فهرست مطالب

بوم شناسی جنگل های ایران - پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

نشریه بوم شناسی جنگل های ایران
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بفرین معروفی اقدم، جواد ترکمن، مهرداد قدس خواه دریایی، سرخوش کریم زاده، مرضیه احمدی صفحات 1-10
    با توجه به متفاوت بودن پاسخ گونه های مختلف درختی در رویشگاه های متفاوت نسبت به متغیرهای اقلیمی، لزوم بررسی اثرات تغییرات اقلیم بر درختان به وضوح مشخص می گردد. از طرفی نیز کمبود مطالعات داخلی گاه شناسی جهت بررسی اثر تابش بر رشد شعاعی گونه های درختی به دلیل نبود اطلاعات دراز مدت این متغیر مهم، استفاده از رویکردهای جدید جهت تعیین اثر تابش بر رشد قطری درختان را امری اجتناب ناپذیر می نماید. بنابراین هدف این تحقیق بررسی تاثیر متغیرهای اقلیمی دما و تابش بر رشد قطری بلوط بلندمازو می باشد. برای این منظور تعداد 17 دیسک برداشت شده از درختان بلندمازو در جنگل های آستارا مورد استفاده قرار گرفت و گاه شناسی این گونه و نحوه تاثیرپذیری رشد شعاعی آن از متغیرهای اقلیمی دما و تابش ثبت شده در بازه زمانی 1986 تا 2012 میلادی در ایستگاه سینوپتیک شهرستان آستارا مورد بررسی قرار گرفت. یافته های این پژوهش مشخص نمود که تنها گاه شناسی به دست آمده از دو جهت عمود بر هم هر دیسک برای 15 دیسک از نتایج مطلوبی برخوردار بودند. بررسی بیشتر این 15 دیسک نشان داد که تنها نتایج به دست آمده از 10 دیسک با یکدیگر دارای نتایج قابل قبولی برای گاه شناسی گونه بلوط بلندمازو در محدوده جنگلی آستارا هستند. همچنین نتایج این تحقیق مشخص نمود که هر دو پارامتر دما و تابش اثری منفی و معنی دار (سطح معنی داری 95%) بر رشد بلوط بلندمازو دارند به گونه ای که ضریب همبستگی (R) بین رشد شعاعی این گونه با دو متغیر مذکور به ترتیب 52/0- و 45/0- محاسبه گردید. بنابراین می توان نتیجه گرفت اگرچه هر دو پارامتر دما و تابش دارای اثر منفی بر رشد گونه بلندمازو می باشند، اما شدت اثرگذاری تابش کمتر است که این موضوع به دلیل تفاوت بین تابش و دما ناشی از وضعیت ابری بودن آسمان در محدوده شمال کشور است.
    کلیدواژگان: گاه شناسی درختی، تغییرات اقلیم، حلقه های درخت، رویش شعاعی
  • مجید الداغی، کامبیز اسپهبدی، اعظم سلیمی، رقیه خاکسار صفحات 11-19
    پلت یکی از مهم ترین گونه های تجاری جنگلی محسوب می شود. برای بررسی تنوع ژنتیکی، استفاده از آنزیم پراکسیداز به دلیل وجود چندشکلی های فراوان و حساسیت نسبتا زیاد آن به شرایط محیطی، رایج است. تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات کمی و کیفی آنزیم پراکسیداز در شرایط متفاوت نگهداری نمونه های گیاهی و نیز در بافت های مختلف درخت پلت انجام شد. از بافت های مختلف (شاخه یک ساله، شاخه دو ساله، پوست تنه و برگ) چهار پایه پلت نمونه برداری شد. نمونه ها در سه وضعیت یخچال معمولی (°C4+)، فریزر (°C20-) و نیتروژن مایع (°C196-) تا زمان عصاره گیری نگهداری شدند. نتایج بررسی فعالیت کیفی آنزیم پراکسیداز حاکی از ظهور 11 باند آیزوزایمی بر روی ژل اکریل آمید بود که در ناحیه مولکول های سنگین و متوسط قرار داشتند. بیشترین جایگاه ظهور باندهای آیزوزایمی، در نمونه های نگهداری شده در یخچال مشاهده گردید. برای شاخه های یک ساله و دو ساله، تعداد جایگاه های ظهور باندها در نمونه های فریزر با نمونه های یخچال برابری می کرد و بیشتر از تعداد باندهای نمونه های نیتروژن مایع بود. در مورد نمونه های برگ تعداد جایگاه های ظهور باند در دو وضعیت نگهداری در یخچال و نیتروژن مایع با یکدیگر برابر و بیشتر از جایگاه های ظهور برای نمونه های فریزر بود. در نمونه های پوست تنه، بیشترین تعداد باند به نمونه های نگهداری شده در یخچال مربوط بود. از بین نمونه های نگهداری شده در یخچال، بیشترین فعالیت کمی و کیفی آنزیم پراکسیداز به ترتیب در نمونه های پوست تنه، برگ و شاخه (یک ساله و دوساله) مشاهده شد. درمجموع می توان گفت دمای °C4+ بهترین شرایط برای نگهداری بافت های مختلف و پوست بهترین بافت پلت برای مطالعات آنزیمی است.
