فهرست مطالب

بوم شناسی گیاهان زراعی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 36، تابستان 1393)

نشریه بوم شناسی گیاهان زراعی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 36، تابستان 1393)

  • ویژه نامه 2-2
  • تاریخ انتشار: 1393/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • زکیه آذری، محمد صادق صادقی، حسن بیات، حسین آرویی صفحات 1-11
    به منظور تعیین اثر پیش تیمار سیلسیوم بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه ارقام مختلف خربزه در شرایط تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل شوری کلرید سدیم در سه سطح 0، 75 و 150 میلی مولار و فاکتور دوم تیمار سیلیسیوم در سه سطح شاهد، 1 و 2 میلی مولار بود. صفات مورد اندازه گیری شامل درصد و سرعت جوانه زنی، متوسط زمان جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه چه، نسبت طول ریشه چه به
    ساقه چه، وزن تر ریشه چه و ساقه چه بود. تنش شوری (150 میلی مولار) درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه را به ترتیب 9، 35، 69 و 71% نسبت به شاهد کاهش داد. کاربرد سیلیسیوم 1 میلی مولار سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه و ساقه چه را به ترتیب 20، 33 و 35% نسبت به شاهد افزایش داد. تحت شرایط تنش شوری بیشترین میزان درصد و سرعت جوانه زنی از تیمار 1 میلی مولار سیلیسیوم و 75 میلی مولار نمک سدیم حاصل شد. در مجموع، کاربرد سیلیسیوم باعث بهبود خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه های خربزه تحت شرایط تنش شوری شد.
    کلیدواژگان: Cucumis melo، بنیه گیاهچه، پرایمینگ، رقم قصری، سیلیکات سدیم
  • موسی ارشد صفحات 13-23
    در این بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید در زمان های مختلف انبارداری به منظور افزایش ویژگی های کمی و کیفی گلابی رقم سردرود بعد از برداشت مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. کلرید کلسیم در سه سطح 5/0، 1 و 3%، سالیسیلیک اسید در دو سطح 1 و 5/1 میلی مولار بود. در این آزمایش پی اچ، اسیدهای آلی، اسیدیته قابل تیتراسیون، کیفیت ظاهری، شاخص قهوه ای شدن و میزان تولید اتیلن در سه نوبت 30، 210 و 240 روز پس از اعمال تیمارها مورد ارزیابی قرار گرفتند. با کاربرد 5/1 میلی مول بر لیتر سالیسیلیک اسید و کلرید کلسیم 3% در 210 روز پس از اعمال تیمار، غلظت اتیلن و پوسیدگی به طور معنی داری کاهش و در نتیجه کیفیت میوه افزایش یافت. بیشترین میزان پی اچ عصاره میوه در تیمار کلرید کلسیم 3% به همراه سالیسیلیک اسید 5/1 میلی مولار و در 240 روز مشاهده شد. در این تحقیق کمترین میزان مواد جامد قابل حل میوه گلابی در تیمار کلرید کلسیم 3% به همراه سالیسیلیک اسید 5/1 میلی مولار در 30 روز به دست آمد.
