فهرست مطالب

فصلنامه حقوق پزشکی
پیاپی 41 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید مهدی صالحی*، ابراهیم علی عسگری، سیامک جعفرزاده صفحات 7-33
    زمینه و هدف

    یکی از حیاتی ترین کالاهای مصرفی در جامعه بشری دارو است که بنا بر اقتضا و طبیعت خود ممکن است عوارض و خطراتی را برای مصرف کننده داشته باشد. همچنین داروها و تجهیزات پزشکی امروزه از پیچیدگی خاصی برخوردارند، لذا استفاده بهینه از آن ها مستلزم آموزش است تا مصرف کننده دچار حادثه نشود و بتواند به نحو مطلوب از دارو بهره مند گردد. بر همین اساس لازم است که داروسازان هشدارهای لازم را بر داروها تولیدی الصاق نمایند و روش صحیح استفاده از داروهای پیچیده را آموزش دهند. این مساله در قواعد فقهی نیز مورد توجه بوده و به عنوان قاعده تحذیر از آن بحث می شود. بنابراین قاعده هر گونه هشدار موثری می تواند رافع مسوولیت باشد، لذا مساله اصلی در تحقیق حاضر این است که آیا بنا بر قاعده تحذیر می توان داروسازی که هشدار و آموزش لازم را نداده، مسوول خسارت وارده بر مصرف کننده دانست؟ قاعده تحذیر تحت چه شرایطی می تواند رافع مسوولیت داروسازان باشد؟

    روش

    برای تحقق اهداف فوق الذکر از روش تحقیق توصیفی تحلیلی بهره مند گشته ایم.

    یافته ها

    بنا بر عرف و قانون داروسازان ملزم به ارائه اطلاعات ضروری و هشدارهای لازم به مصرف کنندگان دارو هستند.

    بحث و نتیجه گیری

    بنا بر قاعده تحذیر هر گونه هشداری که با رعایت شرایط لازم صادر شده باشد، می تواند رافع مسوولیت داروسازان باشد و از طرفی اگر هشدار لازم از جانب داروساز صادر نگردیده باشد، او مسوول هر گونه خسارتی است که مصرف کننده متحمل گردد.

    کلیدواژگان: قاعده تحذیر، مسوولیت، دارو، داروساز
  • سید مرتضی میرزاده اهری* صفحات 35-55

    در حقوق جزای ایران نسبت به عمل ترمیم بکارت جرم انگاری صورت نگرفته است، اما هرگاه عمل یادشده از سوی دختر با اجتماع شرایط عنوان مجرمانه «فریب در ازدواج» به خود گیرد، موجب تحقق مسوولیت کیفری برای وی به عنوان مباشر جرم بوده و در صورت احراز وحدت قصد، برای پزشک نیز تحت عنوان معاونت در جرم مزبور، ایجاد مسوولیت کیفری خواهد نمود. همچنین در صورت صدق عنوان مجرمانه «اخفای جرم زنا» بر عمل پزشک، با احراز قصد وی مبنی بر رهانیدن دختر از محاکمه و محکومیت مشمول مجازات مندرج در ماده 554 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده خواهد بود. مقاله حاضر به بررسی موارد یادشده و نیز دعاوی کیفری در خصوص ترمیم بکارت در محاکم دادگستری پرداخته و در پی اثبات این مطلب است که در بیشتر موارد، عمل ترمیم بکارت به دلیل فقدان عنصر روانی، تحت عناوین یادشده قرار نگرفته و جرم محسوب نمی گردد.

