فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال چهارم شماره 1 (پاییز 1396)

نشریه پرستاری کودکان
سال چهارم شماره 1 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا پایاب، سیده زهرا نژاد حسینی، اکرم ثناگو *، لیلا جویباری صفحات 1-5
    مقدمه
    مراقبت از بیمار در حال احتضار برای هر فردی تنش زا است. هنگامی که بیمار کودک باشد و علت فوت او بیماری سرطان باشد این تنش افزایش می یابد. مراقبت ازکودک در حال احتضار امری بسیار دشوار است. بازاندیشی بر رویدادها به پرستاران کمک خواهد کرد تا راهکاریی مفید برای انطباق با بیماری را شناسایی نمایند و بهتر بتواند به بیمار خود خدمت ارائه دهند. هدف از این مطالعه تبیین تجربیات پرستار بخش انکولوژی کودکان از مراقبت در لحظات بحرانی و پایانی زندگی کودکان مبتلا به سرطان در شرف مرگ است.
    روش
    این مطالعه یک گزارش مورد با رویکرد کیفی است که برای گردآوری داده از روایت های بالینی پرستار با تجربه در بخش انکولوژی اطفال استفاده شد. 30 روایت بالینی مکتوب بر اساس روش تحلیل محتوای کیفی مرسوم، کدگذاری، طبقه بندی و مضامین استخراج شدند. تحلیل داده ها با تاکید بر آنالیز متن در خصوص «انگیزه مراقبت از کودک در شرف مرگ، چالش های مراقبت از کودک در شرف مرگ، تاثیرگذاری از مرگ کودکان، عوامل موثر بر ابقا در بخش انکولوژی علی رغم مواجه مکرر با مرگ کودکان» بوده است.
    یافته ها
    از تحلیل داده ها چهار مضمون اصلی «برآورده ساختن آرزوی کودکان»، «تجربیات باور نکردنی در لحظات پایانی زندگی»، «تسلیم در مقابل خواسته خدا» ، «تصمیم گیری مبتنی بر باورها» استخراج شد. داده ها حاکی از آن است که برای ایجاد آرامش به هنگام مرگ، به والدین توصیه می شد که آخرین ساعات عمر را با کودک خود در خارج از بیمارستان سپری کنند. تعلق عاطفی پرستار به کودکان بیمار و شاهد مرگ آنان بودن، تجربه بسیار دردناکی توصیف شد که با شرکت در مراسم ختم کودکان، از فشار روانی کاسته می شد و سبب التیام روحی خانواده می گردید.
    نتیجه گیری
    اگرچه ارائه مراقبت برای کودک مبتلا به سرطان از نظر عاطفی برای پرستار رنج آور و تنش زا است، در صورت فراهم آوردن شرایط مرگ توام با آرامش، با رضایت خاطر و وجدان آرام برای پرستار و خانواده خواهد بود.
    کلیدواژگان: روایت نویسی، مرگ، کودک، پرستاری کودکان، همدلی، استرس
  • مارال عسگری، فرح نادری*، پروین احتشام زاده، پرویز عسگری، علیرضا حیدری صفحات 7-15
    مقدمه
    مشکلات منشی یا طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک دلبستگی نا ایمن مادران نقش بسزایی در رابطه آنها با کودکانشان دارد که می تواند در کودکان ایجاد تعارض یا وابستگی کند و یا نزدیکی والد-کودک را افزایش دهد، با این هدف این پژوهش به بررسی اثربخشی درمان ترکیبی طرحواره درمانی و درمان دلبستگی با مادران دارای طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک دلبسته ناایمن بر رابطه والد-کودک پرداخت.
