فهرست مطالب

بهداشت کار و ارتقای سلامت - پیاپی 1 (تابستان 1396)

نشریه بهداشت کار و ارتقای سلامت
پیاپی 1 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی جمشیدی راستانی، جمال بیگانه *، مجید ایوبی طلب، رقیه علیاری امیرآبادی صفحات 1-9
    مقدمه
    سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) امروزه بطور جامع به منظور کاهش حوادث، ایجاد محیطی ایمن و افزایش بهره وری کارکنان در محیط های کاری بکارگرفته می شود. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت HSE از دیدگاه کارکنان اداری و کارشناسان بهداشت حرفه ای در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بود.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در آن وضعیت HSE از دیدگاه 81 نفر از کارکنان اداری و کارشناسان بهداشت حرفه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. وسیله جمع آوری اطلاعات یک چک لیست محقق ساخته بود که از اقتباس چند چک لیست ارائه شده توسط سازمان های معتبر، تهیه گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری Independent T-test و Pearson Correlation و نرم افزار SPSS16 آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    میانگین اجزای تشکیل دهنده HSE از دید کاربر و پرسشگر به ترتیب 15/.± 51/. و 15/.± 6/. به دست آمد و در این میان ایمنی از دیدگاه کاربر و پرسشگر به ترتیب با میانگین 02/. ± 50/.و 02/.± 49/. دارای بدترین وضعیت و عوامل فیزیکی از دیدگاه کاربر و پرسشگر به ترتیب، با میانگین 02/. ± 69/. و 02/. ±72/. بهترین وضعیت را داشت. رابطه معنی داری بین پاسخ کاربران و پرسشگران به حیطه های ارگونومی و عوامل فیزیکی یافت شد.
    نتیجه گیری
    در مجموع میانگین امتیاز HSE پایین بوده و از آنجا که این مطالعه در یکی از واحدهای اداری دانشگاه های تابعه وزارت بهداشت که خود متولی یکی از اجزای HSE می باشد صورت گرفته است، لازم است توجه بیشتری به اجرا و استقرار مدیریت HSE صورت گیرد.
    کلیدواژگان: HSE، کارکنان اداری، بهداشت حرفه ای
  • ناصر هاشمی نژاد، سامان دستاران *، فرزان مددی زاده، وفا فیضی صفحات 10-18
    مقدمه
    این مطالعه با هدف ارزیابی عوامل خطر و تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در آرایشگران شهر کرمان با استفاده از روش REBA در سال 1392 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. جهت ارزیابی عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی وضعیت کاری تعداد200 آرایشگر زن و مرد شهر کرمان بصورت سرشماری و با استفاده از روش REBA مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک جمع آوری و به نرم افزار SPSS16 منتقل و با آزمونهای آماری تی مستقل، رگرسیون لجستیک، آزمون کای اسکور و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر مشاهده گردید. میزان شیوع در مردان 70/4درصد و در زنان 52/7درصد بود. همچنین پس از کمر، گردن با 47/9درصد در مردان و 52/2درصد در زنان و زانوها با 60/6 درصد در مردان و 33/3درصد در زنان و مچ پاها با 52/2 درصد در مردان و 33/3درصد در زنان به ترتیب مقادیر بعدی شیوع را به خود اختصاص دادند. در کل 34درصد در سطح ریسک پایین، 57درصد در سطح ریسک متوسط و 9درصد در سطح ریسک بالا قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی نواحی کمر، گردن و پاها در افراد مورد مطالعه نسبتا زیاد بوده و وضعیت های کاری آنها نیاز به اصلاح دارد. بنابراین اصلاح ایستگاه های کار از طریق مداخلات ارگونومیکی، ارتقاء سطح آگاهی آرایشگران در خصوص عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی و روش های صحیح انجام کار ضروری است.