    کلیدواژگان: ترمیم بکارت، حقوق جزا، فریب در ازدواج، اخفای دلیل جرم، معاونت در جرم
  • حمید مسجد سرایی*، اعظم نظری صفحات 57-79

    همگام با گسترش دانش پزشکی در زمینه درمان ناباروری زوجین، مسایلی فقهی و حقوقی پیرامون آن در ذهن ایجاد می شود. با عنایت به این مهم که «ارث» از جمله حقوق مدنی حمل به شمار می رود، لذا این سوال مطرح می شود که کودک متولدشده از اقسام تکنیک های باروری از لحاظ وراثت چه وضعیتی خواهد داشت؟ بنابراین هدف از این پژوهش، نقد و بررسی حکم ارث حمل در طیف تکنیک های نوین باروری از منظر فقه و حقوق می باشد. روش اصلی گردآوری مطالب، روش کتابخانه ای و اسنادی می باشد و شیوه ی نوشتار حاضر، توصیفی – استدلالی و تحلیلی – تفسیری است. نتایج حاصله بیانگر آن است که نسب از جمله موجبات تحقق ارث به شمار می رود و با توجه به این که منشا نسب، تکون انسان از ترکیب نطفه زن و مرد است، نسب حمل در تکنیک های نوین باروری به صاحبان اسپرم و تخمک ملحق می شود و ارث هم میان آنان برقرار خواهد بود. در تکنیک نوظهور پیوند تخمدان یا پیوند بیضه پس از انجام پیوند، عضو الحاقی به منزله ی عضو اصلی بدن گیرنده عضو محسوب می شود و از آنجا که پس از پیوند، تخمک یا اسپرم در بدن گیرنده عضو ایجاد می شود لذا نسب کودک پدیدآمده از این تکنیک به زوجین مذکور برمی گردد و ارث میان آنها مانند سایر اولادشان برقرار است.

    کلیدواژگان: حمل، نسب، ارث، تکنیک های نوین باروری
  • فاطمه منصوری، سمیه شهرکی ده سوخته*، امیر حمزه سالارزایی صفحات 81-96
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این ارزیابی ارتباط بین میزان آگاهی زنان باردار از مقررات فقهی و حقوقی و نگرش آنان به اسقاط عمدی جنین در زنان باردار شهرستان زابل است. روش به کاررفته در این پژوهش روش توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان امام علی (ع) شهرستان زابل در بهار و تابستان سال 95-1394 بود.

    روش

    60 زن باردار به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده و از نمونه های در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه) در سطح معناداری کم تر از 05/0 با کاربرد نرم افزار SPSS 22 استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد، بین متغیرهای تحصیلات، میزان درآمد، میزان آگاهی از مقررات فقهی و حقوقی با میزان نگرش به سقط جنین رابطه معناداری وجود داشت، در حالی که در میان متغیرهای بررسی شده بین متغیرهای محل سکونت، سن با میزان نگرش به سقط جنین در سطح معناداری کم تر از 05/0 رابطه معناداری وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه با نتایج تحقیق، ارتقای سطح آگاهی زنان از مقررات فقهی و حقوقی سقط جنین و فراهم ساختن امکانات لازم و برگزاری کلاس ها در جهت آگاه سازی زنان باردار از خطرات سقط گام بلندی در جهت کاهش سقط جنین و مرگ مادران و در نتیجه ارتقای کیفیت زندگی آنان می باشد.

    کلیدواژگان: آگاهی فقهی، حقوقی، سقط جنین، زنان باردار، زابل
  • الهه پارسا، محمود عباسی *، عباس کریمی، حمید رحمانی منشادی، محمدحسین جعفری صفحات 97-117