    روش
    این پژوهش از نوع مطالعه تک آزمودنی طرح های تجربی ABA و نمونه گیری هدفمند بود. برای انجام این پژوهش از بین مراجعه کنندگان به دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی وابسته به مرکز بهزیستی توانبخشی 9 مادر که فرزندان با روابط والد-کودک نابسامان داشتند و این مادران نیز طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک دلبستگی ناایمن دارا بودند با ترتیب تصادفی و به صورت پله ای وارد مطالعه شدند. اندازه گیری با استفاده از پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ با ضریب آلفای از 0/83 تا 0/96، مقیاس مربوط به روابط نزدیک با ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه 0/79برای زیر مقیاس اجتناب 0/89برای زیر مقیاس اضطراب 0/80و مقیاس روابط والد-کودک پیانتا که دارای زیر مقیاس های تعارض، نزدیکی، وابستگی می باشد و ضرایب آلفای کرونباخ به ترتیب 0/84، 0/70، 0/61، 0/86گزارش شده است انجام شد.
    هر یک از مادران 20 جلسه به مدت 1 ساعت درمان ترکیبی طرحواره درمانی و درمان دلبستگی را دریافت کردند.
    یافته ها
    اندازه اثر کوهن در زیر مقیاس تعارض در دامنه 2/79تا 0/40 بود. در زیر مقیاس نزدیکی والد-کودک در دامنه 2/79 تا 1/84 بود و در زیر مقیاس وابستگی والد-کودک اندازه اثر در دامنه: 2/99 تا 1/22بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از اندازه های اثر، درمان های ترکیبی از مقدار اثر متوسط تا زیاد را دارا بود. یعنی مداخله ترکیبی موثر بود، ولی میزان اثر در آزمودنی های مختلف متفاوت بود.
    کلیدواژگان: رابطه والد، کودک، طرحواره درمانی، درمان دلبستگی
  • زهرا قاسمی تجن گوکه، پیمانه علیزاده طاهری*، زهرا دانشور عامری صفحات 17-21
    مقدمه
    نوزادان نارس به دلایل مختلف قادر نیستند حجم کافی شیر دریافت کنند و این به یک نگرانی مهم برای مادران و تیم درمان تبدیل شده است. نیپل شیلد یک وسیله کمک شیردهی است که برای افزایش حجم شیر دریافتی نوزادان نارس مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر استفاده از نیپل شیلد روی افزایش حجم شیر مادر دریافت شده توسط نوزادان نارس می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 60 نوزاد نارس که در بخش ویژه نوزادان بستری بودند با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نوزادان یک بار در گروه کنترل و یک بار در گروه مداخله قرار گرفتند. نمونه ها در گروه کنترل توسط مادر و در گروه مداخله با استفاده از نیپل شیلد (در سه نوبت) شیردهی می شدند. حجم شیر دریافتی در هر دو گروه با توزین آزمایشی محاسبه و مقایسه می شد. نوزادان قبل و بعد از تغذیه وزن می شدند و تفاوت وزن شان به عنوان حجم شیر دریافتی در نظر گرفته می شد. .
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین حجم شیر دریافتی در نوزادان نارسی که با استفاده از نیپل شیلد توسط مادر شیردهی می شدند به طور معنی داری بیشتر از از نوزادان نارسی بود که بدون استفاده از شیلد شیردهی شدند (2/48±4/5 در مقابل 1/86±3/14و 0/0001p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از نیپل شیلد در شیردهی نوزادان نارس می تواند باعث افزایش دریافت شیر در هر نوبت شیر دهی شود. استفاده از نیپل شیلد دربخش مراقبت های ویژه نوزادان به منظور افزایش حجم شیر دریافتی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نیپل شیلد، شیردهی، نوزاد نارس
  • اعظم مومنی زاده، حسین زراعتی *، جواد شاهین فر، مریم قربان زاده صفحات 23-28
    مقدمه
    نوزادان نارس مشکلات فیزیکی، روحی و تکاملی زیادی را نسبت به سایر نوزادان طبیعی تجربه می کنند و دراکثر مواقع بستری شدن آنها در بخش مراقبت ویژه نوزادان اجتناب ناپذیر می باشد. این باعث می گردد مادران تنش واسترس زیادی را متحمل می شوند. لذا این مطالعه با هدف تعیین راهبردهای مقابله بااسترس مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان صورت گرفت.
    روش
    در این مطالعه مقطعی توصیفی - مقطعی 70 مادر دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان ام البنین (س) مشهد مشارکت داشتند ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه مقابله با موقعیت استرس زا فرم کوتاه(Brife Cope) بود..
