فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/20
  • تعداد عناوین: 17
|
  • محمد صابری، محمت سزای تورک صفحات 1-12
    زمینه
    بی تردید سینمای ایران یکی از مهم ترین ابزار فرهنگی و هنری قدرتمند در جهان چند فرهنگی امروز به شمار می رود. با ورود سینما به ایران در دوران مشروطه، اغلب هنرمندان تلاش کردند ضمن شناخت مدیوم سینما، به راهکارهای مورد نیاز ساخت یک فیلم نیز دست پیدا کنند. به همین جهت، سینما خیلی زود در ایران رشد کرد و بخش بزرگی از جامعه ایرانی، مخاطب اصلی سینمای بومی ایران شد. عمده تولیدات سینمایی ایران مربوط به سینمایی بود که هدفش تسخیر گیشه ها و قلب مردم بود. به همین دلیل ارزش های هنری فیلم برایش اهمیت چندانی نداشت و تنها سلیقه مردم بود که رویکرد فیلم را تعیین می کرد. با ظهور انقلاب 57، همه چیز از جمله سینما دگرگون شد. از این روی مقاله حاضر بر ان شد تا توجه به اخلاق و ارزش های انسانی در فیلم های سینمایی قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران را مورد مقایسه قرار دهد.
    نتیجه گیری
    در سینمای قبل از انقلاب ارزش های اخلاقی جایگاه فرعی و کوچکی داشتند و در میان ابتذال و سطحی گری به سختی قابل تشخیص هستند. اما، سینمای ایران پس از انقلاب در انطباق با جامعه، فراز و نشیب های جامعه را، در قالب داستان روبرویی با موانع، مشکلات و چگونگی فائق آمدن بر آنها با تکیه بر ارزش های اخلاقی و آموزه های دینی ترسیم می کند.
    کلیدواژگان: ارزش های انسانی، اخلاق، سینما، انقلاب
  • سعید کیان پور صفحات 13-23
    زمینه
    تضمین سرمایه اجتماعی، آزادی جریان های محیط کسب وکار و اخلاق مداری را افزایش می دهد و مانع بروز ناهنجاری های اخلاقی در جامعه می شود. به منظور رسیدن به توسعه محیط کسب وکار، لزوم توجه به احیا و آماده سازی بستر های لازم اعم از اعتماد و هنجار های اخلاقی و شبکه ها برای احقاق سرمایه اجتماعی، احساس می شود. پژوهش حاضر می کوشد به این سوال پاسخ دهد که ارتباط سرمایه اجتماعی با محیط کسب وکار چگونه است و وضعیت شاخص های سرمایه اجتماعی و محیط کسب وکار در جامعه چگونه است.
    نتیجه گیری
    زمانی بهبود محیط کسب وکار تضمین می شود که چارچوبی در جامعه ایجاد گردد که ابتدا سرمایه اجتماعی تضمین شده است چراکه تسهیل ارتباطات در حوزه های مختلف سرمایه اجتماعی و تقویت هنجار های اخلاقی می تواند در بهبود محیط کسب وکار نقش مهمی داشته باشد. در این شرایط با توجه به یافته های تحقیق شاخص های سرمایه اجتماعی بر محیط کسب وکار تاثیر مستقیم دارند. از این نظر، می توان به بهبود محیط کسب وکار از طریق ارتقای شاخص های سرمایه اجتماعی اقدام کرد. همچنین بر اساس برخی داده ها، شاخص های سرمایه اجتماعی و محیط کسب وکار در ایران در رتبه بندی های بین المللی و همچنین ارزیابی های داخلی در جایگاه مناسبی قرار ندارند که این می تواند ناقض بهبود محیط کسب وکار شود و باعث بروز ناهنجاری های اخلاقی گردد و ریسک پذیری را در جامعه افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، محیط کسب وکار، هنجار های اخلاقی
  • علیرضا خوراکیان، مصطفی جهانگیر، زهرا نیکخواه فرخانی، حامد محمدی شهرودی صفحات 24-35
    زمینه
    نقش مهم رفتار اخلاقی در سازمان، توجه مدیران و صاحب نظران را به عوامل موثر بر آن معطوف ساخته است؛ زیرا تحلیل عوامل موثر بر رفتار اخلاقی کارکنان می تواند زمینه ساز بهبود آن در سطوح مختلف سازمان گردد. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر، تحلیل عوامل موثر بر رفتار اخلاقی کارکنان شهرداری مشهد می باشد.
    روش
    روش پژوهش حاضر روشی آمیخته است (کمی و کیفی) که در بخش کمی در زمره پژوهش های پس رویدادی و علی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه کارکنان سازمان مرکزی و مناطق شهرداری مشهد می باشند. نمونه مورد بررسی در بخش کیفی، بر اساس روش نمونه گیری هدفمند 40 نفر و نمونه آماری در بخش کمی بر اساس روش تصادفی ساده 327 نفر می باشند. جهت جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه و پرسشنامه بهره گرفته شد. برای تحلیل مصاحبه ها از روش تحلیل محتوای قراردادی استفاده شد. جهت سنجش و برازش مدل ها، روش تحلیل عاملی تاییدی در آموس بکار گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها بیانگر آن بود که عوامل موثر بر رفتار اخلاقی کارکنان را می توان در 12 مولفه و 22 متغیر دسته بندی نمود. با استفاده از شاخص های KMO و بارتلت کفایت داده ها تایید شد. جهت بررسی مدل تحقیق، بار عاملی گویه ها محاسبه شد و با توجه به آنکه بار عاملی تمامی گویه ها بالاتر از 3/0 برآورد گردید، مدل تحقیق مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاکی از آن است که عوامل موثر بر رفتار اخلاقی کارکنان شامل گزینش کارکنان بااخلاق، جبران خدمات اخلاق مدار، توانمندسازی و جامعه پذیری، کارراهه شغلی، تیم سازی مبتنی بر اخلاق، محیط کاری اخلاق مدار، عدالت سازمانی، انگیزش، تعهد سازمانی، سبک رهبری مبتنی بر اخلاق، ساختار اخلاق گرا و نظارت مبتنی بر اخلاق است.
