فهرست مطالب

Veterinary Science and Technology - Volume:9 Issue: 1, Winter and Spring 2017

Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
Volume:9 Issue: 1, Winter and Spring 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 1-6

    آنکسینها از خانواده ی پروتیینها هستند که در فرایندهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک مختلفی در بدن، از جمله سرکوب التهاب نقش ایفا میکنند. از آنجا که سیتوپلاسم سلولهای ایمنی مانند نوتروفیلها در شرایط عادی حاوی سطح بالایی از آنکسین نوع A1 است، مطالعه حاضر، جهت بررسی تغییر و همبستگی آنکسین و سایتوکاین های التهابی در طول سپتی سمی تجربی انجام شد. ده گوسالهی نر نژاد هلشتاین-فریزین (1 ± 10 روزه) با وزن 5 ± 50 کیلوگرم برای القا سپتی سمی تجربی مورد استفاده قرار گرفت. سپتی سمی تجربی با کمک باکتری ای.کولای سویه O111H8 انجام شد. نمونه خون برای تعیین آنکسین نوع A1 و A2 پلاسما، TNF- α، اینترفرون گاما، IL-8 پلاسما و نوتروفیل در گردش خون در 0، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت پس از القاء سپتی سمی جمع آوری شد. افزایش معنی داری در میزان آنکسین نوع A1 و A2 در پاسخ به کلی سپتی سمی تجربی در طول مدت آزمایش نشان داده شد. حداکثر سطح میزان آنکسین نوع A1 و A2 پلاسما در 72 ساعت بعد از القا سپتی سمی ثبت شد. افزایش معنی داری در تعداد نوتروفیل خون از آغاز سپتی سمی تا 24 ساعت پس از آن مشاهده شد. بین میزان آنکسین نوع A1 و A2 پلاسما و تعداد نوتروفیل های ارتباط معنی داری مشاهده نشد. حداکثر میزان غلظت سایتوکاین های سرم 48 ساعت پس از القا سپتی سمیثبت و بعد از درمان آنتی بیوتیکی به سطح پایه کاهش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت آنکسین در طول سپتی سمی مارکر قابل اعتمادی در ارتباط با سیتوکین ها جهت تایید پاسخ ضد التهابی میباشد.

    کلیدواژگان: آنکسین، گوساله ها، سیتوکینها، ای.کولای
  • صفحات 7-11

    لیشمانیوز احشایی یک بیماری مهم مشترک بین انسان و دام در ایران است که عامل، ناقل و مخزن آن به ترتیب لیشمانیا اینفانتوم، فلبتوموس میجور و سگ می باشند. تاکنون هیچگونه اطلاعاتی در باره میزان شیوع لیشمانیور احشایی درانسان و سگ شهرستان تربت حیدریه گزارش نشده است. مطالعه حاضر جهت بررسی آلودگی لیشمانیا اینفانتوم در سگ های ولگرد این شهرستان انجام شد. از بهمن ماه 1393تا خرداد 1394تعداد 100نمونه خون و پوست از سگ های ولگرد شهرستان تربت حیدریه، جمع آوری شد. نمونه های سرمی خون با روش ایمنوفلورسانس غیرمستقیم (IFAT) و نمونه های پوست سگ های سرم مثبت و سرم منفی واحد ضایعه جلدی جهت شناسایی جنس و گونه لیشمانیا مورد آزمایشPCR قرارگرفتند. در این مطالعه، سرم های 3 قلاده سگ (3%) در روش ایمنو فلورسانس غیرمستقیم واجد عیار سرمی مثبت بر علیه لیشمانیا اینفانتوم بودند و DNA لیشمانیا در تعداد 4 نمونه (4%) پوست سگ های سرم منفی تعیین گردید. با روش Semi-nested PCR آلودگی نمونه های پوست به گونه لیشمانیا اینفانتوم تایید شد. با توجه به نتایج به دست آمده7% از سگ های ولگرد شهرستان تربت حیدریه آلوده به لیشمانیا اینفانتوم بوده که می تواند به عنوان مخازن بیماری لیشمانیوز احشایی عمل نماید.

