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی است، جامعه آماری این پژوهش کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه در سال 1394 می باشد، روش نمونه گیری به صورت تصادفی بوده و با استفاده از فرمول Cochran حجم نمونه 142 نفر به دست آمد. ابزار اصلی برای کسب داده های این تحقیق پرسشنامه هوش هیجانی Bar _onو پرسش نامه انگیزش شغلی Hackman و Oldham بود، برای آزمون فرضیات تحقیق از آمار استنباطی و آزمون همبستگی Pearson برای رابطه بین متغیر های هوش هیجانی و انگیزش شغلی بر اساس نرم افزار آماری 20 SPSS استفاده شده است.
    یافته ها
    بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی پرستاران بیمارستان های دولتی کرمانشاه همبستگی مثبت و معنا دار وجود داشت، همچنین ضریب همبستگی Pearson برای همبستگی بین مولفه اخلاقی هوش هیجانی و انگیزش شغلی شامل خودآگاهی(542/0=r 021/0=p)، احترام به خود(782/0=r 033/0=p)، مهارت های اجتماعی(757/0= r 037/0=p)، همدلی(615/0=r 015/0=p) و انعطاف پذیری(631/0=r 010/0=p) به دست آمد، که نشان دهنده همبستگی قوی، مثبت و معنادار تمام مولفه های اخلاقی هوش هیجانی با انگیزش شغلی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی کرمانشاه می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که بین هوش هیجانی و انگیزش شغلی پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه رابطه معنا دار و جود دارد، در نتیجه هرچقدر مولفه های هوش هیجانی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی شهر کرمانشاه از طریق آموزش مهارت ها، نهادینه و افزایش یابد انگیزش شغلی پرستاران نیز افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: پرستاری، آموزش، هوش هیجانی، انگیزش شغلی
  • تاثیر برنامه آموزشی ترکیبی گروهی بر کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی اعضای خانواده مبتلایان به نارسائی احتقانی قلب
    ویدا صادق زاده *، پوران رئیسی صفحات 81-90
    مقدمه
    ارتقاء کیفیت زندگی یکی از اهداف عمده در درمان مبتلایان به نارسایی قلب است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی ترکیبی گروهی بر کیفیت زندگی اعضای خانواده مبتلایان به نارسائی قلب انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع کارآزمایی کنترل شده تصادفی می باشد. جامعه پژوهش، اعضای خانواده مبتلایان به بیماری نارسایی قلب مراجعه کننده به بخش CCU و قلب بیمارستان آیت الله موسوی بودند که 92 نفر از اعضای خانواده بیماران بستری واجد شرایط از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 46 نفری، کنترل و مداخله قرار گرفتند. قبل از تخصیص تصادفی، شرکت کنندگان پرسشنامه اولیه را تکمیل کردند. شرکت کنندگان سه بار طی یکسال پرسشنامه ها را تکمیل کردند. ابزار اضطراب و افسردگی بیمارستان Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) برای اندازه گیری اضطراب و افسردگی و پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگیNattingham Health Profile (NHP) برا ی سنجش کیفیت زندگی استفاده شد. جهت تعیین پایایی علمی از روش آزمون مجدد و روایی علمی از روایی محتوی استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند. از آزمون کی-دو و ضریب همبستگی گاما به منظور مقایسه دو گروه بر حسب ویژگی های دموگرافیک اعضای خانواده بیمار و بیماران و تحلیل آنالیز واریانس با اندازه های تکراری به منظور مقایسه اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی در دو گروه درمانی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شاخص اضطراب، کاهش معنی داری در طول سه زمان اندازه گیری داشت (001/0>p)، هرچند این کاهش در بین دو گروه مداخله و کنترل معنی دار نبود. هم چنین شاخص کیفیت زندگی و ابعاد شش گانه آن، در سه دوره زمانی، بهبود قابل ملاحظه ای را نشان داد (001/0>p) اما این تفاوت ها در بین دو گروه مداخله و کنترل معنی دار نبود. اختلاف معنی داری در دو گروه کنترل و مداخله در افسردگی در سه زمان اندازه گیری وجود داشت ( 001/0=p).
