فهرست مطالب

روانشناسی سلامت - پیاپی 22 (تابستان 1396)

فصلنامه روانشناسی سلامت
پیاپی 22 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامحسین جوانمرد* صفحات 5-19
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروزیس یا بیماری ام اس یک بیماری مزمن و تخریبی اعصاب مرکزی است که در دو دهه اخیر شیوع روزافزونی داشته است و تاثیر مخربی بر فرآیندهای شناختی در بیماران دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه انواع حافظه در بیماران مبتلا بهMS ، و افراد سالم انجام گرفت.
    روش
    این تحقیق از نوع مطالعات علی- مقایسه ای است که به روش پس رویدادی به مقایسه انواع حافظه در این بیماران با یک گروه سالم پرداخت. در این راستا، عملکرد انواع حافظه 37 بیمار مبتلا به MS(26 زن و 11 مرد) و 37 فرد سالم (24 زن و 13 مرد) بوسیله یرسشنامه حافظه آینده نگر/ گذشته نگر (PRMQ) سنجش و مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تعقیبی LSD، نشان داد که تقریبا در همه انواع حافظه؛ حافظه آینده نگر، حافظه گذشته نگر، حافظه کوتاه مدت، حافظه بلندمدت، حافظه فرد محور و حافظه پیرامون محور در کل چه زنان و چه مردان دارای ام اس خطای بیشتری نسبت به مردان و زنان سالم گزارش کرده اند (P
    کلیدواژگان: انواع حافظه، آینده نگر و گذشته نگر، کوتاه مدت و بلند مدت، فرد محور و پیرامون محور، بیماری ام اس
  • زهرا نظری *، نوشیروان خضری مقدم، آسیه نظری صفحات 20-34
    مقدمه
    درد شدید زایمان طبیعی یکی از عواملی است که موجب شده این نوع زایمان با وجود پیامد های جسمی و روانی کمتر، از لحاظ آماری بعد از سزارین قرار بگیرد. هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه کیفیت روابط و خرده مقیاس های آن با شدت درد زایمان طبیعی بود.
    مواد و
    روش
    این مطالعه توصیفی به روش نمونه گیری در دسترس بر روی 80 زن که زایمان طبیعی داشته اند، در سال 1394-1395 انجام شد. داده ها با پرسش نامه کیفیت روابط پیرس(QRI) و فرم کوتاه شده درد مک گیل (McGill) جمع آوری و با آزمون رگرسیون چندگانه به روش گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، رابطه ی بین کیفیت روابط باشدت درد زایمان طبیعی معنی دار است )0001/0(p
    کلیدواژگان: شدت درد، زایمان طبیعی، کیفیت روابط، حمایت اجتماعی، تعارض بین فردی
  • آسیه رضایی نیاسر*، حسین زارع، فرزانه برجسته صفحات 35-50
    مقدمه
    مطالعات نشان داده است که چاقی و اضافه وزن با افت کارکردها و توانایی های شناختی همراه است. که می تواند به دلیل تغییرات ایجاد شده در ساختار و کارکردهای مغز باشد، این مطالعه با هدف ارزیابی چگونگی عملکرد کارکردهای اجرایی به ویژه عملکرد سیستم بازداری و کنترل و حل مساله در دو گروه کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق و کودکان نرمال انجام شده است.
    روش
    طرح مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای می باشد. در این مطالعه 41 دانش آموز در محدوده سنی 7 تا 12 سال،21 دانش آموز دارای اضافه وزن و چاق و 20 دانش آموز دارای وزن نرمال، از جمعیت دانش آموزان دبستانهای تهران در سال 95 به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه های این پژوهش انتخاب شدند و دو آزمون استروپ و برج لندن ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتاییج حاصل از مقایسه میانگین عملکرد دانش آموزان در آزمونها نشان می دهد، که در عملکرد سیستم بازداری و کنترل بین دو گروه تفاوت معنادار وجود دارد، عملکرد کودکان چاق پایین تر است.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد عملکرد شناختی کودکان چاق و دارای اضافه وزن نسبت به کودکان دارای وزن نرمال پایین تر است، که این افت عملکرد می تواند به مرور سایر توانایی های شناختی آنها را نیز متاثر سازد و در موفقیت های تحصیلی و اجتماعی آنها تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد شناختی، آزمون استروپ، آزمون برج لندن، کودکان
  • وحید صادقی فیروزآبادی، معصومه بارانی، مریم بختیاری*، مهشید مهدی زاده، سعید ایمانی صفحات 51-72
    مقدمه
    روان درمانی تکمیلی یکی از درمان های مشتق شده از درمان شناختی-رفتاری است که از طریق کاهش آشفتگی های روانی و ایجاد روحیه مبارزه جویی، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان را افزایش می دهد. در این مطالعه هدف این بود که تاثیر روان درمانی تکمیلی بر اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به بدخیمی خونی مورد بررسی قرار گیرد.