    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی، عوامل سازمانی، کارراهه شغلی
  • مژگان درخشان صفحات 37-46
    زمینه
    به منظور دستیابی به اهداف سازمانی لازم است روابط بین مدیران و کارکنان به گونه ای باشد که طی آن زیردستان بتوانند به راحتی و بدون دغدغه، ایده ها و نظرات سازنده خود را در راستای ارتقای برون داد سازمان بیان نمایند. در جستجوی شناسایی عوامل تسهیل کننده این امر، هدف از پژوهش حاضر تحلیل روابط بین جو اخلاقی، سرمایه روان شناختی و آوای سازمانی بود.
    روش
    روش پژوهش به صورت توصیفی - همبستگی بوده است. جامعه آماری، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان مشتمل بر 332 نفر بودند و با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 125 نفر از آن ها، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه جو اخلاقی، سرمایه روان شناختی و آوای سازمانی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم، آزمون همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین جو اخلاقی، سرمایه روان شناختی و آوای سازمانی، روابط مثبت و معناداری وجود داشت. نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نیز نشان داد که جو اخلاقی هم به صورت مستقیم و هم با واسطه سرمایه روان شناختی بر آوای سازمانی تاثیرگذار است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش، از طریق بهبود جو اخلاقی سازمان می توان زمینه ارتقای سرمایه روان شناختی و افزایش آوای سازمانی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: جو اخلاقی، سرمایه روان شناختی، آوای سازمانی
  • سیروس قنبری، محمد فائق محمدی صفحات 47-56
    زمینه
    عدالت یکی از مظاهر زندگی بشر است، که همواره ضامن بقای اجتماعی بوده است. درک عدالت سازمانی از سوی کارکنان عاملی مهم در جهت افزایش تعهد آنان به سازمان و گسترش اخلاق شغلی در فضای سازمان است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ارتباط عدالت سازمانی و آوای سازمانی کارکنان، با تحلیلی بر نقش اخلاق حرفه ایی و امنیت روانی انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان ادارات موجود در سایت اداری سنندج(کردستان) بود. که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 210 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل چهار مورد پرسشنامه استاندارد بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و مدل یابی معادلات ساختاری صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین عدالت سازمانی با آوای سازمانی و ابعاد آن همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت (05/. p <). همچنین همبستگی آوای سازمانی با اخلاق حرفه ای و امنیت روانی مثبت و معنی دار بود. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که امنیت روانی و اخلاق حرفه ایی ارتباط غیرمستقیم عدالت سازمانی و آوای سازمانی را افزایش می دهند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش گسترش عدالت سازمانی می تواند زمینه اظهار عقاید و نظرات کارکنان را مساعد نماید که در این زمینه امنیت روانی و اخلاق حرفه ایی می تواند، عاملی مهم در زمینه توجه بیشتر کارکنان به آوای سازمانی باشند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، آوای سازمانی، اخلاق حرفه ایی، امنیت روانی
  • محمدرضا ذوی الحیات، پریوش نوربخش، حسین سپاسی صفحات 59-66
    زمینه
    جوکاری اخلاقی یکی از عوامل شکل دهنده نگرش های کارکنان است و با رفتار اخلاقی و نحوه تصمیم گیری شغلی آنها و اثربخشی سازمانی در ارتباط است و از حیطه های پژوهشی مهم به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط جوکاری اخلاقی، خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی با اثربخشی شغلی مربیان شنای شهر تهران انجام گرفت.
    روش
    روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق را مربیان فعال شنای شهر تهران تشکیل داد. براساس جدول مورگان 180 نفر از مربیان شنا به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. از پرسشنامه های خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی، جوکاری اخلاقی و اثربخشی برخی صاحب نظران برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق استفاده شد. از روش های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و از روش های آمار استنباطی مانند آزمون کالموگروف اسمیرونف برای نرمال بودن داده ها و همبستگی چندگانه برای آزمون فرضیه ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی و جو کاری اخلاقی و ابعاد آنها با اثربخشی ارتباط ساده مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج همبستگی چندگانه نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین خود کار آمدی در تصمیم گیری شغلی و جو کاری، بهترین متغیرهایی که اثربخشی را در مربیان پیش بینی می کند به ترتیب جو کاری و خود کارامدی است.
    نتیجه گیری
    مدیران به وضعیت خودکارآمدی شغلی و جوکاری اخلاقی مربیان شنا توجه بیشتری نمایند تا با رسیدن به اهداف، اثربخشی نیزافزایش دهند.
    کلیدواژگان: اثربخشی، جوکاری اخلاقی، خودکارآمدی
  • آتنا بلبل امیری، مرتضی موقر، میثم شیرخدایی صفحات 67-76
    زمینه
    کارکنان بخش فروش حلقه اتصال سازمان و مشتریان هستند. مدیران با ایجاد فضای کاری اخلاقی در این بخش، می توانند نقش مهمی در ایجاد نتایج مثبت برای کارکنان، مشتریان و البته سازمان ایفا نمایند. هدف از تحقیق حاضر تحلیل رابطه فضای کاری اخلاقی و عملکرد کارکنان فروش با در نظر گرفتن اثر واسطه ای تعهد سازمانی و استرس شغلی بوده است.
    روش
    روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری متشکل از کارکنان بخش فروش فروشگاه های پوشاک استان مازندران بوده اند که از بین آنها 411 نفر به عنوان نمونه و از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب گردیده اند. در جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد: فضای کاری اخلاقی، استرس شغلی، تعهد سازمانی و عملکرد کارکنان فروش، با روایی و پایایی مورد تائید استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای AMOS 22 و SPSS 19 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از وجود روابط مثبت و معنی دار بین فضای کاری اخلاقی با تعهد سازمانی و تعهد سازمانی با عملکرد کارکنان بوده است. وجود رابطه مثبت بین فضای کاری اخلاقی با عملکرد کارکنان از یک سو و روابط منفی بین فضای کاری اخلاقی با استرس شغلی و بین استرس شغلی با عملکرد کارکنان فروش از سوی دیگر از دیگر مهم ترین یافته های این پژوهش هست.
