فهرست مطالب

مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1396)

فصلنامه مطالعات مدیریت بر آموزش انتظامی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • روح الله سالار* صفحه 11
    این پژوهش با هدف تعیین عوامل فردی و سازمانی موثر بر ارتقای اثربخش دوره های آموزش تخصصی تکمیلی افسران ارشد رسته انتظامی (مورد مطالعه مجتمع آموزشی فاتب)، به بررسی اثربخشی آموزش های تخصصی تکمیلی افسر ارشدی پرداخته است. از این منظر که رسته انتظامی به عنوان رسته اصلی و مرجع در نیروی انتظامی از اهمیت و اعتبار خاص برخوردار می باشد.توجه به نیروی انسانی مهم ترین عامل برای رسیدن هر سازمان به اهداف خود می باشد و علت عقب ماندگی سازمان ها نقصان در مهارت و تخصص سرمایه های انسانی است، در این راستا طراحی و اجرای آموزش های عرضی مناسب برای دستیابی به اهداف مورد نظر و افزایش بهره وری افسران ارشد اهمیت ویژه ای نشان می دهند. این تحقیق عوامل تاثیرگذار بر مهارت افسران ارشد رسته انتظامی را در محل های خدمتی مورد بررسی قرار داده تا بتواند با ریشه یابی مطلوب، راهکار های مناسب برای افزایش توانایی، مهارتی و دانش رسته ای افسران ارشد بدست آورد. با هدف تبیین شده در بالا، این پژوهش به سه سوال فرعی پاسخ می گوید. در این سوال ها نقش عوامل فردی و سازمانی موثر بر اثربخشی دوره مذکور و رتبه بندی آن عوامل، مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق افسران ارشد رسته انتظامی نیمه اول سال 1393 فاتب می باشد.که تعداد آنان 98 نفر می باشد. گرد آوری داده های این تحقیق از طریق پرسش نامه محقق ساخته پنج گزینه ای با طیف لیکرت شامل 39 گویه انجام شده است. داده های جمع آوری شده جامعه تمام شمار، با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. پایایی پرسشنامه با توجه به ضریب آلفای کرونباخ 901/0، از سطح بالایی برخوردار است. نتایج حاصل از رگرسیون خطی در مورد عوامل فردی حاکی از آن است که با توجه به مقادیر بتای محاسبه شده، انگیزه و مطالعه، دو عامل فردی موثر بر اثربخشی دوره های آموزش افسران ارشد انتظامی می باشد در حالیکه عامل فردی تحصیلات تاثیر معناداری ندارد. آزمون رگرسیون در خصوص عوامل سازمانی نیز نشان داد که محتوای دروس، برنامه ریزی و نظم و همین طور مکان اجرای دوره، سه عامل سازمانی موثر بر اثربخشی دوره های مذکور می باشد.
    کلیدواژگان: مهارت (skill)، اثربخشی (Effectiveness)، رسته انتظامی (Lawinforcement)، سازمانی (Organizational)، بهره وری (Eficiency)، فردی (Individual)، آموزش عرضی (Cross، training)
  • اسماعیل صدری دمیرچی* صفحه 47
    آموزش نیروی انسانی به منزله یکی از مولفه های اساسی در توسعه نهادهای اجتماعی و دولتی مطرح می باشد. امروزه توسعه علوم و تکنولوژی در بسیاری از موارد باعث ایجاد شیوه های نوین در امر آموزش و افزایش کیفیت آموزش های ارائه شده، گردیده است. درچنین شرایطی افزایش آگاهی از طریق ارائه آموزش های جدید و توسعه نهادها و واحدهای خدماتی و امنیتی دارای اهمیت می باشد. در حوزه امنیتی، پلیس که دارای وجهه اجتماعی مهم درجامعه می باشد نیازمند آگاهی از مسئولیت خود درقبال انجام وظایف براساس حفظ و احترام به چارچوب اساسی حقوق بشر و دموکراسی می باشد. امروزه در اغلب کشورهای دنیا بویژه در غالب برنامه های آموزش و آماده سازی پلیس مولفه هایی از قبیل دموکراسی و حقوق انسان ها دارای جایگاه اساسی و مهمی است. بررسی های انجام شده نشان می دهد که در بسیاری از موارد نقض اساسی حقوق شهروندان ناشی ازکمبود عمده در ارائه آموزش عملی و نوین به پلیس می باشد. پژوهش حاضر به عنوان یک شیوه علمی-عملی موثر به بررسی کاربرد شیوه نمایش خلاق در آموزش پلیس به منظور ارتقا کیفیت خدمات پلیسی و حفظ حقوق شهروندان در کنار آموزش های نظری می پردازد. نمایش خلاق به عنوان یک روش جدید در حوزه آموزشی به هماهنگ سازی و جبران کمبودهای عملی آموزش های نظری ارائه شده می پردازد.