    روش
    جامعه مورد مطالعه، بیماران مبتلا به بدخیمی خونی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی در سال 1394 بودند. در این پژوهش 5 آزمودنی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. هر آزمودنی پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستان را تکمیل کرد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد روان درمانی تکمیلی موجب کاهش معنادار اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به بدخیمی های خونی شد.
    نتیجه گیری
    روان درمانی تکمیلی می تواند به کاهش آشفتگی های روانی بیماران کمک کند.
    کلیدواژگان: بدخیمی خونی، روان درمانی تکمیلی، افسردگی، اضطراب
  • الهام عربی، معصومه باقری* صفحات 72-87
    مقدمه
    شواهد نشان می دهند که تنظیم هیحان نقش کلیدی در سازگاری طولانی مدت با اختلال درد ایفاا می کند. پژوهش حاضر جهت بررسی نقش میانجی گری راهبردهای تنظیم هیجان در رابطه بین شدت درد و کیفیت زندگی انجام شد.
    روش
    در این مطالعه، از 120بیمار مبتلا به اختلال درد مزمن (32 مرد و88 زن) در خواست شد که فرم کوتاه مقیاس کیفیت زندگی، راهبردهای تنظیم هیجان و پرسشنامه چند بعدی درد را تکمیل کنند. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایح نشان داد راهبرد ارزیابی مجدد هیجان به طور معناداری با شدت درد رابطه منفی و با کیفیت زندگی رابطه مثبت دارد و راهبرد سرکوب هیجان به طور معناداری با شدت درد رابطه مثبت و با کیفیت زندگی رابطه منفی دارد؛ شدت درد و کیفیت زندگی نیز با هم رابطه منفی معنادار داشتند؛ به علاوه، نتایح نشان داد که راهبردهای تنظیم هیجان در ارتباط بین شدت درد و کیفیت زندگی نقش میانجی ایفا می کنند.
    نتیجه گبری: با وجود رابطه منفی و مستقیم شدت درد و کیفیت زندگی، با میانجی گری دو راهبرد عمده تنظیم هیجان، تغییرات شدت درد به طور غیرمستقیم سطح کیفیت زندگی را در بیماران مبتلا به اختلال درد تعیین می کند.
    کلیدواژگان: درد مزمن، راهبردهای تنطیم هیجان، کیفیت زندگی
  • معصومه عزیزی *، حمیدرضا آقامحمدیان شعرباف، علی مشهدی، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد صفحات 88-100
    هدف
    مبانی نظری و مطالعات انجام شده حاکی از عوامل خطر روان شناختی در بروز و تشدید میگرن است که شناسایی این عوامل می تواند در درمان و پیش آگهی بیماری مذکور تاثیر داشته باشد. لذا. پژوهش حاضر با هدف بررسی مرور نظام دار و فراتحلیلی بر عوامل خطر روان شناختی میگرن انجام گرفت.
    روش
    مطالعه حاضر، فراتحلیل بود. بدین منظور، تمامی پژوهش های ایرانی انجام شده در زمینه عوامل خطر روان شناختی بیماری میگرن، به صورت نظام مند مرور و از میان آن ها، پژوهش های دارای ملاک های فراتحلیل، توسط نرم افزار جامع فراتحلیل بررسی شدند. از میان 240 مطالعه مرور نظام مند شده، تعداد 29 پژوهش جهت بررسی مروری انتخاب و در نهایت 21 پژوهش که تمامی ملاک های مورد نظر را داشت، فرا تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که متغیرهای روان شناختی باورها، عواطف و اختلالات خلقی، شخصیت، استرس و راهبرد های مقابله ای، حمایت اجتماعی و کیفیت خواب با بیماری میگرن مرتبط اند. به نحوی که اندازه اثر باورها با میانگین 95/1؛ اختلالات خلقی 86/1؛ شخصیت 45/3؛ استرس و راهبرد های مقابله ای 76/2؛ حمایت اجتماعی 10/1 و کیفیت خواب 17/1 به عنوان عوامل خطر روان شناختی میگرن محسوب می شدند. میانگین اندازه اثر کلی مطالعات انجام شده برای مدل اثرات ثابت برابر با 43/17Z= و معنادار (000/0P=) و برای اثرات تصادفی برابر با 85/1 Z=و معنادار (049/0P=) بود.