    نتیجه گیری
    به منظور ارتقاء دانش مرتبط با بیماری، می توان از روش های آموزش ترکیبی گروهی برای تاثیرگذاری بر میزان اضطراب، افسردگی و کیفیت زندگی اعضای خانواده بیماران بهره گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که افزایش حمایت اجتماعی می تواند برای اعضای خانواده بیماران مفید باشد. پیشنهاد می گرددکه مطالعات مشابهی جهت افزایش آگاهی اعضای خانواده بیماران و نقش پرستاران در ارتباط با دیگر بیماری های مزمن انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی گروهی، اعضای خانواده، کیفیت زندگی، نارسایی قلبی
|
  • Monire Rastegar *, Hamidreza Zendehtalab, Seyedraza Mazlom, Mehri Yavari Pages 11-20
    Introduction
    Unhealthy lifestyle causes complications and requires more attention to education and health promotion programs among various social groups. Therefore, this study was conducted to determine the effectiveness of peer education on health- promoting lifestyle in health volunteers.
    Methods
    In this quasi-experimental study, firstly through convenience sampling method,59 cases from four centers subset health center of Mashhad were selected based on the results of the pilot study. Then through random assignment, two centers were devoted to experimental group (29 person) and two other centers to control group (30 person). In the experimental group, after selection peer educators, educational intervention was performed in 6 sessions. 45-60 minutes in the form of small groups and cooperative learning. Common application of centers was performed in the control group. In both groups, lifestyle norm questionnaire was filled out before and four weeks after the intervention. Data Analysis was done using SPSS V.16 as well as t-test, Mann-Whitney U, Wilcoxon, and Chi-Square Test.
    Results
    After intervention, mean scores of health promoting lifestyle showed a significant increase in the experimental group in all aspects compared with before intervention (P0.05). Difference of mean Scores in all aspects of lifestyle in the experimental group were statistically significant compared with the control group (P
    Conclusion
    Peer education is effective in improving the lifestyle of health volunteers. Therefore, the use of peer education is recommended in health volunteers training.
    Keywords: Peer education, Lifestyle, Health promotion, Health volunteers
  • Bahman Aghai, Reza Norouzzade, Mohammad Abbasi *, Morteza Shojadavodi Pages 21-29
    Introduction
    Clinical education is a dynamic process and a core in nursing professional education. The clinical education curriculum has been planned to develop nursing education level, but students are confronting challenges in clinical education. The purpose of this study was to compare the clinical education from the perspective of nursing students.
    Methods
    In this descriptive cross sectional study, using census method, 150 nursing students were selected from nursing and midwifery faculties. Data were collected with a 35 items researcher made questionnaire, in Likert scale, with five domains in clinical education. Descriptive and analytic statistic analyses were conducted using SPSS (ver., 16)
    Results
    The students showed better scores in objectives and educational planning (19.92 ± 5.90), and moderate in instruction domain (14.73 ± 4.96). The Confrontation with student (51.2±33.7), clinical environment (79.2±48.9) and supervision/ evaluation was assigned weak scores. Also, the most scores were related to nursing faculty at Shahed University and the least was to Shahid beheshti nursing faculty. There were no statistical differences of perspective of clinical education in different domains by gender. Male and female students had different perspective on clinical education.
    Conclusion
    Given the essential role of clinical education, it is recommended to improve the skills of nursing students. Therefore, more attention is needed in school administrators and preparation.
    Keywords: nursing education, clinical education, clinical environment
  • Fereshteh Omran, Tooran Bagheri *, Seyed Jaber Mousavi, Jaleh Akbari, Shirin Araghi Pages 30-40
    Introduction
    Education can play a major role in improving the quality of nurse's performance. The present study aimed to determine the effect of hand dressing education through group and video training on nurses working in different wards.
    Methods
    In this quasi-experimental study with two groups, 90 nurses working in different wards of Hazrat Fatima in Tehran were selected by census method and randomly divided into two groups: video and group training. Data collecting instrument was a questionnaire to assess the knowledge and performance checklist to evaluate nurses and researchers’ performance before and after the training. Data were analyzed using SPSS software ver19 , Paired-Samples T test and independent t-tests.