    کلیدواژگان: نمایش خلاق، حقوق بشر، دموکراسی، آموزش پلیس
  • مرادعلی نوری*، فرحناز جادری صفحه 73
    با شتاب روزافزون تحولات و دگرگونی ها در دنیای کنونی که عصر اطلاعات و ارتباطات است و به دلیل بی ثباتی و تغییرپذیری و نیز غیرقابل پیش بینی بودن این تغییرات، آنچه کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه را در جهت افزایش بهره وری و پیشرفت و ترقی آن ها مدد می رساند، استفاده از فرصت ها با کشورهای رقیب است و این امر میسر نمی گردد مگر با درایت و خلاقیت مدیران در پرورش خلاقیت کارکنان که با کمک یکدیگر در جهت رشد و بالندگی سازمان خود و در نتیجه جامعه بکوشند.
    در سال های اخیر، تلاش های وسیع سازمان ها برای ترغیب کارکنان به خلاقیت و نوآوری انجام پذیرفته است. آنچه مدنظر است این که با بهره جویی از فنون خلاقیت و نوآوری خواهیم توانست به طریقی کارآمد و اثربخش به اهداف مورد نظر خود برسیم و سازمان و جامعه ای توسعه یافته و پیشرو داشته باشیم.
    اهتمام مقاله حاضر بر آن است که با ارائه نظرات اندیشمندان حوزه مدیریت در خصوص خلاقیت و نوآوری، تعاریفی مستند ارائه نموده سپس با بررسی تفاوت خلاقیت و نوآوری، دو متغیر فوق را در سازمان مورد مطالعه و بحث قرار داده و در نهایت ضمن نتیجه گیری از مباحث، پیشنهاداتی نسبت به نحوه ایجاد خلاقیت به مدیران ارائه می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، نوآوری، مدیریت
  • عباس قبادی*، صفر حبیبی، غلامرضا مرادی، داوود ربیعی صفحه 103
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تکنیک های موثر بر ارتقاء مهارت تیراندازی در بین دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین بوده ، در همین راستا شش تکنیک اساسی شامل نقطه بهینه شلیک ، حالت نرمال فیزیکی ، تکنیک مهار اسلحه ، تمرکز ، رهاسازی ماشه و آمادگی جسمانی متناسب با تیراندازی شناسایی ، و میزان تاثیر گذاری آنان بر مهارت تیراندازی بررسی شد .
    تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش انجام ، شبه آزمایشی می باشد ، روش اجرا بدین صورت است که ابتدا یک پیش آزمون از یک گروه 32 نفره از دانشجویان اخذ و سپس تکنیک های شناسایی شده در مدت یک ماه به آنان آموزش داده شد و سپس ، پس آزمون اخذ گردیده و نتایج حاصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت ، ابزار جمع آوری داده ها ، کارت های نمره تیراندازی بوده و کلیه آموزش ها توسط محققین صورت گرفته و دو آزمون مربوطه نیز توسط سه نفر از افسران میدان تیر انجام شده است . در تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون ، رگرسیون چندگانه ، آزمون آنووا و آزمون های تعقیبی توکی و ال اس دی استفاده شده است که کلیه این آزمون ها توسط نرم افزارهای spss انجام شده و مدل های مفهومی نیز توسط نرم افزار معادلات ساختاری EQS طراحی شده است .
