فهرست مطالب

علوم مراقبتی نظامی - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

مجله علوم مراقبتی نظامی
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه شفیعی*، محمدعلی سپهوندی، حدیث حیدری راد صفحات 77-86
    مقدمه
    یکی از عوامل خطرآفرین برای سلامت عمومی افراد، مواجهه با رویدادهای آسیب زا است که تاثیرات زیان بخش بسیاری بر سلامت افراد و روابط بین فردی و اجتماعی می گذارد.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش سرشت عاطفی و هیجانی در پیش بینی سلامت روان افراد مواجهه شده با رویداد آسیب زای انفجار مین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی در سال 1395، بر روی 100 نفر از افرادی انجام شد که به علت انفجار مین منجر به نقص عضو، تحت حمایت بنیاد شهید شهرستان گیلان غرب قرار داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های اطلاعات جمعیت شناختی، سلامت عمومی (GHQ-12) و مقیاس مرکب سرشت عاطفی و هیجانی استفاده شد. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که نمره کلی سلامت روان با سرشت عاطفی افسرده (0/35-=r؛ 0/001 P<)، مضطرب (0/33-=r؛ 0/001 P<)، بی تفاوت (0/41-=r؛ 0/001 P<)، سیکلوتیمیک (0/38-=r؛ 0/001 P<)، دیسفوریک (0/38-=r؛ 0/001 P<)، دمدمی (0/51-=r؛ 0/001 P<)، وسواسی (0/20-=r؛ 0/05 P<)، تحریک پذیر (0/25-=r؛ 0/001 P<)، بازداری نشده (0/47-=r؛ 0/001 P<) و سرخوش (0/46-=r؛ 0/001 P<) ارتباط منفی دارد و با سرشت هیجانی اراده (0/37=r؛ 0/001 P<)، مقابله (0/22=r؛ 0/05 P<) و کنترل (0/21=r؛ 0/05 P<) ارتباط مثبت، ولی با خشم (0/20-=r؛ 0/05 P<) و حساسیت (0/28-=r؛ 0/001 P<) ارتباط منفی دارد. مطابق نتایج تحلیل رگرسیون سرشت های عاطفی 49 درصد و سرشت های هیجانی نیز 32 درصد از کل واریانس سلامت روان را پیش بینی کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سرشت عاطفی و هیجانی افراد می تواند در تعیین چگونگی پاسخ دهی افراد به رویدادهای آسیب زا و سلامت روان نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: انفجار مین، سرشت عاطفی و هیجانی، سلامت روان، رویداد آسیب زا
  • حمید حجتی *، عباس عبادی، کوروش زارع، گلبهار اخوند زاده، الوستانی جواد، عصمت نوحی صفحات 87-94
    مقدمه
    استرس های جنگ موجب مشکلات شدیدی در فرد می شود که تجارب منفی و مشکلات زندگی این استرس ها را تشدید می کند و اطرافیان و اعضای خانواده بیماران را نیز دچار مشکلاتی می کند که حمایت های اجتماعی می توان موجب افزایش سازگاری در همسران شود.
    هدف
    این مطالعه با هدف ارتباط حمایت اجتماعی با ابعاد کیفیت زندگی همسران جانبازان تحت استرس پس از سانحه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی 79 نفر از همسران جانبازان شهر علی آباد کتول با روش مبتنی بر هدف در سال 1394 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی بود. نتایج بعد جمع آوری توسط نرم افزار آماری spss نسخه 16 توسط آمار توصیفی (جدول، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (رگرسیون خطی) آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین نمره حمایت اجتماعی 7/3 ± 25/19 و کیفیت زندگی 8/ 12± 56/48 بود که آزمون آماری، ارتباط معنی داری را بین حمایت اجتماعی با کیفیت زندگی نشان داد (00/0=P). همچنین بعد جسمانی کیفیت زندگی 2/ 8 ± 28/92 و بعد روانی کیفیت زندگی 4/ 6± 27/75 به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با افزایش حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی همسران جانبازان افرایش پیدا می کند. حمایت اجتماعی از همسران جانبازان موجب ارتقاء سلامت روان، احساس خوب بودن و بهبود کیفیت زندگی می شود. حمایت های اجتماعی موجب افزایش قدرت سازگاری و مقابله با مشکلات و فشارهای زندگی می شود.