    کلیدواژگان: انبارداری، بازارپسندی، تغذیه گیاهی، دوام میوه، ویژگی های کمی و کیفی
  • معصومه جنتی، وحید عبدوسی، مسعود مشهدی اکبر بوجار صفحات 25-32
    توت فرنگی میوه مورد پسند مشتری در سراسر دنیاست و عوامل مختلفی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می گردد. در این پژوهش اثر غلظت های 0، 100، 200 و 300 میکرولیتر بر لیتر اسانس آویشن باغی و کوهی و نیز محلول کلریدکلسیم بر برخی خصوصیات پس از برداشت میوه توت فرنگی بررسی شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، قندهای محلول و فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز و آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز مورد بررسی قرار گرفت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی نسبت به سایر تیمارهای آزمایش، برمیزان مواد جامد محلول، آسکوربیک اسید، میزان آنتوسیانین و مقدار قندهای محلول اثرات معنی داری در سطح 5% داشته و غلظت 200 میکرولیتر بر لیتر آویشن کوهی نسبت به سایر تیمارها میزان فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز را کاهش داده و میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون ردوکتاز را افزایش داد و اثر معنی داری در سطح 5% داشت. غلظت 300 میکرولیتر بر لیتر آویشن باغی در مقایسه با سایر غلظت ها صفات مورد اندازه گیری را بیشتر بهبود بخشید و ازآنجایی که اسانس های گیاهی به دلیل دارابودن مواد موثره مختلف و خاصیت ضدقارچی خود موجب کاهش فساد و افزایش عمر انباری محصول توت فرنگی می گردد، در نتیجه می تواند ماندگاری میوه ها را نسبت به میوه های شاهد افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اسانس گیاهی، آویشن باغی، آویشن کوهی، پلی فنل اکسیداز، عمر پس از برداشت گلوتاتیون ردوکتاز
  • مریم ربانی، رویا رضاییان دلویی، مهدی جباری نوقابی صفحات 33-42
    استفاده از فرآورده های طبیعی به جای مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک ها در مهار باکتری ها مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این تحقیق با هدف تعیین اثر ضد باکتریایی اسانس اسطوخودوس بر دو باکتری Xanthomonas campestrisو Echerichia colis در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. فعالیت ضدباکتریایی اسانس در مقایسه با آنتی بیوتیک جنتامایسین با استفاده از روش نشر در آگار تعیین گردید. حداقل غلظت باکتری ایستایی اسانس با استفاده از روش سری دو برابر رقت لوله ای با تهیه غلظت های مختلف از 004/0 تا 4% در محیط کشت آگار مغذی مشخص شد. حداقل غلظت کشندگی نیز با استفاده از روش کشت در محیط آگار مغذی تعیین گردید. همچنین ترکیبات شیمیایی اسانس اسطوخودوس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی شناسایی گردید. میانگین قطر هاله عدم رشد در باکتری X. campestris از 35/0 ± 83/3 تا 77/0 ± 7/18 میلی متر به ترتیب در غلظت های 25/0 تا 4% و در باکتری E. coliدر غلظت های 125/0 تا 4% از 7/0 ± 5/4 تا 9/0 ± 6/17 میلی متر متغیر بود. حداقل غلظت باکتری ایستایی و کشندگی اسانس اسطوخودوس علیه باکتری X. campestris به ترتیب معادل 1 و 2% و در مورد باکتری E. coliبه ترتیب معادل 125/0و 25/0% بود. بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس اسطوخودوس شامل لینالول (94/44%) و 8،1- سینئول (5/21%) بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که می توان از اسانس اسطوخودوس به عنوان ترکیب ضدمیکروبی طبیعی در مبارزه با این دو باکتری بیماریزا استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آللوپاتی، باکتری ایستایی، باکتری کشی، حداقل غلظت کشندگی، حداقل غلظت مهارکنندگی، فعالیت ضدباکتریایی
  • محمد عربلو، علی ایمانی، موسی رسولی، مسعود شاهمرادی صفحات 43-52
