فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال سیزدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1396)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سیزدهم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • طهمورث طهماسبی، عاطفه رحیمی، بهاره امین زاده سده صفحات 1-6
    مقدمه
    دفورمیتی (بدشکلی) هالوکس والگوس، از جمله رایج ترین اختلالات پا به شمار می رود که در آن، اولین مفصل متاتارسوفالنژیال به دلیل انحراف خارجی انگشت شست و انحراف داخلی اولین متاتارس، به طور پیش رونده دچار نیمه دررفتگی می شود. متداول ترین مداخلات در موارد خفیف تا متوسط این دفورمیتی، استفاده از ارتزها می باشد که شامل دو نوع ارتز دینامیک جهت استفاده روزانه و ارتز استاتیک جهت استفاده شبانه است. هدف از انجام مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر اسپیلنت دینامیک هالوفیکس و اسپیلنت شبانه بر زاویه هالوکس والگوس در افراد مبتلا به دفورمیتی خفیف و متوسط هالوکس والگوس بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش شبه تجربی، 34 بیمار که با شکایت هالوکس والگوس به متخصصان ارتوپدی اصفهان و شهرهای اطراف مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. این افراد در دو گروه 17 نفره که از نظر سن، جنسیت و شدت دفورمیتی یکسان بودند، قرار گرفتند. سپس به طور تصادفی به یکی از گروه ها اسپیلنت شبانه و به گروه دیگر اسپیلنت هالوفیکس داده شد. زاویه هالوکس والگوس از طریق عکس رادیولوژی قدامی- خلفی پا در حالت تحمل وزن در ابتدای مطالعه و شش هفته پس از استفاده از ارتزها اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    استفاده از هر دو ارتز باعث کاهش زاویه هالوکس والگوس می شود، اما این کاهش از نظر آماری معنی دار نبود (05/0 < P). همچنین، تاثیر هر دو اسپیلنت بر کاهش زاویه هالوکس والگوس یکسان می باشد (97/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده شش هفته ای از اسپیلنت های شبانه و هالوفیکس، هیچ کدام باعث بهبود زاویه هالوکس والگوس نمی شود.
    کلیدواژگان: دفورمیتی پا، هالوکس والگوس، ارتز
  • رضا سیامکی، هومن مینونژاد، محمدحسین علیزاده، رحمان سوری صفحات 7-13
    مقدمه
    الگو های حرکتی مناسب، برای پیشگیری از آسیب و اجرای حرکات ورزشی مهم می باشند. از این رو، استفاده از غربالگری حرکت عملکردی (Functional movement screen یا FMS) که نقش مهمی را در پیش بینی آسیب های ورزشی ایفا می کند، توسط بسیاری از متخصصان ورزشی در طراحی برنامه های تمرینی توصیه شده است. از طرف دیگر، سوالاتی در مورد کاربرد این الگوها به عنوان وسیله ای برای ارزیابی اثربخشی تمرینی وجود دارد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی این سوال بود که آیا یک برنامه تمرینی عملکردی می تواند الگو های حرکتی پایه را تحت تاثیر قرار دهد؟
    مواد و روش ها
    27 فوتبالیست نوجوان پسر با دامنه سنی 14 تا 16 سال، بدون درد و سابقه آسیب در لایه های مختلف، به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد تخصیص یافتند. گروه تجربی 10 هفته تمرینات عملکردی را اجرا نمودند. در مجموع، زمان اختصاص یافته به تمرین در هر دو گروه یکسان بود. قبل و بعد از اجرای تمرینات عملکردی، FMS در نمونه های دو گروه ارزیابی گردید. جهت مقایسه میانگین داده ها، آزمون های Independent t و تحلیل کواریانس در سطح معنی داری 05/0 > P مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری در امتیاز FMS بین گروه های تجربی (49/1 ± 07/18) و شاهد (11/1 ± 07/16) مشاهده شد (001/0 > P و اندازه اثر = 71/0).
    نتیجه گیری
    الگو های حرکتی پایه بررسی شده توسط FMS به دنبال یک مداخله تمرینی عملکردی، در فوتبالیست های نوجوان پسر بهبود یافت. بنابراین، شاید بتوان به مربیان و متخصصان ورزشی توصیه کرد که به جایگاه تمرینات عملکردی توجه ویژه ای نمایند. ضروری به نظر می رسد که در تحقیقات آینده، اثر تمرینات عملکردی بر سایر عوامل خطر آسیب ها نیز بررسی گردد.