    نتیجه گیری
    با عنایت به نتایج حاصل به عنوان مقدمه ای برای شروع، ارائه یک پروتکل درمانی مبنی بر متغیرهای روان شناختی مذکور، جهت بهبود رفتارهای سلامت افراد میگرنی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: فراتحلیل، عوامل روان شناختی، میگرن
  • حسن عبدالله زاده*، مائده خبازی صفحات 101-114
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان خاطره پردازی انسجامی بر افسردگی مرگ، استرس ادراک شده و اضطراب سلامت سالمندان شهر ساری، انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون بود. جامعه آماری شامل کلیه سالمندان 60 تا 72 ساله شهر ساری مقیم در خانه سالمندان در سال 95-1394 بودند که 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس به دو گروه 15 نفره تقسیم شد.ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های افسردگی مرگ تمپلر ، استرس ادراک شده کوهن و اضطراب سلامت زونگ بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس و از نرم افزار SPSS 22 استفاده شد.
    یافته ها
    نشان داد که بین دو گروه آزمایش و گواه پس از اجرای درمان خاطره پردازی انسجامی تفاوت معناداری در افسردگی مرگ، استرس ادراک شده و اضطراب سلامت سالمندان وجود دارد(0.05=α > 0.001=Sig. ).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت درمان خاطره پردازی انسجامی بر افسردگی مرگ، استرس ادراک شده و اضطراب سلامت سالمندان شهرستان ساری تاثیر دارد
    کلیدواژگان: خاطره پردازی انسجامی، افسردگی مرگ، اضطراب سلامت
  • سیده فاطمه منافی*، غلامرضا دهشیری صفحات 115-130
    ترس از پیشرفت بیماری از مشکلات رایج و دلایل اصلی پریشانی در بیماری های مزمن می باشد. این ترس می تواند اثرات مخربی از جمله مشکلات عاطفی بر بیماران مبتلا به بیماری های جسمی مزمن اعمال کند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ترس از پیشرفت بیماری با اضطراب، استرس و افسردگی در بین بیماران ام اس و سرطان بود. نمونه پژوهش مشتمل بر 212 بیمار زن مبتلا به ام اس و سرطان بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه ترس از پیشرفت و مقیاس اضطراب، استرس و افسردگی بود. نتایج نشان داد که ترس از پیشرفت با اضطراب، استرس و افسردگی رابطه مثبت و معناداری دارد. در مجموع نتایج این تحلیل نشان داد که مدل مورد آزمون 48/0 درصد واریانس متغیر مشکلات عاطفی را تبیین می نماید. از دیگر یافته های این تحقیق این بود که ترس از پیشرفت بیماری در بیماران سرطانی بیشتر از بیماران ام اس می باشد. بنابراین در راستای اداره و برنامه ریزی مراقبت های بهداشتی بیماری های مزمن از جمله ام اس و سرطان توجه به ترس از پیشرفت بیماری در این بیماران حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: ترس از پیشرفت بیماری، مشکلات عاطفی، سرطان، مولتیپل اسکلروزیس
  • مژگان سپاه منصور *، فاطمه باقری صفحات 131-144
    سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت ، یکی از معیار های تعیین کننده سلامت می باشد و عوامل مختلفی در اتخاذ این سبک زندگی نقش دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کانون کنترل سلامت و سبک های دلبستگی در پیش بینی سبک زندگی ارتقا دهنه سلامت پود. روش پژوهش توصیفی – همبستگی، و نمونه شامل 215 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور شهرستان بهشهر بود که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت(HPLP)، پرسشنامه کانون کنترل سلامت(MHLC )، و پرسشنامه سبکها ی دلبستگی بزرگسالان(AAS )، گرد آوری و از طریق روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین رفتارهای ارتقادهنده سلامت با کانون کنترل سلامت درونی ( 38/. r=) و سبک دلبستگی ایمن(r=./26 ) همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد و بین کانون کنترل سلامت بیرونی- شانس(r =-./18 ) با رفتارهای ارتقادهنده سلامت، رابطه منفی و معنادار وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر کانون کنترل سلامت درونی، بیشترین سهم را در پیش بینی رفتارهای ارتقادهنده سلامت دارد(35/0 =β) .
