فهرست مطالب

فصلنامه علوم روانشناختی
پیاپی 62 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن امیری*، رضا پورحسین، شادی میرعشقی صفحه 165
    اختلال های رفتاری آشکار برونی سازی شده و رفتارهای ناآشکار درونی سازی شده در دوران کودکی، خطر نتایج ضعیف در ابعاد تحصیلی و اجتماعی در زندگی آتی کودکان را افزایش می دهند، به همین جهت شناسایی این مشکلات رفتاری امری است بسیار مهم، از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی این سوال انجام شده است که آیا رفتار های آشکار (رفتار های پرخاشگرایانه و قانون شکنانه) و رفتارهای ناآشکار (نشانه های افسردگی) در میان دانش آموزان با اختلال یادگیری اختصاصی همراه با نقص در خواندن در مقایسه با دانش آموزان عادی مقطع ابتدایی متفاوت است.
    پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای بود، که به روش نمونه گیری دردسترس بر روی یک نمونه 140 نفری از دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن و دانش آموزان عادی انجام گرفت. جهت گردآوری اطلاعات از فهرست رفتاری کودکان (1991) استفاده شد. جهت تحلیل نتایج از آزمون تی نمونه های مستقل استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از وجود تفاوت معناداری (05/0P<) در رفتار های پرخاشگرایانه و قانون شکنانه دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن نسبت به دانش آموزان عادی بود، بدین معنا که دانش آموزان با اختلال یادگیری در مقایسه با کودکان عادی، رفتار های پرخاشگرایانه و قانون شکنانه بیشتری را نشان می دهند. از دیگرسو بین دانش آموزان عادی و دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن به لحاظ متغیر مربوط به افسردگی تفاوت معناداری (05/0P<) وجود داشت، به صورتی که دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن از افسردگی بالاتری نسبت به دانش آموزان عادی برخوردار بودند. بنابراین به نظر می رسد دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن در مقایسه با دانش آموزان عادی مشکلات رفتاری بیشتری را تجربه کرده و به همان میزان مشکلات هیجانی بالاتری را نیز گزارش می کنند.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری خواندن، رفتار های قانون شکنانه، رفتار های پرخاشگرایانه، افسردگی
  • محمدعلی بشارت*، نسرین زمانی فروشانی، علیرضا معافی صفحه 179
    سرطان کودکی، بیماری مزمنی است که عمکلرد روانی کل اعضای خانواده کودک مبتلا به سرطان از جمله خواهر و برادرها را تحت تاثیر قرار می دهد. عوامل بسیاری از جمله ویژگی های شخصیتی و راهبردهای نظم جوییهیجان، در مقابله افراد با شرایط تنش آور تاثیرگذار هستند. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی گر راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان در رابطه بین ویژگی های شخصیتی ودرماندگی روانشناختی در خواهران و برادران کودکان مبتلا به سرطان صورت گرفت. روش این پژوهش توصیفی و از نمونه طرح های همبستگی است. از میان خواهر و برادرهای نوجوان کودکان سرطانی مراجعه کننده به سه بیمارستان، 70 نفر (38 برادر، 36 خواهر) انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد که پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ)، مقیاس مزاج و منش TCI)) و زیرمقیاس درماندگی روانشاختی از مقیاس سلامت روانی (MHI) را تکمیل کنند. داده های پژوهش با استفاده از روش ها و شاخص های آمار توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف استاندارد، همبستگی و تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که ویژگی های شخصیتی آسیب پرهیزی، پشتکار، خودراهبری و همکاری و همین طور درماندگی روانشناختی با راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان رابطه دارند (001/0p <). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که رابطه بین خودراهبری و همکاری با درماندگی روانشناختی تحت تاثیر راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان قرار می گیرد (001/0p<). بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که رابطه بین ویژگی های شخصیتی و درماندگی روانشناختی یک رابطه خطی ساده نیست و راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان در این رابطه نقش میانجی گر دارند. بررسی تاثیر راهبردهای نظم جویی هیجان و ویژگی های شخصیتی بر یکدیگر تبیین دقیق تری از نقش
    هر یک در رفتار و نهایتا سلامت روانی در اختیار پژوهشگران قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: نظم جویی شناختی هیجان، شخصیت، درماندگی روانشناختی، سرطان کودکی
  • محسن شکوهی یکتا، کیوان کاکابرایی* صفحه 198