    کلیدواژگان: روش REBA، عوامل خطر، شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی، آرایشگران
  • شهناز طباطبایی، رضا خانی جزنی، سعید قانع * صفحات 19-32
    مقدمه
    این مطالعه به بررسی نقش سن و سابقه کار در خستگی، سلامت و بهزیستی اجتماعی (با ملاحظه برخی از متغیرهای جمعیت شناختی) درکارکنان حمل ونقل ریلی ایران می پردازد.
    روش بررسی
    500 نفر از کارکنان حمل و نقل ریلی(راهبران و روسای قطار) بطور تصادفی از جامعه آماری 2400 نفری انتخاب شدند که 413 نفر از آنها پرسشنامه های اطلاعات جمعیت شناختی و عوامل شغلی سازمانی را تکمیل نمودند. آلفای کرونباخ پرسشنامه (891/.) و روایی آن از طریق تایید متخصصان و محاسبه CVI (95/.) برآورد گردید. تحلیل داده ها توسط آزمون همبستگی، t مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه و با استفاده از نرم افزار SPSS 20 انجام گرفت.
    یافته ها
    نشان داد که بین سن کارکنان و خستگی در آنها، بین بهزیستی اجتماعی با حقوق، سلامت با سیستم کاری و خستگی، سلامت و بهزیستی اجتماعی با موقعیت شغلی و سایقه کار از لحاظ آماری رابطه معنادار وجود دارد (001/.p<). بعلاوه، بین این متغیرها و وضعیت تاهل، داشتن فرزند، نوع آموزش گذرانده و سطح تحصیلات کارکنان، تفاوت معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    در یک جمع بندی کلی می توان گفت سن و سابقه کار در کارکنان حمل ونقل ریلی عامل مهمی در بروز خستگی و کاهش سلامت می باشد.
    کلیدواژگان: خستگی، سلامت و بهزیستی اجتماعی، حمل و نقل
  • علی جعفری ندوشن، حسن زارع، رضا بیدکی، حمیده رادپور * صفحات 33-41
    مقدمه
    این پژوهش با هدف مقایسه و بررسی میزان سلامت روانی و رضایتمندی از زندگی در بین شاغلین زن و مرد کلینیک مشاوره شهرستان یزد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه مذکور علی- مقایسه ای است. بدین گونه که 100 نفر از افراد شاغل در کلینیک های مشاوره شهرستان یزد که شامل 50 نفر زن و 50 نفر مرد بودند که با روش نمونه گیری در دسترس بصورت روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و نمونه مورد مطالعه دو پرسشنامه سلامت روانی و مقیاس رضایت از زندگی داینر را تکمیل کردند و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون t مستقل در مورد تفاوت مشاوران و روانشناسان شاغل مرد و زن در متغیر سلامت روانی و مولفه های آن از 05/. بیشتر است بنابراین معنی دار نیست. نتایج آزمون t مستقل در مورد تفاوت مشاوران و روانشناسان شاغل مرد و زن در متغیر رضایت از زندگی از 05/. بیشتر است و معنی دار نیست ولی نتایج همبستگی پیرسون در مورد ارتباط متغیر عدم سلامت روانی و مولفه های آن با متغیر رضایت از زندگی در همه موارد از 05/. کمتر است بنابراین معنی دار می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که این پژوهش بر روی افراد کارشناسی به بالا صورت گرفت بنابراین پیشنهاد می گردد این تحقیق با حجم و نمونه گسترده تر و با روش نمونه گیری تصادفی انجام بگیرد تا واریانس خطا در تحقیق کاهش یابد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، رضایتمندی از زندگی، شاغلین زن و مرد
  • مهران قلی پور، وفا فیضی، علیرضا خمر * صفحات 42-51
    مقدمه
    آنالیز حوادث شغلی می تواند در شناسایی و کاهش خطرات محیط کار موثر بوده و باعث ایجاد محیطی ایمن و افزایش بهره وری در کارگران شود. این مطالعه با هدف شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک آنها با استفاده از تکنیک آنالیز ایمنی شغلی در یکی از صنایع فلزی کشور انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مقطعی (Cross-Sectional) بود. شناسایی خطرات بالقوه و ارزیابی سطح ریسک فعالیت ها با استفاده از تکنیک آنالیز ایمنی شغلی (Job Safety Analysis) صورت گرفت. سطح ریسک (RAC) با توجه به دو پارامتر شدت و احتمال خطرزایی آنها به دست آمد و در نهایت با توجه به کد ارزیابی ریسک و اولویت بندی آنها، اقدامات کنترلی ارائه شد.