    کلیدواژگان: استرس پس از سانحه، حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی، همسران جانبازان
  • ایوب قنبری سرتنگ، مهدی آشناگر *، احسان حبیبی، نرگس رضایی صفحات 95-101
    مقدمه
    شایع ترین مشکلات سلامت شغلی افراد اختلالات اسکلتی عضلانی، افسردگی و اضطراب در محیط کار می باشند که روی سلامتی افراد و بهره وری موثر می باشد. وجود چنین اختلالاتی در محیط کار محققان را بر آن داشته تا تحقیقات گسترده ای در این زمینه انجام دهند.
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه اضطراب و افسردگی با اختلالات اسکلتی در افراد نظامی بود.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که روی 70 نفر از افراد نظامی در سال 1395 در یک ستاد نظامی به روش سرشماری انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد کرنل (Cornell) برای ارزیابی اختلالات اسکلتی عضلانی و پرسشنامه اضطراب و افسردگی گلدبرگ (Goldberg) بود. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی شامل آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیشترین اختلالات اسکلتی عضلانی به ترتیب در ناحیه کمر (48 % )، پشت (41 % ) و شانه (37 % ) بود. امتیاز به دست آمده از پرسشنامه های اضطراب و افسردگی نشان داد که وضعیت اضطراب (2/05) 13/42 و افسردگی (1/50) 12/74 در حالت متوسطی قرار داشت. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب (0/01= P ) و افسردگی (0/01= P ) با اختلالات اسکلتی عضلانی ارتباط معنی داری وجود داشت. به طوری که با افزایش اضطراب و افسردگی، اختلالات اسکلتی عضلانی افزایش می یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط معنی داری بین اضطراب و افسردگی با اختلالات اسکلتی عضلانی وجود داشت و باید جهت کاهش اضطراب و افسردگی در محیط کار، اقدامات لازم مثل بهبود وضعیت ارگونومی محل کار صورت گیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، اختلالات اسکلتی عضلانی
  • اعظم ساربانی، خلیل علی محمد زاده *، حمید حجتی صفحات 102-110
    مقدمه
    زندگی با فردی که به اختلال استرس پس از سانحه جنگی مبتلا شده است، موجب افزایش استرس و ناسازگاری های زناشویی می گردد. این فشارها موجب کاهش خودکارآمدی همسران می گردد.
    هدف
    این مطالعه با هدف ارتباط خودکارآمدی با استرس ادراک شده در همسران جانبازان استرس پس از سانحه جنگی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی همبستگی با روش نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 187 نفر از همسران جانبازان مبتلا به استرس پس از سانحه جنگی شهر کاشان در سال 1395 انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خودکارآمدی شرر (Sherer) و پرسشنامه استرس ادراک شده (Perceived Stress Scale) بود که به روش خودگزارش دهی جمع آوری شد. سپس داده ها با آمار توصیفی (جداول، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی اسپیرمن، من ویتنی) توسط نرم افزار spss نسخه 21 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان خودکارآمدی 7/79 ± 3 /43 و میزان استرس ادراک شده 2/61 ± 64 /30 بود. آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن بین خودکارآمدی با استرس ادراک شده ارتباط معنی داری را نشان داد (0/001 P =، 0/4- r =) به طوری که با افزایش خودکارآمدی میزان استرس ادراک شده در همسران جانبازان کمتر می شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با افزایش میزان خودکارآمدی، میزان استرس ادراک شده در همسران جانبازان کمتر می شود. لذا، آموزش شیوه های افزایش خودکارآمدی در جهت مقابله با استرس توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، استرس پس از سانحه، جانبازان، خودکارآمدی، همسران
  • معصومه کمالی *، زهرا فارسی، آرمین زارعیان صفحات 111-119
    مقدمه
    حمایت های تغذیه ای مناسب برای تمامی بیماران بستری در بیمارستان، خصوصا بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. تاخیر در تخلیه معده از مشکلات شایع بیماران تحت تهویه مکانیکی است که از طریق لوله تغذیه می شوند. این عارضه می تواند منجر به پیامدهای ثانویه جدی همچون پنومونی و سوء تغذیه در این بیماران شود.