    پژوهشگران قلمرو مطالعاتی روانشناسی بالینی به نقش تاثیرگذار مداخله ای روی آوردهای شناختی- رفتاری براصلاح مشکلات رفتاری نوجوانان تاکید کرده اند. بررسی آموزش مدیریت خشم نیز به عنوان روشی کارآمد در راستای تعدیل مشکلات رفتاری نوجوانان پر اهمیت تلقی می شود. بر این اساس پژوهش حاضر، با هدف تعیین تاثیر آموزش مدیریت خشم مبتنی بر روی آورد شناختی- رفتاری بر کاهش مشکلات رفتاری دختران نوجوان صورت گرفته است. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه است. گروه نمونه شامل 142 دانش آموز دختر نوجوان (دامنه سنی 12 تا 15 سال) بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به شکل انتساب تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه قرار گرفتند. برنامه آموزشی مدیریت خشم مبتنی بر رویکرد شناختی- رفتاری در 7 جلسه دوساعته بر روی گروه آزمایشی اجرا شد. سپس با استفاده از مقیاس مشکلات رفتاری آخنباخ - فرم خودگزارشگری نوجوان (1991)، میزان مشکلات رفتاری آزمودنی ها قبل و بعد از کارگاه سنجیده شد. داده های مورد بررسی از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که نمره گروه آزمایشی در پس آزمون، به طور معناداری (01/0>P) در تمام ابعاد مشکلات رفتاری کاهش چشم گیری داشت. بنابراین نتایج این پژوهش بیانگر این است که برنامه مدیریت خشم با رویکرد شناختی- رفتاری موجب کاهش ابعاد مشکلات رفتاری دختران نوجوان شده است.
    کلیدواژگان: مهارگری خشم، مدل شناختی، رفتاری، مشکلات رفتاری، نوجوانی
  • ژیلا آهنگرزاده، محمد حاتمی* صفحه 220
    خبرنگاری همیشه به عنوان حرفه ای مطرح بوده که تنیدگی زیادی با خود به همراه دارد که هم برای افراد و هم برای سازمان نتایج منفی در برخواهد داشت. مدیریت صحیح تنیدگی ای که فرد در زمینه شغلی تجربه می کند، نوعی توانش روانشناختی دانسته شده که برای تامین سلامت روانی او ضروری است که رواندرستی معنوی خود نیز می تواند تحت تاثیر این توانش قرار گیرد. لذا این پژوهش به بررسی اثربخشی آموزش مدیریت چندوجهی تنیدگی در رواندرستی خبرنگاران دارای تنیدگی شغلی در غالب طرح پژوهشی شبه آزمایشی (پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه) پرداخته است. نمونه موردنظر متشکل از 30 نفر خبرنگاران پر تنیدگی داوطلب از خبرنگاران خبرگزاری فارس شهر تهران انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه گواه (15 نفر) قرار گرفتند. جلسات طی 18 جلسه 90 دقیقه ای و به صورت هفتگی اجرا شد و آزمودنی ها به پرسشنامه رواندرستی (SIWB) پاسخ دادند. داده ها به کمک آزمون تحلیل واریانس تک متغیره و تحلیل کوواریانس تک متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که آموزش مدیریت چندوجهی تنیدگی لرن به صورت معناداری روی رواندرستی تاثیر دارد (01/0  P). همچنین بین گروه آزمایش و گروه گواه در نمرات حاصل از خودکارآمدی و نقشه زندگی تفاوت معناداری به لحاظ آماری وجود دارد (01/0  P). بنابراین برنامه آموزشی مدیریت چندوجهی تنیدگی می تواند با تمرکز بر افزایش احساس کنترل فرد بر موقعیت ها و تغییر سبک زندگی، یقین نسبت به توانمندی های خود، افزایش توانش های شناختی، عاطفی، اجتماعی و رفتاری برای تحقق اهداف مختلف و بازبینی در شناخت ها و بازخوردها، توانش مدیریت زمان و اهمیت به تغذیه، خواب و ورزش با ایجاد تعادل در کار شاخصه های فوق را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: مدیریت چندوجهی تنیدگی، رواندرستی، خبرنگاران، تنیدگی شغلی
  • سعید شاه حسینی تازیک، یاسر مدنی*، مسعود غلامعلی لواسانی، محمدعلی بشارت صفحه 237
    ازآنجایی که رابطه جنسی خود یک هیجان است آن را باید در بستر هیجان ها مطالعه نمود. بنابراین مساله شناخت نحوه رابطه و تاثیر دو متغیر مهم حوزه روانشناسی یعنی ناگویی طبعی و روان بنه های هیجانی بر نارسایی عملکرد جنسی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تعدیل کننده ناگویی طبعی در رابطه بین روان بنه های هیجانی و باورهای نارسایی عملکرد جنسی در زنان و مردان مبتلا به دیابت می باشد. روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. نمونه ای 152 نفری (74 مرد و 78 زن) از افراد مبتلا به دیابت به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به دو روش حضوری و اینترنتی در طول 3 ماه مقیاس های روان بنه های هیجانی (LESS، 2002)، مقیاس فارسی ناگویی طبعی تورونتو (FTAS-20، 1994) و پرسشنامه باورهای نارسایی عملکرد جنسی (SDBQ، 2003) را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون تعدیلی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین روان بنه های هیجانی و باورهای نارسایی عملکرد جنسی و بین ناگویی طبعی و باورهای نارسایی عملکرد جنسی در سطح (01/0p=) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از این امر بود که ناگویی طبعی رابطه بین روان بنه های هیجانی و باورهای نارسایی عملکرد جنسی در سطح (05/0p=) تعدیل می کند.