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصله از مطالعه چهار وظیفه کاری اره کاری، اره دیسکی، تعویض قالب و پرس گیزاک در مجموع 107 خطر شناسایی شد که پس از آنالیز خطرات و ارزیابی ریسک آنها، 13 درصد از خطرات شناسایی شده در سطح غیر قابل قبول، 49 درصد از خطرات در سطح متوسط و 38 درصد از خطرات در سطح قابل قبول قرار گرفته اند. همچنین پیشنهادات اصلاحی و پیشگیرانه برای حذف یا محدودسازی این خطرها ارائه گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه انتظار می رود با فراهم کردن ابزارکار مناسب و وسایل حفاظت فردی و همچنین با اجرای اقدامات پیشنهادی بتوان سطح ریسک های موجود را به طور چشمگیری کاهش داد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، آنالیز ایمنی، قطعات رادیاتور
  • فاطمه پورشرعیاتی *، محمد امراللهی صفحات 52-61
    مقدمه
    ارتقاء ایمنی بیمار یکی از اهداف اصلی نظام های سلامت است و ضروریست تا فرهنگ ایمنی بیمار در بین پرستاران به صورت مستمر مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در بین پرستاران بیمارستان شهید رهنمون یزد به انجام رسید.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی 143 نفر از پرستاران بیمارستان شهید رهنمون یزد به انجام رسید. ابزار مورد استفاده پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی بیمار (HSOPSC) مشتمل بر 42 سوال و 12 بعد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات بر اساس آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام گرفت.
    یافته ها
    در بین ابعاد 12گانه فرهنگ ایمنی بیمار، بیشترین و کمترین میانگین و انحراف معیار به ترتیب مربوط به ابعاد یادگیری سازمانی (30/.±3/92) و تبادلات و انتقال اطلاعات (51/.±2/23) بود. بر اساس آزمون تی مستقل رابطه معنی داری بین جنسیت پرستاران و وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار وجود داشت. همچنین بر اساس آزمون انالیز واریانس یک طرفه رابطه معنی داری بین سابقه کاری و وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در بین پرستاران مورد مطالعه متوسط بود. ایجاد سیستم گزارش دهی و تشویق پرسنل به گزارش خطاها و تعدیل نیروی پرستاری در واحدها بر اساس حجم کاری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی بیمار، پرستار، بیمارستان
  • بهرام کوهنورد، حمیده میهن پور، ابوالفضل برخورداری، عاطفه روشنایی، سمیه پروین * صفحات 62-71
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه شناخت شرایط ارگونومیک در کتابداران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و مراکز آموزشی و تحقیقاتی وابسته و رابطه آن با بهره وری است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش توصیفی مقطعی (Cross sectional) انجام شد. جامعه آماری در این پژوهش کلیه کتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و مراکز تحقیقاتی و آموزشی وابسته بودند و از روش سرشماری استفاده شد. ابزار تحقیق شامل دو بخش بود؛ به منظور تعیین میزان بهره وری از پرسشنامه 26 سوالی هرسی و گلداسمیت و جهت بررسی شرایط ارگونومی از سیاهه بازبینی استانداردها و اصول ارگونومی در محیط کتابخانه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کل بهره وری و شرایط ارگونومیک به ترتیب برابر با 19/02 و 22/2بود. ابعاد شرایط ارگونومیک نشان داد که بعد فضای کاری با بیشترین میانگین (5/56) و بعد عوامل ایمنی با کمترین میانگین (94/.) همراه هستند. ارتباط معنی داری بین متوسط نمره بعد انگیزش بهره روی و بعد فضای کاری شرایط ارگونومیک بر حسب برنامه کاری (پاره وقت، تمام وقت) دیده شد (P<./05 ).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده و نظر به اینکه کتابخانه های دانشگاهی به عنوان مراکز اطلاع رسانی در اعتلا، رشد و توسعه جوامع علمی دارای نقش بسیار تعیین کننده ای هستند، پیشنهاد می شود مسئولان، مدیران و به ویژه کتابداران به رعایت اصول ارگونومی در محیط کتابخانه ها توجه ویژه ای مبذول دارند تا به تبع آن بهره وری این افراد نیز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: ارگونومی، بهره وری، کتابدار، کتابخانه