    Results
    The level of awareness in the training group before and after training were 17.20 ± 1.75 and 18.16 ± 1.14 and in the video training group it was 17.07±1.48 and 17.93 ± 1.45. The performance of training group before and after training was 77.89± 9.36 and 81.69±8.41 and in the video training group it was 74.47±10.79 and 80.33±9.36. The results of both groups after the training was better. (P
    Conclusion
    Although both groups were effective in raising nurses’ awareness and performance; however, according to numerous advantages of video training including affordability and ability to watch videos at any time and place, etc., using this method in the training programs is recommended.
    Keywords: Group training, Video training, Dressing, Nursing
  • Maryam Bagheri, Marzieh Hasanpour *, Fatemeh Ghaedi Heidari, Akbar Hasanzadeh Pages 41-50
    Introduction
    Emotional intelligence (EI) has an important potential role in nursing education and is necessary for personal mental health and professional practice. The aim of this study was to assess and compare the emotional intelligence of nursing students and its relation with some demographic characterizes in educational levels of the undergraduate, MSc, PhD in Isfahan University of Medical Sciences.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional study. The study population included 169 nursing students that were selected using proportionate stratification. Data were collected by a questionnaire that was consisted of two parts; demographic characteristics and” BarOn EQ-i” questionnaire which was included 90 questions and 15 scales. Data analysis were conducted uaing description statistics tests (mean, frequency, standard deviation) and inferential statistical tests (spearman correlation, Pearson correlation test, T test, ANOVA test and LSD) with SPSS 16.
    Results
    The student's mean score of emotional intelligence was 336.53 ±33.08. There was significant correlation between emotional intelligence score in married status) P=0.02, t= 2.21 (and educational term (p=0.05, r=0.15) and There was significant difference between the score of emotional intelligence in educational levels of the undergraduate, MSc and PhD in nursing students (P
    Conclusion
    Considering emotional intelligence is important for high quality care; hence, necessity of fostering this scope. Therefore, appropriate education corresponding to the grade should be effective in promoting care system in improving services provided.
    Keywords: Emotional Intelligence, Nursing Student, Educational Levels
  • Masoud Khakpour *, Hamid Nejat, Fariba Karimian, Masomeh Mehrafarid, Sima Mortazavi, Toktam Chenari Pages 51-60
    Introduction
    Infertile couples are faced with multiple psychological problems. This semi-experimental study aimed to evaluate the effect of Fordyce happiness model on hardiness and marital adjustment in infertile couples.
    Methods
    The population were consisted of infertile couples in Quchan and Faruj cities in 2015 that participated voluntarily 20 couples (n = 40) and were randomly assigned to experimental group (10 couples) and control group (10 couples). Couples in experimental group received a psycho-educational program on happiness in 14 sessions (90 minutes). Scale survey tools included Hardiness and Dyadic Adjustment Scale.
    Results
    Repeated measures analysis of variance and interactive effect of the test and separately on each of the dependent variables (hardiness and marital adjustment) was significant (P0.05), but the difference between average pre-test and follow-up in all two dependent variables were statistically significant (P
    Conclusion
    Fordyce happiness model training had stable effect on hardiness and marital adjustment. Therefore, we offer implementation of this method in improving the lives of infertile couples in nursing infertility centers.
    Keywords: Happiness, Fordyce, Hardiness, Adjustment, Couples, Infertile
  • Azam Mahmoodi, Lotfali Khani *, Mozaffar Ghaffari Pages 61-70
    Introduction
    Empathy, Spiritual Intelligence and social responsibility are Factors affecting on expanding the quality of nursing services and can have a basic role on the patient rights. This study aimed to investigate the relationship of empathy and Spiritual Intelligence with nurses Attitude to rights of patients with mediation of Social Responsibility.
    Methods
    This is a descriptive-correlational study carried out with 300 nurses in west Azerbaijan in 2016. Data gathering instruments were: Jefreson empathy scale, Salkovskis responsibility scale, King Spiritual Intelligence scale and Hoshmand and et al rights questionnaire. Descriptive (frequency, percentage, mean, standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and Path analysis) were done with spss ans amos-22 was analyzed.
    Results
    The results showed the direct effect of empathy (p=0.04, r=0.05). Spiritual Intelligence (p=0.04, r=-0.19), responsibility (p=0.001, r=0.62) on nurse’s attitude with the rights of patients were significant. The indirect effect of empathy (0, 05) and Spiritual Intelligence (0, 03) with mediating the forming the model of responsibility were significant. In conclusion, %40 of the variance in nurse’s attitude with the rights of patients was determined using empathy, spiritual intelligence and responsibility.