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی اثر تغییر وضعیت بدن بر حجم باقی مانده معده بیماران تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    موارد و
    روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی است که روی 36 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بعثت تهران در سال 96- 1395 انجام شد. بیماران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران در دو گروه الف و ب، بعد از گاواژ به ترتیب در وضعیت نیمه نشسته و خوابیده به پهلوی راست به مدت سه ساعت قرار گرفتند. سپس حجم باقی مانده معده آنان طبق گایدلاین استرالیا اندازه گیری شد. سپس داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 21 با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین حجم باقی مانده معده در وضعیت پایه در گروه الف 80/15 ± 50/51 و در گروه ب 17/±19 88/61 (085/0 P =) بود. میانگین حجم باقیمانده معده سه ساعت بعد از قرار گرفتن بیماران گروه الف در وضعیت نیمه نشسته 50/ ±15 50/49 و بیماران گروه ب در وضعیت خوابیده به پهلوی راست 68/±19 77/59 بود (091/0 P =). نتایج آزمون تی زوجی تفاوت معنی داری در حجم باقی مانده معده بیماران گروه الف (011/0 P =) و گروه ب (002/0 P =) پس از سه ساعت را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش حاضر بیان گر موثر بودن تغییر وضعیت بدن بر حجم باقی مانده معده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بود؛ لذا، استفاده از این راهکار جهت کاهش عوارضی از قبیل افزایش حجم باقی مانده معده در این دسته از بیماران می تواند موثر باشد. همچنین، انجام مطالعات مشابه در این زمینه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تاخیر در تخلیه معده، تغذیه لوله ای، تهویه مکانیکی، حجم باقی مانده معده، وضعیت بدن
  • کبری اسفندانی، شهلا علیاری *، امیر حسین پیشگویی، عباس عبادی صفحات 120-128
    مقدمه
    بکارگیری مراقبت مبتنی بر شواهد جهت ارتقاء مهارت های پرستاران شاغل در بخش ویژه، نیازی اساسی بوده و پرستاران باید ضمن کسب آگاهی از آخرین شواهد پژوهشی، دانش تولید شده را در بالین به کار بندند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر آگاهی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های منتخب نیروهای مسلح می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، در سال 1395 بین دو بیمارستان منتخب نیروهای مسلح به صورت مبتنی بر هدف در نظر گرفته شدند. 90 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه، از این دو بیمارستان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و بطور مساوی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون مداخله در قالب کارگاه آموزشی دو روزه به صورت تئوری و عملی ارائه شد و در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. جمع آوری داده ها در هر دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی و پایایی آن بررسی شده بود، انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های کولموگروف- اسمیرونوف (Kolmogorov- Smirnov)، تی مستقل، تی زوجی، آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین نمره آگاهی پرستاران قبل از مداخله در گروه آزمون 6/3 ± 2/11 و در گروه کنترل 1/5 ± 3/11 بود. (943/0 P=) که پس از مداخله، نمره گروه آزمون 3/2 ± 02/21 و در گروه کنترل به 1/5 ± 4/11 تغییر یافت. آزمون تی مستقل نشان داد این اختلاف در مرحله ی پس آزمون بین دو گروه به لحاظ آماری معنی دار بود (0001/0 P=).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت آموزش پرستاری مبتنی بر شواهد بر آگاهی پرستاران شاغل در بخش ویژه، آموزش پرستاران در خصوص مفاهیم عملکرد مبتنی بر شواهد به صورت نظری و عملی (آموزش کارگاهی) توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، پرستاران، مبتنی بر شواهد، مددجو، مراقبت
  • علی ذوالفقاری، فهیمه دادگری*، زهرا فارسی صفحات 129-137
    مقدمه
    جراحی قلب باز از متداول ترین جراحی ها در بیماران قلبی است. از عوارض ناشی از جراحی قلب باز، وقوع اختلالات جسمی و روانی می باشد که می تواند به بستری شدن مجدد و افسردگی بیماران تحت عمل جراحی قلب باز منتهی شود.