    تغذیه متعادل عناصر غذایی و مواد آلی از مهمترین فاکتورهای موثر بر عملکرد و کیفیت محصول درختان سیب می باشد. تیمارها شامل محلول پاشی با کلات کلسیم و اسید آمینه با غلظت صفر و 2 و 4 در هزار و در سه مرحله (بعد از فندقی شدن تا قبل از برداشت ماهی یک بار) به صورت محلول پاشی روی درخت سیب اعمال شد. صفات مورد ارزیابی شامل میزان کلروفیل، میانگین سطح برگ و میزان عناصر غذایی نیتروژن میوه، فسفر میوه، پتاسیم میوه بودند. نوع پایه تاثیر معنی داری بر میزان عناصر غذایی، میزان کلروفیل و سطح برگ داشت و میزان تجمع عناصر غذایی و سطح برگ در رقم گرانی اسمیت و میزان کلروفیل در گلدن دلیشز بیشتر بود. کاربرد کلات کلسیم، سبب افزایش میزان فسفر، پتاسیم و کلسیم در میوه نسبت به شاهد شد. همچنین اثر اسیدهای آمینه بر کلروفیل برگ، میانگین سطح برگ و مقادیر نیتروژن، پتاسیم و کلسیم میوه در سطح احتمال 1% معنی دار بود. محلول پاشی کلات کلسیم به همراه اسیدهای آمینه بیشترین تاثیر را در رقم گرانی اسمیت نسبت به رقم گلدن دلیشیز از خود نشان داد. محلول پاشی کلات کلسیم و اسیدهای آمینه 4% بیشترین تاثیر را بر تجمع عناصر غذایی در میوه رقم گرانی اسمیت از خود نشان داد. با توجه به نقش مثبت کلات کلسیم و اسید آمینه در بهبود صفات اندازه گیری شده در مناطق با آب و هوا و خاک مشابه محل اجرای آزمایش برای سیب رقم گرانی اسمیت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: انبارداری، برگ پاشی، بازارپسندی، تغذیه گیاهی، عناصر غذایی، کیفیت میوه
  • محبوبه غزالی، محمدرضا نوری امامزاده ای، ابوذر رحمتی صفحات 53-63
    عبور و مرور و آبیاری بیش از حد منجر به فشرده شدن خاک در زمین های چمن می گردد. تراکم خاک به دلیل این که هدایت هیدرولیکی، نفوذپذیری را کاهش و تبخیر از سطح خاک را افزایش می دهد، پدیده نامطلوبی است. به منظور ارزیابی اثر هوادهی و پوشش دهی بر چمن لولیوم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی صورت گرفت. در سه سطح، هوادهی با ایجاد سوراخ هایی با قطر 1 سانتیمتر در یک شبکه منظم سطحی به فواصل 5 × 5، 10 × 5 سانتی متر و بدون هوادهی و پوشش دهی با استفاده از شن و کمپوست (و بدون پوشش) برای برآورد اثر آنها بر کمیت و کیفیت رشدی چمن در شهر اصفهان اجرا شد. ارتفاع و وزن چمن رشد کرده، نرخ رنگ و تراکم برگ، در سه زمان 10، 70 و 130 روز پس از هوادهی و پوشش دهی اندازه گیری شدند. ارتفاع، وزن و رنگ چمن به طور معنی داری در پوشش دهی نسبت به بقیه تیمارها افزایش پیدا کرد. تیماری که به فاصله 5 × 10 هوادهی و نیز پوشش دهی شده بود از بالاترین مقادیر نفوذ آب برخوردار بود. به علاوه ارتفاع، وزن و نمره رنگ برگ چمن در آن نسبت به تیمار شاهد افزایش نشان داد. بنابراین پوشش دهی تنها برای حفظ قابل قبول وزن، طول و رنگ چمن کافی به نظر می رسد. هوادهی چمن تنها، در نواحی سیل خیز برای مهار رواناب و نفوذ دادن آن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آبیاری، تراکم خاک، چمن لولیوم، رنگ برگ، نرخ تراکم برگ، نفوذ آب
  • فرشته کامیاب، ابوذر خورشیدی، مژده حیدری صالح آباد صفحات 65-73
    اطلسی یکی از رایج ترین و مهمترین گل های مورد استفاده در فضای سبز می باشد. این تحقیق با هدف تعیین اثر ورمی کمپوست و کود گاوی بر رشد و گلدهی اطلسی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه صورت گرفت. در این تحقیق تاثیر کاربرد ترکیب ورمی کمپوست و تیمار کود گاوی در زمان کاشت و در سه سطح 15، 30 و 45% حجمی برای هر تیمار کودی بررسی شد. صفاتی مثل ارتفاع بوته، تعداد برگ، تعداد گل در بوته، قطر گل، وزن تر و خشک ساقه و ریشه سه ماه بعد از کاشت اندازه گیری شد ند. نتایج نشان دادند که کاربرد توام کود گاوی و ورمی کمپوست زیر سطح 30% حجمی تاثیر معنی داری در افزایش صفات مورفولوژیکی مورد اندازه گیری نداشت. تیمارهای 30% و 45% از ورمی کمپوست در ترکیب با کود گاوی به میزان 45% به عنوان بهترین تیمار ها شناسایی شد و در تمام صفات مورد اندازه گیری به جز تعداد برگ بین این دو تیمار اختلاف معنی داری وجود نداشت. بنا بر این، با توجه به اهمیت کودهای آلی در نظام کشاورزی پایدار، کاربرد ترکیب توام این دو کود به نسبت 30% حجمی ورمی کمپوست و 45% حجمی کود گاوی به منظور افزایش رشد رویشی و اندازه بوته و از طرف دیگر افزایش تعداد و اندازه گل ها پیشنهاد می شود تا شاید از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و اثرات سوء آن ها بر فضای سبز جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: کشاورزی پایدار، کود آلی، کشت ارگانیک، کرم خاکی، کود بیولوژیک، زیست محیط
