فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1396)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 9، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی سبحانی نژاد، محمدرضا بقایی، حسن نجفی* صفحات 1-16
    رعایت اخلاق آموزشی تضمین کننده سلامت فرایند یاددهی- یادگیری در دانشگاه است و موجب افزایش تعهد پاسخگویی مدرسان نسبت به نیازهای دانشجویان می شود. هدف این پژوهش سنجش میزان کاربست اخلاق حرفه ای تدریس از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر می باشد. در بخش تحلیل اسنادی این پژوهش از فرم فیش برداری و در بخش پیمایشی، از پرسشنامه ای محقق ساخته، حاوی 50 مولفه اخلاق حرفه ای تدریس احصاء شده از منابع داخلی و خارجی، استفاده شد. روایی پرسشنامه از دید متخصصان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ 88/0تعیین گردید. نمونه آماری با توجه به آمار تفکیکی دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشکده ها و با استفاده از فرمول کوکران و با روش طبقه ای و سهمیه ای، 366 نفر تعیین شد. با توجه به یافته های پژوهش و با عنایت به شرایط متفاوت دانشگاه های افسری، بعد سازمانی به عنوان یکی از ابعاد اخلاق حرفه ای تدریس افزون بر ابعاد مطرح در سایر مراکز آموزش عالی شناسایی شد. همچنین مشخص شد که از دید دانشجویان میزان کاربست اخلاق حرفه ای تدریس از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه با میانگین 17/4 در حد بالایی قرار دارد. مهم تر آنکه در مواردی که بین مولفه های اخلاق حرفه ای تدریس و نظامی گری همپوشانی وجود داشته است مولفه ها در بالاترین سطح رعایت شده اند.
    کلیدواژگان: تدریس، اخلاق حرفه ای، هیات علمی، نظرات دانشجویان
  • جعفر عموزاده *، وحید فلاح، سعید صفاریان صفحات 17-32
    از مهمترین مسائل پیش روی کشورهایی که در زمینه اقتصادی با مشکلات و فشارهای خارجی و داخلی زیادی روبه رو هستند، تحقق یافتن اقتصاد مقاومتی است به عبارتی تحقق یافتن اقتصاد مقاومتی در کشورهایی که در زمینه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مورد هجوم کشورهای دیگر می شوند اهمیت دارد. هدف این پژوهش بررسی نقش دانشگاه ها در تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق زیرساخت های منابع اتسانی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می باشد. جامعه پژوهش اساتید دانشگاه های مازندران با تاکید بر دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) می باشند که تعداد آنها حدود 3500 نفر است. پرسشنامه ی محقق ساخته ی این تحقیق، از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، در بین470 نفر از اعضاء جامعه توزیع که تعداد 420 پرسشنامه ی صحیح، جمع آوری شد. به منظور تحلیل داده ها از رویکرد معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که دانشگاه بر زیرساخت ها تاثیر معناداری بالاتر از حد متوسط دارد. از طرفی زیرساخت ها نیز بر اقتصاد مقاومتی تاثیر دارند. همچنین زیرساخت های فرهنگی، منابع انسانی و سیاسی- اجتماعی- اقتصادی نقش میانجی گیری ناقص را در ارتباط بین دانشگاه و تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: دانشگاه، زیرساخت فرهنگی، زیرساخت منابع انسانی، زیرساخت سیاسی، تحقق اقتصاد مقاومتی
  • لیلا حبیبی*، رضا موسوی میرکلا صفحات 33-44
