فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و هشتم شماره 6 (شهریور 1396)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و هشتم شماره 6 (شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آیسان غزنوی، خدیجه ابدال، لعیا عباسی، سمیرا مصطفی زاده * صفحات 373-380
    پیش زمینه و هدف
    تشخیص افتراقی صحیح مهم ترین گام در درمان ضایعات دهانی می باشد. هر ضایعه ای دارای نمای بالینی و نمای رادیوگرافی اختصاصی می باشد که به تشخیص کلینیکی آن کمک می کند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان تطابق تشخیص های کلینیکال، رادیولوژیک و هیستوپاتولوژیک ضایعات داخل استخوانی فکین می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی است که در ابتدا کلیه پرونده هایی را که برای بررسی میکروسکوپی نمونه های بیوپسی شده از ضایعات دهانی به بخش آسیب شناسی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه در طی سال های 1389 تا 1395 فرستاده شده بودند، موردبررسی قرار گرفت. داده های به دست آمده در این مطالعه توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون کروسکال والیس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از تعداد 100 بیماری که در این مطالعه موردبررسی قرار گرفته اند تعداد 49 نفر مرد و تعداد 51 نفر زن بودند که به ترتیب برابر با 49 و 51 درصد کل افراد جامعه می شود. در 16 درصد موارد تشخیص در روش رادیولوژی با تشخیص هیستوپاتولوژیک تطابق نداشته است درحالی که در 50 درصد موارد تشخیص اول با تشخیص هیستوپاتولوژیک منطبق بوده است. تطابق تشخیص اول کلینیکی با تشخیص هیستوپاتولوژیک 47.3درصد‏، تشخیص دوم 22.97درصد‏، تشخیص سوم 6.76 درصد و عدم تطابق به میزان 22.97درصد بوده است. تطابق تشخیص اول رادیوگرافی با تشخیص هیستوپاتولوژیک به میزان 50درصد‏، تشخیص دوم 29درصد‏، تشخیص سوم 5درصد‏ و عدم تطابق به میزان 16درصد‏ می باشد.
    بحث و
    نتیجه
    با توجه به اینکه تشخیص های بالینی، رادیوگرافیک و گزارش های آسیب شناسی مکمل یکدیگر می باشد، بنابراین همکاری بین جراح، رادیولوژیست و پاتولوژیست موردنیاز می باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص، حفره دهان، رادیوگرافی، هیستوپاتولوژی، ضایعات داخل استخوانی
  • علی حسین صمدی تکلدانی *، منوچهر ایران پرور، فاطمه سیفی اصل، اکبر مختارپور صفحات 381-383
    سندرم شی هان به کم کاری هیپوفیز پس از زایمان به علت نکروز هیپوفیز گفته می شود که در جریان هیپوتانسیون شدید یا شوک ثانوی به خونریزی شدید پس از زایمان اتفاق می افتد. اختلالات خونی مثل آنمی نرموکروم می تواند با سندرم شی هان همراهی داشته باشد، اما پان سیتوپنی به ندرت دیده می شود.
    بیمار خانم 30 ساله با شکایت ضعف و بی حالی، آمنوره و تست های کارکرد هیپوفیز مختل بود که در آزمایشات، پان سیتوپنی گزارش شده بود.