    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، سگ ولگرد، شهرستان تربت حیدریه
  • صفحات 12-16

    سیستم اسکوربندی بهداشت گاو، ابزاری مدیریتی جهت ارزیابی و پایش تمیز بودن گاو و محیط گاوداری است. در این مطالعه ارتباط بین اسکورهای بهداشتی و عفونتهای داخل پستانی، آزمایش کالیفرنیایی ورم پستان (CMT) و شمارش سلولهای سوماتیک (SCC) در دو فصل پرباران و کم باران مورد ارزیابی قرار گرفت. اسکور بهداشتی 1096 گاو در 4 گله گاوشیری در 5 ناحیه بدن شامل: پستان، قسمت پایین پا، پهلوها، قسمت بالای پا، شکم و بالای دم ارزیابی شد. پس از انجام آزمایش ورم پستان کالیفرنیایی از درجات 2 یا 3 آزمایش فوق، نمونه های شیر جهت کشت میکروبی جمع آوری شد. داده‎های مربوط به شمارش سلولهای بدنی شیر نیز در دو ماه متوالی انجام شد. نتایج این مطالعه بیانگر نبوداختلاف معنی دار بین میانه تمامی موارد امتیازدهی بهداشتی به جز امتیازدهی مربوط به بالایدم در فصول پرباران و کم باران می باشد (p>0.05). همچنین ارتباط آماری معنی‎داری بین امتیازات بهداشتی بخش های مختلف بدن به غیر از پستان و احتمال مثبت شدن کشت باکتریایی مشاهده نشد. ولی ارتباط آماری معنی‎داری بین امتیاز بهداشتی پستان با جداسازی باکتری‎های محیطی مشاهده شد. اختلاف معنی داری بین SCC و CMT با اسکورهای بهداشتی و همچنین بین تمیزی کارتیه ها پس از آماده سازی قبل از شیردوشش و SCC در ماه های متوالی وجود نداشت (p>0.05). در مجموع به نظر می رسد امتیازدهی بهداشتی پستان، ابزاری مفید جهت پیشگویی عفونتهای داخل پستانی ایجاد شده بوسیله باکتری های محیطی است.

    کلیدواژگان: اسکور بهداشتی، عفونت داخل پستانی، گاوشیری، آزمایش ورم پستان کالیفرنیایی، شمارش سلولهای سوماتیک
  • صفحات 17-21

    با توجه به گزارش های متعدد در مورد طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در مناطق مختلف ایران، پرداختن در موضوع تحقیقات گوناگون بویژه در مورد جداسازی و بررسی خصوصیات ژنتیکی ویروس های بومی جدا شده جهت استفاده برای تولید واکسن اهمیت زیادی دارد. در طی سال های 2014-2013، تعداد 168 نمونه خون کامل، سواب چشمی، بینی و دهانی و غدد لنفاوی گوسفندان و بزهای با علایم بالینی در نه استان (قم، فارس، اردبیل، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان، تهران و کرمان) از کانونهای آلوده ایران جمع آوری شد. نمونه‌ها پس از آماده‌سازی، بر روی تیره سلولی Vero و سلول های پرایمری کلیه بره (LK) تلقیح و جهت مشاهده ضایعات سلولی (CPE) حداقل 5 پاساژ متوالی از آنها تهیه شد. در نمونه‌های گوسفندان از دو استان (آذربایجان شرقی و کرمان)، CPE در هر دو نوع سلول مشاهده شد. در کشت‌های سلولی واجد CPE، مشاهده با میکروسکوپ الکترونی و تایید تشخیص توسط روش RT-PCR انجام شد. در میکروسکوپ الکترونی، ذرات ویروسی در شکل و اندازه شبیه پارامیکسوویروس‌ها مشاهده شد. نتایج حاصل از روش RT-PCR مثبت بود. با این نتایج، PPR در برخی از کانون -های مورد مطالعه تایید می‌گردد.