    یافته ها
    بالاترین میانگین نمرات در بعد مقابله مساله محور مربوط به راهبرد های) حمایت وسیله ای، مقابله فعال) و در بعد مقابله هیجان محور(راهبرد مذهبی، استفاده از حمایت روانی و پذیرش)ودر بعد راهبرد مقابله ناکارآمد )نیندیشیدن موقتی به مساله، سرزنش خود و انکار ) می باشد. هیچ کدام از مشخصات فردی با سبک های مقابله ای مادران ارتباط آماری معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    اکثر شیوه ها ی مقابله با استرس در مادران دارای نوزاد نارس مثبت بوده است. درخواست حمایت اجتماعی وراهبرد مذهبی به عنوان راهبرد های مهم مقابله ای در تطابق با استرس ناشی از تولد نوزاد نارس بوده است. بنابراین ارائه راهکارهایی جهت حمایت روحی وروانی اجتماعی مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرس، نوزاد نارس، سبک های مقابله ای، مادران دارای نوزاد نارس
  • الهام احسانیان، حمید حجتی * صفحات 30-35
    مقدمه
    نوجوان موجودی منحصربه فرد است که با اختیار و تفکری که دارد، می تواند استعدادهایش را به بالاترین درجه خودشکوفایی برساند مذهب با تاثیر بر سبک زندگی و چگونگی حل تعارض های ارزشی به دو سوال اساسی انسان درباره ی هدف زندگی و معنای فعالیت ها پاسخ می دهد. مسئله ای که باید به آن اشاره کرد این است که مذهب می تواند موجب پرورش اخلاقی شود و از این طریق بر رفتار شخص تاثیر بگذارد.مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط جهت گیری مذهبی با خودشکوفایی نوجوانان استان گلستان انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 384 نفر از نوجوانان استان گلستان با روش نمونه گیری تصادفی انجام گردید.ابزار جمع آوری نمونه ها پرسشنامه جهت گیری مذهبی آلپورت و پرسشنامه خودشکوفاییASAI بود.
    یافته ها
    نتایج میزان جهت گیری مذهبی را (9)67/82و میزان خودشکوفایی را (12/42)50/34نشان داد. که آزمون آماری ارتباط معنی داری را نشان نداد(0/12=p) همچنین آزمون اسپیرمن بین جهت گیری مذهبی بیرونی با خودشکوفایی ارتباط معنی داری را نشان نداد (0/06=p) .درصورتی که بین جهت گیری مذهبی درونی با خودشکوفایی ارتباط معناداری مشاهده می شود(0/01> p). همچنین بین جهت گیری مذهبی با محل سکونت اختلاف معنی داری نشان داده شد(0/04 =p)
    نتیجه گیری
    علیرغم توجه روانشناسان ، مذهب می تواند شرایط معتبر و پایداری برای سلامت روانی دانش آموزان فراهم نماید لذا چنانچه شرایطی فراهم گردد که دانش آموز بتواند مذهب را در چارچوب و ساختار عاطفی خود درونی کند و از سطح باور به سطح ایمان مذهبی انتقال یابد ، چنین مذهبی می تواند سلامت روانی وی را تضمین کند . نتایج نشان می دهد که ، باید ضرورت توجه نظام آموزشی به این مقوله و برگزاری برنامه های آموزشی مذهبی متنوع وجود داشته باشد تا از این طریق تاثیر مثبت مذهب بر زندگی افراد افزایش یافته و شرایط رشد و تعالی و خودشکوفایی دانش آموزان را نیز افزایش دهد .
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، خودشکوفایی، نوجوانان
  • مقایسه شاخص های سلامت روان در کودکان بی سرپرست نگهداری شده در مراکز با کودکان سپرده شده نزد اقوام در استان لرستان
    مسلم رجبی، محمد جواد بگیان کوله مرز*، مجتبی بختی، کلثوم کریمی نژاد صفحات 36-42
    مقدمه
    خانواده عنصر کلیدی رشد و پرورش فرزندان است. کودکان پرورشگاهی که اقبال و بخت تجربه کردن محیط خانواده را ندارند از محیط گرم ورشد یافته خانواده محروم اند. لذا هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه شاخص های سلامت روان کودکان بی سرپرست نگهداری شده در مراکز با کودکان سپرده شده نزد اقوام در استان لرستان بود.