    همیشه باید پزشکان به فکر نارسایی هیپوفیز به عنوان علت پان سیتوپنی باشند. سندرم شی هان به عنوان یک علت قابل درمان پان سیتوپنی مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم شیهان، پان سیتوپنی
  • میثم نیک دانش، محمدحسن دوازده امامی *، محمد اسماعیل قیداری، مریم بختیاری، ابوالفضل محمدی صفحات 384-393
    پیش زمینه و هدف
    هدف این پژوهش بررسی تطبیقی تنظیم هیجانی، ذهن آگاهی و اضطراب وجودی در بیماران قلبی و افراد سالم می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه پس رویدادی می باشد که به روش مقطعی انجام شده است. در این پژوهش جامعه موردمطالعه کلیه بیماران قلبی عروقی و همراهان بیماران مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی تهران در سال 1395 می باشد. از جامعه ی فوق تعداد 61 بیمار دارای تشخیص بیماری قلبی عروقی به شیوه ی هدفمند انتخاب شدند. گروه افراد سالم (N=63) نیز از همراهان بیماران به صورت در دسترس انتخاب شدند. به منظور آزمون فرضیه پژوهش و برای مقایسه ی بین گروه ها ابتدا ویژگی های مربوط به پارامتریک یا ناپارامتریک بودن داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنف موردبررسی قرار گرفت. سپس از آزمون ناپارامتریک یو من ویتنی برای مقایسه ی بین گروه ها استفاده شد. در این پژوهش از پرسش نامه ی ویژگی های جمعیت شناختی، پرسش نامه دشواری در تنظیم هیجان (DERS)، پرسش نامه پنج وجهی ذهن آگاهی بائر (FFMQ) و پرسش نامه اضطراب وجودی گود (EAI) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری در دو گروه بیماران قلبی-عروقی و افراد سالم در هر سه متغیر پژوهش (تنظیم هیجانی، ذهن آگاهی و اضطراب وجودی) وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    تنظیم هیجانی، ذهن آگاهی و اضطراب وجودی از عوامل روان شناختی مهم در اختلالات قلبی عروقی محسوب می شود و باید به نقش آن ها در این اختلالات توجه بیش تری داشت.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، تنظیم هیجانی، اضطراب وجودی، ذهن آگاهی
  • فائزه آزموده، معصومه اصلانی مهر *، ندا لوری زاده صفحات 393-400
    پیش زمینه و هدف
    عفونت های دهان و پوسیدگی دندان هنوز هم به عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی به ویژه در کشورهای درحال توسعه می باشد. عصاره ی ریشه ی شیرین بیان حاوی ترکیبات گیاهی دارویی است که این ترکیبات توانایی سرکوب پاتوژن های مرتبط با پوسیدگی و بیماری های قارچی دهان را دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد میکروبی عصاره ی آبی ریشه ی شیرین بیان بر باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای (تجربی-آزمایشگاهی) از عصاره ی ریشه ی شیرین بیان با کد هرباریوم 322 -H00l- 93 استفاده شد. سپس اثر غلظت های mg/ml 256 - 2 عصاره آبی ریشه آن بر روی سویه استاندارد باکتری استرپتوکوکوس موتانس (ATCC 35668) و سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231)، با تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)[1] و آزمون تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC)[2] به روش macro broth dilution موردبررسی قرار گرفت. کلیه آزمایشات با سه بار تکرار انجام و میانگین نتایج به دست آمده، در آنالیز آماری داده ها توسط نرم افزار 20 SPSS مورداستفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    حداقل غلظت مهاری عصاره ی آبی ریشه ی شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس mg/ml 2 و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml16 بود. عصاره ی آبی ریشه ی شیرین بیان برای کاندیدا آلبیکنس در دامنه mg/ml 256 -2 نه تنها فاقد اثر مهارکنندگی بود بلکه در این غلظت ها گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل نسبت رشد بیشتری را از خود نشان می داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد اگرچه عصاره ی آبی ریشه ی شیرین بیان فاقد اثر ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس در غلظت های mg/ml 256- 2 است ولیکن دارای خاصیت ضد باکتریایی موثر برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس به عنوان یکی از پاتوژن های اصلی در تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان است.