    پژوهش حاضر در صدد است تا به بررسی ضرورت های شکل گیری گردشگری دریایی در شهر بندری نوشهر بپردازد.هدف از پژوهش نیز شناسایی تمام ظرفیت ها ، پتانسیل ها و آسیب های ناشی از گردشگری دریایی در نوشهر می باشد.روش تحقیق از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی می باشد. از نظر ماهیت و روش می توان آن را جز ء تحقیقات توصیفی – تحلیلی به حساب آورد.برای جمع آوری اطلاعات هم از روش اسنادی و کتابخانه ای برای آشنایی با دیدگاه ها ، نظریات مرتبط و هم گردآوری ادبیات وپیشینه تحقیق استفاده گردید و هم برای آشنایی با محدوده مورد مطالعه روش پیمایشی از نوع مشاهده و پرسشگری انتخاب گردید. بعد از گردآوری داده ها و انتخاب داده های مربوط به مدل SWOT از تعدادی از نخبگان و مسئولان مربوط به گردشگری شهری در ارتباط با نقاط قوت، ضعف ، تهدید و فرصت ها پرسشگری به عمل آمد. در مدل SWOT پس از مشخص کردن عوامل درونی ،بیرونی و تعیین ارزش هر عامل، راهبردها و استراتژی های مرتبط با هر بخش تعیین گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن است که استراتژی های نوشهر به استراتژی های رقابتی نزدیک می باشد و این نشان دهنده پتانسیل بسیار بالای نوشهر در شکل گیری و تقویت گردشگری دریائی در منطقه می باشدو می توان با برنامه ریزی بندر نوشهر را به یکی از قطب های گردشگری ایران تبدیل نمود.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری دریائی، گردشگری ساحلی، بنادرگردشگری
  • علیرضا عالی پور*، فرامرز نصری صفحات 45-60
    در عصری که صاحب نظران دانشگاهی به آن عصر دانایی و دانش محوری لقب داده اند، بسیاری از فنون و تکنیک های به کار رفته در سازمان های تجاری، مانند مهندسی مجدد فرایندها، مدیریت کیفیت جامع، بهبود مستمر، مدل کارت امتیازی متوازن‏، مورد پذیرش دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی قرار گرفته اند. هدف از این پژوهش تعیین جنبه های مهم ارزیابی عملکرد دانشگاه ها در راستای چشم انداز آموزش عالی با استفاده از کارت امتیازی متوازن و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد دانشگاه ها به روش تاپسیس فازی می باشد. جامعه آماری تحقیق، اساتید و مسئولین آموزشی دانشگاه علوم دریایی می باشند. به منظور جمع آوری داده ها با مصاحبه حضوری و استفاده از تجارب و نظرات مدیران دانشگاه ها به تعیین فاکتورهای اصلی موفقیت، شاخص ها و اهداف کلان موسسات آموزشی که در راستای هم می باشند پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که رتبه یک شاخص های ارزیابی عملکرد در موسسات آموزش عالی با محوریت دانشگاه علوم دریایی؛ مربوط به « گرایش های جدید تحصیلات تکمیلی»، رتبه دوم « رشد اعتبارات پژوهشی» و رتبه سوم به «رشد امکانات و فضاهای آموزشی» اختصاص یافت.
    کلیدواژگان: دانشگاه، ارزیابی عملکرد آموزشی، کارت امتیازی متوازن، تاپسیس فازی
  • جعفر سیاره *، الهام الهیاری صفحات 61-70
    امروزه اهمیت حمل و نقل ریلی و اثر آن بر انتقال کالا از بندر نسبت به حمل و نقل جاده ای، به عنوان یک عامل مزیت رقابتی با توجه به سه شاخصه مهم حمل و نقل راحت، ارزان و سریع برای بنادر آشکار گردیده است. در نتیجه پرداختن به مسئله رشد و توسعه شبکه ریلی بنادر گام موثر در جهت افزایش سهم ناوگان ریلی در انتقال کالا از بندر می باشد. این پژوهش به بررسی چالش های موجود در بخش ناوگان ریلی درون بنادر و ارزیابی عوامل موثر بر بهبود وضعیت آن ها پرداخته و از روش دلفی برای تحلیل، بررسی و نتیجه گیری استفاده نموده است.‏ ابزار اصلی جمع آوری و اندازه گیری متغیرهای پژوهش پرسشنامه می باشد. اعضای نمونه به طور تصادفی80 نفر از صاحبان کالاها، نمایندگان شرکت های کشتیرانی و اپراتورهای ترمینال های ریلی انتخاب شده است. در انتها اقدام به ارائه راه کارهای کارشناسی شده در راستای تدوین و اجرای برنامه ریزی های موثر در این خصوص گردیده است.