  • حسن نورافکن صفحات 85-95
    نعناع فلفلی Mentha piperita L. یکی از مهم ترین گیاهان دارویی متعلق به خانواده نعناعیان می باشد. به منظور مطالعه اثر غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر القای مقاومت به تنش شوری نعناع فلفلی، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. برای بررسی برهمکنش سالیسیلیک اسید و تنش شوری از چهار سطح کلریدسدیم (صفر، 50، 100 و 150 میلی مول در لیتر) و سالیسیلیک اسید (صفر، 1/0، 5/0 و یک میلی مول در لیتر) استفاده گردید. گیاهان در گلدان تا رسیدن به مرحله برداشت پرورش داده شدند. در پایان آزمایش، ویژگی هایی مانند ارتفاع گیاه، تعداد شاخساره جانبی، تعداد گره، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی و قطر سایه انداز، وزن تر و خشک شاخساره، طول میانگره، طول ریشه و وزن تر ریشه اندازه گیری شد. تنش شوری روی تعداد شاخساره جانبی، تعداد گره، تعداد برگ، قطر ساقه اصلی، وزن تر و خشک شاخساره، طول میانگره، طول ریشه و وزن تر ریشه، سالیسیلیک اسید روی تعداد شاخساره جانبی و وزن خشک شاخساره و برهمکنش آن ها روی ارتفاع گیاه، قطر سایه انداز نعناع فلفلی اثر معنی داری داشت. بیشترین اثر بازدارندگی رشد در تنش شوری با غلظت 100 میلی مول در لیتر و موثرترین غلظت سالیسیلیک اسید در سطوح 1/0 و 5/ 0 میلی مول در لیتر به دست آمد.
    کلیدواژگان: تنش فیزیولوژیکی، سازگاری، شبه هورمون، کلریدسدیم، منتول، سمیت نمک
|
  • Zakieh Azari, Mohammad Sadeqe Sadeqi, Hassan Bayat, Hossein Arooie Pages 1-11
    The main goal of current experiment was evaluation of the effects Si priming on germination characteristics of melon under salt stress. For this purpose, a factorial experiment based on completely randomized design was conducted with three levels of Si 0 as control, 1 and 2 mM and 3 levels of NaCl (0, 75 and 150 mM) with three replications. Measured traits were germination percentage and rate, mean germination time, radical and plumule length, radical to plumule ratio, radical and plumule fresh weight. The salinity of 150 mM decreased germination percentage and rate, radical and plumule length by 9, 35, 69 and 71X comparing to the control, respectively. Seed priming with Si of 1 mM increased germination rate, radical and plumule length by 20, 33 and 35% comparing to the control, respectively. Seeds treated with Si (1 mM) had the highest germination percentage and rate at 75 mM of NaCl. On the whole, seed priming with Si could improve germination characteristics and seedling growth of melon under salinity stress conditions.
    Keywords: Cucumis melo, Mesri cultuvar, seedling vigor, Sodium silicate, Si
  • Mousa Arshad Pages 13-23
    In this study, the effect of treatments including salicylic acid and chloride calcium was studied on pear (Pyrus communis cv. Sardrod) quality and quantity in several storage times. The factorial experiment was conducted based on randomized complete block design with three replications. The studied factors was calcium chloride (1.5 and 3 %), salicylic acid (1 and 1.5 mM/L) along with three storage times including 30, 210 and 240 days after treatment applications. pH, organic acids, titrated fruit acidity, physical quality, browning of fruit and ethylene content traits of pear fruits were evaluated. The application of 1.5 mM/L of salicylic acid with 3% of calcium chloride 3%, in 210 days after treatment application could decrease ethylene content and browning of fruit and thus increased fruit quality. The most pH amount of fruit extract was in 3% of calcium chloride along with 1.5 mM/L of salycilic acid after 240 days. The least amount of total soluble substances was obtained in the last treatments after 30 days.