  • سامان دستاران *، ناصر هاشمی نژاد، چیمن سعیدی، فرزان مددی زاده صفحات 72-78
    مقدمه
    با توجه به اینکه شغل مس گری از جمله مشاغلی است که در آن به دلیل وجود انجام حرکات تکراری و داشتن پوسچر نامناسب حین کار شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی رتبه بالایی را دارا می باشد، بنابراین این مطالعه با هدف ارزیابی عوامل خطر و تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در مس گران شهر کرمان با استفاده از روش RULA در سال 1393 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد، جهت ارزیابی عوامل خطر اختلالات اسکلتی عضلانی وضعیت کاری 10 مس گر شهر کرمان با استفاده از روش RULA مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک جمع آوری و به کمک نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر مشاهده گردید، که میزان شیوع آن برابر با 90درصد بود. پس از کمر، شایعترین علائم به ترتیب در زانو با 80درصد، گردن با 70درصد، پشت و مچ دست با 60درصد، مچ پا و شانه ها با 30درصد و آرنج و ران با 10درصد گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که علا ئم اختلالات اسکلتی عضلانی در مس گران شیوع بالایی دارد و سطح ریسک ابتلا به این اختلالات در حد متوسط به بالا می باشد.
    کلیدواژگان: روش RULA، عوامل خطر، شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی، مس گران
|
  • Mahdi Jamshidi Rastani, Jamal Biganeh *, Majid Ayoubitalab, Roqayeh Aliyari Amirabadi Pages 1-9
    Introduction
    Nowadays, health, safety, and environment (HSE) management system is employed and implemented comprehensively in order to reduce accidents, create a safe environment and increase worker's productivity in workplaces. The aim of this study was to determine the condition of HSE at Shahroud University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study evaluated the status of HSE at office environment from the perspective of 81 staffs and occupational hygienist .Data collection tools consisted of a self-made checklist adapted from the provided checklists by the authoritative organizations. Data were analyzed using SPSS16 statistical software through descriptive statistics and statistical tests including Pearson correlation and independent T-test.
    Results
    HSE component's average from users and interviewer's perspectives were 0.51±0.15 and 0.6 ±0.15, respectively. Safety had the worst situation form participant's perspective with average 0.499±0.02 and 0.489±0.02, respectively. However, the best situation was attributed to the physical agents section with an average of 0.69±0.028 and 0.72±0.025, respectively. There was a significant relationship between users and interviewer's perspectives regarding Ergonomic and Physical agents.
    Conclusion
    By taking into account the facts that HSE average score was low and the study was conducted in the one of the administrative units of universities affiliated to the Ministry of Health, which itself is part of the HSE trustee, further attention is required to the implement and establish the HSE management system
    Keywords: HSE, Administrative Personnel, Occupational Health
  • Naser Hasheminejad, Saman Dastaran *, Farzin Madadizadeh, Vafa Feyzi Pages 10-18
    Introduction
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are a major part of occupational diseases and one of the main causes of disabilities. This study aimed to assess the prevalence of risk factors and musculoskeletal disorders in barbers of Kerman city in 2013 using REBA method.