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که رابطه روان بنه های هیجانی با باورهای نارسایی عملکرد جنسی تنها یک رابطه خطی ساده نیست بلکه این رابطه می تواند تحت تاثیر ناگویی طبعی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روان بنه های هیجانی، ناگویی طبعی، باورهای نارسایی عملکرد جنسی، دیابت
  • سمیه ساداتی فیروزآبادی*، قوام ملتفت، مسلم تندرو صفحه 251
    تعلل گرایی تحصیلی به تاخیر ارادی در انجام دادن تکالیف و موکول کردن آن تکالیف به زمان دیگری اشاره دارد. تاثیر عوامل بافتی و شخصیتی بر تعلل گرایی در تحقیقات زیادی مورد کنکاش قرار گرفته است. مساله پژوهش حاضر این است که آیا الگوه های ارتباطی خانواده و سبک های هویت قادر به پیش بینی تعلل گرایی تحصیلی است. لذا هدف پژوهش، پیش بینی تعلل گرایی تحصیلی بر اساس ابعاد الگوهای ارتباطی خانواده با نقش میانجی گر سبک های هویت می باشد. بدین منظور پژوهش حاضر با روش توصیفی از نوع همبستگی و خاصه تحلیل مسیر انجام گرفت. نمونه مورد مطالعه شامل 302 (168 دختر و 134 پسر) دانش آموز در مقطع دبیرستان بخش مشهد مرغاب بود که به صورت تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه تعلل گرایی تحصیلی نسخه دانش آموز سولومون و راث بلوم (1984)، پرسشنامه تجدید نظر شده الگوهای ارتباطی خانواده کوئرنر و فیتزپاتریک (2002، 2004) و پرسشنامه سبک های هویت برزونسکی (1989) بود. سپس داده ها با روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که جهت گیری گفت و شنود به صورت مثبت (17/0) و جهت گیری همنوایی به صورت منفی (36/0-) تعلل گرایی تحصیلی را پیش بینی می کنند. در مجموع نتایج حاکی از ان بود اثر الگوهای ارتباطی خانواده بر تعلل ورزی از سبک هویت اطلاعاتی می گذرد. به عبارتی هویت اطلاعاتی مکانیسم ارتباط بین الگوهای ارتباطی خانواده و تعلل ورزی را روشن می کنند.