    کلیدواژگان: پلت، شرایط نگهداری، بافت گیاهی، پراکسیداز، مطالعه آنزیمی
  • الهام مسروری، شعبان شتایی، محمدهادی معیری، جواد سوسنی صفحات 20-30
    جنگل های زاگرس، گسترده ترین جنگل های ایران، جایگاه ویژه ای در توسعه اقتصادی داشته و تضمین کننده بقا و پایداری آب و خاک کشور می باشند. به منظور برنامه ریزی صحیح این جنگل ها اطلاع از وضعیت گستره آن ها درگذشته، حال و آینده ضروری می باشد. این پژوهش با هدف تعیین مقدار کاهش سطح جنگل، طی سال های 1334 تا 1376، امکان مدل سازی، پیش بینی کاهش گستره جنگل و ارتباط آن با عوامل فیزیوگرافی و برخی عوامل اقتصادی- اجتماعی با رگرسیون لجستیک انجام گرفت. در این تحقیق از ارتوفتوموزاییک های رقومی موجود استفاده گردید و نقشه گستره جنگل بر روی عکس های هوائی در محیط GIS تولید شد. نقشه گستره جنگل دو دوره باهم تلاقی و نقشه تخریب گستره جنگل و میزان کاهش سطح جنگل ها تهیه گردید. مدل سازی کاهش گستره و بررسی ارتباط مکانی آن با عوامل فیزیوگرافی (شیب، ارتفاع و جهت دامنه) متغیر های اقتصادی- اجتماعی (درصد باسوادی، میزان جمعیت، نوع معیشت در هر روستا) عوامل فاصله (فاصله از جاده، رودخانه، روستا و مناطق جنگلی) و متغیر جنگل سال 1334 از رگرسیون لجستیک استفاده شد. ارزیابی حساسیت مدل با استفاده از روش جایگزینی متغیرها و بررسی مقدار ضرایبROC و Pseudo R2 صورت گرفت. نتایج نشان داد طی 42 سال حدود 515 هکتار از سطح جنگل های منطقه کاهش یافته است. نتایج ارزیابی نشان داد که مدل به دست آمده با Pseudo R2برابر با 2998/0 و ROC برابر با 8553/0 از تطبیق خوبی با واقعیت برخوردار می باشد و متغیر اصلی گستره جنگل دارای بیشترین تاثیر و نوع معیشت و ارتفاع متغیرهایی هستند که در رده های بعدی قرار دارند و به ترتیب بر روی میزان ROCوPseudo R2 بیشترین تاثیر را می گذارند.