    کلیدواژگان: عصاره آبی ریشه ی شیرین بیان، استرپتوکوکوس موتانس، کاندیدا آلبیکنس، فعالیت ضد میکروبی
  • مهین بخشی، سمانه سرنامه، ایدا مهدی پور، مهشید نامداری، صدیقه بختیاری * صفحات 401-409
    پیش زمینه و هدف
    بوی بد دهان (هالیتوزیس) به بازدم نامطبوع و ناخوشایندی است که از دهان یک فرد خارج می شود، صرف نظر از اینکه منشا این بوی بد داخل دهان یا خارج دهان باشد اطلاق می شود. در 90-80 درصد موارد منشا آن داخل دهانی است. هالیتوزیس یکی از شایع ترین علل مراجعه افراد به دندان پزشکان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع بوی بد دهان و رابطه آن با مشکلات داخل دهانی در بین دانشجویان دندانپزشکی بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق به صورت مقطعی روی 225 دانشجوی دندانپزشکی انجام شد. ابتدا فرم اطلاعاتی توسط افراد تکمیل و معاینه داخل دهانی ازنظر وجود پوسیدگی عمیق، قرمزی و التهاب لوزه ها، بیماری پریودنتال، پری کرونیت و زبان پوشش دار (tongue Coating ) انجام شد، سپس تست ارگانولپتیک برای همه ی افراد صورت گرفت. افرادی که نمره تست ارگانولپتیک آن ها بزرگ تر یا مساوی 2بود دارای بوی بددهان در نظر گرفته شدند.
    برای بررسی نتایج از SPSS 21 و روش های آمار توصیفی و آزمون های آماری chi-square، mann-whitney، مدل سازی رگرسیون لجستیک استفاده گردید .

    یافته ها
    از 225 نمونه واردشده به مطالعه تعداد 151 نفر (67.1درصد)از بیماران ، مبتلا به بوی بد دهان بودند.زبان پوشش دار (p<0/0001)، وجود التهاب و قرمزی لوزه (p=0/025) و پری کورونیت (p=0/023)) با بوی بد دهان رابطه معنی داری داشت. درحالی که وجود پوسیدگی و بیماری پریودونتال رابطه معنی داری با بوی بد دهان نداشت .

    بحث و نتیجه گیری
    زبان پوشش دار، بیشترین و قوی ترین ارتباط را با هالیتوزیس داشت و فاکتورهای، وجود قرمزی و التهاب لوزه ها و پری کورونیت نیز از دیگر عوامل موثر بر هالیتوزیس بود.
    کلیدواژگان: فراوانی، بوی بد دهان، مشکلات داخل دهانی، دانشجویان دندانپزشکی
  • محمد جعفری حیدرلو، سعید مهری نژاد، نگار صرافان * صفحات 410-417
    پیش زمینه و هدف
    مشکلات کلیوی در اثر بسیاری از اختلالات مانند دیابت ملیتوس یا فشارخون بالا در بدن اتفاق می افتد که همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه یکی از راه های کمک به فرد است. با افزایش بقای این بیماران، مشکلات ناحیه دهانی سبب کاهش کیفیت زندگی و تاثیر بر سلامت فرد خواهد شد. طی این تحقیق فراوانی انواع تظاهرات: خشکی دهان، بوی اورمیک، زخم های مخاطی، پوسیدگی دندانی و کاندیدیازیس با معاینه غیرتهاجمی و با استفاده از معیارهای کلینیکی در بیماران تحت دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه موردبررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، فراوانی 80 نفر از بیماران کلیوی مبتلا به ESRD تحت درمان دیالیز در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه موردبررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به بیماری شامل طول مدت بیماری و دیالیز و علت زمینه ای، بیماران تحت معاینات اختصاصی دهان قرارگرفته و ازلحاظ تظاهرات دهانی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از افراد بررسی شده در 35 درصد دیابت، در 40 درصد فشارخون، در صفر درصد گلومرولونفریت، در 5 درصد پیلونفریت، در 2.5 درصد کلیه پلیکیستیک و در 17.5 درصد سایر موارد به عنوان علت زمینه ای بودند. در معاینه اختصاصی در 62.5 درصد خشکی دهان، در 67.5 درصد بوی اورمیک، در 25 درصد زخم مخاطی، در 50 درصد پوسیدگی، در 60 درصد اروزیون و در 