    هدف
    هدف این مطالعه، تعیین تاثیر مراقبت پیگیر تلفنی بر میزان بستری شدن مجدد و افسردگی بیماران تحت عمل جراحی قلب باز بیمارستان های منتخب آجا می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال 95-1394 انجام پذیرفت. جامعه آماری در این پژوهش کلیه بیماران بزرگسالی بودند که در بیمارستان 502 آجا تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفتند. واحدهای مورد پژوهش به روش در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل جای گرفتند. ابزار استفاده شده در این پژوهش، پرسشنامه افسردگی بک بود. مراقبت پیگیر تلفنی در بیماران در گروه آزمون انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمون دقیق فیشر نشان داد که مراقبت پیگیر تلفنی بر کاهش بستری شدن مجدد بیماران پس از جراحی قلب موثر است (035/0 P=). همچنین، نتایج آزمون تی مستقل تفاوت معنی داری را در میانگین نمره افسردگی بیماران دو گروه آزمون (68/9 ± 33) و کنترل (43/11 ± 27/39) بعد از مداخله نشان داد (026/0 P=).
    بحث و نتیجه گیری
    مراقبت پیگیری تلفنی باعث کاهش بروز افسردگی کوتاه مدت پس از جراحی قلب و کاهش بستری شدن مجدد این بیماران می شود؛ بنابراین، استفاده از مراقبت پیگیر تلفنی در این بیماران توصیه می شود. همچنین، انجام مطالعات بیشتر با فواصل زمانی کوتاه تر در این بیماران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، بستری شدن مجدد، پرسشنامه بک، پیگیری تلفنی، جراحی قلب باز
  • جلال ترکاشوند، فهیمه دادگری*، آرمین زارعیان صفحات 138-146
    مقدمه
    شیمی درمانی یکی از درمان های اصلی سرطان است که با عوارض زیادی همراه می باشد. به طوری که ممکن است بیماران به دلیل عدم آگاهی و نگرش در خصوص این عوارض، مجبور به توقف درمان یا حتی ترس و عدم پذیرش درمان شوند.
    هدف
    این مطالعه به هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر نیازهای آموزشی بیماران بر آگاهی و نگرش آنان نسبت به عوارض شیمی درمانی در مراجعه کنندگان به بیمارستان منتخب آجا در تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کار آزمایی بالینی است که در سال 1395 با مشارکت 50 نفر از بیماران مبتلا به سرطان و تحت شیمی درمانی به روش نمونه گیری در دسترس و با تخصیص تصادفی نمونه ها در دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 25 نفر) انجام شده است. قبل از انجام مداخله اطلاعات مربوط به نمونه ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته ای جهت سنجش آگاهی و نگرش شرکت کنندگان در اختیار هر دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفت. سپس مداخله آموزشی بر اساس نیازهای آموزشی بیماران در حیطه های مختلف متاثر از شیمی درمانی جهت گروه مداخله طراحی و به صورت چهره به چهره و انفرادی در طول دو سیکل شیمی درمانی اجرا شد. در پایان دوره دوم مجددا پرسشنامه ها در اختیار هر دو گروه قرار گرفت و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی و نگرش بیماران از عوارض شیمی درمانی قبل از مداخله در گروه آزمون (آگاهی 41/9 ± 68/94 و نگرش 28/4 ± 32/22) و گروه کنترل (آگاهی 68/8 ± 80/94 و نگرش 01/3 ± 60/20) و بعد از مداخله آموزشی میانگین نمره گروه آزمون (آگاهی 71/3 ± 119 و نگرش 88/2 ± 28/33) و در گروه کنترل (آگاهی 44/ ± 88/98 و نگرش 44/3 ± 08/21) بود. در مرحله پیش آزمون، آزمون آماری تی مستقل، تفاوت معناداری را در نمره آگاهی و نگرش بیماران از عوارض شیمی درمانی بین دو گروه نشان نداد (05/0 P>). در حالی که در مرحله پس آزمون، تفاوت معناداری در نمره آگاهی و نگرش بیماران از عوارض شیمی درمانی بین دو گروه آزمون و کنترل وجود داشت (001/0 P<). همچنین آزمون تی زوجی، تفاوت معنی داری را بین مرحله قبل و بعد از مداخله، در گروه آزمون نشان داد (001/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    به کارگیری برنامه آموزش بر اساس نیازهای آموزشی بیماران بر دانش و نگرش بیماران نسبت به عوارض شیمی درمانی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، دانش، سرطان، شیمی درمانی، عوارض، نگرش
|
  • Shafiei. M. *, Sepahvandi. Ma, Heidarirad. H Pages 77-86
    Introduction
    One of the risk factors for general health is exposure to traumatic events that can have many harmful effects on human health and interpersonal relations.