    Conclusion
    It seems that empathy, spiritual intelligence and responsibility increases the nurses’ attitude in improving the rights of patients. In order to consider the rights of patients, it is recommended that necessary actions be performed in training empathy, spiritual intelligence and social responsibility among nurses.
    Keywords: Empathy, Spiritual Intelligence, Social Responsibilities, Nurses, Attitude, Patient's Right
  • Nabi Omidi, Heshmatolaah Asgari *, Mohammad Reza Omidi Pages 71-80
    Introduction
    Emotional intelligence can be developed in economic potential in the organization according to modern and tools for guiding people inside and outside organizations. On the other hand, job motivation, the willingness of employees to overcome barriers to employment and working conditions adapt explains, in this study, the effect of emotional intelligence on job motivation was discussed.
    Methods
    The study population were all nurses working in public hospitals is the city of Kermanshah in 2015 using random sampling method and Cochran formula. The sample size was 178 people, of which 142 people completed the questionnaires and returned it. The main tool for obtaining data for the study of emotional intelligence questionnaire was Hackman and Oldham Bar _on and job motivation questionnaire. For the relationship between motivation and emotional intelligence-based statistical SPSS version 20 was used using Pearson's correlation coefficient.
    Results
    Between emotional intelligence, and job motivation, in governmental hospitals in Kermanshah the results were positive and significant. Pearson's correlation coefficient for the correlation between moral and emotional intelligence showed job motivation and self-awareness (r = 0.542, p = 0.021), self-respect (r = 0.782 , p = 0.033), social skills (r = 0.757 , p = 0.037), empathy (r = 0.615 , p = 0.015), and flexibility (r = 0,631 , p = 0.010), which represents a strong link between positive and significant ethics of emotional intelligence with job motivation among nurses in governmental hospitals of Kermanshah, Iran.
    Conclusion
    job motivation plays a big role in improving the quality of nursing services. The results showed a significant relationship between emotional intelligence and job motivation. After strengthening emotional intelligence training among nursing staff, job motivation could improve among nurses. This leads to increased satisfaction of nurses and public hospitals of Kermanshah will improve in the performance zone.
    Keywords: Nursing, education, Emotional Intelligence, Job Motivation
  • Evaluation of an integrated group education program on quality of life, anxiety and depression for family members of patients living with heart failure
    Vida Sadeghzadeh *, Pouran Raeissi Pages 81-90
    Introduction
    Improvement of the quality of life is one of the main objectives of treatment in patients with heart failure. Educational intervention for family members of patients with health problems, leads to reduced distress and discomfort. This study which is aimed at determining the effect of integrated group education program on quality of life of family members of patients with heart failure, was conducted in Zanjan.
    Methods
    This study is a randomized controlled trial. The study population included family members of patients with heart failure admitted to the CCU and Heart Wards of Ayatollah Mousavi Hospital. 92 family members of patients were eligible to participate in the study. Family members of inpatients were selected by convenience sampling and randomly divided into control and intervention groups. Before randomization, participants completed initial questionnaire and then were divided in two groups of 46. The participants were asked to fill out questionnaires three times during one year. Hospital anxiety and depression questionnaire was used to measure anxiety and depression. Nottingham Health Profile questionnaire was used to measure quality of life. To determine the reliability and validity of questionnaire were used test retest and content validity respectively. Data was analyzed by SPSS 22. The K-2 test and the gamma correlation coefficient were used to compare the two groups according to the demographic characteristics of the patient's family members and patients, Variance analysis with repeated measures was used to compare anxiety, depression and quality of life in two treatment groups.
    Results
    The results showed that the anxiety and significantly decreased during the three measurement periods (P
    Conclusions
    To promote disease- related knowledge, a combination of training methods effect on rates of anxiety, depression and quality of life of patient's family members could be used. Our results suggest that intervention aimed at increasing social support may be beneficial for patient's family members. It is recommended that a separate study of the role of nurses in health promotion in relation to other chronic diseases should be studied.
    Keywords: Integrated group education, family members, heart failure, quality of life