    فناوری ژنتیکی یکی از انقلاب های بزرگ در زمینه علم پزشکی بوده است که به سرعت در زمینه اکتشافات زیست شناسی و سلولی مولکولی و پروژه ژنوم انسانی در حال پیشرفت است. پیشرفت در آزمایشات ژنتیکی به مردم این اختیار را می دهد که از ابتلا به بیماری های خاص جلوگیری کنند و همچنین مانع تولد کودک با اختلالات ژنتیکی خاص شوند. با پیشرفت این علم مشاوران ژنتیک موظف هستند که اطلاعات جدیدی در رابطه با بیماری ها در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهند که در صورت تخلف از این وظیفه مسوول شناخته می شوند.مقاله حاضر که در همایش بین المللی حقوق پزشکی (حقوق ژنتیک) ارائه شده است، مقاله ای توصیفی تحلیلی است و شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است و از مقالات ترجمه شده و پایان نامه ها و تجارت سایر کشورها استفاده شده است. یافته ها حاکی از این است که زمانی که یک مشاور ژنتیک ارائه خدمت مشاوره را تقبل می کند، از نظر قانونی موظف است منافع مراجعه کننده را در نظر گرفته و از او مراقبت نماید و انتظارات وی را پاسخ دهد. مشاوری که به مراجعه کننده بی توجهی می کند و مراقبت های لازم را انجام نمی دهد، از نظر قانونی مسوول شناخته می شود. بیشتر موارد قصور حرفه ای یا خطای شغلی نتیجه بی توجهی می باشد. برخی بر این عقیده هستند که مشاور ژنتیک ضامن خسارت وارده به والدین و فرزند معلول نمی باشد، اما با توجه به مطالعات صورت گرفته دور از انصاف است که در صورت فراهم بودن تمام ارکان ضمان (خطا، وجود ضرر، رابطه سببیت بین ضرر وارده و تقصیر) مشاور ژنتیک را مبرا از مسوولیت بدانیم. بنابراین والدین و فرزند معلول می توانند بر طبق قواعد ضمان قهری در قالب تولد ناشی از خطا و زندگی ناشی از خطا در دادگاه های عمومی یا در دادسرای انتظامی پزشکان طرح دعوا کرده و خسارات وارده را مطالبه یا اقامه شکایت انتظامی نمایند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که اثبات تقصیر در رابطه با مشاور ژنتیک از سایر عوامل زیان متفاوت است، لیکن در حقیقت تعهدی که به عنوان تعهد به اطلاع رسانی دقیق بر دوش مشاور ژنتیک سنگینی می کند، موجب می شود که مراجعه کننده در صورتی که ثابت کرد به مشاور ژنتیک مراجعه داشته است، از آن پس مشاور ژنتیک در رابطه با تعهد اطلاع رسانی مدعی محسوب می شود و این که اطلاعات لازم را به مراجعه کننده داده است، به عنوان ادعایی محسوب می شود که توسط وی باید اثبات گردد. علاوه بر این مورد در رابطه با اشخاصی که می توانند طرح دعوا کنند، این بحث ویژگی خاص دارد که والدین می توانند در قالب طرح دعوای تولد ناشی از خطا تمام خسارات وارده فوق العاده را تا سن رشد مطالبه کنند. همچنین طفل می تواند در قالب طرح دعوای زندگی ناشی از خطا فقط هزینه های مربوط به بعد از سن رشد را خواستار شود. ضروری است دادگاه ها علاوه بر صدور حکم بر پرداخت مبلغی به عنوان خسارت در قالب دیه یا ارش، به علت عدم قابلیت تعیین خسارات آینده و استمرار آثار تلخ آن به پرداخت مستمری برای آینده فرزند معلول نیز حکم صادر نمایند.

    کلیدواژگان: ضمان قهری، ضرر، مشاور ژنتیک، تقصیر، رابطه علیت
  • محمد صالحی مازندرانی، معصومه احسانی* صفحات 119-138

    سندرم، یعنی مجموعه علائم بدنی و ذهنی که تظاهری از یک بیماری بالینی یا ناهنجاری ارثی است و معادل فارسی آن نشانگان می باشد، علت این پدیده نوعی بی نظمی در ترتیب کروموزومی است که در مراحل جنینی و هنگام تقسیم سلولی رخ می دهد. کسانی که سندرم داون دارند در سلول های بدن خود به جای 46 کروموزوم، 47کروموزوم دارند، کروموزوم اضافی در بدن فردی که سندرم داون دارد موجب تغییرات بدنی و ذهنی می شود، تا جایی که اصلی ترین عامل نگران کننده در سندرم داون، عقب ماندگی ذهنی است. با توجه به این که همه انسان ها در مرحله ای از دوران زندگی خود (دوره صغر) از اجرای حقوق و تصرف در اموال خود ممنوع اند و ناگزیر دوره ای از حجر را به طور قهری باید بگذرانند، در خصوص افراد داون که از کودکی مبتلا به اختلال قوای دماغی هستند و این حالت بعد از رسیدن به سن بلوغ نیز ادامه دارد و با توجه به درجات مختلف عقب ماندگی ذهنی، لازم است وضعیت اعمال حقوقی آن ها و اثر حقوقی این ابتلا بر اعمال حقوقی در درجات مختلف بررسی گردد. شایان ذکر است، در این مورد با سکوت قانون مواجه هستیم که امید است مقاله حاضر در صورت امکان و کارآمدبودن هدف عملی و کاربردی برای مراکز قضایی و بهزیستی و در بحث قانونگذاری داشته باشد.