    کلیدواژگان: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، جداسازی، تشخیص، ایران
  • صفحات 22-27

    بروز ضایعات در دیواره شکمبه می تواند باعث کاهش تولید و بازدهی حیوان شود و گاهی می تواند مرگ حیوان را به همراه داشته باشد. اولتراسونوگرافی به عنوان یک روش تشخیصی بی خطر و دردسترس می تواند در جهت تشخیص این ضایعات در دستگاه معدی روده ای استفاده شود. در مطالعه حاضر، تعداد 10 عدد دستگاه گوارش گوسفند سالم از کشتار گاه تهیه شد و بلافاصله به آزمایشگاه بافت شناسی دانشکده دامپزشکی منتقل شد. قطعات بافتی از دیواره شکمبه در سه ناحیه ته کیسه پشتی، ته کیسه شکمی و پیلار تهیه گردید(5/0×5/0سانتی متر). نمونه ها با سرم فیزیولوژی شستشو و در فرمالین 10% ثابت شدند، سپس آبگیری و شفاف کردن و بلوک پارافینی از نمو نه ها تهیه شد، اسلاید های بافتی به ضخامت 6 میکرون تهیه و با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی انجام شدند. ارزیابی هیستومورفومتری در لایه های بافتی دیواره شکمبه شامل: مخاط - زیر مخاط و لایه ماهیچه ای - سروز بوسیله لنز های مدرج چشمی انجام شد. برای ارزیابی اولتراسونوگرافی، نمونه از دیواره شکمبه به ابعاد 6×6 سانتی متر تهیه شده و در آب مقطر به وسیله پراب 8MHz اولتراسونوگرافی انجام شد و مشابه نمو نه بافتی در تصاویر اولتراسونوگرافی اندازه گیری دقیق لایه انجام شد. نتایج نشان داد که تشخیص و تفکیک لایه های دیواره شکمبه در تکنیک هیستوموفومتری و اولتراسونوگرافی براحتی قابل انجام می باشد. آنالیز آماری داده ها نشان داد که هیچ همبستگی آماری بین داده های بدست آمده در هیستوموفومتری و اولتراسونوگرافی وجود ندارد. عدم همبستگی آماری بین داده های هیستومورفومتری و اولتراسونوگرافی می تواند به علت تغییرات بافتی بوجود آمده در مراحل آماده کردن نمو نه ها بافتی شامل ثابت کردن، آبگیری و شفاف کردن نمو نه ها باشد.

    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، هیستوموفومتری، شکمبه، گوسفند
  • صفحات 28-32
    هدف از این مطالعه بررسی تکامل پانکراس شترمرغ می باشد. این مطالعه بر روی 24 عدد تخم شترمرغ در سنین10،13،16،22،26،30 و36 روزه جنینی و 1 روزگی بعد از خروج از تخم انجام شده است. رنگ آمیزی های هماتوکسیلین ائوزین، گوموری و تولوئیدن بلو برای این منظور استفاده گردید. در سن 13 روزگی جنینی بافت پانکراس در مجاورت بافت کبد و روده (دوازدهه) قابل رویت بود. در 13 روزگی پانکراس تنها از یک قسمت تشکیل شده و حاوی سلول های پوششی تکامل نیافته، بافت همبند، مجاری و عروق خونی سازمان نیافته بودند. در 16 روزگی پانکراس حاوی دو لوب پشتی و شکمی و از نظر ساختار بافتی مشابه 13 روزگی بود. در 22 روزگی گرانول های زیموژن درون بخش برون ریز مشخص شدند. با افزایش سن میزان بافت همبند و مجاری کاهش یافته و سلول های آسینار افزایش یافتند. در سن 1 روزگی پس از تولد جزایر پانکراس مشخص شدند.
     