    نتیجه گیری
    ایجاد فضای کاری اخلاقی در فروشگاه منجر به افزایش تعهد سازمانی، کاهش استرس شغلی و درنهایت بهبود عملکرد کارکنان فروش خواهد شد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، تعهد سازمانی، عملکرد کارکنان فروش، فضای کاری اخلاقی
  • محمد علی زبانی شادآباد، محمد حسنی، ابوالفضل قاسم زاده صفحات 77-84
    زمینه
    اخلاق حرفه ا ی، تاثیر چشم گیری بر روی فعالیت ها و عملکرد فردی و گروهی و نتایج سازمان دارد. در نتیجه پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعاملی درگیری شغلی و تناسب شغلی بر اخلاق حرفه ای و تمایل به ترک خدمت کارکنان انجام شده است.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی می باشد. حجم جامعه آماری 3168 نفر از کارکنان دانشگاه های دولتی شهر تبریز بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران (5/0، p = 5/0d = ) با توجه به جامعه آماری، 350 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه تعدیل کننده مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که رابطه مثبت معناداری بین دو متغیر درگیری شغلی و تناسب شغلی با اخلاق حرفه ای (25/0r= ، 16/0r= ، 001/0 P=) وجود دارد. همچنین رابطه منفی معناداری بین دو متغیر درگیری شغلی و تناسب شغلی با تمایل به ترک خدمت (32/0-r = ، 28/0- = r و 000/0 P=) وجود دارد. علاوه براین نتایج پژوهش نشان داد که درگیری شغلی و تناسب شغلی در تعامل باهم اخلاق حرفه ای و ترک خدمت را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از این است که درهرسازمانی شیفتگی شغلی و درگیرشدن کارکنان با شغل و نیز تناسب کارکنان با شغلشان باعث ارتقای اخلاق حرفه ای در کارکنان و در راستای آن در سازمان می شود. همچنین در این فضا تمایل به ترک شغلی کارکنان کاهش پیدا می کند لذا بایستی در سازمان توجه ویژه ای به آن شود.
    کلیدواژگان: درگیری شغلی، تناسب شغلی، اخلاق حرفه ای، تمایل به ترک خدمت
  • محمدرضا اردلان، وحید سلطانزاده، رقیه بهشتی راد صفحات 85-94
    زمینه
    سرمایه انسانی به عنوان عامل اصلی رشد سازمانی می تواند به طور موثری در پرتوی خصائل نیکو مدیران توسعه یابد، با درک این مهم پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سیرت های اخلاقی مدیران با توسعه سرمایه انسانی انجام شده است.
    روش
    روش تحقیق توصیفی و طرح پژوهشی همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارکنان دانشگاه بوعلی سینا همدان می باشد، 172 نفر از کارکنان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم هر طبقه به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد سیرت اخلاقی مدیران و سرمایه انسانی استفاده شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده ازآزمون همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای آماری LISREL و SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان داد که رابطه بین پایبندی به عهد و پیمان، پرپاداشتن حق و عدل، شرح صدر و حسن خلق با توسعه سرمایه انسانی مثبت و معنی دار می باشد، اما رابطه بین دلسوزی و در دسترس بودن با توسعه سرمایه انسانی معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد برای توسعه سرمایه انسانی در دانشگاه ها می بایست مدیران به سیرت های اخلاقی خود توجه کنند.
    کلیدواژگان: اخلاق، سیرت اخلاقی، سرمایه انسانی
  • بهزاد ایزدی، رسول مرادی هزاری، شادی عبداللهی صفحات 95-104
    زمینه
    رعایت اصول اخلاقی از سوی عوامل اجرایی کسب وکارهای کوچک می تواند در شکل دهی رفتار مشتریان و حفظ آنها تاثیر داشته باشد. از این رو، هدف از پژوهش حاضر تحلیل رعایت اخلاق در باشگاه های بدنسازی با رفتار مصرفی ورزشکاران بود.
    روش
    تحقیق حاضر کاربردی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق ورزشکاران باشگاه های بدنسازی استان کردستان بود و نمونه آماری به صورت تصادفی 305 نفر انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار پژوهش استفاده شد که پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 93/0 به دست آمد. داده های تحقیق با استفاده از مدل معادلات ساختاری در محیط نرم افزار AMOS و SPSSمورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شاخص های برازش مطلوب و نشان دهنده تایید مدل پژوهش بود. با توجه به نتایج، رفتارهای اخلاقی عوامل اجرایی روی رفتارهای مصرفی ورزشکاران تاثیرگذار بود (74/0). همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که متغیرهای رفتار اخلاقی (به جز مسئولیت پذیری)، رابطه معناداری با متغیرهای رفتار مصرفی داشتند.
    نتیجه گیری
    رفتار اخلاقی و رعایت اصول آن از عوامل موثر بر رفتار مصرفی مشتریان به ویژه در محیط های ورزشی و باشگاه های بدنسازی می باشد و به فعالان این حوزه در رسیدن به اهداف اقتصادی و ورزشی خود کمک شایانی خواهد کرد.
    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی، رفتار مصرفی، ورزشکار، باشگاه های بدنسازی
  • رضا همتی، سحر کریمی، بی بی عشرت زمانی صفحات 105-116
    زمینه
    ضعف پایبندی به اخلاقیات علمی، یکی از مسائل جدی در آموزش عالی می باشد. از این روی، هدف از پژوهش حاضر، تبیین میزان بی اخلاقی علمی و برخی عوامل موثر بر آن در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان انجام می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر کاربردی و در زمره پژوهش های همبستگی قرار دارد. جامعه پژوهش شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان بود که 290 نفر از آنها با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه خود اظهاری شد. داده های تحقیق پس از جمع آوری با استفاده از روش های آماری مختلفی نظیر مدل مقایسه میانگین ها، تحلیل واریانس، ضرایب همبستگی و مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیش از دو سوم دانشجویان اظهار داشته اند که به هیچ وجه در طول مدت تحصیل خود مرتکب هیچ یک از موارد بی اخلاقی علمی مطرح در پژوهش حاضر نشده اند و بیشترین فراوانی، به موارد خفیف بی اخلاقی علمی می شود تا موارد شدید. نتایج تحلیل های بیشتر نیز نشان می دهد که از میان متغیرهای مستقل، متغیرهای نگرش به بازدارندگی اساتید و نگرش منفی به تقلب، اثر مستقیم بر بی اخلاقی علمی دارند.