5 درصد بیماران کاندیدیازیس رویت شد. همچنین P.value در خصوص خشکی دهان 0.234، بوی اورمیک 0.05، زخم مخاطی 0.264، پوسیدگی 0.003، اروزیون 0.082، و کاندیدیازیس 0.839 بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نارسایی مزمن و پیشرفته کلیه می تواند باعث تغییراتی در حفره ی دهان ازجمله خشکی دهان، بوی اورمیک، زخم مخاطی، پوسیدگی، اروزیون و کاندیدیازیس شود. بنابراین می بایست بیماران مبتلا به ESRD ازلحاظ تظاهرات دهانی عنوان شده مورد معاینه دوره ای قرارگرفته و در صورت بروز عوارض، نسبت به درمان به موقع آن ها اقدام نمود. انجام مطالعات بیشتر در خصوص یافتن تظاهرات دهانی دیگر در بیماران ESRD توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کلیه، دیالیز، تظاهرات دهانی، دیابت
  • مریم غفاری لاله، مرتضی جبارپور بنیادی *، محمدحسین جبارپوربنیادی صفحات 418-424
    پیش زمینه و هدف
    بیماری بهجت یک بیماری واسکولیت التهابی با علت ناشناخته است. ژن MCP-1 عضوی از خانواده ی کموکاین های C-C و یک عامل کموتاکتیک برای منوسیت ها می باشد. یافته های به دست آمده نشان داده است که بین پلی مورفیسم -2518A/G از ژن MCP-1 با بیماری بهجت ارتباط وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی درگیری احتمالی پلیمورفیسم این ژن با بیماری بهجت در جمعیت شمال غرب ایران می باشد.
    مواد و روش کار
    مطالعه همراهی موردی-شاهدی در 72 فرد بیمار مبتلا به بهجت و 78 فرد شاهد که به لحاظ جغرافیایی با گروه بیمار تطابق داشتند با استفاده از روش PCR-RFLP انجام شد. نتایج به دست آمده با آزمون های کای و فیشر آنالیز شدند.
    یافته ها
    آنالیزهای آماری، ارتباط معنی داری بین این پلی مورفیسم و بیماری بهجت نشان نداد. اما وقتی آنالیز وابسته به جنس انجام شد یافته ها نشان داد که، فراوانی ژنوتایپ AA در جمعیت زنان بیمار و شاهد به ترتیب 16(67/66 درصد) و 14(75/43 درصد) با 00/0=p و فراوانی ژنوتایپ GG در زنان بیمار و شاهد به ترتیب 0(0 درصد) و 6(75/18 درصد) با 00/0=p به دست آمده آمد. فراوانی آلل A در زنان بیمار و شاهد به ترتیب 40(33/83 درصد) و 40(5/62 درصد) با 00/0=p و فراوانی آلل G در زنان بیمار و شاهد به ترتیب 8(67/16 درصد) و 24(5/37 درصد) با 00/0=p مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر بین پلی مورفیسم -2518A/G ژن MCP-1 و بیماری بهجت در جمعیت شمال غرب ایران ارتباط معنی داری نشان نداد، بااین حال با انجام آنالیز وابسته به جنس همراهی قابل توجهی بین این پلی مورفیسم و زنان مبتلا به بیماری بهجت مشاهده شد. فراوانی بالای ژنوتایپ AA و فراوانی پایین ژنوتایپ GG در زنان بیمار نسبت به زنان شاهد یک ارتباط بسیار قوی بین ژنوتایپ های پلی مورفیسم -2518A/G از ژن MCP-1 با بیماری زایی در زنان جمعیت شمال غرب ایران را پیشنهاد می کند. احتمالا آلل A اثر مستعدکنندگی و آلل G اثر حفاظتی در برابر بیماری در بین زنان شمال غرب ایران داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیماری بهجت، ژن MCP-1، پلی مورفیسم، PCR-RFLP
  • الهه پیرعلایی *، معرفت سیاه کوهیان، سعید دباغ نیکوخصلت، لطفعلی بلبلی، ناصر اصلان آبادی، محبوب شیخعلی زاده، سعید فتح الهی صفحات 425-434
    پیش زمینه و هدف
    با توجه به اینکه بیماری دیابت با عارضه نوروپاتی اوتونوم در ارتباط می باشد، لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر کنترل گلایسمیک و مدت ابتلا به بیماری دیابت (DD) بر عملکرد سیستم عصبی اوتونوم از طریق آنالیز تغییر پذیری ضربان قلب (HRV) مردان دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی بود.