    کلیدواژگان: شترمرغ، بافت شناسی، پانکراس، تکامل
  • صفحات 33-38

    هدف از این مطالعه بررسی اثر جنس برروی ساختارهای بافت شناسی و هیستوشیمیایی نواحی مختلف آناتومیکی سینوس بین انگشتی در گوسفندان بومی ایرانی بود. نمونه‌های بافتی از نواحی مختلف آناتومیکی سینوس‌های بین انگشتی 15 گوسفند نر و 15 گوسفند ماده گرفته شد. برش‌های بافتی با هماتوکسیلین-ایوزین، پریودیک اسید شیف، آلسین بلو، ورهوف، ماسون تری کروم، و گوموری مخصوص رشته های رتیکولر رنگ‌آمیزی شدند. سینوس توسط پوست و کپسول فیبروزی پوشیده شده بود. سینوس بین انگشتی از قسمت نزولی، خمیدگی، قسمت صعودی، مجرای خروجی و دهانه تشکیل شده بود. غدد سباسه سینوس از نوع ساده آسینی منشعب ولی غدد عرق از نوع ساده لوله ای مارپیچ بود. کلاهک‌های ترشحی در سلول‌های ترشحی مشاهده شد که بداخل لومن بیرون زده بودند. ساختارهای بافت شناسی و هیستوشیمیایی سینوس بین انگشتی بین نواحی مختلف آناتومیکی سینوس‌های راست و چپ تفاوت بافتی قابل توجهی نداشت. همچنین تفاوت جنسی قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشد. همه سلولهای سطحی غدد آپوکراینی و ترشحات آنها دارای گلیکوزآمینوگلیکان‌های ممعمولی و اسیدی بود. براساس این مطالعه می‌توان بیان کرد که ساختارهای بافت شناسی و هیستوشیمیایی سینوس بین انگشتی در گوسفندان بختیاری با گونه‌های بومی دیگر مشابهت-هایی دارد ولی دارای تفاوت‌هایی نیز می‌باشد.

    کلیدواژگان: هیستوشیمیایی، بافت شناسی، سینوس بین انگشتی، جنس، گوسفند
  • صفحات 39-44

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر احتمالی ویتامین C و تیامین بر کاهش تجمع سرب در کلیه، کبد، عضله، مغز و آبشش ماهیان کپور معمولی در مسمومیت تجربی با سرب انجام شده است. 120 ماهی بطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. گروه2، استات سرب (5 میلی گرم در لیتر، 15 روز) دریافت نمود. گروه 3 و 4 به ترتیب ویتامین C (500 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا) و تیامین (50 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا) طی مدت زمان مواجهه با سرب (5 میلی گرم در لیتر، 15 روز) دریافت نمودند. مواجهه با سرب باعث افزایش معنی دار (P

    کلیدواژگان: سرب، بافت، کپور معمولی، تیامین، ویتامین c
  • صفحات 45-48

    نیوپلاسم ها در ماهیان نسبت به سایر حیوانات کمتر به صورت تهاجمی بوده و بیشتر به صورت مجزا و کانونی رخ می دهند. اگرچه تومورهای با منشا بافت پیوندی اغلب در ماهیان دیده می شوند، اما فیبروسارکوم پوستی به ندرت در ماهی گزارش شده است. یک ماهی حوض (Carassius auratus) چهار ساله در حال مرگ، با یک توده ی فاقد زخم در نزدیکی ساقه ی دمی به بخش آبزیان ارجاع داده شد. بررسی میکروسکوپی توده بیان گر سلول های دوکی شکل تکثیر یافته همراه با رشته های در هم رونده و ایورینوفیلی با تراکم کم بود. برای تشخیص افتراقی، رنگ آمیزی ماسون تری کروم انجام شد و رشته های همبندی به رنگ آبی دیده شدند. برپایه نتایج حاصل از بررسی هیستوپاتولوژی و هیستوشیمی، فیبروسارکوم تشخیص داده شد. این اولین گزارش از خصوصیات آسیب شناسی بالینی فیبروسارکومای پوستی ماهی حوض در ایران است.