    Objective
    This study aimed to examine the role of affective and emotional temperament in predicting mental health among individuals exposed to mine explosion trauma.
    Materials And Methods
    This descriptive-correlational study was conducted on 100 individuals with limb deficit due to mine explosion under the auspices of Martyr Foundation of Gilan Gharb City from April to September 2016. Data were collected using the General-Health Questionnaire (GHQ-12) and Composite Affective and Emotional Temperament Scale. Collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression tests with SPSS 20 software.
    Results
    The results showed that the total score of mental health had a negative relationship with affective temperaments including depressive (r=-0.35: PDiscussion and
    Conclusion
    The findings of this study show that affective and emotional temperament of people can play a significant role in determining how people respond to traumatic events and their mental health.
    Keywords: Affective, Emotional Temperament, Mental Health, Mine Explosion, Trauma
  • Hojjati H. *, Ebadi A., Zarea K., Akoundzadeh G., Alostani J., Nouhi E Pages 87-94
    Introduction
    War stresses can cause severe problems in individuals; negative experiences and life problems can increase such stresses, which can have negative effects on patients’ relatives and family members. Social support can increase the compatibility of veterans’ spouses.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the relationship between social support and quality of life of spouses of veterans with post-traumatic stress disorder.
    Materials And Methods
    This descriptive correlational study was conducted on 79 spouses of veterans in Ali Abad-E Katoul city using the purposive sampling method in 2016. Data were collected using the social support and quality of life questionnaires. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (linear regression) by the SPSS 16 software.
    Results
    The mean social support score was 25.19.3 and the mean of quality of life was 56.48.8. The results showed a significant association between social support and quality of life (P=0.00). Also, the mean scores of the physical and psychological dimensions of quality of life were 28.92.2 and 27.75.4, respectively.
    Discussion and
    Conclusion
    Findings of the present study show that increasing social support will increase quality of life of veterans’ spouses. Social support of veterans’ spouses can promote their mental health, well-being and quality of life. Also, social supports can increase compatibility and the ability to deal with problems and pressures of life.
    Keywords: Post-Traumatic Stress Disorder, Quality of Life, Social Support, Veteran's Spouses
  • Ghanbary Sartang. A., Ashnagar. M. *, Habibi. E., Rezaei. N Pages 95-101
    Introduction
    The most common occupational health problems are musculoskeletal disorders, depression and anxiety in the workplace that affect the health and productivity of the personnel. Anxiety, depression and musculoskeletal disorders in the workplace have led researchers to carry out extensive research.
    Objectives
    The aim of this study was to examine the relationship between anxiety and depression with musculoskeletal disorders in military personnel.
    Materials And Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytical study was conducted on 70 military individuals in a military headquarters in 2016 using the census method. Data collection tools were the Cornell standard questionnaire for assessment of musculoskeletal disorders and the Goldberg questionnaire of anxiety and depression. Finally, the data were analyzed using descriptive-analytical statistics including Pearson correlation test and ANOVA test with the SPSS software version 20.
    Results
    The results showed that the most musculoskeletal disorders were in the back (48%), thoracic (41%) and shoulder (37%), respectively. The scores obtained for anxiety and depression were 13.42 (2.05) and 12.74 (1.50), respectively, which showed that they were in a moderate level. The results of the Pearson correlation test showed that there was a significant correlation between anxiety (P=0.01) and depression (P=0.01) with musculoskeletal disorders so that with increased anxiety and depression, musculoskeletal disorders were increased.
    Discussion and
    Conclusion
    The results of this study show that there is a significant relationship between anxiety and depression with musculoskeletal disorders and necessary measures such as improving the ergonomic status of the workplace should be taken to reduce the anxiety and depression in the work environment.