    یافته های تحقیق نشان داد از بین شش تکنیک مورد بررسی پنج تکنیک نقطه بهینه شلیک ، تکنیک مهار اسلحه ، تکنیک تمرکز و رهاسازی ماشه و آمادگی جسمانی دارای تاثیر بسیار مثبتی بر ارتقاء مهارت تیراندازی می باشند و تنها تکنیک حد ثابت فیزیکی بر مهارت تاثیری ندارد . از پنج تکنیک اثر گذار میزان ضریب بتای تکنیک رهاسازی ماشه از بقیه تکنیک ها بیشتر بوده و تکنیک تمرکز دارای کمترین تاثیر می باشد . نتایج نشان می دهد تنها با آموزش این تکنیک ها ، می توان در یک بازه زمانی کوتاه نمره تیراندازی دانشجویان را به میزان قابل توجه ای افزایش داد ، چرا که میانگین نمره تیراندازی دانشجویان در پیش آزمون 22.18 از 100 بوده که این نمره در پس آزمون به 61.31 ارتقاء یافته است ، همچنین آموزش این تکنیک ها باید بصورت تلفیقی از آموزش های تئوری و عملی صورت گیرد و درآموزش ها نیز از شیوه های متنوعی چون تمرین خشک ، شبیه ساز تیراندازی و تمرینات ترکیبی استفاده شود ، نکته مهم دیگر رعایت ترتیب و توالی آموزش این تکنیک ها می باشد چراکه اگر ترتیب و توالی نحوه آموزش برابر راهکار اجرایی ارائه شده در انتهای طرح صورت گیرد حداکثر نتیجه حاصل خواهد شد .
    کلیدواژگان: تیراندازی، مهارت، دانشگاه علوم انتظامی امین، تکنیک
  • امیرحسین محمدپناه*، فردین عبداللهی، فرشید بی باک صفحه 137
    نیازسنجی آموزشی، فعالیتی حیاتی و مهم برای آموزش و بهسازی عملکرد مدیران و کارکنان است. به منظور کارایی و اثربخشی، همه برنامه های آموزشی باید با نیازسنجی آموزشی آغاز شوند. لذا با هدف انجام نیاز سنجی آموزشی درمجموعه فرماندهی انتظامی استان کردستان برآن شدیم تا نیازهای آموزشی کارکنان فرماندهی انتظامی استان را درحیطه نگرشی مورد سنجش قراردهیم. این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری ، کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان بوده است. حجم نمونه انتخابی 384 نفر لحاظ گردید که با استفاده از روش نمونه گیری مطبق نسبی انتخاب شده است. براساس یافته های تحقیق در بخش سوالات عمومی که برای کلیه یگانها طراحی و تدوین شده است نیاز اصلی آموزشی بیشتر کارکنان درحیطه نگرشی و با توجه به ماموریتهای ذاتی نیروی انتظامی ، شناسایی شده است که اهم اولویت آموزشی آنان شامل نیاز به آموزش درباره استاندارد سازی و تعالی رفتار در رتبه اول، نیاز به آموزش درباره اخلاق حرفه ای سازمانی در رتبه دوم و نیاز به آموزش درباره بصیرت استانی در رتبه آخر قرار دارد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی، آموزش، کارکنان، یگانها، فرماندهی انتظامی استان
  • نرگس نشاط، ناصر صلصالی، منصور رضایی صفحه 161
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و با روش پیمایشی و استفاده از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس استانداردهای کتابخانه های تخصصی ایران انجام شده است. جامعه پژوهش را کتابخانه های ناجا در شهر تهران تشکیل داد که تعداد 25 کتابخانه بود. یافته ها نشان داد که رعایت هیچ یک از شاخص های استاندارد در کتابخانه های تخصصی ناجا به طور 100 درصد تحقق پیدا نکرده است. بیشترین توجه به سازماندهی منابع بوده است و کتابخانه های ناجا منابع موجود را هرچند اندک است اما سعی کرده اند از نظم و ترتیب منطقی برخوردار باشد. کمترین شاخص استاندارد رعایت شده به خدمات اختصاص دارد. از لحاظ خدمات صحافی، ارائه خدمات آگاهی رسانی جاری، اشاعه گزینشی اطلاعات، خدمات انتشارات، بانک های اطلاعاتی خارجی، تهیه چکیده و نمایه سازی، تهیه فهرست های موضوعی، و نمایش فیلم در شرایط کاملا نامناسبی به سر می برند.