    نتیجه گیری
    عدم اهتمام جدی اساتید به اخلاقیات علمی از یک طرف و نگرش مثبت دانشجویان به بی اخلاقی علمی از عوامل مهم زمینه ساز ارتکاب دانشجویان به این گونه رفتارهای می باشند. در کنار سایر اقدامات از جمله تدوین قوانین و سیاست های بازدارنده، توجه به آموزش و افزایش آگاهی کنشگران علمی اولویت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: بی اخلاقی علمی، نگرش به تقلب، فرهنگ صداقت علمی، بازدارندگی، بیگانگی تحصیلی
  • مرجان عاطفی، الهه برزگر صفحات 117-126
    زمینه
    امروزه فعالیت های متقلبانه اثرات مخربی بر سرمایه گذاری و بازارهای مالی گذاشته اند و تقلب، جعل و دستکاری مغرضانه در اسناد و دیگر رفتارهای سوء حرفه ای منجر به افزایش عدم اعتماد عمومی به حرفه حسابداری شده است. بر این اساس، حسابداران باید بتوانند با فشارهایی که از طرف خودشان و یا منابع خارجی وجود دارد مقابله کنند. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین اخلاق پولی و ادراک اخلاقی دانشجویان حسابداری با درک رویدادها و اقدامات تردیدآمیز حسابداری است.
    روش
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حسابداری دانشگاه های استان فارس می باشد، که از میان آن ها 435 نفر، به روش تصادفی ساده، به عنوان نمونه تحقیق، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این بررسی پرسشنامه بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف و آزمون های همبستگی اسپیرمن و پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان داد که ارتباط مثبت و معنی داری بین اخلاق پولی (پول دوستی) و ادراک اخلاقی دانشجویان حسابداری با درک آن ها نسبت به رویدادهای تردیدآمیز و متقلبانه حسابداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه اخلاق پولی و ادراک اخلاقی دانشجویان حسابداری با درک اقدامات تردیدآمیز، به نظر می رسد ضروری است که مراجع حرفه ای بر آموزش اصول اخلاق پولی دانشجویان و نحوه اجرا و استفاده از این اصول در مواجه با رویدادهای تردیدآمیز و متقلبانه حسابداری تاکید نمایند و مباحث درسی اخلاقی را در کنار سایر مباحث تخصصی به دانشجویان حسابداری در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: اخلاق پولی، ادراک اخلاقی، اقدامات تردیدآمیز
  • نجف اسدزاده هیر، حسن قلاوندی، میر محمد سید عباس زاده صفحات 127-136
    زمینه
    از جمله مهمترین جنبه های اخلاقی در سازمان، فضیلت سازمانی و شجاعت اخلاقی حرفه ای است. هدف پژوهش حاضر تحلیل کانونی رابطه بین ابعاد فضیلت سازمانی و مولفه های شجاعت اخلاق حرفه ای در بین اعضای هیات علمی دانشگاه های دولتی اردبیل بود.
    روش
    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، از نوع همبستگی بنیادی یا کانونی است. جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه های دولتی ( محققی، علوم پزشکی و پیام نور) اردبیل بودند. حجم جامعه آماری 700 نفر است که تعداد 250 نفر آنها از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد فضیلت سازمانی و شجاعت اخلاق حرفه ای جمع آوری شدند. با استفاده از آزمون های آماری ماتریس همبستگی پیرسون و تحلیل همبستگی کانونی و به وسیله نرم افزار SPSS ، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که رابطه متغیر کانونی فضیلت سازمانی با متغیر کانونی شجاعت اخلاق حرفه ای 74/0 می باشد. شاخص لامبدای ویلکز برای این ارتباط 42/0 به دست آمد که آماره F مربوط به آن نیز 33/9 می باشد که در سطح 01/0 معنی دار است. هم چنین 58/0 واریانس مولفه های شجاعت اخلاقی با ابعاد فضیلت سازمانی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، تحلیل همبستگی کانونی با 99 درصد احتمال وجود همبستگی بین دو مجموعه مولفه های شجاعت اخلاقی با ابعاد فضیلت سازمانی را تایید می کند.
    کلیدواژگان: فضیلت سازمانی، شجاعت اخلاقی، اخلاق حرفه ای
  • بهناز مهاجران، افشین دیو بند صفحات 137-148
    زمینه
    برای مقابله با پویایی محیط توسل به خلاقیت کارکنان بهترین گزینه است؛ متغیرهای چون سبک رهبری اخلاقی و سکوت حاکم بر سازمان می توانند تسهیل کننده و منع کننده این ظرفیت سازمانی باشند. هدف این پژوهش بررسی رابطه سبک رهبری اخلاقی و سکوت سازمانی با خلاقیت کارکنان می باشد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی – همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 1395-1394 به تعداد 600 نفر می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و براساس فرمول کوکران تعداد 235 نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استاندارد رهبری اخلاقی، سکوت سازمانی و خلاقیت کارکنان استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان و تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که بین رهبری اخلاقی با سکوت سازمانی رابطه منفی و معنادار؛ بین رهبری اخلاقی و خلاقیت کارکنان رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد. ابعاد رهبری اخلاقی (22/0=β) و ابعاد سکوت سازمانی (11/0=β) قادر به پیش بینی خلاقیت کارکنان می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نماینگر این ایده می باشد؛ که به کارگیری سبک رهبری اخلاقی در سازمان می تواند موجبات اعتماد سازمانی را فراهم کرده و سکوت حاکم بر سازمان را شکسته و با ایجاد شور و جنبش لازم در کارکنان، زمینه را برای بروز خلاقیت کارکنان تسهیل نماید.