    کلیدواژگان: عملکرد ورزشی، فوتبال، حرکت، عوامل خطر، نوجوانان
  • محبوبه شرفه، ناهید بهارلویی، سعید سعیدبخش، لیلا قسیسین صفحات 14-21
    مقدمه
    آنومیا یا اختلال نامیدن، علامت اصلی زبان پریشی محسوب می شود. اگرچه درمان های مختلفی در زمینه نقص نامیدن وجود دارد، اما با توجه به ظهور تکنولوژی، یکی از شیوه های گسترش یافته امروزی، استفاده از کامپیوترها در درمان می باشد. هرچند اثربخشی درمان های کامپیوتری در زبان های مختلف بررسی شده است، اما به علت عدم بررسی این درمان ها در زبان فارسی، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان کامپیوتری توانا بر مهارت نامیدن بیمار مبتلا به زبان پریشی ناروان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت طرح مورد- منفرد بود که در آن یک بیمار مبتلا به زبان پریشی ناروان با نقص نامیدن، جهت دریافت درمان کامپیوتری انتخاب گردید. همچنین، جهت بررسی اثر تعمیم، مجموعه ای از کلمات غیر آموزشی در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل دیداری و اندازه اثر درصد داده های غیر همپوشان (Percentage of non-overlapping data یا PND) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    درمان کامپیوتری منجر به بهبودی توانایی نامیدن در مواجهه در بیمار گردید (100 = PND). همچنین، بهبودی در حفظ و تعمیم آیتم های غیر آموزشی در نتیجه این درمان حاصل شد (100 = PND).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر از تاثیر درمان کامپیوتری توانا بر بهبود مهارت نامیدن بیمار مبتلا به زبان پریشی ناروان به عنوان یک درمان موثر، فشرده، کم هزینه و مورد پذیرش فرد در زبان فارسی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: زبان پریشی، آنومی، درمان مبتنی بر کامپیوتر
  • اقبال غرایی، معصومه شجاعی، افخم دانشفر صفحات 22-27
    مقدمه
    ارزیابی مهارت های حرکتی و استفاده از یک ابزار مناسب برای تشخیص و شناسایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی (Developmental coordination disorder یا DCD)، در سنین پیش دبستانی حیاتی به نظر می رسد. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی حساسیت و ویژگی فرم کوتاه آزمون تبحر حرکتی Bruininks–Oseretsky ویرایش دوم، در کودکان پیش دبستانی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 306 کودک پیش دبستانی (7-4 سال) در این مطالعه شرکت کردند. پس از آن، 30 کودک به عنوان اختلال هماهنگی رشدی انتخاب شدند. برای توانایی تشخیص اختلال هماهنگی رشدی آزمون، از تحلیل حساسیت و ویژگی آزمون با روش منحنی Receiver operating characteristic (ROC) استفاده شد.
    یافته ها
    سطح زیر منحنی ROC برای حساسیت 91/0 و برای ویژگی 93/0 و به طور کلی سطح زیر منحنی 97/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، به نظر می رسد فرم کوتاه آزمون تبحر حرکتی Bruininks–Oseretsky ویرایش دوم، از حساسیت و ویژگی بالایی در کودکان پیش دبستانی برخوردار است و می توان از آن برای ارزیابی مهارت های حرکتی و شناسایی کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: حساسیت، ویژگی، تبحر حرکتی، آزمون Bruininks، Oseretsky، آزمون ارزیابی حرکتی کودکان، اختلال هماهنگی رشدی
  • عباس حسینی، محمدرضا کردی، پریسا پورنعمتی، علی اشرف جمشیدی، ده شتی الجمور، سامان حاجی زاده صفحات 28-35
    مقدمه
    با توجه به انجام انواع فعالیت های ورزشی طی مسابقات ورزشی، میزان خستگی و چگونگی کاهش آن متفاوت است. بر همین اساس، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان تغییرات مجذور میانگین ریشه (Root mean square یا RMS) و فرکانس متوسط (Median frequency یا MDF) عضلات چهارسر رانی و همسترینگ، به عنوان عوامل خستگی عصبی- عضلانی پس از غوطه وری در آب سرد به دنبال Repeated-sprint ability (RSA) بود.