    کلیدواژگان: تعلل گرایی تحصیلی، الگوهای ارتباطی خانواده، سبک های هویت
  • مریم مسلمی*، حکیمه آقایی صفحه 265
    تحقیقات نشان می دهد روانشناسان اجتماعی روش های روایتی را برای آزمون فرضیه های مربوط به پویایی روابط نزدیک و صمیمی و محبت آمیز در روابط زوجین به منظور بهبود کارکردهای خانوادگی و ارتقاء صمیمیت به کار برده اند. مساله پژوهش پیش رو این است که روی آورد روایت درمانگری گروهی چه تاثیری در صمیمیت زوجین دارد. هدف از پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر روی آورد روایت درمانگری گروهی در صمیمیت زوجین در قالب طرح نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه است که نمونه مورد نظر شامل 16 زوج دانشجو به صورت داوطلبانه از دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد شاهرود انتخاب و جایگزینی تصادفی (8 زوج گروه آزمایش و 8 زوج گروه کنترل) شدند. گروه آزمایش در 9 جلسه روایت درمانگری گروهی (اقتباس از برنامه درمان مایکل وایت و دیوید اپستون، 1990) شرکت کردند، در حالی که گروه گواه تحت هیچ مداخله ای قرار نگرفت. زوج های دو گروه در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون پرسشنامه نیازهای صمیمیت باگاروزی (2001) را تکمیل کردند. نتایج حاصل از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره نشان داد که روایت درمانگری گروهی تمام خرده مقیاس های صمیمیت زوجین در گروه آزمایش را به طور معناداری افزایش داده است (01/0>P (. به معنای دیگر آموزش روایت درمانگری گروهی سبب بهبود ارتباط و افزایش صمیمیت در زوجین شد.
    کلیدواژگان: روایت درمانگری گروهی، صمیمیت، زوجین
  • سیده فاطمه حسینی*، باقر ثنایی ذاکر، رضا پورحسین، آدیس کراسکیان صفحه 283
    بخش عمده ای از برنامه های اقدام گروهی برای مداخله بر روی رابطه والد- نوجوان تحت تاثیر نظریه تفرد قرار دارند. اما نظریه پردازان دلبستگی بر این باورند که به سبب نقش والدین به عنوان پناهگاه امن، نیاز به صمیمیت در این دوره بیشتر می شود، اما شکل آن تغییر می کند. مساله اصلی پژوهش حاضر تفکیک دوره کودکی از نوجوانی و توجه جدی به دلبستگی در دوره نوجوانی است. از این رو پژوهش حاضر با هدف تدوین و ارزیابی برنامه اقدام گروهی به منظور ارتقای رابطه والد- نوجوان در قالب یک طرح تمام آزمایشی به اجرا درآمد. جامعه آماری شامل والدین نوجوانان منطقه شش شهر تهران بود که از میان آن ها یک مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شد و از والدینی که مایل به شرکت در طرح بودند، دعوت به عمل آمد و در نهایت 18 نفر در گروه آزمایش و 17 نفر در گروه کنترل به صورت تصادفی جای گرفتند. ابتدا مقیاس 21 سوالی رابطه والد- نوجوان (PARS) (حسینی، ثنایی، پورحسین، کراسکیان، 2016) در اختیار هر دو گروه قرار گرفت. سپس گروه آزمایش به مدت 9 جلسه 5/1 ساعته در معرض برنامه اقدام گروهی ارتقای رابطه والد- نوجوان به عنوان متغیر مستقل قرار گرفت و در پایان مجددا هر دوگروه از لحاظ وضعیت رابطه والد- نوجوان مورد سنجش قرار گرفتند. درنهایت 25 نفر (13 نفر آزمایش و 14 نفر کنترل) وارد تحلیل شدند. اجرای آزمون t مستقل و وابسته نشان داد که فرضیه اصلی پژوهش مبنی بر اینکه «برنامه اقدام های گروهی محقق ساخته برای ارتقای رابطه والد- نوجوان» رابطه والد- نوجوان را ارتقا می دهد، تایید گردید (01/0>p). در نتیجه، با توجه به مصاحبه کیفی با والدین و نوجوانان، برنامه اقدام گروهی یاد شده توانست به خوبی رابطه والد- نوجوان را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: برنامه اقدام گروهی، رابطه والد، نوجوان، طرح آزمایشی
|
  • M. Amiri*, R. Pourhosein, S. Mir Eshghi Page 165
    Evident Externalizing behaviour disorders and subtle internalizing behaviours in childhood, risk of poor results in academic and social domain in the next life; to the so The identification of these behavioural problems is very important, to the so purpose of the current study was to comparison externalizing behavior problems (aggression and rule breaking behaviors) and depression to children with specific learning disorders associated with defects in Reading. The research method was causalcomparative study. To do so, 140 children with specific learning disorders associated with defects in Reading and normal children were selected using at-hand sampling. Both groups filled out child behavior checklist (1991) scale. Independent sampling t test was used for analyzing data. The findings of the study indicated a significant difference (P
    Keywords: reading disorder, rule breaking behavior, behavioral agression, depression
  • M.A. Besharat*, N. Zamani Froshani, A.R. Moafi Page 179
    Cancer is a chronic disease that may affect psychological functioning of all family members including siblings. Many factors such as personality characteristics and emotion regulation strategies may have a role in coping with stressful situations. The aim of the present study was to examine the mediator role of cognitive emotion regulation strategies on the relationship between personality characteristics psychological distress in a group of siblings of pediatric cancer children. A sample of 70 adolescent siblings (38 brothers, 36 sisters) referred to one of the 3 assigned hospitals have been selected through convenience sampling method. All participants were asked to complete Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Temperament and Character Inventory (TCI), and psychological distress subscale of Mental Health Inventory (MHI). Method of the present descriptive study was correlational. Analysis of the data involved both descriptive and inferential statistics including means, standard deviations, correlation, and regression analysis. The results showed that personality characteristics of harm avoidance, persistence, selfdirectedness and cooperativeness as well as psychological distress were correlated with cognitive emotion regulation strategies. Regression analysis revealed that the relation between self-directedness and cooperativeness with psychological distress was mediated by cognitive emotion regulation strategies. It can be concluded that the relationship between personality characteristics and psychological distress is not a simple linear one. This is partly mediated by cognitive emotion regulation strategis. Investigating the reciprocal effect of emotion regulation strategis and personality characteristics provides researcher with a more precise explanation of the role each of which may has on behavior and mental health.