    مواد و روش کار
    تعداد 53 مرد دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی، بر مبنای هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) %7 و مدت ابتلا به بیماری 10 سال به چهار گروه: گروه I(n = 16 ، HbA1c < 7%، DD < 10 years )، گروه II (n = 13، HbA1c < 7%، DD ≥ 10 years )، گروه III (n = 10، HbA1c ≥ 7%، DD < 10 years) و گروه IV (n = 14، HbA1c ≥ 7%، DD ≥ 10 years) تقسیم بندی شدند. پارامتر های HRV از طریق اجزاء فرکانس محور شامل امواج با فرکانس پایین (LF: 0.04–0.15 Hz)، امواج با فرکانس بالا(HF: 0.15–0.5 Hz)، امواج با فرکانس بسیار پایین (VLF: : 0.0033–0.04 Hz ) و توان کل (TP: 0.04–0.5 Hz) در حالت استراحت اندازه گیری شد. برای آنالیز آماری از روش تحلیل واریانس دو طرفه استفاده گردید. همچنین برای تعیین محل تفاوت های زوجی از آزمون تعقیبی هاکبرگز استفاده گردید.
    یافته ها
    اثر اصلی HbA1c و مدت ابتلا به بیماری دیابت و اثر تعاملی آنها بر پارامتر های TP و VLF معنی دار بود. در حالی که در پارامتر LF و HF تنها اثر اصلی مدت ابتلا به بیماری دیابت معنی دار بود. همچنین نتایج آزمون تعقیبی هاکبرگز برای تعیین محل تفاوت های زوجی نشان داد بین TP و VLF بیماران دیابتی بر اساس هموگلوبین گلیکوزیله و مدت ابتلا به بیماری تفاوت وجود دارد. به طوری که میانگین TP و VLF در گروه I (گروه هموگلوبین گلیکوزیله کمتر از 7 درصد با مدت بیماری کمتر از 10 سال) نسبت به گروه های II، III، و IV بطور معنی داری بالاتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد طول مدت ابتلا به بیماری و کنترل گلایسمیک به موقع و شدید، فاکتور های کلیدی در پیشگیری از ابتلا به نوروپاتی اتونوم قلبی در بیماران دیابتی مبتلا به نوروپاتی محیطی است.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، تغییر پذیری ضربان قلب، هموگلوبین گلیکوزیله
|
  • Aysan Ghaznavi, Khadijeh Abdal, Laya Abbasi, Samira Mostafazadeh* Pages 373-380
    Background and Aims
    A correct diagnosis is the most important step in the treatment of oral lesions. Each lesion has specific clinical and radioghraphy features that help the clinician to reach the correct diagnosis. The aim of this study was to evaluate the consistency rate of the clinical and radiological diagnoses with histopathological reports of intraosseous lesions in the maxillofacial region in patients who referred to Imam Khomeini hospital.
    Materials and Methods
    Individual data and records of all patients whose biopsy specimen was submitted to the departments of oral pathology, Imam Khomeini hospital of Urmia from 2010 to 2016 were evaluated. The data were analyzed by SPSS software version 20 and Kruskal-Wallis test.