    کلیدواژگان: مدل سازی تخریب گستره جنگل، متغیرهای فیزیوگرافی، اقتصادی- اجتماعی، رگرسیون لجستیک، کاکارضای خرم آباد
  • افروز علیمحمدی، فرهاد اسدی، سید رضاطبایی عقدایی صفحات 31-41
    صفات مورفولوژیکی همبسته با تولید چوب که کمتر تحت تاثیر شرایط محیط قرار می گیرند، می توانند به عنوان جایگزینی برای انتخاب غیرمستقیم پایه های صنوبر با تولید بالا مورداستفاده قرار گیرند. بدین منظور در تحقیق حاضر همبستگی بین صفات مورفولوژیکی و متغیرهای رویشی در درختانPopulus alba L. و Populus nigra L. مستقر در استان های کرمانشاه، زنجان و اصفهان موردبررسی قرار گرفت. به منظور یکسان سازی شرایط محیطی قلمه ها در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در محل ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج کاشته شدند. در میانه و پایان فصل رویش، 16 صفت مورفولوژیکی برگ و 8 متغیر رویشی اندازه گیری شدند. ارتباط بین داده ها، از طریق آزمون های همبستگی موردبررسی قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی اثرات مستقیم و غیرمستقیم صفات همبسته با ارتفاع به عنوان متغیر وابسته با عملکرد تولید از تجزیه علیت استفاده شد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که در گونه P. nigra مجموع سطح برگ با ارتفاع همبستگی مثبت زیادی داشت و تجزیه علیت نشانگر اثرات مستقیم و غیرمستقیم مثبت مجموع سطح برگ بر ارتفاع بود. در گونه P. alba اگرچه مجموع سطح برگ با ارتفاع همبستگی نداشت ولی با سه متغیر رویشی دیگر همبستگی مثبت نشان داد، بنابراین صفت مورفولوژیکی مجموع سطح برگ، به عنوان صفت در ارتباط با رویش معرفی شد. درمجموع نتایج تحقیق نشان داد که می توان از صفات مورفولوژیکی برگ، برای انتخاب غیرمستقیم پایه های صنوبر با رویش بالا استفاده کرد.
    کلیدواژگان: صفات مورفولوژیکی، متغیرهای رویشی، Populus nigra L، _، Populus alba L، سطح برگ
  • وحید میرزایی زاده، علی مهدوی، عبدالعلی کرمشاهی، علی اکبر جعفرزاده صفحات 42-52
    به منظور برنامه ریزی و مدیریت بهینه منابع طبیعی و محیط زیست، اطلاع از وضعیت تغییرات پوشش اراضی طی دهه های گذشته ضروری است. مدل سازی تغییرات پوشش اراضی، اطلاعات ارزشمندی را برای ادراک بهتر این فرآیند، تعیین عوامل موثر و پیش بینی مناطق در معرض تغییر را فراهم می آورد. این پژوهش با هدف شبیه سازی تغییرات پوشش جنگلی و تعیین پراکنش و مقدار کاهش سطح جنگل های شهرستان ملکشاهی در استان ایلام، طی سال های 1355 تا 1389 با استفاده از مدل تلفیقی زنجیره مارکوف انجام گرفت. برای شبیه سازی تغییرات پوشش جنگلی، داده های سنجنده MSS مربوط به سال 1355 و سنجنده LISSIII مربوط به سال های 1386 و 1389 مورد پردازش و طبقه بندی قرار گرفتند. به منظور بررسی ارتباط تغییر پوشش جنگل با عوامل محیطی و انسانی و تهیه نقشه مطلوبیت تبدیل اراضی، از روش آماری رگرسیون لجستیک استفاده شد. سپس نقشه پوشش و کاربری اراضی سال 1400 با استفاده از مدل تلفیقی سلو ل های خودکار و زنجیره مارکوف بر مبنای تغییرات مشاهده شده بین سال های 1355 تا 1389، شبیه سازی شد. جهت اعتبارسنجی مدل، شبیه سازی نقشه پوشش جنگلی سال 1389 با استفاده از مدل زنجیره مارکوف با تصاویر طبقه بندی شده سال های 1355 تا 1386 انجام شد. مقایسه نقشه شبیه سازی شده سال 1389 با نقشه واقعی حاصل از طبقه بندی نشان دهنده قابلیت بالای این مدل برای شبیه سازی تغییرات پوشش جنگلی در جنگل های زاگرس می باشد (شاخص کاپا = 83/0). نتایج حاصل از مدل بیانگر کاهش قابل توجه (09/20 درصد) منابع جنگلی شهرستان ملکشاهی است.