    کلیدواژگان: فیبروسارکوم .ماهی حوض
  • صفحات 49-53
    ترماتودها منجر به بیماریهای شدید و کشنده در حیوانات مختلف از جمله ماهیان شده و در هر دو مراحل بالغ و نوزادی در ماهیان یافت میشوند. سنتروسستیازیس یک عفونت مربوط به آبشش بوده که توسط ترماتود سنتروسستوس فورموسانوس (C. formosanus) ایجاد می شود. در تابستان سال 1393، 35 ماهی کپور علفخوار و 30 کپور معمولی انگشت قد با وزن 6 گرم به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، بخش بیماری های آبزیان ارجاع داده شد. در گسترش مرطوب تهیه شده از پوست، آلودگی خفیف با تریکودینا مشاهده شد. گسترش مرطوب آبشش های ماهیان کپور علف خوار تعداد زیادی انگل کیستی بین رشته های آبششی را نشان داد. کیست ها کاملا شفاف بود و انگل گلابی شکلی درون هر کیست مشاهده شد. بررسی هیستوپاتولوژی، ضخیم شدن، خمیده شدن رشته های آبششی و مقاطع انگل ها را نشان داد. بر اساس نتایج حاصل از گسترش مرطوب و هیستوپاتولوژی، متاسرکر مشاهده شده مربوط به خانواده هتروفیده و سنتروسستوس فورموسانوس بوده که منجر به مرگ و میر بالای ناشی از آلودگی انگلی شده بود.
     
    کلیدواژگان: سنتروستوس فورموسانوس، کپور علف خوار، کپور معمولی، هیستوپاتولوژی
|
  • Mohammad Reza Mokhber Dezfouli, Zohre Eftekhari*, Masoomeh Heidari Sureshjani, Mohammad Mahdi Dehghan Pages 1-6

    Annexins are fundamentally related proteins that process a variety of physiologic and pathologic procedures, including suppression of inflammation. Ten Holstein-Frisian bull calves (10 ± 1 days old) weighting 50 ± 5 kg were chosen to induce the experimental septicaemia using O111:H8 strain of E. coli. Blood samples were collected to determine the plasma annexin A1 , annexin A2, TNF-α, IFN- γ, IL-8 and neutrophil count at 0, 24, 48, 72, 96 and 120 hours after induction of septicemia. Significant increased concentrations of serum annexin A1 and annexin A2 in circulating blood in response to experimental coliseptisemia were observed during experiment. Maximum levels of annexinA1 and A2 were recorded at 72h after challenge. A statistically significant increase in blood neutrophil count occurred from beginning of septicemia untill 24h after onset of septicemia. Annexin A2 and Annexin A1 had no significant correlation with neutrophil count. Serum cytokine concentrations reached their maximum level at 48h after challenge and then decreased to basal level before antibiotic therapy. This study showed that serum annexin concentrations, increasing during colisepticemia in calves, in association with cytokines could be a reliable marker to confirm the occurrence of anti-inflammatory response.

    Keywords: Annexin, calves, cytokines, E.coli
  • Mohsen Pourali, Gholamreza Razmi *, Sadaf Sabzavari Pages 7-11

    Visceral leishmaniosis is an important zoonotic disease in Iran. The agent, vector and reservoir are Leishmania infantum, Phlebetomous major and dogs, respectively. Thus far, no data has been reported about the prevalence of visceral leishmaniosis in human and dog in Torbat-e- Heidareah area and the present study has been performed to determine the frequency of L. infantum infection in stray dogs. One hundred blood and skin samples were collected from 2014 to 2015. The sera samples were examined by Indirect Immunofluorescent Antibody Test (IFAT). The skin samples of seropositive and seronegative in association with skin lesions were examined by PCR method. In this study, antibodies against L. infantum were detected in 3 (3%) sera samples of dogs and kDNA Leishmania spp. was detected in 4 (4%) of seronegative dogs by PCR. L. infantum was detected in positive samples by semi nested PCR. Based on serological and molecular results, 7% of asymptomatic stray dogs of Torbat-e- Heidareih area were infected with L. infantum and may be acted as reservoirs of visceral leishmaniosis.