    Keywords: cognitive emotion regulation, personality, psychological distress, pediatric cancer
  • M. Shokoohi-Yekta, K. Kakabaraee* Page 198
    Researchers in the field of clinical psychology have emphasized the effective role of interventions based on cognitive-behavioral approach on managing adolescent behavioral problems. Studying anger management training as well as the efficient ways to moderate behavior problems in adolescents is considered to be an important issue. The purpose of the current study was to investigate and determine the effects of anger management training based on cognitive-behavioral approach on behavioral problems of adolescent girls. This Study used a quasiexperimental design with pretest-posttest and control group. 142 adolescent girls (12-15 age) were selected by convenience sampling method and randomly assigned into two experimental and control groups. Anger management training program based on cognitive-behavioral approach was designed for seven two-hour sessions. Using Achenbach Problem Behavior Scale-Youth Self Report Form (YSR) (1991), the behavioral problems of the participants were measured before and after the workshop. The data were analyzed by multivariate analysis of covariance. Results showed that the post-test scores of the experimental group were decreased significantly in all dimensions (P
    Keywords: anger control, cognitive-behavioral model, behavioral problems, adolescence
  • Zh. Ahangar Zadeh, M. Hatami* Page 220
    Journalism has always been considered as a profession associated with a high level of stress that can be accompanied with negative results for both individuals and organizations. Proper management of stress experienced by a person in the work environment is known as a kind of psychological ability which is essential for mental health. In addition, the spiritual wellbeing can also be affected by this ability. Therefore, the current study aimed to investigate the effectiveness of multifaceted stress management training on spiritual well-being in journalists with job stress. The study design was quasi-experimental (pretest-posttest design with control group). The sample consisted of 30 volunteer stressful journalists in Fars news agency of Tehran city who randomly were assigned into two groups of experimental (n=15) and control (n=15). The sessions were conducted for 18 weekly sessions of 90 minutes and the subjects responded to Spirituality Index of Well-Being (SIWB). The data were analyzed using univariate analysis of variance and univariate analysis of covariance. The results showed that Loren's multifaceted stress management training program significantly affects spiritual well-being (p
    Keywords: multifaceted stress management, spiritual well-being, journalists, job stress
  • S. Shahhosseini Tazik, Y. Madani*, M. Gholamali Lavasani, M.A. Besharat Page 237
    Since sexual relationship itself is an emotional excitement, one must study it in the context of emotions. Therefore, learning about the manner in which the two important psychological variables of alexithymia and emotional schemas relate and influence sexual dysfunction becomes important. The aim of this study was to examine the moderating role of alexithymia on the relationship between emotional schemas and sexual dysfunctional beliefs in women and men with diabetes. Descriptive correlational methodology was used for this study. A total of 152 individuals (78 women, 74 men) diagnosed with diabetes were selected in person and online, through convenient sampling, who completed Leahy emotional schema scale (LESS, 2002), Farsi Toronto alexithymia scale (FTAS-20, 1994), and sexual dysfunction beliefs questionnaire (SDBQ, 2003) during a 3 month period. For data analysis, Pearson correlation and regression adjustment was used. Results of this research showed a significant positive correlation between emotional schemas and sexual dysfunctional beliefs and alexithymia and sexual dysfunctional beliefs (p=0/01). Regression analysis indicated that alexithymia played a moderating role between emotional schemas and sexual dysfunctional beliefs (p=0/05). From the research findings, it can be concluded that the link between emotional schemas and sexual dysfunctional beliefs is not merely a simple linear relationship, but can be influenced by alexithymia.