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش کانون کنترل سلامت و سبک های دلبستگی، در اتخاذ سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، ایجاد باورهای مثبت در زمینه سلامت و نیز آگاه سازی افراد ازآثار نسبی کیفیت دلبستگی، اهمیت می یابد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت، کانون کنترل سلامت، سبک های دلبستگی
  • طاهره پورکمالی، فریبا یزدخواستی*، حمیدرضا عریضی، احمد چیت ساز صفحات 145-162
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی اثربخشی درمان دوساهو و ماساژدرمانی در بهبود شادی، سازگاری اجتماعی، امید، سلامت روان و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون بود.
    روش
    طرح پژوهش حاضر نیمه تجربی بود. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل کلیه ی بیماران مبتلا به پارکینسون مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اصفهان در سال 1394 بودند که از میان آنها تعداد 28 بیمار به شیوه ی نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شدند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش دوساهو و ماساژدرمانی گمارش شدند(هر رگوه 14 نفر). پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد، مقیاس سازگاری اجتماعی، مقیاس امید بزرگسال، پرسشنامه ی سلامت عمومی و پرسشنامه ی کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. داده ها توسط Mixed ANOVA، مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هردو مداخله ی به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری شادی، امید و سلامت روان را در بیماران مبتلا به پارکینسون بهبود ببخشند (05/0 P
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش، درمان دوساهو و ماساژدرمانی، مداخلات موثری در افزایش شادی، امید و سلامت روان بیماران مبتلا به پارکینسون می باشند.
    کلیدواژگان: دوساهو، ماساژدرمانی، سلامت، بیماری پارکینسون
|
  • Gholam Hossein Javanmard * Pages 5-19
    Introduction
    Multiple Sclerosis or MS is a chronic and destructive disease of the central nervous which has also become increasingly prevalent in the last two decades and has devastating impact on cognitive processes in patients. Therefore, this study aimed to compare different types of memory in MS patients and healthy individuals.
    Method
    In the present study, an ex post facto causal-comparative research design was used in order to compare variety types of memory in the patients with a healthy group. In this regard, memory performance of 37 patients with MS (26 females and 11 males) and 37 healthy people (24 females and 13 males) was evaluated and compared by using Prospective/ Retrospective Memory Questionnaire (PRMQ).
    Results
    The results of multivariate analysis of variance and Scheffe's post-hoc test indicated that in all types of memory; Prospective / Retrospective, Short-term/Long-term, and Allocentric / Egocentric Memory, MS patients (men and women) had more errors than healthy individuals (P
    Keywords: Types of Memory, Prospective, Retrospective, Short-term, Long-term, Allocentric, Egocentric, MS
  • Zahrai Nazar *, Noshiravan Khezri Moghadam, Asiyeh Nazari Pages 20-34
    Introduction
    Severe pain caused by natural vaginal delivery makes it less popular however physical and psychological side effects are less than cesarean. The aim of this study was to investigate the relationship between the subscales of the quality of relations and vaginal delivery.
    Methods
    This descriptive study was done on 80 women who delivered children naturally, in 1394-1395. data was collected by the quality of relationships Pierce questionnaire (QRI) and short form McGill pain and analyzed by the stepwise multiple regression.
    Results
    The results showed that the relationship between the quality of the relationship and labor pain intensity was meaningful (p
    Keywords: Pain, vaginal delivery, quality relationships, social support, interpersonal conflict
  • Asiyeh Rezaei Niyasr *, Hossein Zare, Farzaneh Barjesteh Pages 35-50
    Introduction
    Studies have shown that overweight and obesity are associated with poor executive function and cognitive abilities. This can be due to changes in the structure and function of the brain, the aim of the study was to investigate executive functions, particularly inhibition control system and problem - solving in groups of overweight and obese children compared with normal weight children.