    در مجموع، کتابخانه تخصصی نیروی انسانی ناجا با رتبه 1 بیشترین سهم را در رعایت استاندارد کتابخانه ای داشته است پس از آن به ترتیب کتابخانه تخصصی معاونت پژوهش دانشگاه علوم انتظامی، کتابخانه تخصصی معاونت عملیات، کتابخانه تخصصی معاونت برنامه و بودجه، و کتابخانه تخصصی معاونت بازرسی رتبه های دوم تا پنجم را کسب کرده اند. کمترین رعایت استاندارد به کتابخانه تخصصی معاونت اطلاعات و امنیت تعلق گرفته است.
    کلیدواژگان: کتابخانه تخصصی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران(ناجا)، استاندارد کتابخانه ای
|
  • Rouholah Salar* Page 11
    The goal of this research is to assess the quality of training. This examines effectiveness of specialized training for officers. Considering that law enforcement has importance as a main class in Police department, and human resource is a most important factor for each organization to reach their goals as well as their lack of progress due to unskillful and unspecialized human resources, implementation of suitable cross-training has main importance to reach these goals and increase the efficiency of officers. This research examines effective factors in law enforcement officers’ skills in their place of duty to find suitable solutions to increase ability, skill and knowledge of officers. Considering above mentioned goals, this research answers to three questions. In these questions the role and ranking of individual and organizational factors for effectiveness of training were examined. This research is applicable from goal perspective and has used descriptive method. Sample population of this research is Fateb law enforcement officers for first half period of year ninety three. Data needed for this research was gathered by questionnaire which consisted of thirty nine questions with five options. Gathered data was analyzed by spss software. Questionnaire has high confidence of zero point nine zero one with alpha koronbakh. Results from regression for individual factors shows that considering calculated Beta, motivation and study are two effective individual factors for effectiveness of training for law enforcement officers; however, individual factor of education doesn’t have much effectiveness. Regression also fororganizational factors showed that content of courses, planning and order, and also place of training are three organizational factors that have positive effects on training.
    Keywords: Skill, Effectiveness, Law enforcement, Organizational, Efficiency, Individual, Cross-Training
  • Esmaeil Sadri Damirchi* Page 47
    Manpower training as an essential component in the development of social and government institutions. Today, the development of science and technology in many cases creates new ways of teaching and increase the quality of training. In such circumstances, raising awareness through new training and development institutions and service units and security is important. In the area of security, the police have an important social aspect of its responsibility towards society is required to understand the tasks of protecting and respecting the basic framework based on human rights and democracy. Today, in most countries, especially in terms of training and preparation police components such as democracy and human rights has been an important place. Studies show that, in many cases violated the basic rights of citizens the major deficiency in providing practical and in two parts, the measurement model and structural section. In the first part, technical characteristics of the questionnaires including reliability, validity, convergent and divergent validity were evaluated. In the second part, software significant coefficients were used to evaluate the hypothesis. the results of the study indicated that the educational Activities Outsourcing with 6 factors include: organizational, managerial, economic, strategic, technical and structural and related contractor.