    کلیدواژگان: سندرم داون، عقب ماندگی ذهنی، حجر، جنون، سفه
  • سید رضااحسان پور *، احسان عباس زاده، محمد مهدی حسینی، مدیحه هاشم پور، سید محمدرضا احسان پور، سیامک رفعتی خسروشاهی صفحات 139-163

    ترانزیت تحت کنترل مواد مخدر و یا همان حمل و تحویل تحت نظارت یکی از انواع جدید کشف محموله های قاچاق مواد مخدر است. با توسل به طریق مزبور تلاش می شود که مبتدی تولید، توزیع و مقاصد ترانزیت مواد مخدر کشف گردد. این شیوه روش مناسبی جهت تهیه ادله و مدارک اثبات جرم، شناخت و دستگیری دست اندرکاران و سران تولید و عوامل توزیع آن می باشد. روش ترانزیت تحت کنترل نخستین بار در ماده 11 کنوانسیون 1988 وین به طور رسمی به عنوان یکی از شگردهای نوین کشف ترانزیت مواد مخدر معرفی گردید، هرچند که پیش از این نیز برخی از کشورها با انعقاد معاهدات دو یا چندجانبه مبادرت به اجرای روش مزبور می نمودند. روش حمل و تحویل تحت نظارت، البته از منظر فقهی و حقوقی با چالش های متعددی رو به رو است. عدم انتساب جرم به متهمین، امکان صدق معاونت در جرائم مزبور و نقض اصل برائت از مهم ترین موانع تصویب و اجرای این روش در قوانین داخلی کشورها است. از سویی دیگر افزایش زمینه های ارتشا و تسهیل در امر پولشویی از پیامدهای جرم شناختی مبادرت به روش ترانزیت تحت کنترل مواد مخدر محسوب می شود. از منظر فقهی نیز گرچه اجرای روش مزبور با اشکالاتی همراه است، اما با استناد به قواعدی نظیر لاضرر، مصلحت و عمل به عرف و عادت توجیه می گردد.

    کلیدواژگان: ترانزیت تحت کنترل، مواد مخدر، فقه
  • محمدهادی میرشمسی *، خیرالله هرمزی، محبوب افراسیاب صفحات 165-180

    امروزه به تناسب رشد و صنعتی شدن جوامع، تضمین حقوق مخترعین از ابزارهای بسیار مهم برای حفظ انگیزه و خلاقیت افراد مستعد و مبتکر بوده، به طوری که اکثر نظام های حقوقی سعی کرده اند که این ابزار را در قالب قوانین و مقررات تدوین نموده و مانع نقض حقوق مخترعین گردند. این امر نه تنها توصیه موکد حقوقدانان بوده، بلکه اکثر اندیشمندان اعم از سیاستمداران و اقتصاددانان نیز بر حفظ حقوق مخترعین به نوعی تاکید دارند، زیرا پایه اساسی رشد و پیشرفت و توسعه یافتگی را در گرو اقتصاد دانش بنیان می دانند که ریشه آن در فرآیند، اختراع و انبوه سازی تولیدات ناشی از اختراع به نحو علمی است. در عین حال، حمایت از داروها از طریق نظام ثبت اختراع به جهت اعطای حقوق انحصاری و کاهش دسترسی عموم به دارو همواره چالش برانگیز بوده است. در ارتباط با کشف کاربرد جدید دارویی نیز این چالش وجود داشته است، زیرا جدید محسوب شدن آن با توجه به استانداردهای نظام ثبت اختراع به سادگی قابل احراز نیست. در این راستا، این مقاله به بررسی تحولات اخیر در صنعت داروسازی در مورد امکان ثبت کشف کاربرد جدید دارویی می پردازد.