    Method
    design study is causal- comparative. 41 primary school students, in 7 to 12 year age, Of the population of primary school of Tehran were selected as samples available in 1395. 21 students with excess weight and 20 students with normal weight were measured in Strop test, the Tower of London tools and BMI.
    Results
    The results of T-test showed significant differences in the ability in inhibitory system function between two groups
    Conclusion
    According to the findings, it seems the obese children and adolescents have poorer inhibition control system than normal weight peers. This deficiency can reduce the other cognitive abilities in long term and have an impact on children's academic and social success.
    Keywords: Cognitive Function, Strop test, The Tower of London, Children, Obesity
  • Vahid Sadeghi Firoozabadi, Masoumeh Barani, Maryam Bakhteyari *, Mahshid Mehdizadeh, Saeed Imani Pages 51-72
    Introduction
    Adjuvant Psychological Therapy is a therapy derived from cognitive - behavioral therapy which specifically increases quality of life of cancer patients by means of reducing psychological distress. We decided to assessment the influence of Adjuvant Psychological Therapy on anxiety and depression of patients with hematological malignancies.
    Method
    The patients with hematological malignancies, who visited Taleqani hospital in Tehran in 2015, were the samples for the present study. Five samples were chosen in an available sampling method. Each one of them was required to answer Hospital Anxiety and Depression Scale.
    Results
    According to the findings, Adjuvant Psychological Therapy has led to significant decrease in anxiety, depression of patients with hematological malignancies.
    Conclusion
    Adjuvant Psychological Therapy can help decrease in psychological distress of cancer patients
    Keywords: Hematological Malignancies, Adjuvant Psychological Therapy, Depression, Anxiety
  • Elham Arabi, Masume Bagheri * Pages 72-87
    Introduction
    Evidence suggests that emotion regulation plays a key role in pain disorders long-term compatibility. The present study was carried out to examine the mediating role of emotion regulation strategies on the relationship between pain intensity and quality of life (QOL).
    Method
    In this study, one hundred and twenty patients with chronic pain (32 males, 88 females) were asked to complete the short form of quality of life Questionnaires (SF-36), Emotion Regulation Questionnaires, and Multidimensional pain Questionnaires. The data were analyzed using correlation coefficient, regression analysis, and path analysis.
    Results
    It was shown that reappraisal had significantly negative association with pain intensity and positive association with quality of life and suppression had significantly positive association with pain intensity and negative association with quality of life. Also, pain intensity was negatively correlated with quality of life. Furthermore, results showed that emotion regulation strategies played a mediating role on the relationship between pain intensity and QOL.
    Conclusion
    Despite the direct and negative relation between pain intensity and QOL, variability of pain intensity determined indirectly the level of quality of life in patients with chronic pain by mediating emotion regulation strategies
    Keywords: Chronic Pain, Emotion Regulation Strategies, Pain Intensity, Quality of Life
  • Masume Azizi *, Ali Mashhadi Pages 88-100
    Aim: This study aimed to systematically review and meta-analysis of psychological risk factors migraines.
    Methods
    This study was a meta-analysis. To this aim, the Iranian research’s in the field of psychological risk factors of migraine has criteria for a systematic review and was performed by software. The 240 study was a systematic review, 29 studies were selected to review and 21 studies that had all the required criteria, were selected for meta-analysis.
    Results
    The results showed that the psychological beliefs, emotions and mood disorders, personality, stress and coping strategies, social support and quality of sleep were associated with migraine. Somehow that effect size of belief with average 1.95; mood disorders 1.86, personality 3.45, stress and coping strategies 2.76, social support 1.10 and sleep quality 1.17 were considered psychological risk factors for migraine. The average size of the overall impact studies for the fixed effects model was Z = 17.43 and significant (P =0.000) and the random effects was Z = 1.85 and significant (P =0.049).
    Conclusion
    Considering the results as a prelude to starting, is recommended a treatment protocol based on the psychological variables to improve the health of migraine treatment.
    Keywords: Meta-Analysis, Psychological Factors, Migraine
  • Hasan Abdollahzadeh *, Maede Khabbazi Pages 101-114
    Introduction
    This study aims at effectiveness of integrative reminiscence on death depression, perceived stress and anxiety in elderly health in Sari, Iran.