    روش
    طرح این پژوهش توصیفی و از نوع مقطعی- مقایسه ای (پس رویدادی) بود. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه کودکان و نوجوانان بی سرپرست 6 تا 18 ساله نگهداری شده در مراکز و کودکان سپرده شده نزد اقوام تشکیل می دهند. 54 کودک و نوجوان نگهداری شده در مراکز بین سنین 6 تا 18 سال استان لرستان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با 54 نفر از کودکان و نوجوان سپرده شده نزد اقوام بر اساس سن، جنسیت و مقطع تحصیلی همتاسازی شدند و به سیاهه رفتاری کودک آخنباخ، پرسشنامه خودسنجی و فرم گزارش معلم پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات اضطراب/ افسردگی، گوشه گیری/ افسردگی و شکایات جسمانی در کودکان بی سرپرست سپرده شده نزد موسسات و اقوام تفاوت وجود دارد (0/001> P). به عبارت دیگر کودکان بی سرپرست سپرده شده به موسسات از اضطراب/ افسردگی و گوشه گیری/ افسردگی بالاتر و شکایات جسمانی پایین تری برخوردارند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده فراهم کردن شرایطی مناسب در دوره کودکی جهت ارضای نیازهای اساسی کودکان از جمله دلبستگی ایمن به خصوص برای کودکان پرورشگاهی که از محیط امن و با ثبات خانواده محرومند، برای رشد بهتر و موفقیت و پیشگیری از مشکلات روان شناختی در کودکان پرورشگاهی ضروری است.
    کلیدواژگان: اقوام، بی سرپرست، سلامت روان، کودکان، موسسات
  • احمد احمدی*، علی اکبر ارجمندنیا، محمد پارسا عزیزی، سمیرا مطیعی صفحات 43-50
    مقدمه
    نقص در کارکردهای اجرایی یکی از ویژگی های اصلی اختلال نارسایی توجه/بیش فعالی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش کارکردهای اجرایی بر افزایش ویژگی های شناختی، تحصیلی و کاهش نشانگان اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی به اجرا درآمد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، با دو گروه آزمایش و کنترل است. با استفاده از نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند 38 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. گروه آزمایش در یک دوره 27جلسه ای، آموزش کارکرد اجرایی را به وسیله نرم افزار CogniPlus دریافت کرد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های سیاهه رفتاری کودکان، آزمون ریاضی ایران کی مت و هوش آزمای نوین تهران استنفورد بینه استفاده شد. داده های با استفاده از آزمون t مستقل برای مقایسه دو گروه به لحاظ ویژگی های جمعیت شناختی پیش از اجرایی برنامه مداخله، تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل گرفت.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از تاثیر معنی داری آموزش کارکرد اجرایی بر مهارت های شناختی و عدم اثر گذاری بر عملکرد ریاضی و نشانگان اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی است. در حیطه شناختی، تنها اثر معنی دار برنامه مداخله ای بر مهارت های دیداری فضایی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    پردازش دیداری فضایی کودکان دارای اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی می تواند تحت تاثیر آموزش کارکردهای ارتقاء یابد.
    کلیدواژگان: کارکرد اجرایی، نارسایی توجه- بیش فعالی، حافظه فعال، مهارت ریاضی
  • ملیحه ایزدی، حمید حجتی * صفحات 51-58
    مقدمه
    عزت نفس از جمله مهمترین عوامل اثرگذار برانگیزش پیشرفت و پیشرفت تحصیلی است در فرآیندهای زندگی نقش مهم و به سزایی بر عهده دارد بنابراین با توجه به اهمیتی که عزت نفس در سلامت روانشناختی کودکان ایفا می کند و همچنین نقش پررنگ هنر در تامین نیازهای روان شناختی، این پژوهش بر آن است تا اثر بخشی شعر خوانی بر تقویت عزت نفس را در کودکان پیش دبستانی بررسی کند.