    مواد و روش ها
    به این منظور، 20 ورزشکار تمرین کرده، برای شرکت در این پژوهش انتخاب شدند. پس از انجام فعالیت سرعتی تکراری، 10 نفر از آزمودنی ها داخل آب سرد با دمای 14 درجه سانتی گراد و 10 نفر دیگر در دمای اتاق به شکل غیر فعال قرار گرفتند. اندازه گیری الکترومایوگرافی (Electromyography یا EMG) حین حداکثر انقباض ارادی قبل و پس از انجام هر ست RSA و همچنین، پس از Cold water immersion (CWI) یا استراحت غیر فعال و پس از 24 ساعت انجام شد.
    یافته ها
    پس از RSA در روز اول، کاهش معنی داری در RMS عضلات پهن جانبی [037/0 = PCWI، 010/0 = PCON (PControl)] و راست رانی (001/0 = PCON، CWI) رخ داد و همچنین، MDF عضله پهن جانبی تغییرات معنی داری (100/0 = PCWI و 850/0 = PCON) طی فعالیت سرعتی تکراری نداشت، در حالی که مقادیر MDF عضله راست رانی، به طور مستقیم پس از آب سرد (001/0 > P) و در آخرین ست روز دوم (030/0 = P) کاهش معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که غوطه وری در آب سرد، در مقایسه با ریکاوری غیر فعال، تاثیر معنی داری بر عملکرد عصبی- عضلانی ندارد.
    کلیدواژگان: فعالیت سرعتی تکراری، غوطه وری در آب سرد، خستگی عصبی، عضلانی
  • زهرا ذوالنور، نادر فرهپور، امیرعلی جعفرنژادگرو صفحات 36-43
    مقدمه
    آسیب شانه در ورزشکاران هندبال و سایر ورزش هایی که در آن ها پرتاب بالای سر وجود دارد، بسیار شایع است. عملکرد ضعیف یا نامناسب عضلات شانه، با بروز آسیب مرتبط است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین زمان بندی و شدت فعالیت عضلات شانه در پرتاب توپ هندبال در افراد مبتلا به سندرم درد شانه و افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    زمان شروع فعالیت و شدت فعالیت عضلات ذوزنقه فوقانی، فوق خاری، دلتوئید میانی، خلفی، قدامی، سینه ای بزرگ، پشتی بزرگ و سه سر بازویی هنگام پرتاب پنالتی سریع توپ هندبال از بالای سر اندازه گیری شدند. همچنین، مقایسه بین گروهی با استفاده از آزمون Multivariate ANOVA در سطح معنی داری 050/0 > P انجام شد.
    یافته ها
    در گروه سالم، شدت فعالیت عضلات ذوزنقه فوقانی و پشتی بزرگ، به ترتیب حدود 74/50 و 42/43 درصد بیشتر از آن در گروه بیمار بود، اما شدت فعالیت عضله دلتوئید میانی در افراد سالم، 05/38 درصد کمتر از بیماران بود. در افراد سالم، عضله فوق خاری، 5/23 میلی ثانیه زودتر از زمان شروع به حرکت پرتاب و عضله سه سر حدود 5/18 میلی ثانیه دیرتر از زمان شروع حرکت پرتاب، فعال شدند. در گروه بیماران نیز عضله فوق خاری زودترین (حدود 11 میلی ثانیه) و عضله سه سر با تاخیر (حدود 16/22 میلی ثانیه) فعالیت خود را آغاز نمودند.
    نتیجه گیری
    هماهنگی عضلات شانه از نظر شدت فعالیت عضلانی و زمان شروع به فعالیت در افراد بیمار در حین پرتاب دچار اختلال می شود. از این رو، برنامه های تقویتی و کششی بدن سازی به منظور کاهش خطر ابتلا به سندرم درد شانه، به ورزشکاران توصیه می شود. همچنین، برنامه توان بخشی علاوه بر مهار درد، می تواند در اصلاح الگوی فعالیت عضلات ذوزنقه فوقانی، فوق خاری، پشتی بزرگ و دلتوئید در مراکز توان بخشی تمرکز یابد.