    Results
    Of the 100 cases studied, there were 49% men and 51% women. In 16% of the cases, the diagnosis did not confirm to the histopathologic diagnosis in the radiological method, while in the first 50% of cases the first diagnosis was consistent with the histopathologic diagnosis. And 47.3% of the first clinical diagnoses, 22.97% of the second clinical diagnoses and 6.76% of the third clinical diagnoses were confirmed by the pathologic reports while in 22.97% of the cases, none of the clinical diagnoses were consistent with the pathological diagnoses. Also, 22.5% of the first radiological diagnoses, 22.9% of the second radiological diagnoses and 5% of the third radiological diagnoses were confirmed with the histopathological diagnosis while in 16% of the cases, none of the clinical diagnoses were consistent with the pathological diagnoses. Wilcoxon test showed that the radiological diagnosis confirmed with the pathological diagnosis more than the clinical diagnosis.
    Conclusion
    Since there must be an overlap of clinical pathological and radiological diagnoses, there must be effective cooperation among surgeons, radiologists, and pathologists.
    Keywords: diagnosis, radiographic, histopathologic, intraosseous lesions
  • Ali Hossein Samadi Takaldani *, Manuchehr Iranparvar, Fatemeh Seifi Asl, Akbar Mokhtarpur Pages 381-383
    Background and Aims
    Sheehan’s syndrome is defined as anterior pituitary dysfunction due to postpartum ischemic necrosis of the pituitary gland after massive bleeding. Hematologic abnormalities such as normochromic anemia have been reported in these patients. However, pancytopenia is rarely observed.
    Case Presentation
    We describe the case of a 30-year-old woman with generalized weakness, pallor skin, amenorrhea and abnormal pituitary gland tests. The laboratory tests showed pancytopenia that was completely reserved after adequate hormone replacement.
    Conclusion
    Clinicians should consider the possibility of hypopituitarism as a cause of pancytopenia. Sheehan’s syndrome is a treatable etiology of pancytopenia for women.
    Keywords: sheehan, s syndrome, pancytopenia
  • Meysam Nikdanesh, Mohammad Hasan Davazdah Emami *, Mohammad Esmael Gheydari, Maryam Bakhtiyari, Abolfazl Mohammadi Pages 384-393
    Background and Aims
    The purpose of this study was to compare emotion regulation, mindfulness, existential anxiety in patients with cardiovascular diseases and healthy individuals.
    Materials and Methods
    In this case-control cross- sectional study, all cardiac patients who had referred to Taleghani hospital in Tehran over the year of 2016 were included. Out of this population, 61 patients with cardiovascular diseases were selected and 63 healthy subjects were selected from among the attendants of the patients. Instruments for collection of data comprised a demographic characteristics questionnaire, Difficult in Emotion Regulation Scale (DERS), five fact mindfulness questionnaire (FFMQ) and Existential Anxiety Inventory (EAI). To test the research hypothesis, Mann-Whitney U was used.
    Results
    There was a significant difference between the two groups, with cardiovascular disease and normal subjects in the emotion regulation, mindfulness and existential anxiety.
    Conclusion
    Emotion regulation, mindfulness and existential anxiety are psychological factors with a potential impact on cardiovascular diseases and their effect is suggested to be taken into account in such disorders.
    Keywords: cardiovascular disease, Emotion regulation, existential anxiety, mindfulness
  • Faezah Azmoudeh, Masoumeh Aslanimehr *, Neda Lourizadeh Pages 393-400
    Background and Aims
    Oral infections and dental caries are still considered as serious public health problems especially in developing countries. It is reported that Glycyrrhiza glabra (G.glabra) extract contains phytomedicine with antibacterial and antifungal properties capable of suppressing oral pathogens associated with plaque forming, caries or fungal diseases. The aim of this study was the assessment of antimicrobial and antifungal activity of aqueous root extract G. glabra on Streptococcus mutans (S.mutans) and Candida albicans (C.albicans).