    کلیدواژگان: ترمینال ریلی، بنادر ساحلی، پسکرانه، حمل و نقل چندوجهی
  • علی علی محمدپور *، احسان تقی پور، محمدحسین نعمتی صفحات 71-87
    هدف از تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر انگیزش شغلی کارکنان ناوگروه های رزمی در دریانوردی های بلندمدت است. درواقع محققان به دنبال پاسخ به این سوالات می باشند که عوامل موثر بر انگیزش شغلی کارکنان ناوگروه های رزمی در دریانوردی های بلند مدت کدامند؟ رتبه بندی این عوامل به چه ترتیبی است؟ جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان و فرماندهان یگان های شناور مناظق عملیاتی نیروی دریایی راهبردی است و نمونه تحقیق با استفاده از روش های آماری 78 نفر بوده و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای ساده بوده است. جهت شناسایی عوامل موثر بر انگیزش شغلی از تئوری ها و تحقیقات گذشته و با استفاده از روش دلفی، پرسشنامه ای به صورت مقیاس پنج درجه ای لیکرت تنظیم گردید و در بین نمونه آماری توزیع شد و جهت رتبه بندی از تکنینک AHP استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که عوامل اصلی موثر بر انگیزش شغلی دریانوردان به ترتیب عبارتند از:1- شرایط محیط کار، 2- میزان حقوق و دستمزد، 3- نیازهای خاص ماهیت شغلی، 4- فراهم نمودن امکانات رفاهی، 5- عوامل سازمانی، 6- نحوه سرپرستی و سبک رهبری، 7- عوامل رشد و پیشرفت می باشد و در ادامه رتبه بندی متغیرهای بیست گانه موثر بر انگیزه شغلی کارکنان ناوگروه های رزمی در دریانوردی های بلندمدت صورت پذیرفت و در نهایت برای هر متغیر اثرگذار پیشنهاداتی در جهت ایجاد و یا افزایش انگیزش دریانوردان ارائه شد.
    کلیدواژگان: انگیزه شغلی، دریانوردی، ناوگروه های رزمی، نداجا، AHP
  • پریناز بنیسی* صفحات 88-98
    پپژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین مدیریت دانش و هوش هیجانی با کیفیت زندگی کاری انجام شده است. روش تحقیق از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)به تعداد 624 نفر تشکیل داده اند. حجم نمونه مطابق با جدول مورگان برابر با 234 نفر برآورد شد و این تعداد به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده از بین جامعه آماری انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها، سه پرسشنامه استاندارد در مقیاس پنج ارزشی لیکرت با عناوین پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973) با ضریب پایایی 86/0، پرسشنامه هوش هیجانی برادبری و گریوز (2005) با ضریب پایایی 82/0 و پرسشنامه مدیریت دانش شرون لاوسون (2004) با ضریب پایایی 88/0 بوده است. داده های گردآوری شده به کمک آزمون های K-S و رگرسیون چندگانه از طریق نرم افزار آماری SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که 1- بین مدیریت دانش با کیفیت زندگی کاری رابطه معناداری وجود دارد و مدیریت دانش 1/67 درصد از تغییرات کیفیت زندگی کاری را از طریق ابعاد خلق دانش، ذخیره دانش، سازماندهی دانش، کسب دانش، کاربرد دانش و انتشار دانش تبیین می کند. 2- بین هوش هیجانی با کیفیت زندگی کاری رابطه معناداری وجود دارد و هوش هیجانی 7/61 درصد از تغییرات کیفیت زندگی کاری را از طریق ابعاد خودمدیریتی، خودآگاهی، مدیریت رابطه، آگاهی اجتماعی تبیین می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، هوش هیجانی، کیفیت زندگی کاری
  • ناصر شهلایی* صفحات 99-110