    کلیدواژگان: سبک رهبری اخلاقی، سکوت سازمانی، خلاقیت کارکنان
  • سعید باقر سلیمی، داود بخشعلی زاده، آسیه انبساطی رود برده صفحات 149-154
    زمینه
    افرادی که در یک سازمان کار می کنند، رفتارهای شغلی متفاوتی نشان می دهند؛ یکی در حد انجام وظیفه، و دیگری فراتر از آن. محققان در این تحقیق به بررسی رابطه فلسفه اخلاقی با بروز رفتار های فرانقش پرداختند.
    روش
    این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی– همبستگی است؛ که طی آن 370 نفر از بین 1253 کارکنان شرکت گاز استان گیلان، به روش احتمالی تصادفی ساده و با استفاده از پرسشنامه استاندارد مورد مطالعه قرار گرفتند. از آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد ابعاد فلسفه اخلاقی با بروز رفتار فرانقش رابطه معنی داری دارد و شدت رابطه منفعت گرایی و آزادی فردی با رفتار فرانقش بیش از سایر ابعاد می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان گفت افزایش سطح ارزش های اخلاقی در سازمان، منجر به سطح بیشتری از رفتار فرانقش در کارکنان می شود.
    کلیدواژگان: فلسفه اخلاقی، رفتار فرانقش، منفعت گرایی، آزادی فردی
  • زهره حاجیها، علی راشکی گزنه صفحات 155-160
    زمینه
    کلید حفظ اعتماد مراجعین و عموم یک جریان اخلاقی و حرفه ای است که عمل حسابداران را با درستی، بی طرفی و استقلال شکل می دهد. در این راستا هر شرکت باید یک منشور اخلاقی داشته باشد تا به وسیله آن بتواند خطر را به حداقل برساند. پژوهش حاضر به دنبال بررسی اثرات اخلاق حسابداری به عنوان سازوکاری در جهت افزایش تصمیم گیری ها و رفتارهای اخلاقی در حسابداران، مدیران مالی و مدیران عامل در بخش خصوصی است.
    روش
    پژوهش حاضر، توصیفی ازنوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل حسابداران، مدیران مالی و مدیر عامل شهرک صنعتی زاهدان است. به دلیل محدود بودن جامعه آماری(230N=) کل جامعه به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. پرسشنامه استاندارد جهت گردآوری دادها بین جامعه آماری توزیع و در نهایت تعداد 184 پرسشنامه جمع آوری شد و جهت تحلیل فرضیات و پردازش داده ها از روش مدلسازی حداقل مربعات جزئی(PLS) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که اخلاق حسابداری بر بهبود تصمیم گیری و رفتار مدیران در بخش خصوصی تاثیر دارد و با تقویت اخلاق در شرکت می توان به اخذ تصمیم ها و رفتارهای اخلاقی امیدوار، و نگرانی های مربوط به رسوائی اخلاقی در شرکت را رفع نمود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به رابطه اخلاق حسابداری و بهبود تصمیم گیری و رفتار مدیران، به نظر می رسد ضروری است که نهادهای حرفه ای به فراهم کردن منشور اخلاقی که ضمن جامع بودن، از ضمانت اجرایی مناسب برخوردار باشد، همت گمارند تا بدین وسیله بتوان از وقوع رسوائی های مالی و کم شدن اعتبار حرفه پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: اخلاق حسابداری، تصمیم گیری، رفتار
  • فرزانه حیدرپور، حسین رجب دری صفحات 161-164
    زمینه
    هدف مالی رفتاری بررسی اثر عوامل رفتاری بر عوامل مالی است. یکی از موضوع هایی که می تواند بر تصمیم گیری سرمایه گذاران اثرگذار باشد، ویژگی های شخصیتی است. پایبندی به اخلاق نیز از موضوع هایی است که در رفتاری که از افراد بروز پیدا می کند، اثرگذار است. هدف این پژوهش بررسی ارتباط اخلاق حرفه ای و ویژگی های شخصیتی سرمایه گذاران است.
    روش
    پژوهش حاضر کاربردی و از حیث گردآوری توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه سرمایه گذاران بورس است که به وسیله نمونه گیری در دسترس حجم نمونه 170 نفر مشخص که در نهایت پس از اجرا 153 پرسشنامه دریافت شد. ابزار تحلیل دو پرسشنامه شخصیت نئو و پرسشنامه اخلاق حرفه ای بود. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد بین اخلاق حرفه ای و برون گرایی، تطابق پذیری، وظیفه شناسی و گشودگی نسبت به تجربه همبستگی مثبت معنادار و بین اخلاق حرفه ای و روان رنجوری همبستگی منفی معنادار برقرار است.
    نتیجه گیری
    بین اخلاق حرفه ای و ویژگی های شخصیتی سرمایه گذاران رابطه معنادار وجود دارد که نشان دهنده اهمیت اخلاق حرفه ای و نیاز به توجه بیشتر به آن است.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مالی رفتاری، ویژگی های شخصیتی
|
  • Pages 1-12
    Background
    Indeed, Iranian cinema is one of the most important cultural and artistic tools in the current multi-cultural world. After the advent of cinema in Iran in constitutionalism era, the majority of artists attempt to recognize the medium of cinema and achieve the required techniques of making a film. Thus, cinema was developed well in Iran and great parts of Iranian society were the main audience of local cinema of Iran. The majority of Iranian cinema productions attempted to receive the attention by people. Thus, the artist values were not important in the movie and only the taste of people was an important issue. After the Islamic revolution 1979, cinema was changed. This study expresses a review of cinema history in Iran before and after revolution.
    Conclusion
    Ethical values have a small position in the cinema of before revolution. These values are hidden among banality and superficiality. Besides, Iranian cinema after the revolution was in adaptation with society and presents the conditions in the form of story and draws the dealing strategies based on the religious and ethical values.