    Materials and Methods
    In this in-vitro experimental study, we evaluated antibacterial and antifungal activity of aqueous root extract of G.glabra (with 93H00l-322herbariyum code) against S.mutans ATCC 35668 and C.albicans ATCC 10231 in the range of 2 to 256 mg/ml by macro- broth dilution method, for determining minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC). All of assay was performed in triplicate and the mean of result used for data analysis by SPSS 20 software.
    Results
    Minimal inhibitory Concentration (MIC) of aqueous root extract of G.glabra were 2 mg/ml for Streptococcus mutans and Minimal Bactericidal Concentration (MBC) were 16 mg/ml. The aqueous root extract of G glabra not only had any antifungal activities against C. albicans in the range of 2-256 mg/ml but also the growth rate increased compared to control group.
    Conclusion
    It was revealed that although aqueous root extract of G.glabra did not have antifungal effect against C. albicans but also had significant antibacterial activity against S.mutans as a major pathogen of oral hygiene and teeth caries.
    Keywords: Glycirrihiza glabra, aqueous root extract, Streptococcus mutans, Candida albicans, antimicrobial activity
  • Mahin Bakhshi, Sarnameh Samaeh, Aida Mehdipour, Mahshid Namdari, Sedigheh Bakhtiari * Pages 401-409
    Background and Aims
    Halitosis is described as unpleasant breath, regardless of its sources. There are several factors that cause halitosis. In most cases (80 -90%), it has intraoral origin and is one of the most frequent complaints that makes a patient to visit a dentist. The aim of this study was to determine the prevalence of oral halitosis and related oral problems among dental students.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 225 dental students. The samples completed forms and also intra oral examination was conducted with consideration of deep caries, redness and inflammation of the tonsils, periodontal disease, pericoronitis, and tongue coating. Then organoleptic test was performed for all patients. The ones whose organoleptic test scores was equal or greater than 2 were considered with halitosis. Descriptive statistics and statistical tests, chi-square, Mann-Whitney, and logistic regression modeling were used and data analysis was performed using SPSS 21.
    Results
    Out of 225 samples enrolled, 151 (67.1%) patients were suffering from halitosis. Tongue coating (p
    Conclusion
    Tongue coating was the most powerful association with halitosis, redness and inflammation of the tonsils and pericoronitis was also an important factor affecting halitosis.
    Keywords: Frequency, Halitosis, Intra oral problems, Dental Students
  • Mohammad Jafary Heidarloo, Saeed Mehrinejad, Negar Sarrafan* Pages 410-417
    Background and Aims
    Renal disorders can occur due to several conditions such as diabetes mellitus and hypertension, thus hemodialysis, dialysis, and renal transplantation are the ways that can help patients. Considering increasing rate of survival rate in these patients, disorders of oral cavity can lead to low quality of life and can affect the patient’s general health. The aim of this study was to evaluate, frequencies of manifestations like, xerostomia, uremic fetor, mucosal ulcers, dental decays, dental erosions and candidiasis in patients under hemodialysis in Urmia Imam Khomeini hospital.
    Materials and Methods
    In a descriptive study, 80 consecutive End Stage Renal Disease patients that were under hemodialysis in Urmia Imam Khomeini Hospital were evaluated. Disease related data such as length of disease, length of dialysis and underlying cause of disease were gathered. Thus, the patients went under specific oral examinations for oral manifestations of the disease.
    Results
    Among patients, in 35% of cases diabetes,40% hypertension,0% glomerulonephritis, 5% pyelonephritis, 2.5% polycystic kidney disease, and 17.5% others were counted as the underlying disease. During the specific examinations, in 62.5% of patients, xerostomia, 67.5% uremic fetor, 25% mucosal ulcer, 50% dental decay, 60% dental erosion and 5% candidiasis were found. Also, the relation between the oral manifestations and underlying disease were evaluated and P-value for xerostomia was 0.234, uremic fetor 0.05, mucosal ulcer 0.264, dental decay 0.003, erosion 0.082 and candidiasis 0.839.