    امروزه قطب های علمی یکی از مهمترین عوامل محرک توسعه کشورها در قرن بیست و یکم شناخته شده اند. قطب های علمی، با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری در زمینة تخصصی خاص تشکیل می شوند. ارتش جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن کارکنان متخصص مجرب، تجهیزات منحصر به فرد و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تخصصی، رسالت تشکیل قطب های علمی نظامی را بر عهده دارد؛ اما تا کنون ظرفیت های آجا برای تشکیل قطب های علمی بررسی نشده است. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی عناوینی است که آجا می تواند در آنها قطب علمی شود. تحقیق حاضر بر حسب نتایج تحقیق از نوع کاربردی توسعه ای و به روش موردی زمینه ای و توصیفی تحلیلی می باشد. تحقیق به دلیل نیاز به بررسی خبرگی، با رویکرد تحقیق آمیخته (هم کیفی و هم کمی) صورت پذیرفت. جامعه آماری این تحقیق250 نفر و حجم نمونه 70 نفر می باشد. تعداد 81 پرسشنامه توزیع و 74 پرسشنامه جمع آوری گردید. انتخاب نمونه برای تکمیل پرسشنامه به صورت قضاوتی بود و 20 نفر از جامعه آماری به جلسات خبرگی دعوت شدند. برای بررسی روایی و پایایی پرسشنامه محقق ساخته، پیش آزمون اجرا شد و آلفای کرونباخ پرسشنامه 0.987 شد.در این تحقیق برای بررسی آماری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده های حاصل، از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که اجا می تواند تا سال 1404 در نه عنوان زیر قطب علمی شود: فرماندهی و کنترل، علوم و مدیریت نظامی، دریانوردی نظامی، مدیریت راهبردی دفاعی، هوانوردی نظامی، جنگ الکترونیک، طب فیزیکی و توان بخشی نظامی، طب هوافضا و دریایی، مدیریت امنیت دفاعی.
    کلیدواژگان: قطب علمی، علم، فناوری، ارتش جمهوری اسلامی ایران
|
  • M. Sobhaninejad, M. Baghaei, H. Najafi * Pages 1-16
    Compliance with teaching ethics is a guarantee of the health of the learning-learning process and it increases the commitment of instructors to responding to the needs of the students. The purpose of this study was to investigate the application of ethical professional teaching among faculty members of Imam Khomeini Naval Academy of Nowshahr. In this research, note taking form was used in the document analysis section and a questionnaire was used in the survey section. A questionnaire containing 50 components of teaching ethics was used and 366 students were randomly selected (statistical sample using the Cochran method was determined to be 366 people). Regarding the findings of the research, and considering the different situations and conditions of the space of the army universities and in addition to the dimensions raised in other higher education institutions the organizational dimension was identified as one of the dimensions of professional ethics in teaching. It was also found that in terms of students, the degree of professional ethics of the teaching of the Imam Khomeini Naval Academy was at a high level of 4.17. Most importantly, the components that are common between the ethics of teaching and militaristic professional ethics or in the other words in the cases where there was a coherence between the ethical components of teaching and military militarism the highest level is observed, which is the most important reason for the rules and regulations governing the university and proper supervision of the implementation of the law. Therefore, it can be considered as a solution in other universities in the formulation of rules and regulations of the university.