    Methods
    This study was experimental with a pretest -posttest control group design.. The study population included All 60 to 72 year old living in Sari nursing homes; among whom, 30 participants were selected using convenience sampling method. The instruments used to collect data included Templer Death Depression, perceived stress Cohen and Health anxiety Zhong questionnaires. Methods of data analysis using covariance tests were through SPSS 22 software.
    Results
    showed that the effectiveness of integrative reminiscence of death depressed mood, perceived stress and anxiety due to the health of the elderly was shown (0.05 = α> 0.001 = Sig.).
    Conclotion: According to results can say integrative reminiscence therapy on death depression, perceived stress and anxiety can affect the health status of Sari city
    Keywords: integrative reminiscence, death depression, health anxiety
  • Fateme Manafi *, Gholamreza Dehshiri Pages 115-130
    Fear of disease progression is common problems and the main causes of distress in chronic disease. This fear can have destructive effect, including emotional problems of patients with chronic physical diseases. The purpose of this study was to investigate the relationship between fear of disease progression with anxiety, stress and depression among multiple sclerosis and cancer patients. The sample of this research consisted of 212 female patients with multiple sclerosis and 102 cancer who were selected by convenience sampling method. The assessment tools have been include fear of progression questionnaire and depression, anxiety and stress scale. The results showed that significant positive relationships were found for fear of progression and anxiety, stress and depression. All in all, the result of this analysis showed that the tested model explain 48 percentage of the variance of emotional problems. Another finding of this study was that the fear of disease progression in patients with cancer was much more than in patients with multiple sclerosis. Thus, due to administration and planning health care of chronic diseases, including multiple sclerosis and cancer, the consideration of fear of disease progression in these patients is important.
    Keywords: fear of disease progression, emotional problems, cancer, multiple sclerosis
  • Mojgan Sepah Mansour *, Fatemeh Bagheri Pages 131-144
    Background And Aim
    Health promoting lifestyle is one of the health criteria. Various factors are involved in the implementation of this lifestyle.the current study was conducted in order to determine the role of health locus of control and attachment style in predicting health promoting lifestyle.
    Methods
    this research was a descriptive – correlational study . the sample was consist of 215 student of behshahr pnu university that was selected according to available sampling. Health Promoting Lifestyle Profile(HPLP), multidimensional health locus of control(MHLC), - Adult Attachment Style(AAS),were used for collecteing of data. Data were analyzed using correlation and stepwise regression analysis method.
    Results
    The study showed a significant relationship between internal health locus of control (r = ./38), secure attachment styles(r=./26) and chance health locus of control (r=-./18), with health promoting lifestyle. Final finding of this research show that internal health locus of control had the greatest power to predict health promoting lifestyle(β=./35).
    Conclusion
    The results of this study showed that health locus of control and attachme style are proper predictors for psychological well-being. Therefore is important development positive beliefs about health and notification people of the attachment style.
    Keywords: Health promoting lifestyle, that health locus of control, attachme style
  • Tahereh Pourkamali, Fariba Yazdkhasti *, Hamid Reza Oreizi, Ahmad Chitsaz Pages 145-162
    Objective
    The purpose of this study was to compare the effectiveness of Dosah-hou treatment and Massage Therapy on improvement of happiness, social adjustment, hope, mental health and quality of life in patients with Parkinson's disease.
    Methods
    The research was quasi-experimental. The statistical population of this study were all of patients with Parkinson's disease who were clients of therapeutic centers in Isfahan City in 2015. Among this population 28 patients were selected through convenience sampling as the sample of the study that Randomly assigned to two groups Dosah-hou and massage therapy (n = 14 per group). Oxford Happiness Questionnaire, Social Adjustment Scale, Adult Hope Scale (AHS), General Health Questionnaire, and Word Health Quality of Life Questionnaire, were used as the instruments of the study. Data analyzed by Mixed ANOVA.
    Results
    The results showed that both interventions of this study can improve happiness, hope and mental health significantly in patients with Parkinson's disease (P
    Conclusion
    Based on the results of this study, Dosah-hou treatment and Massage Therapy are effective interventions in promotion of happiness, hope and mental health in patients with Parkinson's disease.
    Keywords: Dosah-hou, Massage Therapy, health, Parkinson's disease