    Keywords: Human Values, Ethics, Cinema, Revolution
  • Pages 13-23
    Background
    Guaranty of social capital increases freedom and ethics in the business environment and prevent moral abnormalities in the society. In order to achieve to development of the business environment, attention to the restoration and preparation of necessary platforms ranging from networks is felt to gain trust and moral norms and social capital. This study tries to answer the question: What is the relationship between social capital and business environment and how is the state of social capital and the business environment in society.
    Conclusion
    When improving the business environment ensures that a framework be created in the community's that first social capital is guaranteed because facilitate communication in various spheres of social capital and strengthen the moral norms can have an important role in improving the business environment. In this case, according to research findings, indicators of social capital have a direct impact on the business environment. In this sense, we can improve the business environment through the promotion of social capital. According to some data, social capital indicators and business environment in Iran in the ranking of international as well as internal evaluation is not in a proper position that can be a violation of improving the business environment and creates moral abnormality and it increases risk in the community too.
    Keywords: Social Capital, Business Environment, Ethical Norms
  • Pages 24-35
    Background
    Important role of ethical behavior in organization, resulted in directing managers and experts to its affecting factors, since analysing the effective factors on ethical behavior of employees can improve it at different levels of organization. Therefore, the aim of this study was to analyze the factors that affect on ethical behavior of Mashhad Municipality employees.
    Method
    In this study, mix method (quality and quantitive) is used that in quantity is thye post hoc research. The study population includes all the employees of Mashhad Municipality in the center and the regions. The samples in the qualitative study, based on purposive sampling include 40 persons and samples in the quantitative study, based on random sampling were 327 persons. In order to gather information, interviews and questionnaires were used. The content analysis was used to analyze the interviews. Confirmatory factor analysis in AMOS was used for analysing data.
    Results
    The results show that the factors affecting ethical behavior of employees can be in the form of 12 components and 22 variables. By using KMO index and Bartlett's test the appropriate number of data was approved. In order to assess the research model, factor loadings were calculated and since all factor loadings were more than 0.3 the research model was approved.
    Conclusion
    The results of this study show that the factors affecting ethical behavior of employees are including: Ethical personnel selection, Ethical compensation, Empowerment and socialization, Career, Ethical Team building, Ethical work environment, Organizational Justice, Motivation, Organizational Commitment, Ethical leadership style,Ethical structure and Ethical monitoring.
    Keywords: Ethical Behavior, Organizational Factors, Career
  • Pages 37-46
    Background
    In order to achieve organizational goals, it is necessary the relationships between managers and employees were so that subordinates expressed their constructive ideas easily and without concern in order to improve the outcome of organization. For detecting the factors that facilitating this matter, the current study aims to analyze the relationship between ethical climate, psychological capital and organizational voice.
    Method
    This research is descriptive - correlation. Statistical population was consisted of 332 employees in Kerman Islamic Azad University and 125 subjects were selected using random sampling. Data collection instruments were ethical climate questionnaire, psychological capital questionnaire, and organizational voice questionnaire. Second - Confirmatory Factor Analyze, Pearson correlation test and Structural Equation Modeling (SEM) were used for analyzing data.
    Results
    The results indicated that there were statistically significant positive correlations between ethical climate, psychological capital and organizational voice. The results of Structural Equation Modeling (SEM) demonstrated that ethical climate influences on organizational voice directly and through psychological capital.
    Conclusion
    According to the findings, by improving the ethical climate of the organization psychological capital and organizational voice can be promoted.
    Keywords: Ethical Climate, Psychological Capital, Organizational Voice
  • Pages 47-56
    Background
    Justice is one of the symbols of human life, which has always been the guarantor for social survival. Understanding of organizational justice by workers is an important factor for increasing their commitment to the organization and expanding the job ethics in the organization. Current study was performed to assess the relationship between organizational justice and organizational voice with mediator role of the professional ethics and psychological security.
    Method
    Research method was descriptive-correlation. Statistical population includes all employees of the administrative departments in official site of Sanandaj (Kurdistan). Using simple random sampling method, 210 persons were selected and answered to the questionnaires. Data were analyzed by using Pearson correlation, multiple regression analysis and Structural equation modeling.
    Results
    The results showed that organizational justice and its components have significant positive correlation with the organizational voice and its dimensions (P
    Conclusion
    The results showed that expanding the organizational justice can be a background for workers to present their ideas. Psychological security and professional ethics will be the important factor for attending organizational voice.
    Keywords: Organizational Justice, Organizational Voice, Professional Ethics, Psychological Security
  • Pages 59-66
    Background
    The ethical work climate is one of the factors that shaping the attitudes of employees and associates with moral behavior and procedure of job decision making and its effectiveness. This study tries to investigate the relationship between career decision making self-efficacy and work climate with job effectiveness of Tehran swimming coaches.
    Method
    The research methodology of the study is descriptive - correlation. The population of this study was the swimming active coaches from city of Tehran. The sample consisted of 180 swimming coaches that selected through Morgan table. To measure research variables, three questionnaires consisted of career decision making self-efficacy questionnaire, work climate questionnaire and job effectiveness questionnaire were used. Data were analyzed by Kolmogrov-Smirnov and multiple correlation tests
    Results
    The results indicated that there are simple relationships between career decision making self-efficacy and work climate with job effectiveness. Multiple regressions revealed that among career decision making, self-efficacy and work climate are the best variables for predicting the job effectiveness of the coaches, respectively.
    Conclusion
    The results of the study suggest that managers need to pay more attention to career self-efficacy and work climate of the coaches to increase the effectiveness and ultimately achieve the organizational goals.
    Keywords: Effectiveness, Work Climate, Self-Efficacy
  • Pages 67-76
    Background
    Salespersons are junction between costumers and organization. By creating ethical work climate, managers can create positive outputs to employee, costumers and especially organization. The purpose of current study was analyzing the relationship between ethical work climate and sales person performance, taking into account the mediating role of organizational commitment and job stress.