    کلیدواژگان: سندرم درد شانه، الکترومایوگرافی، شانه، عضله
  • الهام محمودی فر، احمدرضا موحدی، الهه عرب عامری، سالار فرامرزی صفحات 44-50
    مقدمه
    تحریک مستقیم جمجمه ای، یک تکنیک غیر تهاجمی است که یادگیری و اجرای حرکتی را تعدیل می کند. مطالعات پیشین نشان داده اند که تحریک مستقیم جمجمه ای بر روی قشر حرکتی اولیه، می تواند تقویت مهارت های حرکتی مختلف در آزمودنی های سالم را تسهیل کند؛ به خصوص زمانی که به صورت ترکیبی با تمرینات هدفمند انجام شود، اما تاثیر آن بر بهبود مهارت های حرکتی در اختلال اتیسم ناشناخته مانده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تحریک آندی و تمرینات منتخب حرکتی بر مهارت های حرکتی ظریف در کودکان با اختلال طیف اتیسم بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش، آزمایشی بود و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. به این منظور، 18 کودک 14-6 ساله با اختلال طیف اتیسم با روش نمونه گیری در دسترس و با توجه به ملاک های ورود به پژوهش انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مورد و شاهد گمارده شدند. 9 آزمودنی، تمرینات حرکتی را بعد از تحریک مغزی به منظور بهبود مهارت های حرکتی ظریف انجام دادند. 9 آزمودنی دیگر، در جلسات تمرینات حرکتی به طور مشابهی شرکت کردند؛ با این تفاوت که تحریک مغزی فقط برای 20 ثانیه اول اعمال می شد (گروه Sham). مهارت های حرکتی ظریف در قبل از مداخله و پس از 10 جلسه (بعد از مداخله) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تحریک آندی و تمرینات حرکتی، تاثیر معنی داری بر بهبود مهارت های حرکتی ظریف در کودکان مبتلا به اتیسم دارد (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    تحریک مغزی، می تواند مکمل سودمندی برای تمرینات حرکتی در کودکان اتیستیک باشد. اگر چه برای قطعیت یافته ها، به پژوهش هایی در گروه های بزرگ تر کودکان با سطوح مختلف علایم اتیسم و همچنین، قطب تحریکی متفاوت به منظور ارزیابی استفاده عملکردی از تحریک غیر تهاجمی مغزی نیاز است.
    کلیدواژگان: تحریک مستقیم جمجمه ای، تمرینات حرکتی، مهارت های حرکتی ظریف، اختلال طیف اتیسم
  • مقاله مروری
  • علیرضا گلچین نامداری، سمیه فلاح زاده، عادل غلامی نژاد صفحات 51-59
    مقدمه
    جراحی کاشت حلزون، روشی تهاجمی برای ایجاد حس شنوایی است که خطراتی مانند آسیب حلزون گوش را به همراه دارد و لازم است تا حد امکان این خطرات کاهش یابد. کاشت حلزون ها در آینده سه هدف کلی شامل «کاهش آسیب به داخل حلزون گوش در حین عمل جراحی، بازدهی بیشتر عمل جراحی که به معنی کاهش بار تحریک الکتریکی برای تولید بلندی مناسب است و ورود عمیق تر به حفره اسکالا تیمپانی برای رسیدن به اعصاب حلزونی مربوط به فرکانس های پایین تر» را دنبال می کند. برای رسیدن به این اهداف، نیاز به دقت بالایی است که امروزه استفاده از ربات دستیار در جراحی، راه حل مناسبی به نظر می رسد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی کارایی سیستم های رباتیک در عمل جراحی کاشت حلزون بود.
    روش
    در این پژوهش، مقالات پایگاه های علمی PubMed، ScienceDirect و Google Scholar در بازه زمانی سال های 1980 تا 2017 با استفاده از واژگان مرتبط با موضوع، مورد برررسی قرار گرفت و مقالات با توجه به معیارهای ورود و خروج انتخاب گردید.