    Keywords: emotional schemas, alexithymia, sexual dysfunctional beliefs, diabetes
  • S. Sadati Firozabadi*, Gh. Moltafet, M. Tondro Page 251
    Procrastination refer to do delay doing something until a have time because you do not want to do it, because you are lazy. Many studies have addressed the effect of contextual factors and personality traits on procrastination. The problem statement was that family pattern communication and identity styles can predict academic procrastination This purpose of the study was to prediction of academic procrastination based on family communication pattern with mediating role of identity styles among students. The present study was done with correlational design specially with path analysis method.Sample included 302 (168 girls & 134 boys) high school students in sector of Mashhad Morghab who were selected via random cluster sampeling method. Tools used in research: Procrastination Assessment Scale-Student (PASS) Solomon & Rothblum(1984), Revised Family Communication Pattern(RFCP) Koerner& Fitzpatrick (2002) and Identity Style Inventory (ISI-6G) Berzonsky (1989). Then data through path analysis were analyzed. The results showed that conversation orientation positively (0.17) and conformity orientation negatively (-0.36) can predict procrastination. In sum,the results showed that family pattern comunication had effect on academic procrastionation through informative identity. In another words informative processing could explain the mechanism of the effects of family pattern comunication on academic procrastionation.
    Keywords: academic procrastination, family communication pattern, identity Styles
  • M. Moslemi*, H. Aghaei Page 265
    The studies have shown that social psychologists have used narrative methods to test the hypothesis of the dynamics of close, intimate and kindly relationships between couples in order to improve family functions and promote intimacy. The subject of the present research is the effect of group narrative therapy on couples‟ intimacy. The subject of the present research is that what effect does the group narrative therapy has on couples‟ intimacy. The aim of study is to investigate the effectiveness of training based on group narrative therapy on the couples‟ intimacy in the form of quasi-experimental research with pretest-posttest and control group has been studied. The sample consisted of 16 volunteer couples of Shahrod university students selected and random assignment (8 couples in the experimental groups and 8 couples in control group and) was done. The experimental group participated in 9 sessions of group narrative therapy, (adapted from the Michael White and David Epstein‟s Treatment Program, 1990) while the control group received no intervention. The couples of two groups completed in pre-test and post-test phases the Bagarozy intimacy needs questionnaire (2001). The results of analysis of covariance showed that compared with the control group, the group narrative therapy has increased significantly all subscales of intimacy (emotional, psychological, intellectual, sexual, physical, spiritual - religious, social - recreational, aesthetic) in couples of experimental group (p
    Keywords: group narrative therapy, intimacy, couples
  • S.F. Hoseini* Zaker, R. Pourhossein, A. Keraskian Page 283
    The majority of group action plans for intervention for parent- adolescent relationships are affected by individuation theory. But attachment theorists believe that due to the role of parents as a safe haven, the need for intimacy in this period will increase, but transform. The main issue of the present study is the separation of childhood from adolescence and the serious attention to attachment during adolescence. Therefore, the present study aimed to develop and evaluate a group action plan to promote the relationship between parents and adolescents in the form of an experimental design. The statistical population consisted of the parents ofadolescents in region No.6 of Tehran, among which a randomly selected school was selected and parents were asked to participate in the project.Finally, 18 subjects in the experimental group and 17 in the control group randomly fitted. At first, the 21-item Parent-Adolescent Relationship Scale (PARS) (Husseini, Sanaee, Pourhossein, Karaskian, 2016) was provided to both groups. The experimental group was then subjected to agroup action program promoting the relationship between parents and adolescents as independent variable for 9 sessions of 1.5 hours. At the end, both groups were again evaluated in terms of the relationship between the parent and the adolescent. Finally, 25 subjects (13 controls and 14controls) were entered. Independent and dependent t test showed that the main hypothesis of the research was that "the researcher-made group action plan to improve the parent-teen relationship" promoted the parentadolescent relationship (p
    Keywords: Group Intervention Package, Parent-adolescent Relationship, Experiment Design