    Keywords: Anxiety, Depression, Musculoskeletal Disorder
  • Sarbanan. A., Alimohammadzadeh. Kh *, Hojjati. H Pages 102-110
    Introduction
    Living with someone who has a post-traumatic stress disorder of war can increase the stress and marital incompatibilities. These pressures can decrease the self-efficacy in veterans’ spouses.
    Objective
    This study was conducted to examine the relationship between self-efficacy and perceived stress in spouses of veterans suffering from post-traumatic stress disorder of war.
    Material and
    Methods
    In this descriptive correlational study, 187 spouses of veterans with post-traumatic stress disorder were selected from Kashan city using the simple random sampling method in 2016. The data collection tools were the Sherer self-efficacy questionnaire and perceived stress questionnaire, which were collected by the method of self-report. Then, the data were analyzed using descriptive statistics (mean, and standard deviation) and inferential statistics (Spearman correlation coefficient, Mann-Whitney test) by the SPSS 21 software.
    Results
    The rate of self-efficacy was 43.3±7.79 and the rate of perceived stress was 30.64±2.61. The Spearman correlation coefficient test showed a statistically significant correlation between self-efficacy and perceived stress (P=0.001, r= -0.4), so that with increasing self-efficacy, the perceived stress was reduced in veterans’ wives.
    Discussion and
    Conclusion
    This study shows that with increased self-efficacy, the amount of stress perceived by spouses of the veterans is reduced. Therefore, it is recommended to learn how to increase self-efficacy in coping with stress.
    Keywords: Perceived Stress, PTSD, Self-efficacy, Spouses, Veterans
  • Kamali. M. *, Farsi. Z., Zareiyan. A Pages 111-119
    Introduction
    Suitable nutritional support is very important in all hospitalized patients, especially those who are hospitalized in intensive care units (ICUs). Delayed gastric emptying is one of the most common problems in patients undergoing mechanical ventilation and receiving nutrition via a feeding tube. This complication can lead to serious problems such as pneumonia and malnutrition.
    Objectives
    This study aimed to examine the effect of body change position on gastric residual volume in patients undergoing mechanical ventilation hospitalized in the ICU.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial study was conducted on 36 patients undergoing mechanical ventilation hospitalized in ICUs in Be’sat Military Hospital in Tehran, Iran, during 2016-2017. Patients were selected using the convenience sampling method and randomly allocated into two groups. After gavage, patients in groups A and B were placed in semi-sitting and right lateral positions respectively for three hours. Then, their gastric residual volume was measured based on the Australian guideline. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics with SPSS software version 21.
    Results
    The mean of gastric residual volume in the base position was 51.50±15.80 in group A and 61.88±19.17 in group B (P=0.085). The mean of gastric residual volume three hours after placing in the semi-sitting position was 49.50±15.50 in group A and after placing in the right lateral position was 59.77±19.68 in group B (P=0.091). The results of paired t-test showed a statistically significant difference in the gastric residual volume between group A (P=0.011) and group B (P=0.002) after three hours.
    Discussion and
    Conclusion
    The results of the study show that body change position is effective on gastric residual volume in patients hospitalized in ICUs. So, changing position of the patients is suggested in order to reduce complications such as increasing gastric residual volume in these patients. Also, further similar studies in this field are recommended.
    Keywords: Delayed gastric emptying, Mechanical Ventilation, Tube feeding, Gastric residual volume, body position
  • Esfandani. K., Aliyari. Sh *, Phishgooie. Sa, Ebadi. A Pages 120-128
    Introduction
    Applying evidence-based care is essential to improve the skills of nurses working in intensive care units (ICUs). Nurses should know more about recent research evidences and put them into practice.
    Objectives
    This study aimed at assessing the effects of an evidence-based nursing education on knowledge of ICU nurses working in the hospitals of armed forces.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, two hospitals affiliated to the armed forces were selected purposively in 2016. Ninety ICU nurses were selected from the two hospitals using the convenience sampling method and divided into two equal groups of experimental and control (n=45). In the experimental group, a two-day workshop was held to provide theoretical and practical interventions and the control group received no intervention. Data collection in both groups before and after the test was performed using a valid and reliable questionnaire. The data were analyzed using Kolmogorov-Smirnov, chi-square, independent t-test, Fisher’s exact test and descriptive statistics with the SPSS software version 19.