    Method
    The study is descriptive-correlation research. Population of study includes all Salespersons in Mazandaran clothing stores. Samples were 411subjects which have been selected through cluster sampling technique. Data were collected by standardized questionnaires which as fallow: ethical work climate, job stress, organizational commitment and salesperson performance. Data analysis has been done by SEM and AMOS 22 and SPSS 19 software.
    Results
    Findings show that there is a significant positive relationship between ethical work climate and organizational commitment. There has been a significant positive relationship between organizational commitment and salespersons performance. Also findings have shown that, there is a significant positive relationship between ethical work climate and organizational commitment. Finally negative relationship between ethical work climate and job stress and between job stress and salespersons performance have been the other important findings.
    Conclusion
    Creating an ethical work climate will increase organizational commitment and reduce job stress, and then will improve salespersons performance.
    Keywords: Job Stress, Organizational Commitment, Salespersons Performance, Ethical Work Climate
  • Pages 77-84
    Background
    Work ethics has a significant effect on the individual and group activities, performance and organizational results. This study examines the interactive role of job engagement and job propriety with work ethics and intent to leave of the employees.
    Method
    This study is descriptive - correlation research. Statistical population included all 368 employees of state universities of Tabriz. Using Cochran formula (d = 0.5, p= 0.5) and stratified random sampling, the sample size of 350 people was obtained. To gather data, standard questionnaires were used. Using Cranach Alpha, the reliability of job engagement (0.75), job propriety (0.87), work ethics (0.70), and intent to leave (0.84) was calculated. Obtained data were analyzed by correlation method and modified stepwise regression.
    Results
    Results showed a positive and significant correlation between two variables of job engagement and job propriety and work ethics (p=0.001, r=0.16, r=0.25). Also, there is a negative and significant correlation between two variables of job engagement, job propriety and intent to leave (p=0.001, r=-0.28, r=-0.32). Moreover, interacting together, job engagement and job propriety predict work ethics and intent to leave.
    Conclusion
    Results showed in every organization, interest in work, job engagement and job propriety with employees improves their work ethics and organization as well. Thus, intent to leave of the employees’ decreases and the organization should pay a specific attention to them.
    Keywords: Job Engagement, Job Propriety, Work Ethics, Intent to Leave
  • Pages 85-94
    Background
    Human capital as the main factor of organizational growth can effectively be developed in light of the characteristics of good managers, with understanding this important the present study aimed to investigate the relationship between ethical characters of managers and the development of human capital.
    Method
    This study is a descriptive-correlation research. Statistical population includes all staff of Bu Ali Sina University of Hamadan, 172 staff by using stratified random sampling method fits with classified were selected as sample. For collect the research data, two standard questionnaires were used: Ethical character of managers and human capital. Data were analyzed by using LISREL and SPSS statistical software.
    Results
    The results showed that the relationship of adherence to the covenant, implementation of justice and truth, broadmindedness and good mood on the development of human capital, is positive and significant; but the relationship between compassion and availability on human capital development was not significant.
    Conclusion
    Findings show that for developing human capital in universities, managers should attention to ethical character of managers.
    Keywords: Ethics, Ethical Character, Human Capital
  • Pages 95-104
    Background
    Considering Ethics principles by small businesses executors can effect on forming the behavior of customers and keep them. The purpose of study was to analysis the relationship between considering ethics and athletes consumption behavior in bodybuilding clubs.
    Method
    The research method was applied-correlation research. Population of study includes all bodybuilding athletes of Kurdistan province and 305 subjects were randomly selected as the sample group. The research instrument was a researcher made questionnaire. The reliability using Cranach’s alpha coefficient was 0.93. The data were analyzed using structural equation modeling AMOS software and SPSS.
    Results
    The results showed that the optimal relative comparative fit index and represents the model are confirmed. According to the results, ethical behaviors affect on consumer behavior (0.74). Also, Analyses showed that ethical behavior except of responsibility had a significantly positive relation with consumer behavior variables.
    Conclusion
    Principles of ethical behavior, especially in the sports and fitness clubs is the factors influencing consumer behavior, and assist practitioners in the field of sports to achieve their economic goals.
    Keywords: Ethical Behavior, Consumer Behavior, Athlete, Bodybuilding Clubs
  • Pages 105-116
    Background
    Unethical Behavior and lack of adherence to scientific ethics, is a serious problem in higher education. In this line, the aim of the present study, is explanation of the lack of scientific integrity and its associated factors among graduate students of Isfahan University.
    Method
    This study is an applied-correlation research. Population of the study includes all Graduate students of Isfahan University. Among all, 290 subjects were selected as a sample group. Data were gathered by self- report questionnaire. Data were analyzed by using SPSS and Amos software.
    Results
    More than 70 percent of students said they did not commit any of scientific misconduct raised in this study and the most frequent cases of academic dishonesty are mild rather than severe cases. Further analysis also shows that among the independent variables, the attitude towards teachers to deterrence and negative attitude to fraud have a direct effect on academic dishonesty.
    Conclusion
    The lack of professor's serious commitment to scientific integrity on the one hand and the relatively positive attitude of students to commit academic dishonesty are among important factors underlie the misconducts of students. Along with other preventive measures, including laws and policy making, education and raising awareness of scientific actors have high priority.
    Keywords: Unethical Behavior, Attitude to Fraud, Culture of Scientific Integrity, Deterrence, Academic Alienation
  • Pages 117-126
    Background
    Nowadays, fraudulent activities had devastating effects on investment and financial markets; and fraud, misrepresentation, and one-sided manipulation in documents and other professional misconducts have led to increase lack of public confidence to the accounting profession. Accordingly, the accountants should be able to cope with pressures which exist on behalf of themselves or external resources. The present study aims to investigate the relationship between money ethics and accounting students ethical perception with understanding the questionable accounting events and actions.
    Method
    This study is descriptive- correlation research. The population of research includes all undergraduate and graduate accounting students in Fars province universities, that 435 people were selected among them by simple random sampling as the research sample. The tool used in this study was a questionnaire, and the Kolmogorov-Smirnov test and Spearman and Pearson correlation tests were used to analyze the data.