    کلیدواژگان: حمایت از مالکیت فکری، حقوق ناشی از ورقه اختراع، کاربرد جدید دارویی
  • کیوان حیدرنژاد*، جمال بیگی، حامد زینالی صفحات 181-201
    زمینه و هدف

     از پژوهش حاضر مقایسه نشانگان اختلال شخصیت ضد اجتمای و مرزی در افراد معتاد و سالم است.

    روش

     توصیفی تحلیلی و از نوع پژوهش کاربردی است. جامعه آماری آن عبارت است از دو گروه افراد معتاد و سالم در سطح شهرستان بناب می‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، تعداد 120 نفر از دو گروه به صورت مساوی انتخاب شد. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسشنامه ‏‎میلون-3 بود که با استفاده از ‏‎آزمون آزمون T مستقل انجام شده است.

    یافته‌ها:  

    میانگین نمرات اختلالات شخصیت ضد اجتماعی و مرزی در افراد معتاد بالاتر از افراد سالم است.

    بحث و نتیجه‌گیری:

     با توجه به نتایج به دست‌آمده در یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه‌گیری کرد که بین اختلال‌های شخصیت ضد اجتماعی و مرزی با اعتیاد رابطه معنی‌داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اعتیاد، اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال شخصیت مرزی
|
  • Seyed Mehdi Salehi*, Ibrahim Ali Asgari, Siamak Jafarzadeh Pages 7-33
    Background And Aim

    One of the the most vital consumer goods according to the requires of human society and the natural medicines that may have complications and risks for consumers As well as medicines and medical equipment are today of particular complexity.So full advantage of them requires consumer training to will not suffered an accident and to appropriately benefit from the drug. Therefore it is necessary to pharmacists necessary warnings on drug attach and the correct way to teach the use of complex drugs. This issue is also addressed in rules of jurisprudence and warning the discussion placed as a rule. Therefore, no responsibility lifter be effectively any warning. So main issue in this study is whether we can deter pharmaceutical rule according to the warning and the necessary training is not responsible for damages inflicted on the consumer? Under what conditions can warning rule lifter be the responsibility of pharmacists?

    Method

    In this paper, using the method of study, the results achieved.

    Findings:

     According to custom and law, pharmacists are required to provide essential information and warnings to consumers of the drug.

    Conclusion

    According to warning any kind of warning that such rules are in compliance with the conditions can be issued lifter be the responsibility of pharmacists On the other hand if necessary warning is not issued by the pharmacist he is responsible for any kind of damages that users be entered.

    Keywords: Warning Rule, Responsibility, Drug, Pharmacist
  • Sayyed Mortaza Mirzadeh Ahari* Pages 35-55

    The Iranian criminal law did not criminalize hymen restoration. But, whenever girls do this act - with its special conditions - as "marriage fraud", it causes criminal liability to realize for him as a perpetrator, and in case of unity of intention for the doctor as complicity in the offense. Also, if the "Hiding adultery" is true as the act of physician, and she has the intention to save the girl in from trial and conviction by these means, it could be punishable under Article 554 of the punishment law. This article reviews the above issues and hymen restoration in criminal cases and is to verify that hymen restoration is not a crime in most cases, because of lack of mental element and the mentioned criminal categories are not true about it.

    Keywords: Hymen Restoration, Criminal Law, Deception in Marriage, Hide Evidence of Delict, Abetting
  • Hamid Masjedsaraie*, Azam Nazari Pages 57-79

    With the development of medical knowledge in the field of treatment of infertility, jurisprudence and legal issues have raised about it, among which is inheritance of fetus produced through modern fertility techniques. Given "inheritance" is a civil right of the fetus, so, the question is that what is the inheritance status of child produced through modern fertility techniques? Thus the purpose of this research is study of inheritance fetus in view point of jurisprudence and law. We have utilized library and documentary methods in collecting of content and style of writing is descriptive, reasoning, analytical interpretationall. So, in the intrauterine insemination techniques, IVF and surrogacy in which sperm and eggs are taken from the couple, there is no doubt that the child and the couple inherit from each other; however, when it comes to embryo donation and gamete donation techniques in which sperm or eggs are obtained from persons other than the couple, parents are donors of sperm and egg and therefore it is them who have an inheritance relationship with the fetus. In emerging techniques of ovary transplant or testicular transplant after transplantation, the transplanted organ constitutes the original organ of the donee and since egg or sperm is produced in the body of donee after transplantation, the parents of the child produced by this technique are the dones couple and inheritance relationship exists between the child and the couple like it exists between the couple and their other children.