    Keywords: Teaching, Professional ethics, Faculty, Student's opinions
  • J. Amozadeh *, V. Fallah, S. Saffarian Pages 17-32
    One of the most important issues in countries with economy problems, is facing large domestic and international pressures to realize a resilient economy. In other words achieving a resilient economy in countries hit by other countries in the economic, political and cultural context. The purpose of this research is to investigate the role of universities in realizing the resilient economy through the infrastructure of resourcefulness, cultural, political, social and economic resources. The research community is the faculty members of Mazandaran Universities, with emphasis on Imam Khomeini Naval Academy, whose number is about 3500 people. A researcher-made questionnaire was distributed among 470 members of the community who were selected through Cluster random sampling method and 420 correct questionnaires were collected. In order to analyze the data, the structural equation approach and PLS software were used. The results of the research showed that the university has a significantly higher than the average impact on infrastructures. On the other hand, infrastructure also affects resilience. Also, cultural infrastructure, human, socio-political, and economic resources play the role of incomplete mediation in the relationship between the university and the realization of a resilient economy.
    Keywords: University, Cultural Infrastructure, Human Resources Infrastructure, Political Infrastructure, Realization of Resilient Economics
  • L. Habibi *, R. Mousavi Mirkala Pages 33-44
    The present study seeks to study the necessity of the formation of marine tourism in Nowshahr port. The purpose of the research is to identify all capacities, potentials and damages caused by marine tourism in Nowshahr. The research method in terms of the purpose of the research is applied. In terms of its nature and method, it can be considered as a descriptive-analytical research. In order to gather information, the documentary and library methods were used to get acquainted with the views, related theories, and the collection of literature and the research material. Also, for surveying the scope of the study, a survey method of observation and questioning was selected. After collecting data and selecting the data related to the SWOT model, a number of elites and authorities related to urban tourism were questioned about the strengths, weaknesses, threats and opportunities. In the SWOT model, after identifying the internal, external factors and determining the value of each factor, policies and strategies related to each sector were determined. The results of the research indicate that the strategies of Nowshahr are close to competitive strategies and this shows a very high potential of Noshahr in the formation and strengthening of marine tourism in the region, and Nowshahr Port can be converted to one of the centers of tourism in Iran.
    Keywords: tourism, Sea Tourism, Coastal Tourism, Tourism Ports
  • A. Alipour *, F. Nasri Pages 45-60
    In the era that academic scholars have called it "wisdom and knowledge centric age", many of the techniques used in business organizations, such as process reengineering, comprehensive quality management, continuous improvement, balanced scorecard model, have been accepted by universities and higher education institutions. The purpose of this study was to determine the important aspects of evaluating the performance of universities in line with the perspective of higher education using a balanced scorecard and prioritizing the performance indicators of universities by TOPSIS fuzzy method. The statistical population of the study is the faculty members and educational authorities of Imam Khomeini Naval Academy. In order to collect data by interviewing and using the experiences and opinions of university administrators to determine the main factors of success, the indicators and goals of educational institutions that are in line are discussed. The results of the research show that the first rank of performance evaluation indicators in the higher education institutes with the focus of Imam Khomeini Naval Academy is; the "New Graduate Studies", the second "Increased Research Credit" and the third rank "Growth of Facilities and Educational Spaces."
    Keywords: University, Educational Performance Evaluation, Balanced Scorecard, Fuzzy TOPSIS
  • J. Sayareh *, E. Alahyari Pages 61-70
    Today, the importance of rail transport and its impact on the shipment of goods from the port to road transport has become apparent as a competitive advantage in light of the three most important parameters of convenient, cheap and fast transportation for ports. As a result, paying attention to the progress and development of the rail network of ports is an effective step towards increasing the share of the rail fleet in the transit of goods from the port. This research examines the challenges of the rail fleet within ports and evaluates the factors affecting their situation improvement and uses the Delphi method for analysis, investigation and conclusion. The main tool of collecting and measuring the variables of the research is a questionnaire. Sample members were randomly selected from 80 owners of goods, representatives of shipping companies and operators of rail terminals. Finally, professional guidelines in the formulation and implementation of effective planning were proposed in this regard.