    یافته ها
    مطالعه بر روی سه سیستم رباتیک تمرکز نمود؛ اولین روش، هدایت مغناطیسی بود که در آن از کاشت حلزونی که نوک پروتز آن خاصیت مغناطیسی دارد، برای ورود به حلزون گوش استفاده می شود. در این روش یک آهنربای کنترلی چرخان در نزدیکی سر افراد جهت هدایت مغناطیسی پروتز قرار می گیرد. دومین سیستم بر روی تعیین تغییرات زاویه ورود آرایه الکترودی به داخل حلزون، به وسیله آرایه های الکترودی ورودی کنترل شده تمرکز دارد و سیستم دیگر، تهاجم جراحی را به وسیله از بین بردن نیاز به ماستوئیدکتومی و تعویض آن با روش تونل مستقیم (دسترسی مستقیم حلزونی)، کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    سیستم های رباتیک موجب کاهش انرژی مورد نیاز برای ورود آرایه الکترود، ورود عمیق تر آرایه به حلزون گوش برای بهبود عملکرد کاشت حلزون و کاهش آسیب به داخل حلزون گوش در حین عمل جراحی می شود. به دنبال موارد مذکور، درک گفتار در حضور نویز و کیفیت صدا برای کاربران بهبود خواهد یافت.
    کلیدواژگان: کاشت حلزون، حداقل تهاجم، ربات دستیار جراحی
|
  • Tahmoores Tahmasbi, Atefe Rahimi, Bahareh Aminzade-Sede Pages 1-6
    metatarsophalangeal (MTP) joint due to lateral deviation of the great toe and medial deviation of the first metatarsal bone. The most common interventions in cases with mild to moderate deformity is the use of orthosis which includes two types of splints, dynamic splint for daily use and static splint to be used during the night. The aim of this study was to compare the effect of hallufix dynamic splint on hallux valgus angle in subjects with mild and moderate hallux valgus with night splint.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 34 subjects who had referred to orthopedic specialists in Isfahan and the surrounding towns, Iran, with complaints of hallux valgus . These subjects were divided into two groups of 17 people that were matched in terms of age, gender, and degree of deformity. Then, one group was given night splint and the other group hallufix splint, randomly. Hallux valgus angle was measured using anterior-posterior weight bearing radiograph at baseline and after 6 weeks of orthosis use.
    Results
    The results showed that the use of both orthoses reduced the hallux valgus angle, but this reduction was not statically significant (P > 0.05). In addition, the effect of both splints on the reduction of hallux valgus angle was similar (P = 0.97).
    Conclusion
    The use of night splint and hallufix dynamic splint for 6 weeks did not cause any improvement in hallux valgus angle.
    Keywords: Foot deformity, Hallux valgus, Orthosis
  • Reza Siamaki, Hooman Minoonejad, Mohammad Hossein Alizadeh, Rahman Soori Pages 7-13
    Introduction
    Appropriate movement patterns are important for both injury prevention and athletic performance. Therefore, the use of Functional Movement Screen (FMS), which has been shown to be effective in predicting sport injuries, is recommended by many sports specialists in designing training programs. On the other hand, questions remain regarding its utility as a means to evaluate the effectiveness of training. The purpose of the present study was to investigate whether a functional training program can affect the fundamental movement patterns.
    Materials And Methods
    The study participants consisted of 27 youth male soccer players in the age range of 14 to 16 years and free from pain and previous injury in different layers. The subjects were allocated to experimental and control groups. The experimental group performed functional training for 10 weeks. The total time devoted to training was the same in both groups. Before and after the functional training, FMS was evaluated in both groups. Independent t-test and ANCOVA were used for statistical analysis at the significance level of P
    Results
    A significant difference was observed in FMS score between experimental group (18.07 ± 1.49) and control group (16.07 ± 1.11) (P
    Conclusion
    This study demonstrated that fundamental movement patterns improved as a result of a functional training intervention in youth male soccer players. Therefore, coaches and sports specialists can be recommended to pay special attention to functional training. The investigation of the effect of functional training on other injury risk factors in future studies seems necessary.
    Keywords: Athletic performance, Soccer, Movement, Risk factors, Adolescent
  • Mahbubeh Sharafeh, Nahid Baharloei, Saeed Saeedbakhsh, Leila Ghasisin Pages 14-21
    Introduction
    Anomia - naming deficiency - is considered as the main symptom of aphasia. Although there are various treatments for naming deficiency, with the advent of technology, one of the ways that has expanded today is the use of computers in treatment. Although the effectiveness of computerized therapies has been investigated in different languages, due to the lack of examination of these treatments in the Persian language, the present study was conducted to evaluate the efficacy of TAVANA computerized therapy in naming skills in a Persian-speaking nonfluent aphasia patient.