    روش
    این مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه مداخله و کنترل بر روی 50 کودک پیش دبستانی شهرستان آق قلا در استان گلستان با روش نمونه گیری تصادفی در سال 1395 انجام گردید درگروه آزمایش شعر خوانی در طول هشت جلسه(هفته ای دو جلسه به مدت 60 دقیقه) انجام شد ابزار تحقیق پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت بود.
    یافته ها
    عزت نفس کودکان در گروه مداخله(2/2)35/7 و در گروه کنترل(2/3)33/7آزمون تی مستقل اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان داد(0/003=p). همچنین این گروه در مقایسه عزت نفس بین بعد تحصیلی عزت نفس در گروه مداخله قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری را نشان داد(0/04=p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثر بخشی روش شعر خوانی بر عزت نفس کودکان را نشان می دهد با توجه به اینکه این روش، روشی غیر دارویی، راحت و آسان است می توان به عنوان یک روش درمانی و توانبخشی در ارتقا بهداشت روان کودکان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شعر خوانی، عزت نفس، کودکان پیش دبستانی
|
  • Zahra Payab, Seyyedeh Zahra Nejad Hossaini, Akram Sanagoo*, Leila Jouybari Pages 1-5
    Introduction
    Care of dying patients is stressful for everyone. When the patient is a child and her cause of death is cancer, the tension rises. Care of dying child is very difficult. Reflection on the events will help nurses identify useful strategies for coping with the disease and provide better service to their patients. The aim of this study was to explore pediatric oncology nurse’s experiences of caring in the end of life and critical moments of dying children with cancer.
    Methods
    This study is a case report with a qualitative approach. The data collected through documented clinical narrations by an expert nurse in pediatric oncology. 30 written clinical narratives were coded, classified and themes extracted using conventional qualitative content analysis. The texts were analyzed with an emphasis on finding themes about “motivation of caring of dying children, challenges of caring of dying patients, factors that affect oncology nurse outcomes, and factors to continue working in oncology unit”.
    Results
    Four main themes were emerged from data analysis "Fulfilling the dreams of children", "surrender to God's will", "unbelievable life's final minutes", and "faith-based decisions". The data revealed that to create peace for dying, parents were advised to spend the last hours of child life with their child outside of hospital environment. The emotional attachment of the nurse to ill children and be witness of their deaths were described very painful experiences. Attending patient's funeral decreased mental burden for the oncology nurse and also had psychological healing for the patients’ families.
    Conclusion
    Although the care for children with cancer emotionally is painful and stressful, in case of providing spiritual situation for creating a peaceful death, satisfaction and calm conscience for nurses and parents will be occur.
    Keywords: Narration, Death, Child, Pediatric Nursing, Empathy, Stress, Iran
  • Maral Askari, Farah Naderi *, Parvin Ehteshamzadeh, Parviz Asgari, Alireza Heidari Pages 7-15
    Introduction
    This study analyzed the effectiveness of combination therapy of schema therapy and attachment-based therapy on children's parent-child relationships with early maladaptive schema and insecurely attached style mothers.
    Method
    The study was a single-subject of ABA experimental designs with purposive method of sampling. To conduct the research, 9 mothers with children suffering from incompatible parent-child relationships were selected among the clients who referred to the center of psychological counseling services related to the rehabilitation welfare center. These mothers possessed maladaptive schemas and insecurely attached style and were selected in a random (step) order. The measurement was done through the use of Young Early Maladaptive Schema Questionnaire (YEMSQ), and the scale related to the close relationship and Pianta scale of the parent-child relationship. Each mother received combination therapy of schema therapy and attachment-based therapy for 20 sessions.
    Findings: Cohen's effect size in the subscale of conflict was in the range of 2.79 to 0.40, in the sub scale of parent-child's close relationship was in the range of 2.79 to 1.84 and in the subscale of parent-child's attachment the effect size was 2.99 to 1.22.