    کلیدواژگان: شبیه سازی مکانی-زمانی، سلو ل های خودکار، زنجیره مارکوف، رگرسیون لجستیک، شهرستان ملکشاهی
  • فرشاد کیوان بهجو، سعید نبوی صفحات 53-62
    ضایعات چوبی یک جز ساختاری و عملکردی مهم از اکوسیستم های جنگلی می باشند و نقش مهمی را در چرخش مواد غذایی، خیره کربن در بلندمدت، زادآوری درخت و حفظ تنوع زیستی ایفا می نماید. بدین لحاظ، مطالعات در جهت بررسی و تعیین میزان، نحوه اندازه گیری و توزیع مکانی ضایعات چوبی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. برای برنامه ریزی صحیح در مورد ضایعات چوبی در جنگل های فندقلو نخست باید بتوان به اندازه گیری صحیح این ضایعات با یک روش آماری مناسب پرداخت. این تحقیق با هدف ارزیابی کارایی روش نمونه برداری خطی به منظور برآورد ضایعات چوبی در این جنگل ها و تعیین مناسب ترین روش اندازه گیری در نمونه برداری خطی انجام شد. بدین منظور، روش خط نمونه با روش های محاسبه بر اساس تئوری احتمالات، فرمول هوبر و فرمول اسمالیان به کار گرفته شد و در انتها با مقایسه آن با روش آماربرداری صد در صد با استفاده از تجزیه واریانس و روش دانکن، نتیجه گیری گردید که روش خط نمونه بر اساس تئوری احتمالات بهترین روش اندازه گیری می باشد. از طرف دیگر اقدام به تعیین و مدل سازی الگوی پراکنش ضایعات چوبی با توجه به دو فاکتور شیب زمین و فاصله از محل تفرج بر اساس روش رگرسیون خطی چند متغیره گردید.
    کلیدواژگان: ضایعات چوبی، نمونه برداری خطی، مدل سازی، جنگل فندقلو
  • وحید میرزایی زاده، مریم نیک نژاد، سید محمد حجتی صفحات 63-75
    به منظور تهیه نقشه تراکم تاج پوشش در جنگل های بیوره استان ایلام از داده های ماهواره ای لندست 8 مربوط به تاریخ 31 تیرماه 1393 و مدل FCD استفاده شد. در روش FCD از چهار شاخص پوشش گیاهی، خاک، سایه و شاخص حرارتی با اعمال حد آستانه مناسب استفاده شد و سپس شاخص سایه پیشرفته و شاخص سایه هم قیاس شده، محاسبه گردید و درنهایت شاخص تراکم پوشش گیاهی و نقشه تراکم تاج پوشش جنگل بر مبنای مدل FCD برحسب درصد بدست آمد. نقشه تراکم جنگل بدست آمده، بر اساس طبقات ارائه شده از سوی شورای عالی جنگل، مرتع و خاک سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور (7 طبقه) و نیز یک طبقه بندی دیگر (5 طبقه)، طبقه بندی گردید. به منظور برآورد صحت نقشه تراکم جنگل طبقه بندی شده، یک نقشه واقعیت زمینی از تصاویر ارائه شده در وب سایت مرکز منطقه ای زیرساخت اطلاعات مکانی کشور که به روز و دارای قدرت تفکیک مکانی مناسب هستند، تهیه شد. بیشترین میزان صحت کلی و ضریب کاپا در مطالعه حاضر، مربوط به طبقه بندی در پنج طبقه و به ترتیب معادل 34/61 درصد و 42/0 محاسبه شد که در طبقه بندی 7 طبقه، میزان صحت کلی و ضریب کاپا کمتر برآورد گردید. ازاین رو می توان نتیجه گرفت که در جنگل های زاگرس، کارایی مدل در تفکیک جنگل نیمه انبوه تا انبوه نسبتا مناسب است درحالی که مدل در تفکیک طبقات با تراکم پایین تر، دقیق عمل نمی کند.
    کلیدواژگان: تصاویر ماهواره ای لندست 8، مدل FCD، تراکم تاج پوشش جنگل، استان ایلام، جنگل های بیوره
|
  • Bafrin Maroufi Aghdam, Javad Torkaman, Mehrdad Ghodskhah, Sarkhosh Karamzadeh, Marzie Ahmadi Pages 1-10
    Due to variances in response of different tree species in different habitats to climate changes, further studies in this field is clearly required. On the other hand, the lack of studies on chronology to evaluate the effect of solar radiation on radial growth of tree species due to lack of long term data of an important climatic variable, new approaches to determine the effect of this parameter on growth diameter is inevitable. The main objective of this study was to evaluate the effect of temperature and irradiance climatic parameters on growth of diagonal oak (Quercus castaneifolia) as one of the main tree species of forests in Iran. For this purpose, 17 harvested Quercus castaneifolia disks from trees in Astara forest were used and chronology of the species and the response of radial growth to temperature and radiation climatic variables were studied. The findings revealed that although the chronology obtained from two perpendicular directions of each disk for 15 disks had the desired result but the chronology obtained from the 15 selected disks with each other reflected the fact that only 10 disks had acceptable results for chronology of Quercus castaneifolia in Astara forest. Results also revealed that both temperature and solar radiation parameters had negativly significant effect on growth of Quercus castaneifolia. The correlation coefficient (R) between the radial growth and these two variables was -0.52 and -0.45, respectively. Therefore, it can be concluded that although both solar radiation and temperature have a negative effects on growth of Quercus castaneifolia, the temperature is more important than radiation. This fact can be related to cloudy condition of weather in the north part of Iran.