    Keywords: Fetus, Inheritance, Conception, Born Alive, Modern Fertility Technique
  • Fatemeh Mansori, Somayeh Shahraki Dehsoukhteh*, Salarzai Amir Hamzeh Pages 81-96
    Background And Aim

    The aim of this study was to determine correlation between the juridical-legal awareness of regulations with the attitude to miscarriage in pregnant women in the city of Zabol. The method used in this research is descriptive method. The study population consisted of all pregnant women admitted to hospital in the city of Zabol in the spring and summer of 1394-95.

    Method

    60 pregnant women random sampling method and the samples were selected. The data collection tool was questionnaire. To analyze the data, descriptive and inferential statistics (independent t-test, ANOVA and Scheffe post hoc test) at a significance level of less than 05/0 using spss software version 22 was used.
    Findings: The results showed a significant relationship between education, income, and knowledge of jurisprudence and legal provisions, there was a significant relationship with the attitude to abortion. While, among the variables between the place of residence, age and attitude to miscarriage was found at a significance level of less than 05/0.

    Conclusion

    According to the study results, the promotion of women's awareness of legal regulations and legal abortion and providing necessary facilities and classes to educate pregnant women about the risks of abortion and abortion big step towards reducing maternal mortality and to improve their quality of life is.

    Keywords: Juridical-Legal Knowledge, Abortion, Pregnant Women, Zabol
  • Elahe Parsa, Mahmoud Abbasi*, Abbas Karimi, Hamid Rahmani Manshadi, MohammadHossein Jafari Pages 97-117

    Genetic technology in the field of medical science has been one of the great revolutions which it is in progress in molecular and cellular biology and the human genome project. The progress in genetic testing gives people the authority to prevent that certain diseases and also prevent the birth of children with rare genetic disorders. With the advancement of the science, genetic counselors are required to provide new information about the diseases for Visitors to be Responsible in case of violation of this duty.
    This article is presented at the International Conference on Medical Law (Genetic Law), is a retrospective study based on extensive literature survey, translated articles, theses and benefiting from the experiences of other countries. Findings indicate that when a genetic counselor provides counseling services, it is legally required to take into account the interests of the client and take care of him and respond to his expectations. A counselor who disregards the client and does not take the necessary care is legally responsible. Most cases of professional failure are the result of neglect. Some person believe that a genetic counselor is not the guarantor of damages to parents and children with disabilities, but according to the studies conducted it is far from fair that if all the components of the guaranty (fault, harm, the causal relationship between the harm done and The fault) of the genetic counsel is clear of responsibility. Therefore, parents and children with disabilities can file lawsuits in accordance with the rules tort law in the form of wrongful birth and wrongful life caused in court of general jurisdiction or court of Police Prosecutor, and claim damages or filing a lawsuit. The results showed that proof of guilt about the genetic counselor is different from other risk factors. So, the Commitment to accurate information for the genetic counselor causes the claim for a patient if that is proved to have genetic counselor. Then, genetic counselor in relation to the information obligation is claimed and the issue that the necessary information is given to the patient is a claim that should be proven by the counselor. In addition to the discussion about who can claim special features. Parents can claim arising wrongful birth and recovery all extraordinary damages to maturity. As well as the child can be claim for wrongful life and recovery only costs after maturity. It is necessary that The Courts determine the money as compensation in the form blood money or a penalty for certain wound Because of inability to determine the future losses and continuation of their bitter effects, the courts determine a pension for the future of the child with disabilities.