    Keywords: Leishmania infantum, Stray dogs, Torbat-e- Heidareih area
  • Iman Rajabi, Alireza Taghavi Razavizadeh, Mohammad Azizzadeh, Babak Khoramian Toosi * Pages 12-16

    The “cow hygiene score” system is a management tool for assessment of cow’s body hygiene and cleaning of the barn. In this study, the correlation between body hygiene scores and intramammary infections (IMI), California Mastitis Test (CMT) and Somatic Cell Count (SCC) were evaluated in two different seasons. Hygiene scoring of 1096 dairy cows in 4 herds was performed on five body areas including: udder, rear legs, flanks and upper legs, abdomen, and tail head. After doing CMT, milk samples were taken from quarters with score 2 or more for microbiological culture. SCC data were taken in two consecutive months. The results of this study showed no significant differences between the median of all hygiene scores except for tail head that were significantly greater in high
    than low rainy seasons (p 0.05), but a statistically significant relationship was found between udder hygiene score and isolation of environmental bacteria (p 0.05). Finally, it seems that udder hygiene scoring is an useful tool for predicting of intramammary infections caused by environmental bacteria.

    Keywords: Hygiene Scores, intramammary infections, dairy cow, California mastitis test, somatic cell count
  • Roozbeh Fallahi * Pages 17-21

    Due to the numerous reports concerning the Peste des petits ruminants (PPR) in different regions of Iran, the isolation and genetic characterization of native isolates is very important. During 20132014, 168 samples were collected from whole blood, eye, nasal and oral swabs, and lymph nodes of sheep and goats with clinical signs in nine provinces with infected focal zones in Iran. Vero cell line and primary Lamb Kidney cells were inoculated with isolates and observed at least in 5 consecutive passages for cytopathic effects (CPE). The sheep samples from two provinces, created CPE in both kinds of cell cultures. Observation by electron microscopy and confirmation by RT-PCR was used to confirm PPR.

    Keywords: PPR, isolation, diagnosis, Iran
  • Mohammad Movahedi Zade, Ahmad Reza Raji *, Ali Mirshahi Pages 22-27

    Rumen lesion can lower the performance of the animal and sometimes cause its death. Ultrasonography as a diagnostic method for the detection of lesions in the gastrointestinal tract is considered safe. In this study, three regions of rumen including the dorsal blind sac, ventral blind sac, and pillar [0.5 × 0.5 cm] from 10 healthy sheep rumen were sampled. Histomorphometric study of all samples were performed in the mucosal, submucosal, muscular and serosal layers. For ultrasonographic evaluation, samples from wall of rumen in 6 × 6 cm dimensions were used probe. The results showed that identification of all layers of rumen wall is feasible in sheep by histomophometry and ultrasonography techniques. Statistical analysis of the data showed no significant correlation between the parameters of the rumen wall in ultrasonography and histological study. The lack of correlation between ultrasonography and histological data may be due to the tissue changes which would occur during the process of preparing the tissue samples including tissue fixation, dehydration and clearing

    Keywords: Ultrasonography, histomorphometry, rumen, sheep
  • Masoumeh Ahadian, Zohreh Saadatfar*, Hamideh Ghodrati Azadi Pages 28-32

    The purpose of this study was evolution of pancreas in ostrich. The study was done on 24 incubated eggs of ostrich embryo on 10, 13, 16, 22, 26, 30 and 36 days of prehatching and 1 day of post hatching life. The histological stains such as haematoxylin eosin (H&E), gomori and Toluidine blue were used for this study. On 13th day of incubation the primary pancreas was developed near the liver and duodenum and it was composed of one part. The pancreas was consisted of undifferentiated epithelial cells, connective tissue, non -organized ducts and blood vessels. On 16th day the pancreas was composed of dorsal and ventral lobe with the similar structure to 13th day. On the 22th day, the zymogen granules were evident in developing exocrine part. By aging the level of connective tissue and ducts were decreased and the acinar cells were increased. On 1th day after hatching the hepatocytes vacuolated severely and pancreatic islets were appeared.