    Keywords: Climate Changes, Dendrochronology, Radial Growth, Tree Rings
  • Majid Aldaghi, Kambiz Espahbodi, Azam Salimi, Roghayeh Khaksar Pages 11-19
    Acer velutinum Boiss. is considered as one of the most important of forest tree. Due to the abundant polymorphism and high sensitivity to environmental conditions, using the Peroxidase to study the genetic diversity is very common. The current study aimed to assess the qualitative and quantitative changes of peroxidase in different maintenance conditions of plant samples and also in different vegetative tissues of maple tree. Different tissues (one-year and two-year branches, trunk bark and leaves) were taken from four maple trees. Samples were conserved in three different status, refrigerator (°C), freezer (-20°C) and nitrogen liquid (-196°C) until the time of enzyme extraction. Survey of peroxidase qualitative activity showed that 11 isozyme bands were appeared on acrylamide gels in the sections of heavy- and medium-sized molecules. Maximum isozyme bands were emerged for the samples stored in refrigerator. For one-year and two-year old branches, the number of band positions for refrigerator and freezer stored samples was the same. In terms of number of band stations, samples stored in liquid nitrogen was in the next category. For leaf samples, the number of band positions for refrigerator and nitrogen conserved samples was equal and maximum, and the number of bands for freezer stored samples was in second category. The largest number of bands emerged in bark samples were related to those which conserved in refrigerator. Among the all samples stored in refrigerator, maximum quantitative and qualitative activity of peroxidase was related to the trunk bark, leaf and eventually the branches samples, respectively. So, °C and trunk bark are the most suitable condition and tissue, respectively, for enzymatic studies on maple.
    Keywords: Maple, Conservation condition, Plant tissue, Peroxidase, Enzymatic study
  • Elham Masrouri, Shaban Shataei, Mohammad Hadi Moayeri, Javad Soosani, Reza Bagheri Pages 20-30
    Zagros forest as a widest forests of Iran, has a special place on economical development and maintain the stability of water and soil. In order to apporopriate planning for this forest information about forest extend during past, present and future is necessary. The present research was conducted to determine the forest area reduction, during 1955 to 1997, Modeling possibility forest extent loss prediction and its relation with physiographic factor and some of socio-economic factors using logistic regression. Exist digital ortophotomosaics was used in this study. After producing forest map, deforested area and Map was produced through crossing two forests map. Forest extent decreasing Modeling and its specially relations with physiographic factosr (slope, elevation and aspect) and socio-economic factors (education, population, type of livelihood in each village, and distance from road, river, village and forest areas) was performed using logistic Regression. Model sensitivity was evaluated using variable substitution and amount of ROC and Pseudo R2. Results showed that 515 ha of forest areas were deforested during 42 years. The result of evaluation showed that achieved model with Pseudo R2 equal to 0.2998 and ROC coefficient equal to 0.8553 adjusted well with the reality and main variable of forest extent had the highest effect on ROC and Pseudo R2 and livelihood type and elevation after that have more effects on model results.