    Keywords: storage period, marketability, Plant nutrition, fruit maintenance, Quality
  • Masoume Jannati, Vahid Abdossi, Masoud Mashhadi Akbar Boujar Pages 25-32
    Strawberry fruit is popular with customers all over the world, and many factors causing the less of the early and reduce its storage life. In this study, the effect of the concentrations 0- 100- 200- 300 µl/l of T. vulgaris and T. kotschyanus and CaCl2 solution concentrations 0- 100- 200- 300 mg/L was tested on some characteristics of postharvest strawberry fruit. Traits include the amount of TSS, ascorbic acid, anthocyanin, soluble sugars, activity of PPO and GR enzyme. The results showed that 300µl/L of T. vulgaris compared to other treatments of TSS, ascorbic acid, anthocyanin, soluble sugars have significant effects on the level of 5%, and concentration of 200 µl/l T. kotschyanus compared to the other treatments reduced activity of PPO enzyme and increased of activity of GR enzyme and had a significant effect on the level of 5%. Concentration of 300 µl/l T. vulgaris compared with the other concentrations improve the traits measured. Since different active ingredients and essential oils due to its antifungal properties to reduce corruption and increase the storage life of the strawberry crop. The result can increase the shelf life of fruits compared to control fruits.
    Keywords: Essential oils_glitathione Reductase_poly phenol oxidase_Postharvest_T. kotschyanus o T. vulgaris
  • Maryam Rabani, Roya Rezaeian-Doloei, Mehdi Jabari-Noghabi Pages 33-42
    Using of natural products instead of chemicals and antibiotics to control bacterial pathogens is interest of researchers. The aim of this study was to determine antibacterial effects of lavenderessential oil against Xanthomonas campestris and Escherichia coli in laboratory condition. Chemical compounds of lavender essential oils were identified by GC-MS. Antibacterial activity of essential oils in comparison with gentamicin antibiotic was determined using agar diffusion method. The minimum inhibitory concentration (MIC) of lavenderessential oils was evaluated by macrobroth dilution method by preparing different concentrations of 0.004 to 4% in nutrient broth medium. The minimum bactericidal concentration (MBC) was determined using culture method in nutrient agar medium. Zone of growth inhibition of X. campestris varied from 3.83 ± 0.35 to 18.7 ± 0.77 mm in concentration of 0.25 to 4% respectively and for E. coli in concentration 0.125 to 4 % from 4.5 ± 0.7 to 17.6 ± 0.9 mm. The MIC and MBC of lavenderessential oils against X. campestris equal of 1 and 2% and about E. coli equal to 0.125 and 0.25%, respectively. The most constitutive compounds of lavenderessential oils included of linalool (44.94%) and 1,8-cineol (21.5%). Lavender essential oils can be used as natural antimicrobial agents against pathogenic bacteria.
    Keywords: Allelopathy, Antibacterial activity, bactericide, bacteriostatic, Minimum Bactericidal Concentration, minimum inhibitory concentration
  • Mohammad Arabloo, Ali Imani, Mousa Rasouli, Masoud Shahmoradi Pages 43-52
    Balanced nutrition mineral and organic matter is the most important factors affecting the yield and quality of apple trees. Treatment with calcium chelate and amino acid solution with a concentration of 0, 2, 4 per thousand, and three have been sprayed (After the sprouts before harvest once a month). Chlorophyll content, leaf area surface, average nitrogen, phosphorus, potassium fruits were determined. The results of these experiments suggest that the type of rootstock had significant impact on the amount of mineral elements, chlorophyll content and leaf area surface. A maximum concentration of mineral elements and leaf area surface in the Granny Smith and chlorophyll content in Golden Delicious were observed. The use of calcium chelated showed the highest phosphorus, potassium and calcium than control fruits. The results showed that the effect of amino acids on chlorophyll content, leaf area surface, nitrogen, potassium and calcium were significant at the 1% level. The results show that foliar application calcium chelate and amino acids have the greatest impact on the Granny Smith in comparison with Golden delicious. Chelated calcium and amino acids at 4% had greatest impact on nutrient status in Granny Smith. Therefore, regarding to beneficial effects of chelate calcium and amino acid on improved the traits measured may be recommended for Granny smith in the study area and in the similar regions.