    Methods
    This descriptive - analytical study assessed musculoskeletal disorder's risk factors in working conditions of 200 barbers of Kerman city by census and REBA methods. The required data were collected through Nordic questionnaire and REBA checklists. Data were then analyzed by SPSS16.
    Results
    The most prevalent disorders were observed in low-back area; 70.4% in men and 52.7% in women. Following the low back area, neck with 47.9% in males and 52.2% in women, knees with 60.6% in males and 33.3% in women, and ankles with 52.2% in males and 33.3% in females had the highest ranges. In total, 57% of the participants under study were at low, 34% at average, and 9% at high risk level of musculoskeletal disorders.
    Conclusion
    Results showed that prevalence of musculoskeletal disorders in low back, neck, and legs were relatively high and working conditions need to be improved. So, ergonomic interventions as well as improvement of barber's knowledge about musculoskeletal risk factors and working procedures are recommended.
    Keywords: REBA Method, Risk Factors, Prevalence Musculoskeletal Disorders, Hairdressers
  • Shahnaz Tabatabaei, Reza Khani Jazani, Saeed Ghaneh * Pages 19-32
    Introduction
    This research investigated the relationship of fatigue, health, and social well-being with demographic variables among Iran railroad operators.
    Methods
    In this regard, 500 locomotive engineers and conductors were randomly selected out of 2400. Then, 413 of the selected participants answered job-organizational factors of locomotive engineers and conductor's questionnaire as well as the personal data sheet, completely. Cronbach’s alpha of the questionnaire was 0.891. Its validity was confirmed through pilot study on 50 participants and specialist (CVI = 0.95).
    Results
    For analyzing demographic data, correlation, t-test, and one-way ANOVA tests were conducted through the SPSS 20 software. Results showed that there are statistically significant relationships between employee’s age and their fatigue, social well-being and salary, health and work system and fatigue, health and social well-being with job position and work experience (p
    Conclusion
    Furthermore, it was observed that these variables are not significantly related with participant's marital status, having children, kind of passed training, and education.
    Keywords: Fatigue, Health, Social Well-being, Transportation
  • Ali Jafari Nodoushan, Hasan Zare, Reza Bidoki, Hamideh Radpour * Pages 33-41
    Introduction
    This study aimed to compare and evaluate the mental health and life satisfaction of male and female employees of counseling clinics in Yazd city.
    Methods
    This causal- comparative study was conducted on 100 employees of counseling clinics in Yazd city including 50 women and 50 men. These participants were selected through available sampling and were required to complete Diner's two questionnaires of mental health and scale of life satisfaction. The data were then analyzed by SPSS20 software.
    Results
    The results showed that there is no significant difference between mental health levels of male and female employees. Moreover, there was no significant difference between male and female employee's life satisfaction. However, there was a significant positive correlation between mental health and life satisfaction among men and women.
    Conclusion
    Since this study included people with bachelor degree and higher, conducting more widespread studies with random sampling are recommended to reduce the error variance.
    Keywords: Mental Health, Life Satisfaction, Male, Female Employees
  • Mehran Gholi Pour, Vafa Feyzi, Alireza Khammar * Pages 42-51
    Introduction
    Analysis of occupational accidents can identify and reduce the working environment risks. This is thus helpful in creating a secure working environment and increasing worker's productivity. Purpose of This study was to identify hazards and assess their risk through the job safety analysis technique in one metal industry of the country.
    Methods
    In this cross-sectional study, potential risks were identified and activitie's risk levels were assessed by Job Safety Analysis. Risk level (RAC) was calculated based on the two parameters of severity and likelihood of risk. Finally, control measures were presented based on risk level's assessment code and their prioritization.
    Results
    Based on the results achieved from investigations of saws, disc saws, format substitution, and Geyzak press jobs, a total of 107 risks were identified. After their analysis and risk assessment, 13% of them were in the unacceptable level, 49% were in the medium level, and 38% of the risks were acceptable. The corrective and preventive recommendations were then presented to remove or limit these risks.