    Keywords: Rail terminal, Coastal ports, Shelter, Multimodal transport
  • A. Alimohammadpour *, E. Taghipour, M. Nemati Pages 71-87
    The purpose of this study is to identify and rank the effective factors on the job motivation of maritime personnel in long-term sailings. In fact, researchers are looking for answers to these questions, what are the factors influencing the job motivation of battle flotillas employees in long-term sailings? What is the ranking of these factors? The statistical population of this research is all employees and commanders of floating units, dealing with operational strategic naval forces, and the sample of the study was using statistical methods of 78 people and the sampling method was simple stratified random sampling. In order to identify the factors affecting job motivation, a five-point Likert questionnaire was prepared from past theories and researches, using a Delphi method, and distributed among the statistical sample and the AHP technique was used for ranking. The findings of the research show that the main factors affecting the job motivation of mariners are as follows: 1. Work environment conditions; 2. Salary rates; 3. Specific job needs; 4. Provision of welfare facilities; Organizational factors, 6. Leadership style, are seven factors of growth and progress, and then the ranking of the 20 effective variables affecting the job motivation of the mariners in the long-term sailings was carried out and finally, in order to create or increase the motivation of the sailors, some suggestions were offered for each effective variable,
    Keywords: Occupational motivation, Sailing, Battle flotila, IRI Navy, AHP
  • P. Banisi * Pages 88-98
    The purpose of this study was to investigate the relationship between knowledge management and emotional intelligence with quality of work life. The research method was descriptive in terms of information collecting method and correlation type in terms of applied purpose. The statistical population of the study consisted of 624 staff members of Imam Khomeini Naval Academy. The sample size according to Morgan's table was estimated at 234 people and this number was selected by simple random sampling from the statistical population. The instruments for data collection were three standard questionnaires in the five-value Likert scale with Walton Work Quality Questionnaire (1973) with a reliability coefficient of 0.86, Bradbury and Graves (2005) with a reliability coefficient of 0.82 and knowledge management questionnaire Shron Lawson (2004) with a reliability coefficient of 0.88. Collected data was analyzed by SPSS-22 software using K-S and multiple regression tests. The results showed that 1- there was a significant relationship between knowledge management and quality of work life and knowledge management and 67.1% of the changes in quality of work life was through the dimensions of knowledge creation, knowledge storage, knowledge organization, knowledge acquisition, knowledge application and publishing knowledge. 2- There is a significant relationship between emotional intelligence and quality of work life. Emotional intelligence explains 61.7% of changes in quality of work life through dimensions of self-management, self-awareness, relationship management, social consciousness.
    Keywords: Knowledge management, Emotional Intelligence, Quality of Work Life
  • N. Shahlaei * Pages 99-110
    Today, scientific poles are one of the most important factors driving the development of countries in the 21st century. Scientific poles are formed in order to obtain scientific authority and technology in a specialist field. The Army of the Islamic Republic of Iran, with its own experienced staff, unique equipment and universities and specialized research centers, is responsible for the formation of military science poles, but so far, the capacities for creating science poles not reviewed. The main purpose of this study is to identify the issues that IRI Army can be as a science pole in those issues. The present research is based on the results of the research as an applied and developmental case-based and analytical descriptive method. The research was carried out due to the need for expert examination, with the mixed research approach (both qualitative and quantitative). The statistical population of this study is 250 people and the sample size is 70 people. 81 questionnaires were distributed and 74 questionnaires were collected. The sample was selected to complete the questionnaire as a judgment and 20 people from the statistical community were invited to the expert meetings. To assess the validity and reliability of the researcher made questionnaire, a pre-test was performed and Cronbach's alpha was 0.987. In this research, descriptive and inferential statistics were used to analyze the data and analyze the data. The results of the research show that the IRI Army could be a science pole in each of the following nine scientific fields by the year 1404: command and control, military science and management, military sailing, strategic defense management, military aviation, electronic warfare, physical medicine and military rehabilitation, aerospace medicine And marine, defense security management.
    Keywords: Science pole, Science, Technology, IRI Army