    Conclusion
    Based on the results obtained from the effect sizes, combination interventions had an average to high effect. This means that combination interventions were effective, though the effect sizes changed in different subjects.
    Keywords: parent-child relationship, Schema Therapy, attachment therapy
  • Zahra Qasemi Tajangookeh, Peymaneh Alizade Tahery *, Zahra Daneshvar Amery Pages 17-21
    Introduction
    Receiving insufficient volume of milk in premature infants is a major concern for the mothers and the medical team. Nipple shield is a breastfeeding aid that increases the volume of milk intake in preterm infants. The aim of this study was to evaluate the effect of nipple shield on volume of breast milk intake in premature infants.
    Methods
    In this semi-experimental before and after study, 60 preterm infants who were admitted in NICU, using convenience sampling, were selected. At the beginning they were placed in control and then experimental group. In control group, they were breastfed by mothers and in experimental group they were breastfed with nipple shield by mothers. Mean of milk intake in two groups was measured and compared by test weighing method. An infant was weighed before and after a feed and the calculated difference in weigh was assumed to be equivalent to the volume intake of milk in milliliters.
    Results
    Result showed that there was significant statistical difference between average of milk intake with and without using of nipple shield (4.5±2.48 vs. 3.14±1.86, 0.0001).
    Conclusion
    Using nipple shield can increase milk intake in breastfeeding premature infants. It seems to be necessary to use nipple shield in NICU in order to increase the volume of milk intake.
    Keywords: Breastfeeding, Nipple shield, Premature Infant
  • Azam Momenizadeh, Hossein Zeraati *, Javad Shahinfar, Maryam Ghorbanzadeh Pages 23-28
    Introduction
    Premature infants experience physical problems, psychological and evolutionary natural compared to other neonates, In most cases, hospitalization is inevitable in the neonatal intensive care unit. That is, the mothers suffer a lot of stress and tension. This study was conducted to determine the coping strategies Baastrs mothers with premature infants admitted to the Neonatal Intensive Care Unit
    Methods
    In this cross-sectional, 70 mothers with premature infants admitted to the neonatal intensive care unit of Bentohoda Hospital, Mashhad were participated. The data collection instrument was a demographic and Brife Cope
    Results
    The highest Average scores in areas related to the problem focused coping strategies were means of support and active coping, for the emotion-focused coping were religious strategy, the use of psychological support and acceptance and for dysfunctional coping strategy were unthinkable temporary problem , self-blame and denial. None of the demographic characteristics were not significantly associated with maternal coping styles.
    Conclusions
    Most styles of coping in mothers of preterm infants has been positive. instrumental support and religion As important strategies for in coping with stress induced premature birth. Thus providing social and psychological strategies for emotional support mothers of premature infants hospitalized in the intensive care unit infants seem necessary.
    Keywords: Stress, premature infants, Coping Styles, mothers with premature infants
  • Elham Ehsanian, Hamid Hojjati * Pages 30-35
    Introduction
    A teenager is a unique creation that with his power of thinking and free will can reach his talents in self-actualization to the highest degree. With an impact on the life style and how to resolve conflict of values, religion answers two fundamental questions about the purpose of life and the meaning of activities. It should be noted that religion can cause ethics education and in this way to influence behavior as well. This study was conducted with the objective of determining the relationship between religious orientation and self-actualization in teenagers in Golestan Province.
    Method
    In a descriptive, correlational study, was performed on 384 adolescents in Golestan Province by random sampling. Collecting samples was done by using Allport religious orientation questionnaire and ASAI self-actualization questionnaire.
    Findings: The results showed the amount of religious orientation as 67.82(9) and self-actualization as 50.34(12.42). and statistical analysis showed no significant relationship P=0.12. also Spearman test showed no significant relationship between External religious orientation and self-actualization P=0.06 while there is a significant relationship observed between internal religious orientation and self-actualization P
    Conclusion
    It can be concluded that despite psychologist's attention religion can provide reliable and stable conditions for student's mental health. Therefore, if such conditions are created where a student can internalize religion in an emotional context and structure and enhance it from a mere belief into religious faith, such faith can guarantee his mental health. results show that, there must be the necessity for the educational system to pay attention to the issue and hold various religious education programs so that the positive impact of religion on people's lives will be increased and the conditions for the student's growth and self-actualization will be increased, too.