    Keywords: Ostrich, Histology, Pancreas, Development
  • Behzad Mobini *, Vahid Ranjkesh Adermanabadi Pages 33-38

    The aim of this study was to investigate the effect of gender on the histological and histochemical structures of various anatomical regions of the interdigital sinus in the Iranian native sheep. Tissue samples from different anatomical regions of each sinus were obtained from 15 female and 15 male adult Bakhtiari sheep. The sections stained with H&E, Periodic acid- Schiff, Alcian blue, Verhoeff’s, Masson’s trichrome, and Gomori’s method. The sinus was covered by skin and fibrous capsule. The sinus contained descending part, flexure, ascending part, excretory duct and orifice. The sebaceous glands were simple branched acinar and the sweat glands were simple coiled tubular type. The secretory caps were observed in the secretory cells protruded into the lumen. The various histological and histochemical structures of the interdigital sinus showed no considerable differences among various anatomical regions of the right and left sinuses. Also, no significant sex-based differences were found. The surface epithelial cells of the apocrine glands and their secretion contained both neutral and acidic glycosaminoglycans. It is concluded that the general histological and histochemical structures of the interdigital sinus in Bakhtiari sheep were similar to those of other native sheep, but there were also some differences.

    Keywords: Histochemical, histology, interdigital sinus, sex, sheep
  • Davar Shahsavani, Hassan Baghishani *, Kimiya Nourian Pages 39-44

    The present study was conducted to evaluate the possible ameliorative effects of vitamin C and thiamine on lead accumulation in kidney, liver, muscle, brain and gill of experimentally lead-poisoned common carp. At the beginning of the experiment, fish (n=120) were divided into 4 groups randomly with group 1 being considered as the control group. Groups 2, 3 and 4 were exposed to lead acetate (5 mg/L, 15 days); groups 3 and 4 received vitamin C (500 mg/kg feed) and thiamine (50 mg/kg feed) during lead acetate exposure, respectively. Following this, it was observed that lead exposure caused a significant (p

    Keywords: Lead, tissue, common carp, thiamine, vitamin C
  • Annahita Rezaie*, Zahra Tulaby Dezfuly, Rahim Peyghan Pages 45-48

    Neoplasms in fishes are generally less aggressive than neoplasms in mammals and are most commonly discrete and focal. Although tumors were originated from connective tissue are frequently seen in the fishes, but dermal fibrosarcoma is rarely found in fish. A moribund four years old Goldfish (Carassius auratus), was referred veterinary hospital of Shahid Chamran University of Ahvaz with an exophytic non-ulcerated mass near the caudal peduncle. Microscopic examination of the mass revealed proliferated spindle cells and the interlacing, loose and eosinophilic bundles. For differential diagnosis, Masson’s trichrome staining was performed and the fibers stained blue. According to histopathological and histochemical results, tumor identified as fibrosarcoma. It is the first report of histopathological features of cutaneous fibrosarcomas in a Goldfish in Iran.

    Keywords: Fibrosarcoma, goldfish
  • Annahita Rezaie *, Zahra Tulaby Dezfuly, Mehrzad Mesbah, Amin Ranjbar Pages 49-53

    Flukes cause severe and lethal diseases in various animals comprising fish. Both adult and larval stages are found in fish. Centrocestiasis is an infection of the fish gills by heterophyid trematode Centrocestus formosanus. In summer 2014, 35 fingerling grass carp and 30 common carp weight of 6 grams were referred to the veterinary hospital of Shahid Chamran University of Ahvaz. In the wet mount of the skin, mild infection of trichodina was observed. Wet mount of grass carp gills revealed large number of parasitic cysts between gill filaments. The cysts were quite clear and contained pear-shaped parasites. In histopathological examination, filaments of gill were thick and distorted. According to the wet mount and histopathologic results, metacercariae was chracterised to belong to heterophyidae, C. formosanus.

    Keywords: Centrocestus formosanus, grass carp, Common carp, Histopathology