    Materials And Methods
    This was a single-subject study in which a patient with nonfluent aphasia and naming deficiency was chosen to receive computer therapy. In addition, a collection of non-teaching words was considered to evaluate the effect of generalization for the patient. Visual analysis and effect size of the percetage of non-overlapping data (PND) were used for data analysis.
    Results
    Computer therapy improved the confronting naming ability in the client (PND = 100). There was also an improvement in the maintenance and generalization of untrained items as a result of this treatment (PND = 100).
    Conclusion
    The results of the study support the effectiveness of TAVANA computerized therapy, as an effective, intensive, low-cost, and admissible treatment in the Persian language, in improving the naming skills of a patient with nonfluent aphasia.
    Keywords: Aphasia, Anomia, Computer assisted therapy
  • Eghbal Gharaei, Masoumeh Shojaei, Afkham Daneshfar Pages 22-27
    Introduction
    Assessment of motor skills and the use of a suitable tool to identify children with developmental coordination disorder (DCD) appear to be critical in preschool ages. Therefore the main aim of this study was to evaluate the sensitivity and specificity of the Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency-Second Edition-Short Form (BOT-2 SF), in preschool children.
    Materials And Methods
    A total of 306 preschool children participated in this study (4-7 years). Among them, 30 children with DCD were selected. To assess the ability of the BOT-2 SF to detect DCD, we measured the sensitivity and specificity using receiver operating characteristic (ROC) curve method.
    Results
    The area under ROC curve for the sensitivity and specificity were 0.91 and 0.93, respectively. In general, the area under the curve was 0.97.
    Conclusion
    The BOT-2 SF has high sensitivity and specificity in preschoolers; therefore it can be useful in evaluating motor skills and identifying children with DCD.
    Keywords: Sensitivity, Specificity, Motor proficiency, Bruininks–Oseretsky test, Developmental coordination disorder
  • Abbas Hoseini, Mohammad Reza Kordi, Parisa Pournemati, Ali Ashraf Jamshidi, Dashty Al-Jamour, Saman Hadjizadeh Pages 28-35
    Introduction
    The purpose of this study was to measure the changes in root mean square (RMS) and median frequency (MDF) of biceps femoris, rectous femoris, and vastus laterialis muscles after one bout of repeated-sprint ability (RSA) and cold water immersion (CWI).
    Materials And Methods
    Twenty trained athletes were selected to take part in this study. After performing repeated-sprint activity, 10 participants immersed in cold water (14 °C) and 10 participants sat on a chair at room temperature. Electromyography-Maximal voluntary contraction (EMG-MVC) was performed at four intervals: before and after RSA, after CWI or passive rest and after 24 h.
    Results
    The results showed that there was a significant decrease in RMS of the vastus laterialis [PCWI = 0.037, PControl (PCON) = 0.010] and rectus femoris (PCON, PCWI = 0.0001) muscles after RSA activity in the 1st day and the MDF of the vastus laterialis (PCWI = 0.100, PCON = 0.850) muscle also had no significant changes during RSA. Meanwhile, the MDF of rectus femoris decreased significantly (P = 0.001) right after CWI and the last set of the activity (P = 0.030). There were also no significant changes in RMS (PCON = 1.00, PCWI = 0.999) and MDF (PCWI = 0.190, PCON = 0.450) of biceps femoris.
    Conclusion
    Our study showed that CWI had no effects on neuro muscular function.
    Keywords: Repeated sprint ability, Cold water immersion, Neuromuscular fatigue
  • Zahra Zonnor, Nader Farahpour, Amirali Jafarnezhadgero Pages 36-43
    Introduction
    Shoulder injuries are common among athletes in sports that involve overhead throwing of the ball such as handball. The objectives of this study were to evaluate the timing and activation intensity of shoulder muscles during handball penalty throwing in individuals with shoulder pain and in control subjects.
    Materials And Methods
    Using BTS FREE EMG 300 system with bipolar surface electrodes, the timing (onset) and intensity of the activation of the shoulder muscles were measured including upper trapezius, anterior, middle and posterior deltoid, latissimus dorsi, pectoralis major, supraspinatus and triceps during penalty throwing. Multivariate analysis of variance (ANOVA) was used for between group comparisons with the significance level P
    Results
    The activation intensity of upper trapezius and latissimus dorsi muscles in the healthy individuals were about 50.74% and 43.42% higher than in patients. Middle deltoid in healthy individuals was about 38.05% smaller than that in patients. In control group, supraspinatus muscle started earlier (23.5 ms) than the shoulder motion initiation. Triceps muscle was activated about 18.5 ms later than shoulder motion initiation. In patients, supraspinatus muscle started sooner (11 ms) and triceps brachialis muscle started later than the other muscles (22.16 ms).