    Conclusion
    Based on the results, it is possible to reduce the risks significantly by providing appropriate tools and personal protective equipment, and implementation of the proposed measures.
    Keywords: Risk Assessment, Safety Analysis, Radiator Parts
  • Fatemeh Pourshareiati *, Mohammad Amrollahi Pages 52-61
    Introduction
    Improving patient's safety is one of the main objectives of health systems, so it is essential to examine the patient's safety culture among nurses. The aim of the study was to identify nurse's perceptions of patient's safety culture in Rahnemon Hospital.
    Methods
    This descriptive- analytic study was carried out with 142 nurses in Rahnemon hospital, Yazd province, Iran. Data were collected by using the Hospital Survey of Patient Safety Culture questionnaire (HSOPSC) that includes 42 questions and 12 dimensions. Data were then analyzed by descriptive statistics, independent t-test, and ANOVA.
    Results
    The highest and lowest mean and standard deviation scores were respectively related to dimensions of organizational learning (3.92±0.30) and information exchange and transfer (2.23±0.51). According to results achieved through independent t-test, there was a significant relationship between nurse's gender and patient's safety culture. In addition, according to the ANOVA test there was a significant relationship between nurse's work experience and patient's safety culture.
    Conclusion
    According to the results, patient's safety culture was in average level. Finally, development of a reporting system for staffs to report errors and adjustment of nursing in units according to workload are suggested.
    Keywords: Patient Safety Culture, Nurse, Hospital
  • Bahram Kouhnavard, Atefeh Roshanaei, Abolfazl Barkhordari, Atefeh Roshanaei, Soayeh Parvin * Pages 62-71
    Introduction
    The aim of this study was recognition of ergonomic conditions in librarians of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, affiliated educational-research centers, and its relation with productivity.
    Methods
    In this cross-sectional study, the population included librarians working in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and affiliated educational-research centers. The research instrument consisted of two parts; Hersey and Goldsmith 26-item questionnaire to determine the productivity. Further, in order to evaluate the ergonomics conditions, a standard checklist was used.
    Results
    Average scores of productivity and ergonomic conditions were 19.02 and 22.2, respectively. The highest and lowest average scores belonged to dimension workspace (5.56) and safety factors (0.94), respectively. A significant correlation between the average score motivational dimension of productivity and workspace in terms of work plan (part-time, full-time) was observed (P
    Conclusion
    According to the results, academic libraries, as information centers have a decisive role in promoting growth and development of the scientific community. Therefore, it is recommended that officials, managers, and especially librarians respect principles of ergonomic; this in turn increases their productivity
    Keywords: Ergonomics, Productivity, Librarian, Library
  • Saman Dastaran *, Naser Hasheminejad, Chiman Saeidi, Farzan Madadizadeh Pages 72-78
    Introduction
    Copper casting jobs are the ones in which musculoskeletal disorders have high prevalence due to repetitive movements and awkward postures. So, this study was conducted to assess the prevalence of risk factors and musculoskeletal disorders among Coppersmiths of Kerman in 2014 using RULA.
    Methods
    This study was a descriptive – analytical research. In order to assess risk factors of musculoskeletal disorders, working status of 10 coppersmiths was studied using RULA method in Kerman. Information needed to determine the prevalence of musculoskeletal disorders was collected through Nordic questionnaire and then analyzed by SPSS 16 software.
    Results
    The highest prevalence of musculoskeletal disorders was observed at the waist, with a prevalence of 90%. Following waist, the most common symptoms were related respectively to knee (80%), neck (70 %), wrist (60%), ankles and shoulders (30 %), as well as elbows and thighs (10%).
    Conclusion
    The findings of this study showed that musculoskeletal disorders have high disorders in coppersmiths and risk levels of these disorders is higher than moderate.
    Keywords: RULA Method, Risk Factors, Musculoskeletal Disorder's Prevalence, Coppersmiths