    Keywords: religious orientation, self-actualization, adolescents
  • Comparison of mental health indicators in orphaned children held centers with children deposited to relatives in Lorestan province
    Moslem Rajabi, Mohammad Javad Bagiyan *, Mojtaba Bakhti, Kolsoum Kariminejad Pages 36-42
    Introduction
    Family is the key factor in rasing of children. Nursery children who do not have a chance to experience the mentioned atmosphere are deprived of the lovely setting of family. so the goal of this study is the comparison of Mental health indicators in orphans who are kept in special centers with those who are kept by their relatives in lorestan province.
    Methods
    this was a cross-sectional and comparative cross-sectional (Causal- comparative) design. The study population included all this leadless children and youth (6-18 years old) who are preserved in special centers with those who are raised by their relatives los. 54 children and adolescents between the ages of 6 to 18 years who are kept in centers sampling method selected and with 54 of the children and adolescents entrusted with relatives on the basis of age, gender and educational level were matched and to Achenbach System of Empirically Based Assessment (ASEBA), a questionnaire completed self-assessment and teacher report form.
    Results
    Results showed that anxiety / depression, withdrawal/ depression and physical symptoms there are differences (p
    Conclusion
    the results obtained provide appropriate conditions in childhood provision of basic needs for children, including foster secure attachment especially for children who are deprived of safe and stable families. for better growth and success and prevention of psychological problems in children orphanage is necessary.
    Keywords: relatives, orphans, Mental health, children, institutions
  • Ahmad Ahmadi *, Arjmandnia, Azizi, Samire Motie Pages 43-50
    Introduction
    Executive Function deficits is one the main criteria of ADHD disorder. The purpose of the present study was to investigate the effectiveness of executive function training on cognitive skills, ADHD symptoms, and math achievement of children with attention deficit hyperactivity disorder.
    Methods
    The randomized clinical trial study with the control and experiment groups was conducted. Using non-random purposive sampling method, data were collected from 38 of children with attention deficit hyperactivity disorder in and divided randomly in control and experiment groups. The experiment group was instructed using CogniPlus software in 27 sessions. The data were gathered by Child Behavior Checklist, Key Math test, Tehran Stanford-Binet Intelligence test. The independent T test was used to examine differences of demographic characteristics in base line between experimental and control group. Also analysis of covariance and was utilized to examine the effectiveness on intervention.
    Results
    the findings indicated that intervention program could increase visual-spatial ability skills but no significant differences were observed in terms of math achievement and symptoms of ADHD.
    Conclusion
    executive function training could lead to improvement in visual-spatial ability of children with attention deficit hyperactivity disorder
    Keywords: Executive Function Training, Attention-Deficit-Hyperactivity Disorder, Working Memory, Mathematics Skill
  • Malihe Izadi, Hamid Hojjati * Pages 51-58
    Introduction
    self-esteem is one of the most effective factors in educational progress and has an important role in life processes. So, according to the importance of self-esteem in children's mental care and also the art's prominent role in supplying psychological needs; this research tends to study the influence of reading poems on preschooler's self-esteem.
    Method
    this research was performed in 2016 by using the quasi-experimental method and random sampling on 50 preschoolers in Agh ghala. The experiment of reading poems was applied on the group during 8 sessions(twice a week, 60 minutes). The tool for this research was Cooper Smith's self-esteem questionnaire.
    Findings: children's self-esteem in the test group was 35/7(2/2) and it was 33/7(2/3) in the control group. Independent t-test illustrated a huge difference between both groups( p=0/003) that shows the positive effects of reading poems on children's self-esteem. Also it shows a great difference in making comparison between educational self-esteem of both groups(p=0/04)

    Result
    the result of this research illustrates the positive effects of reading poems on children's self-esteem.This method is nonmedical, easy and simple, so it can be used as a treatment for increasing children's mental health.
    Keywords: Reading poetry, self-esteem, preschoolers