    Conclusion
    The coordination of shoulder muscles i.e. the onset and intensity of muscle activity is disturbed in the patient group during throwing. Hence, strength and stretching programs are recommended for athletes to reduce the risk of shoulder pain syndrome. The rehabilitation program can be focused on modifying the pattern of activity in upper trapezius, supraspinatus, latissimus dorsi and deltoid muscles in addition to pain control in the rehabilitation centers.
    Keywords: Impingement, Electromyography, Shoulder, Muscle
  • Elham Mahmoodifar, Ahmadreza Movahedi, Elaheh Arab-Ameri, Salar Faramarzi Pages 44-50
    Introduction
    Transcranial direct current stimulation (tDCS) is a noninvasive technique that modulates motor performance and learning. Previous studies have shown that tDCS over the primary motor cortex (M1) can facilitate consolidation of various motor skills in healthy subjects; but the effect of tDCS on motor skills improvement in autism spectrum disorders (ASD) remains unknown. The aim of the current study was to examine the effects of anodal tDCS and selective motor training on fine motor skills in 6-14-year-old children with ASD.
    Materials And Methods
    This was an experimental research with a pretest–posttest design. A total of eighteen children with ASD (age range 6-14 years) were selected according to available sampling and inclusion criteria and then were randomly divided to experimental and control group. Nine subjects received 1.5 mA anodal tDCS over the left M1 for 20 min before the training session and practiced motor training after tDCS to improve fine motor skills. The remaining 9 subjects underwent identical training sessions, except that tDCS was artificially applied for them (sham group). Fine motor skills were assessed at baseline (pre-intervention) and after 10 sessions (post-intervention).
    Results
    Anodal tDCS and fine motor skill training have significant effects on fine motor skills in children with ASD (P
    Conclusion
    Our findings suggest that tDCS may be considered as a useful adjunct to fine motor skill training for children with ASD, although studies in a larger group of children with varying levels of autistic traits and different stimulation polarity are needed to evaluate the functional use of non-invasive brain stimulation.
    Keywords: Transcranial direct current stimulation, Motor skill training, Fine motor skills, Autism spectrum disorders
  • Alireza Golchin-Namdari, Somayeh Falahzadeh, Adel Gholaminezhad Pages 51-59
    Introduction
    Cochlear implant (CI) surgery is an invasive procedure in order to create hearing sense. This procedure may cause some risks such as cochlear damage. Therefore, it is needed to reduce these risks as much as possible. Future CIs will address three general goals: 1) reducing cochlear damage during surgical insertion, 2) more efficient operation that reduces the load of electrical stimulation required to produce appropriate loudness, and 3) deeper insertion into the scala tympany (ST) cavity in order to access cochlear neurons related to lower frequencies. In order to achieve these goals, we need high degree of precision to which the use of an assistant robot in surgery might be a good solution. The aim of this study was to assess the efficiency of the robotic systems in the cochlear implant surgery.
    Materials And Methods
    Published research was identified by reviewing the scientific databases (Pubmed, ScienceDirect and Google Scholar) from 1980 to 2017 using relevant keywords. The researches were selected based on the input and output criteria.
    Results
    This study focused on three robotic systems. One of the robotic systems acts as a magnetic guide. This system uses a magnetically tipped CI to insert into the cochlea and also rotating manipulator magnet as a magnetic guide that is located near the patient’s head. The other robotic system determines the changes of the insertion angle of the electrode array into the cochlea by controlled electrode arrays insertion. The last robotic system reduces the invasiveness of the surgery by removing the need for mastoidectomy, replacing this with a direct tunnel approach known as direct cochlear access.
    Conclusion
    These systems reduce the energy needed for the insertion of the electrode array, enable a deeper insertion into the cochlea in order to have an improved performance in CI, and reduce intracochlear damage during surgery. Therefore, both speech understanding in noise and sound quality will improve.
    Keywords: Cochlear implant, Minimaly invasive, Robot-assisted surgery