    Results
    Results of the study showed that there is positive and significant relationship between money ethics (love of money) and ethical perception of accounting students and their understanding to the questionable and fraudulent accounting events.
    Conclusion
    Considering the relationship between money ethics and ethical perception of accounting students with understanding the questionable actions, it seems essential that the professional authorities should emphasize on training of students’ monetary ethics principles and the way of implementing and using these principles in dealing with questionable and fraudulent accounting events and consider the moral lesson issues along with other specialized topics to the accounting students.
    Keywords: Money Ethics, Ethical Perception, Questionable Actions
  • Pages 127-136
    Background
    One of the most important aspects of ethics in organizations is the organizational excellence and professional ethics courage. This study aimed to analyze the canonical relationship between organizational excellence and components of professional ethics courage among faculty members in public universities of Ardabil.
    Method
    This study, in terms of purpose is applicable, and in terms of data collection is canonical correlation. The population consists of 700 faculty members of public universities (Mohagegi, Medical Sciences and PNU) of Ardabil; That 250 person of them was selected through random sampling. The Data were gathered by using two standard questionnaires organizational excellence and professional ethics courage and by SPSS software and by using Pearson's correlation matrix and Canonical Correlation Analysis for hypotheses were analyzed.
    Results
    The results showed that the relationship between organizational excellences with professional ethics courage is 0/74. Wilks Lambda index for this connection was 42/0. F is about 9/33, which is also significant in 0/001. Also, 58 percentage variance between the components of professional ethics courage with dimensions of organizational excellence is explained.
    Conclusions
    According to the obtained results, canonical correlation analysis with 99 percent approves the possibility of correlation between components of ethical courage and dimensions of organizational excellence.
    Keywords: Organizational Excellence, Ethical Courage, Professional Ethics
  • Pages 137-148
    Background
    To deal with environmental dynamism appeal to the creativity of employees is the best option; variables such as ethical leadership style and silence of the organization can facilitate and prohibitive the organizational capacity. The purpose of this study was to investigate the relationship between ethical leadership and organizational silence with employees’ creativity.
    Method
    The research method was descriptive – correlation. The statistical population of this study consisted of all Uromia university employees (N=600) during the 2014-2015 academic year, from which Cochran formula 235 were chosen as study sample through selected randomly. Data were gathered by two standard questionnaires; ethical leadership, organizational silence and employees’ creativity. In order to analyze data, statistical tests correlation, Multiply Regression and Multivariate analysis of variance (MANOVA) were used.
    Results
    The findings show that the ethical leadership has negative and significant relationship with organizational silence and ethical leadership has positive and meaningful relationship with employees’ creativity. The dimensions of ethical leadership (β = ./22) and dimensions of organizational silence (β = ./11) are able to predict , employees creativity.
    Conclusion
    The results represent that the application of ethical leadership style in the organization can provide organizational trust and the silence of the organization broken created with passion and movement necessary to employees, field for outbreak creation employees facilitate.
    Keywords: Ethical Leadership Style, Organizational Silence, Employees Creativity
  • Pages 149-154
    Background
    Evidences show that people, who work in an organization, emerge different job and task behavior; one of them performing organization task, and the other are behaviors such as helping colleagues and etc. The researchers examined the impact of ethical philosophies on extra role.
    Method
    The research is applied in terms of objective, and its methodology is descriptive- correlation. In which the 370 people of Gas Company in Guilan province between 1253, were studied by using randomized simple sampling and standard questionnaire. Data were analyzed by Pearson correlation test.
    Results
    Results show that the dimensions of ethical philosophies have significant relationship with organizational citizenship behavior and intensity of the relationship between utilitarianism and egoism with organizational citizenship behavior are more than other dimensions.
    Conclusion
    According to the findings, it can be said that increase in the level of ethical values in the organization, lead to a greater level of organizational citizenship behavior of staffs.
    Keywords: Ethical Philosophy, Organizational Citizenship Behavior, Utilitarianism, Egoism
  • Pages 155-160
    Background
    The key to maintaining confidence of clients and the public is a professional and ethical conduct that make accountant act with integrity, objectivity, and independency. In this regard, every company should have a code of ethics that can minimize risk. This study sought to evaluate the effects of accounting ethics as a mechanism to enhance decision making and ethical behavior of accountants, financial managers and CEOs in the private sector.
    Method
    The present study is descriptive-correlation. The population of study includes all accountants, financial managers and CEOs of the industrial park of Zahedan. Due to the limited population (N=230) sampling was not used. A standard questionnaire to collect data distributed between the population and finally 184 questionnaires were collected. Data were analyzed by data processing partial least squares (PLS) modeling method.
    Results
    The results showed that accounting ethics has impact on improvement of decision-making and behavior of managers in the private sector. With reinforcement ethics in company, it should be hopeful to decisions and ethical behaviors and remove concerns about the scandal at the company.
    Conclusion
    According to relationship of accounting ethics, manager's behavior and decision making, it seems essential that professional bodies try to provide a comprehensive code of ethics that have appropriate sanction, since they will prevent the financial scandal and loss of professional reputation.
    Keywords: Accounting Ethics, Decision-Making, Behavior
  • Pages 161-164
    Background
    The main goal of behavioural finance is to investigate the impacts of behavioural factors on financial factors. One of the issues that can affect investor's decisions is their personality traits. Commitment to ethics is the one of the effective issues that emerges in behavior. The aim of this study was to investigate the relationship between professional ethics and personality traits of investors.
    Method
    This is an applied research by descriptive-correlation method. Population of study includes all investors. Among all, 153 subjects were participated in this study. Data were gathered by questionnaire and were analyzed by Pearson correlation test.
    Results
    The findings show that there is significant and positive correlation between professional ethics and extroversion, compliance, conscientiousness and openness to experience, while there is significant and negative correlation between professional ethics and neuroticism.
    Conclusion
    According to the findings, it could be concluded that there is significant correlation between personality traits and professionals ethics, indicating the importance of professional ethics and the need to pay more attention to such an issue.
    Keywords: Professional Ethics, Behavioral Finance, Personality Traits