    Results
    Results showed that the mean score of knowledge of the ICU nurses before the intervention in the case group was 11.2± 3.6 and in the control group was 11.3 ± 5.1 (P =0.943). After the intervention, the mean score of knowledge was 21.02 ± 2.3 in the experimental group and 11.4 ± 5.1 in the control group. Also, the results of an Independent t-test showed a statistically significant difference in the level of knowledge between the two groups (P =0.0001).
    Discussion and
    Conclusion
    Due to the positive impact of evidence-based nursing education on knowledge of the ICU nurses, training the nurses in theoretical and practical forms (training workshop) regarding the concepts of evidence-based practice is recommended.
    Keywords: Care, Evidence-Based, Knowledge, Nurses, Patient
  • Zolfaghari. A., Dadgari. F. *, Farsi. Z Pages 129-137
    Introduction
    Open heart surgery is one of the most common surgeries in the world for cardiovascular patients. Physical and psychological dysfunctions are the most common complications of this surgery that lead to rehospitalization and increasing depression in the patients.
    Objectives
    The aim of the present study was to examine the effect of the telephone follow-up care on rehospitalization and depression in the patients undergoing an open heart surgery in the 502 Military Hospital.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on all adult patients underwent an open heart surgery in the 502 Military Hospital during 2015-2016. The patients were recruited by the convenience sampling method and randomly allocated into the two groups of intervention and control. The Beck depression questionnaire was used to collect the data. The telephone follow-up care was performed in patients in the intervention group. Data were analyzed by the SPSS 19 software.
    Resuls: The results of the Fisher’s exact test showed that the telephone follow-up care was effective in reducing the rate of rehospitalization in the patients (P=0.035). Also, the results of an independent sample t-test showed a statistically significant difference in the mean score of depression between the intervention (33±9.68) and control (39.27±11.43) groups after the intervention (P= 0.026).
    Discussion and
    Conclusion
    Telephone follow-up care reduces a short-term depression after the heart surgery and decreases the rehospitalization of patients undergoing a heart surgery. So, it is suggested that the telephone follow-up care be used in these patients.
    Keywords: Telephone follow-up care, Re-hospitalization- Depression, open heart surgery, Beck
  • Torkashvand. J., Fahimeh Dadgary *, Armin Zareian Pages 138-146
    Introduction
    Chemotherapy is one of the main treatments for cancer that is associated with many side effects. These side effects may force the patients to stop the procedure of treatment due to lack of knowledge and negative attitude about the effects of chemotherapy.
    Objective
    This study aimed to examine the effect of training based on training needs of patients on their knowledge and attitude about chemotherapy side effects in Aja (army) Hospital in Tehran.
    Material and
    Methods
    This clinical trial study was conducted on 50 cancer patients undergoing chemotherapy. The patients were selected using the convenience sampling and randomly allocated into the experimental and control groups (n=25, each group). Before intervention, researcher-made questionnaire was used to assess the knowledge and attitude of participants in both experimental and control groups. Then the training intervention was implemented based on the training needs of the patients in different domains affected by the chemotherapy for the intervention group and it was conducted during two cycles of chemotherapy face-to-face and individually. At the end of the second period, the questionnaires were completed again by both groups. Data were analyzed using inferential and descriptive statistical tests by the SPSS software version 22.
    Results
    The mean scores of knowledge and attitude of patients about the chemotherapy side effects before the intervention were 94.68±9.41, and 22.32±4.28 for the experimental group and 94.08±8.68, and 20.60±3.01 for the control group respectively. After receiving the intervention, the mean scores of knowledge and attitude were 119.68±3.71, and 33.28±2.88 for the experimental group and 98.88±7.44, and 21.08±3.44 for the control group respectively. The independent statistical t-test showed no significant difference between the two groups in attitude and knowledge scores about the chemotherapy side effects in the pretest stage (P>0.05). However, there was a significant difference between the two group, experimental group and control group, in attitude and knowledge scores about chemotherapy side effects in the post-test stage (PDiscussion and
    Conclusion
    Implementing training programs based on training needs of patients can be effective on their knowledge and attitude about the chemotherapy side effects.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Side effects. Chemotherapy, Education, Cancer