    Keywords: Tort Law, Loss, Genetics Counselor, Negligent, Causation
  • Mohammad Salehi Mazandarani, Masoumeh Ehsani* Pages 119-138

    Syndrome means a set of physical and mental symptoms which is manifestation of a disease or hereditary anomaly and its Persian equivalent is “Neshanegan”. The cause of this phenomenon is a type of disorder in chromosomal arrangement which happens in the embryonic stages and at the time of cell division. Those who suffer Down syndrome include 47 chromosomes instead of 46 chromosomes in the cells of their bodies. The extra chromosome in the body of the one suffering Down Syndrome causes physical and mental changes. Insofar as the main concerning factor in the Down Syndrome is mental retardation.Regarding that within a stage of their life period (nonage period), all human beings are forbidden of law enforcement and possession of their own property and inevitably must pass a period of Incapacity forcibly, as for Down sufferers who are inflicted with the mental faculties disorder and this state is continued to after reaching to the maturity as well and regarding the different degrees of mental retardation, it is necessary that their lawful action status and the lawful effect of this infliction on the lawful acts in different degrees to be considered. It is worth mentioning that in this case we are facing with the silence of law and the procedure of courts act on issuance of Interdiction for these individuals.

    Keywords: Down Syndrome, Mental Retardation, Incapacity, Insanity, Dementia
  • Seyed Reza Ehsanpour*, Ehsan Abbas Zadeh, MohammadMahdi Hosseini, Madihe Hashempour, Seyed MohammadReza Ehsanpour, Siamak Rafaati Khosroshahi Pages 139-163

    Controlled delivery is a new method to discover drug smugglers origin and destinations. Practicing this method can help to provide necessary evidences and to capture all drug belongs including: producers, distributors etc. Controlled delivery first appeared in article 11 of Genève convention in 1997 although some countries had made already bilateral agreements to practice this method among them. To perform this method there will be many juridical and legal obstacles. For example in the realm of law impossibility of attributing the crime to offenders, possibility of consulting to police staff and disregarding innocence presumption are very important issues. In addition, performing this method may accelerate bribery and money laundering grounds. In juridical context, although there are some main problems in this respect but some juridical principles like "No Harm", "Public Beneficiary" and "Doing Based on Public Traditions" support this method.

    Keywords: Controlled Delivery, Drugs, Jurisdiction
  • MohammadHadi Mirshamsi*, Khairollah Hormozi, Mahboob Afrasiab Pages 165-180

    Nowadays, in proportion to the growth and industrialization of societies, the rights of inventors is one of the key tools for provides incentives to create so that most legal systems try to regulate this needs and prevent the violation of such rights. This has been emphasised by jurists, economists and policy makers since it contribute to the growth and progress of knowledge-based economy that is rooted in innovation and commercialization of inventions. Yet, the protection of medicine by patent systems has been challenging as the exclusive rights could reduce the access to medicine for the public. This is also the case for new medical application as it fit uneasily with the novelty criteria within the stantands of patent. This article reviews the recent development of patenting second and subsequent medical use in pharmecuical industy.

    Keywords: Intellectual Property Protection, Patent Rights, New Drug Application
  • Keyvan Heidarnejad*, Jamal Beigi, Hamed Zeynali Pages 181-201
    Background and aim

    This study aims at comparing the anti-social and borderline personality disorders and addiction among healthy individuals and addicts who are referring to Addiction Treatment Centers at Bonab.

    Method

    This study is of descriptive-survey method, with the statistical population size of 120 people. 60 addicts and 60 healthy individuals were selected through random sampling method. Millon Clinical Multiaxial Inventory (MCMI-III) is the data collection tool in this research that includes 175 questions. Data analysis is also conducted in descriptive and inferential statistics (independent T-test).

    Findings

    The results show that the average anti-social personality disorder in healthy individuals and addicts are equal to 13.03 and 21.40 respectively. The results also show that the average borderline personality disorder in healthy individuals and addicts are equal to 13.45 and 19.33 respectively.

    Conclusion

    Considering the achieved results, it is understood that there is a significant relationship between anti-social and borderline personality disorders and addiction.

    Keywords: Addiction, Anti-Social Personality Disorder, Borderline Personality Disorder