    Conclusion
    Chronic and advanced dysfunction of kidney can lead to changes in oral cavity such as, xerostomia, uremic fetor, mucosal ulcers, dental decays, dental erosions and candidiasis. Though, ESRD patients should go under periodical examinations for aforementioned oral manifestations and in the cases of occurred complications, concise treatment should be considered. Further studies for finding other oral manifestations of ESRD patients are suggested.
    Keywords: renal failure, Oral Manifestations, dialysis, diabetes, frequnecy
  • Maryam Ghaffari Laleh, Dr Morteza Jabbarpour Bonyadi *, Dr Mohammad Hossein Jabbarpour Bonyadi Pages 418-424
    Background and Aims
    Behcet’s disease (BD) is an inflammatory vasculitis of unclear etiology. MCP-1 gene is a member of the C-C chemokines family that is a chemotactic factor for monocytes. The results obtained have shown that the -2518A/G polymorphism of MCP-1 gene is associated with BD. The aim of this study was to evaluate the possible involvement of this polymorphism and Behcet’s disease in the population of the North West of Iran.
    Materials and Methods
    A case-control association study was performed on 72 BD patients and 78 geographically healthy controls using PCR-RFLP. The results were analyzed with chi-square and Fisher exact test.
    Results
    Statistical analysis did not show a significant relationship between this polymorphism and BD. But when gender association analysis was adjusted for gender, the results showed that the frequency of AA genotype in female patients and controls was respectively 16 (66.67%) and 14 (43.75%) with p=0.00 and the frequency of GG genotype in female patients and controls was respectively 0 (0%) and 6 (18.75%) with p=0.00. A allele frequency was 40 (83.33%) in female patients and 40 (62.5%) in female control with p=0.00 and G allele frequency was 8(16.67%) in female patients and 24 (37.5%) in female controls with p=0.00.
    Conclusion
    The present study did not show any significant correlation between polymorphisms -2518A/G MCP-1 gene and Behçet disease in the population of the North West of Iran. However, there was a significant association between this polymorphism and women with Behcet's disease by performing gender-related analysis. High frequency of AA genotypes and low frequency of GG genotype in female patients compared to females control suggest a very strong association between the genotypes of this polymorphism with BD in female population of the North West of Iran. A allele seems to display a protective association, whereas G allele might be a susceptible factor for females suffering BD in North West of Iran.
    Keywords: Behcet's disease, polymorphism, MCP-1 gene, PCR-RFLP
  • Elaheh Piralaiy *, Marefat Siahkuhian, Saeed Dabbagh Nikokheslat, Lotfali Bolboli, Naser Aslan Abadi, Mahboub Sheikhalizadeh, Saeid Fathollahi Pages 425-434
    Background and Aims
    Type 2 diabetes is commonly associated with autonomic neuropathy. The aim of the present study was investigated the impact of glycemic control and disease duration (DD) on autonomic nervous function in Type-2 Diabetic Neuropathy Men by analysis of their heart rate variability (HRV).
    Materials and Methods
    fifty-three Man with diabetes and peripheral neuropathy were recruited and categorized into four groups by HbA1c of 7% and DD of 10 years: group I (n = 16, HbA1c
    Results
    The main effect of HbA1c, DD and their interactions effect were significant with TP and VLF. While only the main effect of DD were significant with LF and HF. Hochbergs Post hoc test results for determination place differences couple showed that between TP and VLF were different according to HbA1c and DD. So that mean of TP and VLF significantly was higher in group I (HbA1c
    Conclusion
    These findings suggest that disease duration (DD) and early and intensive care in glycemic control is a key factor for preventing the occurrence of CAN in Type-2 Diabetic Neuropathy Men.
    Keywords: Diabetic Neuropathy, Heart Rate Variability, HbA1c