    Keywords: Outsourcing, educational, management factors, technical factors
  • Morad Ali Nouri*, Farahnaz Jaderi Page 73
    The main objective of this study is Impact of organizational learning on Employee empowerment. The research method is descriptive and the survey. statistical population of current study were of employees is Organization agriculture of North Khorasan province. That number is 196, that of this number, 130 employees to random sampling and using Cochran formula sample were selected. The gathering data tools is standard questionnaire organizational learning and empowerment. To assess the reliability using of Cochran’s formula. to determine the validity using of the professors and experts. Data analysis was performed using descriptive and inferential statistics. Results showed that Organizational learning is a significant and positive effect on employee empowerment And the dimensions of organizational learning, dimension Organizational Culter, Systemic Thinking and Participative leadership Significant impact on organizational learning.
    Keywords: Creation, Innovation, management
  • Abas Qobadi*, Safar Habibi, Gholamreza Moradi, Davood Rabiei Page 103
    This research was aimed atexamining effective techniques on improvement of shooting skills among students at Amin Police Sciences University.In this regard, five main techniques including, shot optimal point, containment technique, concentration and releasing of the trigger, identification and the degree to which they affect shooting skill were investigated. The current research is applied in terms of nature and methodologically, it is a semi-experimental one. The administration method is as follows: first, a pretest is given to a 32 people group and then, specified techniques will be taught to them during a month and thereafter, a posttestwill beadministered to them and the resulting findings are going to be analyzed. Tools for practices gathering data consisted of shooting score cards and all the trainings were done by the researchers and two relevant tests were also administered by three officers at the shooting field. While analyzing data, Pearson CorrelationCoefficient Test, Multiple regression, ANOVA Test, Tukey's follow-up tests as well as LSD were applied, such that these tests were performed by using SPSS software and conceptual models were designed by EQS software. . Findings indicate that from among the six techniques under study, five techniques of shot optimal point, guncontainment skill, concentration and releasing of the trigger and physical fitness have positive effects on the improvement of shooting skill, and only the constant physical technique leaves no effect on shooting skill. Of the five effective techniques, Beta coefficient level of the releasing of trigger was higher than the rest and the degree to which the technique of concentration was effective on the skill held the least effects. Also one of the most important cases in improving shooting skills is physical fitness. Results indicate that via training these techniques, one can increase student's shooting scores quite considerably in a short time interval, because the mean studentsshooting score in the pretest was 22.18 out of 100, where this score rose to 61.31 in the posttest. Also, training thesetechniques must be performed in a form combined of theoreticaland practical trainings. It is recommended that such varied manners as stringent practice, shooting simulations and combinational be used. Another main point is to observe arrangement and sequence of the techniques; since if arrangement and sequence of the quality of trainings is done in line with executiveguidelines, maxim results will be accomplished in the end.
    Keywords: Shooting, Skill, Amin Police University, Technique
  • Amir Hosein Mohammad Panah*, Fardin Abdolohi, Farshid Bibak Page 137
    Training needs assessment, a critical activity for education and improving the performance of managers and employees. To efficiency and effectiveness of all training programs must begin with a needs assessment. Therefore, with the aim of training needs assessment collection Kurdistan province police chief police chief of the staff we decided to educational needs in the domain of knowledge is incumbent measured. This research is descriptive survey. The population, Kurdistan province police chief's staff. The selected sample of 384 was selected using relative stratified sampling . The main need for more staff training and attitude within the area due tothe inherent missions of security forces, have been identified.behavior in the first place, the need for education on professional ethics and the need for education about vision provincial organization in second place ranking last.
    Keywords: needs analysis, training, personnel, units, province police chief
  • Narges Neshat, Naser Salsali, Mansour Rezaee Page 161
    This study was conducted to compare library special libraries in iran with naja. Literature on library and the Internet were reviewed. The researcher adopted convenient sampling technique to select the sample for the study. Data was collected using questionnaires. Collected data was statistically analyzed and interpreted using the Statistical Package for the Social Sciences. Findings of the study indicated students do not bypass the library in satisfying their information need. They use both the library and the Internet, although Internet usage was more than the library, hence the Internet was the most preferred source of information. It was recommended that the library should be upgraded to meet recent advancement in research.
    Keywords: Library, comparative, I.R.I.POLICE