    Keywords: Foliar application, fruit quality, marketability, mineral elements, Plant nutrition, storage
  • Mahboubeh Ghazali, Mohammad Reza Nouri, Abouzar Rahmati Pages 53-63
    Traffic and over irrigation cause to compress soil in lawn area. Soil compaction considered is undesirable because it reduces hydraulic conductivity and water infiltration and increase evaporation in soil surface. The foctorial experiment was conducted to evaluate effect of aereation (punching 1 cm diameter holles on the surface in a regular grid pattern) and topdressing techniques on lolium grass.We initialed aeration in 3 level (5×5, 10×5 cm spacing and no aeration) and 2 level topdressing (with topdressing and without topdressing) with sand and compost were performed to investigate their influence on grow of luliom lawn in the city of Isfahan in june 2010. Height and weight of grass, rate of leaf color and leaf density were measured in 3 times 10, 70 and 130 days after aeration and topdressing. Results show that weight, height and color of lawn leaf significantly greater with topdressing. The aeration with 10×5 cm spacing with topdressing was highest infiltration, in addition, weight, height and color of the lawn leaves rate increased compared to control treatment. The results can be advised for maintaining acceptable weight, height and color grass leaves is sufficient. lawn Aeration only, recommended in flood area to control runoff and further intake to soil.
    Keywords: irrigation, Leaf color, luliom grass, rate of leaf density, Soil compaction, water infiltration
  • Fereshteh Kamiab, Abuzar Khorshidi, Mojdeh Heidari Salehabad Pages 65-73
    Petunia is one of the most common and important flowers in landscapes. in current study, the effect of vermicompost and cow manure integration on growth and flowering of petunia was investigated at Bam, Kerman Province, Iran, as a factorial experiment in completely randomized design with three replications in greenhouse. The mixture of vermicompost and cow manure in three levels of 15, 30 and 45% of each fertilizer were used in planting time. Morphological traits such as shoot length, dry and fresh weight of shoot and root, number of leaf and flower and flower diameter were measured after three months. The results showed that the application of vermicompost and cow manure under 30% had no significant effect on morphological traits. The application of vermicompost in 30% and 45% with cow manure in 45% increased all of the morphological traits in all measured traits. There weren’t significant difference between these two treatments except leaf number. Considering, organic manures important role in sustainable agriculture,application of these organic manures in amount of vermin compost 30% with cow manure 45% for increasing vegetative growth, bush size, flower number and size in petunia is recommending for decreasing of chemical fertilizers hazards on environment.
    Keywords: sustainable agriculture, Organic manure, organic culture, worm, biological fertilizer, environment
  • Hassan Nourafcan Pages 85-95
    Peppermint (Mentha piperita L.) is one of the most important medicinal plants belonging to the Lamiaceae. In order to study the effect of different concentration of salicylic acid (SA) and salinity stress on peppermint morphological characteristics, an experiment was conducted as a factorial design based on completely randomized design with four replications. To investigate the interaction of salicylic acid and salinity stress, the following treatments were used: four NaCl concentrations of 0, 50,100 and 150 mmolL-1 and four salicylic acid 0, 0.1, 0.5 and 1 mmolL-1. The plants were grown in pots until they grow to harvesting stage. At the end of experiments, various traits such as height of plants, number of lateral branches, node and leaf, diameter of main shoot and shad of canopy, dry and fresh weight of shoot, fresh weight of root, length of internodes and root were measured. Plants that were under salinity stress level of 150 mmolL-1 died before end of experiments. The results showed that effects of salinity stress on number of lateral branches, number of node and leaf, shoot diameter, dry and fresh weight of shoot, length of internodes and root and fresh weight of root, SA on number of lateral branches and dry weight of shoot and their interaction on height of plants and shad of canopy were significant on peppermint. The highest suppress effect in salinity stress was obtained in 100 mmolL-1 NaCl and the effective in SA were 0.1 and 0.5 mmolL-1.
    Keywords: Adaptation, hormone like, menthol, physiological stress, salt toxicity, Sodium chloride