    Keywords: Forest extend degradation Modeling, Physiographic variables, Socio-economic, Logistic regression, Kaka-reza of Khoram-Abad
  • Afrooz Alimohamadi, Farhad Asadi, Reza Tabaie Aghdaei Pages 31-41
    Morphological traits genetically correlated with wood production have been targeted as an alternative to the indirect selection of Poplar trees for high biomass production. So in this study two Populus species (P. nigra and P. alba) growing in Kermanshah, Zanjan and Esfahan provinces were selected to investigate the relationship between various leaf morphological traits and growth characteristics. In order to assimilate environmental conditions, cuttings were planted under randomized complete blocks design with 3 replications. 16 leaf morphological traits and 8 growth characteristics were measured in middle and end of growth seasons. Path analysis was applied to estimate the direct and indirect impacts of traits on height. Also the relationships between morphological traits and growing characteristics were determined. Results showed that leaf area was highly correlated with height in P.nigra and had high positive direct and indirect impact on height. Although there was no correlation between leaf area and height in P.alba but leaf area was correlated with 3 another growth characteristics. In general, results showed that the leaf morphological traits can be used in order to select Poplar trees with high growth rate indirectly.
    Keywords: Morphological traits, Growth parameters, Populus nigra L., Populus alba L. Leaf area
  • Vahid Mirzaei Zadeh, Ali Mahdavi, Abdolali Karmshahi, Ali Akbar Jaefarzadeh Pages 42-52
    In order to optimize the planning and management of natural resources and the environment, it is essential to know the status of land cover changes over the past decades. Modeling land cover change can provide valuable information for better understanding of this process, determining of effective factors and forecasting of regions subject to change. This study aimed to determine and simulate the distribution and amount of reduced forest cover changes in Malekshahi County in Ilam province using Fusion CA-Markov model during the years 1976 to 2010. To simulate forest cover changes, Landsat MSS of 1976 and LISSIII of 2007 and 2010 images were processed and classified. To investigate the relationship between forest cover changes and human and environmental factors and land conversion utility maps, the logistic regression method was used. Then the land cover and land use map in 2021 was simulated using a combined model of Markov chain and automated cells based on observed changes between 1976 to 2010. To validate the model, simulation maps of forest cover in 2010 were created using CA-Markov model and classified images of 1976 to 2007 years. Comparison of simulated maps with real map from 2010 showing the high capability of classifying these models to simulate forest cover changes in Zagros forests (kappa index = 0.83). The results of the model indicate significant reductions in Malekshahi county forest resources.
    Keywords: Spatial-temporal Simulation, Automated cell, Markov chain, Logistic Regression, Malekshahi
  • Farshad Keivan Behjou, Saeid Nabavi Pages 53-62
    Woody Debris is structural and functional part on forest ecosystems and plays a key role in nutrition circulation and carbon storage in long time, tree regeneration and biodiversity conservation. For this reason, studies about investigation and determination of the amount, the method of measurement and spatial distribution of coarse woody are very important. To correct planning about coarse woody in Fandoghlou forests, at first febris we should measure the residues with a suitable statistical method. This study carried out with the aim of efficiency evaluation of line intersects sampling to estimate woody debris. To this, transect method applied based on probability, Huber, and Smalian approaches. Comparison the results of census and transect methods by using analysis of variance and Duncan test indicated that the transect method based on probability theory was the best. On the other hand, modeling the woody debris distribution carried out regard to ground slope and distance from recreation area based on multiple linear regression method.
    Keywords: Woody debris, Modeling, Line intersect sampling, Fandoghlou forest
  • Vahid Mirzaei Zadeh, Maryam Niknejad, Seyed Mohamah Hojjati Pages 63-75
    In order to map the forest canopy density Bivareh Ilam Landsat 8 satellite data of 22 July 2014 and FCD model was used. The FCD of four indicators of vegetation, soil, shade and the heat index by applying a suitable threshold was and the density of vegetation and forest canopy density map based on FCD in percent respectively. Forest density map obtained, according to the classes provided by the Supreme Council of Forest, Range and Soil of Forest and Rangeland and Watershed Management (7 classes) and a classification (5 classes), were defined. To determine the accuracy of the classified forest density map, a map of the ground reality of the images presented on the website of the Regional Centre spatial data infrastructure updates and spatial resolution are prepared. The highest overall accuracy and Kappa coefficient in the present study, the classification in five classes of 61/34% and 0/42, respectively, were calculated. The classification of 7 classes, the overall accuracy and kappa coefficient was estimated. Therefore we can conclude that in the Zagros forests, semi-massive to massive forest separation efficiency model is appropriate when the separation of the classes with lower density, is not accurate.
    Keywords: Satellite Images Of Landsat 8, FCD Model, Forest Canopy Density, Ilam, Bivareh Forests